Beste Makita hogedrukreiniger

Het merk Makita ken je mogelijk van de boormachines, schuurmachines, heggenscharen en zaagmachines. Dit merk werd al in 1915 opgericht en heeft sindsdien een indrukwekkende groei doorgemaakt. Deze groei is ook duidelijk in het huidige aanbod terug te zien; Makita is meer en meer producten aan gaan bieden.

Iets waar Makita zich enige tijd geleden op is gaan richten, is een hogedrukreiniger. Men kwam in eerste instantie met slechts een handjevol modellen op de markt, maar dit veranderde al snel. Op dit moment kun je uit meer dan 10 verschillende Makita hogedrukreinigers kiezen. In dít artikel vind je een overzicht van de 5 beste Makita hogedrukreinigers.

Onze top 5 Makita hogedrukreinigers

Afbeelding

Product


Makita HW1200

Onze beste koop!

Makita HW1200

Beste koop Makita hogedrukreiniger

of

Makita HW111

Makita HW111

Beste veelzijdige Makita hogedrukreiniger

of

Makita DHW080ZK

Makita DHW080ZK

Beste accu Makita hogedrukreiniger

of

Makita HW151

Makita HW151

Beste Makita hogedrukreiniger voor de professional

of

Makita HW102

Makita HW102

Beste compacte Makita hogedrukreiniger

of

Producteigenschappen

ONZE BESTE KOOP

Makita HW1200

Beste koop Makita hogedrukreiniger

Makita HW1200

of

Makita HW111

Beste veelzijdige Makita hogedrukreiniger

Makita HW111

of

Makita DHW080ZK

Beste accu Makita hogedrukreiniger

Makita DHW080ZK

of

Makita HW151

Beste Makita hogedrukreiniger voor de professional

Makita HW151

of

Makita HW102

Beste compacte Makita hogedrukreiniger

Makita HW102

of

Voor- en nadelen van een Makita hogedrukreiniger

Heb je interesse om een nieuwe hogedrukreiniger aan te schaffen? Dan weet je op voorhand al dat je uit veel merken en varianten kunt kiezen. Je kunt bijvoorbeeld voor een Kärcher hogedrukreiniger gaan, voor een hogedrukreiniger van Bosch of voor een Nilfisk hogedrukreiniger. Inmiddels heeft ook Makita zich in dit aanbod genesteld.

Als je voor een Makita hogedrukreiniger kiest, kies je voor betrouwbaarheid. De reinigers van dit merk zijn van een prima kwaliteit, precies zoals we van Japanse merken gewend zijn. Indien je nú een Makita hogedrukreiniger koopt, geniet je hier waarschijnlijk over 5 jaar nog steeds van.

Verder is de prijs-kwaliteitsverhouding geweldig te noemen. De kwaliteit van de machines is dus dik in orde, terwijl dit óók voor de prijskaartjes geldt. Met een budget van maximaal 200 euro kun je tal van interessante Makita hogedrukreinigers aanschaffen. Mocht je een groter budget hebben, wordt het aanbod eigenlijk alleen maar interessanter!

Tevens is het prettig dat Makita allerlei soorten hogedrukreinigers aanbiedt. Zo kun je kiezen voor een variant die voor professionals geschikt is, voor een accu hogedrukreiniger en voor een hele compacte hogedrukreiger. Juist doordat dit aanbod zo uitgebreid is, vind je binnen het huidige aanbod altijd een geschikte variant.

Zoals je mogelijk al verwacht had, beschikken de Makita hogedrukreinigers over tal van functies. Daarnaast worden sommige hogedrukreinigers met veel accessoires geleverd, maar dit geldt jammer genoeg niet voor alle varianten. In de onderstaande reviews vertellen we je hier graag meer over.

Al met al is de keuze voor een Makita hogedrukreiniger een logische keuze. Je geniet van een prima kwaliteit, je betaal hier niet de hoofdprijs voor en de reinigers voldoen aan de verwachtingen. In principe hoef je met slechts 2 nadelen rekening te houden:

Keuzestress. Het is goed mogelijk dat je binnen het aanbod van Makita last van keuzestress krijgt. Om deze stress zoveel mogelijk te voorkomen, kun je het beste dit artikel even doornemen. Met onderstaande reviews krijg je een duidelijk beeld van de mogelijkheden binnen het aanbod van Makita.

