Beste vetspuit

Ben je regelmatig in de weer met smeermiddel? Ben je bijvoorbeeld veelvuldig aan auto’s aan het sleutel? Ben je veelvuldig in een werkplaats aan het werk? Of heb je op een andere manier regelmatig smeermiddel te maken? Als dat het geval is, kun je eigenlijk niet zonder de beste vetspuit. Met de beste vetspuit ben je namelijk in staat om smeermiddel – door een opening – op een punt of object aan te brengen. In dit artikel laten wij je graag kennis maken met de beste vetspuiten van dit moment!

Onze top 5 vetspuiten

Afbeelding

Product


Brüder Mannesmann Vetspuit metaal zilverkleurig 47002

Onze beste koop!

Brüder Mannesmann Vetspuit metaal zilverkleurig 47002

Beste koop vetspuit

of

TETRA B-36 Pneumatische Vetspuit

TETRA B-36 Pneumatische Vetspuit

Beste pneumatische vetspuit

of

Silverline MS110 Hefboom vetspuit - 500cm3

Silverline MS110 Hefboom vetspuit - 500cm3

Beste vetspuit met een grote capaciteit

of

BGS 9311 vetspuit mini

BGS 9311 vetspuit mini

Beste mini vetspuit

of

Westfalia Vetspuit

Westfalia Vetspuit

Beste voordelige vetspuit

of

Producteigenschappen

ONZE BESTE KOOP

Brüder Mannesmann Vetspuit metaal zilverkleurig 47002

Beste koop vetspuit

Brüder Mannesmann Vetspuit metaal zilverkleurig 47002

of

TETRA B-36 Pneumatische Vetspuit

Beste pneumatische vetspuit

TETRA B-36 Pneumatische Vetspuit

of

Silverline MS110 Hefboom vetspuit - 500cm3

Beste vetspuit met een grote capaciteit

Silverline MS110 Hefboom vetspuit - 500cm3

of

BGS 9311 vetspuit mini

Beste mini vetspuit

BGS 9311 vetspuit mini

of

Westfalia Vetspuit

Beste voordelige vetspuit

Westfalia Vetspuit

of

De voor- en nadelen van een vetspuit

Is smeermiddel één van de substanties waar je regelmatig mee werkt? Dan heb je ongetwijfeld al gemerkt dat deze substantie vrij listig is. Smeermiddel gaat overal inzitten, gaat overal tussen zitten en kan ook gaan lekken. Doordat de meeste smeermiddelen niet biologisch aftrekbaar zijn, is het sowieso niet wenselijk dat je veel lekt met het smeermiddel.

Om het aanbrengen van smeermiddel te vergemakkelijken, gebruiken veel mensen een vetspuit. Met een vetspuit gaat het aanbrengen van smeermiddel namelijk perfect. Je kunt precies de juiste hoeveelheid smeermiddel aanbrengen, terwijl de kans op lekken gelijk is aan ongeveer 0,0%. Zeker als je vaker van de beste vetspuit gebruik maakt, is de kans heel klein dat het smeermiddel gaat lekken.

Tevens kun je met een vetspuit op de meest lastige plekjes komen. Dit is puur te danken aan de vormgeving van de vetspuit. Aan het einde van de vetspuit is eigenlijk een klein ‘pipetje’ aangebracht, waardoor het smeermiddel beter aan te brengen is. Hierdoor kun je ook bijvoorbeeld de ketting van een kettingzaag prima smeren. Normaal gesproken kom je hier lastig bij, maar met een vetspuit lukt dit gelukkig wél!

Verder is het ook een voordeel dat je uit meerdere vetspuiten kunt kiezen. Sommige vetspuiten kun je met de hand bedienen, terwijl andere vetspuiten zogeheten pneumatische vetspuiten zijn. Met dank aan het uitgebreide aanbod kun je in ieder geval een prima vergelijking maken. Nadat je die vergelijking gemaakt hebt, profiteer je direct van de voordelen van een vetspuit.

