Beste Kärcher rioolslang

Heb je in je woning met een verstopping te maken? Om een afvoerbuis, regenpijp of riool te ontstoppen, kun je een loodgieter inschakelen. Voor de diensten van een loodgieter moet je echter diep in de buidel tasten. Heb je toevallig thuis een Kärcher hogedrukreiniger staan? Dan kies je het beste voor een Kärcher rioolslang; met zo’n rioolslang los je zelf de ontstopping op. In dit artikel vind je alle informatie over de beste Kärcher rioolslangen van dit moment.

Onze top 5 Kärcher rioolslangen

Afbeelding

Product


Kärcher Pipe Cleaning Kit

Onze beste koop!

Kärcher Pipe Cleaning Kit

Beste koop Kärcher rioolslang

of

Kärcher PC 7,5 Rioolreinigingsset

Kärcher PC 7,5 Rioolreinigingsset

Beste korte Kärcher rioolslang

of

Kärcher PC 7,5 RioolreinigingssetKärcher PC 7,5 Rioolreinigingsset

Kärcher PC 20

Beste uitgebreide Kärcher rioolset

of

Techweise rioolslang voorwaarts

Techweise rioolslang voorwaarts

Beste universele rioolslang voor Kärcher

of

Techweise rioolslang achterwaarts

Techweise rioolslang achterwaarts

Beste goedkope universele rioolslang voor Kärcher

of

Producteigenschappen

ONZE BESTE KOOP

Kärcher Pipe Cleaning Kit

Beste koop Kärcher rioolslang

Kärcher Pipe Cleaning Kit

of

Kärcher PC 7,5 Rioolreinigingsset

Beste korte Kärcher rioolslang

Kärcher PC 7,5 Rioolreinigingsset

of

Kärcher PC 20

Beste uitgebreide Kärcher rioolset

Kärcher PC 20

of

Techweise rioolslang voorwaarts

Beste universele rioolslang voor Kärcher

Techweise rioolslang voorwaarts

of

Techweise rioolslang achterwaarts

Beste goedkope universele rioolslang voor Kärcher

Techweise rioolslang achterwaarts

of

Voor- en nadelen van een Kärcher rioolslang

Om meerdere redenen is de aanschaf van een rioolslang aan te raden. Hierbij is het ook om meerdere redenen verstandig om specifiek voor een Kärcher rioolslang te kiezen. Wat de voordelen van een rioolslang in zijn algemeenheid zijn? Dat lees je hieronder:

 • Makkelijk in gebruik: een goede rioolslang is makkelijk in gebruik. Je stopt deze slang in de regenpijp of leiding, waarna de slang direct zijn werk doet.
 • Snelle oplossing: dankzij een goede rioolslang geniet je van een snelle oplossing. Wel zo prettig, aangezien niemand op een opstopping te wachten zit.
 • Voordelig: heb je regelmatig met een ontstopping te maken? Dan komt een rioolslang ook goed van pas. Zo’n slang hoef je maar één keer te kopen, terwijl je elke keer voor een loodgieter af zou moeten rekenen.
 • Veelzijdig inzetbaar: met een goede rioolslang kun je veel kanten op. Je lost hiermee niet alleen een verstopping in een riool op, maar ook in een regenpijp of afvoerbuis. Ideaal!

Wil je meer weten over de exacte werking van een rioolreinigingsslang? Dan raden wij je aan om onderstaande video even te bekijken. In deze video zie je precies hoe je zo’n slang kunt gebruiken:

Heb je nou een Kärcher hogedrukreiniger thuis staan? Dan is het goed om te weten dat je op deze hogedrukreiniger een Kärcher rioolslang aan kunt sluiten. Als je voor één van bovenstaande slangen kiest, doe je wat ons betreft een prima aankoop.

De rioolslangen die voor een Kärcher hogedrukreiniger geschikt zijn, zijn bijzonder krachtig. Je verwijdert binnen de kortste keren het vuil uit bijvoorbeeld de regenpijp, waardoor het regenwater wél weer goed afgevoerd wordt. Hierbij geniet je uiteraard van de kracht die de Kärcher hogedrukreiniger levert.

