Karcher K2 review

Ben je op zoek naar een manier om je terras schoon te maken? Of wil je graag jouw fiets, tuinmeubelen of auto grondig reinigen? Voor al deze schoonmaakklussen kan je voor een hogedrukreiniger opteren. Een dergelijk apparaat is in staat om water onder een hoge druk te spuiten; hierdoor is het mogelijk om (hardnekkig) vuil moeiteloos te reinigen.

Als je op zoek naar een hogedrukreiniger bent, heb je de keus uit een uitgebreid aanbod. De kans is groot dat je vanzelf bij een apparaat van Kärcher uitkomt. Dit merk is namelijk de pionier binnen de wereld van hogedrukreinigers. Het merk levert hoogwaardige hogedrukreinigers aan en biedt een uitgebreid assortiment aan.

In dit artikel richten we ons een specifieke variant; de Kärcher K2. Deze variant is in meerdere modellen verkrijgbaar en biedt veel gebruiksgemak. In onderstaande video kan je alvast nader kennis maken met dit apparaat:

Verschillende varianten van de Kärcher K2

Zoals gezegd; de Kärcher K2 is in meerdere varianten verkrijgbaar. In onderstaande lijst hebben wij de verschillende varianten uiteengezet:

 • Kärcher K2 Home
 • Kärcher K2 Universal (Basic)
 • Kärcher K2 Full Control
 • Kärcher K2 Full Control Home
 • Kärcher K2 Premium Home
 • Kärcher K2 Premium Full Control Home
 • Kärcher K2 Compact Car

In dit artikel zoomen we nader in op de twee meest populaire varianten; de Kärcher K2 Universal (Basic) en de Kärcher K2 Compact Car. Aan het einde van dit artikel kan je overigens ook meer informatie over de vier resterende varianten vinden.

Voor het overzicht hebben we alvast enkele belangrijke verschillen in onderstaande tabel uiteengezet:

Variant

Werkdruk

Geschikt voor

Prijs

Kärcher K2 Home

110 bar

Af en toe gebruik

129 euro

Kärcher K2 Universal (Basic)

110 bar

Af en toe gebruik

79 euro

Kärcher K2 Full Control Home

110 bar

Af en toe gebruik

97 euro

Kärcher K2 Premium Home

110 bar

Af en toe gebruik

239 euro

Kärcher K2 Premium Full Control Home

110 bar

Af en toe gebruik

179 euro

Kärcher K2 Compact Car

110 bar

Af en toe gebruik

87 euro

De Kärcher K2 Home is, zoals de naam al doet vermoeden, voornamelijk geschikt voor thuisgebruik. Dit is een behoorlijk compacte hogedrukreiniger waar je toch veel verschillende reinigingswerkzaamheden mee uit kunt voeren.

De Kärcher K2 Full Control Home is een relatief uitgebreide variant van de Kärcher K2. Dit apparaat levert veel kracht, werkt relatief snel en wordt met meerdere accessoires geleverd. Dankzij deze accessoires kan je verschillende reinigingsklussen rondom je huis naar wens uitvoeren. Daar komt uiteraard de benaming ‘Home’ vandaan.

Met de Kärcher K2 Premium Home haal je ook een veelzijdige machine in huis. Dit apparaat wordt met meerdere accessoires geleverd, is onwijs handig in gebruik, maar is tegelijkertijd ook relatief prijzig.

De Kärcher K2 Premium Full Control Home is weer de overtreffende trap van de hierboven beschreven Kärcher K2 Full Control Home. Deze hogedrukreiniger heeft nog meer toepassingsmogelijkheden, maar is tegelijkertijd ook een stukje duurder.

Aan het einde van dit artikel worden de hierboven genoemde hogedrukreinigers nader besproken. Eerst willen we ons namelijk richten op de twee populairste varianten; de Kärcher K2 Universal (Basic) en de Kärcher K2 Compact car. Beide apparaten hebben unieke voordelen en zijn mede daardoor zo populair geworden.

Kärcher K2 Universal (Basic)

De voordelen van de Kärcher K2 Universal (Basic)

Bij onze partner Bol.com is de Kärcher K2 Universal (Basic) één van de meest verkochte apparaten. Dat is uiteraard niet zonder reden. De belangrijkste voordelen van deze hogedrukreiniger hebben we in onderstaand rijtje uiteengezet:

 • Gunstig geprijsd
 • Voor verschillende reinigingsklussen geschikt
 • Werkdruk van 110 bar
 • Compacte vormgeving
 • Reinigingsmiddel kan toegevoegd worden

Graag bespreken we deze voordelen hieronder nader.

