Beste accu soldeerbout

Met een soldeerbout voer je tal van klussen naar wens uit. Zo ben je in staat om verschillende stukken metaal aan elkaar vast te maken. Hiermee kun je printplaatjes maken, sieraden maken, met modelbouw aan de slag en/of machines repareren. Geniet je hierbij graag van onbeperkte bewegingsvrijheid? Dan is de aanschaf van een accu soldeerbout aan te raden. In dít artikel lees je alles over de beste accu soldeerbouten van dit moment.

Onze top 5 accu soldeerbouten

Afbeelding

Product


Ryobi R18SOI-0

Onze beste koop!

Ryobi R18SOI-0

Beste koop accu soldeerbout

of

VONROC Soldeerbout

VONROC Soldeerbout 4V

Beste compacte accu soldeerbout

of

PARKSIDE® Accu-soldeerbout

PARKSIDE® Accu-soldeerbout

Beste ergonomische accu soldeerbout

of

Milwaukee M12 SI-201C

Milwaukee M12 SI-201C

Beste accu soldeerbout voor de professional

of

Powerplus Dual power POWDP7060

Powerplus Dual power POWDP7060

Beste goedkope accu soldeerbout

of

Producteigenschappen

ONZE BESTE KOOP

Ryobi R18SOI-0

Beste koop accu soldeerbout

Ryobi R18SOI-0

of

VONROC Soldeerbout

Beste compacte accu soldeerbout

VONROC Soldeerbout

of

PARKSIDE® Accu-soldeerbout

Beste ergonomische accu soldeerbout

PARKSIDE® Accu-soldeerbout

of

Milwaukee M12 SI-201C

Beste accu soldeerbout voor de professional

Milwaukee M12 SI-201C

of

Powerplus Dual power POWDP7060

Beste goedkope accu soldeerbout

Powerplus Dual power POWDP7060

of

Voor- en nadelen van een accu soldeerbout

Een belangrijk voordeel van een soldeerbout is de veelzijdigheid. Je kunt dit apparaatje voor allerlei klussen met metaal gebruiken, ongeacht om wat voor klus het precies gaat. Een bijkomend voordeel is dat in principe elke klusser voor een soldeerbout kan kiezen. Zo worden de soldeerbouten door zowel doe-het-zelvers als door professionals gebruikt.

De keuze voor een accu soldeerbout lijkt hierbij een prima keuze te zijn. Dit is vooral aan onderstaande voordelen te danken:

 • Geen gedoe met een snoer. Bij een normale soldeerbout ben je altijd met het snoer in de weer. Dit snoer ligt soms in de weg, blijft ergens achter hangen of komt vlakbij het metaal dat je wilt solderen. Dit is niet alleen onhandig, maar kan ook nog eens onveilig zijn. Hier heb je gelukkig bij een accu soldeerbout helemaal geen last van.
 • Onbeperkte bewegingsvrijheid. Met een accu soldeerbout geniet je van onbeperkte bewegingsvrijheid. Dit betekent dat je de soldeerbout altijd en overal kunt gebruiken. Je bent niet (meer) afhankelijk van een stopcontact of verlengsnoer. Wil je bijvoorbeeld in je tuin een soldeerklus uitvoeren? Geen probleem. Laad de accu van de soldeerbout op en voer de klus naar wens uit.
 • Fijn te bedienen. Wij zijn van mening dat een soldeerbout op accu ook nog eens fijn te bedienen is. Dit komt vooral door het gewicht en de balans van zo’n soldeerbout. De bout is volledig in balans, waardoor je ‘m op een fijne manier onder controle houdt.
 • Krachtig zat. Bij veel gereedschappen is het zo dat de accu-variant minder krachtig is dan de variant op netstroom. Dit geldt ook voor de accu soldeerbouten, maar dan wel in mindere mate. De meeste accu soldeerbouten die we hieronder bespreken, zijn namelijk krachtig genoeg.
 • Betaalbaar. Wil je een accu soldeerbout aanschaffen? Dan weet je op voorhand één ding zeker: je bent hier geen honderden euro’s aan kwijt. Nee, de soldeerbouten die op accu werken, zijn stuk voor stuk voordelig te noemen.