Verder is de bediening van een Kärcher rioolslang ideaal. Dit is te danken aan de slang zelf, maar ook aan het handige bedienpistool. Hoe dit bedienpistool eruitziet, zie je duidelijk in bovenstaande video. Ook aan de hand van de foto’s uit dit artikel krijg je een duidelijke indruk van zo’n bedienpistool.

Kies je voor een Kärcher rioolslang? Dan ben je van een lange levensduur verzekerd. De rioolslangen die voor een Kärcher hogedrukreiniger geschikt zijn, zijn namelijk stuk voor stuk van de gewenste kwaliteit. Dat is één van de eisen die Kärcher aan de fabrikanten van de rioolslangen stelt.

Wat ons ook aanspreekt, is dat je uit meerdere rioolslangen kunt kiezen. Je kunt hierbij uit verschillende soorten slangen kiezen en uit verschillende lengtes. De meeste Kärcher rioolslangen zijn voor álle Kärcher hogedrukreinigers geschikt. Dat maakt het uitzoeken van de beste Kärcher rioolslang een stuk makkelijker.

Wil je graag een Kärcher rioolslang aanschaffen? Dan zit je in dit artikel in ieder geval goed. In dit artikel vertellen wij je namelijk alles over de beste Kärcher rioolslangen. Maar, wij hebben ook nog een uitgebreide koopgids voor je opgesteld. Met de tips uit deze koopgids vind je snel de beste Kärcher rioolslang.

Beste koop Kärcher rioolslang – Kärcher Pipe Cleaning Kit

Ben je op zoek naar een nieuwe Kärcher rioolslang? En wil je per sé een rioolslang van dit merk hebben? Dan heb je niet heel veel keuze. Het aanbod van Kärcher zelf bestaat uit slechts drie rioolslangen. Wat ons betreft is de Kärcher Pipe Cleaning kit de beste koop Kärcher rioolslang van dit moment. In deze review lichten wij onze keuze graag toe.

Ten eerste zijn wij erg te spreken over de lengte van deze rioolslang. Deze slang heeft een lengte van 15 meter, waardoor je allerlei klussen uit kunt voeren. De slang is langer dan de kortere variant (zie hieronder), maar wel korter dan de langste variant. Deze gemiddelde lengte brengt zodoende de nodige mogelijkheden met zich mee.

Wat ook ideaal is, is dat je deze rioolslang veelzijdig in kunt zetten. Door de dikte van de slang kun je deze in meerdere objecten gebruiken. Zo is het mogelijk om verstoppingen in regenpijpen, afvoerbuizen en afvoergoten te verhelpen.

Voor de werking van deze rioolslang heeft Kärcher gekozen voor vier achterwaarts gerichte hogedruksproeiers. Deze sproeiers duwen de slang de leiding in en verwijderen daarbij de verstopping. De verstopping wordt als het ware opgelost in het water dat door deze slang stroomt.

Om dit water in de slang te krijgen, moet je deze rioolslang op je hogedrukreiniger aansluiten. Indien je een Kärcher hogedrukreiniger hebt, is de kans groot dat deze compatibel is voor de rioolslang. Deze rioolslang is namelijk voor alle K2 tot K7 hogedrukreinigers geschikt. Alleen als je een professionele hogedrukreiniger van Kärcher hebt, heb je niks aan deze slang.

Toen wij deze slang uit mochten proberen, viel de kwaliteit ons direct op. Zo is deze slang voorzien van een handige knikbescherming. Dit betekent dat de slang voortdurend in de juiste positie blijft, waardoor de levensduur flink verlengd wordt. De lange levensduur is ook te danken aan de messing aansluiting van de rioolslang.

Al met al zijn wij over de kwaliteit heel enthousiast. Wat ons iets minder enthousiast maakt, is het prijskaartje voor deze rioolslang. Voor de rioolslang betaal je namelijk van 75 á 80 euro. Dit is op zich niet overdreven veel geld, maar hij is hiermee wel duurder dan veel andere varianten. Dat wordt duidelijk als je onderstaande reviews op je gemakje doorneemt.

Kärcher Pipe Cleaning Kit beste koop

Ook moet je even rekening houden met scherpe bochten in een leiding. Veel gebruikers merken namelijk op dat deze rioolslang moeite met de scherpe bochten heeft. De slang neemt op de ‘heenweg’ de bochten prima, maar de ‘terugweg’ verloopt een stuk lastiger. Hier moet je veel kracht voor zetten, maar dat is door de lengte van 15 meter lastig.

