Beste Bosch hogedrukreiniger

Ben je op zoek naar een nieuwe hogedrukreiniger? Grote kans dat je direct aan een Kärcher hogedrukreiniger denkt. Dat is het populairste merk in de wereld van hogedrukreinigers, maar óók andere merken bieden interessante varianten aan. Dit geldt onder meer voor Bosch. Wij laten je daarom graag hieronder kennismaken met de vijf beste Bosch hogedrukreinigers van dit moment.

Onze top 5 Bosch hogedrukreinigers

Afbeelding

Product


Bosch Universal Aquatak 135

Onze beste koop!

Bosch Universal Aquatak 135

Beste koop Bosch hogedrukreiniger

of

Bosch Advanced Aquatak 120

Bosch Advanced Aquatak 120

Beste compacte Bosch hogedrukreiniger

of

Bosch Advanced Aquatak 160

Bosch Advanced Aquatak 160

Beste krachtige Bosch hogedrukreiniger

of

Bosch GHP 6-14 

Bosch GHP 6-14

Beste professionele Bosch hogedrukreiniger

of

Bosch EasyAquatak 100

Bosch EasyAquatak 100

Beste voordelige Bosch hogedrukreiniger

of

Producteigenschappen

ONZE BESTE KOOP

Bosch Universal Aquatak 135

Beste koop Bosch hogedrukreiniger

Bosch Universal Aquatak 135

of

Bosch Advanced Aquatak 120

Beste compacte Bosch hogedrukreiniger

Bosch Advanced Aquatak 120

of

Bosch Advanced Aquatak 160

Beste krachtige Bosch hogedrukreiniger

Bosch Advanced Aquatak 160

of

Bosch GHP 6-14 

Beste professionele Bosch hogedrukreiniger

Bosch GHP 6-14 

of

Bosch EasyAquatak 100

Beste voordelige Bosch hogedrukreiniger

Bosch EasyAquatak 100

of

Voor- en nadelen van een Bosch hogedrukreiniger

Bestaan er grote verschillen tussen een Bosch en Kärcher hogedrukreiniger? Qua specificaties, kracht en mogelijkheden valt dit op zich mee. Een ander belangrijk verschil is wel terug te vinden in de accessoires; over het algemeen levert Kärcher meer accessoires mee bij haar hogedrukreinigers.

Neemt niet weg dat de aanschaf van een Bosch hogedrukreiniger alsnog interessant is. Zo is het een feit dat de modellen van dit merk van een prima kwaliteit zijn. Net zoals bij veel andere producten levert Bosch een prima kwaliteit af. Met dank aan deze kwaliteit kun je jarenlang genieten van je nieuwe hogedrukreiniger van Bosch.

Daarnaast vallen de prijskaartjes van de Bosch modellen reuze mee. Ten opzichte van de Kärcher varianten zijn de Bosch modellen zelfs ‘voordelig’ te noemen. Dit merk je echter niet overduidelijk aan de kwaliteit. Bosch weet dus een prima prijs-kwaliteitsverhouding te bieden.

Ook is het ideaal dat de hogedrukreinigers van Bosch krachtig zijn. Kies je bijvoorbeeld voor de beste koop? Dan geniet je van een vermogen van maar liefst 1900 Watt. Met dank aan dit vermogen is een hogedrukreiniger in staat om hardnekkig vuil te verwijderen. Niet alleen het vermogen spreekt ons aan, maar ook de duurzaamheid van de motor en de werkdruk.

Verder vinden wij het super dat Bosch twee lijnen hanteert:

 • Groene lijn: alle hogedrukreinigers die een groene kleur hebben, zijn geschikt voor consumenten. Binnen deze lijn bestaan grote verschillen, dus neem onderstaande reviews goed door.
 • Blauwe lijn: de hogedrukreinigers van Bosch die blauwe gekleurd zijn, zijn bedoeld voor professioneel gebruik. Als je als professional op zoek naar een nieuwe hogedrukreiniger bent, zou je daarom de blauwe lijn moeten checken.

