Karcher K4 review

In het assortiment van Kärcher zijn behoorlijk veel verschillende hogedrukreinigers te vinden. Recent schreven we al uitgebreid over de beste hogedrukreinigers van Kärcher, waarbij we de Kärcher K4 tot de beste multifunctionele Kärcher hogedrukreiniger uitgeroepen hebben.

De verschillende uitvoeringen van de Kärcher K4

Afbeelding

Product


Karcher K4 Premium Full Control

Onze beste koop!

Kärcher K4 Premium Full Control

Staand model hogedrukreiniger 

Keuze uit meerdere accessoires

Lans opgeborgen in de machine

Ruimte voor extra accessoires in machine

Met slanghaspel

Karcher K4 Full Control Home

Kärcher K4 Full Control

Staand model hogedrukreiniger 

Keuze uit meerdere accessoires

Lans opgeborgen in de machine

Slang los op te bergen

Karcher K4 Compact HOME

Kärcher K4 Compact

Sledemodel hogedrukreiniger

Keuze uit meerdere accessoires

Geen ruimte om accessoires op te bergen

Producteigenschappen

ONZE BESTE KOOP

Kärcher K4 Premium Full Control

Staand model hogedrukreiniger 

Keuze uit meerdere accessoires

Lans opgeborgen in de machine

Ruimte voor extra accessoires in machine

Met slanghaspel

Karcher K4 Premium Full Control

Kärcher K4 Full Control

Staand model hogedrukreiniger 

Keuze uit meerdere accessoires

Lans opgeborgen in de machine

Slang los op te bergen

Karcher K4 Full Control Home

Kärcher K4 Compact

Sledemodel hogedrukreiniger

Keuze uit meerdere accessoires

Geen ruimte om accessoires op te bergen

Karcher K4 Compact HOME

In deze review willen we graag nader induiken op deze krachtige en veelzijdige machine. We bespreken de verschillende voor- en nadelen, we bespreken de verschillende varianten en we kijken naar de ervaringen van andere gebruikers. Aan het einde van deze Kärcher K4 review heb je alle kennis in huis om te bepalen of dit de juiste hogedrukreiniger voor jou is.

Ter inleiding willen we je graag op onderstaande video wijzen. In deze video kan je reeds veel informatie over de Kärcher K4 vinden:

Verschillende varianten van de Kärcher K4

Kärcher heeft verschillende modellen in het assortiment, waarbij van elk model ook weer meerdere varianten op de markt worden gebracht. Bij de Kärcher K4 kunnen we de volgende varianten onderscheiden:

 • Kärcher K4 Full Control Car & Home
 • Kärcher K4 Premium Full Control Home
 • Kärcher K4 Premium Full Control
 • Kärcher K4 Compact home
 • Kärcher K4 Full Control
 • Kärcher K4 Full Control Home

Het verschil tussen deze machines is onder andere terug te zien in de toepassingsmogelijkheid en in de meegeleverde accessoires. In onderstaande tabel hebben we de verschillen tussen al deze hogedrukreinigers uiteengezet:

Variant

Werkdruk

Geschikt voor

Prijs

Kärcher K4 Full Control Car & Home

130 bar

Af en toe gebruik

257 euro

Kärcher K4 Premium Full Control Home

130 bar

Regelmatig gebruik

264 euro

Kärcher K4 Premium Full Control

130 bar

Af en toe gebruik

226 euro

Kärcher K4 Compact Home

130 bar

Af en toe gebruik

199 euro

Kärcher K4 Full Control

130 bar

Af en toe gebruik

207 euro

Kärcher K4 Full Control Home

130 bar

Af en toe gebruik

239 euro

Zoals je hierboven in de tabel ziet, maakt elk model van de Kärcher K4 gebruik van dezelfde motor van 130 bar en 1800W. De verschillen tussen de normale K4, de compact uitvoering en de premium uitvoering, zitten in de behuizing.

De compact uitvoering is, zoals de naam al doet vermoeden, compact. Dit model is uitgevoerd in de vorm van een slede stofzuiger. Er is op de hogedrukreiniger geen plaats om de slang, het spuitpistool of andere accessoires op te bergen. 

