Beste verstelbare schragen

Tijdens het klussen sta je veelal in ongezonde en onnatuurlijke houdingen. Ga maar eens na hoe vaak je voorover gebukt staat. Aangezien zo’n houding niet natuurlijk is, kan zo’n houding voor de nodige pijn in je rug zorgen. Om deze pijn te voorkomen, is het aan te raden om van schragen gebruik te maken. Als je het helemaal goed wilt doen, kies je voor verstelbare schragen. In dít artikel vertellen wij je alles over de beste verstelbare schragen.

Onze top 5 verstelbare schragen

Afbeelding

Product


Westfalia Schragen

Onze beste koop!

Westfalia Schragen

Beste koop verstelbare schragen

of

Stanley STST1 70559

Stanley STST1 70559

Beste lichtgewicht verstelbare schragen

of

Holzmann Schraag Set

Holzmann Schraag Set

Beste stevige verstelbare schragen

of

Kreator KRT671003

Kreator KRT671003

Beste enkele verstelbare schraag

of

TecTake 402450

TecTake 402450

Beste goedkope verstelbare schragen

of

Producteigenschappen

ONZE BESTE KOOP

Westfalia Schragen

Beste koop verstelbare schragen

Westfalia Schragen

of

Stanley STST1 70559

Beste lichtgewicht verstelbare schragen

Stanley STST1 70559

of

Holzmann Schraag Set

Beste stevige verstelbare schragen

Holzmann Schraag Set

of

Kreator KRT671003

Beste enkele verstelbare schraag

Kreator KRT671003

of

TecTake 402450

Beste goedkope verstelbare schragen

TecTake 402450

of

Voor- en nadelen van verstelbare schragen

In de basis zijn schragen onwijs handige hulpmiddelen. Het zijn twee vrij simpele objecten die je op een bepaalde afstand van elkaar kunt zetten. Doordat er tussen deze objecten een afstand aanwezig is, kun je nu op beide schragen een object neerleggen. Je kunt hierbij denken aan een houten deur.

Als je deze houten deur wilt schilderen, bieden de verstelbare schragen veel voordelen:

 • Je hoeft niet in een onnatuurlijke houding te staan. Zeker als je de verstelbare schragen relatief hoog instelt, hoef je geen onnatuurlijke houding aan te nemen. Je staat min of meer met een rechte rug, waardoor je lichaam niet op de verkeerde manier (onnodig) belast wordt.
 • Je stelt de hoogte naar wens in. Indien je voor verstelbare schragen kiest, stel je zelf de gewenste hoogte van de deur in. Deze hoogte zou je goed op je eigen lichaamslengte af moeten stemmen, waardoor je op een hele fijne manier kunt klussen.

Om meerdere redenen raden wij je de aanschaf van verstelbare schragen aan. Zo is het een feit dat je dankzij de verstelbaarheid nóg meer klussen uit kunt voeren. Bij nagenoeg elke klus kun je wel de schragen gebruiken. Je kunt hierbij denken aan het schilderen van een deur, maar ook aan het opschuren van objecten. Of wat te denken aan het monteren, repareren of sleutelen van/aan objecten?

Met de verstelbare schragen kun je dus veel kanten op. Indien je voor één van de schragen uit dit artikel kiest, ben je van extra veel gemak voorzien. Zo stel je deze schragen makkelijk op de gewenste hoogte in. Ook zijn deze schragen in meerdere hoogtes in te stellen; je hebt hierdoor alle touwtjes volledig in eigen handen.

Tevens is het fijn dat veel schragen een flink draaggewicht hebben. Als je een object van bijvoorbeeld 100 kilogram wilt bewerken, is dat ook mogelijk op de beste verstelbare schragen. Met deze schragen voer je hierdoor écht elke mogelijke klus geheel naar wens uit.

Qua ergonomie zijn de verstelbare schragen sowieso de beste keuze. Je kunt ook voor niet-verstelbare schragen kiezen, maar die zijn volgens ons toch een stuk minder praktisch. Met dergelijke schragen sta je alsnog in een onnatuurlijke houding te klussen. En juist dat is wat je wilt voorkomen.

