Beste Kärcher hogedrukreiniger

Met een hogedrukreiniger ben je in staat om meerdere soorten (reiniging)klussen uit te voeren. Je kunt je auto schoon spuiten met een hogedrukreiniger, je kunt het terras grondig schoonmaken en je kunt zelfs een tractor volledig schoonmaken. De toepassingen van een hogedrukreiniger zijn zeer divers.

Dit apparaat maakt gebruik van een hoge druk in combinatie met water. Je kunt de hogedrukspuit rechtstreeks aansluiten op de tuinslang. Vervolgens stel je de kracht in, koppel je het juiste accessoire aan de hogedrukreiniger en je kunt direct beginnen.

Een hogedrukreiniger is al met al een multifunctioneel product, maar je moet wel de juiste variant aanschaffen. De verschillende varianten zijn namelijk voor specifieke werkzaamheden geschikt. Dat is direct terug te zien in het assortiment van Kärcher. Dit welbekende merk is één van de marktleiders binnen de wereld van hogedrukreinigers en biedt een uitgebreid assortiment aan. Als je op zoek naar een hogedrukreiniger bent, is de kans groot dat je al snel op één van de apparaten van dit merk stuit.

Onze top 5 Kärcher hogedrukreinigers

Afbeelding

Product


Karcher K4 Full Control Car & Home

Onze beste koop!

Karcher K4 Full Control Car & Home

Beste multifunctionele Kärcher Hogedrukreiniger

of

Karcher K3 Premium Full Control Home

Karcher K3 Premium Full Control Home

Beste Kärcher hogedrukreiniger voor af-en-toe gebruik

of

Karcher K7 Premium Full Control Plus Home

Karcher K7 Premium Full Control Plus Home

Beste Kärcher hogedrukreiniger voor ​de professional

of

Karcher K5 Full Control Car & Home

Karcher K5 Full Control Car & Home

Beste Kärcher hogedrukreiniger voor intensief gebruik

of

Karcher K2 Universal

Karcher K2 Universal

Beste voordelige Kärcher hogedrukreiniger

of

Producteigenschappen

ONZE BESTE KOOP

Karcher K4 Full Control Car & Home

Beste multifunctionele Kärcher Hogedrukreiniger

Karcher K4 Full Control Car & Home

of

Karcher K3 Premium Full Control Home

Beste Kärcher hogedrukreiniger voor af-en-toe gebruik

Karcher K3 Premium Full Control Home

of

Karcher K7 Premium Full Control Plus Home

Beste Kärcher hogedrukreiniger voor de professional

Karcher K7 Premium Full Control Plus Home

of

Karcher K5 Full Control Car & Home

Beste Kärcher hogedrukreiniger voor intensief gebruik

Karcher K5 Full Control Car & Home

of

Karcher K2 Universal

Beste voordelige Kärcher hogedrukreiniger

Karcher K2 Universal

of

In dit artikel kan je uitgebreide informatie vinden over de verschillende hogedrukreinigers van het merk Kärcher. We bespreken per situatie wat de beste variant is en we geven aan het einde van dit artikel extra toelichting in de koopgids. Na het lezen van dit artikel heb je de juiste info om de juiste hogedrukreiniger van dit merk aan te gaan schaffen.

Hieronder hebben wij een tabel samengesteld met daarin de vijf beste hogedrukreinigers van Kärcher. Wij hebben deze apparaten aan een specifieke categorie gekoppeld. Zo hebben we de beste hogedrukreiniger voor intensief gebruik aangewezen, maar ook de beste hogedrukreiniger voor af-en-toe gebruik. Ook vind je nog een hogedrukreiniger die kostentechnisch het meest interessant is. Als je iets verder naar beneden scrollt, kom je per apparaat een uitgebreide review tegen.