De 'normale' K4 is uitgevoerd als staand model. Je hebt bij dit model dan ook ruimte om de lans en het spuitpistool in de machine te steken voordat je deze gaat opbergen. Ook kan je aan de achterkant van de hogedrukreiniger de slang opbergen door deze op te hangen. 

Tot slot is er naast de 'normale' K4 en het compact model, ook nog de K4 premium uitvoering. Deze is nog een stukje luxer uitgevoerd dan de normale K4. Ook de premium uitvoering is een staand model met mogelijkheid om de spuitlans in de machine te steken. Ook is er ruimte om de overige lansen op te bergen. Verder is deze premium uitgevoerd met een handige haspel voor de hogedrukslang. Zo rol je de hogedrukslang handig op. 

In de rest van dit artikel richten we ons op twee specifieke varianten van de Kärcher K4; de Kärcher K4 Full Control Car & Home en de Kärcher K4 Compact Home. Beide apparaten weten zich namelijk op een unieke manier te onderscheiden.

Kärcher K4 Full Control Car & Home

De voordelen van de Kärcher K4 Full Control Car & Home

Zoals gezegd hebben wij deze machine uitgeroepen tot de beste multifunctionele hogedrukreiniger van Kärcher. Wij zijn tot die keus gekomen vanwege onderstaande voordelen:

 • Geschikt voor veel/uiteenlopende reinigingsklussen
 • Veel accessoires standaard meegeleverd
 • Hoge werkdruk & doorvoercapaciteit
 • Prettige bediening
 • Start/stop systeem
 • Gunstige afmetingen & gewicht

Graag bespreken we deze voordelen hieronder iets uitgebreider.

Geschikt voor veel/uiteenlopende reinigingsklussen

Een van de voordelen is dat deze hogedrukreiniger veel kracht heeft. Bijkomend voordeel is dat je onwijs veel reinigingsklussen met deze kracht uit kunt voeren. De Kärcher K4 Full Control Car & Home is geschikt voor verschillende doeleinden, zoals:

 • Het reinigen van het terras
 • Het schoonmaken van een auto
 • Het schoonmaken van tuinmeubelen
 • Het schoonspuiten van een muur/schutting e.d.
 • Het schoonmaken van grote oppervlakten

Met deze hogedrukreiniger kan je simpelweg op onwijs veel manieren uit de voeten.

Veel accessoires standaard meegeleverd

Bij deze variant van de Kärcher K4 krijg je behoorlijk veel accessoires standaard meegeleverd:

 • Terrasreiniger T 350
 • Hogedrukslang 6m
 • 3-in-1 steen- en gevelreiniger 1L
 • Roterende wasborstel
 • 0,3L schuimsproeier
 • 3-in-1 car shampoo 1L
 • Hogedrukpistool G 145 Q Full Control
 • Variopower Jet
 • Vuilfrees

Al deze accessoires zijn van een hoge kwaliteit en helpen bij het uitvoeren van de reinigingsklussen. Met deze accessoires heb je binnen een handomdraai weer een schoon terras, een schone auto of een ander schoon oppervlakte.

Hoge werkdruk & doorvoercapaciteit

Bij elke hogedrukreiniger is het van belang om naar de werkdruk en de doorvoercapaciteit te kijken. Met een werkdruk van 130 bar is deze hogedrukreiniger behoorlijk krachtig. Dankzij deze kracht is het dus ook mogelijk om alle bovengenoemde reinigingsklussen uit te voeren.

Maar, minstens net zo belangrijk is de doorvoercapaciteit. De Kärcher K4 Full Control Car & Home heeft een doorvoercapaciteit van 420 liter per uur. Dit betekent met andere woorden dat deze hogedrukreiniger per uur 420 liter water kan spuiten. Dankzij deze doorvoercapaciteit is het mogelijk om grote klussen snel en vakkundig uit te voeren.

karcher K4 hogedrukreiniger

Prettige bediening

Doordat deze hogedrukreiniger vele kracht heeft, komt er ook de nodige kracht op jouw arm(en) te staan. Gelukkig is de bediening van de hogedrukreiniger onwijs simpel. Op de spuitlans, het stuk van de hogedrukreiniger die je in jouw hand houdt, kan je namelijk zelf de waterdruk instellen. Hierdoor ben je in staat om de waterdruk af te stellen op het schoon te maken object. Voor bijvoorbeeld het reinigen van een auto is het niet altijd even prettig als de waterdruk (te) hoog is.

