Beste autokrik

Als je met een lekke band aan de kant van de weg staat, heb je een autokrik nodig. Als je thuis de banden van jouw auto wilt wisselen, heb je ook een autokrik nodig. Een autokrik komt simpelweg in meerdere, verschillende situaties prima van pas.

Met de krik ben je in staat om de auto net hoog genoeg op te ‘tillen’. Hierdoor kan je de band van de auto wisselen of kan je voorzichtig een kijkje onder de auto nemen. Bij de aanschaf én het gebruik van een autokrik moet eigenlijk altijd de veiligheid centraal staan.

Het advies is dan ook om geld te investeren in een sterke, veilige en betrouwbare krik. Een krik waar je blindelings jarenlang op kunt vertrouwen. Ben je op zoek naar een dergelijke krik voor jouw auto? Dan ben je in dit artikel aan het juiste adres.

Wij hebben namelijk verschillende autokrikken aan een strenge keuring onderworpen. Uiteindelijk hebben we op basis daarvan een top 5 van beste autokrikken samen kunnen stellen. Voor welke apparaten wij gekozen hebben, zie je direct in onderstaande tabel:

Onze top 5 autokrikken

Afbeelding

Product


FERM TJM1008

Onze beste koop!

FERM TJM1008

De beste koop

of

Dunlop hydraulische krik - 2000 kg

Dunlop hydraulische krik - 2000 kg

Beste krik tot max. 2000 kg

of

Benson Potkrik

Benson Potkrik

Beste krik tot max. 8000 kg

of

Carpoint schaarkrik 1000kg

Carpoint schaarkrik 1000kg

Beste krik voor onderweg

of

Carpoint verrijdbare krik

Carpoint verrijdbare krik

Beste voordelige autokrik

of

Producteigenschappen

ONZE BESTE KOOP

FERM TJM1008

De beste koop

FERM TJM1008

of

Dunlop hydraulische krik - 2000 kg

Beste krik tot max. 2000 kg

Dunlop hydraulische krik - 2000 kg

of

Benson Potkrik

Beste krik tot max. 8000 kg

Benson Potkrik

of

Carpoint schaarkrik 1000kg

Beste krik voor onderweg

Carpoint schaarkrik 1000kg

of

Carpoint verrijdbare krik

Beste voordelige autokrik

Carpoint verrijdbare krik

of

Waarom een autokrik kopen?

Door een autokrik te kopen, ben je te allen tijde in staat om een deel van je auto op te krikken. Dit komt bijvoorbeeld prima van pas als je de zomerbanden van je auto voor de winterbanden wilt wisselen. Je kunt hiervoor naar een dure bandenfitter, maar je kunt dit ook probleemloos thuis doen. Als je een betrouwbare krik hebt, doe je dit immers zonder enige moeite.

Daarnaast zijn sommige autokrikken ook geschikt om mee te nemen in de auto. Als je bijvoorbeeld een lange rondreis met je auto gaat maken, is het prettig om je goed voor te bereiden. Dat doe je onder andere door een betrouwbare krik in de auto mee te nemen. Mocht je onverhoopt een lekke band krijgen, sta je niet voor een noodsituatie. Dankzij de meegenomen krik kan je immers de lekke band snel vervangen.

Tot slot worden autokrikken ook veelvuldig door hobbyisten gebruikt. Sleutel jij graag aan je eigen auto? Dan is het bijvoorbeeld aan te raden om voor een speciale garagekrik te gaan. Met een dergelijke krik ben je in staat om de auto op de gewenste manier te heffen, zodat je moeiteloos aan je auto kunt gaan sleutelen.

Het aanschaffen van een autokrik is dus om meerdere redenen aan te raden. Maar, wat is nou de beste variant waar jij voor kunt kiezen? Zoals je in bovenstaande tabel hebt kunt zien, bestaan er meerdere soorten krikken. Deze krikken hebben stuk voor stuk een eigen werking, inclusief bijbehorende voor- en nadelen. Het is aan jou om te bepalen welke krik het beste aansluit op jouw wensen en situatie.

In onderstaande reviews bespreken wij in het kort de 5 vijf beste varianten. We bespreken de belangrijkste voordelen, de belangrijkste nadelen en vellen uiteindelijk een conclusie. Via één van de linkjes kan je bovendien direct de autokrik bij één van onze partners aanschaffen.