Voordelen van een hogedrukreiniger

Voordat we gaan beginnen met het bespreken van de verschillende apparaten, willen we eerst nader kijken naar de voordelen. Wat zijn nou redenen om een hogedrukspuit te gaan gebruiken? In onderstaand lijstje vind je de belangrijkste voordelen van een dergelijk apparaat:

 • Een hogedrukreiniger is makkelijk te bedienen
 • Een hogedrukreiniger heeft een brede toepasbaarheid
 • Een hogedrukreiniger reinigt het object bijzonder snel
 • Een hogedrukreiniger maakt eenvoudig grote oppervlakten schoon

Als je optimaal van bovenstaande voordelen wilt genieten, moet je wel de juiste reiniger aanschaffen. Hieronder trappen we af met de review van de – in onze ogen – beste & meest multifunctionele hogedrukreiniger van Kärcher.

Beste multifunctionele Kärcher hogedrukreiniger – Kärcher K4 Full Control Car & Home

Het mag duidelijk zijn dat een hogedrukreiniger te allen tijde een multifunctioneel apparaat is. Wil je nou écht profiteren van de verschillende mogelijkheden? Dan raden wij de Kärcher K4 Full Control Car & Home aan.

Zoals de naam van deze reiniger al doet vermoeden, kan je hier vele soorten klussen mee uitvoeren. Dankzij de veelzijdigheid, het relatief gunstige prijskaartje en de vele voordelen hebben wij deze hogedrukreiniger tot de beste koop uitgeroepen.

 • Werkdruk: 130 bar
 • Reinigingscapaciteit: 30 vierkante meter per uur
 • Doorvoercapaciteit: 420 liter per uur
 • Maximale watertemperatuurtoevoer: 40 graden
 • Geschikt voor een terras van maximaal 40 vierkante meter

Een van de voordelen van dit apparaat is dus dat je meerdere reinigingsklussen uit kunt voeren. Zo is het mogelijk om het terras te reinigen, een auto schoon te maken en overige (grote) oppervlakten probleemloos schoon te maken.

Deze multifunctionaliteit is onder andere te danken aan de meegeleverde accessoires. De volgende accessoires krijg je standaard meegeleverd bij de Kärcher K4 Full Control Car & Home:

 • Terrasreiniger T 350
 • Hogedrukslang 6m
 • 3-in-1 steen- en gevelreiniger 1L
 • Roterende wasborstel
 • 0,3L schuimsproeier
 • 3-in-1 car shampoo 1L
 • Hogedrukpistool G 145 Q Full Control
 • Variopower Jet
 • Vuilfrees

Met bijvoorbeeld de terrasreiniger kan je jouw terras grondig schoonmaken, terwijl je met de wasborstel jouw auto krasvrij kunt reinigen. Volgens Kärcher is deze hogedrukreiniger met name geschikt voor af-en-toe gebruik en kan je de volgende objecten hiermee schoonmaken: auto, fiets, motorfiets, schutting, terras, tuingereedschap en tuinmeubelen.

Een ander voordeel van dit apparaat is terug te vinden in de bediening. Op de spuitlans kan je namelijk zelf instellen wat de waterdruk moet zijn. Hierdoor heb je te allen tijde controle over de schoonmaakwerkzaamheden. Je stelt de waterdruk simpelweg op de reinigingsklus af.

Ook op het gebied van veiligheid en een lange levensduur heeft Kärcher de nodige maatregelen getroffen. Deze Kärcher K4 Full Control Car & Home heeft een handig automatisch start-stop systeem. Dit systeem zorgt ervoor dat de motor nooit overbelast raakt én dat de motor niet onnodig belast wordt. Dit komt de levensduur van de machine absoluut ten goede.

Tot slot willen we nog de relatief compacte afmetingen als een voordeel aanstippen. De machine is 58,4 centimeter hoog, 39,7 centimeter diep en 30,5 centimeter breed. Dankzij deze afmetingen kan je de hogedrukreiniger zonder al te veel problemen in bijvoorbeeld je schuur opruimen. Op het moment dat je ‘m nodig hebt, pak je de reiniger er gemakkelijk bij. Dat is ook te danken aan het gewicht van 11,4 kilogram.

karcher K4 hogedrukreiniger

Heeft onze beste koop dan ook nog nadelen? Ja, zeker. We hebben twee nadelen weten te vinden. Het eerste nadeel is terug te vinden in het feit dat je géén tuinslang meegeleverd krijgt. Gelukkig hebben de meeste huishoudens in Nederland wel een tuinslang thuis liggen. Voor dit apparaat heb je een tuinslang met een minimale lengte van 7,5 meter en een diameter van 13 millimeter nodig.

