Beste schragen

Een deur op een handige manier kunnen schilderen; het lijkt een utopie. Gelukkig is het dat niet! Door gebruik van schragen te maken, kun je het schilderen van een deur makkelijk maken. Met dank aan de schragen kun je overigens ook andere klussen voor jezelf een stuk makkelijker gaan maken. Klinkt dit direct perfect bij jou in de oren? In dit artikel maak je direct kennis met de beste schragen van dit moment!

Onze top 5 schragen

Afbeelding

Product


Westfalia Schragen in hoogte verstelbaar 

Onze beste koop!

Westfalia Schragen in hoogte verstelbaar

Beste koop schragen

of

STANLEY STST1-70713

STANLEY STST1-70713

Beste kunststof schragen

of

DEUBA Metalen Schragen

DEUBA Metalen Schragen

Beste in hoogte verstelbare schragen

of

Kinzo Schragen - 2 Stuks

Kinzo Schragen - 2 Stuks

Beste schragen met een hoog draaggewicht

of

Generic Multifunctionele opvouwbare zaagbok

Generic Multifunctionele opvouwbare zaagbok - set van 2

Beste voordelige schragen

of

Producteigenschappen

ONZE BESTE KOOP

Westfalia Schragen in hoogte verstelbaar 

Beste koop schragen

Westfalia Schragen in hoogte verstelbaar 

of

STANLEY STST1-70713

Beste kunststof schragen

STANLEY STST1-70713

of

DEUBA Metalen Schragen

Beste in hoogte verstelbare schragen

DEUBA Metalen Schragen

of

Kinzo Schragen - 2 Stuks

Beste schragen met een hoog draaggewicht

Kinzo Schragen - 2 Stuks

of

Generic Multifunctionele opvouwbare zaagbok

Beste voordelige schragen

Generic Multifunctionele opvouwbare zaagbok

of

De voor- en nadelen van schragen

Voor het uitvoeren van verschillende klussen heb je verschillende hulpmiddelen nodig. Zo kun je in de nodige situaties wel een handig onderstel gebruiken. Een handig onderstel waar je bijvoorbeeld een deur op kunt leggen, zodat je de deur op een aangename manier kunt schilderen.

Ben je juist naar een dergelijk hulpmiddel op zoek? Dan kun je gewoonweg niet om schragen heen. Je kunt een set van 2 stuks schragen op de juiste afstand naast elkaar neerzetten, zodat je bijvoorbeeld een deur op de schragen neer kunt leggen. De deur ligt stevig, waardoor je direct aan de slag kunt gaan.

Een belangrijk voordeel van schragen is de veelzijdigheid. De schragen komen namelijk in veel situaties van pas: voor het schilderen van een deur, voor het schuren van grote objecten, voor het sleutelen aan bepaalde objecten en voor het monteren van grote onderdelen aan elkaar. Echt in héél veel situaties komen de schragen prima van pas.

Je geniet hierbij niet alleen veelzijdigheid, maar ook van veel gemak. Doordat de schragen relatief hoog zijn, hoef je nooit meer met gebogen rug te staan werken. Dit is een stuk aangenamer en is ook een stuk beter voor jouw lichaam. Met het oog op de ergonomie is de aanschaf van de beste schragen dan ook een prima keuze.

Verder is ook de makkelijke bediening van de schragen een pluspunt. Een tijd geleden waren de schragen nog zware en vrij stugge objecten. Met de huidige schragen geniet je echter van de nodige mogelijkheden. Zo kun je veel schragen inklappen, waardoor het transport een stuk makkelijker gaat. Andere schragen zijn ook nog in hoogte verstellen; dat is al helemaal ideaal voor jouw rug.

Tevens is het een voordeel dat de beste schragen echt heel stevig zijn. Sommige schragen hebben een draaggewicht van maar liefst 200 kilogram. Dit betekent dat je óók zware objecten op de schragen kunt werken; ideaal, gemakkelijk en een heerlijke ontlasting voor jouw lichaam.

Ben je op zoek naar de beste schragen voor jouw klussen? Dan is het wel zaak om een geode vergelijking te maken. Je kunt namelijk uit meerdere soorten en maten kiezen; ook heb je de keus uit meerdere materiaalsoorten. In dit artikel helpen wij jou graag op weg met de aankoop van de beste schragen.