Start/stop systeem

Als je veel geld aan een hogedrukreiniger uit geeft, wil je daar uiteraard een lange tijd van kunnen genieten. Dat is zeker het geval bij deze hogedrukreiniger van Kärcher. Enerzijds komt dit door de hoge kwaliteit van de machine en anderzijds door het automatische start/stop systeem.

Op het moment dat je de machine eventjes niet gebruikt, schakelt deze zichzelf uit. Hierdoor verbruikt de machine geen stroom meer en wordt de levensduur van de machine verlengd. Deze functie komt voornamelijk tijdens de reinigingsklus van pas. Als je tijdens de reinigingsklus bijvoorbeeld even iets weg moet zetten, schakelt het apparaat zichzelf uit. Onwijs handig en duurzaam.

Gunstige afmetingen & gewicht

Tot slot willen we nog benoemen dat de hogedrukreiniger gunstige afmetingen heeft. De machine is 58,4 centimeter hoog, 39,7 centimeter diep en 30,5 centimeter breed. Door deze relatief compacte afmetingen kan je de hogedrukreiniger moeiteloos opbergen.

Bijkomend voordeel is dat de machine ook niet al te veel weegt. Met een totaalgewicht van 11,4 kilogram is de machine niet extreem zwaar te noemen. Integendeel zelfs; dit gewicht stelt je in staat om de machine zonder al te veel problemen op te tillen en te verplaatsen.

Kärcher K4 Full Control Car & Home hogedukreiniger

De nadelen van de Kärcher K4 Full Control Car & Home

Het moge duidelijk zijn dat deze hogedrukreiniger behoorlijk veel voordelen met zich mee brengt. Desondanks hebben we ook twee nadelen weten te ontdekken:

 • Je krijgt bij aanschaf geen tuinslang meegeleverd
 • Je krijgt bij aanschaf geen rioolslang meegeleverd

Je krijgt bij aanschaf geen tuinslang meegeleverd

Op zich is dit niet het ergste nadeel. De kans dat je reeds een tuinslang hebt, is behoorlijk groot. Hierbij moet het dan wel een tuinslang met een diameter van 13 millimeter zijn. Ook willen we je graag adviseren om voor een tuinslang van minimaal 7,5 meter te gaan.

Je krijgt bij aanschaf geen rioolslang meegeleverd

Behalve dat je geen tuinslang meegeleverd krijgt, krijg je ook geen rioolslang meegeleverd. Met een dergelijke rioolslang zou je nóg iets beter uit de voeten kunnen.

Voordelen

 • Veel accessoires meegeleverd
 • Hoge kwaliteit & veel kracht
 • Multifunctioneel inzetbaar

Nadelen

 • Geen rioolslang meegeleverd
 • Geen tuinslang meegeleverd

Conclusie

Dankzij de veelzijdigheid is de Kärcher K4 Full Control Car & Home voor onwijs veel huishoudens geschikt. De machine is handig te bedienen, heeft voldoende kracht, wordt met veel accessoires meegeleverd en is van een hoge kwaliteit. Al met al is de aanschaf van deze Kärcher hogedrukreiniger zeker aan te raden.

Kärcher K4 Compact Home

De voordelen van de Kärcher K4 Compact Home

De Kärcher K4 Compact Home behoort ook tot de populaire Kärcher K4 familie. Deze hogedrukreiniger heeft echter een ander design en is dan ook om andere redenen zo populair. Hieronder bespreken wij graag de belangrijkste voor- en nadelen van deze hogedrukreiniger. Te beginnen met de belangrijkste voordelen:

 • Onwijs compact
 • Hoge werkdruk & doorvoercapaciteit
 • Veel accessoires meegeleverd
 • Prettige bediening
 • Lange levensduur

Onwijs compact

Qua vormgeving is de Kärcher K4 Compact Home absoluut uniek. De meeste hogedrukreinigers zijn namelijk staand uitgevoerd, terwijl dit een liggend exemplaar is. De hogedrukreiniger is hierdoor net iets hoger dan 0,5 meter.

