Beste snijolie

Ben je regelmatig aan het snijden, boren, zagen, draaien, tappen en/of frezen? Dan heb je ongetwijfeld al gemerkt dat je hier de juiste gereedschappen voor nodig hebt. Niet alleen de gereedschappen zijn hierbij belangrijk, maar ook de snijolie die je gebruikt. Met de snijolie geniet je namelijk van meerdere voordelen; zo voorkom je bijvoorbeeld oververhitting van metalen. Wat de beste snijolie van dit moment is, vind je in dit artikel!

Onze top 5 snijolie

Afbeelding

Product


Euroboor IBO.1001 Snijolie - 1 liter

Onze beste koop!

Euroboor IBO.1001 Snijolie - 1 liter

Beste koop snijolie

of

Rems 140114 Sanitol Draadsnijolie - 600 ml

Rems 140114 Sanitol Draadsnijolie - 600 ml

Beste spray snijolie

of

WD-40 49109 Specialist Boor- en snijolie met smart straw

WD-40 49109 Specialist Boor- en snijolie met smart straw

Beste veelzijdige snijolie

of

Rotec snijolie universeel RS50 Jerrycan

Rotec snijolie universeel RS50 Jerrycan

Beste grote flacon snijolie

of

Labor Snijolie Tapping gel 500 ML

Labor Snijolie | Tapping gel 500 ML

Beste voordelige snijolie

of

Producteigenschappen

ONZE BESTE KOOP

Euroboor IBO.1001 Snijolie - 1 liter

Beste koop snijolie

Euroboor IBO.1001 Snijolie - 1 liter

of

Rems 140114 Sanitol Draadsnijolie - 600 ml

Beste spray snijolie

Rems 140114 Sanitol Draadsnijolie - 600 ml

of

WD-40 49109 Specialist Boor- en snijolie met smart straw

Beste veelzijdige snijolie

WD-40 49109 Specialist Boor- en snijolie met smart straw

of

Rotec snijolie universeel RS50 Jerrycan

Beste grote flacon snijolie

Rotec snijolie universeel RS50 Jerrycan

of

Labor Snijolie Tapping gel 500 ML

Beste voordelige snijolie

Labor Snijolie Tapping gel 500 ML

of

Voor- en nadelen van snijolie

Als doe-het-zelver of als professional krijg je met de nodige kosten te maken. Je moet namelijk verschillende soorten gereedschappen aanschaffen én je moet deze gereedschappen goed onderhouden. Om langdurig van jouw gereedschappen gebruik te kunnen maken, is de aanschaf van snijolie dus aan te raden.

Snijolie, ook wel boorolie genoemd, brengt meerdere voordelen en functies met zich mee. Zo zorgt de snijolie ervoor dat de temperatuur tijdens het boren en verspanen niet al te hoog oploopt. Doordat de temperatuur relatief laag blijft, hoef je ook niet bang te zijn voor oververhitting van de metalen.

Daarbovenop komt nog eens dat de snijolie de frictie flink verminderd. Ook doordat de frictie verminderd wordt, is de kans op oververhitting een stuk kleiner. Dit komt niet alleen de metalen ten goede, maar ook jouw gereedschap. Dankzij de beste snijolie geniet je namelijk langer van jouw gereedschappen.

Tevens is het een voordeel dat je snijolie voor meerdere werkzaamheden kunt gebruiken. Als je bijvoorbeeld voor de WD-40 snijolie kiest (zie de laatste review in dit artikel) kun je deze olie bij zes verschillende soorten werkzaamheden gebruiken: boren, frezen, snijden, zagen, tappen en bij het draaien op een draaibank.

Juist door deze veelzijdigheid kun je eigenlijk niet zonder snijolie. Dat is zeker het geval als je echt intensief en met een flinke regelmaat aan het doe-het-zelven bent. Ook als je een professional bent, is het eigenlijk altijd wel handig om snijolie bij de hand te hebben.