Wel moet je even goed rekening houden met de werking. Want; hoe kun je nou precies de schragen op de gewenste hoogte instellen? Doe goed onderzoek naar deze vraag, aangezien dit bepalend is voor het gebruiksgemak. Ook zou je goed moeten kijken naar de maximale- en minimale hoogte. Zoals hierboven al gesteld, moet je deze op je wensen én lichaamslengte afstemmen.

Verder zijn wij van mening dat niet alle schragen aan de eisen voldoen. Toen wij het actuele aanbod van verstelbare schragen bekeken, waren wij allerminst overtuigd. De varianten die bij ons wél volledig in de smaak zijn gevallen, bespreken we graag in dit artikel.

Onder aan de streep zijn verstelbare schragen volgens ons ware aanraders. Dit komt ook nog doordat de schragen voor veel klussers geschikt zijn. Als af-en-toe klusser heb je hier iets aan, maar ook als je een fanatieke klusser bent. Voldoende reden dus om in de beste verstelbare schragen te investeren. Neem op je gemakje onderstaande reviews door en schaf de beste variant direct aan!

Beste koop verstelbare schragen – Westfalia Schragen

Met de beste verstelbare schragen geniet je van veel gemak. Je klust op een aangename, ergonomische en handige wijze. Dit is wat ons betreft zéker het geval als je voor de Westfalia Schragen kiest. Uit ons onderzoek is gebleken dat dit de beste koop verstelbare schragen zijn.

Deze eretitel is aan meerdere facetten te danken. Ten eerste zijn wij erg te spreken over de samenstelling van dit product. Bij aanschaf krijg je namelijk twee schragen geleverd. Deze schragen hebben dezelfde eigenschappen en bieden een maximaal draaggewicht van 150 kilogram per stuk. In totaal kun je dus een object van 300 kilogram op deze schragen neerleggen en bewerken.

Nadat je dit gedaan hebt, stel je de schragen op de gewenste hoogte in. Je hebt hierbij de keuze uit meerdere hoogten: de minimale hoogte is 63,5 centimeter en de maximale hoogte is 90 centimeter. Wat ons betreft betekent dit dat deze schragen in principe door iedereen te gebruiken zijn.

Wat hierbij ook geweldig is, is dat het om individueel regelbare voeten gaat. Moet je op een oneffen ondergrond werken? Dan stel je deze schragen alsnog volledig waterpas in. Nadat je met veel plezier je klus uitgevoerd hebt, klap je deze schragen ook nog makkelijk in. De schragen zijn vervolgens een stuk kleiner, waardoor je deze schragen overal mee naar toe kunt nemen.

Qua kwaliteit hebben we ook niks op te merken. De schragen zijn erg stevig, zijn keurig afgewerkt, zijn fijn te gebruiken en zijn van de juiste materialen voorzien. Onder meer dankzij de juiste materialen is het draaggewicht per schraag maar liefst 150 kilogram.

Wat ook handig is, is het antislip oppervlakte. Zodra je een object op deze schragen legt, ligt dit object stevig vast. Het object glijdt niet zomaar van de schraag af, waardoor je nóg aangenamer kunt klussen.

Moet je voor deze beste verstelbare schragen de hoofdprijs betalen? Wij hadden verwacht van wel, maar het prijskaartje valt echt heel erg mee. Bij onze partner Bol.com betaal je slechts 66,99 euro voor deze schragen. Dit is volgens ons een meer dan prima prijskaartje, zeker vanwege alle bovenstaande voordelen.

In onze ogen hoef je met slechts één nadeel rekening te houden: het gewicht. Westfalia heeft ervoor gekozen om deze schragen van metaal te maken, waardoor de schragen relatief zwaar zijn. Als je de schragen ergens mee naar toe wilt nemen, moet je goed met het nodige gewicht rekening houden. Aan de andere kant is dit hoge gewicht fijn te noemen; dankzij de stabiliteit is het hoge draaggewicht verkregen.