Tot slot willen we benoemen dat je uit veel varianten kunt kiezen. Onze partner Bol.com biedt bijvoorbeeld 15 hogedrukreinigers van Bosch aan. Je hebt hierdoor voldoende mogelijkheden om de beste Bosch hogedrukreiniger te vinden. Dat is de reiniger die het beste op je wensen aansluit.

Zijn er dan ook belangrijk nadelen bij/van een Bosch hogedrukreiniger? Eén van de nadelen is dat je niet al te veel accessoires meegeleverd krijgt. Als je bijvoorbeeld je terras wilt reinigen, zou je hier een terrasreiniger voor nodig hebben. Een dergelijke reiniger wordt door Bosch echter niet standaard meegeleverd.

Ook is het goed om te weten dat nagenoeg alle hogedrukreinigers op netstroom werken. Bosch biedt één hogedrukreiniger op accu aan, maar over die variant zijn wij niet te spreken. Je hebt dus altijd met een kabel naar het stopcontact toe te maken, waardoor je vaak een verlengsnoer nodig hebt. Houd ook daar goed rekening mee.

Onder aan de streep zijn wij enthousiast over de hogedrukreinigers van Bosch. De modellen van dit merk zijn wat ons betreft een prima alternatief voor de hogedrukreinigers van Kärcher. In onze ogen geldt dit zéker voor de modellen van Bosch die we hieronder bespreken. Uit onze test is gebleken dat dit de beste Bosch hogedrukreinigers van dit moment zijn.

Beste koop Bosch hogedrukreiniger – Bosch Universal Aquatak 135

Ben je op zoek naar een Bosch hogedrukreiniger voor regelmatig gebruik? En wil je van een ideale prijs-kwaliteitsverhouding genieten? Dat zijn de twee eisen die wij hebben gesteld tijdens onze zoektocht naar de beste koop Bosch hogedrukreiniger.

Uiteindelijk waren er meerdere modellen die aanspraak maakten op deze eretitel. Maar, er was één model dat met kop en schouders boven de rest uitstak; de Bosch Universal Aquatak 135. Dit is naar onze mening de beste Bosch hogedrukreiniger van dit moment.

Iets wat ons heel erg aanspreekt, is het driedubbele mondstuk. Dit mondstuk is in staat om drie soorten stralen te ‘leveren’: een vlakke straal, een punt straal en een roterende straal. Doordat je uit deze straalinstellingen kunt kiezen, ben je altijd in staat om de straal aan te passen op het vuil, het object en de werkzaamheden.

Toen wij deze hogedrukreiniger voor het eerst aandeden, moesten we even goed luisteren. We hoorden namelijk vrij weinig lawaai, terwijl dit bij veel andere hogedrukreinigers compleet anders is. Je kunt je ongetwijfeld voorstellen dat dit veel gemak oplevert.

Deze Bosch hogedrukreiniger beschikt bovendien over prima specificaties. Zo is het vermogen van 1900 Watt indrukwekkend, evenals de maximale werkdruk van 135 bar. Deze werkdruk is overigens zelf regelbaar, ondanks dat bij Bol.com vermeld staat dat dit niet mogelijk is.

Wat ons ook erg aanspreekt, is de fijne bediening van deze hogedrukreiniger. Dit begint al bij de wieltjes, waarmee je de hogedrukreiniger makkelijk kunt verplaatsen. Ook is het fijn dat de slang maar liefst 7 meter lang is en dat de hogedrukreiniger een uitschuifbare handgreep heeft. Met dank aan deze handgreep til en verplaats je hogedrukreiniger makkelijk.

Verder zijn wij van mening dat dit een veelzijdige hogedrukreiniger is. Met deze hogedrukreiniger kun je je auto afspuiten, kun je je tuinmeubelen afspuiten, kun je tegels schoonspuiten en kun je tuingereedschap afspuiten.