Zijn er dan alleen maar redenen om direct voor een accu soldeerbout te kiezen? Daar lijkt het wel op, maar het is ook verstandig om met enkele punten rekening te houden:

 • Je bent van de accu afhankelijk. Je kunt maar onder één voorwaarde gebruik van de accu soldeerbout maken; de accu moet opgeladen zijn. Als je dit onverhoopt vergeet, heb je in principe niks aan de soldeerbout. Zorg er daarom voor dat je tijdig de accu van de soldeerbout oplaadt.
 • Beperkter aanbod. Het aanbod van soldeerbouten op netstroom is indrukwekkend te noemen. Je kunt uit honderden varianten kiezen, terwijl dit bij een accu soldeerbout níet het geval is. Je kunt uit pakweg 20 á 30 varianten kiezen, waardoor je minder keuze hebt. Neemt niet weg dat wij alsnog meerdere prima varianten gevonden hebben.

Heb je oren naar de aanschaf van een soldeerbout op accu? Dan adviseren wij je graag om onderstaande reviews door te nemen. In deze reviews laten wij je kennismaken met de vijf beste soldeerbouten op accu van dit moment. Neem de reviews op je gemakje door, bepaal waar je voorkeur naar uitgaat en schaf de gewenste variant direct aan.

Beste koop accu soldeerbout – Ryobi R18SOI-0

In het beperkte aanbod van accu soldeerbouten zijn veel interessante varianten te vinden. Binnen dit aanbod kan er echter maar één beste koop zijn: volgens ons is dat de Ryobi R18SOI-0. Deze soldeerbout op accu blinkt op meerdere punten uit, waarover we je in deze review graag meer vertellen.

Allereerst zijn wij erg te spreken over de samenstelling van deze soldeerbout op accu. Zoals je op de foto hiernaast kunt zien, bestaat dit product eigenlijk uit twee onderdelen:

 • De soldeerbout zelf. Deze soldeerbout ligt heerlijk in de hand, waarover we je later meer vertellen.
 • De accu. De accu zit met een snoer aan de soldeerbout vast. Doordat dit snoer naar de achterkant van de soldeerbout toeloopt, heb je nooit last van dit snoer.

Met dank aan de accu geniet je altijd en overal van deze soldeerbout. Je kunt ‘m in huis gebruiken, je kunt ‘m bij iemand thuis gebruiken en je kunt ‘m buiten gebruiken. Het enige waar je rekening mee moet houden, is dat je de accu af en toe op moet laden. Daar komen we later ook nog uitgebreider op terug.

Het merk Ryobi heeft overduidelijk veel aandacht besteedt aan het ontwerp. Zo valt direct op dat de soldeerbout op een ergonomische manier vormgegeven is. Met dank aan de vorm ligt de soldeerbout heerlijk in de hand, behoud je de totale controle en geniet je van optimaal gebruikersgemak. Met deze accu soldeerbout solderen is wat ons betreft een groot feestje.

Dit is ook te danken aan de snelle opwarmtijd. Deze Ryobi soldeerbout heeft slechts 50 seconden nodig om tot een temperatuur van 480 graden op te warmen. Dat deze accu soldeerbout überhaupt een temperatuur van 480 graden kan leveren, spreekt ons erg aan. Dit is namelijk warmer dan bij veel andere soldeerbouten het geval is.

Ryobi heeft ook nog aan de veiligheid gedacht. Op de soldeerbout is namelijk een LED lamp aangebracht. Deze lamp geeft aan of de soldeerbout aan het opwarmen of aan het afkoelen is. Dit is niet alleen veilig, maar geeft ook de gewenste duidelijkheid voorafgaand en tijdens het klussen.

De bediening is wat ons betreft sowieso ideaal te noemen. Dit komt door de ergonomische vormgeving, maar ook door het gewicht. De soldeerbout zelf weegt slechts 0,4 kilogram. De totale combinatie, dus de soldeerbout + de accu, weegt in zijn totaliteit slechts 0,8 kilogram. Dit biedt uiteraard nóg meer gebruiksgemak.

Wel moet je goed met een belangrijk minpunt rekening houden: je krijgt geen accu en lader meegeleverd. Voordat je van deze soldeerbout op accu gebruik kunt maken, moet je dus nog los een accu en oplader aanschaffen. Hiermee stijgt de totale investering nog een stuk.