Deze rioolslang heeft enige moeite met scherpe bochten.

Voordelen
 • Lengte van 15 meter
 • Vier achterwaartse sproeiers
 • Voor alle Kärcher hogedrukreinigers geschikt (K2 tot K7)
 • Handige knikbescherming
 • Messing aansluiting
 • Veelzijdig in te zetten
Nadelen
 • Iets duurder
 • Niet perfect voor scherpe bochten
Conclusie

De Kärcher Pipe Cleaning Kit is naar onze mening de beste koop Kärcher rioolslang. Deze slang is 15 meter lang, is veelzijdig in te zetten, is van een prima kwaliteit en beschikt over de juiste sproeiers. Ook is het ideaal dat de slang voor alle ‘normale’ Kärcher hogedrukreinigers geschikt is. Neem snel afscheid van verstoppingen met de beste Kärcher rioolslang!

Beste korte Kärcher rioolslang – Kärcher PC 7,5 Rioolreinigingsset

Heb je het idee dat een rioolslang van 15 meter te lang is? Dat is in veel gevallen een logische gedachte. Als je met een rioolslang door een riool van 15 meter heen moet gaan, is er namelijk sprake van een serieus probleem. Geef je zelf daarom de voorkeur aan een kortere slang? Dan raden wij je de Kärcher PC 7,5 Rioolreinigingsset aan. Dit is volgens ons de beste korte Kärcher rioolslang.

Hoe lang deze rioolslang dan precies is? Deze rioolslang van Kärcher heeft een lengte van 7,5 meter. Hij is daarmee twee keer zo klein als de hierboven besproken rioolslang. Is dat een voordeel? Ja, in veel gevallen zal dit een voordeel zijn. Zo gaat het oprollen/opbrengen van deze slang al een stuk makkelijker.

Ook bij deze slang heeft Kärcher gekozen voor vier achterwaarts gerichte hogedruksproeiers. Deze sproeiers duwen de slang het riool/de leiding in en weken de ontstopping direct los. Je merkt bij het eerste gebruik al dat deze rioolslang goed, snel en efficiënt werkt.

Uiteraard is voor deze werking wel de kracht van een hogedrukreiniger benodigd. Gelukkig is de slang compatibel voor alle K2 tot K7 hogedrukreinigers. Ongeacht wat voor hogedrukreiniger je hebt, maak je met veel plezier gebruik van deze rioolslang.

Hierbij geniet je ook van de prima kwaliteit van de slang. Zo heeft deze slang een extra korte messing sproeier. De korte afmetingen zorgen ervoor dat de sproeier gemakkelijk door de leidingen heen beweegt. Ook hierbij komt de lengte van 7,5 goed van pas.

Voor de slang zelf heeft Kärcher ook voor geweven textiel gekozen. Dit materiaal versterkt de slang en zorgt voor de gewenste levensduur. Zoals we van Kärcher gewend zijn, is ook de aansluiting van hoogwaardig materiaal. Dankzij de bajonetaansluiting geniet je bovendien van veel gebruiksgemak.

Wat ons ook erg aanspreekt, is het prijskaartje. Voor deze beste korte Kärcher rioolslang betaal je slechts 59,99 euro. Hiermee is de slang een stuk goedkoper dan de bovenstaande variant.

Kärcher PC 7,5 Rioolreinigingsset beste korte

Uiteraard moet je wel even rekening met de lengte houden. Heb je nou echt een lange rioolslang nodig? Dan valt de Kärcher PC 7,5 Rioolreinigingsset eigenlijk direct af. Deze rioolslang is immers de helft zo kort als bovenstaande variant. Wat wel handig is, is dat er op de slang maten aangebracht zijn. Je ziet door deze markering direct tot hoe ver de slang in de leiding zit.

Heb je met een flinke verstopping te maken? Dan merk je op dat deze rioolslang niet krachtig is. Dit komt niet door de sproeiers, maar door de dikte van de slang. Deze slang is namelijk een stuk dunner dan bovenstaande slang

Niet voor zware verstoppingen geschikt; de slang is hiervoor te dun.