Accessoires. Niet alle hogedrukreinigers van Makita worden met accessoires geleverd. Indien je voor bijvoorbeeld de beste compacte Makita hogedrukreinigers kiest, krijg je géén accessoires meegeleverd. Iets om even goed rekening mee te houden.

Wat voor jou de beste Makita hogedrukreiniger is, hangt van tal van factoren af. Je zou daarom een goede vergelijking binnen het actuele aanbod moeten maken. Met dit artikel helpen wij je hier een handje bij. Dit doen we door de beste vijf varianten te bespreken, maar ook door je van handige tips te voorzien. Deze tips vind je aan het einde van dit artikel onder het kopje ‘Koopgids’.

Beste koop Makita hogedrukreiniger – Makita HW1200

Binnen het aanbod van Makita zijn veel varianten te vinden. Om binnen dit aanbod de beste koop aan te kunnen wijzen, hebben wij ons daarom op één specifiek soort hogedrukreiniger gericht. Op een hogedrukreiniger die door een ieder te gebruiken, een interessante prijs-kwaliteitsverhouding heeft en veel mogelijkheden biedt. Uiteindelijk zijn we bij de Makita HW1200 uitgekomen; dit is volgens ons de beste koop Makita hogedrukreiniger.

Toen wij deze reiniger uit mochten proberen, werden wij direct enthousiast. Dit was onder meer te danken aan de maximale werkdruk van 120 bar. Door deze werkdruk voer je tal van klussen uit en heb je altijd de benodigde kracht tot je beschikking. De doorvoercapaciteit is met 420 liter per uur ook meer dan prima.

Verder is dit een relatief compacte hogedrukreiniger. Dit blijkt uit het gewicht van 11 kilogram en de totale afmetingen. Ondanks dit gewicht verplaats je deze reiniger alsnog op een gemakkelijk manier. Dát is te danken aan de handige handgreep en 2 stabiele wielen. Zeker als je een grotere tuin hebt, komen deze extra onderdelen goed van pas.

Tevens is het ideaal dat Makita voor een 10 meter lange hogedrukslang gekozen heeft. Met name als je de nodige afstand met de hogedrukreiniger wilt/moet overbruggen, komt deze hogedrukslang maar al te goed van pas. Wel had de stroomkabel iets langer mogen zijn; deze is slechts 5 meter lang.

Bij aanschaf krijg je tevens de nodige toebehoren meegeleverd. Je kunt hierbij denken aan een spuitpistool, aan een spuitmond, aan een spuitlans, aan een beschermingskap en aan een koppeling set. Door de verschillende pistolen en lansen voer je elke klus naar wens uit.

Sowieso is dit een hogedrukreiniger die je voor veel klussen kunt gebruiken. De machine levert daarvoor voldoende kracht, de accessoires zijn handig en de machine is handig in gebruik. Ondertussen geniet je ook nog van een prima kwaliteit; alle onderdelen zijn van duurzame materialen vervaardigd.

Spijtig genoeg hebben wij ook enkele nadelen opgemerkt. Zo is de waterdruk niet naar wens regelbaar. Met name als je kwetsbare oppervlakten wilt reinigen, is dit iets waar je heel scherp op moet zijn. Door het vermogen van 1800 Watt is deze machine al snel te krachtig.

Tevens is het jammer dat bepaalde accessoires niet meegeleverd worden. Hierbij denken we onder meer aan een autowasborstel, een tuinslang en een terrasreiniger. Als deze accessoires ook nog meegeleverd zouden worden, zou dit een nagenoeg perfecte koop zijn geweest.

Wat wij dan wel weer interessant vinden, is het prijskaartje. Voor deze beste koop Makita hogedrukreiniger betaal je een bedrag van slechts 204 euro. We hadden op voorhand een (veel) hoger prijskaartje verwacht, maar Makita heeft ons hiermee weten te verrassen. Al met al is dit een ware aanrader wat ons betreft.

De waterdruk van deze hogedrukreiniger is niet regelbaar.