Gunstig geprijsd

Het absolute voordeel van deze hogedrukreiniger is terug te vinden in het prijskaartje. Bij onze partner Bol.com betaal je slechts € 79,99 voor deze machine. Vanwege dit prijskaartje hoef je niet al te diep in de buidel te tasten en is het apparaat dus voor veel huishoudens geschikt. De gunstige prijs is, in onze ogen, zeker één van de belangrijkste redenen waarom deze hogedrukreiniger zo populair is.

Voor verschillende reinigingsklussen geschikt

Ondanks de gunstige prijs kan je dit apparaat toch voor meerdere reinigingsklussen gebruiken. De prijs-kwaliteitsverhouding is dus dik in orde. Met deze reiniger kan je onder meer de modder van je fiets, de modder van je auto, groene aanslag op de tuintegels en een smerige schutting afspuiten. Het enige waar je rekening mee moet houden, is dat de machine niet krachtig genoeg is voor grote(re) klussen.

Werkdruk van 110 bar

De bovenstaande reinigingsklussen zijn mogelijk door onder andere de werkdruk van 110 bar. Deze werkdruk kom je overigens bij alle Kärcher K2 varianten terug. Gezien het prijskaartje is het echter wel opvallend te noemen dat ook deze hogedrukreiniger zo’n hoge werkdruk heeft. In onze ogen is dit ook één van de redenen waarom dit apparaat zo populair is.

Karcher K2 Universal Basic

Compacte vormgeving

Een absoluut voordeel van deze variant, en van de Kärcher K2 in zijn algemeenheid, is de compacte vormgeving. De machine is redelijk klein, is zodoende makkelijk op te bergen en is dus makkelijk in gebruik. Bijkomend voordeel is ook nog dat de machine licht van gewicht is (slechts 4 kilogram). Dat is ook wel noodzakelijk, aangezien dit apparaat géén wieltjes heeft. Om het apparaat te verplaatsen, dien je het apparaat dus op te tillen.

Overigens is het niet vaak nodig om de machine te verplaatsen. Voor het uitvoeren van kleine(re) reinigingsklussen heb je namelijk een snoer van 5 meter tot je beschikking en een slang van 3 meter.

Reinigingsmiddel kan toegevoegd worden

Een absoluut pluspunt van de Kärcher K2 Universal (Basic) is terug te vinden in het feit dat je reinigingsmiddel toe kunt voegen. Door dit middel toe te voegen, kan je nog efficiënter en sneller werken. Het uitvoeren van verschillende (kleine) reinigingsklussen is daarom een fluitje van een cent.

Karcher K2 Universal hogedrukreiniger

Bovenstaande voordelen laten duidelijk zien dat dit een interessante hogedrukreiniger is. We kunnen er echter niet om heen draaien; de hogedrukreiniger brengt ook enkele nadelen met zich mee.

De nadelen van de Kärcher K2 Universal (Basic)

In onderstaande lijst hebben we de 3 nadelen van deze hogedrukreiniger opgesomd:

 • Niet geschikt voor intensieve klussen
 • Zonder wasborstel geleverd
 • Geen wieltjes

Niet geschikt voor intensieve klussen

Zoals eerder al gezegd; de Kärcher K2 Universal (Basic) is met name bedoeld voor kleine reinigingsklussen. Voor de grotere en intensieve klussen komt deze machine simpelweg kracht te kort. Een werkdruk van 110 bar is prima, maar is niet toereikend genoeg voor de grotere reinigingsklussen. Houd hier dus rekening mee.

Zonder wasborstel geleverd

Een wasborstel is onwijs handig voor bijvoorbeeld het wassen van de auto. Helaas wordt dit accessoire standaard niet meegeleverd. Wil je alsnog met deze reiniger een auto gaan wassen? Dan kan je ervoor kiezen om de wasborstel separaat nog aan te schaffen.

Geen wieltjes

Bij één van de voordelen benoemden we dat je de hogedrukreiniger makkelijk op kunt tillen. Dat is ook nodig, aangezien deze hogedrukreiniger geen wieltjes heeft. Het is – helaas – dus niet mogelijk om de reiniger met je mee te rollen. Dit is ook iets waar je zeker rekening mee moet houden tijdens gebruik van de Kärcher K2 Universal (Basic).

Voordelen

 • Gunstig geprijsd
 • Licht en compact
 • Reinigingsmiddel kan toegevoegd worden

Nadelen

 • Zonder wasborstel geleverd
 • Geen wieltjes aanwezig
 • Niet geschikt voor intensieve & grote klussen

Conclusie

De Kärcher K2 Universal (Basic) is de ideale budget hogedrukreiniger. Met een prijskaartje van € 79,99 kan je eigenlijk niet de mist in gaan met dit apparaat. Je kunt de machine voor verschillende reinigingsklussen gebruiken, waarbij je een werkdruk van 110 bar tot je beschikking hebt. Dankzij de compacte vormgeving is de machine bovendien zo licht als een veertje.