Voordelen
 • 7,5 meter lang
 • 4 achterwaarts gerichte hogedruksproeiers
 • Geschikt voor alle K2 tot K7 hogedrukreinigers
 • Van prima materialen vervaardigd
 • Interessant geprijsd
Nadelen
 • Niet krachtig genoeg voor zware verstoppingen
Conclusie

De Kärcher PC 7,5 Rioolreinigingsset is volgens ons de beste korte Kärcher rioolslang. De slang is slechts 7,5 meter lang, waardoor je ‘m een stuk makkelijker kunt gebruiken. De lengte en de dikte van de slang zorgen er wel voor dat je deze slang niet voor alle klussen kunt gebruiken. Voor de lichtere verstoppingen is dit echter een méér dan prima rioolslang van Kärcher.

Beste veelzijdige Kärcher rioolset – Kärcher PC 20

Heb je het liefste een Kärcher rioolslang waar je veel kanten mee op kunt? Dan is het aan te raden om je pijlen op een rioolset te richten. Met een Kärcher rioolset geniet je niet alleen van de mogelijkheden van een rioolslang, maar ook van de mogelijkheden van allerlei accessoires. Dat is zéker het geval als je voor de Kärcher PC 20 kiest; dit is volgens ons de beste veelzijdige Kärcher rioolset.

Dat deze set veelzijdig is, is te danken aan de verschillende onderdelen van deze set. Zo vind je in deze set een rioolslang van maar liefst 20 meter lang. Ook vind je in deze set een handig spuitpistool, waarmee je de rioolslang kunt bedienen. Ook krijg je nog enkele kleinere accessoires geleverd, waarmee je bijvoorbeeld alle mogelijke leidingen en buizen kunt ontstoppen.

Belangrijk voordeel is dat deze set voor alle Kärcher hogedrukreinigers geschikt is. Het gaat hierbij om alle Kärcher hogedrukreinigers uit de K2 tot K7 serie. Heb je een professionele hogedrukreiniger van dit merk? Dan kun je helaas geen gebruik van deze set maken.

Dat de slang maar liefst 20 meter lang is, biedt uiteraard tal van voordelen. Zo is het met dank aan deze slang ook mogelijk om grondige verstoppingen op te lossen. Dáárbij komen we 4 achterwaartse hogedruksproeiers ook prima van pas. Deze sproeiers doen hun werk prima en zorgen voor een snelle ontstopping van de buis, leiding of dakgoot.

Waar wij ook heel enthousiast over zijn, is de prijs-kwaliteitsverhouding. Aangezien deze set door Kärcher zelf gefabriceerd is, kun je van een prima kwaliteit uitgaan. Voor deze prima kwaliteit betaal je slechts 73,79 euro bij onze partner Bol.com. Een bijzonder interessant prijskaartje dus.

Waar de kwaliteit van deze rioolslang uit blijkt? Dit blijkt onder meer uit de messing aansluiting. Deze aansluiting is robuust en is hierdoor tegen een stootje bestand. Ook is het ideaal dat deze rioolslang een knikbescherming heeft. Dankzij deze bescherming hoef je niet bang te zijn voor een vervelende knik in de slang, zoals bij een tuinslang wel het geval kan zijn.

Wel moet je even goed rekening met de lengte van de slang houden. Doordat de slang zó lang is, is het lastig om de slang goed te bewegen. Je hebt hier enig gevoel en de nodige kracht voor nodig. Houd daar goed rekening mee.   

Kärcher PC 20 beste veelzijdige

Het is even wennen om de lange slang te bedienen.

Voordelen
 • Uitgebreide set
 • Rioolslang van 20 meter lang
 • Prima prijs-kwaliteitsverhouding
 • 4 achterwaarts gerichte hogedruksproeiers
 • Geschikt voor alle K2 tot K7 hogedrukreinigers
Nadelen
 • Lange slang is lastig(er) te bedienen
Conclusie

De Kärcher PC 20 is volgens ons de beste veelzijdige Kärcher rioolset. Deze set bevat een 20 meter lange rioolslang, maar ook allemaal andere handige accessoires. Met dank aan de samenstelling van de set los je elke verstopping op. Je houdt leidingen, afvoeren en dakgoten perfect schoon met deze uitgebreide set van Kärcher!