Voordelen
 • Compact en licht
 • Met handgreep en wieltjes
 • Maximale werkdruk van 120 bar
 • Vermogen van 1800 Watt
 • Prima kwaliteit
 • Interessant geprijsd
 • 10 meter lange hogedrukslang
Nadelen
 • Geen regelbare waterdruk
 • Geen terrasreiniger meegeleverd
 • Geen autowasborstel meegeleverd
Conclusie

De Makita HW1200 is naar onze mening de beste koop Makita hogedrukreiniger. Deze reiniger is voor tal van klussen in te zetten, is van een sublieme kwaliteit en doet zijn werk prima. Ook is het design van de machine handig (compact), geniet je van de gewenste kracht en is het prijskaartje interessant. Eén van de betere hogedrukreinigers voor thuisgebruik van dit moment!

Beste veelzijdige Makita hogedrukreiniger – Makita HW111

Voldoet de hierboven besproken HW1200 hogedrukreiniger niet helemaal aan je wensen? Heb je liever een hogedrukreiniger die je veelzijdiger in kunt zetten? Dan raden wij je van harte deze Makita HW111 aan. Uit onze test is gebleken dat dit de beste veelzijdige Makita hogedrukreiniger is.

Waarom wij deze hogedrukreiniger veelzijdig vinden? Dit is onder meer te danken aan de accessoires van deze reiniger. Bij aanschaf krijg je een spuitlans, een powerspeedlans, een basislans, een spuitpistool, een smalle spuitmond en een wasborstel meegeleverd. Met dank aan al deze opzetstukken voer je alle reinigingsklussen geheel naar wens uit.

Daarbij doe je met veel plezier een beroep op de kracht van deze hogedrukreiniger. De reiniger levert maar liefst 1700 Watt aan vermogen, waardoor de maximale werkdruk 110 bar bedraagt. Dit is iets minder dan bij bovenstaande variant, maar je krijgt dus wel meer accessoires meegeleverd.

Uiteraard is ook deze machine van de gewenste kwaliteit. Deze reiniger is van de juiste materialen vervaardigd, kan tegen een stootje en heeft een aluminium pomphuis. Een voordeel van dit materiaal is de duurzaamheid; dankzij deze pomphuis geniet je jarenlang van de Makita HW111.

Zoals je mogelijk op de foto al hebt kunnen zien, heeft deze hogedrukreiniger een handige vormgeving. Dit is onder meer aan de handgreep en de wieltjes te danken. Met dank aan deze onderdelen verplaats je deze hogedrukreiniger moeiteloos. Opvallend is uiteraard ook de ingebouwde haspel; met dank aan deze haspel berg je deze hogedrukreiniger erg simpel op.

Wat daarbij wel jammer is, is dat de hogedrukslang slechts 5,5 meter lang is. Wij hadden graag gezien dat deze slang iets langer zou zijn, aangezien je daarmee van meer vrijheid zou genieten.

In onze ogen is dit echter een ideale hogedrukreiniger voor thuisgebruik. De machine is compact uitgevoerd, is makkelijk te verplaatsen en weegt slechts 7,4 kilogram. Deze hogedrukreiniger is hiermee ruim 3,5 kilo lichter dan bovenstaande variant.

Makita HW111 beste

Moet je voor deze beste veelzijdige Makita hogedrukreiniger de hoofdprijs betalen? Nee, dat valt reuze mee. Bij onze partner Bol.com betaal je voor deze reiniger een bedrag van 169 euro. Dit vinden wij vrij voordelig, aangezien je zoveel accessoires meegeleverd krijgt.

Ondanks dat je veel accessoires meegeleverd krijgt, ontbreekt er toch een belangrijk accessoirestuk. Het gaat hierbij om de terrasreiniger. Wij hadden graag gezien dat deze reiniger standaard meegeleverd zou worden, maar dat is jammer genoeg niet het geval.

Bij aanschaf krijg je geen terrasreiniger meegeleverd.

Voordelen
 • Met tal van accessoires geleverd
 • Krachtig (1700 Watt)
 • Maximale werkdruk van 110 bar
 • Ideale hogedrukreiniger voor thuisgebruik
 • Weegt slechts 7,4 kilogram
 • Handig vormgegeven
 • Prima prijs-kwaliteitsverhouding
Nadelen
 • Geen terrasreiniger meegeleverd
 • Hogedrukslang is slechts 5,5 meter lang
Conclusie

De Makita HW111 is wat ons betreft de beste veelzijdige Makita hogedrukreiniger. Deze reiniger is onder meer door de vele accessoires veelzijdig in te zetten. Ook is het ideaal dat deze reiniger over veel functies beschikt en zo handig vormgegeven is. Onder meer dankzij de geïntegreerde haspel berg je deze reiniger makkelijk op.