Deze hogedrukreiniger beschikt over enkele handige extra’s, welke we in het kort toe willen lichten: 

 • Start/stop systeem: dit automatische systeem zorgt ervoor dat de motor niet onnodig belast wordt. Dit komt de levensduur ten goede.
 • Waterfilter: het waterfilter houdt het vuil tegen, waardoor dit niet in de hogedrukreiniger zelf terechtkomt. Dit is bevorderlijk voor de conditie van spuitlans, maar ook voor de conditie van de motor.
Bosch Universal Aquatak 135 beste koop

Ook het prijskaartje heeft op ons dikke indruk gemaakt. Bij onze partners Bol.com en Coolblue betaal je namelijk 120 tot 129,99 euro voor deze hogedrukreiniger. Gezien de kwaliteit, de kracht en de mogelijkheden vinden wij dit een héél interessant prijskaartje.

Uiteraard moet je bij deze hogedrukreiniger met enkele nadelen rekening houden. Zo vinden wij het onhandig dat je geen accessoires meegeleverd krijgt. We hadden graag gezien dat je onder meer een terrasreiniger en/of wasborstel meegeleverd zou krijgen.

Bij aanschaf krijg je eveneens geen tuinslang meegeleverd. Heb je op dit moment thuis nog geen tuinslang? Dan raden wij je ons artikel over de beste tuinslangen aan. Schaf direct één van die tuinslangen aan, koppel die aan de kraan, koppel die aan deze Bosch hogedrukreiniger en geniet van dit handige apparaat.

Deze hogedrukreiniger wordt zonder accessoires geleverd; het ontbreekt aan een tuinslang, wasborstel en terrasreiniger.

Voordelen
 • Prima prijs-kwaliteitsverhouding
 • Makkelijk en comfortabel te gebruiken
 • Beschikt over een start/stop systeem en waterfilter
 • Werkdruk is regelbaar
 • Prima specificaties (1900 Watt / 135 bar werkdruk)
Nadelen
 • Geen terrasreiniger meegeleverd
 • Geen tuinslang meegeleverd
Conclusie

De Bosch Universal Aquatak 135 is naar onze mening de beste Bosch hogedrukreiniger. Deze reiniger is betaalbaar, is van een prima kwaliteit en biedt veel mogelijkheden. Als je met enige regelmaat een krachtige hogedrukreiniger nodig hebt, is dit echt een geweldige optie. Houd alleen rekening met het gebrek aan accessoires.

Beste compacte Bosch hogedrukreiniger – Bosch Advanced Aquatak 120

In het aanbod van Bosch zijn meerdere soorten hogedrukreinigers te vinden. Je kunt voor professionele varianten kiezen, voor varianten voor af-en-toe gebruik en voor compacte varianten. Gaat je voorkeur uit naar een compacte variant? Dat is goed voor te stellen; een compacte variant brengt veel voordelen met zich mee.

Aangezien wij ook fan van een compacte hogedrukreiniger zijn, zijn wij op onderzoek uitgegaan. We hebben hierbij niet alleen naar de afmetingen gekeken, maar naar het totaalplaatje. Op basis daarvan kunnen we concluderen dat de Bosch Advanced Aquatak 120 de beste compacte Bosch hogedrukreiniger is.

Zoals je op de foto schuin hierboven al kunt zien, is dit een unieke hogedrukreiniger. Het is geen reiniger met wieltjes en het is absoluut geen grote reiniger. Nee, het is een compacte hogedrukreiniger die je makkelijk in je hand kunt tillen.

Deze hogedrukreiniger is naar onze mening erg handig in te zetten. Zo is deze ideaal voor het afspuiten van voertuigen, afvalbakken, ramen en tuinmeubels. Je geniet hierbij van de nodige kracht, maar vooral van de compacte afmetingen. Doordat je deze reiniger met één hand kunt bedienen, heb je één hand helemaal vrij.