Deze schragen zijn relatief zwaar.

Voordelen
 • Perfect in hoogte te verstellen
 • Makkelijk opvouwbaar
 • Draaggewicht van 150 kg per schraag
 • Voor tal van klussen geschikt
 • Antislip oppervlakte
 • Erg stabiel
Nadelen
 • Zwaar
Conclusie

De Westfalia Schragen zijn volgens ons de beste koop verstelbare schragen. Deze schragen zijn stabiel, zijn makkelijk in hoogte te verstellen en zijn voor talloze klussen geschikt. Verder zijn wij van mening dat de prijs-kwaliteitsverhouding prima is en dat deze schragen voor veel klussers geschikt zijn. Na gebruik klap je deze schragen ook nog eens makkelijk in!

Beste lichtgewicht verstelbare schragen – Stanley STST1 70559

In de review hierboven kun je kennismaken met de beste koop verstelbare schragen. Bij die schragen hebben wij slechts één nadeel opgemerkt: het gewicht van de schragen zelf. Wil je nou graag lichtere schragen hebben? Dan raden wij je graag de Stanley STST1 70559 aan. Dit zijn volgens ons de beste lichtgewicht verstelbare schragen van dit moment.

Deze twee schragen zijn beide van kunststof vervaardigd. Een kenmerk van dit materiaal is de robuustheid in combinatie met het lage gewicht. Dit zorgt er dan ook voor dat deze schragen slechts 8,5 kilogram wegen. Deze schragen neem je dus makkelijk overal mee naar toe.

Daarbij is het ook super dat deze dragers onwijs stevig zijn. Op deze dragers kun je in zijn totaliteit namelijk 450 kilogram laten rusten. Concreet betekent dit dat je deze schragen voor nagenoeg elke klus in kunt zetten. Overigens is de verhouding tussen het eigen gewicht en het draaggewicht echt uniek te noemen. Zo’n goede verhouding ga je werkelijk waar nergens vinden.

Voorafgaand aan de klus stel je de schragen ook nog naar wens in. Dit doe je door de hoogte én de breedte van de schragen naar wens in te stellen. De maximale breedte is 100 centimeter en de maximale hoogte is 89 centimeter.

Nadat je de klus uitgevoerd hebt, geniet je van nóg meer gemak. Je kunt deze schragen namelijk makkelijk inklappen, waarna je de schragen in je auto kunt vervoeren. Dit is een fluitje van een cent, onder meer doordat deze schragen zo weinig wegen.

Overigens heeft Stanley op nóg meer gebieden aan de gebruiker gedacht. Zo heeft Stanley klemmen in deze verstelbare zaagbok verwerkt. Met deze ingebouwde klemmen is het mogelijk om het object stevig vast te zetten. Wel zo prettig als je met bijvoorbeeld een zware deur aan de slag gaat.

Hierbij komen overigens ook de poten goed van pas. De poten zijn namelijk van een antislip laag voorzien, waardoor de poten geen kant op kunnen. De schragen staan hierdoor erg stevig en bieden de gewenste stabiliteit.

Stanley STST1 70559 beste

Wel moet je rekening houden met het prijskaartje van deze schragen. Voor deze beste lichtgewicht verstelbare schragen betaal je namelijk ongeveer 75 euro. Dit is op zich een prima prijskaartje, maar de schragen zijn hiermee wel duurder dan bovenstaande variant.

Verder zijn wij niet helemaal te spreken over het verstelmechanisme. Dit mechanisme biedt onwijs veel mogelijkheden, maar wij zetten onze vraagtekens bij de duurzaamheid. Dit doen wij overigens niet alleen; meerdere kopers geven aan dat zij niet helemaal zeker zijn over de duurzaamheid van dit verstelmechanisme.

Het verstelmechanisme lijkt niet al te duurzaam te zijn. We hebben dit echter (nog) niet op de lange termijn kunnen testen.

