Bosch UniversalAquatak 135 review

Ben je op zoek naar een compacte en betaalbare hogedrukreiniger voor thuisgebruik? En hoeft deze hogedrukreiniger over niet al te veel poespas te beschikken? Dan is de kans klein dat je bij een Kärcher hogedrukreiniger uitkomt. Die hogedrukreinigers zijn al snel vrij goedkoop en uitgebreid qua functies/mogelijkheden.

Een hogedrukreiniger waar je wél voor kunt kiezen, is de Bosch Aquatak 135. In deze Bosch UniversalAquatak 135 review bespreken we deze hogedrukreiniger van A tot Z. 

Bosch Aquatak 135

We bespreken de belangrijkste functies, de belangrijkste voordelen, de belangrijkste minpunten en het prijskaartje. Ook kijken we naar de ervaringen van andere gebruikers.

Op voorhand willen wij één ding verklappen: de Bosch UniversalAquatak 135 is verrassend goed. Bosch is wellicht niet het eerste merk waar je aan denkt bij het kopen van een hogedrukreiniger, maar dit merk heeft haar zaakjes prima op orde. Getuige de kwaliteit, mogelijkheden en prijskaartje van de Bosch UniversalAquatak 135.

Verschillende varianten van de Bosch UniversalAquatak 135

Als je op zoek naar meer informatie gaat, kom je al snel meerdere varianten van de Bosch UniversalAquatak 135 tegen. Deze verschillende varianten hebben we voor het overzicht even op een rijtje gezet.

Afbeelding

Product


Bosch Universal Aquatak 135

Onze beste koop!

Bosch UniversalAquatak 135

Werkdruk: 135 bar

Geen accessoires

Bosch universal aquatak car kit

Bosch UniversalAquatak 135 + Car kit

Werkdruk: 135 bar

Autowasborstel meegeleverd

bosch universal aquatak autowasborstel terrasreiniger

Bosch UniversalAquatak 135 + Bosch Home & Car Kit

Werkdruk: 135 bar

Terrasreiniger en autowasborstel meegeleverd

Producteigenschappen

ONZE BESTE KOOP

Bosch UniversalAquatak 135

Werkdruk: 135 bar

Geen accessoires

Bosch Universal Aquatak 135

Bosch UniversalAquatak 135 + Car kit

Werkdruk: 135 bar

Autowasborstel meegeleverd

Bosch universal aquatak car kit

Bosch UniversalAquatak 135 + Bosch Home & Car Kit

Werkdruk: 135 bar

Terrasreiniger en autowasborstel meegeleverd

bosch universal aquatak autowasborstel terrasreiniger

Voor welke Bosch UniversalAquatak 135 variant je het beste kunt kiezen? Dat is volledig aan jou, maar graag helpen we je een handje met deze review. Dat doen we door in de basis de pijlen op de normale variant van de Bosch UniversalAquatak 135 te richten. Daar waar mogelijk benoemen we op welke punten de andere varianten beter zijn. Dit kun je mogelijk ook al afleiden aan de hand van bovenstaande tabel.

De voordelen van de Bosch UniversalAquatak 135

Toen wij deze hogedrukreiniger uit mochten proberen, werden wij spontaan blij. De hogedrukreiniger doet zijn werk prima, biedt tal van handige extra’s en is ook nog betaalbaar. Al met al hebben wij opgemerkt dat de Bosch UniversalAquatak 135 meerdere voordelen biedt.                         

 • De belangrijkste voordelen bespreken we graag hieronder:
 • Prima specificaties
 • Veelzijdig te gebruiken
 • Waterdruk is naar wens regelbaar
 • Handig 3-in-1 mondstuk
 • Automatisch start-stop systeem
 • Uitmuntende prijs-kwaliteitsverhouding
 • Handige handgreep en wieltjes
 • Veel bewegingsvrijheid

Prima specificaties

Heb je deze Bosch UniversalAquatak 135 review tot zover doorgenomen? Dan heb je in bovenstaande tabel al kennis met de specificaties kennis kunnen maken. Graag duiden wij deze specificaties uitgebreider, aangezien deze specs in onze ogen meerdere voordelen met zich mee brengen.