Bosch heeft deze hogedrukreiniger voorzien van een 100 Watt krachtige motor. Deze motor levert een werkdruk van 120 bar en heeft een doorvoercapaciteit van 350 liter per uur. Dit komt uiteindelijk neer op een reinigingscapaciteit van 20 vierkante meter per uur. Dit is niet overdreven veel, maar dat is ook niet waar deze hogedrukreiniger voor bedoeld is.

Tijdens het spuiten stel je overigens zelf de werkdruk in. Je kunt de werkdruk volledig afstemmen op het object dat je schoon wilt spuiten. Doordat het hogedrukpistool 360 graden draaibaar is, kun je hier ook moeilijk te bereiken plekken mee reinigen. Ideaal!

Wat je voor deze compacte Bosch hogedrukreiniger moet betalen? Een bedrag van slechts 105 euro. Voor dit bedrag krijg je een compacte, relatief veelzijdige, hoogwaardige en handige hogedrukreiniger tot je beschikking. Een hogedrukreiniger waar je echt veel plezier aan gaat beleven.

Compacte Bosch hogedrukreiniger

Wel moet je even goed rekening houden met twee belangrijke nadelen. Ten eerste is het zo dat je deze hogedrukreiniger niet voor grote klussen kunt gebruiken. Dit heeft puur met de afmetingen en de doorvoercapaciteit te maken. Voor de grotere klussen kies je beter voor de hierboven besproken hogedrukreiniger.

Verder moet je rekening houden met ontbreken van accessoires. Je krijgt geen terrasreiniger meegeleverd, geen wasborstel en ook geen tuinslang. Eigenlijk krijg je maar één ding geleverd: deze compacte hogedrukreiniger van Bosch.

Deze hogedrukreiniger is alleen voor kleinere klussen geschikt.

Voordelen
 • 360 graden draaibaar pistool
 • Erg compact (= makkelijk mee te nemen)
 • Regelbare waterdruk (max. werkdruk van 100 bar)
 • Krachtige en duurzame motor
 • Indrukwekkende prijs-kwaliteitsverhouding
Nadelen
 • Niet voor grotere klussen geschikt
 • Zonder accessoires geleverd
Conclusie

De Bosch Advanced Aquatak 120 is de beste compacte hogedrukreiniger. Deze reiniger is klein qua afmetingen, maar groots qua prestaties. Voor allerlei kleine klussen is dit een onwijs handige en handzame hogedrukreiniger. Een hogedrukreiniger waar je ongetwijfeld de komende jaren vaak gebruik van gaat maken.

Beste krachtige Bosch hogedrukreiniger – Bosch Advanced Aquatak 160

Ben je op zoek naar een Bosch hogedrukreiniger waarmee je grote klussen uit kunt voeren? Dan vallen de bovenstaande twee varianten af. Die zijn respectievelijk voor middelgrote en kleine klussen geschikt. Nee, als je grote klussen uit wilt voeren, heb je een krachtige hogedrukreiniger nodig.

Wij zijn daarom op zoek gegaan naar de beste krachtige Bosch hogedrukreiniger. Hierbij hebben wij ons alleen op de groene lijn gericht; uiteindelijk kwamen wij bij de Bosch Advanced Aquatak 160 uit. Dit is naar onze mening de beste krachtige Bosch hogedrukreiniger van dit moment.

Is deze hogedrukreiniger echt krachtig? Ja, zonder enige twijfel. De motor van dit apparaat levert een vermogen van maar liefst 2600 Watt. Met dank aan dit vermogen voer je alle grote klussen snel uit. Dit is overigens ook te danken aan de maximale werkdruk van 160 bar. Uiteraard is deze werkdruk regelbaar, waardoor je de straal aanpast op je werkzaamheden.

Heb je een relatief groot object dat je schoon wilt maken? Dan is dit een ideale hogedrukreiniger. De reiniger is namelijk in staat om een oppervlakte van 60 vierkante meter per uur te reinigen. Ideaal in onze ogen.