Beste universele rioolslang voor Kärcher – Techweise rioolslang voorwaarts

Wil je graag een rioolslang voor je hogedrukreiniger aanschaffen? Hoeft deze slang van jou niet per sé van het merk Kärcher te zijn? Dan kun je uit meerdere universele merken kiezen. Wij hebben veel van deze rioolslangen uitgeprobeerd en hebben de beste koop aan kunnen wijzen. De Techweise rioolslang voorwaarts is wat ons betreft de beste universele rioolslang voor Kärcher.

Belangrijk voordeel is dat deze slang met alle hogedrukreinigers van Kärcher compatibel is. Het merk Techweise geeft aan dat het om alle reinigers uit de K2, K3, K4, K5, K6 en K7 serie gaat. Ongeacht wat voor Kärcher hogedrukreiniger je hebt, kun je dus voor deze rioolslang kiezen.

De rioolslang heeft zelf een lengte van 15 meter. Prima wat ons betreft; dit is in het aanbod van rioolslangen de middelste maat. Dankzij deze maat voer je allerlei klussen geheel naar wens uit. Dit doe je ook nog eens snel en efficiënt.

Wat bij deze rioolslang ideaal is, is dat deze slang zowel voorwaarts als achterwaarts werkt. Techweise heeft namelijk 1 voorwaartse spuitstraal aangebracht en 3 achterwaartse. Deze voorwaartse spuitstraal zorgt ervoor dat de opstopping direct opgelost wordt. De achterwaartse spuitstralen zetten vervolgens de puntjes op de i.

Door de dikte van deze slang is de rioolslang voor alle leidingen geschikt. De slang is behoorlijk dun en is van een prima kwaliteit. Zo heeft het merk Techweise gekozen voor geweven textiel. Dit textiel zorgt voor de gewenste flexibiliteit én voor de gewenste duurzaamheid. Zelfs hardnekkige verstoppingen los je met deze rioolslang op.

Dat je met deze rioolslang veel gemak geniet, mag duidelijk zijn. Daarbovenop komt ook nog het feit dat de kwaliteit dik in orde is. Techweise heeft voor de juiste aansluiting gekozen, voor de juiste materialen en voor een robuust geheel. Dit merk je duidelijk terug aan het gemak, de kwaliteit en de lange levensduur.

Is deze rioolslang dan voor de volle 100% perfect? Nee, dat is niet het geval. Wij vinden namelijk het prijskaartje van deze rioolslang nogal opgemerkt. Voor deze rioolslang betaal je bij onze partner Bol.com 64,95 euro. Dit vinden wij behoorlijk aan de prijs voor een universele rioolslang. Zeker als je beseft dat rioolslangen van Kärcher zelf een paar euro duurder zijn.

Techweise rioolslang voorwaarts beste

Daarnaast moet je wennen aan de werking van de rioolslang. Als je de slang slechts een klein beetje uitrolt, werkt de slang bijvoorbeeld niet. Je moet ‘m echt volledig uitrollen, waarna je pas van de gewenste werking geniet. Iets om goed rekening mee te houden dus.

Deze rioolslang is behoorlijk duur; 64,95 euro.

Voordelen
 • Rioolslang van 15 meter
 • Voorwaartse en achterwaartse sproeiers
 • Prima kwaliteit
 • Voor alle hogedrukreinigers geschikt
 • Lange levensduur
 • Geschikt voor alle K2 tot K7 hogedrukreinigers
Nadelen
 • Wennen aan de werking
 • Vrij duur
Conclusie

De Techweise rioolslang voorwaarts is volgens ons de beste universele rioolslang voor Kärcher. Deze slang doet zijn werk prima, is 15 meter lang en is van een prima kwaliteit. Ook is het ideaal dat Techweise voor dubbele sproeiers gekozen heeft, zowel voorwaartse als achterwaartse varianten. Houd alleen rekening met het relatief forse prijskaartje.