Deze hogedrukreiniger is dan ook makkelijk op te bergen, aangezien deze vrij weinig ruimte in beslag neemt. Hierbij moet je wel rekening houden met een gewicht van 17 kilogram. Door de unieke vormgeving is deze hogedrukreiniger wel iets zwaarder dan gemiddeld.

Hoge werkdruk & doorvoercapaciteit

Wil je graag snel grote oppervlakten reinigen? Dat is met deze hogedrukreiniger geen enkel probleem. De hogedrukreiniger heeft namelijk een werkdruk van 130 bar en een doorvoercapaciteit van 420 liter per minuut.

Wat betekent dit nou concreet? Nou, onder andere dat je een oppervlakte van 30 vierkante meter in ongeveer 60 minuten helemaal schoon maakt. Heb je een gezellig terras van 5 meter bij 5 meter? Dan ben je dus slechts 30 minuten bezig om de tegels van dit terras grondig te reinigen.

Veel accessoires meegeleverd

Met deze hogedrukreiniger ben je in staat om meerdere reinigingsklussen uit te voeren. Dat is onder meer te danken aan de hoge werkdruk & doorvoercapaciteit, maar ook zeker aan de meegeleverde accessoires:

 • Spuitpistool quick connect
 • Hogedrukslang 6 meter
 • Vuilfrees
 • Vario-Power spuitlans
 • T350 terrasreiniger

Dankzij onder meer de vuilfrees en de terrasreiniger kan je behoorlijk wat reinigingsklussen uitvoeren.

Prettige bediening

Als je met een hogedrukreiniger aan de slag gaat, wil je geen te hoge werkdruk hanteren. Gelukkig is het bij deze hogedrukreiniger mogelijk om de werkdruk zelf te hanteren. Je hebt hierdoor altijd de perfecte druk tot je beschikking om elke klus naar wens uit te voeren.

Dat is overigens niet het enige voorbeeld van de prettige bediening van deze hogedrukreiniger. Nee, die prettige bediening is ook terug te vinden in de handige handgreep. Hiermee kan je de hogedrukreiniger makkelijk met je mee rollen. Het rollen verloopt ook soepeltjes dankzij de stevige wieltjes.

Lange levensduur

De kwaliteit van deze hogedrukreiniger is zoals je van Kärcher gewend bent; onwijs hoog. Men heeft bijvoorbeeld meerdere features ingebouwd om de levensduur verder te verlengen. Het duidelijkste voorbeeld hiervan is het automatische start/stop systeem. Op het moment dat je de machine even niet gebruikt (terwijl je wel met de machine bezig bent), schakelt deze zichzelf uit. Door deze uitschakeling verbruikt de machine geen onnodige energie en wordt dus de levensduur verlengd.

Daarnaast is de motor watergekoeld, zodat deze niet oververhit kan raken. Tot slot willen we nog graag het geïntegreerde waterfijnfilter noemen. Dit filter zorgt ervoor dat vuildeeltjes niet in de machine terecht komen; deze worden netjes gefilterd.

De nadelen van de Kärcher K4 Compact Home

Helaas moeten we wel bekennen dat de Kärcher K4 Compact Home enkele nadelen met zich mee brengt. De belangrijkste nadelen zijn:

 • Je krijgt geen wasborstel meegeleverd
 • Je krijgt geen rioolslang meegeleverd

Je krijgt geen wasborstel meegeleverd

Doordat er geen wasborstel meegeleverd wordt, is deze hogedrukreiniger niet geschikt om een auto te wassen. Je kunt er uiteraard wel voor kiezen om de wasborstel separaat aan te schaffen, maar dat zijn wel weer extra kosten.

Karcher K4 Compact HOME hogedrukreiniger

Je krijgt geen rioolslang meegeleverd

Net zoals bij de hierboven genoemde Kärcher K4 variant krijg je bij deze machine ook geen rioolslang meegeleverd. Overigens is het ook zo dat je geen tuinslang meegeleverd krijgt. Deze machine werkt ook alleen maar met een tuinslang met een diameter van 13 millimeter.