Aan het einde van dit artikel vind je ook nog een uitgebreide koopgids. In deze koopgids bespreken we waar je op moet letten bij het aanschaffen van een nieuwe autokrik. Neem ook die koopgids op je gemakje door, zodat je uiteindelijk zeker weten de juiste keuze kunt gaan maken. we trappen de reviews graag af met de, in onze ogen, beste koop.

Beste koop autokrik – FERM TJM1008

Deze krik van het gekende merk Ferm spreekt ons om meerdere redenen absoluut aan. Vanwege onder meer de prima prijs-kwaliteitverhouding zijn wij uiteindelijk bij deze krik uitgekomen voor de eerste plek in deze lijst met beste autokrikken.

Met deze krik is het een fluitje van een cent om de auto op te krikken. Het maximale hefvermogen is 2000 kilogram, waardoor de meeste auto’s met deze krik opgetild kunnen worden. Alleen de écht zware auto’s wegen te veel voor deze krik.

De minimale schotelhoogte van deze krik is 13,5 centimeter, terwijl de maximale schotelhoogte 35,6 centimeter is. Je kunt de krik dus hoog genoeg opkrikken om moeiteloos de band van je auto te vervangen.

Tijdens het gebruik maken van de krik heb je geen moment níet de controle over het apparaat. Het apparaat is namelijk zeer robuust uitgevoerd en heeft onder meer vier robuuste wielen. Deze wielen zijn in staat om maximaal 2000 kilo te tillen én maken de krik bovendien zeer flexibel. Je kunt deze krik immers naar elke gewenste locatie, bijvoorbeeld in jouw schuur of bij jou op de straat, toe rijden.

Voor het verplaatsen van deze krik komen de zwenkwielen, inclusief kogellagers, prima van pas. Je kunt hierdoor de krik namelijk ook in een hoek van 90 graden laten draaien.

Het apparaat heeft ook de beschikking over een geïntegreerd veiligheidsventiel. Dankzij dit veiligheidsventiel kan de krik simpelweg niet te zwaar belast worden. Op het moment dat de krik te zwaar belast wordt, zakt deze weer langzaam naar beneden. Je hebt hierdoor voldoende tijd om bijvoorbeeld je hand onder de band vandaan te halen. Let in de basis sowieso goed op het maximale hefvermogen; 2000 kg. Ga dus geen auto van 2500 kg met deze krik proberen op te krikken.

FERM TJM1008 autokrik

Het bedienen van de krik gaat overigens behoorlijk soepel. Dat is te danken aan de handige en flexibele ‘duwstang’. Met deze (rode) stang heb je altijd de controle over het heffen en zakken van de auto. Je bepaalt zelf met welke snelheid dit gebeurd en tot welke hoogte je de auto op gaat krikken.

Al met al hebben we weinig opmerkingen op deze autokrik. Het enige waar we niet zo positief over zijn, is de meegeleverde koffer. Het is in de basis prima dat de krik met een koffer geleverd wordt, maar deze koffer voldoet absoluut niet aan de verwachtingen.

De koffer is veel te slap en ziet er bovendien niet al te fraai uit. Als je jarenlang van deze krik gebruik gaat maken, is de kans groot dat de koffer in een eerder stadium al gesneuveld is. Ferm had absoluut beter werk af kunnen leveren met deze koffer.

De koffer is niet al te stevig en niet al te fraai.

Voordelen

 • Hefvermogen van max. 2000 kg
 • Geïntegreerd veiligheidsventiel
 • Zeer flexibel & prettig te bedienen

Nadelen

 • Koffer voldoet niet aan de verwachtingen

Conclusie

Deze Ferm TJM1008 is wat ons betreft de allerbeste koop voor een autokrik. De krik is voor de meeste auto’s geschikt en is bijzonder prettig om te bedienen. Dankzij de zwenkwieltjes en de handige duwstand behoud je altijd de optimale controle. De krik is bovendien relatief voordelig geprijsd.

Beste krik max. 2000 kg – Dunlop hydraulische krik 2000 kg

Is bovenstaande autokrik om wat voor reden dan ook niet naar je wens? Wil je alsnog een autokrik met een maximaal hefvermogen van 2000 kg aanschaffen? Dan is deze variant van het merk Dunlop een prima optie. Ook over deze krik zijn wij namelijk erg te spreken.