Ook is het ideaal dat deze reiniger over enkele handige accessoires beschikt. Je kunt hierbij denken aan een vuilfrees, een waterfilter en een handzame spuitlans. Met dank aan de spuitlans geniet je van veel gemak tijdens het schoonmaken. Dit is overigens ook te danken aan de wieltjes en de uitschuifbare handgreep.

Zoals we van Bosch gewend zijn, is ook de kwaliteit van dit apparaat dik in orde. De kracht is indrukwekkend, de machine doet zijn werk goed en de machine is makkelijk te verplaatsen. Bovendien beschikt dit apparaat over een handige haspel. Na het gebruik rol je de slang makkelijk op, waardoor je de hogedrukreiniger makkelijk en netjes op kunt bergen. De slang is overigens 8 meter lang.

Unieke aan deze hogedrukreiniger is ook dat je meerdere mondstukken meegeleverd krijgt. Het gaat hierbij om een Vast JetFan mondstuk, een Roto Fan mondstuk en een Vario Fan mondstuk. Tevens krijg je 550 ml reinigingsmiddel meegeleverd. Handig!

Beste krachtige Bosch hogedrukreiniger

Moet je nou de hoofdprijs voor deze krachtige Bosch hogedrukreiniger betalen? Nou, daar schrokken wij eerlijk gezegd een beetje van. Voor deze hogedrukreiniger betaal je namelijk 445 euro. Dat is enigszins vergelijkbaar met Kärcher, maar is wel fors duurder dan de beste koop (zie 1e review). Bepaal goed voor jezelf of je een dergelijk bedrag wilt/kunt betalen.

Verder is het spijtig dat je niet alle benodigde accessoires meegeleverd. Je krijgt bijvoorbeeld geen terrasreiniger, tuinslang en wasborstel meegeleverd. Deze attributen zou je daarom nog separaat aan moeten schaffen; de totale investering loopt hiermee verder op.

Deze hogedrukreiniger is relatief duur, terwijl je belangrijke accessoires niet meegeleverd krijgt.

Voordelen
 • 2600 Watt sterke motor
 • Met meerdere mondstukken geleverd
 • Handige haspel en slang van 8 meter
 • Maximale werkdruk van 160 bar
 • Makkelijk te verplaatsen
Nadelen
 • Vrij prijzig
 • Essentiële accessoires niet meegeleverd
Conclusie

De Bosch Advanced Aquatak 160 is naar onze mening de beste krachtige Bosch hogedrukreiniger. Dat deze hogedrukreiniger krachtig is, staat met een vermogen van 2600 buiten kijf. Je geniet bovendien veel gemak, van een duurzame motor en van een lange slang. Ook de haspel die op deze hogedrukreiniger zit, is bijzonder handig. Spijtig genoeg vraagt dit om wel een behoorlijke investering.

Beste professionele Bosch hogedrukreiniger – Bosch GHP 6-14

Wil je voor professioneel gebruik een hogedrukreiniger aanschaffen? Ook daarvoor ben je bij Bosch aan het juiste adres. Dit merk biedt namelijk meerdere modellen in de blauwe lijn aan; dit is de professionele lijn van Bosch.

Binnen deze lijn zijn wij op zoek gegaan naar de beste koop. Na een kort onderzoek was het voor ons zo klaar als een klontje; de Bosch GHP 6-14 is de beste professionele Bosch hogedrukreiniger. In onze ogen kan deze hogedrukreiniger tippen aan de beste varianten van Kärcher!

Bosch heeft deze hogedrukreiniger van een 2600 Watt krachtige motor voorzien. Deze motor levert een maximale werkdruk van 150 bar, waarbij je uiteraard zelf de werkdruk in kunt stellen. De ervaring leert in ieder geval dat je bijzonder snel en efficiënt met deze reiniger schoonmaakt. Voor een professional is dat uiteraard bijzonder prettig.