Daarnaast is het zo dat deze hogedrukreiniger zonder rioolslang geleverd wordt. Als dit accessoire ook nog meegeleverd zou worden, zou de machine nagenoeg perfect zijn geweest.

Je krijgt bij aanschaf geen tuinslang meegeleverd.

Voordelen

 • Hoge kwaliteit
 • Multifunctioneel inzetbaar
 • Veel accessoires meegeleverd

Nadelen

 • Geen rioolslang meegeleverd
 • Geen tuinslang meegeleverd

Conclusie

De Kärcher K4 Full Control Car & Home is in onze ogen de beste koop voor een gemiddeld huishouden. Deze hogedrukreiniger is op vele manieren inzetbaar, levert prima werk af en is makkelijk te bedienen. Als je op zoek naar een multifunctionele hogedrukreiniger voor af-en-toe gebruik bent, is dit de beste keuze.

Beste Kärcher hogedrukreiniger voor af-en-toe gebruik – Kärcher K3 Premium Full Control Home

Wil je een nieuwe hogedrukreiniger af en toe gaan gebruiken? Is daarbij de hierboven genoemde variant nét iets te uitgebreid voor je? Dan kunnen wij de Kärcher K3 Premium Full Control Home aanraden. Deze hogedrukspuit heeft eigenlijk alles waar je naar op zoek bent als je ‘m af en toe wenst te gaan gebruiken.

 • Werkdruk: 120 bar
 • Reinigingscapaciteit: 30 vierkante meter per uur
 • Doorvoercapaciteit: 380 liter per minuut
 • Maximale watertemperatuurtoevoer: 40 graden
 • Geschikt voor een terras van maximaal 40 vierkante meter

Met deze hogedrukreiniger ben je in staat om een auto, fiets, motorfiets, terras, tuingereedschap en tuinmeubelen grondig te reinigen. Dankzij de werkdruk van 120 bar en de doorvoercapaciteit van 380 liter per minuut gaat dit tamelijk snel.

Bij het gebruik maken van de hogedrukreiniger kan je een beroep doen op meerdere meegeleverde accessoires. De volgende accessoires worden standaard meegeleverd bij aanschaf van de Kärcher K3 Premium Full Control Home:

 • Terrasreiniger T 150
 • Patio & Deck reinigingsmiddel 0,5 L
 • Hogedrukpistolen, G 120 Q Full Control
 • Variopower Jet
 • Vuilfrees
 • Haspel
 • Hogedrukslang 6m
 • Adapter tuinslang 3/4"

Doordat je deze hogedrukreiniger voor meerdere doeleinden kunt gebruiken, moet je continue het juiste accessoire uitkiezen. De vuilfrees is geschikt om hardnekkig vuil te verwijderen, terwijl de terrasreiniger jouw terras perfect schoon maakt.

Dankzij een bediening op de spuitlans heb je zelf de volledige controle over de waterdruk. De waterdruk kan je zodoende te allen tijde afstemmen op het soort reinigingsklus. Moet je een auto schoonmaken? Dan heb je een andere waterdruk nodig dan bij het schoonmaken van een terras. Op de spuitlans wordt bovendien de waterdruk duidelijk met led-lampjes weergegeven.

Bij deze hogedrukreiniger heb je tevens de beschikking over een handige haspel. Dankzij deze haspel kan je de slang altijd netjes op rollen, zodat de slang niet gaat draaien en/of knikken.