Voordelen
 • Gewicht van slechts 8,5 kilogram
 • In hoogte én breedte verstelbaar
 • Draaggewicht van 450 kilogram
 • Antislip oppervlakte en poten
 • Opvouwbaar
 • Erg fijn in gebruik
Nadelen
 • Kwetsbaar verstelmechanisme
 • Duurder dan de beste koop
Conclusie

De Stanley STST1 70559 is naar onze mening de beste lichtgewicht verstelbare zaagbok. Indien je voor deze zaagbok kiest, krijg je een set van 2 schragen geleverd. Deze schragen wegen slechts 8,5 kilogram en hebben een maximaal draaggewicht van 450 kilogram. Je kunt dus nagenoeg elk object naar wens op deze schragen naar wens bewerken!

Beste stevige verstelbare schragen – Holzmann Schraag Set

Wat is voor jou de reden dat je schragen wilt kopen? Wil je met de schragen vooral van het nodige gemak verzekerd zijn? Of wil je met de schragen de meest zware objecten bewerken? Indien je voorkeur naar het laatste uit gaat, kies je het beste voor een stevige schraag. Wij raden je hierbij deze set van Holzmann aan. Dit zijn volgens ons namelijk de beste stevige verstelbare schragen.

We kunnen direct met de deur in huis vallen: deze schragen zijn echt heel stabiel. De schragen hebben namelijk een totaal draaggewicht van 590 kilogram. Ja, je leest dit echt goed. Je kunt op deze schragen een object van bijna 600 kilogram bewerken. Concreet betekent dit dat je werkelijk waar elk object op deze schragen naar wens kunt bewerken.

Ideaal hierbij is dat je de hoogte van de schragen naar wens kunt verstellen. Je kunt de schragen trapsgewijs in hoogte verstellen, waardoor je beide schragen ook op een andere hoogte in kunt stellen. Bij sommige klussen kan dit erg fijn zijn. De minimale hoogte is in ieder geval 61 centimeter en de maximale hoogte is 82 centimeter.

Nadat je de gewenste klus uitgevoerd hebt, klap je de schragen makkelijk in. Dát stelt je in staat om deze stevige schragen vervolgens overal mee naar toe te nemen. Het unieke hierbij is dat deze schragen na het opvouwen over een soort van lus beschikken. Met deze lus kun je deze verstelbare schragen nóg makkelijker verplaatsen.

Voor deze schragen heeft Holzmann metaal gebruikt. Dankzij dit materiaal zijn deze schragen zo onwijs stevig. Deze stevigheid uit zich ook in de stabiliteit. Ongeacht hoeveel druk je op deze schragen zet, geven de schragen geen enkele kik. Dit bewijst des te meer dat je deze verstelbare schragen voor echt elke klus in kunt zetten.

Wel moet je goed rekening met het prijskaartje van deze schragen houden. Als je deze stevige verstelbare schragen bij Bol.com koopt, betaal je hier 154 euro voor. Deze schragen zijn hiermee ruim twee keer zo duur als de beste koop. Zijn deze schragen ook twee keer zo goed als de beste koop verstelbare schragen? Dat hangt volledig van je wensen af. Als je (hele) zware objecten wilt bewerken, zijn dit inderdaad de allerbeste verstelbare schragen.

Hoef je niet per sé twee schragen te hebben? Je kunt deze Holzmann schraag ook per stuk kopen. Dit doe je ook bij onze partner Bol.com.

Deze stevige schragen zijn erg duur; ruim 150 euro.

Voordelen
 • Draaggewicht van 590 kilogram
 • Perfect in hoog te verstellen
 • Opvouwbaar
 • Erg stevig en stabiel
 • Makkelijk te verplaatsen
Nadelen
 • Duur
Conclusie

De Holzmann Schraag Set zijn naar onze mening de beste stevige verstelbare schragen. Als wij zeggen dat deze schragen een draaggewicht van 590 kilogram hebben, zeggen we eigenlijk al genoeg. Een dergelijk draaggewicht is uniek en magnifiek tegelijkertijd te noemen. Verder voldoen deze schragen ook aan de meeste van onze wensen; deze krachtpatsers zijn dus ware aanraders!