Ook hoef je niet bang te zijn voor vieze handen of voor vervuiling van onderdelen. Het smeermiddel komt namelijk alléén op de plek terecht waar je wilt dat het terecht gaat komen. Je voorkomt dat je handen onder het smeermiddel komen te zitten, terwijl andere onderdelen van het gereedschap ook niet vies worden. Ideaal wat ons betreft!

Tot slot heb je de optimale controle over de afgifte van het smeermiddel. Je bepaalt namelijk zelf hoeveel smeermiddel er uit de vetspuit moet komen. Overigens moet je hierbij wel goed kijken naar de capaciteit van de vetspuit. Des te groter de capaciteit is, des te meer smeermiddel je in één keer aan kunt brengen.

Verder moet je de werking van een vetspuit ook onder de knie zien te krijgen. Indien de het vulpatroon volledig leeg is, merk je dit niet altijd direct op. De kans bestaat hierdoor dat je met de vetspuit aan de slag gaat, terwijl er niks meer uitkomt. Zonde van de tijd en de gedane moeite.

Al met al is voor een doe-het-zelver een vetspuit zeker aan te raden. Dat is ook het geval voor een professional; als professional zijnde wil je immers jouw gereedschappen goed onderhouden. Dat ode je door regelmatig gebruik te maken van de beste vetspuit! Neem de onderstaande reviews door en schaf direct de gewenste vetspuit aan.

Beste koop – Brüder Mannesmann Vetspuit metaal zilverkleurig 47002

In het hedendaagse aanbod zijn verschillende vetspuiten te vinden. Je kunt voor een pneumatische vetspuit kiezen, terwijl je ook voor een handbediende vetspuit kunt kiezen. Voor een doe-het-zelver gaat onze voorkeur uit naar een handbediende vetspuit; dat was ook hét criteria waar we op hebben gelet tijdens het selecteren van de beste koop.

Na een lange vergelijking zijn wij uitgekomen op deze vetspuit van Brüder Mannesmann. In onze ogen is dit de beste vetspuit van dit moment; om meerdere redenen is dit volgens ons de allerbeste vetspuit!

Waarom wij dit vinden? Vooral omdat de bediening van deze vetspuit subliem is. Je kunt deze vetspuit met één hand bedienen, terwijl je voor veel andere vetspuiten twee handen nodig hebt. Bij deze vetspuit heb je jouw andere hand dus vrij om bijvoorbeeld de slang op de juiste plek te houden.

Ondertussen ligt de vetspuit ook nog aangenaam in de hand. Dit komt door de vormgeving, maar ook door de ribbeltjes die op de handgreep aangebracht zijn. Met dank aan deze ribbeltjes ligt de vetspuit stevig in jouw handen. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je de vetspuit laat vallen, met alle gevolgen van dien.

Bij aanschaf krijg je ook nog de nodige accessoires meegeleverd! Het gaat hierbij om een 2,7 centimeter lange hogedrukslang, twee verlengpijpen, twee hydraulische koppelingen en een vetpatroon. Al deze accessoires heb je nodig om op de gewenste manier gebruik te kunnen maken van een vetspuit.

In deze vetspuit kun je overigens gebruik maken van de standaard nippels. Ook dat is wel zo makkelijk, aangezien je die nippels op veel plekken aan kunt schaffen. Wel moet je rekening houden met de capaciteit van deze vetspuit; de capaciteit is slechts 120 cc. In vergelijking met andere vetspuiten is dat echt aan de kleine kant.

Iets waar we dan wel weer over te spreken zijn, is het prijskaartje. Bij onze partner Bol.com betaal je slechts 28,98 euro voor deze vetspuit. Voor dat bedrag krijg je dus de beste vetspuit van dit moment én alle bijbehorende accessoires. Zodra je op de juiste manier van deze vetspuit gebruik maakt, gaat het aanbrengen van smeermiddel bijzonder makkelijk. Je werkt nauwkeurig, je werkt snel en je werkt aangenaam. Wat wens je nog meer?