Voordat we dat doen, kijken we nog even kort naar de nadelen van schragen. Brengen de schragen überhaupt nadelen met zich mee? Ja, er zijn wel enkele zaken waar je goed rekening mee moet houden. Zo is het bijvoorbeeld wenselijk dat je voor een egale ondergrond zorgt. Als je de schragen niet op een egale ondergrond neerzet, verdwijnt eigenlijk het gehele voordeel van de schragen.

Tevens moet je rekening houden met het verplaatsen van de schragen. De meeste schragen zijn relatief zwaar; je kunt ze dan ook niet zomaar optillen of verplaatsen. Ben je vooral voor dit nadeel bang? Kies dan voor schragen van kunststof of van aluminium; die varianten zijn een stuk lichter.

Zo, wil jij de beste schragen aan gaan schaffen? Check dan onderstaande reviews en verdiep je daarmee goed in de verschillende varianten. Na het maken van een vergelijking kun je uiteindelijk de juiste keuze maken!

Beste koop – Westfalia Schragen in hoogte verstelbaar

Was het selecteren van de beste koop makkelijk? Nee, absoluut niet. Het aanbod van schragen is namelijk nogal divers, terwijl ook elke klusser andere wensen aan schragen stelt. Wij zijn daarom op zoek gegaan naar de beste veelzijdige schragen. Oftewel: de schragen die bij veel mensen in de smaak gaan vallen, waarschijnlijk.

Na een lange zoektocht kunnen we het volgende concluderen: de Westfalia in hoogte verstelbare schragen zijn wat ons betreft de beste schragen van dit moment. Deze schragen zijn ideaal te gebruiken, zijn stevig, zijn gunstig geprijsd en hebben ook nog een flink draaggewicht. Wat wens je nog meer?

Deze twee schragen zijn vervaardigd van metaal. Dit materiaal is behoorlijk zwaar en zorgt daarmee voor een flink draaggewicht. Deze Westfalia schragen hebben een draaggewicht van maar liefst 150 kilo per schraag. Ook als je zware objecten hebt, kun je dus moeiteloos gebruik maken van deze schragen.

Voordat je gebruik van de schragen gaat maken, moet je de schragen op de juiste hoogte instellen. Doordat je beide schragen afzonderlijk in kunt stellen, kun je vele kanten op. Mocht er onverhoopt sprake van een niet egale ondergrond zijn, kun je alsnog voor de gewenste stabiliteit zorgen!

Tevens heeft Westfalia gekozen voor een antislip oppervlakte bovenop de schragen. Als je een object op de schragen neerlegt, is de kans klein dat dit object van de schragen afglijdt. Dit voorkomt het antislip oppervlakte op een efficiënte manier.

Ben je klaar met jouw klus? Dan kun je de beste schragen ook weer moeiteloos opvouwen. Je kunt de schragen vervolgens makkelijk opbergen of ergens mee naar toe nemen. Met dank aan het handvat gaat het verplaatsen van de schragen relatief simpel.

Ben je relatief lang? Of ben je juist vrij klein? In principe maakt dat niet uit. Deze beste schragen kun je namelijk op de gewenste hoogte instellen. De laagste stand hierbij is 63,5 centimeter, terwijl de hoogste stand 90 centimeter is. Voor elke klus kun je dus wel de juiste hoogte instellen!

Klinken de voordelen van deze schragen bij jou als muziek in de oren? Dan is het goed om te weten dat je de schragen direct bij onze partner Bol.com kunt bestellen. Voor deze schragen betaal je bij onze partner een bedrag van 56,99 euro. In onze ogen is dat een prima bedrag, zéker gezien de kwaliteit.

Wil je regelmatig de schragen op andere locaties gebruiken? In dat geval moet je rekening houden met het gewicht van deze schragen. Doordat deze schragen van metaal vervaardigd zijn, is het optillen van de schragen vrij pittig. Dankzij het handvat wordt het al iets makkelijker, maar het is wel iets om goed rekening mee te houden.

Deze schragen zijn relatief zwaar; dit komt doordat de schragen van metaal vervaardigd zijn.