In de hogedrukspuit is ook een handig waterfilter te vinden. Dit waterfilter beschermt de pomp in de machine tegen vuile deeltjes. Door deze bescherming heeft de machine een lange levensduur. Je kunt probleemloos jaren genieten van de kracht, het gemak en het plezier van deze hogedrukreiniger.

Heb je niet zoveel ruimte in jouw huis om een hogedrukreiniger te bewaren? Geen probleem; deze hogedrukreiniger is namelijk niet al te groot. De hoogte is 60 centimeter, de diepte is 35,1 centimeter en de breedte is 28,1 centimeter. Dankzij het minieme gewicht van 7,5 kilogram kan je bovendien de reiniger moeiteloos optillen en verplaatsen.

Is het dan allemaal positief bij deze hogedrukreiniger? Nou, het is spijtig dat je twee accessoires niet meegeleverd krijgt. We hebben het daarbij allereerst over een wasborstel. Deze wasborstel krijg je niet standaard meegeleverd, terwijl het wel één van de meest gebruikte accessoires is.

Karcher K3

Daarnaast krijg je ook niet standaard een tuinslag meegeleverd. Dat is echter een kleiner nadeel, aangezien je ongetwijfeld thuis al een tuinslang hebt. Bij de Kärcher K3 Premium Full Control Home heb je wel de volgende tuinslang nodig: een tuislang met een diameter van 13 millimeter en een minimale lengte van 7,5 meter.

Deze hogedrukreiniger wordt standaard zonder wasborstel geleverd.

Voordelen

 • Geschikt voor vele reinigingsklussen
 • Inclusief waterfilter & haspel
 • Inclusief meerdere accessoires

Nadelen

 • Geen wasborstel meegeleverd
 • Geen tuinslang meegeleverd

Conclusie

De Kärcher K3 Premium Full Control Home is dé aangewezen hogedrukreiniger voor mensen die af en toe deze reiniger wensen te gebruiken. De machine is handig in gebruik, levert voldoende kracht en wordt standaard met meerdere accessoires meegeleverd. Spijtig genoeg krijg je echter niet standaard een wasborstel meegeleverd.

Beste Kärcher hogedrukreiniger voor de professional – Kärcher K7 Premium Full Control Plus Home

Ben je als professional actief en ben je op zoek naar een geschikte hogedrukreiniger? Dan hoef je niet meer verder te kijken. De Kärcher K7 Premium Full Control Plus Home heeft simpelweg alles waar je naar op zoek bent. Met deze reiniger kan je alle klussen aan, kan je op een zeer efficiënte manier werken en bespaar je dus veel tijd.

 • Werkdruk: 180 bar
 • Reinigingscapaciteit: Meer dan 60 vierkante meter per uur
 • Doorvoercapaciteit: 600 liter per minuut
 • Maximale watertemperatuurtoevoer: 60 graden
 • Geschikt voor terrassen van minstens 40 vierkante meter groot

De bovenstaande statistieken spreken direct tot de verbeelding. Je hebt een krachtige, uitgebreide en hoogwaardige hogedrukreiniger tot je beschikking. Een hogedrukreiniger waar je vele klanten tevreden mee kunt maken.

Bij het aanschaffen van deze hogedrukreiniger krijg je standaard de nodige accessoires meegeleverd:

 • Terrasreiniger T 450
 • 3-in-1 steen- en gevelreiniger 1 L
 • Hogedrukpistolen, G 180 Q Full Control Plus
 • Haspel
 • Hogedrukslang 10m
 • Telescopische handgreep
 • Soft bag
 • Adapter tuinslang 3/4"
 • 3-in-1 Multi Jet

Hierbij valt met name de 3-in-1-steen- en gevelreiniger op. Met dit accessoire kan je moeiteloos een tuin weer in oude staat herstellen. Je kunt de stenen tegels perfect schoonmaken. Maar, het is ook mogelijk om de gevel volledig naar wens schoon te maken. Een uitermate handig accessoire dus.