De capaciteit van deze vetspuit is met een inhoud van 120 cc echt aan de kleine kant.

Voordelen
 • Prima kwaliteit
 • Met één hand te bedienen
 • Alle benodigde accessoires meegeleverd
 • Gunstig geprijsd
 • Zeer nauwkeurig
Nadelen
 • Kleine capaciteit
Conclusie

De Brüder Mannesmann Vetspuit metaal zilverkleurig 47002 is volgens ons de beste vetspuit van dit moment. De vetspuit is ideaal te bedienen, ligt heerlijk in de hand en wordt met alle benodigde accessoires geleverd. Bovendien is deze vetspuit van de gewenste kwaliteit, is de vetspuit relatief voordelig geprijsd en werk je hier zéér nauwkeurig mee. Al met al een prima vetspuit voor alle klussers!

Bekijk prijzen van de Brüder Mannesmann Vetspuit metaal zilverkleurig 47002 bij verschillende winkels:

Beste pneumatische vetspuit – TETRA B-36 Pneumatische Vetspuit

Zo, je hebt hierboven kennis kunnen maken met de beste handbediende vetspuit. Over die vetspuit zijn wij onder meer vanwege de makkelijke bediening erg enthousiast. Het is echter ook goed voor te stellen dat je de voorkeur aan een pneumatische vetspuit geeft.

Is dat bij jou ook het geval? Heb jij ook het liefste een pneumatische vetspuit? Dan kun je wat ons betreft het beste voor deze vetspuit van TETRA kiezen. Deze krachtige, handige en snelwerkende vetspuit is volgens ons de beste pneumatische vetspuit van dit moment!

Deze vetspuit wordt volledig aangedreven door lucht, waardoor het apparaat krachtig is. Dit betekent dat je het smeermiddel snel op het gewenste oppervlakte aan kunt brengen. Het aanbrengen hiervan gaat niet alleen snel, maar ook zeer nauwkeurig.

Met dank aan het geweldige mondstukje kom je ook op moeilijk bereikbare plekken. Toen wij deze vetspuit aan het testen waren, werden wij hier echt direct enthousiast over. Je kunt het mondstukje in verschillende hoeken buigen, terwijl je met het mondstukje ook op alle mogelijke plekken kunt komen. Zelfs als je bijvoorbeeld een moeilijk te bereiken onderdeel in een apparaat of auto wilt smeren!

Ook over de werkdruk van deze pneumatische vetspuit zijn wij te spreken. De werkdruk bedraagt maar liefst 6,3 bar. Bij andere vetspuiten ligt de werkdruk misschien hoger, maar in onze ogen is dit de perfecte werkdruk. Je komt in principe nooit druk tekort, terwijl deze variant dankzij de werkdruk ook nog snel en nauwkeurig werkt. Wat wens je nog meer?

Zoals je op de foto hiernaast kunt zien, krijg je ook alle benodigde accessoires geleverd. Nadat je de vetspuit uit de verpakking hebt gehaald, kun je in principe direct starten. Hierbij is het wel jammer dat de handleiding volledig in het Engels is. Wij hadden liever een Nederlandse handleiding gezien, maar gelukkig spreekt deze vetspuit eigenlijk al snel tot de verbeelding. Als je de vetspuit eenmaal één keertje gebruikt hebt, ben je al aan de (snelle) werking gewend!

Tetra vetspuit

Moet je nou de hoofdprijs voor deze vetspuit betalen? Nee, absoluut niet. Wij waren oprecht verbaasd toen wij het prijskaartje zagen; slechts 23,95 euro. Ja, je leest het goed; deze beste pneumatische vetspuit is bij onze partner Bol.com nog goedkoper dan de hierboven genoemde variant.