Beste enkele verstelbare schraag – Kreator KRT671003

De meeste klussers geven de voorkeur aan een combinatie van twee schragen. Door de schragen achter elkaar te zetten, kun je hier bijvoorbeeld een deur opleggen. Hoef je echter niet dusdanig grote objecten te bewerken? Dan kun je ook voor een enkele schraag kiezen. In dat geval raden wij je graag de Kreator KRT671003 aan. Dit is volgens ons de beste enkele verstelbare schraag.

Als je deze schraag koopt, krijg je slechts één schraag geleverd. Maar, dit is wel direct een unieke variant. Zoals je op de foto hiernaast kunt zien, is het mogelijk om de schraag flink te verhogen. De maximale hoogte hierbij is maar liefst 130 centimeter.

Moet je specifieke klussen uitvoeren waarbij je een hoge schraag nodig hebt? Dan is dit dus de ideale variant voor je. Overigens kun je er ook voor kiezen om twee van deze schragen te kopen. Het is echter ook mogelijk om deze schraag met een werkbank te combineren. Als je beide objecten op dezelfde hoogte instelt, creëer je alsnog de gewenste ondersteuning voor grotere voorwerpen.

Wil je deze schraag op de gewenste hoogte instellen? Dan is het goed om te weten dat je hier voldoende mogelijkheden voor hebt. De minimale werkhoogte is namelijk 80 centimeter en de maximale werkhoogte is dus 130 centimeter.

Wat bij deze schraag uniek is, is het draaggewicht. Deze enkele schraag heeft namelijk een draaggewicht van 180 kilogram. Je bent hierdoor ook in staat om zwaardere objecten op deze schraag te bewerken. Geef je de voorkeur aan alleen lichtere objecten? Dan biedt de Kreator KRT671003 uiteraard ook uitkomst.

Wat wij ook geweldig vinden, is dat je deze schraag in kunt klappen. Nadat je ‘m opgevouwen hebt, neemt de Kreator KRT671003 plots een heel stuk minder ruimte in beslag. Je bergt ‘m hierdoor makkelijk op of je neemt ‘m naar een andere werkplek mee.

Voor deze schraag heeft Kreator gebruik gemaakt van staal. Dit materiaal is erg stevig en weegt over het algemeen relatief veel. Dat laatste komt bij de Kreator KRT671003 echter niet naar voren. Deze schraag weegt namelijk slechts 6,26 kilogram. Ook dit zorgt ervoor dat je deze enkele schraag overal makkelijk mee naar toe kunt nemen.

Deze positieve review is nog niet afgelopen. Nee, we moeten namelijk ook nog het prijskaartje benoemen. Bij onze partners Bol.com betaal je voor deze enkele schraag slechts 32,99 euro. Dit lijkt ons een méér dan interessant prijskaartje, zeker met het oog op alle bovenstaande voordelen.

Wel moet je rekening houden met de kwaliteit van deze schraag. De schraag zelf is op zich van een prima kwaliteit, maar het ontbreekt bijvoorbeeld aan een antislip oppervlakte. Aan zo’n detail zie je dat dit geen perfecte schraag qua kwaliteit is. Maar, zoals je in deze review hebt kunnen lezen, biedt deze enkele schraag wel heel veel mogelijkheden.

De schraag beschikt niet over een antislip oppervlakte.

Voordelen
 • Maximaal draaggewicht van 180 kilogram
 • Gemakkelijk in hoogte te verstellen
 • Gemakkelijk op te vouwen
 • Interessant geprijsd
 • Weegt slechts 6,26 kilogram
Nadelen
 • Geen antislip oppervlakte
Conclusie

De Kreator KRT671003 is naar onze mening de beste enkele verstelbare schraag. Dit betreft een losse schraag die je tot een maximale hoogte van 130 centimeter in kunt stellen. Met dank aan deze maximale hoogte kun je tal van klussen uitvoeren. Op een snelle, ergonomische en handige manier. Bijkomend voordeel is dat je deze schraag na gebruik ook nog makkelijk in kunt klappen.