Ook is het mogelijk om met deze hogedrukreiniger een volledig zwembad schoon te maken. Dat is te danken aan de hoge werkdruk van 180 bar. Ter vergelijking: de hierboven genoemde varianten hadden een werkdruk van 120 & 130 bar. Volgens Kärcher is deze hogedrukreiniger geschikt voor de volgende objecten: Fiets, Metselwerk, Motorfiets, Riool, Schutting, Terras, Tractor, Tuingereedschap, Tuinmeubelen, Zwembad.

De hogedrukreiniger heeft bovendien de beschikking over handige en innovatieve features. Zo stelt het Plug ’n Clean Systeem je in staat om reinigingsmiddelen op een handige manier toe te voegen. Het lcd-scherm laat duidelijk de regelbare waterdruk zien en je kunt de slang na gebruik met behulp van de haspel perfect oprollen.

Bijkomend voordeel is dat je deze hogedrukreiniger moeiteloos kunt verplaatsen. Dat is te danken aan de stevige en wenkbare wieltjes die onder de reiniger gemonteerd zitten. Wil je voor een lange periode van deze hogedrukreiniger gebruik maken? Geen probleem; het waterfilter zorgt ervoor dat alle vuildeeltjes uit de machine wegblijven.

Het mag duidelijk zijn dat de Kärcher K7 Premium Full Control Plus Home de meest uitgebreide en beste hogedrukreiniger van dit merk is. Daar is de prijs dan ook naar; bij onze partner Coolblue betaal je bijvoorbeeld een bedrag van 462 euro. Dat is duurder dan bovengenoemde varianten, maar je krijgt absoluut waar voor je geld.

Een nadeel is dat je bij deze machine de volgende accessoires niet meegeleverd krijgt: een rioolslang, een wasborstel en een tuinslang. Voor de tuinslang heb je een slang met een diameter van 13 millimeter en een minimale lengte van 7,5 meter nodig. Let hier goed op.

Daarnaast is het zo dat de hogedrukreiniger relatief zwaar is. Een gewicht van 18 kilogram is zeker aan de zware kant.

Karcher K7

Je krijgt bij deze hogedrukreiniger geen rioolslang, tuinslang en wasborstel meegeleverd.

Voordelen

 • Onwijs veel kracht
 • Veel accessoires meegeleverd
 • Lange levensduur

Nadelen

 • Geen wasborstel meegeleverd
 • Geen rioolslang meegeleverd
 • Geen tuinslang meegeleverd

Conclusie

De Kärcher K7 Premium Full Control Plus Home is de allerbeste hogedrukreiniger voor een professional. Dankzij handige snufjes, veel kracht en veel accessoires kan je snel en moeiteloos allerlei klussen uitvoeren. Met deze hogedrukreiniger kan je elke klus met succes voltooien.

Beste Kärcher hogedrukreiniger voor intensief gebruik – Kärcher K5 Full Control Car & Home

Ben je regelmatig rondom het huis bezig met een hogedrukreiniger? Gebruik je de hogedrukreiniger daarbij ook nog eens relatief intensief? Dan willen wij je graag aanraden om naar de Kärcher K5 Full Control Car & Home te kijken. Deze machine heeft alles wat je maar nodig hebt tijdens intensief gebruik.

 • Werkdruk: 145 bar
 • Reinigingscapaciteit: 40 vierkante meter per uur
 • Doorvoercapaciteit: 500 liter per minuut
 • Maximale watertoevoertemperatuur: 40 graden
 • Geschikt voor een terras van maximaal 40 vierkante meter

Onder intensief verbruik verstaan we dat je met enige regelmatig gebruik maakt van de hogedrukreiniger. Daarbij spuit je niet alleen even de tegels af, maar je probeert alle stenen in de tuin grondig te reinigen. Daarnaast kan je ook nog de gevel reinigen met dank aan de meegeleverde 3-in-1-steen- en gevelreiniger. Dat is niet de enige accessoire die je standaard meegeleverd krijgt:

 • Terrasreiniger T 350
 • 3-in-1 steen- en gevelreiniger 1L
 • Roterende wasborstel
 • 0,3L schuimsproeier
 • 3-in-1 car shampoo 1L
 • Droogdoek
 • Hogedrukpistool G 145 Q Full Control
 • Variopower Jet
 • Vuilfrees

Dankzij deze waslijst aan standaard meegeleverde accessoires kan je veel klussen opknappen. Volgens Kärcher kan je de volgende objecten hiermee reinigen/schoonmaken: Auto, Caravan, Fiets, Metselwerk, Motorfiets, Schutting, Terras, Tuingereedschap, Tuinmeubelen.