Sowieso zijn wij over het prijskaartje niet helemaal te spreken. Voor de Ryobi R18SOI-0 betaal je namelijk een bedrag van 64,49 euro. Ten opzichte van andere accu soldeerbouten vinden wij dit aan de prijs. Zéker omdat je ook nog in een accu en lader moet investeren.

Bij aanschaf krijg je geen accu’s en lader meegeleverd.

Voordelen
 • Erg fijn te bedienen
 • Krachtige accu
 • Snelle opwarmtijd
 • Compact
 • Met LED verlichting
Nadelen
 • Relatief duur
 • Zonder accu’s geleverd
 • Zonder lader geleverd
Conclusie

Wat ons betreft is de Ryobi R18SOI-0 de beste koop accu soldeerbout. Deze soldeerbout werkt perfect, is fijn te bedienen en heeft een snelle opwarmtijd. Dat de bout binnen 50 seconden een temperatuur van 480 graden heeft, is simpelweg indrukwekkend te noemen. Al met al een ware aanrader, ondanks de hierboven benoemde minpunten.

Beste compacte accu soldeerbout – VONROC Soldeerbout 4V

Wil je graag een accu soldeerbout aanschaffen? Om meerdere redenen is dit goed voor te stellen. Zo is het ideaal dat de meeste soldeerbouten op accu vrij compact zijn, zoals bij bovenstaande variant het geval is. Maar, het kan nóg compacter. Dat bewijst deze VONROC Soldeerbout 4V. Dít is volgens ons de beste compacte soldeerbout.

Hoe compact deze accu soldeerbout precies is? Als je naar de foto van deze soldeerbout kijkt, zie je direct dat de bout erg compact is. Dit geldt echter niet alleen voor de bout, maar ook voor het basisstation. Je kunt de bout op een handige manier in het basisstation zetten, waardoor je de bout nooit kwijt hoeft te raken. Dat dit een compacte soldeerbout is, blijkt ook uit het gewicht van slechts 110 gram.

Hoe je de VONROC Soldeerbout dan op kunt laden? Dat is te danken aan de oplaadkabel van 80 centimeter die meegeleverd wordt. Dit betreft een USB micro kabel, waardoor je deze kabel ‘gewoon’ in de oplader van je smartphone kunt doen. Binnen de kortste keren is de 4V accu weer opgeladen.

Bij aanschaf van de VONROC Soldeerbout krijg je bovendien meerdere accessoires meegeleverd. Zo krijg je het basisstation met spons geleverd, maar ook meerdere soorten soldeertin. Het gaat hierbij om 2 keer 10 gram soldeertin van respectievelijk 1 mm en 2 mm. Verder krijg je ook nog 4 soldeertips geleverd. Het gaat hierbij om 2x een normale punt, 1x een smalle punt en 1x een platte punt.

Wat ons bij deze soldeerbout direct opviel, was de snelle opwarmtijd. Binnen 25 seconde is de soldeerbout opgewarmd, waarna je dírect gebruik van de soldeerbout kunt maken. Hierbij is de maximale werktemperatuur 450 graden. Meer dan voldoende, maar wel iets minder dan bij bovenstaande variant.

Tijdens het solderen geniet je van veel gemak:

 • LED-indicator. De LED-indicator geeft duidelijk aan wat de accustatus is. Je hebt hierdoor tijdig door wanneer je de soldeerbout op moet laden. De LED-indicator geeft ook nog aan wat de status van de soldeerbout is. Als het lampje rood brandt, betekent dit dat de soldeerbout zich aan het opwarmen is. Als het lampje groen brandt, geeft dit aan dat de soldeerbout klaar voor gebruik is.
 • Werkverlichting. VONROC heeft ook nog voor werkverlichting in de soldeerbout gezorgd. Met dank aan deze verlichting heb je altijd zicht op de werkzaamheden.
 • Onbeperkte bewegingsvrijheid. Bij deze accu soldeerbout heb je helemaal niks van doen met een accu of een snoer. Je geniet hierdoor oprecht van onbeperkte bewegingsvrijheid.
 • Miniem gewicht. Zoals we eerder in deze review al aangaven, weegt de VONROC Soldeerbout slechts 110 gram. Zelfs als je de hele dag gaat solderen, voelt dit niet als een belasting aan.