Een absoluut voordeel van deze krik is dat je ‘m voor in de schuur, in de garage, op straat én voor onderweg kunt gebruiken. De krik weegt namelijk zelf niet al te veel en is relatief compact uitgevoerd. Hierdoor kan je de krik ook meenemen als je bijvoorbeeld een rondreis door heel Europa gaat maken.

Dankzij het maximale hefvermogen van 2000 kg kan je bovendien de meeste auto’s moeiteloos opkrikken. De krik is zeer robuust uitgevoerd en tilt dus zonder enig problemen de meeste auto. Het hefbereik van deze auto is als volgt:

 • Minimale schotelhoogte: 13,5 centimeter
 • Maximale schotelhoogte: 30,5 centimeter

Op dit gebied doet deze krik dus iets onder ten opzichte van de bovengenoemde autokrik. Desalniettemin is het met deze krik mogelijk om onder meer een sportauto, een bestelbusje en een gezinsauto op te krikken. Je kunt eigenlijk alle kanten op met deze krik.

Bij het ontwerpen heeft Dunlop (uiteraard) voor een innovatief veiligheidssysteem. Net zoals de variant hierboven van Ferm heeft ook deze variant een veiligheidsventiel. Dit veiligheidsventiel zorgt ervoor dat je altijd op een veilige en verantwoorde manier gebruik van deze krik kunt maken.

Zoals je op de foto kunt zien, heeft deze krik meerdere wieltjes. De twee voorste wieltjes zijn zogeheten zwenkwieltjes. Door deze zwenkwieltjes is het zeer makkelijk om de krik naar de gewenste plek toe te rijden. Je plaatst hierdoor de krik ook moeiteloos op de juiste plek onder jouw auto.

Dunlop autokrik

Al met al zijn we behoorlijk te spreken over deze krik. Het apparaat ziet er fraai uit, is onwijs robuust en kan je blindelings vertrouwen. Het vervangen van een band wordt een stuk makkelijker met deze krik, maar je moet wel rekening houden met twee nadelen.

Het allereerst nadeel heeft betrekking op de aanschafprijs. Bij onze partner Bol.com betaal je ongeveer 57 euro voor deze autokrik. In vergelijking met de variant van Ferm hierboven is dit behoorlijk veel geld. Desalniettemin is het absoluut te adviseren om te investeren in een hoogwaardige, betrouwbare en veilige krik. Daar voldoet deze Dunlop hydraulische krik in ieder geval aan.

Het tweede nadeel heeft betrekking op de meegeleverde accessoires. Of beter gezegd; het ontbreken van de meegeleverde accessoires. Het is jammer dat deze krik niet met een koffer of een stevige tas geleverd wordt. Daarmee zou je de krik op een nóg iets prettigere manier kunnen gebruiken.

De krik is relatief prijzig om aan te schaffen.

Voordelen

 • Zeer robuust
 • Compact vormgegeven
 • Inclusief zwenkwieltjes

Nadelen

 • Geen meegeleverde koffer
 • Relatief prijzig

Conclusie

De Dunlop hydraulische krik is één van de beste autokrikken in onze ogen. Met deze krik kan je een auto van maximaal 2000 kilo moeiteloos opkrikken. De robuuste constructie, de prettige duwstang en de handige zwenkwieltjes zijn stuk voor stuk prettig en handig. Je moet alleen rekening houden met de relatief hoge aanschafprijs.

Beste krik max. 8000 kg – Benson Potkrik

Ben je regelmatig in jouw schuur bezig met zware auto’s? Vind je het bijvoorbeeld leuk om zware SUV’s te sleutelen? Of ben je wellicht hobbymatig met bestelbusjes en kleine vrachtwagens bezig? Als dat het geval is, is het absoluut aan te raden om naar een Potkrik te kijken. In onze ogen is deze Benson Potkrik de beste krik met een maximaal hefvermogen van 8000 kg.

Ja, een maximaal hefvermogen van 8000 kg is écht onwijs veel. Dankzij deze krik kan je dus moeiteloos alle soorten auto’s en bestelbussen opkrikken. Vervolgens heb je alle ruimte om aan deze auto’s te sleutelen of om bijvoorbeeld de banden te verwisselen.

