Workmate Black & Decker

Een workmate, ook wel eens een werkbank genoemd, is een onmisbaar product voor zowel doe-het-zelvers als voor professionals. Met een workmate kan je namelijk de volgende klussen op een soepele en comfortabele manier uitvoeren:

 • Een werkstuk vastklemmen om een stuk af te zagen
 • Planken opschuren
 • Gipsplaten op maat snijden
 • Metalen buizen of leidingen plooien
 • Werkstukken vernissen of schilderen
 • Werkstuk positioneren om gaten boren
 • Werkstukken lijmen

Heb je interesse om bovenstaande klussen op een comfortabele manier uit te gaan voeren? Dan kan je eigenlijk niet om een workmate heen. Bij het uitzoeken van een nieuwe workmate heb je de keus uit meerdere varianten.

In dit artikel richten wij onze pijlen specifiek op workmates van het merk Black & Decker. Dit merk heeft een flinke naam op weten te bouwen binnen de wereld van (elektrische) gereedschappen. Wil je liever een workmate van een ander merk aanschaffen? Check dan ons artikel ‘beste workmate’ voor workmates van andere merken, zoals Kreator, Stanley en Bosch.

De top 5 Black & Decker wormates

Afbeelding

Product


Black & Decker WMX825-XJ

Onze beste koop!

Black & Decker WM825-XJ

Beste koop Black & Decker workmate

of

Black & Decker WM1000

Black & Decker WM1000

Beste Black & Decker workmate met een draagkracht van 250 kilogram

of

Black & Decker WM626

Black & Decker WM626

Beste in hoogte verstelbare Black & Decker workmate

of

Black & Decker WM550

Black & Decker WM550

Beste flexibele Black & Decker workmate

of

Black & Decker WM301

Black & Decker WM301

Beste voordelige Black & Decker workmate

of

Producteigenschappen

ONZE BESTE KOOP

Black & Decker WM825-XJ

​Beste koop Black & Decker workmate

Black & Decker WMX825-XJ

of

Black & Decker WM1000

Beste Black & Decker workmate met een draagkracht van 250 kilogram

Black & Decker WM1000

of

Black & Decker WM626

Beste in hoogte verstelbare Black & Decker workmate

Black & Decker WM626

of

Black & Decker WM550

Beste flexibele Black & Decker workmate

Black & Decker WM550

of

Black & Decker WM301

Beste voordelige Black & Decker workmate

Black & Decker WM301

of

Workmate of werkbank?

Is het nou terecht om een workmate als een werkbank te bestempelen? Nou, dat zit als volgt. Het aanbod van werkbanken is tegenwoordig behoorlijk uitgebreid. Je hebt de keus uit verschillende soorten en varianten. Eén van de meest opvallende varianten is zonder twijfel de workmate. De workmate was oorspronkelijk een idee van Black & Decker. Dit bedrijf wilde namelijk een kleine en opvouwbare werkbank ontwerpen; de workmate was daar het gevolg van.

Een werkbank is dus niet altijd een workmate, maar een workmate is wel altijd een werkbank. Door de jaren heen is overigens de workmate min of meer een synoniem van een werkbank geworden. Dat is hetzelfde als je het over een autostoeltje hebt; dan noem je deze ook hoogstwaarschijnlijk automatisch al een Maxi-Cosi.

Verschillende soorten workmates

Het is ook goed om te weten dat er meerdere soorten workmates bestaan. Je hebt bijvoorbeeld een workmate die bovengemiddeld sterk is, een workmate die op een handige manier opvouwbaar is en een workmate die zich weet te onderscheiden door een gunstig prijskaartje. Ook binnen het assortiment van Black & Decker zijn meerdere soorten workmates te vinden. Wij hebben daarom onderstaande categorieën opgesteld en per categorie direct de beste variant van Black & Decker aangewezen. De onderstaande tabel geeft al een hoop informatie; onder de tabel vind je vervolgens reviews van de verschillende workmates:

Waarom voor een workmate kiezen?