Beste goedkope universele rioolslang voor Kärcher – Techweise rioolslang achterwaarts

Geef je het liefste zo min mogelijk geld aan je nieuwe rioolslang uit? En hoeft de slang van jou ook niet per sé van het merk Kärcher te zijn? Dan raden wij je deze Techweise rioolslang achterwaarts aan. Deze slang lijkt op bovenstaande slang, maar is een slag voordeliger. Dit is volgens ons dan ook de beste goedkope universele rioolslang voor Kärcher.

Wat je precies voor deze slang moet betalen? Bij onze partner Bol.com kost deze rioolslang slechts 54,95 euro. Voor dit bedrag kun je mogelijk niet al te hoge verwachtingen hebben, maar deze rioolslang heeft ons weten te verrassen.

Zo zijn wij over de samenstelling van deze rioolslang erg te spreken. De slang is vrij dun, waardoor je de slang in de meeste afvoeren, leidingen en buizen kunt gebruiken. Daarbij is de lengte van 10 meter ook een belangrijk voordeel. Met dank aan deze lengte voer je in en rondom huis de meeste klussen uit. Alleen als je met een grondige verstopping te maken hebt, is de slang mogelijk iets te kort.

In de slang heeft Techweise voor 4 achterwaartse sproeiers gekozen. Deze sproeiers worden door de Kärcher hogedrukreiniger op kracht gebracht, waardoor de sproeiers zeer efficiënt te werk gaan. Binnen de kortste keren heb je een leiding, afvoer of buis volledig ontstopt.

Hierbij is het ook ideaal dat deze rioolslang voor nagenoeg alle Kärcher hogedrukreinigers geschikt is. Alleen als je een professionele reiniger van dit merk hebt, kun je geen gebruik van deze rioolslang maken. Met alle hogedrukreinigers uit de K2 tot K7 serie is dit gelukkig wel mogelijk!

Deze goedkope rioolslang beschikt ook nog over enkele handige extra’s. Zo is het textiel van de slang geweven, waardoor de slang behoorlijk flexibel is. Ook is het ideaal dat de sproeiers van een extra korting messing voorzien zijn; hierdoor genieten de sproeiers in de slang van de gewenste beweeglijkheid. Als klap op de vuurpijl beschikt deze slang ook nog over een anti-knoop systeem. Dit systeem voorkomt dat slang in de knoop raakt. Niks zo vervelend als een in de knoop geraakte slang.

Kunnen wij deze goedkope rioolslang dan aan echt iedereen aanraden? Nee, dat is niet het geval. Als je met een grondige verontreiniging te maken hebt, is deze slang namelijk niet krachtig genoeg. Dit komt vooral door de beperkte lengte van slechts 10 meter. Mocht je een grondige verstopping willen verhelpen, heb je hier een langere en krachtige rioolslang voor nodig.

Al met al is dit wat ons betreft een prima slang. Het prijskaartje is interessant, de eigenschappen zijn prima en de kwaliteit is prima. Ook is het fijn dat deze rioolslang voor alle Kärcher hogedrukreinigers geschikt is. Getuige de reviews bij onze partner Bol.com zijn veel kopers erg tevreden met déze rioolslang.

Niet ideaal voor grondige reinigingsklussen; hier heb je een langere rioolslang voor nodig.

Voordelen
 • Lengte van 10 meter
 • Erg voordelig geprijsd
 • Geschikt voor alle K2 tot K7 hogedrukreinigers
 • 4 achterwaartse sproeiers
 • Anti-knoop systeem
Nadelen
 • Niet geschikt voor grondige klussen
Conclusie

De Techweise rioolslang achterwaarts is verreweg de beste goedkope rioolslang voor een Kärcher hogedrukreiniger. Voor deze rioolslang betaal je net iets meer dan 5 tientjes, maar dat is nergens aan terug te zien. De kwaliteit is prima, de flexibiliteit is prima en de lengte van 10 meter is prima. Alleen als je met echt grondige verontreiniging te maken hebt, is deze rioolslang niet ideaal.

Koopgids

Heb jij oren naar de aanschaf van een Kärcher rioolslang? Dan raden wij je aan om voor één van bovenstaande varianten te kiezen. Deze varianten zijn goed uit onze test gekomen én worden door veel gebruikers goed beoordeeld.

Maar, wat is nou voor jou de beste rioolslang? Om dit te bepalen, zou je op enkele aandachtspunten moeten letten. De belangrijkste aandachtspunten bespreken we graag in deze koopgids. Neem onze toelichting en tips door en kies daarmee de beste rioolslang voor je Kärcher hogedrukreiniger uit.

