Beste tapset

Vind jij het leuk om zelf bijvoorbeeld meubelen te maken? Als je deze meubelen gaat maken, is het soms noodzakelijk om schroefdraad te tappen. Om schroefdraad te kunnen tappen, heb je sowieso een goede tapset nodig. In dit artikel laten wij je kennis maken met de beste tapsets. We bespreken voor welke tapsets je het beste kunt kiezen en hoe je voor jezelf de beste tapset uit kunt kiezen!

Onze top 5 tapsets

Afbeelding

Product


Mannesmann tappenset - 32 delig - Greenline

Onze beste koop!

Mannesmann tappenset - 32 delig - Greenline

Beste koop tapset

of

vidaXL Tappenset 111-delig

vidaXL Tappenset 111-delig

Beste uitgebreide tapset

of

Kreator KRT001120 Draadsnij- en tapset – 20 st

Kreator KRT001120 Draadsnij- en tapset – 20 st

Beste tap- én draaiset

of

Lemato M5 - M12 Schroefdraad Reparatieset

Lemato M5 - M12 Schroefdraad Reparatieset

Beste tapset om te repareren

of

DW4Trading Tapkruk met ratel inclusief 5 tappen M3-M8

DW4Trading® Tapkruk met ratel inclusief 5 tappen M3-M8

Beste voordelige tapset

of

Producteigenschappen

ONZE BESTE KOOP

Mannesmann tappenset - 32 delig - Greenline

Beste koop tapset

Mannesmann tappenset - 32 delig - Greenline

of

vidaXL Tappenset 111-delig

Beste uitgebreide tapset

vidaXL Tappenset 111-delig

of

Kreator KRT001120 Draadsnij- en tapset – 20 st

Beste tap- én draaiset

Kreator KRT001120 Draadsnij- en tapset – 20 st

of

Lemato M5 - M12 Schroefdraad Reparatieset

Beste tapset om te repareren

Lemato M5 - M12 Schroefdraad Reparatieset

of

DW4Trading Tapkruk met ratel inclusief 5 tappen M3-M8

Beste voordelige tapset

DW4Trading Tapkruk met ratel inclusief 5 tappen M3-M8

of

Voor- en nadelen van een tapset

Is het nou voor elke klusser noodzakelijk om een tapset in huis te halen? Nee, dat is niet per definitie het geval. Als je echter op regelmatige basis klust, is het toch wel erg verstandig om een tapset in huis te halen. Met een goede tapset geniet je namelijk van de nodige praktische voordelen.

Zo is het een voordeel dat je allerlei objecten geheel naar wens kunt bewerken. Je kunt de gewenste schroefdraad in elk object creëren, waardoor je bijvoorbeeld een stevig meubelstuk kunt produceren. Hiervoor hoef je zelf niet ingewikkeld te doen; eigenlijk neemt een tapset al het werk voor je uit handen.

Daarbovenop komt ook nog eens dat het gebruik maken van een tapset vrij simpel is. Hoe je hier precies gebruik van kunt maken, vind je in ons artikel ‘Schroefdraad tappen’. In dat artikel vind je onder meer een compleet stappenplan voor het tappen van schroefdraad.

Ook is het een voordeel dat je langdurig van een tapset kunt genieten. Als je de tapset op de juiste manier gebruikt, kun je hier moeiteloos jarenlang van genieten. Sterker nog; bij juist gebruik kun je moeiteloos 20 á 30 jaar van een dergelijke tapset genieten.

Ondertussen geniet je ook nog van het gewenste resultaat. Indien je de handleiding van jouw nieuwe tapset opvolgt, is het namelijk een fluitje van een cent om het uiteindelijke gewenste resultaat te behalen. Ideaal als je bijvoorbeeld jouw eigen kast, eigen bureau of eigen kapstok wilt maken!

Moet je dan ook nog rekening met nadelen houden? Nou, het is goed mogelijk dat je heel incidenteel gebruik maakt van een tapset. Zeker als je een niet al te frequente klusser bent, gebruik je een tapset mogelijk één of twee keer per jaar. Je moet daar echter wel een bepaald bedrag voor investeren, maar gelukkig zijn er ook mogelijkheden om dit bedrag zo laag mogelijk te houden.