Voordelen
 • In hoogte verstelbaar
 • Makkelijk op te vouwen
 • Draaggewicht van 150 kg per schraag
 • Zeer stabiel
 • Top prijs-kwaliteitsverhouding
 • Voor veel klussen geschikt
Nadelen
 • Relatief zwaar
Conclusie

De Westfalia Schragen in hoogte verstelbaar zijn wat ons betreft de beste schragen. Deze schragen zijn stevig, hebben een flink draaggewicht, zijn naar wens te verstellen en zijn van de gewenste kwaliteit. Ook beschikken de schragen over enkele handige extra’s, zoals het handvat en het antislip oppervlakte. Al met al een prima keuze voor elke doe-het-zelver en professional!

Beste kunststof schragen – STANLEY STST1-70713

Wil jij graag nieuwe schragen aanschaffen? Dan moet je een keuze maken tussen meerdere materialen. Veel fabrikanten kiezen voor metalen schragen, aangezien metaal erg sterk is. Je kunt echter ook voor kunststof kiezen; in dat geval geniet je vooral van veel praktisch gemak.

Gaat jouw voorkeur uit naar kunststof schragen? Dan hoef je gelukkig niet meer op zoek te gaan naar de beste kunststof schragen. Nee, die zoektocht hebben we al voor jou uit handen genomen. Op basis van onze zoektocht kunnen we het volgende concluderen: de STANLEY STST1-70713 zijn de beste kunststof schragen.

Een absoluut voordeel van deze schragen is het relatief lage gewicht; slechts 7 kilo! Juist door dit lage gewicht kun je de kunststof schragen overal mee naar toe nemen. Je legt de schragen moeiteloos in de auto, haalt ze op de locatie uit jouw auto en stelt ze direct naar wens in. Zoals eerder al gezegd, brengt dit veel gemak met zich mee.

Ondertussen geniet je ook nog van een handige vormgeving. De schragen vallen door de zwart met gele kleurstelling goed op, terwijl de schragen ook nog een handige opbergmogelijkheid hebben. Aan de schragen is namelijk een gereedschapsbak en een kabelhouder aangebracht door Stanley. Je kunt hierdoor allerlei soorten handgereedschap makkelijk opbergen!

Nadat je jouw klus uitgevoerd hebt, vouw je de schragen makkelijk op. Hierdoor nemen de schragen weinig ruimte in beslag; in combinatie met het lage gewicht is dit uiteraard ideaal. Echt naar elke klus kun je deze beste kunststof schragen moeiteloos mee nemen.

Wil je graag hele zware objecten op deze schragen neerleggen? Ook dat is mogelijk. Het kunststof is namelijk licht, maar heeft wel een ongekend draaggewicht. In totaal kun je 400 tot 450 kilo aan objecten op deze schragen neerleggen. Geweldig!

Ook werk je met deze beste kunststof schragen erg veilig. Dit is te dank aan de speciaal aangebrachte v-groeven. Hiermee ben je in staat om de objecten stevig neer te leggen. Ook de antislip poten dragen overigens bij aan de gewenste veiligheid.

Stanley kunststof schragen

Wil je deze beste kunststof schragen overal mee naar toe nemen? Zoals je in deze review hebt kunnen lezen, is dat een fluitje van een cent. Tegelijkertijd is het wel zo dat je deze schragen niet in hoogte kunt verstellen. De schragen leveren daardoor – helaas – iets minder gemak op dan je wellicht zou willen.

Iets wat wij wel super vinden, is het prijskaartje. Bij onze partner Bol.com betaal je namelijk een bedrag van slechts 45,79 euro voor deze schragen. In onze ogen is dat echt een prima prijskaartje. Zeker gezien het lage gewicht, het hoge draaggewicht en de vele mogelijkheden!

Het is helaas niet mogelijk om deze schragen in hoogte te verstellen.

Voordelen
 • Wegen slechts 7 kilogram
 • Draaggewicht van 400 á 450 kg
 • Makkelijk op te vouwen
 • Handig vormgegeven
 • Veilig
 • Gunstig geprijsd
Nadelen
 • Niet in hoogte te verstellen
Conclusie

De STANLEY STST1-70713 zijn wat ons de beste kunststof schragen. Deze schragen wegen slechts 7 kilogram, waardoor je de schragen echt overal mee naar toe kunt nemen. Ondertussen geniet je van een ongekend draaggewicht, van de gewenste veiligheid en van een prima kwaliteit. Dit zijn wat ons betreft echt met afstand de beste schragen van kunststof!