 • Reinigingscapaciteit: 35 vierkante meter per uur. Concreet betekent dit dat je met deze hogedrukreiniger een oppervlakte van 35 vierkante meter per uur reinigt. In onze ogen is dit in de meeste gevallen meer dan voldoende.
 • Doorvoercapaciteit: 410 liter per uur. De Bosch Aquatak 135 is in staat om 410 liter water per uur te spuiten. Des te groter deze hoeveelheid water is, des te sneller een hogedrukreiniger werkt. We kunnen in ieder geval stellen dat de Bosch UniversalAquatak 135 vrij snel werkt!
 • Maximale werkdruk: 135 bar. Ook over de maximale werkdruk zijn wij erg te spreken. Dankzij deze werkdruk kun je grof vuil moeiteloos van een oppervlakte afspuiten, bijvoorbeeld van de grond of je schutting. De werkdruk is bovendien regelbaar, maar daar komen we verderop nog even op terug.
 • Maximale watertemperatuurtoevoer: 40 graden. Tijdens het spuiten van water mag dit water een maximale temperatuur van 40 graden hebben. Bij veel hogedrukreinigers kom je deze temperatuur tegen, dus ook dit is prima op orde.
 • In onze ogen scoort de Bosch 135 hogedrukreiniger hoge punten met deze specificaties. Zoals je in deze Bosch UniversalAquatak 135 review gaat lezen, zorgen deze specificaties sowieso voor de nodige voordelen.

Veelzijdig te gebruiken

Wat is voor jou de reden dat je een hogedrukreiniger aan wilt schaffen? Het verbaast je wellicht niks, maar de Bosch UniversalAquatak 135 kun je voor veel werkzaamheden gebruiken. In onze ogen is deze hogedrukreiniger voor zowel kleinere als grotere klussen geschikt.

Bij de kleine klussen kun je denken aan het afspuiten van je fiets. Als je met je MTB door de bossen hebt gefietst, is het aan te raden om even het modder van je MTB af te spuiten. Dat doe je op een gemakkelijke manier met de Bosch UniversalAquatak 135.

Bosch Aquatak 135 veelzijdigheid

Dit geldt eveneens voor het afspuiten van je tuinmeubelen. Zeker als je in het voorjaar de tuinmeubelen uit de stalling haalt, is het advies om deze even goed schoon te maken.

Wil je echter je motorfiets, je schutting of je terras reinigen? Ook daarvoor kun je prima gebruik maken van de Bosch UniversalAquatak 135.

Wil je per sé je terras kunnen reinigen? Dan raden wij je deze aanschaf van de Bosch UniversalAquatak 135 + Bosch Home & Car Kit aan. Bij die variant krijg je een terrasreiniger meegeleverd!

Al met al is deze hogedrukreiniger veelzijdig in te zetten. Ongeacht welke reinigingsklus je in de tuin of buiten uit wilt voeren, is dat met de Bosch UniversalAquatak 135 mogelijk.

Regelbare waterdruk

Ga je de tuinmeubelen afspuiten? Dan zou de straal een stuk zachter moeten zijn dan bij het afspuiten van de tuintegels. Gelukkig is het bij deze Bosch hogedrukreiniger mogelijk om zelf de waterdruk in te stellen.

Hoe je dit doet? Dit doe je door aan de spuitlans van de hogedrukreiniger te draaien. Draai naar links of rechts en je merkt direct dat de kracht van de waterstraal aangepast wordt. Dankzij deze regelbare waterdruk behoud je in ieder geval altijd de controle over je reinigingsklussen.

Handig 3-in-1 mondstuk

Kies je voor de aanschaf van de Bosch UniversalAquatak 135? Dan krijg je niet alleen deze hogedrukreiniger geleverd, maar óók een handig 3-in-1 mondstuk. Met dit mondstuk geniet je van oprecht veel mogelijkheden.

Dit mondstuk zorgt er namelijk voor dat je van drie stralen gebruik kunt maken. Het gaat hierbij om een vlakke straal, om een roterende straal en om een puntstraal. Elke straal komt in bepaalde situaties van pas.

Hierbij komt de regelbare waterdruk ook goed van pas. Heb je met echt hardnekkig vuil te maken? Dan kun je het beste voor de puntstraal kiezen en de waterdruk zo hoog mogelijk opvoeren. In dat geval levert de Bosch UniversalAquatak 135 de grootst mogelijke druk, waardoor het vuil waarschijnlijk snel niet meer te zien is!