Zoals je van Kärcher mag verwachten, is deze hogedrukreiniger van een ongekend hoge kwaliteit. Dat is onder andere te danken aan het automatische start/stop systeem. Dit systeem zorgt ervoor dat de motor nooit onnodig of té zwaar belast wordt.

De hogedrukreiniger heeft bovendien een geïntegreerd waterfilter. Dit waterfilter filtert alle vuildeeltjes eruit, zodat deze geen toegang tot de motor van de machine krijgen. Mede vanwege deze features kan je genieten van een lange levensduur.

Bij de verschillende klussen heb je continue een andere waterdruk nodig. Voor het schoonspuiten van stenen in jouw tuin heb je hoogstwaarschijnlijk een hogere druk nodig dan bij het afspuiten van jouw auto. Geen probleem; je hebt op de lans namelijk de beschikking over een bedieningspaneel. Dankzij dit paneel heb je volledige zeggenschap over de waterdruk waarmee je werkt.

Dankzij de relatief compacte afmetingen kan je de machine bovendien prima opbergen. De machine is 58,4 centimeter hoog, 39,7 centimeter diep en 30,5 breed. Dankzij een gewicht van 12,7 kilogram kost het optillen en verplaatsen van het apparaat ook niet al te veel kracht/energie.

Hebben we allemaal positieve woorden over voor de Kärcher K5 Full Control Car & Home? Nee, ook deze hogedrukreiniger brengt enkele kleine nadelen met zich mee. Zo is het bijzonder spijtig dat je standaard geen rioolslang en tuinslang meegeleverd krijgt. Bij het aanschaffen van de tuinslang moet je goed op de volgende eigenschappen letten: een diameter van 13 millimeter en een minimale lengte van 7,5 meter.

Karcher K5

Daarnaast is deze hogedrukreiniger relatief prijzig. Bij onze partner Coolblue betaal je een bedrag van 379 euro voor het apparaat. Daarbij ben je dus wel verzekerd van een onwijs krachtig, handig, multifunctioneel en hoogwaardig apparaat.

De machine is relatief duur.

Voordelen

 • Veel accessoires meegeleverd
 • Multifunctioneel inzetbaar
 • Werkdruk van 145 bar

Nadelen

 • Relatief prijzig
 • Geen tuinslang meegeleverd
 • Geen rioolslang meegeleverd

Conclusie

De Kärcher K5 Full Control Car & Home is de beste hogedrukreiniger voor intensief gebruik. Gebruik je de reiniger regelmatig en voor intensieve klussen? Dan is deze reiniger je op het lijf geschreven. Je kunt gebruik maken van veel meegeleverde accessoires en de algehele kwaliteit is onwijs hoog.

Beste voordelige Kärcher hogedrukreiniger – Kärcher K2 Universal

Wil je graag een hogedrukreiniger aanschaffen, maar heb je daar niet al te veel geld voor over? Ook dan is een geschikt apparaat in het assortiment van Kärcher te vinden. De Kärcher K2 Universal is gunstig geprijsd en heeft een prima prijs-kwaliteitsverhouding.

 • Werkdruk: 110 bar
 • Reinigingscapaciteit: 20 vierkante meter per uur
 • Doorvoercapaciteit: 360 liter per uur
 • Maximale watertemperatuurtoevoer: 40 graden
 • Geschikt voor een terras van maximaal 25 vierkante meter 

Deze statistieken laten direct zien dat we met het instapmodel te maken hebben. Onder meer de werkdruk en de doorvoercapaciteit zijn namelijk niet met bovengenoemde apparaten te vergelijken. Desondanks is dit een apparaat waar je meer dan prima mee uit de voeten kan. Eigenlijk heeft Kärcher zichzelf overtroffen bij het ontwerpen van de Kärcher K2 Universal.