Iets wat wij ook handig vinden, is de lengte van de slang. De slang heeft een lengte van maar liefst 10 meter, terwijl de kabel 5 meter lang is. Met dank aan deze lengtes kun je op een aangename manier gebruik maken van de reiniger. Dit is overigens ook te danken aan de handige handgreep en de wieltjes.

Wat ook ideaal is, is dat je de spuitlans in de hogedrukreiniger ‘vast kunt zetten’. Wat we hier precies mee bedoelen, zie je duidelijk op de foto schuin hierboven. Door de spuitlans op deze manier in de reiniger neer te zetten, slingert de spuitlans nooit los. Wel zo handig als je deze hogedrukreiniger naar je klanten toe mee neemt.

Bosch heeft deze hogedrukreiniger van een reinigingstank voorzien. Dit betekent dat je de tank met reinigingsmiddel kunt vullen, waarna je een mengsel van water en reinigingsmiddel op een object kunt spuiten. Dit komt het schoonmaakproces en het uiteindelijke resultaat alleen maar ten goede.

Toen wij deze hogedrukreiniger uitprobeerden, viel het geluidsniveau ons direct op. De duurzame motor maakt niet al te veel geluid, terwijl het start/stop systeem ook erg handig is. Dit systeem zorgt ervoor dat de motor direct in de stand-by modus schiet, zodra de schakelaar losgelaten wordt. Dit komt de duurzaamheid van de motor alleen maar ten goede.

Al met al vinden wij dit een handige, krachtige en hoogwaardige hogedrukreiniger voor de professional. Wel moet je goed rekening houden met de volgende nadelen:

 • Ontbreken van accessoires: bij deze professionele hogedrukreiniger krijg je weinig accessoires meegeleverd. Zo krijg je geen terrasreiniger en wasborstel meegeleverd.
 • Duur: we kunnen gerust stellen dat de Bosch GHP 6-14 duur is. Voor deze hogedrukreiniger betaal je bij onze partner Bol.com een bedrag van 749,99 euro. Dit vinden wij behoorlijk aan de prijs, zeker als je bedenkt dat essentiële accessoires niet meegeleverd worden.

Deze hogedrukreiniger voor professionals is prijzig: zo’n 750 euro.

Voordelen
 • Duurzame motor en onderdelen
 • Krachtige motor (2600 Watt)
 • Inclusief reinigingstank
 • Lange kabel en slang
 • Maximale werkdruk van 150 bar
 • Geschikt voor grote/zware klussen
Nadelen
 • Duur
 • Essentiële accessoires worden niet meegeleverd
Conclusie

De Bosch GHP 6-14 is verreweg de beste Bosch hogedrukreiniger voor professionals. Deze hogedrukreiniger is binnen het aanbod van Bosch uniek, is krachtig en beschikt over veel handige extra’s. De reinigingstank is daar wellicht het beste voorbeeld van. Houd alleen rekening met de forse investering die je moet doen.

Beste voordelige Bosch hogedrukreiniger – Bosch EasyAquatak 100

Denk je heel af en toe een hogedrukreiniger nodig te hebben? Dan is het zonde om hier veel geld aan uit te geven. In onze ogen kun je in dat geval het beste voor een voordelige Bosch hogedrukreiniger kiezen. Dit is ook het geval als je niet al te veel geld tot je beschikking hebt.

In onze ogen kies je in dit geval het beste voor de Bosch EasyAquatak 100. Uit onze test is gebleken dat dit de beste voordelige Bosch hogedrukreiniger is. Dit is te danken aan het voordelige prijskaartje, maar ook aan het gemak en overige voordelen.

Voor deze Bosch hogedrukreiniger betaal je slechts 78,99 euro. Mocht je deze hogedrukreiniger bij onze partner Bol.com bestellen, heb je ook nog recht op een cashback van 10 euro. De totale investering komt hiermee uit op slechts 68,99 euro. In onze ogen is dit een méér dan interessant prijskaartje voor een dergelijke hogedrukreiniger.