Wel moet je even goed rekening houden met het opladen. Je krijgt hiervoor alleen een kabel geleverd, maar geen oplaadstation. Je moet dus bijvoorbeeld de oplader van je smartphone hiervoor gebruiken.

Graag sluiten we deze review met een positieve noot af. Dit doen we door het prijskaartje te benoemen; slechts 25 euro. Ja, bij onze partner Bol.com koop je deze soldeerbout op accu al voor 25 euro. Een geweldige prijs-kwaliteitsverhouding dus.

Je krijgt geen oplader geleverd, maar alleen een oplaadkabel.

Voordelen
 • Opwarmtijd van 25 seconden
 • Max. werktemperatuur van 450 graden
 • Met LED-indicator en werkverlichting
 • Onwijs compact
 • Weegt slechts 110 gram
 • Prima prijs-kwaliteitsverhouding
Nadelen
 • Geen oplader geleverd
Conclusie

De VONROC Soldeerbout is naar onze mening de beste compacte accu soldeerbout. De accu is in deze soldeerbout op een handige manier weggewerkt, waardoor de bout bijzonder compact vormgegeven is. Uiteraard geniet je hierdoor ook van onbeperkte bewegingsvrijheid en van veel gemak. De VONROC Soldeerbout is wat ons betreft een ware aanrader.

Beste ergonomische accu soldeerbout – PARKSIDE® Accu-soldeerbout

Ben je van plan om heel veel werkzaamheden met je accu soldeerbout uit te voeren? Dan doe je er verstandig aan om vooral naar de ergonomie te kijken. De ergonomie moet in orde zijn én de soldeerbout moet fijn te bedienen zijn. Aan deze twee eisen voldoet de PARKSIDE® Accu-soldeerbout absoluut. Dit is volgens ons de beste ergonomische accu soldeerbout.

Wat bij deze soldeerbout direct opvalt, is de rubberen grip. Rondom de machine is rubberen grip aangebracht, waardoor deze soldeerbout nog fijner vasthoudt. Daarbovenop komt dat deze soldeerbout slechts 103 gram weegt. Als je duizend keer dezelfde soldeerhandeling uit moet voeren, is dat dankzij dit gewicht geen probleem. En de rubberen grip biedt ondertussen ook nog het gewenste comfort.

Wat wij ook handig vinden, is de LED werklamp. De LED werklamp schijnt op het te bewerken object, waardoor je het perfecte zicht hebt én houdt. Zelfs als het in een ruimte iets donkerder is, voer je de soldeerklus hierdoor geheel naar wens uit.

Bij aanschaf van de PARKSIDE® Accu-soldeerbout krijg je een handig laadstation meegeleverd. Dit laadstation koppel je met een snoer aan de accu, waarna de accu binnen de kortste keren opgeladen wordt. Met één acculading kun je tot wel 60 minuten solderen!

De opwarmtijd van de PARKSIDE® Accu-soldeerbout is slechts 25 tot 35 seconde. Na ongeveer een halve minuut is deze soldeerbout al in staat om een maximale temperatuur van 470 graden Celsius te leveren. Geweldig wat ons betreft.

Bij aanschaf krijg je ook nog eens meerdere accessoires meegeleverd. Het gaat hierbij om een 10 gram soldeertin van 1 mm, 10 gram soldeertin van 1,5 mm en om het handige laadstation. Al met al vinden wij dit een meer dan prima soldeerbout op accu.

Wel moet je bij deze ergonomische soldeerbout met één punt rekening houden: het prijskaartje. Voor deze soldeerbout betaal je namelijk 44,99 euro. Ten opzichte van sommige andere soldeerbouten uit deze top 5 is dit vrij prijzig. Desalniettemin raden wij je de aanschaf van deze soldeerbout van harte aan. Je gaat namelijk geen soldeerbout vinden die nóg fijner in gebruik is!

PARKSIDE® Accu-soldeerbout beste

Deze ergonomische soldeerbout is niet super goedkoop.