Doordat deze krik zoveel gewicht kan dragen, is het aan te raden om deze krik op één plek te laten staan. Het gebruik van deze krik is dus met name bestemd voor mensen die een eigen garage of schuur hebben. In die garage of schuur wordt het dankzij deze krik nóg leuker en makkelijker om aan (zware) auto’s te sleutelen.

Met deze krik is het overigens ook mogelijk om een caravan op te krikken. Mocht je regelmatig met de caravan op vakantie gaan, is deze krik dus ook onmisbaar. De krik is simpelweg in staat om maar liefst 8000 kg te krikken/te tillen. Wil je deze krik op reis meenemen? Ook dat is mogelijk; de gehele krik weegt slechts 5,5 kg. Als je met de caravan op vakantie gaat, kan je deze krik dus óók in de caravan neerleggen.

Met deze krik kan je de auto of caravan tot maximaal 38,5 centimeter omhoog krikken. De minimale schotelhoogte van de krik is 20 centimeter. Bij het gebruik maken van deze krik moet je de krik altijd op de laagste stand gebruiken, zodat je de krik goed onder de auto/caravan kunt schuiven.

Om van deze krik op een veilige manier gebruik te kunnen maken, moet je assteunen gebruiken. Met dank aan de handige duwstang is het niet al te lastig om de veiligheid te waarborgen. Ga echter wel altijd onwijs voorzichtig met deze krik om.

Benson potkrik autokrik

Een nadeel van deze krik is de maximale schotelhoogte van 38,5 centimeter. Gezien het maximale hefvermogen van 8000 kg had die schotelhoogte in onze ogen ruimer kunnen/moeten zijn.

Ook is het jammer dat er geen accessoires, zoals een koffer of een tas of een stevige doos, meegeleverd worden. Als je deze krik graag op reis mee zou willen nemen, zou een dergelijke koffer toch wel erg praktisch zijn.

De maximale schotelhoogte had iets ruimer gekund.

Voordelen

 • Hefvermogen van 8000 kg
 • Zeer veilig
 • Ook voor onderweg

Nadelen

 • Maximale schotelhoogte had ruimer gekund
 • Geen koffer/tas meegeleverd

Conclusie

De Benson potkrik is de beste krik met een hefvermogen van maximaal 8000 kg. Met deze krik kan je nagenoeg alle auto’s, caravans en bestelbusjes moeiteloos opkrikken. Doordat de krik zelf niet al te veel weegt, kan je deze krik ook mee nemen op reis.

Beste krik voor onderweg – Carpoint schaarkrik 1000kg

Ben je veel onderweg? Wil je in dat geval altijd de beschikking over een krik hebben? Dan is het aan te raden om voor deze carpoint schaarkrik te gaan. Dankzij de compacte afmetingen is dit dé krik om mee te nemen.

Deze krik kan je moeiteloos in de kofferbak van je auto neerleggen. Als je veel woon-werkverkeer hebt of als je een lange reis gaat maken, is het raadzaam om altijd een krik mee te nemen. Met deze krik is dat een fluitje van een cent, aangezien deze simpelweg niet al te veel ruimte in beslag neemt. Bovendien weegt de krik slechts 2,06 kilo!

Deze schaarkrik heeft een minimale schotelhoogte van 8 centimeter en een maximale schotelhoogte van 35 centimeter. Ook voor de écht lage auto’s voldoet deze krik dus aan de wensen.

Bij het gebruik maken van deze krik moet je wel te allen tijde veilig om gaan. De krik heeft namelijk een maximaal hefvermogen van 1000 kg. Als je één kant van je kleine auto een klein beetje op wilt tillen, zou dat geen probleem moeten zijn. Als je een grote SUV op wil krikken, komt deze krik kracht te kort.

Voor de aanschafprijs hoef je deze krik in ieder geval niet te laten staan. Bij onze partner Gamma kost deze krik slechts 18,99 euro. Voor dit relatief lage bedrag heb je dus altijd een krik bij je als je onderweg bent. Dat geeft wel zo’n prettig en veilig gevoel, niet waar?

Deze krik heeft overigens een CE en TÜV/GS keurmerk. Deze keurmerken geven aan dat de krik aan alle (veiligheid)verplichtingen voldoet. Indien je op de juiste manier van deze krik gebruikt maakt, hoef je dus niet bang te zijn voor de veiligheid.