Waarom snijolie ook als boorolie aangeduid wordt? Dat komt puur doordat deze olie ook uitermate geschikt is voor een boormachine. Als je met jouw boormachine gaat boren, komt hier de nodige wrijving bij om de hoek kijken. De beste boorolie zorgt ervoor dat de wrijving zo min mogelijk invloed op jouw boor gaat hebben. Je geniet daardoor langer van jouw boor én je geniet van het beste resultaat.

Moet je ook nog rekening houden met nadelen van snijolie? Nou, het is wel goed om te beseffen dat je uit heel veel verschillende soorten snijolie kunt kiezen. Het kan daardoor ook lastig zijn om direct de snijolie op de juiste manier te gebruiken. Wij willen je dan ook graag aanraden om altijd éérst de gebruiksaanwijzing van de beste snijolie door te nemen.

Tevens is het van belang dat je de snijolie afstemt op de soort werkzaamheden en op jouw materiaal. Zo kun je bijvoorbeeld speciale snijolie voor non ferro metalen aanschaffen, terwijl je ook speciale synthetische snijolie aan kunt schaffen. Over al deze termen vind je in dit artikel uiteraard ook alle benodigde informatie!

Ben je op dit moment op zoek naar de beste snijolie? Wil je met deze snijolie de levensduur van jouw gereedschappen verlengen? Dan ben je in ieder geval in dit artikel aan het juiste adres! Wij laten je hieronder namelijk nader kennis maken met de vijf beste varianten van snijolie. Deze varianten kun je zonder na te denken aan te schaffen, waarna het echte genieten direct begint.

Beste koop – Euroboor IBO.1001 Snijolie - 1 liter

Heb jij jouw pijlen gericht op de aanschaf van snijolie? Zoals we hierboven al aangaven, heb je hierbij de keus uit onwaarschijnlijk veel verschillende varianten. Doordat het aanbod zo uitgebreid was, was het voor ons ook lastig om de beste koop aan te wijzen. Uiteindelijk hebben wij onze pijlen gericht op snijolie die door heel veel klussers gebruikt kan worden.

Aan de hand van die criteria hebben wij onze uitgebreide zoektocht in gang gezet. Al relatief snel kwamen we met de Euroboor IBO.1001 Snijolie in aanraking. Nadat we deze snijolie zelf uitgetest hebben, kunnen we maar één ding concluderen: dit is de beste snijolie die je op dit moment kunt kopen.

Waarom wij zo te spreken zijn over juist deze snijolie? Dat komt onder meer door de verschillende voordelen die deze snijolie met zich mee brengt. Het belangrijkste voordeel is wellicht dat je met deze snijolie jouw gereedschap  echt goed kunt beschermen. Je voorkomt dat er oververhitting ontstaat bij bijvoorbeeld het boren, waardoor je véél langer van jouw boormachine kunt genieten.

Dit voordeel is eigenlijk te danken aan zowel de koel- als aan de smeereigenschappen van deze snijolie. Juist door deze combinatie kun je met deze beste snijolie alle kanten op. Tijdens het uitvoeren van jouw werkzaamheden geniet je bovendien van verkorte snijtijden; met deze olie kun je dus ook nog sneller werken.

Bijkomend voordeel: je krijgt deze snijolie in een flacon van maar liefst 1 liter geleverd. Een belangrijk gevolg hiervan is dat je een tijdje vooruit kan met deze snijolie. Bovendien betaal je voor deze liter snijolie niet overdreven veel geld. Bij onze partner Gereedschapcentrum kun je uitgaan van een investering van 17,49 euro. Dit bedrag is echter inclusief BTW: als professional ben je onder aan de streep dus nog minder kwijt.

Tevens willen we benadrukken dat de kwaliteit van deze snijolie prima is. Dit is met name te danken aan de fabrikant; Euroboor. Dit merk heeft zich weten te ontwikkelen tot één van de beste aanbieders van allerlei soorten accessoires voor elektrische gereedschap. Deze snijolie is een typerend voorbeeld van de hoge kwaliteit van de producten van Euroboor!

Al met al zijn wij erg te spreken over deze snijolie. Zijn er ook nog nadelen waar je rekening mee moet houden? Ja, toch wel. In onze ogen is het een nadeel dat deze snijolie alleen voor zacht staal geschikt is. Wil jij in harder staal of in een ander materiaalsoort gaan boren, slijpen of zagen? Dan heb je hier een andere snijolie voor nodig.