Kärcher K2 Compact Car

De hierboven genoemde variant is uitermate geschikt voor klussen rondom het huis. Met de Kärcher K2 Compact Car kan je óók reinigingsklussen aan je auto uitvoeren. Dankzij deze reiniger werk je snel en efficiënt, terwijl de machine ook relatief voordelig is. Voldoende redenen dus om een nadere blik op het apparaat te werpen.

De voordelen van de Kärcher K2 Compact Car

De belangrijkste voordelen van deze hogedrukreiniger hebben we in onderstaand rijtje verwerkt. Vervolgens vind je per voordeel nog een korte toelichting:

 • Veel accessoires meegeleverd
 • Compact
 • Werkdruk van 110 bar
 • Gunstig geprijsd
 • Inclusief automatisch start/stop systeem

Veel accessoires meegeleverd

Bij de aanschaf van een hogedrukreiniger is het altijd van belang om op de meegeleverde accessoires te letten. Bij de Kärcher K2 Compact Car heb je wat dat betreft niks te klagen. Onderstaande accessoires krijg je namelijk standaard meegeleverd:

 • Spuitpistool
 • 4 meter lange slang
 • Vuilfrees
 • Enkelvoudige spuitlans
 • Standaard wasborstel
 • Foam nozzle 0,3 liter
 • Autoshampoo

Dankzij deze accessoires kan je moeiteloos verscheidene reinigingsklussen uitvoeren. Je kunt in principe direct aan de slag en bijvoorbeeld je fiets, tuinmeubelen of auto schoonmaken.

Compact

Bij het ontwerpen van deze reiniger heeft Kärcher bewust voor een compacte vormgeving gekozen. Dankzij deze compacte vormgeving kan je de hogedrukreiniger moeiteloos verplaatsen en opbergen. Bijkomend voordeel is dat deze reiniger onwijs licht is; met een totaal gewicht van 4 kilogram kunnen we deze hogedrukreiniger met recht als ‘onwijs licht’ omschrijven.

Werkdruk van 110 bar

Ondanks dat deze machine zo compact vormgegeven is, weet het apparaat nog voldoende druk te leveren. Dankzij een werkdruk van 110 bar kan je verscheidene reinigingsklussen moeiteloos uitvoeren. Zeker in combinatie met de wasborstel of de vuilfrees kan je zeer efficiënt verschillende reinigingsklussen uitvoeren.

Gunstig geprijsd

Veel varianten van de Kärcher K2 zijn voordelig uitgevoerd en dat geldt ook zeker voor deze variant. De Kärcher K2 Compact Car kost bij onze partner Bol.com slechts € 86,99. Voor dat bedrag geniet je dus van alle bovengenoemde voordelen. In onze ogen is dat ook precies de kracht van de verschillende Kärcher K2 hogedrukreinigers; de perfecte prijs-kwaliteitsverhouding.

Inclusief automatisch start/stop systeem

Heb je wel eens met een hogedrukreiniger gewerkt? Dan weet je ongetwijfeld dat deze kracht gaat leveren op het moment dat je het handvat indrukt. Op het moment dat je dit niet doet, hoeft de machine ook geen kracht te leveren. Dankzij het ingebouwde automatische start/stop systeem schakelt dit apparaat zichzelf direct uit. Hierdoor wordt de levensduur van het apparaat verlengd en verbruikt het apparaat ook niet onnodig energie; dat is weer prettig voor je energierekening.

De nadelen van de Kärcher K2 Compact Car

Eerlijkheidshalve moeten we ook bekennen dat we enkele nadelen gevonden hebben. Deze nadelen zijn in onderstaand rijtje te vinden en hebben we vervolgens in het kort nader toegelicht:

 • Geen wieltjes
 • Niet geschikt voor intensief werk
 • Geen terrasreiniger

Geen wieltjes

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, is deze hogedrukreiniger onwijs compact vormgegeven. Hierdoor is het makkelijk om de reiniger op te tillen, maar je kunt de reiniger helaas niet met je mee rollen. De Kärcher K2 Compact Car heeft namelijk geen wieltjes. Met wieltjes zou dit apparaat nóg veelzijdiger en handiger zijn geweest.

Karcher K2 Compact CAR hogedrukreiniger

Niet geschikt voor intensief werk

Met een werkdruk van 110 bar kan je verschillende klussen rondom huis uitvoeren. Het is echter wel een feit dat deze werkdruk net te weinig is om grote en intensieve klussen te verrichten. Mocht dat wel je wens zijn, is het beter om uit te kijken naar een krachtigere hogedrukreiniger. Mogelijk is de Kärcher K4 in dat geval interessant(er).