Voordelen

 • Veel accessoires meegeleverd
 • Compacte vormgeving
 • Lange levensduur

Nadelen

 • Geen wasborstel meegeleverd
 • Geen rioolslang meegeleverd
 • Geen tuinslang meegeleverd

Conclusie

De Kärcher K4 Compact Home weet zich op een unieke manier te onderscheiden. De unieke vormgeving brengt een hoop voordelen en mogelijkheden met zich mee. Desondanks levert deze machine wel ‘gewoon’ de gewenste kracht en kan dit de grootste vriend voor jouw tuin worden.

Zoals je hebt kunnen lezen, bestaan er nog meer varianten van de Kärcher K4 hogedrukreinigers. Aangezien deze hogedrukreinigers veel op bovengenoemde varianten lijken, hebben we deze niet uitgebreid omschreven. Hieronder kan je echter per hogedrukreiniger een compacte samenvatting vinden. Via één van de linkjes kan je bovendien direct de gewenste hogedrukreiniger aanschaffen.

Kärcher K4 Premium Full Control Home

De Kärcher K4 Premium Full Control Home is óók een populair lid van de Kärcher K4 familie. De belangrijkste gegevens van deze hogedrukreiniger hebben we hieronder samengevat:

 • Geschikt voor regelmatig gebruik
 • Bediening van de waterdruk via de spuitlans
 • Inclusief een haspel
 • Werkdruk van 130 bar
 • Veel accessoires meegeleverd
 • Inclusief start/stop systeem
 • Doorvoercapaciteit van 420 liter per minuut
Kärcher K4 Premium Full Control Home

Kärcher K4 Premium Full Control

De Kärcher K4 Premium Full Control is een hogedrukreiniger die geschikt is voor af en toe gebruik. Ook deze hogedrukreiniger brengt enkele typische Kärcher voordelen met zich mee. Deze voordelen zijn het gevolg van de volgende gegevens:

 • Veel accessoires meegeleverd (vuilfrees)
 • Inclusief een geïntegreerd waterfijnfilter
 • Inclusief een haspel
 • Bediening van de waterdruk via de spuitlans
 • Werkdruk van 130 bar
 • Doorvoercapaciteit van 420 liter per minuut
 • Watergekoelde motor
Karcher K4 Premium Full Control

Kärcher K4 Full Control

De Kärcher K4 Full Control is in principe het kleine(re) broertje van de hierboven genoemde Kärcher K4 Premium Full Control. Desondanks heeft deze variant ook veel voordelen dankzij de volgende gegevens:

 • Bedienen van de waterdruk via de spuitlans
 • Waterdruk van 130 bar
 • Doorvoercapaciteit van 420 liter per minuut
 • Veel accessoires meegeleverd (vuilfrees)
 • Inclusief geïntegreerd waterfijnfilter
 • Watergekoelde motor
 • Automatisch start/stop systeem
Karcher K4 Full Control

Bekijk prijzen van Kärcher K4 Full Control bij verschillende winkels:

Kärcher K4 Full Control Home

We sluiten dit artikel af met de Kärcher K4 Full Control Home. Met deze hogedrukreiniger kan je alle klussen rondom je huis uitvoeren. Dit is te danken aan de volgende gegevens:

 • Bediening van de waterdruk via de spuitlans
 • Waterdruk van 130 bar
 • Veel accessoires meegeleverd (vuilfrees én terrasreiniger)
 • Watergekoelde motor
 • Reinigingsmiddel meegeleverd
 • Doorvoercapaciteit van 420 liter per minuut
 • Automatisch start/stop systeem
Karcher K4 Full Control Home

Slotwoord

Zo, je hebt nu behoorlijk veel informatie over de Kärcher K4 hogedrukreinigers kunnen vinden. Naar welk van bovengenoemde varianten gaat jouw keuze? Ons advies is om de verschillende varianten goed met elkaar te vergelijken. Via onze website kan je direct de gewenste Kärcher K4 hogedrukreiniger bij één van onze partners aanschaffen. Veel plezier met je nieuwe aankoop!

Tresna.nl
Logo