Ook moet je aan het begin even wennen met het doseren van deze snijolie. Zoals je op de foto al kunt zien, betreft dit namelijk een flacon met een draaidop. Onder deze draaidop bevindt zich wel een handig mechanisme waarmee je de snijolie kunt doseren, maar dit vraagt om enige gewenning. Neem daarom voor de zekerheid eerst de gebruiksaanwijzing van deze snijolie door!

Deze snijolie is helaas alleen voor zacht staal geschikt.

Voordelen
 • Geweldige kwaliteit
 • Zorgt voor gereedschapsbehoud
 • Verkort de snijtijden
 • Werkt zowel koelend als smerend
 • Prima geprijsd
Nadelen
 • Alleen voor zacht staal geschikt
 • Doseren vraagt enige gewenning
Conclusie

De Euroboor IBO.1001 Snijolie - 1 liter is wat ons betreft de beste snijolie die je op dit moment kunt kopen. Met deze boorolie kun je alle kanten op, geniet je van koelend vermogen, geniet je van een smerend vermogen en geniet je van gereedschapsbehoud. Dit alles voor een zeer scherpe prijs, terwijl je maar liefst 1 liter aan snijolie geleverd krijgt. Al met al een aanrader!

Beste spray snijolie – Rems 140114 Sanitol Draadsnijolie - 600 ml

Je hebt hierboven al kennis kunnen maken met de beste snijolie. Die olie wordt in een flacon geleverd, waarbij onder de draaidop een mechanisme te vinden is. Dankzij dat mechanisme kun je de hoeveelheid olie doseren, maar eigenlijk is een spray vele malen handiger. Mede daarom zijn wij op zoek gegaan naar de beste spray snijolie.

 Daarbij kwamen wij al snel in aanraking met deze snijolie van het merk Rems. De Rems 140114 Sanitol Draadsnijolie is naar ons bescheiden mening met afstand de beste snijolie in de vorm van een spray. Waarom? Dat bespreken we graag hieronder!

Als je met snijolie aan de slag gaat, is het van belang dat je de juiste dosering gebruikt. Gebruik je onverhoopt te weinig snijolie? Dan kan de temperatuur alsnog te hoog oplopen, waardoor er slijtage aan jouw gereedschap op kan treden. Gelukkig hoef je daar bij deze snijolie niet bang voor te zijn; met deze flacon kun je de hoeveelheid olie echt perfect doseren.

Daarbij geniet je ook nog van een uitmuntende smerende werking én een uitmuntende koeling. Elke frictie gaat gepaard met de nodige hitte, maar deze snijolie is in staat om de temperatuur flink te verlagen. Hierdoor geniet je van een langere levensduur van onder meer jouw machines en jouw gereedschappen.

Deze snijolie is overigens specifiek voor drinkwaterleidingen ontwikkeld. Met deze snijolie kunnen zelfs deze leidingen gesmeerd worden, waarbij het drinkwater niet aangetast wordt. Deze snijolie is namelijk volledig in water oplosbaar.

Er is echter ook gebleken dat deze snijolie voor tal van andere werkzaamheden prima dienst doet. Zo kun je gereedschappen met deze olie smeren en kun je  oververhitting bij bijvoorbeeld zagen voorkomen. Het merk Rems geeft zelf aan dat deze snijolie perfect werkt bij het zagen van metalen; de metalen en het gereedschap worden hierbij op een sublieme manier gekoeld.

Al met al zijn wij zeer te spreken over deze snijolie. Dat is ook te danken aan de hoeveelheid (600 ml) en het prijskaartje. Bij onze partner Gereedschapcentrum betaal je een bedrag van slechts 16,95 euro voor deze olie. Doordat de flacon vrij groot is, kun je langere tijd van één flacon genieten!

Moet je bij deze boorolie ook nog met nadelen rekening houden? Nou, je loopt eigenlijk tegen een nadeel aan als de spray bijna op is. Op dat moment komt de olie nog moeilijk uit de flacon, waardoor je niet altijd van de gewenste dosering kunt genieten.