Beste accu Makita hogedrukreiniger – Makita DHW080ZK

Ben je op zoek naar een hogedrukreiniger met onbeperkte bewegingsvrijheid? Dan kom je al snel uit bij een accu hogedrukreiniger. Weinig merken bieden een dergelijke reiniger aan, maar dit geldt niet voor Makita. In het huidige aanbod is namelijk de Makita DHW080ZK te vinden. Dit is naar onze mening de beste accu Makita hogedrukreiniger.

Zoals je op de foto al kunt zien, is dit een vrij compacte hogedrukreiniger. Je hebt niet te maken met een grote behuizing, zoals bij bovenstaande varianten het geval is. Ook heb je niks van doen met een snoer; deze variant werkt volledig op een 18V accu. Of beter gezegd: op twee 18v accu’s.

Door deze constructie geniet je van onbeperkte bewegingsvrijheid. Dit is te danken aan de accu, maar ook aan de zelfaanzuigende functie. Deze functie is uniek te noemen en werkt – naar onze mening – bijzonder goed.

Dankzij deze functie hoef je alleen maar de slang in een bak of regenton met water te leggen. De machine zuigt zelf het water op en stuurt dit naar de spuitlans. Ondertussen wordt ook nog druk opgebouwd, waardoor het opgezogen water met kracht uit de machine gespoten wordt. Zonder dat je hier een waterpunt voor nodig hebt. ideaal!

Makita heeft dit voordeel nog verder versterkt met de meegeleverde koffer. Deze koffer kun je met maar liefst 50 liter water vullen. Vervolgens doet de aanzuigfunctie zijn werk.

Wat wij ook handig vinden, is de slang van 5 meter. Dankzij deze slang hoef je niet altijd pal naast deze hogedrukreiniger te staan. Je kunt ‘m bijvoorbeeld in het midden van je tuin neerzetten en vervolgens een rondje door je tuin te doen. Overigens is het eveneens fijn dat deze machine zo compact uitgevoerd is. Je zet ‘m hierdoor moeiteloos overal in je tuin neer.

Wil je je nieuwe hogedrukreiniger makkelijk op kunnen bergen? Dan is deze Makita DHW080ZK ook de beste keuze voor je. Deze machine is dusdanig compact dat je ‘m in principe overal op kunt bergen. Zoals hierboven al aangegeven, krijg je bovendien een handige koffer meegeleverd.

Met deze Makita hogedrukreiniger voer je vooral kleinere klussen uit. Dit is te danken aan de doorvoercapaciteit van 368 liter per uur en de maximale werkdruk van 80 bar. Het fijne hierbij is dat je de waterdruk zelf kunt regelen. Door aan de spuitlans te draaien, verandert de kracht van de straal. Als je kwetsbare oppervlakten moet reinigen, is dit een bijzonder fijn voordeel.

Al met al vinden wij dit een waanzinnig fijne accu hogedrukreiniger. Wel is het goed om rekening te houden met de meegeleverde accessoires. Bij aanschaf van de Makita DHW080ZK krijg je namelijk geen accu en oplader meegeleverd. Concreet betekent dit dat je een oplader en 2 accu’s nog separaat moet bestellen.

Daarnaast zijn wij ook niet helemaal te spreken over het prijskaartje. Voor deze accu hogedrukreiniger betaal je namelijk een bedrag van 450 euro bij onze partner Bol.com Dat is behoorlijk aan de prijs, terwijl bovengenoemde kosten er ook nog bovenop komen.

Deze hogedrukreiniger is vrij prijzig; 450 euro. Voor dit bedrag krijg je bovendien geen accu’s en oplader meegeleverd.

Voordelen
 • Erg compact uitgevoerd
 • Onbeperkte bewegingsvrijheid
 • Met zelfaanzuigende functie
 • Handige koffer meegeleverd
 • Ideaal voor de kleinere klussen
 • Prima kwaliteit
Nadelen
 • Zonder accu’s en oplader geleverd
 • Vrij prijzig
Conclusie

De Makita DHW080ZK is de beste accu hogedrukreiniger van dit moment. Deze reiniger is compact uitgevoerd, doet zijn werk uitmuntend en beschikt over tal van handige functies. De onbeperkte bewegingsvrijheid en zelfaanzuigende functie zijn volgens ons unieke voordelen.