Ben je op zoek naar een geschikte werkbank? Wat zijn dan belangrijke redenen om voor een workmate te kiezen? Wij hebben de belangrijkste voordeel van een (Black & Decker) workmate even op een rijtje gezet:

 • Een workmate neemt weinig ruimte in
 • Een workmate kan je overal mee naar toe nemen
 • Een workmate is inklapbaar/opvouwbaar
 • Een workmate is relatief betaalbaar
 • Een workmate kan de nodige draagkracht bieden
 • Een workmate is geschikt voor verschillende soorten klussen

Het moge duidelijk zijn; een workmate brengt veel voordelen met zich mee. Maar, voor welke workmate van het merk Black & Decker kan je nou het beste gaan? Wij hebben de beste modellen geselecteerd (zie tabel hierboven); hieronder kan je de reviews van de verschillende beste Black & Decker workmates vinden. We trappen af met de allerbeste koop:

Beste koop – Black & Decker WM825-XJ

In ons artikel ‘de beste workmate’ hebben wij de Black & Decker WM825-XJ tot allerbeste koop uitgeroepen. Logischerwijs is deze workmate binnen het assortiment van Black & Decker dan ook de beste koop. Deze workmate heeft in principe alles waar je naar op zoek bent; een hoge kwaliteit, een betaalbaar prijskaartje en onwijs veel mogelijkheden.

Iets wat bij deze workmate direct opvalt, is de draagkracht. Deze workmate kan maar liefst 250 kilo dragen. Je bent hierdoor in staat om verschillende soorten klussen op een comfortabele manier uit te voeren. Je weet immers dat de workmate voldoende kracht heeft om zware objecten te dragen.

Het design van deze workmate is zoals standaard: twee planken die je met een hendel kunt verschuiven. Deze planken kan je niet alleen horizontaal verschuiven, maar óók verticaal; zie daarvoor de foto schuin hieronder. Dankzij deze mogelijkheid ben je ook in staat om onregelmatig gevormde werkstukken te klemmen en te bewerken.

Bij de Black & Decker WM825-XJ heb je de keus uit twee werkhoogten; je kunt kiezen voor een werkhoogte van 80 centimeter of van 62 centimeter. Het voordeel hiervan is dat je de workmate qua hoogte altijd af kunt stemmen op het soort klus dat je uit moet voeren.

Uiteraard is het bij deze workmate óók mogelijk om ‘m compact op te bergen. De workmate is namelijk opvouwbaar. Het opvouwen c.q. inklappen van deze workmate kan je met één beweging uitvoeren. Nadat de workmate ingeklapt is, kan je ‘m makkelijk op elke gewenste plek opbergen. Uiteraard gaat ook het uitklappen/uitvouwen van de workmate simpel.

Black & Decker heeft voor een stalen constructie gekozen, waardoor de workmate een draagkracht van 250 kilogram heeft. Maar, de workmate heeft nog een ander opvallend designaspect; het voetenbankje. Dankzij dit voetenbankje kan je je rug ontlasten tijdens het werken. Bovendien geeft het voetenbankje prima houvast als je veel kracht met je armen moet zetten.

Black & Decker WMx825 xj

Als laatste voordeel willen we de vier geleiders nog benoemen. Bij aanschaf van deze workmate krijg je deze vier geleiders standaard meegeleverd. Je kunt deze geleiders, ook wel opzetstukken genoemd, makkelijk in de gaten van werkbank klikken. Ook hierdoor ben je in staat om werkstukken in verschillende hoeken te positioneren.

Is het dan allemaal koek en ei met deze workmate? Nou, we hebben twee nadelen weten te ontdekken. Het eerste nadeel heeft betrekking op de hierboven genoemde geleiders. Het aantal gaten in de werkbank is helaas beperkt, waardoor je de geleiders niet in alle hoeken kan positioneren.

Daarnaast kan het opvouwmechanisme aangetast worden door een koude omgeving. Als je de workmate langere tijd in bijvoorbeeld een koude schuur laat staan, kan het opvouwen van de workmate stroef en lastig verlopen.

De werkbank heeft helaas een beperkt aantal gaten voor de meegeleverd geleiders.