Tevens moet je een tapset wel écht op de juiste manier gebruiken. Doe je dit niet? Dan gaat dit ten koste van de levensduur van de tapset. Je maakt de tappen namelijk op een verkeerde manier ‘bot’. Dit zie je dan ook aan het eindresultaat terug; je kunt niet de perfecte schroefdraad creëren.

Is de aanschaf van een goede tapset aan te raden? Ja, dat is zeker het geval. De nadruk ligt hierbij wel op het woordje ‘goede’. Je moet namelijk wel een tapset aanschaffen die aan echt alle wensen voldoet. Graag helpen we jou daar een handje bij! Wij zijn op zoek gegaan naar de drie beste tapsets en delen onze bevindingen graag met je in dit artikel. We trappen daarbij af met de beste koop van dit moment.

Beste koop tapset – Mannesmann tappenset 32 delig Greenline

Heb jij jouw pijlen gericht op de aanschaf van een nieuwe tapset? Dan is het goed om te weten dat je uit veel verschillende varianten kunt kiezen. Zo kun je kiezen uit verschillende samenstellingen, verschillende soorten én verschillende prijskaartjes.

Bij het aanwijzen van de beste koop hebben wij gekeken naar de algehele prijs-kwaliteitsverhouding. Ook hebben we gekeken naar de mogelijkheden en de manier waarop je de set geleverd krijgt. Uiteindelijk konden wij maar één tapset uitroepen tot de beste koop van dit moment; dat is deze Mannesmann tappenset.

Waarom wij over deze tapset zo te spreken zijn? Dat is onder meer te danken aan de inhoud van deze tapset. Deze tapset kent maar liefst 32 verschillende delen; je bent hierdoor in staat om alle mogelijke soorten schroefdraad te tappen.

Sterker nog; je kunt met deze set ook nog schroefdraad snijden. Wat dit precies inhoudt, lees je in ons artikel ‘Schroefdraad snijden’. In dat artikel vind de informatie over wat schroefdraad snijden precies is, waardoor je ook een duidelijker beeld van de mogelijkheden van deze tapset krijgt.

In deze tapset zijn in ieder geval de volgende tappen en snijplaten te vinden:

 • Tappen: M3, M4, M5, M6, M8, M10 en M12
 • Snijplaten: M3, M4, M5, M6, M8, M10 en M12

Dankzij deze tappen en snijplaten kun je eigenlijk alle kanten op. Het gebruik maken van deze tappen en snijplaten is ook bijzonder makkelijk dankzij de meegeleverde schroevendraaier en wringijzer. Dankzij dit wringijzer kun je het schroefdraad op de juiste manier in het object tappen.

Ondertussen krijg je ook alle onderdelen van deze set in een metalen koffer geleverd. Deze koffer kun je prima dicht doen, waarna je de koffer overal mee naar toe kunt nemen. Gemak dient de mens en de klusser; met deze tapset kun je in ieder geval alle kanten op.

Als laatste voordeel willen wij je op de garantie wijzen. Het merk Mannesmann biedt namelijk een fabrieksgarantie van maar liefst 10 jaar aan. In de komende 10 jaar kun je – als het goed is – dus optimaal genieten van deze beste tapset van dit moment.

Zijn er ook nog nadelen waar je rekening mee moet houden? Nou, je betaalt relatief gezien veel voor deze set. Met een prijskaartje van ongeveer 35 euro bij onze partner Bol.com is het geen súper voordelige tapset te noemen. Het is echter wel een tapset waar je veel kanten mee op kunt. Heel veel kanten zelfs.

Deze tapset is relatief prijzig.

Voordelen
 • Uitgebreide set
 • Voor schroefdraad tappen én snijden
 • In een handige koffer geleverd
 • 10 jaar fabrieksgarantie
 • Alle benodigdheden direct meegeleverd
Nadelen
 • Relatief prijzig
Conclusie

De Mannesmann tappenset - 32 delig – Greenline is naar onze mening de beste tapset van dit moment. Deze tapset is uitgebreid, is van de gewenste kwaliteit en is veelzijdig te gebruiken. Juist door de veelzijdigheid is dit een tapset waar elke klusser eigenlijk prima mee uit de voeten kan. Met de fabrieksgarantie van 10 jaar hoef je je bovendien nergens zorgen over te maken. Al met al een geweldige tapset!