Automatisch start-stop systeem

Een belangrijk nadeel van veel hogedrukreinigers is de belasting van de motor. Veel reinigers staan continu ‘aan’, waardoor de motor onnodig belast wordt. Bosch heeft hier gelukkig iets op bedacht; een automatisch start-stop systeem.

Met dank aan dit systeem schakelt de motor zichzelf automatisch uit. Doordat de motor dit met regelmaat doet, wordt de motor zo min mogelijk belast. Dit komt de levensduur van de motor absoluut ten goede.

Bosch Aquatak 135 start stop

Hoe dit start-stop systeem werkt? Nou, je hebt hier in principe geen omkijken naar. Zodra je je hand van de spuitlans afhaalt, stopt de motor direct met werken. Je hoeft hiervoor niet naar de hogedrukreiniger zelf te lopen. Nee, dit gebeurt allemaal volledig automatisch. Gemak dient de mens!

Uitmuntende prijs-kwaliteitsverhouding

Toen wij de Bosch UniversalAquatak 135 uit mochten proberen, waren onze verwachtingen niet super hooggespannen. Hoe dat kwam? Dat kwam vooral door het prijskaartje. Deze hogedrukreiniger kost een fractie van bijvoorbeeld een Kärcher hogedrukreiniger, waardoor wij er niet al te veel van verwacht hadden.

Onze verwachting bleek volledig verkeerd te zijn. De hogedrukreiniger heeft ons weten te verrassen, waardoor wij echt heel enthousiast zijn geworden over de prijs-kwaliteitsverhouding.

Wat je voor de Bosch UniversalAquatak 135 moet betalen? Je kunt uitgaan van een bedrag van 130 á 150 euro. Wat je precies moet betalen, is enigszins afhankelijk van eventuele aanbiedingen. Gelukkig kun je via dit artikel direct de prijzen bij onze partners checken, waardoor je van de beste prijs verzekerd bent.

Ook over de kwaliteit van deze hogedrukreiniger zijn wij erg te spreken. In onze ogen heeft Bosch voor prima materialen gekozen. Veel materialen voelen robuust aan, zijn tegen een stootje bestand en zorgen voor de gewenste levensduur. Hier bovenop komt dus ook nog het automatische start-stop systeem. Dankzij dit systeem blijft de kwaliteit van de motor prima.

Conclusie: de prijs-kwaliteitsverhouding van de Bosch UniversalAquatak 135 is uitmuntend. Zeker als je het met Kärcher hogedrukreinigers vergelijkt, is dit echt een prima hogedrukreiniger qua prijs en kwaliteit.

Handige handgreep en wieltjes

Waar wil jij zoal van de Bosch UniversalAquatak 135 gebruik gaan maken? Wil je dit in je achtertuin doen? Wil je dit in de voortuin doen? En wil je dit mogelijk ook nog bij je bedrijfspand doen? Ongeacht waar je deze hogedrukreiniger wilt gebruiken, geniet je van veel gemak. Dit is hoofdzakelijk aan onderstaande onderdelen te danken:

Bosch Aquatak 135 wieltjes
 • Wieltjes: Bosch heeft bij deze hogedrukreiniger voor twee grote wielen gekozen. Doordat de wielen vrij groot zijn, zijn deze prima tegen een stootje bestand. Je maakt hierdoor op de lange termijn met veel plezier gebruik van deze wieltjes.
 • Handgreep: ook de handgreep van de Bosch UniversalAquatak 135 spreekt ons erg aan. Bosch heeft niet alleen voor een ergonomische handgreep gekozen, maar ook voor een uitschuifbare handgreep. Mocht je de hogedrukreiniger op een vaste plek gebruiken, kun je de handgreep dus ook probleemloos naar beneden schuiven. Dit is ook wel zo prettig als je de hogedrukreiniger opbergt.

Al met al zorgen de wieltjes en handgreep voor veel gemak. Zeker als je de hogedrukreiniger met enige regelmaat verplaatst, komen deze onderdelen echt heel goed van pas.

Veel bewegingsvrijheid

Weet je waar de wieltjes en handgreep ook nog voor zorgen? Voor de nodige bewegingsvrijheid. Dit is echter niet alleen aan die onderdelen te danken, maar ook aan de hogedrukslang.