De olie komt soms moeilijk uit de flacon; dit is met name het geval als de flacon nagenoeg leeg is.

Voordelen
 • Handig te doseren
 • Koelend én smerend vermogen
 • Veelzijdig in te zetten
 • Perfect voor jouw gereedschap
 • Gunstig geprijsd
Nadelen
 • Olie komt soms moeilijk uit de flacon
Conclusie

De Rems 140114 Sanitol Draadsnijolie – 600 ml is volgens ons de beste spray snijolie. Deze flacon kent een handige sprayknop, waarmee je de hoeveelheid olie perfect kunt doseren. Daarbij is het absoluut een voordeel dat je deze snijolie bij meerdere werkzaamheden kunt gebruiken. Ook over de kwaliteit, de werking en het prijskaartje hebben wij niks op te merken!

Bekijk prijzen van de Rems 140114 Sanitol Draadsnijolie – 600 ml bij verschillende winkels:

Beste veelzijdige snijolie – WD-40 49109 Specialist Boor- en snijolie met smart straw

Ben je op zoek naar snijolie die je voor tal van werkzaamheden kunt gebruiken? Wil je bijvoorbeeld snijolie voor zacht staal kunnen gebruiken, maar ook voor de hardere metalen? Dan is het zaak om op zoek te gaan naar de beste veelzijdige snijolie.

Gelukkig hoef je die zoektocht niet meer zelf in gang te zetten. Wij hebben namelijk al het werk al voor je uit handen genomen; daarbij zijn wij uiteindelijk bij deze WD-40 boor- en snijolie uitgekomen. In onze ogen is dit de beste veelzijdige snijolie van dit moment.

Waarom deze snijolie nou zo veelzijdig is? Dit komt onder meer doordat deze snijolie geschikt is voor alle soorten metalen. Het maakt dus niet uit welk soort metaal je wilt koelen of smeren; met deze snijolie geniet van de gewenste werking.

Deze snijolie zorgt daarbij voor een perfecte dubbele werking. Aan de ene kant zorgt het ervoor dat de temperatuur bij bijvoorbeeld het snijden of het boren verlaagd wordt. Je weet hierdoor van de beste resultaten te genieten, terwijl ook nog eens jouw gereedschappen goed beschermd blijven. Met dank aan deze snijolie kun je dus langere tijd van jouw prijzige gereedschappen genieten.

Ook hecht deze snijolie zich bijzonder goed op elk soort metaal. Dit is weer te danken aan een speciale foamlaag die in deze olie aangebracht is. Nadat je de olie gebruikt hebt, kun je de olie overigens ook weer moeiteloos reinigen. Ondertussen wordt het metaal ook nog beschermd tegen de vorming van corrosie.

Loop je nou tegen een klus aan waarbij je de flacon bijvoorbeeld ondersteboven moet gebruiken? Ook dat is geen probleem. WD-40 heeft namelijk voor een zogeheten 360 graden ventiel gezorgd. Dankzij dit ventiel kun je ondersteboven én in elke mogelijke hoek gebruik maken van deze flacon. Ideaal!

Heb je wel eens meegemaakt dat je het bijbehorende rietje van de snijolie kwijtgeraakt was? Daar hoef je bij deze WD-40 boor- en snijolie niet bang voor te zijn. Zoals je op de foto al kunt zien, blijft dit rietje strak langs de flacon zitten. Je hebt hierdoor altijd de beschikking over het handige rietje!

Al met al zijn wij super te spreken over deze beste veelzijdige snijolie. Dat wordt eigenlijk alleen maar erger als we naar het prijskaartje kijken. Bij onze partner Gereedschapcentrum betaal je namelijk een bedrag van slechts 9,99 euro voor deze flacon!

Daarbij willen we wel graag één nadeel opmerken: de flacon heeft een inhoud van slechts 400 ml. Op zich is daar niks mis mee, maar je moet wel met enige regelmaat een nieuwe flacon kopen. Dat is zeker het geval als je met enige regelmaat van deze beste snijolie gebruik gaat maken.