Beste uitgebreide tapset – vidaXL Tappenset 111-delig

In de review hierboven heb je kennis kunnen maken met de beste tapset van dit moment. Die tapset is met 32 onderdelen zeker niet super beperkt te noemen. Toch zijn er tapsets die nog een stuk uitgebreider zijn.

Heb jij wel oren naar een uitgebreide tapset? Dan zit je goed in deze review! Wij zijn speciaal voor jou op zoek gegaan naar de beste uitgebreide tappenset. Uiteindelijk viel ons oog op deze 111-delige tappenset van het merk vidaXL. Dit is wat ons betreft de beste uitgebreide tapset van dit moment.

In deze tapset vind je maar liefst 111 verschillende onderdelen terug. Je kunt hierbij denken aan maar liefst 70 tappen en aan 35 snijplaten. Dankzij dit ‘aanbod’ kun je echt alle mogelijke schroefdraden gaan creëren.

Ondertussen krijg je ook nog 2 snijmoerhouders, 2 taphouders en 1 T-sleutel taphouder geleverd. Dankzij deze ‘extra’s’ kun je direct op een aangename manier gebruik maken van alle tappen en snijplaten. Bovendien krijg je dit alles in een handige en stevige koffer geleverd; ideaal om deze uitgebreide tapset veilig en handig in te bewaren.

Doordat deze tapset zó uitgebreid is, kun je eigenlijk alle kanten op met de tapset. Je kunt echt alle mogelijke schroefdraden tappen, terwijl je ook nog eens met de snijplaten aan de slag kunt gaan. Voor zowel professionals als voor doe-het-zelvers is dit wat ons betreft een erg interessante tappenset.

Over de kwaliteit en levensduur hoef je je ook geen zorgen te maken. Deze tapset is namelijk vervaardigd van duurzaam carbonstaal. Dit materiaal staat bekend vanwege de robuustheid, vanwege de stevigheid en vanwege de lange levensduur. Wij zijn er in ieder geval van overtuigd dat je jarenlang van deze beste uitgebreide tapset kunt genieten.

VidaXL koffer

Wel moet je goed rekening houden met een specifiek nadeel; het prijskaartje. Bij onze partner Bol.com betaal je namelijk een bedrag van 99,99 euro voor deze tapset. In onze ogen is dat bedrag volledig te rechtvaardigen, maar je moet dat bedrag wel op tafel neerleggen. Zeker als je niet al te vaak schroefdraad tapt, is dit wellicht iets te ‘gek’ voor jou.

Deze uitgebreide tapset is met een prijskaartje van 100 euro niet voordelig te noemen.

Voordelen
 • Gigantisch uitgebreid
 • 70 tappen en 35 snijplaten
 • Geleverd in een kunststof koffer
 • Prima kwaliteit
Nadelen
 • Niet de goedkoopste
Conclusie

De vidaXL Tappenset 111-delig is wat ons betreft de beste uitgebreide tapset. Deze set bestaat uit maar liefst 111 delen, is van de gewenste kwaliteit en wordt met alle gewenste extra’s geleverd. Doordat deze tapset zó uitgebreid is, kun je in principe elke mogelijke taak met deze tapset uitvoeren. Wij zijn in ieder geval groot fan!

Beste tap- én draaiset – Kreator KRT001120 Draadsnij- en tapset – 20 st

Wil jij graag schroefdraad kunnen tappen? Dan is de aanschaf van een goede tapset absoluut een aanrader. Wil je echter ook nog schroefdraad kunnen snijden? Dan is het zaak om extra goed te kijken naar de inhoud van de tapset. Niet met alle tapsets ben je namelijk in staat om ook schroefdraad te snijden.

Wij zijn daarom op zoek gegaan naar de beste tap- en draaiset. Dit is dus één complete set waarmee je schroefdraad kunt tappen en kunt snijden. Tijdens onze zoektocht viel ons oog al snel op de Kreator KRT001120 draadsnij- en tapset. Dit is volgens ons de beste tap- en draaiset van dit moment.