Beste in hoogte verstelbare schragen – DEUBA Metalen Schragen

Ben jij relatief lang? Of moet je in bepaalde situaties objecten relatief hoog neer kunnen leggen? Dan is het aan te raden om op zoek te gaan naar in hoogte verstelbare schragen. Met dergelijke schragen kun je altijd op een aangename manier werken.

Geef jij specifiek de voorkeur aan in hoogte verstelbare schragen? Dan kun je wat ons betreft het beste kiezen voor deze schragen van DEUBA. Deze schragen van dit populaire merk bieden je veel mogelijkheden met betrekking tot de hoogteverstelling.

Zoals je op de foto kunt zien, kun je de schragen echt flink de lucht inbrengen. De minimale hoogte hierbij is 81 centimeter, terwijl de maximale hoogte maar liefst 130 centimeter is. Echt geen enkele andere soort schraag kan hier aan tippen!

Tevens geniet je bij deze schragen van een makkelijke bediening. Je kunt de schragen makkelijk in hoogte verstellen, waarna je direct met jouw klus kunt beginnen. Volgens DEUBA is het ook mogelijk om deze schragen op verschillende plekken te gebruiken; in de tuin, in de werkplaats, op locatie, in huis of in de garage.

Heb je de schragen niet al te vaak nodig? Dan wil je uiteraard niet dat de schragen in de weg staan. Nou, dat komt met deze schragen wel goed! Je kunt deze schragen namelijk makkelijk inklappen. Nadat je de schragen makkelijk ingeklapt hebt, kun je ze moeiteloos opbergen!

Nadat je de schragen weer uitgeklapt hebt, geniet je direct van de gewenste stabiliteit. Dit is te danken aan de verstelbare poten, maar ook aan de algehele vormgeving. DEUBA heeft gewoonweg gezorgd voor stevige schragen die je dus behoorlijk hoog in kunt stellen. Erg handig!

Wel is het bij deze schragen belangrijk om met nadelen rekening te houden. Het eerste nadeel heeft betrekking op het draaggewicht; slechts 200 kilogram. De schragen doen daarmee echt onder voor de overige schragen die je in dit artikel kunt vinden. Mocht je een niet al te hoog draaggewicht nodig hebben, is dit echter geen nadeel.

Deuba beste schragen

Daarnaast zijn deze schragen niet van de beste kwaliteit. Bij meerdere mensen waren de schragen al snel verbogen of beschadigd. Wij raden je dan ook ten zeerste aan om met beleid met deze schragen om te gaan. Wij hebben hier zelf geen problemen mee ondervonden, maar we willen je hier wel graag op wijzen.

Deze schragen hebben een draaggewicht van slechts 200 kilogram.

Voordelen
 • Tot 130 centimeter hoogte in te stellen
 • Veelzijdig te gebruiken
 • Handige verstelbaarheid
 • Prima geprijsd
 • Veilig
Nadelen
 • Draaggewicht van slechts 200 kg
 • Niet de beste kwaliteit
Conclusie

De DEUBA Metalen Schragen zijn wat ons betreft de beste in hoogte verstelbare schragen. Je kunt deze schragen tot een hoogte van maar liefst 130 centimeter instellen; dat biedt echt heel veel mogelijkheden. Ook is de stabiliteit en de vormgeving dik in orde. Doordat je de schragen makkelijk in kunt klappen, geniet je ook van het nodige praktische gemak!

Beste schragen met een hoog draaggewicht – Kinzo Schragen - 2 Stuks

Waarvoor wil jij de schragen gaan gebruiken? Wil je vooral zware objecten op de schragen kunnen bewerken? Dan heb je behoefte aan schragen met een flink draaggewicht. De hierboven genoemde schragen vallen al af; deze hebben een totaal draaggewicht van 200 kilogram.