Kärcher of universeel

Ten eerste zou je een keuze moeten maken tussen de twee aanbieders. Ga je het liefste voor een originele Kärcher rioolslang? Of vind je het ook prima om voor een rioolslang van een universeel merk te kiezen?

Als je voor een universeel merk kiest, moet je heel goed naar de kwaliteit kijken. Lang niet alle rioolslangen sluiten namelijk perfect op een Kärcher hogedrukreiniger aan. Een rioolslang van bijvoorbeeld Techweise doet dit wel én is relatief voordelig.

Kärcher of universeel

Lengte

Ten tweede zou je goed naar de lengte van de slang moeten kijken. In het huidige aanbod wordt onderscheid gemaakt tussen vier afmetingen: 7,5 meter lang, 10 meter lang, 15 meter lang en 20 meter lang. Wat is voor jou de ideale lengte? Stem dit af op de gebruikstoepassingen en op je eigen voorkeuren.

Druksproeiers

Ten derde zou je goed naar de druksproeiers moeten kijken. Over hoeveel sproeiers beschikt de rioolslang bijvoorbeeld? Wij geven zelf de voorkeur aan een rioolslang met in totaal 4 druksproeiers.

Hierbij moet je ook kijken naar de werking van de sproeiers. Gaat het om voorwaartse of om achterwaartse druksproeiers? Wij geven zelf de voorkeur aan de achterwaartse druksproeiers, maar met de voorwaartse variant is ook niks mis.

Samenstelling van de slang

Ten vierde raden wij je aan om goed naar de samenstelling te kijken. Let hierbij onder meer op onderstaande punten:

 • Materiaal: van welk materiaal is de slang gemaakt? Als dit bijvoorbeeld van geweven textiel is, ben je van de nodige flexibiliteit verzekerd.
 • Aansluiting: wij geven zelf de voorkeur aan een messing aansluiting. Messing is robuust, kan tegen een stootje en zorgt daarmee voor een perfecte aansluiting.
 • Knikbescherming: bij een tuinslang of rioolslang loop je altijd het risico op een knik in de slang. Heb je hier een hekel aan en wil je dit graag voorkomen? Kies dan voor een rioolslang met een knikbescherming.
 • Dikte: je zou ook goed naar de dikte van de slang moeten kijken. Des te dikker de slang is, des te minder veelzijdig je de slang in kunt zetten. Een dunne slang kun je immers in alle leidingen, buizen en afvoeren gebruiken.

Soort hogedrukreiniger

Ten vijfde willen wij je wijzen op het soort hogedrukreiniger. Welke Kärcher hogedrukreiniger heb je precies? En welke rioolslangen kun je op die hogedrukreiniger aansluiten?

Heb je een hogedrukreiniger uit de K2, K3, K4, K5, K6 of K7 serie? Dan kun je voor alle bovenstaande rioolslangen kiezen. Heb je een hogedrukreiniger uit een andere serie of een professionele variant? Dan kun je níet voor deze rioolslangen kiezen.

Karcher K5 Power Control

Prijs-kwaliteitsverhouding

Tot slot willen wij je wijzen op de prijs-kwaliteitsverhouding van een rioolslang. Wij raden je sowieso aan om altijd voor kwaliteit te gaan. In veel situaties betekent dit dat je voor een originele slang van Kärcher zou moeten gaan. Het merk Techweise levert echter ook prima rioolslangen voor een Kärcher hogedrukreiniger.

Tevens raden wij je aan om te investeren in de beste Kärcher rioolslang. Als je net iets meer geld uitgeeft, ben je van een nagenoeg perfecte slang verzekerd. Wat wens je nog meer?

Slotwoord

De aanschaf van een Kärcher rioolslang is in veel gevallen een prima beslissing. Je bespaart hiermee een hoop kosten, aangezien je geen loodgieter meer in hoeft te schakelen. Heb je over één van bovenstaande varianten nog vragen? Neem gerust contact op met de klantenservice van onze partners. Wij wensen je graag veel schoonmaakplezier met je nieuwe Kärcher rioolslang.

Tresna.nl
Logo