In deze set vind je meerdere tappen en snijplaten terug. Het gaat in totaal om 20 verschillende onderdelen, waarmee je alle kanten op kunt. Zoals je op de foto al kunt zien, krijg je ook twee wringijzers meegeleverd. Je kunt direct één van de gewenste tappen of snijplaten in het juiste wringijzer bevestigen, waarna je direct aan de slag kunt gaan.

Volgens het merk Kreator is deze set voor zowel professionals als voor doe-het-zelvers geschikt. Dat is eigenlijk iets wat wij volledig kunnen onderschrijven. Deze set is uitgebreid, is van de gewenste kwaliteit en voldoet daarmee aan alle verwachtingen. Ongeacht wat je precies wilt gaan doen, biedt deze tapset daar alle mogelijkheden voor.

Ook over de kwaliteit zijn wij erg te spreken. Het merk Kreator staat te boek als één van de beste merken in de wereld van gereedschappen. Met deze tap- en draaiset laat het merk wederom blijken dat zij horen bij één van de betere merken. Van deze tap- en draaiset ga je de komende jaren ongetwijfeld veel genieten. Je hoeft in ieder geval niet bang te zijn voor de kwaliteit en/of levensduur.

Kreator tapset

Zijn er dan ook nog zaken waar je rekening mee moet houden? Nou, het is jammer dat je geen goede koffer meegeleverd krijgt. Alle tappen en snijplaten kun je in deze set bewaren, maar dat is absoluut niet handig te noemen. Wij zijn in ieder geval meer fan van de koffers die je bij bovengenoemde varianten wél meegeleverd krijgt.

Wel sluiten we deze review graag met een positieve noot af. Dat doen we door het prijskaartje van deze beste tap- en draaiset te benoemen; slechts 22,95 euro. Voor dat relatief lage bedrag krijg je de beschikking over een uitgebreide, hoogwaardige en veelzijdige tap- en draaiset. Wat wens je nog meer?

Deze tap- en draaiset krijg je in een vrij onhandig ‘koffertje’ geleverd.

Voordelen
 • Gunstig geprijsd
 • Erg uitgebreid
 • Inclusief handige wringijzers
 • Prima kwaliteit
Nadelen
 • In een onhandig koffertje geleverd
Conclusie

De Kreator KRT001120 Draadsnij- en tapset – 20 st is wat ons betreft de beste tap- én draaiset van dit moment. Met deze tap- en draaiset kun je echt alle kanten op; dit geldt voor zowel professionals als voor doe-het-zelvers. Ook over de kwaliteit en de levensduur hoef je je geen zorgen te maken. Al met al een prima aankoop wat ons betreft!

Bekijk prijzen van de Kreator KRT001120 Draadsnij- en tapset – 20 st bij verschillende winkels:

Beste tapset om te repareren – Lemato M5 M12 Schroefdraad Reparatieset

Heb je in een eerder stadium zelf een schroefdraad gemaakt? Of heb je gebruik gemaakt van een reeds bestaand schroefdraad? De kans bestaat dat dit schroefdraad na verloop van tijd kapot gaat. Dat kan onder meer komen door een verkeerde schroef of bout in de schroefdraad te doen.

Heb jij schroefdraad dat niet meer naar wens functioneert? Dan is het aan te raden om op zoek te gaan naar een zogeheten schroefdraad reparatieset. In onze ogen kun je daarbij het beste kiezen voor deze schroefdraad reparatieset van het merk Lemato!

Deze set is niet alleen handig, maar weet je ook nog een hoop gedoe te besparen. Met dank aan deze set kun je namelijk binnen een handomdraai de schroefdraad weer in ere herstellen. Je kunt daardoor het meubelstuk – of ander object – weer volledig in oude ere herstellen. Als dat jouw wens is, kun je eigenlijk niet om deze schroefdraad reparatieset heen.