De flacon heeft een inhoud van slechts 400 ml; dat had iets ruimer van ons gemogen.

Voordelen
 • Perfecte werking
 • Onwijs handige spray (360 graden ventiel)
 • Gunstig geprijsd
 • Geschikt voor elk soort metaal
 • Zorgt voor gereedschapsbehoud
Nadelen
 • Inhoud van slechts 400 ml
Conclusie

De WD-40 49109 Specialist Boor- en snijolie met smart straw is volgens ons de beste veelzijdige snijolie. Met deze snijolie kun je alle soorten metalen smeren en koelen; je geniet dan ook al snel van het gewenste gereedschapsbehoud. Ondertussen werkt de spray geweldig, raak je het bijbehorende rietje nooit meer kwijt en hoef je absoluut niet de hoofdprijs te betalen. Wat wens je nog meer?

Bekijk prijzen van de WD-40 49109 Specialist Boor- en snijolie bij verschillende winkels:

Beste grote flacon snijolie – Rotec snijolie universeel RS50 Jerrycan

Ben jij van plan om vrij vaak en veel snijolie te gaan gebruiken? Dan heb je niet al te veel aan bovenstaande varianten. Ja, die varianten zijn prima, maar je moet wel met enige regelmaat een nieuwe flacon kopen. Gelukkig kun je in plaats daarvan ook kiezen voor een grote flacon snijolie.

Speciaal voor jou zijn wij op zoek gegaan naar de beste grote flacon snijolie. Bij onze partner Toolmax stuitten wij snel op de Rotec snijolie universeel RS50 Jerrycan. Om meerdere redenen is dit de beste grote flacon snijolie in onze ogen.

Zo is het een absoluut voordeel dat deze flacon een inhoud van maar liefst 5 liter heeft. Doordat de flacon zo ruim is, kun je hier een tijdje mee vooruit. Daarbij geniet je ook van het feit dat de flacon een handig handvat aan de bovenkant heeft; handig voor het tillen van de flacon, maar ook handig voor het schenken van de snijolie.

Tevens zijn wij van mening dat deze snijolie prima functioneert. Net zoals bovenstaande varianten brengt ook deze snijolie een dubbele functie met zich mee: de snijolie koelt én de snijolie smeert.

Opvallend daarbij is dat deze snijolie specifiek voor verspanen gelegeerde materialen met een hoge treksterkte ontwikkeld is. Je kunt hierbij denken aan titaan, aan chroom-nikkelstaal, aan roestvaste staalsoorten en aan mangaanstaal. Als je in dergelijke materiaalsoorten bijvoorbeeld wilt boren, kun je niet zonder deze boorolie!

De fabrikant, Rotec, geeft daarbij aan dat deze snijolie bij meerdere werkzaamheden prima van pas komt. Bij onder meer boren, frezen en draadsnijden weet deze snijolie een absolute meerwaarde te bieden. Je geniet hierdoor van het beste resultaat én van het gewenste gereedschapsbehoud.

Daarbij moet je wel rekening met twee ‘nadelen’ houden. Het eerste nadeel heeft betrekking op het prijskaartje. Bij onze partner Toolmax betaal je een bedrag van 112,91 euro voor deze snijolie. Daarvoor krijg je echter wel vijf liter tot je beschikking; dit komt neer op ongeveer 22,60 euro per liter. Dat is prijzig, maar je krijgt bij deze snijolie wel een hele hoop waar voor je geld.

Het tweede nadeel heeft betrekking op de jerrycan. Het is super handig dat de jerrycan zo groot is, maar dit maakt het doseren van de snijolie niet altijd even makkelijk. Om optimaal van deze snijolie gebruik te kunnen maken, zou je eigenlijk een speciale sprayflacon moeten hebben. Die flacon kun je bijvullen met de snijolie uit de flacon, zodat je op een handigere manier de hoeveelheid olie kunt doseren.

Het doseren van de olie gaat niet echt makkelijk met deze jerrycan. Gelukkig kun je hier wel handige hulpmiddelen voor aanschaffen.