Beste goedkope verstelbare schragen – TecTake 402450

Gaat je voorkeur uit naar verstelbare schragen? En wil je het liefste twee schragen hebben, in plaats van een enkele variant zoals hierboven? Dan raden wij je van harte de Tectake 402450 aan. Naar onze mening zijn dit de beste goedkope verstelbare schragen van dit moment. Deze schragen zijn niet alleen voordelig, maar bieden ook nog eens veel andere voordelen.

Ten eerste bespreken we graag wat je precies voor deze schragen moet betalen. Op het prijskaartje bij onze partner Bol.com prijkt ’53,90 euro’. Dat je zo’n bedrag voor twee schragen moet betalen, is vrij uniek te noemen. De meeste goede schragen zijn namelijk (een stuk) duurder.

Deze twee schragen zijn ook nog eens geheel naar wens te verstellen. Zo kun je de bovenste ‘planken’ omhoog schuiven tot een maximale hoogte van 130 centimeter. Wil je de ‘planken’ liever omlaag schuiven? Dit kun je doen tot een hoogte van 79,5 centimeter. Door deze verstelmogelijkheid voer je in ieder geval veel klussen met deze schragen uit.

Daarbij is het ook fijn om te weten dat deze schragen slechts 4,4 kilogram wegen. Dit is fijn als je deze schragen bijvoorbeeld in wilt klappen. Uit eigen ervaring weten wij dat het inklappen een fluitje van een cent is. Binnen een mum van tijd zijn de schragen ingeklapt, waarna je deze overal mee naar toe kunt nemen.

Wat ons ook aanspreekt, is de veiligheid. TecTake heeft bijvoorbeeld voor een extra veiligheidsspil gezorgd. Ook heeft TecTake voor een omklapbare antislipbeveiliging gezorgd. Deze twee extra features zorgen ervoor dat bijvoorbeeld balken stevig op de schragen blijven liggen.

Ook de kwaliteit van deze schragen is prima. De schragen zijn van staal gemaakt, waarbij het staal ook nog eens gepoedercoat is. Dit komt zowel de kwaliteit als de levensduur ten goede. Overigens zijn de voeten wel van kunststof; dit zorgt ervoor dat de voeten geen schade aan de vloer aanrichten.

Wel moet je rekening houden met de beperkte toepassingsmogelijkheden. Dit heeft vooral met het draaggewicht per schraag te maken; slechts 75 kilogram. In zijn totaliteit kun je deze twee schragen dus met een gewicht van 150 kilogram belasten. Mocht je grotere objecten willen bewerken, is dat met deze schragen dus niet altijd mogelijk. Een belangrijk aandachtspunt.

Desalniettemin raden wij je de aanschaf van deze schragen van harte aan. Voor net iets meer dan 50 euro ben je al de trotse eigenaar van deze schragen. Waar wacht je nog op?

Het maximale draaggewicht is slechts 150 kilogram; 75 kilogram per schraag.

Voordelen
 • Kost slechts 53,90 euro
 • Makkelijk in hoogte te verstellen
 • Opvouwbaar
 • Veilig en aangenaam in gebruik
 • Van de juiste materialen vervaardigd
 • Slechts 4,4 kilogram per schraag
Nadelen
 • Maximaal draaggewicht van 150 kilogram
Conclusie

De TecTake 402450 zijn volgens ons de beste goedkope verstelbare schragen. Deze schragen kosten net iets meer dan 50 euro, maar dit zie je nergens aan af. De schragen zijn fijn in gebruik, zijn makkelijk in hoogte te verstellen en zijn ook nog opvouwbaar. Wel moet je goed rekening houden met het maximale draaggewicht: 75 kilogram per schraag.

Koopgids

Dat je in dit artikel uitgekomen bent, is een duidelijk teken. Dit geeft namelijk aan dat je mogelijke interesse in verstelbare schragen hebt. Het is hierbij goed voor te stellen dat je niet precies weet wat voor jou de beste varianten zijn.