Beste Makita hogedrukreiniger voor de professional – Makita HW151

Heb je als professional interesse in een nieuwe hogedrukreiniger? Dan kijk je wellicht direct naar de merken Bosch en Kärcher. In het aanbod van Makita vind je echter ook enkele hogedrukreinigers die voor een professional geschikt zijn. Wij raden hierbij vooral de Makita HW151 aan. Dit is volgens ons de beste Makita hogedrukreiniger voor de professional.

Dat dit een unieke hogedrukreiniger is, blijkt direct uit de vormgeving. Deze machine beschikt bijvoorbeeld over een ingebouwde haspel, over twee stevige wieltjes en over een stevig onderstel. Met dank aan het zilveren frame staat de hogedrukreiniger bovendien altijd en overal stevig. Wel zo prettig, aangezien je als professional ongetwijfeld op veel plekken aan het werk bent.

Zoals je mogelijk al verwacht had, is dit een ware krachtpatser. De maximale werkdruk is 150 bar en de doorvoercapaciteit is 500 liter per uur. Volgens Makita is dit dan ook de ideale hogedrukreiniger voor professioneel- en industrieel gebruik.

Qua onderdelen is Makita voor het beste van het beste gegaan. Dit blijkt onder meer het duurzame messing pomphuis, uit de keramische plunjers en uit de stevige wieltjes. Deze wieltjes zijn in principe voor alle ondergronden geschikt.

Tussen de machine en spuitlans heeft Makita een 10 meter lange hogedrukslang aangebracht. Met dank aan deze slang geniet je van de gewenste bewegingsvrijheid, ongeacht waar je aan het werk bent. Al het water dat door de hogedrukreiniger gespoten wordt, is bovendien gezuiverd. De Makita HW151 beschikt namelijk over een prima werkend waterfilter.

Moet je echt grondige reinigingsklussen uitvoeren? Dan komt de reinigingsmiddelentank goed van pas. In totaal gaat het om twee tanks met een totale inhoud van 2 liter. Hierbij is het ook nog mogelijk om zelf de hoeveelheid reinigingsmiddel in te stellen.

Iets wat je ook naar eigen wens in kunt stellen, is de waterdruk. Dit is te danken aan de regelbare spuitmond die standaard meegeleverd wordt. Door aan deze spuitmond te draaien, stel je de kracht van de straal naar wens in. Ideaal voor een professional, aangezien je ongetwijfeld allerlei soorten oppervlakten moet reinigen.

Makita HW151 beste

Dat dit een krachtige machine is, blijkt ook uit het vermogen. Deze machine levert een vermogen van maar liefst 2500 Watt. Dit is echter wel iets wat je duidelijk terug ziet in het gewicht van de Makita HW151. Deze machine weegt in zijn totaliteit 26,9 kilogram; dat is toch wel behoorlijk zwaar.

Ook een ander aspect van de HW151 is aan de hoge kant; het prijskaartje. Als je deze hogedrukreiniger bij onze partner Bol.com koopt, ben je hier 555 euro aan kwijt. Dit is gelukkig wel het bedrag inclusief BTW: de totale investering exclusief BTW valt gelukkig lager uit.

Deze professionele hogedrukreiniger is zwaar; bijna 27 kilogram.

Voordelen
 • Ideaal voor intensief professioneel gebruik
 • Onwijs krachtig (2500 Watt)
 • 10 meter lange hogedrukslang
 • Regelbare werkdruk (max. 150 bar)
 • Inclusief geïntegreerde haspel
 • Met waterfilter en reinigingsmiddelentank
Nadelen
 • Erg zwaar (26,9 kilogram)
 • Behoorlijk duur
Conclusie

De Makita HW151 is de beste Makita hogedrukreiniger voor professioneel gebruik. Dit is letterlijk en figuurlijk een grote jongen; hij levert veel vermogen, maar hij weegt ook behoorlijk veel. Desalniettemin is deze reiniger prettig te gebruiken, komt de immense kracht goed van pas en geniet je van veel mogelijkheden. Een aanrader voor elke professional dus!

Beste compacte Makita hogedrukreiniger – Makita HW102

Ben je van plan om je nieuwe hogedrukreiniger niet al te vaak te gebruiken? En zie je het daarom niet zitten om een grote hogedrukreiniger aan te schaffen? Dat is goed voor te stellen; een grote hogedrukreiniger staat het grootste gedeelte van de tijd immers in de weg. Dat geldt gelukkig niet voor de Makita HW102; dit is naar onze mening de beste compacte Makita hogedrukreiniger.