Voordelen
 • Ligt heerlijk in de hand
 • Met LED-werklamp
 • Met laadstation voor de accu
 • Opwarmtijd van maximaal 35 seconde
 • Met meerdere accessoires geleverd
 • Max. temperatuur van 470 graden Celsius
Nadelen
 • Iets duurder
Conclusie

De PARKSIDE® Accu-soldeerbout is wat ons betreft een geweldige ergonomische soldeerbout. Deze soldeerbout ligt heerlijk in de hand, is fijn te bedienen en weegt slechts 103 gram. In combinatie met de andere voordelen is dit al met al een prima soldeerbout voor de (fanatieke) doe-het-zelver!

Beste accu soldeerbout voor de professional – Milwaukee M12 SI-201C

Ben je als professional op zoek naar een nieuwe soldeerbout? Dan lijkt het logischer om voor een soldeerbout op netstroom te kiezen. Die varianten zijn immers veel krachtiger en passen daarmee beter bij de eisen van een professional. Heb jij echter de wens om van onbeperkte bewegingsvrijheid te kunnen genieten? Dan raden wij je graag de Milwaukee M12 SI-201C aan. Dít is volgens onze test de beste accu soldeerbout voor de professional.

Waarom deze soldeerbout voor professionals geschikt is? Dit is onder meer te zien aan de kracht van de soldeerbout. Milwaukee heeft voor een krachtige accu gezorgd, waardoor deze soldeerbout zich razendsnel opwarmt. Binnen 20 seconde is deze soldeerbout volledig op de gewenste temperatuur.

Bovendien krijg je meerdere soldeerpunten geleverd. Dankzij deze soldeerpunten kun je elke klus geheel naar wens uitvoeren, ongeacht om wat voor soldeerklus het precies gaat. Je voert deze klussen dus ook nog eens snel uit, met dank aan de snelle opwarmtijd.

Wat ook opviel, was de temperatuurbewaking. Deze functie zorgt ervoor dat de warmte van de soldeerbout behouden blijft. Met name als je deze soldeerbout voor zware toepassingen/klussen inzet, biedt deze temperatuurbewaking uitkomst. Het metaal moet immers onder een hoge temperatuur gesmolten/aan elkaar vastgemaakt worden.

Tijdens het solderen geniet je met de Milwaukee M12 SI-201C van veel gemak. Dit is onder meer aan onderstaande punten te danken:

 • Ergonomisch handvat. Zoals je op de foto al kunt zien, is het handvat van de Milwaukee M12 SI-201C ergonomisch vormgegeven. Dit houdt in dat de soldeerbout heerlijk in de hand ligt en aangenaam te bedienen is.
 • LED-licht. Dankzij de ingebouwde LED lamp geniet je van perfect zicht op de soldeerklussen. Je ziet precies wat je aan het doen bent, ongeacht hoe licht het in de werkruimte is. Een handige toevoeging wat ons betreft!

Ook zijn wij over de LED-lampjes op het apparaat zelf te spreken. Deze lampjes geven aan wat de actuele status van de soldeerbout is. Knipperend helder groen laat zien dat het gereedschap aan het opwarmen is, terwijl helder groen aangeeft dat het apparaat klaar voor gebruik is. Als het lampje helder rood brandt, geeft dit aan dat het uiteinde warm is. De soldeerbout staat in dat geval wel al uit.

Zijn wij voor 100% te spreken over de Milwaukee M12 SI-201C? Daar komt het bijna wel op neer. Het enige dat wij echt jammer vinden, is dat je voor deze soldeerbout op accu vrij veel geld moet betalen. Bij onze partner Gereedschapcentrum betaal je namelijk 155 euro voor deze accu soldeerbout. Dat is vrij veel geld, niet waar? Als professional kun je uiteraard wel nog de BTW terugvorderen!

Milwaukee M12 SI-201C beste3

Bij aanschaf van de Milwaukee M12 SI-201C krijg je overigens wel alle benodigdheden meegeleverd. Het gaat hierbij om de soldeerbout zelf, om een krachtige 12V accu, om een snellader en om een koffer. Met dank aan de koffer berg je deze soldeerbout makkelijk op. Je neemt hierdoor deze soldeerbout ook nog makkelijk mee naar je klanten!

Deze soldeerbout voor de professional is vrij duur; 155 euro om precies te zijn.