Voordelen

 • Draagkracht van 250 kilogram
 • Twee werkhoogten
 • Inklapbaar

Nadelen

 • Inklappen kan stroef gaan
 • Weinig gaten voor de geleiders

Conclusie

De Black & Decker WM825-XJ hebben we met vlag en wimpel uitgeroepen tot de beste koop voor elke doe-het-zelver. Deze workmate heeft simpelweg alles waar je maar naar op zoek kunt zijn. Een draagkracht van 250 kilogram, een gunstig prijskaartje, meerdere toepassingsmogelijkheden en een stevige constructie.

Beste workmate met een draagkracht van 250 kilogram – Black & Decker WM1000

Ben je specifiek op zoek naar een workmate met een draagkracht van 250 kilogram? Dan kan je voor de hierboven genoemde variant kiezen, maar je kunt ook prima uit de voeten met deze Black & Decker WM1000. Deze workmate is in staat om maar liefst 250 kilo te dragen, waardoor je onwijs veel verschillende klussen uit kunt voeren.

Met de Black & Decker WM1000 kan je op verschillende manieren uit de voeten. Je kunt deze workmate namelijk ook als bankschroef en/of als zaagbok gebruiken. Dit is onder meer te danken aan de verstelbare klemplanken. Dankzij deze klemplanken kan je objecten op verschillende manieren vastklemmen.

Deze workmate is in één handbeweging volledig in te klappen. De workmate neemt dus nooit ruimte in beslag en je kunt deze workmate dus ook moeiteloos overal mee naar toe mee nemen.

Als deze workmate ingevouwen is, zijn de afmetingen als volgt: 67 centimeter bij 109 centimeter bij 21 centimeter. Met name de dikte van 21 centimeter spreekt hierbij tot de verbeelding; zie bijgaande foto voor een indruk van hoe de workmate er opgevouwen uit ziet.

Als je de workmate uitklapt, heeft de workmate een werkhoogte van 80,3 centimeter. Je kunt hierdoor op een comfortabele manier aan het werk gaan. Daarbij kan je dus met objecten tot 250 kilogram aan de slag gaan. Dankzij de robuuste, stalen constructie is deze workmate onwijs sterk.

Black Decker WM1000

Hebben we ook nog nadelen weten te ontdekken? Ja, twee nadelen: het eerste nadeel heeft betrekking op de werkhoogte. De werkhoogte van 80,3 centimeter is prima, maar het zou prettiger zijn als je de keus uit nog één werkhoogte zou hebben. Dat is bij de hierboven genoemde variant bijvoorbeeld wel het geval.

Daarnaast is het bij de Black & Decker WM1000 helaas ook niet mogelijk om objecten verticaal te klemmen. De planken kunnen alleen horizontaal versteld worden en dus níet verticaal.

Deze workmate heeft helaas maar één werkhoogte.

Voordelen

 • Draagkracht van 250 kilogram
 • Minieme afmetingen
 • Inklapbaar met één handbeweging

Nadelen

 • Niet verticaal klemmen
 • Maar één werkhoogte

Conclusie

De Black & Decker WM1000 is een prima aankoop voor mensen die graag een sterke en robuuste workmate wensen te hebben. De workmate kan maximaal 250 kilogram dragen, is makkelijk opvouwbaar en heeft minieme afmetingen als deze ingevouwen is. Helaas heeft deze workmate wel maar één werkhoogte.

Beste in hoogte verstelbare workmate – Black & Decker WM626

Een van de voordelen van een workmate is dat je deze op kunt vouwen. Hierdoor neemt de workmate weinig ruimte in beslag. Als je de workmate aan het gebruiken bent, wil je echter dat je ook grote objecten moeiteloos vast kunt klemmen en kunt bewerken. Daarbij zou het onwijs handig zijn als je de workmate in hoogte kunt verstellen; bij de Black & Decker WM626 behoort dat zonder meer tot de mogelijkheden!

Deze workmate is in twee hoogtes in te stellen: een hoogte van 77,5 centimeter en een hoogte van 59,5 centimeter. Hierdoor ben je in staat om de hoogte van de workmate aan te passen op het soort klus dat je uit wenst te voeren. Daarnaast is deze workmate dus óók geschikt voor verschillende lengtes; het maakt daarbij niet uit of je 1.80 of 1.95 meter lang bent. Doordat je deze workmate in hoogte kunt verstellen, is het een uitermate prettige werkbank.