Onder aan de streep zijn wij echt razend enthousiast over dit apparaat. Zowel doe-het-zelver als professionals hebben – in onze ogen – veel baat bij dit aappraat. Mocht je specifiek naar een pneumatische vetspuit op zoek zijn, is dit gewoonweg de beste variant die je aan kunt schaffen.

Bij deze vetspuit krijg je helaas alleen een Engelse handleiding geleverd.

Voordelen
 • Werkdruk van 6,3
 • Werkt snel, makkelijk en nauwkeurig
 • Geweldig mondstukje
 • Zeer gunstig geprijsd
 • Inclusief alle benodigde accessoires
Nadelen
 • De handleiding is alleen in het Engels
Conclusie

De TETRA B-36 Pneumatische Vetspuit is met afstand de beste pneumatische vetspuit. Voor deze vetspuit betaal je weinig geld, terwijl je wel van een sublieme werking geniet. De vetspuit is nauwkeurig, werkt snel en is makkelijk te bedienen. Ondertussen geniet je van een prima kwaliteit en daarmee ook een lange levensduur. Zéker een aanrader dus!

Beste vetspuit met een grote capaciteit – Silverline MS110 Hefboom vetspuit - 500cm3

Moet jij regelmatig veel smeermiddel aanbrengen? Of werk jij de gedurende de dag vaak met een vetspuit? In beide gevallen is het aan te raden om te kiezen voor een vetspuit met een grote capaciteit. Indien je voor een grote capaciteit kiest, hoef je het smeermiddel/vet immers niet al te vaak bij te vullen.

Persoonlijk zijn wij ook fan van een vetspuit met een grote capaciteit. Mede daarom zijn wij op zoek gegaan naar de beste vetspuit met een grote capaciteit. Al snel bleek dat maar één vetspuit deze titel kon krijgen; deze vetspuit van Silverline. Om meerdere redenen is dit volgens ons de beste vetspuit met een grote capaciteit.

Laten we maar direct met de deur in huis vallen: de capaciteit is geschikt voor 500 ml aan los vet. Werk je liever met vetpatronen? Dan kun je patronen van 400 ml gebruiken. In vergelijking met bijvoorbeeld de beste koop (zie eerste review) heeft deze vetspuit dus een flinke capaciteit.

Over de kwaliteit van deze vetspuit zijn wij ook erg te spreken. De vetspuit is van de juiste materialen vervaardigd, beschikt over stevige spuitbuizen en heeft een handvat van staal. Al deze materialen tezamen dragen eigenlijk zorg voor een lange levensduur. Een lange levensduur waarin je het nodige smeermiddel in bijvoorbeeld gereedschappen of auto onderdelen kunt spuiten.

Het meegeleverde mondstukje is ook volledig naar wens. Dit mondstukje is flexibel, is makkelijk te plaatsen en is relatief klein uitgevoerd. Met dank aan deze eigenschappen kun je ook lastig te bereiken plekken perfect insmeren. Het is alleen aan jou om een keuze te maken tussen los vet of patronen; voor beide valt in ieder geval iets te zeggen.

Ook voor deze vetspuit hoef je gelukkig niet de hoofdprijs te betalen. Nee, voor deze vetspuit betaal je een bedrag van slechts 26 euro bij onze partner Bol.com. Gezien de grote capaciteit is dit wat ons betreft een schijntje. Overigens is deze vetspuit volgens ons ook geschikt voor professionals! Als professional zijnde hoef je dus ook niet (meer) de hoofdprijs voor een goede vetspuit te betalen.

Iets waar je wel goed rekening mee moet houden, is met het gewicht. Deze vetspuit weegt ruim 1 kilo; in vergelijking met andere vetspuiten is dit behoorlijk zwaar. Zeker als je op lastig te bereiken plekken moet komen, kan dit gewicht ietwat irritant zijn. Neemt niet weg dat we alsnog erg te spreken zijn over de bediening van deze vetspuit.

Met een gewicht van meer dan 1 kilo is dit geen lichtgewicht.