Geen terrasreiniger

Deze hogedrukreiniger richt zich onder meer op auto’s, maar het zou ook prettig zijn geweest als je hier een terras mee had kunnen reinigen. Dat is helaas niet het geval, aangezien je geen terrasreiniger meegeleverd krijgt. Het is wel nog mogelijk om achteraf deze terrasreiniger aan te schaffen, maar dit brengt uiteraard wel meerkosten met zich mee.

Voordelen

 • Gunstig geprijsd
 • Compacte vormgeving
 • Geschikt voor o.a. de auto

Nadelen

 • Geen wieltjes
 • Niet geschikt voor intensief werk
 • Geen terrasreiniger

Conclusie

De Kärcher K2 Compact Car is de beste voordelige Kärcher hogedrukreiniger voor het reinigen van een auto. Daarnaast kan je ook nog verscheidene andere reinigingsklussen moeiteloos en snel uitvoeren. De gunstige prijs, compacte vormgeving en het automatische start/stop systeem zijn stuk voor stuk pluspunten.

In de inleiding van dit artikel gaven we het al aan; de Kärcher K2 kent nog meer varianten. Aangezien deze varianten behoorlijk veel op bovengenoemde varianten lijken, hebben wij besloten om deze niet uitgebreid te bespreken. In plaats daarvan hebben we hieronder alle varianten in het kort besproken. Via één van de linkjes kan je direct de gewenste hogedrukreiniger aanschaffen.

Kärcher K2 Home

De Kärcher K2 Home is bij onze partner Bol.com eveneens een populaire variant. Het apparaat is compact, heeft een lang handvat en kan zodoende makkelijk meegenomen worden. De belangrijkste gegevens hebben we hieronder samengevat:

 • Geschikt voor af en toe gebruik
 • Werkdruk van 110 bar
 • Lang handvat
 • Inclusief terrasreiniger
 • Inclusief wieltjes
 • Reinigingsmiddel kan toegevoegd worden
 • Druk kan aangepast worden per klus
Kärcher K 2 Home

Kärcher K2 Full Control Home

Ook de Kärcher K2 Full Control Home is een ware verkoopknaller. Zoals de naam al doet vermoeden, heb je met deze hogedrukreiniger de volledige controle. Je kunt verschillende reinigingsklussen uitvoeren, vanwege onderstaande voordelen:

 • Geschikt voor af en toe gebruik
 • Werkdruk van 110 bar
 • Geschikt voor verschillende reinigingsklussen rondom huis
 • Druk aanpasbar per klus
 • Reinigingsmiddel kan toegevoegd worden
 • Inclusief wieltjes
 • Inclusief een terrasreiniger

Vanwege deze eigenschappen is dit apparaat de aangewezen partij voor allerlei klussen rondom huis!

Kärcher K2 Full Control Home

Kärcher K2 Premium Home

De Kärcher K2 Premium Home is één van de duurste varianten van de K2 hogedrukreinigers. Daarbij dienen we wel op te merken dat het óók een van de meest uitgebreide varianten is:

 • Inclusief steenreiniger
 • Hogedrukslang van 6 meter
 • Werkdruk van 110 bar
 • Veel accessoires meegeleverd
 • Inclusief wieltjes
 • Inclusief reinigingsmiddeltank
 • Inclusief waterfilter
Kärcher K2 Premium Home

Kärcher K2 Premium Full Control Home

Als laatste willen we graag de Kärcher K2 Premium Full Control Home in het kort bespreken. Het is nogal een hele mond vol de naam van deze hogedrukreiniger, maar het is dan ook een zeer uitgebreide hogedrukreiniger:

 • Inclusief oppervlaktereiniger
 • Werkdruk van 110 bar
 • Veel accessoires meegeleverd
 • Inclusief wieltjes
 • Lang handvat
 • Waterfilter
 • Hogedrukslang van 6 meter
 • Verschillende drukniveaus
 • Reinigingsmiddelmodus zelf in te stellen
Kärcher K 2 Premium Full Control Home

Besluit

We zijn alweer aan het einde gekomen van deze uitgebreide Kärcher K2 review. Naar welk van bovengenoemde varianten gaat jouw keuze? Ongeacht voor welke variant je kiest; je geniet van een compacte en prettige hogedrukreiniger met een werkdruk van 110 bar. Blijkt de Kärcher K2 toch niet jouw favoriete keuze, kijk dan eens bij de andere Kärcher hogedrukreinigers.

Tresna.nl
Logo