In deze set vind je vrij veel verschillende onderdelen terug. Alle onderdelen hebben wij even voor je op een rijtje gezet:

 • 5 x HSS G tappen
 • 5x HSS Co boren
 • 4x 25 RVS draadbussen (M5 , M6 , M8 , M10 )
 • 10 RVS draadbussen M 12
 • 5x Montagehulpstuk

Wat je met deze onderdelen kunt doen? Nou, je kunt in het bestaande gat een nieuwe schroefdraad bus monteren, waarna je de originele bout of schroef weer in het gat kunt draaien. Op deze manier weet je het object weer in oude ere te herstellen. Hoe je dit precies moet doen, vind je overigens duidelijk in de handleiding van deze tapset terug.

Met deze tapset kun je in ieder geval veel kanten op. Dat is niet alleen te danken aan de grootte van de set, maar ook aan de manier waarop je de set geleverd krijgt. Het merk Lemato heeft namelijk gezorgd voor een stalen opbergkoffertje; een opbergkoffertje waarin je moeiteloos alle onderdelen kunt bewaren.

Over de kwaliteit hoef je je ook geen zorgen te maken. Het merk Lemato staat namelijk bekend vanwege haar prima kwaliteit; dat is ook duidelijk terug te merken bij deze schroefdraad reparatieset. Als je eenmaal schroefdraad met deze set gerepareerd hebt, kun je weer jarenlang genieten van dit schroefdraad.

Als je interesse in deze set hebt, moet je wel relatief diep in de buidel tasten. Bij onze partner Bol.com betaal je namelijk een bedrag van 59,95 euro voor deze set. In onze ogen is dat vrij prijzig, maar het bedrag staat wel in verhouding tot de mogelijkheden en de kwaliteit. Met deze set kun je in ieder geval veel kanten op.

Het is zeker niet de voordeligste tapset.

Voordelen
 • Uitgebreide set
 • Onwijs handig om schroefdraad mee te repareren
 • Prima kwaliteit
 • Inclusief handige opbergkoffer
Nadelen
 • Niet de voordeligste tapset
Conclusie

De Lemato M5 - M12 Schroefdraad Reparatieset is naar onze mening de beste tapset om schroefdraad mee te repareren. Dankzij deze set kun je de kapot geraakte schroefdraad weer volledig in oude glorie herstellen. Dit bespaart je een hoop gedoe, terwijl je met deze set ook nog eens snel en makkelijk kunt werken. Wat wens je nog meer?

Beste voordelige tapset – DW4Trading® Tapkruk met ratel inclusief 5 tappen M3-M8

Wil jij heel incidenteel schroefdraad kunnen tappen? En wil je daarom liever niet al te veel geld uitgeven aan een tapset? Dan ben je in deze review aan het juiste adres. Wij zijn namelijk op zoek gegaan naar de beste voordelige tapset en hebben een interessante variant gevonden.

De Tapkruk met ratel van DW4Trading is wat ons betreft de beste voordelige tapset van dit moment. Deze tapset is voordelig geprijsd, is relatief uitgebreid en biedt ook nog eens veel mogelijkheden. Dit zijn dan ook in een notendop de redenen waarom wij over deze tapset zo te spreken zijn.

Wat vind je precies in deze tapset terug? Nou, sowieso een ratel. In deze ratel kun je vervolgens één van de vijf meegeleverde tappen bevestigen: een M3x0,5 tap, een M4x0,7 tap, een M5x0,8 tap, een M6x1,0 tap en een M8x1,25 tap. Dankzij deze verschillende tappen kun je eigenlijk alle mogelijke soorten schroefdraden tappen.

Daarbij geniet je ook van de handige bediening van de ratel. Je kunt deze ratel zeer makkelijk doch nauwkeurig ronddraaien, waardoor je dus ook nauwkeurig de schroefdraad kunt tappen. In onze ogen is dit één van de handigste manieren om schroefdraad te tappen.

Verder zijn wij ook erg te spreken over het prijskaartje van deze tapset. Voor deze beste voordelige tapset betaal je een bedrag van slechts 19,95 euro. Voor dat bedrag krijg je de beschikking over deze handige en veelzijdige tapset. Wat wens je nog meer?

Je moet wel even goed rekening houden met de kwaliteit. Deze tapset kan op het gebied van kwaliteit in onze ogen niet tippen aan de hierboven genoemde varianten. Dit merk je onder meer aan de levensduur van de tappen terug. Neemt niet weg dat wij deze voordelige tapset van harte aan kunnen raden.