Deze slang heeft een lengte van 7 meter . Dit is niet voerdreven lang, maar is voor in de meeste tuinen meer dan voldoende. Wel moet je even goed rekening houden met het feit dat je géén tuinslang meegeleverd krijgt. Hoe dit precies zit, bespreken we graag verderop in deze Bosch UniversalAquatak 135 review.

Overige voordelen

Zoals je hebt kunnen lezen, zijn wij erg enthousiast over deze Bosch hogedrukreiniger. We hadden het zelf niet verwacht op voorhand, maar deze hogedrukreiniger biedt echt veel voordelen. Dat blijkt niet alleen uit bovenstaande voordelen, maar uit nog veel meer voordelen. Bekijk onderstaande video op je gemakje en maak met nog meer voordelen kennis:

De nadelen van de Bosch UniversalAquatak 135

Is de Bosch UniversalAquatak 135 een hogedrukreiniger die wij direct aan kunnen raden? Daar komt het inderdaad wel op neer. Net zoals bij alle andere hogedrukreinigers zijn we echter ook bij deze variant op enkele nadelen gestuit.

In onderstaand lijstje vind je de belangrijkste nadelen van deze hogedrukreiniger:

 • Met weinig accessoires geleverd
 • Zonder tuinslang geleverd
 • Maakt veel lawaai
 • Niet geschikt voor de zwaarste klussen

Weinig accessoires

Kies je voor de Bosch UniversalAquatak 135? Dan kies je indirect voor een hogedrukreiniger zonder al te veel accessoires. Bij aanschaf krijg je bijvoorbeeld géén autowasborstel en terrasreiniger meegeleverd.

Wil je wel graag een terrasreiniger hebben? Dan kies je het beste voor de Bosch UniversalAquatak 135 + Bosch Home Kit. Deze variant van de 135 hogedrukreiniger wordt wél met een terrasreiniger geleverd.

Wil je wel graag een autowasborstel hebben? Dan kies je het beste voor de Bosch UniversalAquatak 135 + Car kit. Deze variant wordt standaard met autowasborstel geleverd.

Wil je het helemaal goed doen? Dan kun je ook kiezen voor de Bosch UniversalAquatak 135 + Bosch Home & Car Kit. Bij deze variant krijg je zowel de autowasborstel als de terrasreiniger meegeleverd.

Belangrijk aandachtspunt: deze twee varianten zijn wel prijziger.

Zonder tuinslang is geleverd

Eén van de belangrijkste nadelen is dat deze hogedrukreiniger zonder tuinslang geleverd wordt. Dit betekent dat je nog separaat een tuinslang aan moet schaffen, waardoor de totale investering verder oploopt.

Wil je direct de beste tuinslang aanschaffen? Check dan ons artikel ‘beste tuinslang’. In dat artikel vind je informatie over de beste tuinslangen van dit moment. Kies voor één van die tuinslangen en je hebt dit nadeel direct teniet gedaan.

Maakt veel lawaai                                 

Wat ons bij de Bosch UniversalAquatak 135 niet helemaal aanstaat, is het geluidsniveau. Als we naar de meningen van andere gebruikers kijken, zien we dit ook veelvuldig als een nadeel voorbijkomen.

Opvallend hierbij is dat Bosch in haar specificaties niet rept over het maximale geluidsniveau. Wij hebben in ieder geval opgemerkt dat het geluidsniveau behoorlijk hoog ligt.

Bosch Aquatak 135 lawaai

Hoe dit komt? Dit heeft wat ons betreft te maken met het gebrek aan isolatie. Bij Kärcher wordt bijvoorbeeld meer aandacht aan de isolatie besteed, waardoor die hogedrukreinigers minder lawaai produceren.

Niet voor de zwaarste klussen geschikt

Wil je nou echt grote of zware reinigingsklussen uitvoeren? Dan is de Bosch UniversalAquatak 135 niet voor je geschikt. In dat geval kun je beter voor een krachtigere variant van Bosch of van Kärcher kiezen.

Wij raden je vooral aan om te kiezen voor een variant met een hogere maximale werkdruk. Binnen het aanbod van Bosch vind je bijvoorbeeld de Bosch AdvancedAquatak 160; deze variant heeft een maximale werkdruk van 160 bar.