Zoals je op de foto al kunt zien, is dit echt een hele kleine hogedrukreiniger. De reiniger bevat bijvoorbeeld geen hoge handgreep of andere grote onderdelen. Nee, de machine is juist erg compact gehouden, waardoor je ‘m erg makkelijk opbergt. Ook als je ‘m in je tuin gebruikt, komt dit compacte formaat uiteraard goed van pas.

Overigens verdient deze hogedrukreiniger volgens ons twee eretitels. Aan de ene kant de titel ‘beste compacte variant’, maar aan de andere kant ook de titel ‘beste goedkope Makita hogedrukreiniger’. Bij onze partner Bol.com betaal je slechts 94,99 euro voor deze hogedrukreiniger. Goedkoper ga je het niet vinden in het huidige aanbod!

In onze ogen is dit een handige hogedrukreiniger. Dit komt door de compacte vormgeving, door de 5 meter lange hogedrukslang en door de handige wieltjes. Met deze wieltjes verplaats je deze compacte hogedrukreiniger nog makkelijker. Daarbij komt overigens ook de uitschuifbare handgreep goed van pas. Nadat je de reiniger verplaatst hebt, schuif je de handgreep weer in. Daarmee krijgt de Makita HW102 zijn compacte afmetingen weer terug.

Ook de kwaliteit van deze hogedrukreiniger is dik in orde. De behuizing is stevig, het pomphuis is van aluminium vervaardigd en de plunjers zijn van RVS vervaardigd. Als je op een normale manier met deze hogedrukreiniger werkt, geniet je hier oprecht jarenlang van.

Wat ons betreft is dit een ideale hogedrukreiniger voor de kleinere klussen. Voor de grotere klussen komt deze hogedrukreiniger echter kracht te kort. Het vermogen is namelijk ‘slechts’ 1300 Watt, waardoor de maximale werkdruk 70 bar is. Dit uit zich ook in de maximale doorvoercapaciteit van 360 liter per uur.

Spreekt deze compacte Makita hogedrukreiniger je aan? Dan kunnen we het nog iets mooier voor je maken. Als je besluit om deze reiniger te kopen, krijg je meerdere accessoires meegeleverd. Onder meer een spuitlans, powerspeedlans, vloeistofreservoir, spuitpistool en basislans. Met dank aan deze accessoires voer je allerlei kleine reinigingsklussen in en rondom je tuin naar tevredenheid uit.

Moet je bij deze variant nog met nadelen rekening houden? Het is goed om te weten dat deze variant geen regelbare waterdruk heeft. Mocht je kwetsbare oppervlakten gaan reinigen, moet je daarom heel voorzichtig te werk gaan. Ook moet je goed beseffen dat dit geen ideale hogedrukreiniger voor grotere klussen is.

De Makita HW102 is niet voor grotere reinigingsklussen geschikt.

Voordelen
 • Erg compact uitgevoerd
 • Erg voordelig geprijsd
 • Met de nodige accessoires geleverd
 • Prima kwaliteit
 • Makkelijk in gebruik
 • Ideaal voor kleinere klussen
Nadelen
 • Niet voor grote klussen geschikt
 • Geen terrasreiniger
 • Geen regelbare waterdruk
Conclusie

De Makita HW102 is de beste compacte Makita hogedrukreiniger. En ook de beste goedkope Makita hogedrukreiniger. Gezien het prijskaartje van slechts 95 euro kun je niet de mist in gaan met deze reiniger. De reiniger is compact, is makkelijk in gebruik en is ideaal voor de kleinere klussen.

Koopgids

Is je huidige hogedrukreiniger aan vervanging toe? Of wil je voor het eerst een hogedrukreiniger aanschaffen? In beide gevallen zit je bij Makita goed. Dit merk levert veel soorten hogedrukreinigers tegen schappelijke prijzen aan.

Naar welke van bovenstaande reinigers gaat je voorkeur op dit moment uit? Grote kans dat je het lastig vindt om deze vraag te beantwoorden. Om dit makkelijker voor je te maken, hebben wij deze koopgids opgesteld. In deze koopgids bespreken wij de belangrijkste criteria van een Makita hogedrukreiniger.

Waar wil je de reiniger voor gebruiken?