Nee, als je het echt goed wilt doen, heb je schragen met een minimaal draaggewicht van 300 kilo nodig. Tijdens onze zoektocht naar de beste schragen met een hoog draaggewicht kwamen wij al snel de beste variant tegen; deze Kinzo schragen. Dit zijn volgens ons met recht de beste schragen met een hoog draaggewicht!

Wat het maximale draaggewicht van deze schragen is? Nou, je kunt elke schraag met maximaal 170 kilo belasten. Dit betekent dat het totale draaggewicht op maar liefst 340 kilo uitkomt. In onze ogen is dat echt een ongekend hoog draaggewicht. Een hoog draaggewicht waar je ook veel kanten mee op kunt.

Bovendien zijn deze schragen behoorlijk makkelijk in gebruik. Je kunt de schragen namelijk makkelijk in- en uitklappen, waardoor je ze overal moeiteloos mee naar toe kunt nemen. Ook de kleurstelling spreekt ons zeker aan; de schragen vallen met name door de gele rand eigenlijk altijd goed op. Handig.

Bij het ontwerp heeft Kinzo ook gedacht aan de veiligheid. Zie je bovenop de schragen de twee gele pinnen? Dankzij deze pinnen kan een object niet zomaar van de schragen afvallen. Handig als je bijvoorbeeld zware houten planken aan het zagen bent. Mocht je deze pinnen niet nodig hebben, kun je ze ook van de schragen afhalen.

Over het prijskaartje van deze schragen zijn wij ook echt te spreken. Bij onze partner Bol.com betaal je namelijk net iets meer dan 40 euro. Ja, voor net iets meer dan vier tientjes krijg je de beschikking over schragen met een draaggewicht van 340 kilo. Echt geweldig wat ons betreft!

Voor deze schragen heeft Kinzo overigens gekozen voor een speciaal soort kunststof; polypropyleen. Dit kunststof is bijzonder licht van gewicht, maar is wel onwijs robuust. Dit is terug te zien in het draaggewicht, maar ook in de algehele constructie. Je kunt gewoonweg vertrouwen op de kwaliteit en stevigheid van deze schragen. Met alle dank aan dit speciale kunststof.

Wil jij deze beste schragen met een hoog draaggewicht op verschillende plekken kunnen gebruiken? Dan is het handig dat deze schragen niet al te veel wegen. In totaal wegen de schragen 11 kilogram. Dat is in verhouding met andere schragen écht niet zwaar. Overigens is dit relatief lage gewicht ook te danken aan het gekozen materiaal.

Kinzo schragen beste

Zijn we dan echt voor 100% te spreken over deze schragen? Nee, dat is niet het geval. Wij vinden het namelijk jammer dat je deze schragen niet in hoogte kunt verstellen. Qua mogelijkheden zijn de schragen hierdoor iets beperkter, maar je geniet dus wel van het ongekende draaggewicht.

Deze schragen zijn helaas niet in hoogte verstelbaar; dat zou de schragen echt helemaal perfect hebben gemaakt.

Voordelen
 • Draaggewicht van 340 kilogram
 • Kosten slechts 40 euro
 • Zeer veilig
 • Handige vormgeving
 • Makkelijk in te klappen
 • Wegen slechts 11 kilogram
Nadelen
 • Niet in hoogte verstelbaar
Conclusie

De Kinzo Schragen - 2 Stuks zijn naar onze mening de beste schragen met een hoog draaggewicht. Deze schragen hebben een draaggewicht van maar liefst 340 kilogram, waardoor je écht alle kanten op kunt. Ondertussen geniet je ook van veel praktisch gemak, van de gewenste veiligheid en van een gewicht van slechts 11 kilogram. Wij zijn erg enthousiast over het gebruikte materiaal; polypropyleen. Al met al geweldige en sterke schragen van het merk Kinzo!

Beste voordelige schragen – Generic Multifunctionele opvouwbare zaagbok – set van 2

Ben jij van plan om de schragen heel incidenteel te gebruiken? Dan zie je het wellicht niet zitten om al te veel geld aan de schragen uit te moeten geven. Wij hebben goed nieuws voor je! Wij hebben namelijk voordelige schragen gevonden die echt aan de verwachtingen voldoen.