Door het minieme hefvermogen is deze krik dus niet voor alle auto’s geschikt. Dat is dan ook één van de weinige nadelen aan deze krik in onze ogen. Verder is het een betaalbare, handige en praktische krik die je overal mee naar toe kunt nemen.

Maximale hefvermogen van 1000 kg.

Voordelen

 • Veilig
 • Onwijs handig in gebruik
 • Licht van gewicht

Nadelen

 • Maximaal hefvermogen van 1000 kg

Conclusie

De Carpoint schaarkrik 1000kg is de perfecte krik voor onderweg. Met name als je een lichte/kleine auto hebt, voldoet de krik aan alle verwachtingen. Leg de krik in bijvoorbeeld de kofferbak van je auto en ga voorbereid op pad.

Beste voordelige autokrik – Carpoint verrijdbare krik

Wil je graag een hoogwaardige krik aanschaffen? Wil je daar echter niet de hoofdprijs voor betalen? Dan biedt deze Carpoint verrijdbare krik veel waar voor zijn geld. Voor deze krik hoef je niet al te veel te betalen, terwijl je wel geniet van prima prestaties.

Laten we maar direct aftrappen met het prijskaartje van deze krik. Bij onze partner Bol.com betaal je voor deze krikslechts’ 39,95 euro. Dat is in onze ogen absoluut niet veel geld voor een dergelijke hoogwaardige krik.

Deze krik heeft een maximaal hefvermogen van 2000 kg en is daardoor voor veel auto’s geschikt. Dankzij de handige duwstang heb je bovendien continue de optimale controle. Je kunt de krik naar eigen inzicht makkelijk laten zakken of juist weer opheffen.

Ook de zwenkwieltjes zijn bijzonder prettig te noemen. Dankzij deze zwenkwieltjes kan je de krik op een simpele manier van plek verplaatsen. Je hoeft niet te stunten, maar kunt juist simpele bochten dankzij deze wieltjes maken.

De minimale schotelhoogte van deze krik is 13,5 centimeter en de maximale schotelhoogte is 34,2 centimeter. Dit zijn niet de meest indrukwekkende statistieken als je ze naast de statistieken van andere autokrikken legt. Tegelijkertijd moeten we aangeven dat deze schotelhoogtes voor de meeste auto’s alsnog uitkomst bieden.

De minimale schotelhoogte is dan ook één van de nadelen die we bij deze krik ondervonden hebben. Het is niet bij alle auto’s even makkelijk om de krik onder de auto te schuiven. Met name bij de lagere (sport)auto’s is dit zelfs onmogelijk om te doen.

Ook over het monteren van de stang zijn we niet erg tevreden. De duwstang zelf werkt prima, maar het monteren c.q. vastzetten hiervan werkt nogal omslachtig. Als je eenmaal door hebt hoe dit moet, gaat het monteren echter gelukkig een stuk(je) makkelijker.

De minimale schotelhoogte is relatief hoog.

Voordelen

 • Gunstig geprijsd
 • Prima kwaliteit
 • Handige zwenkwieltjes

Nadelen

 • Minimale schotelhoogte is te hoog
 • Onhandige montage van duwstang

Conclusie

De Carpoint verrijdbare krik is in onze ogen de beste voordelige autokrik. Voor een bedrag van slechts 39,99 verkrijg je een krik die in heel veel gevallen doet waar je om vraagt. De krik is veilig, heeft handige zwenkwieltjes en heeft zelfs een maximaal hefvermogen van 2000 kg.

Koopgids

Naar welk van bovengenoemde autokrikken gaat jouw voorkeur? Als je de verschillende reviews doorgelezen hebt, valt het je wellicht direct op dat de autokrikken nogal verschillen. Dat klopt. Er bestaan meerdere soorten krikken, waardoor het aanschaffen van een autokrik soms behoorlijk lastig kan zijn. In deze koopgids hebben wij de belangrijkste criteria van een autokrik nader toegelicht. Lees deze koopgids op je gemakje door en vergelijk vervolgens de autokrikken op de juiste aspecten met elkaar.