Voordelen
 • Capaciteit voor 500 ml los vet
 • Capaciteit voor patronen van 400 ml
 • Lange levensduur
 • Prima mondstukje meegeleverd
 • Relatief gunstig geprijsd
Nadelen
 • Relatief zwaar
Conclusie

De Silverline MS110 Hefboom vetspuit - 500cm3 is volgens ons de beste vetspuit met een grote capaciteit. In deze vetspuit kun je patronen van 400 ml gebruiken, maar je kunt ook los vet van 500 ml gebruiken. Met dank aan deze grote capaciteit kun je veel en langdurig werken. Ook ligt deze vetspuit heerlijk in de hand en kun je nauwkeurig werken. Al met al een ideaal hulpmiddel!

Beste mini vetspuit – BGS 9311 vetspuit mini

In het aanbod van vetspuiten vind je veel tegenstellingen. Je kunt kiezen voor een handbediende vetspuit, maar ook voor een pneumatische vetspuit. Daarnaast is het ook mogelijk om voor een vetspuit met grote capaciteit (zie hierboven) te gaan óf voor een vetspuit met een kleine capaciteit.

Een vetspuit met een kleine capaciteit wordt ook wel als een mini vetspuit aangeduid. Persoonlijk vinden wij een dergelijke vetspuit bijzonder handig. Zeker als je bijvoorbeeld de ketting van jouw fiets wilt smeren, komt een mini vetspuit van pas. In onze ogen kun je hierbij het beste voor de BGS 9311 vetspuit mini kiezen.

Zoals je aan de foto kunt zien, kun je deze vetspuit moeiteloos in je hand houden. Je houdt hierbij eigenlijk de tube vet vast, samen met het handvat. Doordat het een mini vetspuit betreft, kun je ‘m bovendien op een aangename manier bedienen. De vetspuit weegt bijna niks en kan op de meest lastig te bereiken plekken komen.

Verder is het ook super dat je bij aanschaf direct een tube vet geleverd krijgt. Het gaat hierbij om een tube van 100 gram; dat is niet super veel, maar is voldoende voor incidenteel gebruik. Nadat de tube leeg is, kun je ‘m ook weer gemakkelijk verwisselen.

Wat je zoal met deze mini vetspuit kunt doen? De fabrikant BGS heeft zelf al enkele mogelijkheden opgesomd:

 • Het smeren van de pedalen van een fiets
 • Het smeren van hubs (het einde van de as waar de band aan bevestigd wordt)
 • Het smeren van de ketting van de fiets
 • Het smeren van kleine onderdelen van een gereedschap
 • Het smeren van kleine onderdelen van een auto

Al met al kun je dus veel kanten op met deze beste mini vetspuit. Ook over de kwaliteit zijn wij overigens te spreken. De fabrikant BGS is al ruim 50 jaar in deze markt actief en dat merk je aan alles. De vetspuit is van de gewenste kwaliteit, heeft een lange levensduur en is dus erg prettig te bedienen.

Wel moet je rekening houden met een relatief fors prijskaartje. Bij onze partner Bol.com betaal je namelijk een bedrag van 28,95 euro voor deze mini vetspuit. Dat is vrij opmerkelijk te noemen; het is de duurste vetspuit, maar het is tegelijkertijd ook de kleinste vetspuit.

Tube voor mini vetspuit

Deze mini vetspuit is relatief fors geprijsd; bijna 30 euro.

Voordelen
 • Top kwaliteit
 • Makkelijk te bedienen
 • Geschikt voor kleine onderdelen
 • Inclusief tube vet van 100 gram
Nadelen
 • Relatief duur
Conclusie

De BGS 9311 vetspuit mini is naar onze mening de beste mini vetspuit van dit moment. Met deze mini vetspuit werk je op een slimme, handige en aangename manier. Je krijgt bovendien een tube vet van 100 gram meegeleverd, waardoor je direct met deze vetspuit aan de slag kunt gaan. Voor verschillende (kleine) onderdelen en werkzaamheden is dit de beste mini vetspuit.