Eén van de aspecten waar je aan merkt dat we met een basismodel te maken hebben, is het beperkt aantal accessoires dat meegeleverd worden:

 • Spuitpistool clips
 • Hogedrukslang 3 meter
 • Vuilfrees

Mede hierom is deze machine niet geschikt om bijvoorbeeld je terras mee te reinigen. Volgens Kärcher is het wel meer dan prima mogelijk om een fiets, tuingereedschap en tuinmeubelen schoon te maken. Uiteraard kan je met deze hogedrukspuit ook je auto afspuiten.

Een belangrijk voordeel is de compactheid en het minieme gewicht. Deze machine weegt namelijk maar 4 kilo en is slechts 44,3 centimeter hoog, 17,6 centimeter diep en 28 centimeter breed. Dankzij deze compacte afmetingen kan je de machine op elke gewenste plek opruimen. Dankzij het minieme gewicht kan je de machine naar elke gewenste locatie meenemen.

Ook iets wat tot de verbeelding spreekt, is het prijskaartje. Ja, dat is misschien wel het meest spraakmakende bij de Kärcher K2 Universal. Bij onze partner Coolblue hoef je slechts 69 euro voor deze hogedrukreiniger te betalen. Het is ook mogelijk om voor een luxere variant te gaan; logischerwijs stijgt daarmee ook de prijs.

In de machine is een handig automatisch start/stop systeem aanwezig. Dit systeem schakelt de machine uit op het moment dat deze niet meer gebruikt wordt. Hierdoor wordt de motor niet onnodig belast en wordt de levensduur van de machine verlengd.

Hebben we nog opmerkingen omtrent deze hogedrukreiniger? Ja, het is jammer dat je geen terrasreiniger, rioolslang, wasborstel en tuinslang meegeleverd krijgt. Gezien het prijskaartje is dat echter niet geheel verwonderlijk.

Daarnaast is het jammer dat deze machine geen waterfilter heeft. Hierdoor is het mogelijk dat vuildeeltjes tot de motor kunnen dringen.

Karcher K2

De machine heeft geen waterfilter.

Voordelen

 • Gunstig geprijsd
 • Compacte machine
 • Start/stop systeem aanwezig

Nadelen

 • Geen waterfilter aanwezig
 • Geen terrasreiniger meegeleverd
 • Geen tuinslang meegeleverd

Conclusie

De Kärcher K2 Universal is de beste hogedrukreiniger met een gunstige prijskaartje. Voor minder dan zeven tientjes ben je al de trotse eigenaar van deze prima functionerende hogedrukreiniger. Dankzij het handige handvat en het minieme gewicht is de reiniger bovendien makkelijk op te tillen.

Koopgids

In dit artikel heb je veel informatie over verschillende Kärcher hogedrukreinigers kunnen vinden. Per soort situatie – bijvoorbeeld af-en-toe gebruik en intensief gebruik – heb je de meest geschikte variant kunnen vinden. Ben je er nog niet helemaal over uit welke hogedrukreiniger je aan moet schaffen? Deze koopgids geeft je alle gewenste informatie omtrent criteria waar je goed op moet letten. Lees de onderstaande koopgids door en vergelijk nogmaals de verschillende hogedrukreinigers. Hoogstwaarschijnlijk kan je dan wél de keuze maken. Wil je verder kijken dan de hogedrukreinigers van Kärcher, lees dan het artikel met alle beste hogedrukreinigers.

Accessoires

Het is onwijs belangrijk om op de meegeleverde accessoires te letten. Over het algemeen krijg je bij Kärcher behoorlijk veel accessoires standaard meegeleverd. Iets wat je niet standaard meegeleverd krijgt, is de tuinslang. Voor de verschillende machines van Kärcher heb je altijd een tuinslang met een diameter van 13 millimeter en een minimale lengte van 7,5 meter nodig.