DW4 trading ratel

De kwaliteit van deze tapset is niet indrukwekkend. Dat is echter niet erg, indien je toch maar af en toe gebruik maakt van deze tapset.

Voordelen
 • Inclusief 5 tappen
 • Scherp geprijsd
 • Handig te bedienen
Nadelen
 • Geen indrukwekkende kwaliteit
Conclusie

De DW4Trading® Tapkruk met ratel inclusief 5 tappen M3-M8 is wat ons betreft de beste voordelige tapset. Bij deze tapset krijg je een ratel en vijf tappen meegeleverd; dat is alles, maar daar heb je dan ook genoeg aan. Zeker als je niet al te vaak van een tapset gebruik wilt/hoeft maken, is dit de beste keuze voor jou!

Bekijk prijzen van de DW4Trading® Tapkruk met ratel inclusief 5 tappen M3-M8 bij verschillende winkels:

Koopgids

Wil jij graag een nieuwe tapset aanschaffen? Dan weet je nu in ieder geval tussen welke varianten je het beste een keuze kunt gaan maken. De hierboven besproken varianten zijn wat ons betreft in ieder geval aan te raden.

Maar, voor welke tapset kun jij nou het beste kiezen? Eigenlijk is het antwoord op die vraag afhankelijk van jouw wensen en voorkeuren. Daarbij moet je wel ook op enkele criteria letten, waarover wij je hieronder meer vertellen. Hieronder bespreken wij de belangrijkste criteria van een tapset. Als je juist goed op die criteria weet te letten, kun je de juiste keuze voor jezelf maken.

Waar wil je de tapset voor gebruiken?

Allereerst is het van belang dat je de vraag ‘Waar wil ik de tapset voor gebruiken?’ gaat beantwoorden. Wil je de tapset gebruiken om schroefdraad te tappen? Of wil je mogelijk – op termijn – ook nog schroefdraad snijden? De keus is volledig aan jou. Je hebt in ieder geval de keus uit meerdere tapsets waarmee je ook meerdere werkzaamheden uit kunt voeren.

Inhoud van de tapset

Sowieso is het erg verstandig om naar de inhoud van de tapset te kijken. Check bijvoorbeeld goed hoeveel/welke tappen je meegeleverd krijgt en hoeveel/welke snijplaten je eventueel meegeleverd krijgt.

Let tevens goed op de eventuele meegeleverde wringijzer(s) en aanverwante onderdelen. Des te meer onderdelen je meegeleverd krijgt, des te beter eigenlijk.

Inhoud van de tappenset

Koffer

Krijg je alle tappen en het wringijzer in een handige koffer meegeleverd? Of is daar geen sprake van? In onze ogen is het absoluut wenselijk om te kiezen voor een variant met een stevige koffer. Dankzij die koffer kun je de complete set altijd op een handige en veilige manier bewaren. Bovendien kun je de complete set dankzij de koffer overal mee naar toe nemen.

Kwaliteit

Als je in een nieuwe tapset gaat investeren, wil je daar uiteraard zo lang mogelijk van genieten. Dát is mogelijk als je kiest voor een tapset van een gerenommeerd merk. Ons advies is dan ook om te kiezen voor een tapset van één van bovengenoemde merken. Bij die merken ben je simpelweg verzekerd van de gewenste kwaliteit.

Prijskaartje

Hoeveel geld wil je uitgeven aan de nieuwe tapset? Ook dat is één van de vragen waar je voor jezelf een passend antwoord op moet zien te vinden. De prijskaartjes variëren in ieder geval nogal, dus maak voor jezelf echt een goed vergelijk. Wij raden je hierbij wel aan om te durven investeren in een goede tapset; daar pluk je op termijn alleen maar de vruchten van.

Slotwoord

Wil jij graag schroefdraad kunnen tappen? Dan heb je hier een goede tapset voor nodig! Indien je voor één van bovengenoemde varianten kiest, maak je wat ons betreft een juiste keuze. Mocht je nog vragen hebben, kun je hiervoor het beste contact opnemen met de klantenservice van onze partner Bol.com. Wij wensen jou graag veel succes en plezier met jouw nieuwe tapset.

Tresna.nl
Logo