Wat wij verstaan onder voordelige schragen? Nou, wij hebben voor onszelf een limiet van 35 euro vastgesteld. Onder dat bedrag zijn wij op zoek gegaan naar de beste voordelige schragen. Onze keuze is daarbij gevallen op de Generic Multifunctionele opvouwbare zaagbok. Deze set van 2 schragen kost relatief weinig en is absoluut van de gewenste kwaliteit!

Wat je voor deze voordelige schragen moet betalen? Nou, bij onze partner Bol.com betaal je een bedrag van slechts 31,99 euro voor deze schragen. Voor dat minieme bedrag krijg je echt twee prima functionerende schragen.

Deze schragen hebben bijvoorbeeld een handige inklapmogelijkheid. Als je de schragen wilt gebruiken, klap je de schragen in een handomdraai om. Nadat je de klus geklaard hebt, kun je de schragen weer makkelijk inklappen. De schragen nemen vervolgens niet al te veel ruimte in beslag; je kunt deze schragen dan ook overal mee naar toe nemen.

Tijdens het klussen geniet je met deze schragen van enkele handige extra’s. Eén van deze extra’s is bijvoorbeeld de ingebouwde lade. In deze lade kun je materialen en gereedschap neerleggen; je hebt jouw handgereedschap hierdoor altijd voor het grijpen!

Bij deze schragen heeft het merk Generic gekozen voor kunststof. Door dit materiaal zijn de schragen bijzonder stevig, maar wegen de schragen ook niet al te veel. Het merk heeft geen uitspraken gedaan over het totale gewicht, maar wij hebben aan de levende lijve mogen ondervinden dat deze schragen echt weinig wegen.

Overigens heeft Generic sowieso de juiste keuzes gemaakt bij het ontwerp. Dit blijkt niet alleen uit het gekozen materiaal, maar ook door de aangebrachte pinnen. Deze pinnen zijn aan de bovenkant aangebracht, waardoor objecten niet van de schragen af kunnen vallen. Mochten de pinnen in de weg zitten, kun je deze overigens ook van de schragen af halen.

Generic beste schragen

Hebben deze schragen toevallig ook nog nadelen? Of is het een en al positivisme vanuit onze kant? Nou, je moet wel goed rekening houden met de verstelmogelijkheden. Of beter gezegd; met het gebrek aan verstelmogelijkheden. Spijtig genoeg is het niet mogelijk om deze schragen in hoogte te verstellen.

Ook moet je rekening houden met het maximale draaggewicht; pakweg 200 kilogram. Echt zware objecten kun je hierdoor niet op deze schragen neerleggen.

Je kunt deze schragen niet in hoogte verstellen.

Voordelen
 • Zeer gunstig geprijsd
 • Erg handig ontwerp
 • Zeer compact op te vouwen/bergen
 • Veilig
 • Prima kwaliteit
Nadelen
 • Niet in hoogte te verstellen
 • Maximale draaggewicht is slechts 200 kilogram
Conclusie

De Generic Multifunctionele opvouwbare zaagbok –set van 2 zijn wat ons betreft de beste voordelige schragen. Voor deze schragen betaal je een bedrag van slechts 32 euro; voor dat bedrag krijg je echt veel waar voor je geld. De schragen zijn stevig, zijn veilig en hebben een lange levensduur. Al met al een ware aanrader als je liever niet al te veel geld uit gaat geven!

Bekijk prijzen van de Generic Multifunctionele opvouwbare zaagbok –set van 2 bij verschillende winkels:

Koopgids

Zo, je bent nu op de hoogte van de beste schragen van dit moment. Voor welke schragen jij het beste kunt kiezen? Dat is een keuze die je voor jezelf moet gaan maken. Wij kunnen je hier alleen nog maar een extra handje bij gaan helpen.

Dat gaan we dan ook doen met deze koopgids. In deze koopgids vind je de belangrijkste criteria van de schragen. Als je op deze criteria weet te letten, kun je de juiste keuze voor jezelf gaan maken. Van die keuze ga je jarenlang profijt hebben!

Maximale draaggewicht

Allereerst is het belangrijk om naar het maximale draaggewicht te kijken. Sommige schragen kunnen maximaal 200 kilogram dragen, terwijl andere schragen richting de 400 kilogram gaan. Het is aan jou om te bepalen wat voor draaggewicht je ongeveer nodig gaat hebben.