Voordelen
 • Ideaal voor de professional
 • Ergonomisch handvat
 • Met temperatuurbewaking
 • Krachtig en snelle opwarmtijd
 • Met alle toebehoren geleverd
Nadelen
 • Vrij duur
Conclusie

De Milwaukee M12 SI-201C is volgens ons de ideale soldeerbout voor de professional. Je moet eventjes diep in de buidel tasten, maar dat ben je vervolgens snel vergeten. Deze soldeerbout op accu doet namelijk precies wat je verlangt, werkt snel en is ook nog eens fijn te bedienen. Bij aanschaf krijg je bovendien alle toebehoren meegeleverd.

Beste goedkope accu soldeerbout – Powerplus Dual power POWDP7060

Dat een accu soldeerbout niet duur hoeft te zijn, blijkt duidelijk uit het huidige aanbod. Voor pakweg 15 tot 20 euro kun je al een prima accu soldeerbout kiezen. Maar, je kunt ook nét iets meer geld uitgeven. Als je een paar euro uitgeeft, kun je de Powerplus Dual power POWDP7060 kopen. Een aanrader volgens ons, aangezien dit volgens onze test de beste goedkope accu soldeerbout is.

Wat je precies voor deze accu soldeerbout moet betalen? Je betaalt bij onze partner Bol.com slechts 24,95 euro voor deze soldeerbout op accu. Voor nog geen 25 euro ben je dus al de trotse eigenaar van een prima soldeerbout.

Met deze soldeerbout voer je naar wens allerlei kleine soldeerklussen uit. De soldeerbout beidt hierbij bovendien een hele snelle opwarmtijd; in 10 seconde is de werktemperatuur al 200 graden. Als je iets langer wacht, is de maximum werktemperatuur 480 graden Celsius. Belangrijk voordeel hierbij is dat je volledig zelf de temperatuur regelt.

Bij aanschaf krijg je een handige standaard meegeleverd. Met deze standaard kun je de soldeerbout veilig kwijt, op het moment dat je ‘m even niet gebruikt. Zodra je de soldeerbout uit de standaard haalt, kun je direct aan de slag. De soldeerbout is bijzonder compact, weegt nagenoeg niks en is ergonomisch vormgegeven.

Wat wel een nadeel is, is dat je geen accu en lader meegeleverd krijgt. Deze zou je dus nog los aan moeten schaffen, waardoor de totale investering wel verder oploopt. Maar, het is wel fijn dat je uit twee soorten Powerplus accu’s kunt kiezen. Je kunt voor een ‘normale’ 20V’ accu kiezen, maar ook voor een 2x20V Dual Power accu set.

Heb je thuis nog een accu van Powerplus liggen? Dan is de kans heel groot dat je met die accu gebruik van de Powerplus Dual power POWDP7060 kunt maken. Ga dit goed na, zodat je mogelijk voor 24,95 euro echt helemaal kwijt bent.

Powerplus - Dual power - POWDP7060

Bi aanschaf van de Powerplus Dual power POWDP7060 krijg je niet al te veel bijzonderheden meegeleverd. Wat wel opvallend is, is dat deze soldeerbout niet volledig draadloos werkt. Zoals je op de foto schuin hierboven kunt zien, zit de soldeerbout met een kabel aan het station vast. Via dit station stel je makkelijk de gewenste werktemperatuur in.

Je krijgt geen accu en/of lader meegeleverd bij aanschaf.

Voordelen
 • Erg voordelig
 • Max. werktemperatuur van 480 graden Celsius
 • Fijn te bedienen
 • Keuze uit meerdere accu’s
 • Inclusief handig station voor regelbare temperatuur
Nadelen
 • Zonder accu geleverd
 • Zonder lader geleverd
Conclusie

De Powerplus Dual power POWDP7060 is verreweg de beste budget accu soldeerbout. Deze soldeerbout kost nog geen 25 euro, maar dat is in principe nergens aan terug te zien. De soldeerbout doet zijn werk prima, is fijn te bedienen, warmt razendsnel op en heeft een hoge maximale werktemperatuur. De werktemperatuur stel je bovendien geheel zelf naar wens in!