Bijkomend voordeel is dat deze workmate een stevig onderstel heeft. Black & Decker heeft gekozen voor een stevige, stalen constructie, waardoor de workmate een draagkracht van maar liefst 250 kilogram heeft. Aan de onderkant heeft Black & Decker rubberen steunen aangebracht, zodat deze workmate niet onverhoopt weg kan schuiven. De workmate staat al met al dus onwijs stabiel en stevig.

Op de werkbank zijn tevens dubbele klemassen aanwezig. Dankzij deze klemassen ben je in staat om objecten op verschillende manier vast te klemmen. Ook wordt hiermee een verhoogde klemkracht verkregen.

Uiteraard is het bij de Black & Decker WM626 ook mogelijk om deze snel op te klappen. Als deze workmate ingevouwen is, heeft de workmate de volgende afmetingen: 74,2 centimeter, bij 74 centimeter bij 20 centimeter. Met name de dikte van 20 centimeter zorgt ervoor dat je deze workmate makkelijk mee kunt nemen én makkelijk op kunt bergen.

Black Decker WM626

Al met al is dit een uiterst handige, veelzijdige en hoogwaardige workmate. Helaas moeten we wel vaststellen dat óók deze Black & Decker enkele (kleine) nadelen heeft. Zo is het bij deze workmate bijvoorbeeld niet mogelijk om objecten verticaal te klemmen.

Daarnaast zijn we zeker niet te spreken over de handleiding. De handleiding voor het in elkaar zetten van deze workmate is alles behalve duidelijk. Houd daar rekening mee en vraag eventueel hulp van een bekende in, zodat jullie samen de workmate in elkaar kunnen zetten.

Het is bij deze workmate niet mogelijk om objecten verticaal te klemmen.

Voordelen

 • Twee werkhoogtes
 • Draagkracht van 250 kilo
 • Snel in/uit te klappen

Nadelen

 • Niet verticaal klemmen
 • Onduidelijke handleiding

Conclusie

De Black & Decker WM626 is een nagenoeg perfecte in hoogte verstelbare workmate. Je kunt deze workmate op twee hoogtes instellen, waardoor je altijd een prettige werkhouding aan kunt nemen. Je ontlast hiermee je lichaam en kunt de klussen sneller en efficiënter uitvoeren. Al met al een prima workmate voor een relatief zacht prijsje.

Beste flexibele workmate – Black & Decker WM550

Ben je op zoek naar een Black & Decker workmate die je op een flexibele manier in kunt zetten? Onder flexibel verstaan wij:

 • De mogelijkheid om de workmate overal mee naar toe te nemen
 • De mogelijkheid om objecten zowel horizontaal als verticaal te kunnen klemmen

De Black & Decker WM550 voldoet aan bovenstaande vereisten en is volgens ons dan ook de beste flexibele Black & Decker workmate. Op de foto hiernaast zie je direct wat de bedoelen met ‘verticaal klemmen’. De werkplanken van de Black & Decker WM550 kan je naar eigen wens zowel horizontaal als verticaal aanpassen, zodat je de objecten altijd in een juiste hoek kan positioneren.

Daarnaast is het onwijs prettig dat je deze workmate makkelijk in en uit kunt vouwen. Op het moment dat je de workmate in wilt klappen, hoef je hier maar één handbeweging voor te maken. Vervolgens heeft de workmate de volgende afmetingen: 61 centimeter bij 83 centimeter bij 21 centimeter. Door de dikte van slechts 21 centimeter kan je de workmate op een makkelijke manier opbergen én met je mee nemen.

Als je deze workmate uitgeklapt hebt, kan je ook zelf nog de werkhoogte bepalen. Bij deze workmate heb je namelijk de keus uit twee werkhoogtes: 77,5 centimeter en 59,5 centimeter. Ook deze eigenschap stelt je in staat om snel en moeiteloos allerlei verschillende klussen op deze workmate uit te voeren. Bovendien geniet je hierbij van een maximale draagcapaciteit van maar liefst 250 kilogram. Je kunt hierdoor óók zware objecten op de workmate vastklemmen en bewerken.