Beste voordelige vetspuit – Westfalia Vetspuit

Heb je interesse in de aanschaf van een vetspuit? Geef je bij voorkeur hier niet al te veel geld aan uit? Maar, wil je wel van een bepaalde kwaliteit en bepaald niveau van gemak uit kunnen gaan? Dan doe je er verstandig aan om een goede én voordelige vetspuit aan te schaffen.

Daarvoor heb je meerdere mogelijkheden. Wij raden je echter aan om voor deze Westfalia vetspuit te kiezen. Dit is wat ons betreft de beste voordelige vetspuit. Niet alleen het prijskaartje is interessant, maar ook de gehele werking. Zéker een aanrader dus voor mensen die incidenteel van een vetspuit gebruik willen maken.

Wat je precies voor deze voordelige vetspuit moet betalen? Bij onze partner Bol.com betaal je een bedrag van slechts 19,50 euro voor deze vetspuit. In onze ogen is dat echt een interessant prijskaartje; voor nog geen 2 tientjes kun je al met deze vetspuit aan de slag gaan.

Ook over de werking zijn wij dus te spreken. De vetspuit ligt heerlijk in de hand en kun je vervolgens met jouw andere hand bedienen. Dit gaat makkelijk, snel en ook nog eens nauwkeurig. Toen wij voor het eerst gebruik van deze vetspuit maakten, viel het ons vooral op dat de hoeveelheid vet prima te doseren is.

Zoals je op de foto hiernaast kunt zien, is het mondstukje ook nog flexibel. Je kunt hierdoor ook de meest lastige plekjes bereiken. Ongeacht waar deze plekjes zich bevinden; in gereedschap, in jouw fiets of in jouw auto. Met deze vetspuit van Westfalia kom je in principe overal. En dat voor een bedrag van slechts 19,50 euro!

Het merk Westfalia heeft bij deze vetspuit louter voor hoogwaardige materialen gekozen. Zo zijn eigenlijk alle onderdelen van kunststof of van metaal vervaardigd. Deze beide materialen hebben in ieder geval één gemeenschappelijk kenmerk; ze zijn duurzaam, hebben een lange levensduur en kunnen tegen een stootje. Ideaal dus!

Flexibel mondstukje vetspuit

Helaas moeten we ook een kritische kanttekening bij deze vetspuit plaatsen. Het is namelijk zo dat je géén vet meegeleverd krijgt bij aanschaf van deze vetspuit. Bovendien wordt niet duidelijk aangegeven welk soort vet in deze vetspuit geplaatst kan worden. Het is bijvoorbeeld niet duidelijk wat de capaciteit van deze vetspuit is. Een gemiste kans voor Westfalia, aangezien deze vetspuit anders nóg beter zou zijn.

Bij aanschaf krijg je helemaal geen vet/smeermiddel meegeleverd.

Voordelen
 • Zeer gunstig geprijsd
 • Lange levensduur
 • Makkelijk en snel te gebruiken
 • Nauwkeurig
Nadelen
 • Je krijgt geen vet meegeleverd
Conclusie

De Westfalia vetspuit is volgens ons de beste voordelige vetspuit. Voor een bedrag van slechts 19,50 euro ben jij al de trotse eigenaar van deze vetspuit. Als je deze vetspuit (+ het vet) eenmaal in huis hebt, begint het genieten. Je werkt op een aangename, snelle en nauwkeurige manier. Bovendien geniet je van een lange levensduur; Westfalia heeft voor louter de beste materialen gekozen. Al met al een prima aankoop, indien je een vetspuit incidenteel wilt gebruiken!

Koopgids

Voor welke vetspuit kun je nou het beste kiezen? Dat is eigenlijk dé vraag die in dit artikel centraal staat. Wij hebben al het voorzetje gegeven; het is nu aan jou om uiteindelijk de keuze te gaan maken.