Koopgids

Heb je interesse in de aanschaf van een soldeerbout op accu? Wat ons betreft kies je dan het beste voor één van bovenstaande varianten. Deze varianten doen wat ze moeten doen, zijn van A-merken en voldoen aan de door ons gestelde eisen.

Maar, wat is nou voor jóu de beste accu soldeerbout? Om het antwoord op die vraag te vinden, raden wij je aan om onderstaande koopgids door te nemen. In deze koopgids bespreken wij de belangrijkste aandachtspunten voor je zoektocht naar de beste accu soldeerbout.

Soort accu soldeerbout

Heb je naar de vijf hierboven besproken accu soldeerbouten gekozen? Dan heb je mogelijk al opgemerkt dat je uit twee soorten accu soldeerbouten kunt kiezen:

 • Zonder snoer: deze varianten werken echt volledig draadloos. Veelal hebben deze varianten een ingebouwde accu.
 • Met snoer: deze varianten hebben een snoer tussen bijvoorbeeld de accu en de soldeerbout of tussen het basisstation en de soldeerbout. Dit snoer ‘ligt’ echter wel op een handige manier, waardoor je hier tijdens het solderen nooit last van hebt.
Soort accu soldeerbout

Eigenschappen

Je zou ook goed naar specifieke eigenschappen van de soldeerbout moeten kijken. De belangrijkste eigenschappen zetten we voor je op een rijtje:

 • Opwarmtijd. Binnen hoeveel seconde is de soldeerbout opgewarmd? In een ideale wereld is dit uiteraard zo kort mogelijk, zodat je direct met het solderen kunt beginnen.
 • Max. temperatuur. Ga ook goed na wat de maximale werktemperatuur van de soldeerbout op accu is. Hierbij geldt dat de maximale werktemperatuur zo hoog mogelijk zou moeten liggen.
 • LED-indicator. Met dank aan een LED-indicator zie je precies wat de status van de soldeerbout is. Is de soldeerbout op temperatuur, is de bout aan het afkoelen of warmt de bout zich juist op? Dit wordt middels de LED-indicator(en) direct duidelijk.
 • LED-werkverlichting. Sommige soldeerbouten op accu beschikken over een ingebouwde werkverlichting. Dankzij deze werkverlichting behoud je het perfecte zicht over de soldeerklussen.

Ergonomie

Bij een soldeerbout speelt de ergonomie ook een belangrijke rol. Hoe kun je de soldeerbout precies bedienen? Is de soldeerbout op accu ergonomisch vormgegeven? En wat is het gewicht van de soldeerbout? Dit zijn belangrijke vragen waar je goed naar moet kijken. De meeste accu soldeerbouten zijn in ieder geval erg compact uitgevoerd.

Meegeleverde accessoires

Ga heel goed na welke accessoires je meegeleverd krijgt. Wij hebben jammer genoeg opgemerkt dat je in veel gevallen geen accu en/of lader meegeleverd krijgt. Daarnaast hebben wij opgemerkt dat je bij meerdere soldeerbouten wel meerdere soldeerpunten en tin meegeleverd krijgt.

Krijg je een accu en lader meegeleverd? Ga dan goed na om wat voor accu en oplader dit precies gaat. Check ook direct op welke manier je de accu precies op moet laden.

Accu soldeerbout accessoires

Prijs-kwaliteitsverhouding

Als laatste punt willen wij je op de prijs-kwaliteitsverhouding wijzen. Ten eerste willen wij je adviseren om altijd voor een soldeerbout van een A-merk te gaan. De merken die in dit artikel de revue gepasseerd hebben, zijn allemaal A-merken.

Ten tweede wijzen wij je graag op de voordelige prijskaartjes van de accu soldeerbouten. Voor maximaal 30 euro kun je al een prima accu soldeerbout aanschaffen. Je hoeft dus niet per sé een heel groot budget te hebben!

Slotwoord

Over een accu soldeerbout zijn wij erg te spreken. Je kunt hier veel soldeerklussen mee uitvoeren, je geniet van onbeperkte bewegingsvrijheid en je hoeft niet de hoofdprijs te betalen. Heb je interesse in één van bovenstaande varianten? Neem gerust contact op met onze partners voor het stellen van je vragen. Wij wensen je graag veel soldeerplezier met je nieuwe accu soldeerbout!

Tresna.nl
Logo