Zoals je mogelijk al opgemerkt hebt, is deze hogedrukreiniger compact uitgevoerd. Je kunt ‘m hierdoor in één hand makkelijk tillen, waardoor je van veel bewegingsvrijheid geniet. Ook is het ideaal dat de spuitlans 360 graden draaibaar is. Met deze voordelige hogedrukreiniger bereik je hierdoor ook lastige hoekjes en plekken.

Bosch heeft wel voor een krachtige motor gezorgd; de motor levert een vermogen van 1200 Watt. Met dank aan deze motor is de maximale werkdruk maar liefst 100 bar. Tezamen zorgt dit voor een doorvoercapaciteit van zo’n 300 liter per uur.

Wat ons ook aanspreekt, is dat je de spuitlans naar wens in kunt stellen. Door aan de spuitlans te draaien, bepaal je de intensiteit van de straal. Wil je een krachtige straal hebben voor een grondige reiniging? Of gaat je voorkeur uit naar een zachte straal voor het afspoelen van je auto? Met de Bosch EasyAquatak 100 is alles mogelijk.

Wel is het goed om het volgende te beseffen: deze reiniger is alleen voor kleine klussen geschikt. Mocht je grotere klussen uit willen voeren, kies je het beste voor de beste koop (zie 1e review) hierboven.

Beste compacte hogedrukreiniger Bosch

Daarnaast is het jammer dat je weinig tot geen accessoires meegeleverd krijgt. Het enige wat je meegeleverd krijgt, is reinigingsmiddel (450 ml). Dit is op zich handig, maar wij hadden liever gezien dat je andere accessoires meegeleverd zou krijgen. Voor een bedrag van 78,99 euro is dat echter iets wat we wellicht niet hadden mogen verwachten.

Deze hogedrukreiniger is alleen voor kleine klussen geschikt is; precies wat je zou mogen verwachten van een voordelige en compacte hogedrukreiniger.

Voordelen
 • Zeer compact
 • Erg voordelig geprijsd
 • Vermogen van 1200 Watt
 • Spuitlans 360 graden draaibaar
 • Werkdruk van 100 bar
 • Prima kwaliteit
Nadelen
 • Alleen voor kleine klussen geschikt
 • Zonder accessoires geleverd
Conclusie

De Bosch EasyAquatak 100 is de beste voordelige Bosch hogedrukreiniger. Voor deze reiniger betaal je slechts 78,99 euro, terwijl de reiniger zijn werk meer dan prima doet. Zeker voor kleine klussen is deze compacte en voordelige hogedrukreiniger ideaal.

Koopgids

Heb je behoefte aan een nieuwe hogedrukreiniger? Zoals je in bovenstaande reviews kunt lezen, is het aanbod van Bosch hoogwaardig. Je kunt uit meerdere hoogwaardige apparaten kiezen, waarbij elk apparaat op zijn eigen manier uniek is.

Een terechte vraag hierbij is hoe je nou de beste Bosch hogedrukreiniger kunt selecteren. Om dit selectieproces zo makkelijk mogelijk te maken, hebben wij onderstaande koopgids opgesteld. In deze koopgids bespreken wij wat de belangrijkste aandachtspunten van een Bosch hogedrukreiniger zijn.

Soort reiniger

Ten eerste zou je goed naar het soort reiniger moeten kijken:

 • Compacte reiniger: een compacte reiniger is ideaal voor de kleine klussen. Dit zijn niet de krachtigste reinigers, maar je neemt zo’n hogedrukreiniger wel erg makkelijk mee.
 • Reguliere reiniger: in het aanbod van Bosch vind je veel reguliere reinigers. Deze reinigers zijn voor lichte tot grotere klussen geschikt en zijn in veel varianten te verkrijgen.
 • Professionele reiniger: wil je een hogedrukreiniger voor professioneel gebruik aanschaffen? Dan zou je in het aanbod van Bosch naar de blauwe varianten moeten kijken.
Soort Bosch hogedrukreiniger

Soort klussen

Ten tweede moet je goed nadenken over de klussen die je uit wilt voeren. Wil je grondig vuil reinigen? Of wil je juist oppervlak vuil reinigen? Ook moet je goed nadenken over de objecten die je wilt reinigen. Ben je bijvoorbeeld van plan om een auto schoon te maken met de hogedrukreiniger? Of wil je mogelijk tuinmeubelen schoonmaken?