Om je hier een handje bij te helpen, hebben wij deze koopgids opgesteld. In deze koopgids bespreken wij de belangrijkste aandachtspunten van verstelbare schragen. Door goed op déze punten te letten, kies je snel de beste verstelbare schragen uit.

Eén of twee schragen

Ten eerste moet je een keuze maken tussen de hoeveelheid schragen. Als je met kleinere objecten aan de slag wilt gaan, zou één schraag voldoende moeten zijn. Door voor twee verstelbare schragen te kiezen, kun je echter een stuk meer klussen naar volle tevredenheid uitvoeren.

Onze persoonlijke voorkeur gaat uit naar twee schragen. Maar, dit is dus wel volledig persoonsgebonden. Je doet er daarom verstandig aan om voor jezelf goed na te denken over deze beide mogelijkheden.

Door voor verstelbare schragen te kiezen, ben je in staat om op verschillende hoogtes te werken. Ga hierbij goed na wat de minimale en maximale hoogte van de schragen is.

Ga ook goed na of je de schragen afzonderlijk van elkaar kunt bedienen. In nagenoeg alle gevallen is dit het geval, waardoor je de schragen waterpas kunt zetten. Ook als je op een oneffen ondergrond klust.

Draaggewicht

Uiteraard is het ook zaak om goed naar het draaggewicht te kijken. Sommige schragen hebben een maximaal draaggewicht van 200 kilogram, terwijl andere schragen meer dan 500 kilogram kunnen tillen.

Tip: bepaal goed waar je de schragen precies voor wilt gebruiken. Wil je de schragen voor relatief kleine klussen gebruiken? Of wil je vooral lichtere objecten op de schragen bewerken? Dan hoeft het maximale draaggewicht niet al te hoog te zijn.

Opvouwbaar

Wij adviseren je om altijd voor een schraag te kiezen die opvouwbaar is. Indien je een schraag op kunt vouwen, brengt dit twee voordelen met zich mee:

 • Makkelijk op te bergen. De schragen die je opgevouwen hebt, kun je een stuk makkelijker opbergen.
 • Makkelijk mee te nemen. Nadat je schragen opgevouwen hebt, neem je deze overal mee naar toe. Dit biedt uiteraard veel gemak.

Gewicht

Ga ook goed na wat de schragen zelf wegen. Bij onze test viel het ons op dat de gewichten van de schragen flink uiteen lopen. Sommige schragen wegen slechts een paar kilogram, terwijl andere schragen meer dan 10 kilogram wegen.

Onze voorkeur gaat uit naar schragen die zo min mogelijk wegen. Dergelijke schragen neem je namelijk nóg makkelijker mee. Bovendien zijn veel van deze schragen alsnog in staat om het nodige gewicht te dragen.

Materiaal

In het verlengde van bovenstaand punt: kijk goed naar het materiaal waarvan de schraag gemaakt is. Veel merken kiezen voor staal of metaal, terwijl andere merken voor kunststof kiezen. Op dit gebied hebben wij geen specifieke voorkeur. Wat voor jou de beste keuze is, hangt gewoonweg van je persoonlijke voorkeuren af.

Prijs-kwaliteitsverhouding

Hoeveel geld wil je uitgeven aan je nieuwe verstelbare schragen? Dat is tot slot de laatste vraag waar je goed over na moet denken. Wij raden je in ieder geval aan om in de beste verstelbare schragen te investeren. De reden hiervoor is simpel: van de beste verstelbare schragen kun je jarenlang profiteren.

Hierbij raden wij je aan om altijd voor schragen van een A-merk te kiezen. De merken die in dit artikel de revue gepasseerd hebben, leveren in ieder geval de gewenste kwaliteit.

Prijs kwaliteit verstelbare schragen

Slotwoord

Verstelbare schragen zijn praktisch, ergonomisch en een ware aanrader. Heb je over één of meerdere van bovenstaande varianten vragen? Neem gerust contact op met de klantenservice van onze partner(s). Ons rest nu nog één ding; we wensen je veel succes en klusplezier toe met je nieuwe verstelbare schragen.

Tresna.nl
Logo