De meegeleverde accessoires stellen je in staat om allerlei klussen uit te voeren. Let er bijvoorbeeld of op je een terrasreiniger, een wasborstel en een rioolslang meegeleverd krijgt.

Accessoires hogedrukreiniger Kärcher

Accessoires hogedrukreiniger Kärcher

Werkdruk & doorvoercapaciteit

In bovenstaande reviews hebben wij per machine enkele belangrijke statistieken op ene rijtje gezet. Van deze statistieken willen we de werkdruk en doorvoercapaciteit nader toelichten:

 • Werkdruk: dit is de kracht waarmee het apparaat het water naar buiten spuit. Hoe hoger deze druk is, hoe krachtiger de straal is.
 • Doorvoercapaciteit: dit is de hoeveelheid water die het apparaat per uur verbruikt. Hoe hoger deze capaciteit is, des te hoger het reinigende vermogen is.

Budget

In bovenstaande reviews heb je ook kunnen zien dat de aanschafprijzen flink variëren. Ons advies is dan ook om vooraf een budget vast te stellen. Bepaal hoeveel geld je uit wilt/kunt geven en ga op die manier gericht zoeken naar de juiste hogedrukreiniger.

Dankzij het uitgebreide assortiment van Kärcher heb je in ieder geval meer dan voldoende keuze. Van alle machines die in dit artikel genoemd zijn, zijn meerdere varianten te verkrijgen. De prijs verschilt ook weer per variant, waardoor het zeker raadzaam is om deze varianten goed met elkaar te vergelijken.

Afmetingen

Een hogedrukreiniger gebruik je hoogstwaarschijnlijk niet dagelijks. Op het moment dat je de reiniger niet gebruikt, wil je deze op een veilige en handige manier opbergen. Let daarom goed op de afmetingen van de hogedrukreiniger. Des te compacter de machine is, des te makkelijker je de machine op kunt bergen.

Een bijkomende factor is ook het gewicht van de machine. Des te lichter de machine is, des te makkelijker je deze op kunt tillen. Let dus ook heir goed op!

Waterfilter & automatisch start/stop systeem

Ook is het aan te raden om op de aanwezigheid van het waterfilter te letten. Het waterfilter filtert letterlijk het water, waardoor vuildeeltjes geen toegang tot de motor hebben.

Daarnaast is ook het automatische start/stop systeem onwijs handig. Dit systeem schakelt de machine uit als je ‘m niet gebruikt. Hierdoor wordt de machine niet onnodig belast en zodoende wordt de levensduur absoluut verlengd.

Kärcher

Op 2 januari 1935 werd in Stuttgart-Bad Cannstatt door de heer Alfred Kärcher een familiebedrijfje opgericht. Dit familiebedrijfje groeide in de loop der jaren uit tot één van de grootste spelers binnen de wereld van hogedrukreinigers. Ook producten zoals vloerverzorgingsapparaten, onderdelenreinigingssystemen, waswaterbehandeling, militaire ontstemmingsapparatuur en raamstofzuigers maken tegenwoordig onderdeel uit van het assortiment van Kärcher.

De producten van dit merk kenmerken zich door een hoge kwaliteit en de geel/zwarte kleurstelling. Alle producten zijn bovendien in verschillende varianten en prijsklassen verkrijgbaar; dat hebben bovenstaande reviews duidelijk laten zien.

Besluit

Zo, we zijn aan het einde gekomen van dit lange artikel. Je hebt nu ongetwijfeld voldoende informatie om een goede aankoop te doen. Een aankoop waar je jarenlang met veel plezier van kunt genieten. Heb je nog vragen of wil je advies krijgen? De klantenservice van onze partners Bol.com en Coolblue staan graag voor je klaar.

Dan rest ons nog één ding: we wensen je graag heel veel plezier met jouw nieuwe hogedrukreiniger van Kärcher!

Tresna.nl
Logo