Black Decker WM550

Ook op het gebied van veiligheid heeft Black & Decker voor de nodige features gezorgd. Zo heeft deze workmate rubberen voetsteunenwaardoor de werkbank niet weg kan schuiven tijdens de werkzaamheden. Je hebt dus te allen tijde de beschikking over een stabiele, sterke en veilige workmate.

Als laatste voordeel willen we het gunstige prijskaartje aanstippen. Bij onze partner Bol.com betaal je slechts € 119,00 voor de Black & Decker WM550 workmate. Ook bij onze andere partners betaal je vergelijkbare prijzen. Voor dit relatief zachte prijsje kan óók jij dus de eigenaar van deze populaire & hoogwaardige workmate worden.

Als je deze workmate aan wilt schaffen, moet je wel rekening houden met één nadeel. De handleiding van deze workmate is namelijk super onduidelijk. Het in elkaar zetten van de workmate kan daarom de nodige tijd (en irritaties) kosten. Houd hier rekening mee en schakel eventueel de hulp van een handige vriend/familielid in.  

De handleiding van deze workmate is super onduidelijk. Reken daarom op enige tijd voor het in elkaar zetten van deze workmate.

Voordelen

 • Gunstig geprijsd
 • Verticaal klemmen
 • Twee werkhoogtes

Nadelen

 • Onduidelijke handleiding

Conclusie

De Black & Decker WM550 is de perfecte flexibele workmate voor elke doe-het-zelver. Deze workmate is namelijk overal mee naar toe te nemen en kan ook verticaal klemmen. De compacte afmetingen, rubberen voetsteunen en gunstige prijskaartje maken deze workmate eigenlijk compleet af.

Beste voordelige workmate – Black & Decker WM301

Ben je op zoek naar een workmate van Black & Decker? Wil je daarbij niet al te veel geld uitgeven? Dan zit je absoluut goed met de Black & Decker WM301. Deze workmate is de voordeligste variant uit het gehele assortiment van Black & Decker,  maar heeft desalniettemin het nodige te bieden.

Laten we maar direct aftrappen met het prijskaartje van deze workmate. Bij onze partner Bol.com betaal je een bedrag van slechts € 45,69 voor deze workmate. Ook bij onze andere partners, Toolmax en Karwei bijvoorbeeld, betaal je een vergelijkbaar laag bedrag voor deze workmate.

Ondanks het lage prijskaartje heb je eigenlijk niks te klagen. De workmate is namelijk makkelijk inklapbaar; in een korte tijd kan je de workmate moeiteloos in elkaar klappen. Uiteraard gaat het uitvouwen van de workmate net zo makkelijk. 

Op het moment dat de workmate ingeklapt is, heeft de workmate de volgende afmetingen: 63 centimeter bij 89 centimeter bij 13 centimeter. De workmate is dus slechts 13 centimeter breed, waardoor je deze workmate moeiteloos overal op kunt bergen.

Op de workmate zijn ook nog meerdere verstelbare klemplanken aanwezig. Deze klemplanken kan je op meerdere manieren instellen, zodat je ook meerdere klemmogelijkheden weet te creëren. Dit gaat gepaard met een betrouwbare en voldoende klemkracht.

Tijdens de werkzaamheden hoef je niet bang te zijn voor de stabiliteit van deze workmate. Black & Decker heeft namelijk rubberen voetsteunen aangebracht, zodat de workmate niet zomaar weg kan schuiven. Je werkt hierdoor dus altijd veilig.

Bij deze workmate heeft Black & Decker ook voor een stalen constructie gekozen. In vergelijking met andere varianten heeft deze workmate echter geen voetenbankje. De maximale draagcapaciteit is daardoor 160 kilogram. Dat is eigenlijk ook één van de weinige nadelen die we aan deze workmate hebben ontdekt.

Een ander nadeel heeft betrekking op de klemplanken. Het is namelijk niet mogelijk om deze planken ook verticaal te verstellen. Verticaal klemmen behoort bij de Black & Decker WM301 dus níet tot de mogelijkheden.