Het soort krik

In de basis bestaan er drie verschillende varianten van een krik: een hydraulische krik, een potkrik en een schaarkrik. Deze drie krikken hebben allemaal hun voor en tegens. Hieronder kan je per krik een korte toelichting vinden:

Hydraulische krik: dit is de krik uit de eerste review van dit artikel. Deze krik kan je met een handige duwstang naar boven en beneden heffen/laten zakken. In deze krik zit een hydraulische cilinder, waarmee de hefboom onder druk gezet kan worden. Ten behoeve van de veiligheid kennen deze krikken een veiligheidsventiel, waarmee de druk zonder gevaar afgevoerd kan worden.

Hydraulische krik

Hydraulische krik

Potkrik: dit is de krik uit de derde review van dit artikel. Deze krik is voor zware voertuigen geschikt en wordt vaak in een schuur of garage gebouwd. Om deze krik te gebruiken, moet je wel enige basiskennis hebben. Zo moet je onder meer verstand van assteunen hebben, waarmee je de auto eindelijk veilig vast kunt zetten.

Schaarkrik: dit is de krik uit de vierde review van dit artikel. Deze krik werkt op basis van mechanische kracht, oftewel je eigen armspieren. Door aan het hengsel van deze krik te draaien, kan je de krik omhoog heffen. Deze soort krik heeft vaak een beperkt maximaal hefvermogen.

Maximaal hefvermogen

Het maximaal hefvermogen is het maximale gewicht dat de krik kan dragen. Bij een schaarkrik komt dit vaak niet boven de 1000 kilo uit, terwijl de meeste mechanische krikken zo rond de 2000 tot 2500 kilo zitten. Sommige potkrikken kunnen daarentegen tot maar liefst 8000 kilo dragen.

Zwenkwieltjes

Als je voor een hydraulische krik kiest, heeft deze in 99,99% van de gevallen wieltjes. Met deze wieltjes kan je de krik naar de auto toe rijden en vervolgens op de juiste plek onder de auto neer zetten. Het advies hierbij is om altijd voor een krik met zwenkwieltjes te gaan. Deze zwenkwieltjes kunnen op een handige manier draaien, waardoor je de krik moeiteloos kunt besturen. Erg handig!

Veiligheid

Bij het uitzoeken van een nieuwe krik moet je altijd goed op de veiligheid van de krik letten. Bekijk bijvoorbeeld of de krik een keurmerk heeft en of de krik een veiligheidsventiel heeft. Op het moment dat de druk in een krik te hoog wordt, brengt dat gevaarlijke situaties met zich mee. Door het veiligheidsventiel kan de te hoge druk afgevoerd worden, waardoor er uiteindelijk niks aan de hand is.

Duwstang

Ook de duwstang is een belangrijk onderdeel van een hydraulische krik. Met deze duwstang kan je de krik bedienen; je kunt hem omhoog heffen of juist naar beneden laten zakken. Als de krik een handige duwstang heeft, behoud je altijd de optimale controle over het heffen en laten zakken van de krik.

Schotelhoogte

Als een na laatste criteria willen wij je graag wijzen op de schotelhoogte. In bovenstaande reviews hebben we telkens gesproken over de minimale schotelhoogte en de maximale schotelhoogte. De minimale schotelhoogte geeft eigenlijk de laagste stand van de krik aan. Des te lager deze stand is, onder des te meer auto’s je de krik kunt gebruiken.

Bij auto’s met grote banden is het wenselijk dat de maximale schotelhoogte zo ruim mogelijk is. Deze schotelhoogte geeft namelijk aan tot hoeveel centimeter de krik de auto op kan heffen.

Maximale schotelhoogte

Maximale schotelhoogte

Budget

Tot slot willen wij je aanraden om op het prijskaartje van de krik te letten. In veel gevallen betaal je enkele tientjes voor een hoogwaardige krik, maar uiteraard bestaan daar weer uitzonderingen op. Aangezien een krik een onwijs handig product is, is het niet verstandig om hier veel geld op te besparen. De krik moet immers betrouwbaar en veilig zijn; het is daarom veelal de moeite waard om nét iets meer geld te investeren.

Besluit

Zo, we zijn aan het einde gekomen van dit uitgebreide artikel over de beste autokrikken. Naar welke krik gaat jouw voorkeur? Zet je wensen op een rijtje en ga vervolgens gericht op zoek naar de beste autokrik. Heb je vragen? De klantenservice van onze partners Bol.com en Gamma staan graag voor je klaar. Veel plezier met je nieuwe krik!

Tresna.nl
Logo