Vermogen

Wij raden je graag aan om goed naar het vermogen van de hogedrukreiniger te kijken. In het aanbod van Bosch lopen de vermogens nogal uiteen; je kunt kiezen voor een variant met 1200 Watt, met 1800 Watt of met 2600 Watt. Waar gaat jouw voorkeur naar uit? Om dit te bepalen, zou je goed na moeten denken over de uit te voeren klussen.

Specificaties

In het verlengde van het vermogen zou je ook goed naar de specificaties kijken. De belangrijkste specificaties vind je hieronder:

 • Maximale werkdruk: dit is de maximale druk (bar) die de hogedrukreiniger kan leveren.
 • Doorvoercapaciteit: dit is de hoeveelheid liter water per uur die de hogedrukreiniger kan spuiten.
 • Reinigingscapaciteit: dit is het oppervlakte dat door de hogedrukreiniger per uur gereinigd kan worden.
 • Maximale watertemperatuurtoevoer: de meeste Bosch hogedrukreinigers kunnen een watertemperatuur van maximaal 40 graden aan.

Handige functies

Graag raden wij je ook aan om goed naar handige functies van de hogedrukreiniger te kijken. Je kunt hierbij onder meer denken aan een haspel. Als de reiniger een haspel heeft, kun je op deze haspel het slang handig oprollen.

Een andere handige is een regelbare waterdruk. Als je de waterdruk kunt regelen, pas je de kracht van de straal aan op het object. Dit is ideaal als je bijvoorbeeld je auto of andere kwetsbare objecten reinigt.

Handige functies Bosch hogedrukreiniger

Ook zou je goed moeten kijken naar het verplaatsen van de hogedrukreiniger. Beschikt de hogedrukreiniger over stevige wieltjes? En beschikt de reiniger over een handige handgreep? Wij geven zelf de voorkeur aan een inschuifbare handgreep.

Tot slot adviseren wij je om goed naar de slang en kabel te kijken. Hoe lang is de kabel precies? En hoe lang is de slang precies? In een ideale wereld zijn zowel de slang als de kabel lang.

Meegeleverde accessoires

Bij elke Bosch hogedrukreiniger moet je heel goed naar de accessoires kijken. Waarom? Omdat de ervaring ons leert dat Bosch weinig accessoires meegeleverd. Zo krijg je bij geen enkele variant een terrasreiniger of tuinslang meegeleverd. Jammer!

Prijs-kwaliteitsverhouding

Als laatste factor willen wij de prijs-kwaliteitsverhouding bespreken. In onze ogen hoef je niet zozeer naar de kwaliteit van een Bosch hogedrukreiniger te kijken. Dit merk levert namelijk een prima kwaliteit af.

Waar je wel goed naar moet kijken, is naar het prijskaartje. De prijzen van de Bosch hogedrukreinigers lopen namelijk nogal uiteen. Bepaal daarom voor jezelf goed hoeveel geld je uit wilt/kunt geven. Aan de hand daarvan kun je de geschikte Bosch hogedrukreiniger uitkiezen.

Slotwoord

Zijn wij te spreken over een hogedrukreiniger van Bosch? Ja, dat zijn wij absoluut. Wij raden je wel graag aan om een goede vergelijking te maken; de hogedrukreinigers in het aanbod van Bosch verschillen nogal ten opzichte van elkaar. Heb je over bovenstaande varianten nog vragen? Neem gerust contact op met de klantenservice van één van onze partners. Wij wensen je graag veel plezier met je nieuwe Bosch hogedrukreiniger!

Tresna.nl
Logo