Let hierbij goed op de aanduiding. Sommige merken benoemen namelijk het draaggewicht pér schraag, terwijl het een set van twee schragen betreft. Zorg dat je hier scherp op bent, zodat je een miskoop voorkomt.

Maximaal draaggewicht schragen

In hoogte verstelbaar

Wil jij graag op een veelzijdige en ergonomische manier van de schragen gebruik kunt maken? Dan heb je een in hoogte verstelbare schraag nodig. Als je dergelijke schragen tegenkomt, doe je er verstandig aan om goed naar de minimale- en maximale hoogte te kijken. Op basis daarvan kun je de juiste schragen uit gaan kiezen.

Is het nou per sé noodzakelijk om voor in hoogte verstelbare schragen te kiezen? Nee, zeker niet. Het is bijzonder handig, maar het is geen pure noodzaak. Als je echter vrij lang of vrij kort bent, is het wel handig als je de schragen in hoogte kunt verstellen.

Inklapbaar/opvouwbaar

Waar wil jij de schragen gaan gebruiken? Wil je deze naar locaties toe kunnen nemen? Of wil je de schragen alleen maar in jouw garage/werkplaats gebruiken? Indien je de schragen graag mee wilt nemen, is het wenselijk dat je deze in kunt klappen of op kunt vouwen. Dat levert veel gemak en een flinke ruimtebesparing op.

Niet alle schragen zijn inklapbaar of opvouwbaar. Het is dan ook echt belangrijk om hier goed op te letten. Als je de schragen op slechts één locatie wilt gebruiken, is dit overigens niet de meest belangrijke criteria.

Gewicht van de schragen

Als je de schragen overal mee naar toe wilt nemen, is een laag gewicht ook wel prettig. Check daarom goed wat het totaalgewicht van de schragen is. Sommige schragen wegen slechts een paar kilo, terwijl andere schragen meer dan 10 kilo per stuk wegen. Het uiteindelijke gewicht is vooral afhankelijk van het materiaal waarvan de schragen vervaardigd zijn.

Materiaal van de schragen

Bij het fabriceren van schragen heeft een fabrikant veel mogelijkheden. Zo kan een fabrikant uit meerdere materialen kiezen. Voor een hoog draaggewicht is metaal een prima keuze, maar dat materiaal is zelf ook behoorlijk zwaar. 

Een fabrikant kan echter ook voor kunststof kiezen. Dat materiaal is sterk, is robuust en is niet al te zwaar. Wat ons betreft is het verstandig om goed de verschillende materialen met elkaar te vergelijken!

Materiaal van de schraag

Vormgeving van de schragen

Ook willen wij je wijzen op de vormgeving van de schragen. De fabrikanten kunnen namelijk voor enkele handige extra’s kiezen:

 • Pinnen aan de bovenkant: door deze pinnen kunnen de objecten niet van de schragen afvallen/glijden.
 • Antislip oppervlakte: ook hierdoor blijven de objecten stevig op de schragen liggen.
 • Opbergmogelijkheid: sommige schragen bieden ook nog een opbergmogelijkheid voor bijvoorbeeld handgereedschap.

Prijs-kwaliteitsverhouding

Tot slot willen wij je nog wijzen op de prijs-kwaliteitsverhouding. Over dit criteria hebben eigenlijk twee dingen op te merken:

 • Zorg ervoor dat je altijd voor een gerenommeerd merk kiest. De gerenommeerde merken weten namelijk kwaliteit te leveren.
 • Durf daarnaast te investeren in goede schragen. De beste schragen zijn vaak iets prijziger, maar hebben wel een langere levensduur. Ook niet geheel onbelangrijk!

Slotwoord

Is de aanschaf van schragen aan te raden? Ja, absoluut. Deze handige hulpmiddelen brengen veel gemak en handigheden met zich mee. Voordat je van dit gemak kunt genieten, dien je een keuze te maken tussen de hierboven genoemde schragen. Heb jij over één of meerdere schragen vragen? Schroom dan niet om contact op te nemen met de klantenservice van onze partner Bol.com. Wij wensen je graag alvast veel (klus)plezier met jouw nieuwe schragen!

Tresna.nl
Logo