Ervaringen van andere kopers

In de afgelopen periode hebben veel personen gekozen voor de Bosch UniversalAquatak 135. Dit blijkt onder meer uit de hoeveelheid beoordelingen bij onze partners Bol.com en Coolblue. Bij Bol.com hebben 43 mensen een beoordeling achtergelaten, waarvan de gemiddelde score een 4,5 op een schaal van 1 tot 5 is.

Bij onze partner Coolblue hebben 38 mensen een beoordeling achtergelaten. Van die beoordelingen is de gemiddelde score een 8,5; ook deze kopers zijn dus behoorlijk enthousiast. Om je hier een indruk van te geven, hebben wij enkele beoordelingen voor je op een rijtje gezet:

Bosch Aquatak 135 ervaringen
 • Handig in gebruik en snel terug opgeborgen!
 • Gebruiksgemak, gemakkelijk te verplaatsen, voelt gewoon degelijk aan.
 • Voldoet geheel aan mijn verwachtingen
 • Zeer goeie hogedrukreiniger voor een goeie prijs
 • Werkt perfect, precies wat ik zocht, beter dan die van Kärcher
 • Werkt goed op de auto en in de tuin
 • Compact en veelzijdig
 • Apparaat is mooi en heb hem nu eenmaal gebruikt voor de tuin maar komt net wat kracht te kort voor het echte werk. Ik heb vandaag de terrasreiniger erbij besteld om te kijken of het daar beter mee gaat
 • Prima apparaat, gebruikt om de bestrating schoon te spuiten met de vuilfrees. Ging erg goed en snel
 • Het is een goede en krachtige hogedrukreiniger. Handig in gebruik. Alleen het snoer opruimen gaat wat lastig. Verder echt top.
 • Prima apparaat. Hoewel het een simpel apparaat is is het toch jammer dat er geen (simpele) gebruiksaanwijzing bij zit (staat wel op het internet kwam ik later achter). Het is dan even zoeken hoe hij in elkaar gezet moet worden. Maar ik ben er heel blij mee. Krachtig apparaat dat zijn werk goed doet.

Al met al zijn de meeste beoordelingen erg positief. Wel zijn her en der negatieve beoordelingen te vinden, maar die sluiten grotendeels aan op de genoemde nadelen in deze Bosch UniversalAquatak 135 review.

De Bosch UniversalAquatak 135 kopen

Hebben wij je met deze Bosch UniversalAquatak 135 review warm weten te maken? Dan raden wij je aan om via onderstaande buttons de prijzen bij onze partners te checken. Wij weten uit ervaringen dat onze partners regelmatig met een (flinke) aanbieding stunten. Dankzij zo’n aanbieding wordt de prijs-kwaliteitsverhouding nóg beter.

Alternatieven

Voldoet de Bosch UniversalAquatak 135 grotendeels aan je wensen? Maar, ben je nog niet helemaal overtuigd geraakt door deze review? Dan raden wij je aan om naar onderstaande alternatieven te kijken. Deze alternatieven zijn grotendeels vergelijkbaar, maar verschillen qua details van de Bosch UniversalAquatak 135.

Kärcher K3 Power Control

Gaat je voorkeur toch uit naar een hogedrukreiniger van Kärcher? Dan is de Kärcher K3 Power Control wellicht een prima optie voor je. Deze hogedrukreiniger is ongeveer net zo duur als de Bosch 135, maar heeft wel een iets lagere maximale werkdruk; 120 bar om precies te zijn.

Verder krijg je bij aanschaf twee spuitlansen geleverd. Daar waar Bosch alles in één spuitlans heeft verwerkt, heeft Kärcher voor twee aparte spuitlansen gekozen. Overigens krijg je bij deze Kärcher hogedrukreiniger ook geen accessoires meegeleverd.

Kärcher K3 Power Control

Bosch AdvancedAquatak 150

Gaat je voorkeur uit naar een (veel) krachtigere Bosch hogedrukreiniger? Dan is de Bosch AdvancedAquatak 150 wellicht een prima optie voor je. Deze hogedrukreiniger levert een maximale werkdruk van 150 bar, maar is wel ruim twee keer zo duur.

Het verschil van de 15 bar extra is echter wel goed merkbaar. Verder beschikt deze hogedrukreiniger over een handige haspel, terwijl dit bij de Bosch 135 niet het geval is. Net zoals bij de Bosch 135 wordt óók deze Bosch hogedrukreiniger zonder enige accessoires geleverd.

Bosch AdvancedAquatak 150
Tresna.nl
Logo