Vind je het lastig om de hierboven besproken vetspuiten met elkaar te vergelijken? Dan doe je er verstandig aan om onderstaande koopgids door te nemen. In deze koopgids bespreken we de belangrijkste criteria van een vetspuit. Als je op deze criteria weet te letten, kun je de beste vetspuit uitkiezen!

Soort vetspuit

Allereerst moet je goed kijken naar het soort vetspuit. Grofweg kan er onderscheid worden gemaakt tussen twee soorten vetspuiten:

 • Handbediende vetspuit: een dergelijke vetspuit moet je met jouw hand aanduwen. Met jouw ene hand hou je de vetspuit vast, terwijl je met jouw andere hand de vetspuit aanduwt. Bij een dergelijke vetspuit heb je altijd twee handen nodig.
 • Pneumatische vetspuit: bij een pneumatische vetspuit maak je gebruik van lucht. De vetspuit zet lucht om in druk/kracht, waardoor je zelf geen druk hoeft te zetten.

Wat voor jou nou de beste keuze is? Beide varianten hebben in ieder geval hun eigen voor- en nadelen. Wij kunnen je alleen maar aanraden om voor jezelf de juiste keuze te maken.

Soort vetspuit

Afmetingen + gewicht

Verder is het belangrijk om goed naar de afmetingen te kijken. Hoe groot is de vetspuit in zijn totaliteit? En hoe groot is het mondstukje van de vetspuit? Dit zijn ook twee belangrijke vragen waar je goed naar moet kijken. Des te kleiner de vetspuit is, des te meer plekjes je kunt bereiken.

Let eveneens op het gewicht. Sommige vetspuiten wegen ruim 1 kilo, terwijl andere vetspuiten slechts enkele honderden gram wegen. Het is aan jou om te bepalen naar welk gewicht jouw voorkeur uitgaat.

Capaciteit

Een belangrijk onderdeel van een vetspuit is het ‘reservoir’. Dit is de plek waar je het losse vet of het patroon vol met vet in kunt stoppen. Des te groter de capaciteit is, des te meer vet je met de vetspuit aan kunt brengen. Een grotere capaciteit gaat echter ook gepaard met grotere afmetingen.

In onze ogen is dit een behoorlijk lastige keuze. Om je hier verder mee op weg te helpen, hebben we daarom hierboven bewust gekozen voor de categorie ‘beste vetspuit met grote capaciteit’ en de ‘beste mini vetspuit’. Neem (nogmaals) die reviews door, zodat je voor jezelf kunt bepalen wat voor jou het beste is.

Meegeleverde accessoires

Tevens is het belangrijk om naar de meegeleverde accessoires te kijken. Krijg je bijvoorbeeld één of meerdere mondstukjes meegeleverd? En krijg je bij aanschaf ook direct vet meegeleverd? Dat zijn belangrijke vragen waar je echt goed naar moet kijken.

In een ideale situatie krijg je in ieder geval veel accessoires standaard meegeleverd.

Accessoires vetspuit

Prijs-kwaliteitsverhouding

Tot slot moet je goed kijken naar de prijs-kwaliteitsverhouding. Bepaal voor jezelf hoeveel geld je uit wilt geven, waarna je binnen dat budget op zoek naar de beste vetspuit kunt gaan. Ga echter niet (onnodig) besparen op de aanschaf van een vetspuit. De ervaring leert dat er – helaas – ook kwalitatief mindere vetspuiten bestaan. Je betaalt daar een stuk minder voor, maar het levert eigenlijk alleen maar ‘gedoe’ op.

Slotwoord

Kunnen wij de aanschaf van een vetspuit aanraden? Ja, zeker! Als je gereedschap, jouw fiets of onderdelen van jouw auto wilt smeren, is een vetspuit ideaal. Maak daarom voor jezelf een goede vergelijking en kijk vooral naar de hierboven besproken vetspuiten. Als je één van deze vetspuiten aanschaft, doe je een prima aankoop. Veel plezier met jouw nieuwe vetspuit!

Tresna.nl
Logo