Voordelen
 • Inhoud van 5 liter
 • Perfect voor gelegeerde materialen met hoge treksterkte
 • Werkt koelend én smerend
 • Geschikt voor meerdere werkzaamheden
Nadelen
 • Relatief prijzig
 • Jerrycan doseert niet al te makkelijk
Conclusie

De Rotec snijolie universeel RS50 Jerrycan is wat ons betreft de beste grote flacon snijolie. In deze flacon vind je maar liefst 5 liter aan de beste snijolie terug. Deze snijolie is bij uitstek geschikt voor non ferro metalen; in deze metalen kun je met deze snijolie perfect draadsnijden, boren en frezen!

Beste voordelige snijolie – Labor Snijolie | Tapping gel 500 ML

Maak jij hobbymatig met enige regelmaat gebruik van jouw boormachine? Ben je daarom op zoek naar snijolie die niet al te prijzig is? Dan heb je de keus uit meerdere varianten. Helaas hebben wij moeten stellen dat lang niet alle voordelige varianten aan de verwachtingen voldoen.

Bij deze Labor Snijolie | Tapping gel 500 ML waren wij echter wel direct onder de indruk. Deze snijolie is namelijk voordelig geprijsd, werkt prima en is ook nog eens veelzijdig in te zetten. Dankzij deze voordelen is dit volgens ons de beste voordelige snijolie.

Wat je voor deze snijolie moet betalen? Bij onze partner Borenshop.com betaal je voor deze snijolie slechts 11,48 euro. Voor dat bedrag krijg je een flacon (spray) met een inhoud van maar liefst 500 ml. Wil je deze flacon als professional aanschaffen? Dan kun je uiteraard ook nog de BTW terugvragen.

Met deze snijolie ben je in staat om de levensduur van gereedschap te verlengen. Dit komt puur door het verkoelende vermogen van deze snijolie; de wrijving brengt hoge temperaturen met zich mee, maar deze olie brengt deze temperaturen weer vakkundig omlaag.

Daarbij geniet je ook nog eens van de beste resultaten. Zonder extra wrijving kun je namelijk dat ene gat heel netjes boren of dat stukje metaal netjes afzagen. Volgens de fabrikant is deze snijolie te gebruiken voor onder meer boorwerkzaamheden, snijwerkzaamheden, zaagwerkzaamheden en tapzaagwerkzaamheden.

Bovendien is deze snijolie geschikt voor veel verschillende soorten metaalsoorten. Over het algemeen gaat het hierbij wel hoofdzakelijk om de hardere metaalsoorten, zoals roestvrijstaal. Voor de zachtere metaalsoorten kun je beter voor één van de andere varianten uit dit artikel kiezen.

Al met al zijn wij zeer te spreken over deze beste voordelige snijolie. In onze ogen is deze snijolie wel alleen voor doe-het-zelvers geschikt. Als je als professional aan de slag gaat, kun je beter voor één van bovengenoemde varianten kiezen.

Daarbij vinden we het ook nog handig dat deze flacon een inhoud van 500 ml heeft. Dit betekent dat je enige tijd vooruit kunt met de flacon; dat is uiteraard zeker het geval las je niet al te vaak van deze snijolie gebruik hoeft te maken.

Hebben we verder nog nadelen aan deze snijolie ondervonden? Nou, de spray van deze flacon werkt niet altijd even goed. Dit komt doordat dit eigenlijk tapping gel is; dit is gel die niet altijd even makkelijk te doseren is. Houd hier goed rekening mee als je voor de eerste keer van deze snijolie gebruik gaat maken.

Deze snijolie is niet altijd even makkelijk te doseren.

Voordelen
 • Zeer gunstig geprijsd
 • Inhoud van 500 ml
 • Perfect voor de doe-het-zelver
 • Geschikt voor allerlei harde metaalsoorten
 • Werkt koelend én smerend
Nadelen
 • Niet altijd even makkelijk te doseren
 • Niet geschikt voor de professional
Conclusie

De Labor Snijolie | Tapping gel 500 ML is wat ons betreft de beste voordelige snijolie. Bij onze partner Borenshop.com kun je deze snijolie voor een zeer gunstige prijs aanschaffen, waarna het genieten direct begint. De snijolie werkt namelijk perfect, wordt geleverd in een flacon van 500 ml en is veelzijdig in te zetten. Wat wens je nog meer?