Ten eerste moet je goed bepalen waar je de reiniger voor wilt gebruiken. Wil je ‘m vooral voor kleinere klussen in je tuin inzetten? Dan heb je geen al te grote of krachtige Makita hogedrukreiniger nodig.

Wil je de hogedrukreiniger echter serieus inzetten? En wil je hier ook grotere klussen mee uit kunnen voeren? Dan heb je een krachtige variant van Makita nodig. Door hier op voorhand al over na te denken, maak je een flinke schifting in het aanbod.

Makita hogedrukreiniger koopgids

Op accu of op netstroom

Wil je tijdens het reinigen van pure kracht verzekerd zijn? Of gaat je voorkeur juist uit naar onbeperkt bewegingsvrijheid? Indien je kracht tot je beschikking wilt hebben, zou je voor een variant op netstroom moeten gaan. Indien je van vrijheid wilt genieten, is een variant op accu de betere optie voor je.

Specificaties

Wil je meerdere Makita hogedrukreinigers met elkaar vergelijken? Kijk dan heel goed naar de specificaties van de machine. De belangrijkste specificaties zetten we voor je op een rijtje:

 • Vermogen: het vermogen wordt in Wattage aangegeven en geeft de kracht van de machine aan.
 • Maximale werkdruk: de maximale werkdruk wordt in bar aangegeven en geeft de kracht van de waterstraal aan.
 • Doorvoercapaciteit: de doorvoercapaciteit wordt in liter aangegeven en geeft aan hoeveel water er per uur door de machine geleverd wordt.

Vormgeving

Bij alle hogedrukreinigers zou je goed naar de vormgeving moeten kijken. Hoe ziet de hogedrukreiniger er precies uit? Hoe groot is de hogedrukreiniger? En op welke manier kun je de hogedrukreiniger verplaatsen? Met het oog op het verplaatsen zijn een uitschuifbare handgreep en wieltjes erg wenselijk.

Kijk tevens goed naar de hogedrukslang. Check goed wat de lengte van deze slang is en hoe je de slang op kunt bergen. In sommige gevallen is dit mogelijk met een geïntegreerde haspel.

Handige functies

Ook adviseren wij je om goed op allerlei aanvullende functies te letten. Zo is het bijvoorbeeld erg prettig als de machine over een regelbare waterdruk beschikt. Indien je de waterdruk zelf kunt regelen, behoud je de optimale controle over je werkzaamheden.

Verder is het ook wenselijk dat de machine over een waterfilter beschikt. Dit filter filtert alle vuile deeltjes uit het water, waardoor de motor niet verstopt kan raken. Een ander voorbeeld van een handige functie is een zelfaanzuigende functie. Deze functie tref je alleen aan bij de Makita DHW080ZK; dit is de beste variant van Makita die op een accu werkt.

Meegeleverde accessoires

Heb je meerdere Makita hogedrukreinigers op het oog? Check dan goed welke accessoires je bij de verschillende hogedrukreinigers meegeleverd krijgt. In een ideale situatie krijg je meerdere opzetstukken geleverd. Des te meer opzetstukken, des te beter.

Iets wat je helaas nooit meegeleverd krijgt, is een terrasreiniger. Gelukkig kun je een Makita terrasreiniger alsnog los bestellen bij onze partner Gereedschapcentrum.

Makita hogedrukreiniger accessoires

Prijs-kwaliteitsverhouding

Elke Makita hogedrukreiniger voldoet aan de strenge kwaliteitseisen. De machines zijn van de juiste materialen vervaardigd, zijn tegen een stootje ebstand en hebben zodoende een lange levensduur.

Wat per machine wel verschillend is, is het prijskaartje. De prijskaartjes variëren van pakweg 90 euro tot pakweg 600 euro. Het is aan jou om te bepalen hoeveel geld je aan de Makita hogedrukreiniger uit wilt geven. Wij raden je in ieder geval aan om te investeren in de beste koop.

Slotwoord

Is de aanschaf van een Makita hogedrukreiniger aan te raden? Ja, zeker. Als je voor één van bovenstaande varianten kiest, doe je volgens ons een prima aankoop. Heb je over deze varianten wellicht vragen? Neem gerust contact op met onze partner Bol.com of Gereedschapcentrum. Wij wensen je graag veel plezier met je nieuwe Makita hogedrukreiniger!

Tresna.nl
Logo