Black Decker WM301

Daarnaast is het ook ‘jammer’ dat deze werkbank maar één werkhoogte heeft; 76 centimeter hoog. Het is niet mogelijk om deze werkhoogte te verstellen, maar dat is ook niet al te gek als we naar het prijskaartje kijken. In verhouding tot het gunstige prijskaartje heeft deze workmate in ieder geval meer dan genoeg te bieden.

De maximale draagcapaciteit is ‘slechts’ 160 kilogram; gezien het prijskaartje is dat echter niet al te gek.

Voordelen

 • Super gunstig geprijsd
 • Erg compact
 • Verstelbare klemplanken

Nadelen

 • 160 kilogram draagcapaciteit
 • Niet verticaal klemmen
 • Maar één werkhoogte

Conclusie

De Black & Decker WM301 is in onze ogen de beste voordelige Black & Decker workmate. Voor een bedrag van nog geen vijf tientjes kan je naar hartenlust gebruik maken van deze workmate. De workmate is stevig, de workmate is makkelijk op te klappen en de workmate is dus bijzonder gunstig geprijsd.

Koopgids

In het assortiment van Black & Decker vind je meerdere interessante workmates. Daarbij is het goed om op te merken dat elke workmate bepaalde kenmerken daaruit voortvloeiende voordelen heeft. De belangrijkste kenmerken van een Black & Decker workmate bespreken we graag in het kort in deze koopgids.

Maximale draagcapaciteit

De maximale draagcapaciteit staat voor het maximale gewicht dat een workmate kan dragen. In de bovenstaande reviews heb je een gewicht van 250 kilogram en een gewicht van 160 kilogram voorbij zien komen. Het gewicht van 250 kilogram is mogelijk door een stalen constructie inclusief een voetenbankje. Dit voetenbankje geeft meer houvast aan de gehele constructie, waardoor de constructie ook een hogere maximale draagcapaciteit heeft.

Bij het aanschaffen van een Black & Decker workmate moet je goed bepalen waar je de workmate voor wenst te gebruiken. Heb je behoefte aan een maximale draagcapaciteit van 250 kilogram? Of is 160 kilogram voor jou al voldoende? Aan jou de keus.

Maximale draagcapaciteit

Maximale draagcapaciteit

De hoogte van de workmate

Black & Decker heeft in de basis twee varianten workmates in hun assortiment:

 • Workmates die in hoogte verstelbaar zijn
 • Workmates met maar één werkhoogte

De in hoogte verstelbare workmates brengen absoluut een voordeel met zich mee. Deze workmates kan je namelijk qua hoogte afstemmen op het soort klus dat je uit moet voeren. Je kunt ook de hoogte van de workmate dus afstemmen op de lengte van de gebruiker. Een in hoogte verstelbare workmate is al met al bijzonder aantrekkelijk.

Verstelbare klemplanken

Aan workmate van Black & Decker heeft meerdere klemplanken, waardoor je objecten in meerdere hoeken kunt positioneren. Let daarbij goed op of je objecten óók verticaal kunt klemmen. Bij enkele van bovengenoemde Black & Decker workmates is dat mogelijk, waardoor je nog prettiger te werk kunt gaan.

Opvouwbaar

In de basis zijn alle workmates van Black & Decker opvouwbaar. Waar je echter goed op moet letten, is de manier waarop je een workmate in kunt klappen. Gaat dit met één handbeweging? Of moet je mogelijk meerdere handelingen uitvoeren?

Daarnaast is het ook goed om op de afmetingen te letten van de workmate als deze ingeklapt is. Sommige workmates hebben een dikte van slechts 13 tot 20 centimeter als deze ingeklapt zijn. Dat stelt je in staat om de workmates makkelijk op te bergen.

Besluit

Naar welk van bovengenoemde workmates gaat jouw voorkeur uit? Vergelijk de verschillende modellen, lees de reviews op je gemakje door en schaf uiteindelijk de gewenste workmate van Black & Decker aan. Voor het aanschaffen van een Black & Decker workmate kan je terecht bij één van onze partners. Voor specifieke vragen omtrent een bepaalde workmate ben je ook bij hen aan het juiste adres. Veel plezier & succes met je nieuwe workmate!

Tresna.nl
Logo