Koopgids

Heb jij jouw pijlen gericht op de aanschaf van nieuwe snijolie? Dan is het onwijs belangrijk om een goed vergelijk te maken. Zoals je in bovenstaande reviews mogelijk al opgemerkt hebt, is het aanbod namelijk zeer divers te noemen.

Graag helpen we je daarom nog een extra handje met de zoektocht naar de beste snijolie. Dat doen we met onderstaande koopgids! In deze koopgids bespreken wij de belangrijkste criteria én de belangrijkste vragen die je aan jezelf moet stellen. Aan de hand van deze criteria en de vragen kun je uiteindelijk de juiste keuze gaan maken.

Wat wil je precies met de snijolie doen?

Ons advies is om allereerst voor jezelf een antwoord op bovenstaande vraag te vinden. Wat wil je precies met de snijolie doen? Wil je met de snijolie vooral jouw gereedschappen beschermen? Of wil je met de snijolie ook de best mogelijke resultaten bij bijvoorbeeld het boren verkrijgen?

Over het algemeen brengt elke snijolie een dubbele werking met zich mee:

 • Koelen: de olie zorgt voor een verlaging van de temperatuur, waardoor jouw gereedschappen minder hard slijten.
 • Smeren: de olie smeert gedurende de werkzaamheden het oppervlak en het gereedschap, waardoor het best mogelijke resultaat behaald wordt.
Wat wil je precies met de snijolie doen

Soort snijolie

Tevens is het goed om te weten dat er verschillende soorten oliën bestaan. Zo kun je een keuze maken tussen synthetische olie en minerale olie. Het verschil tussen deze oliën is terug te vinden in de werking, in het prijskaartje, in het verbruik en in de kwaliteit. Over het algemeen kan het volgende gesteld worden:

 • De minerale oliën zijn kwalitatief beter, er moet meer verbruikt van worden en zijn goedkoper.
 • De synthetische oliën zijn innovatiever, zijn daardoor duurder en zorgen voor nóg minder slijtage.

Soort materialen

Welke materialen wil je precies bewerken met jouw gereedschap? Als je bijvoorbeeld een zachte metaalsoort wilt bewerken, heb je daar speciale olie voor nodig. Dat is ook het geval als je hardere metaalsoorten wilt bewerken. Maar, er zijn ook snijoliën die eigenlijk voor alle metaalsoorten geschikt zijn.

Daarnaast bestaat ook nog speciale olie voor de non ferro metalen. Dit zijn alle metalen die geen ijzer bevatten of waarbij de legeringen ijzer niet het hoofdbestanddeel vormen. Voorbeelden hiervan zijn aluminium, koper, brons en messing. Indien je dergelijke materialen wilt bewerken, heb je hier speciale snijolie voor nodig die geschikt is non ferro metalen.

Hoeveelheid snijolie

Ook is het verstandig om goed naar de hoeveelheid snijolie te kijken. Zo kun je kiezen voor een flacon van bijvoorbeeld 400 ml, maar ook voor een jerrycan van 5 liter.

Het is aan jou om te bepalen hoeveel snijolie je precies nodig denkt te hebben.

Prijskaartje

Tot slot raden wij je aan om goed naar het prijskaartje te kijken. Over het algemeen kan wel het volgende gesteld: de betere oliën zijn overwegend de duurdere varianten. Indien je jouw gereedschappen écht goed wilt behouden, is het aan te raden om te kiezen voor een duurdere snijolie!

Flacon snijolie

Slotwoord

Wil jij graag snijolie gaan gebruiken? Verstandige keuze. Zoals je in dit artikel meerdere keren hebt kunnen lezen, brengt snijolie meerdere belangrijke voordelen met zich mee. Check daarom direct de bovengenoemde varianten en maak voor jezelf een goed vergelijk. Veel klusplezier met jouw nieuwe snijolie!

Tresna.nl
Logo