Eurom hogedrukreiniger

Een hogedrukreiniger is een krachtig, handig en multifunctioneel apparaat. Onder andere de auto, het terras, een schutting en een zwembad kunnen schoon worden gespoten met een hogedrukreiniger. Voor de exacte werkzaamheden maakt het een behoorlijk verschil voor welke hogedrukreiniger je kiest. Als we naar het assortiment van Eurom kijken, zien we verschillende apparaten naar voren komen. Deze apparaten onderscheiden zich op het gebied van kracht, toepassingsmogelijkheden en aanschafprijs.

In een hogedrukreiniger wordt een hoge druk opgebouwd, waarna het water vervolgens met deze kracht uit de aangesloten slang gespoten wordt. Dankzij deze kracht is het mogelijk om vieze terrassen volledig schoon te maken. Dat geldt ook voor een auto die volledig onder de motor zit of een schutting waarbij mos de overhand heeft genomen.

Dankzij de uiteenlopende toepassingsmogelijkheden zijn de hogedrukreinigers steeds populairder geworden. Dat is ook terug te zien in het huidige assortiment; de hogedrukreinigers van Kärcher, Nilfisk en Eurom zijn stuk voor stuk onwijs populair.

In dit artikel hebben wij verschillende Eurom hogedrukreinigers op een rijtje gezet. Wij bespreken de beste hogedrukreinigers van dit merk en hanteren daarbij verschillende categorieën. De verschillende categorieën plus bijbehorende beste apparaten zijn in onderstaande tabel te vinden. Als je verder naar beneden scrollt, kan je per apparaat een uitgebreide review vinden. Hierin bespreken we de belangrijkste voor- en nadelen en vatten we de review samen met een algehele conclusie.

Onze top 5 Eurom hogedrukreinigers

Afbeelding

Product


Eurom Force 2000 Plus

Onze beste koop!

Eurom Force 2000 Plus

De beste koop

of

Eurom Force 1400

Eurom Force 1400

De beste Eurom hogedrukreiniger voor de af-en-toe gebruiker

of

Eurom Force 2500IND

Eurom Force 2500IND

De beste Eurom hogedrukreiniger voor de intensieve gebruiker

of

Eurom Force 3000IND

Eurom Force 3000IND

De beste Eurom hogedrukreiniger voor de professional

of

Eurom Force 1200

Eurom Force 1200

De beste voordelige Eurom hogedrukreiniger

of

Producteigenschappen

ONZE BESTE KOOP

Eurom Force 2000 Plus

De beste koop

Eurom Force 2000 Plus

of

Eurom Force 1400

De beste Eurom hogedrukreiniger voor de af-en-toe gebruiker

Eurom Force 1400

of

Eurom Force 2500IND

De beste Eurom hogedrukreiniger voor de intensieve gebruiker

Eurom Force 2500IND

of

Eurom Force 3000IND

De beste Eurom hogedrukreiniger voor de professional

Eurom Force 3000IND

of

Eurom Force 1200

De beste voordelige Eurom hogedrukreiniger

Eurom Force 1200

of

Waarom een hogedrukreiniger gebruiken?

Veel huishoudens opteren, wegens uiteenlopende redenen, voor een hogedrukreiniger. Maar, wat zijn nou zwaarwegende redenen om een hogedrukreiniger te gebruiken? Wij hebben de belangrijkste voordelen van een dergelijk apparaat op een rijtje gezet:

 • Een hogedrukreiniger reinigt zeer efficiënt
 • Een hogedrukreiniger is makkelijk te bedienen
 • Een hogedrukreiniger is geschikt voor zowel kleine als grote oppervlakten
 • Een hogedrukreiniger heeft veel toepassingsmogelijkheden

Wil jij ook een reiniger in huis halen waar je veel verschillende reinigingswerkzaamheden mee uit kunt voeren? Lees dan zeker dit artikel door om inzicht te krijgen in het assortiment van Eurom.

In onderstaande reviews benoemen we per apparaat enkele belangrijke kenmerken. Wil je graag meer uitleg over deze kenmerken hebben? Raadpleeg dan de koopgids aan het einde van dit artikel. Daarin bespreken we in het kort de belangrijkste criteria waarop je dient te letten bij het uitzoeken van een nieuwe hogedrukreiniger.  

De beste koop – Eurom Force 2000 Plus

In ons artikel de beste hogedrukreinigers riepen wij deze Eurom Force 2000 Plus tot de allerbeste koop uit. Ook binnen het assortiment van Eurom is dit logischerwijs de allerbeste keuze. Een perfecte prijs-kwaliteitsverhouding, veel functies en veel toepassingsmogelijkheden zorgen ervoor dat dit de beste koop in onze ogen is.

 • Werkdruk: 150 bar
 • Reinigingscapaciteit: 40 vierkante meter per uur
 • Doorvoercapaciteit: 400 liter per uur
 • Maximale watertemperatuurtoevoer: 40 graden
 • Geschikt voor een terras van maximaal 40 vierkante meter

Bij bovenstaande eigenschappen valt met name de werkdruk positief op. De werkdruk van 150 bar zorgt voor onwijs veel kracht. Deze hogedrukreiniger is dan ook geschikt voor uiteenlopende reinigingswerkzaamheden. Onder andere een fiets, een schutting, een terras, tuingereedschap, een zwembad, tuinmeubelen, een auto, een tractor en metselwerk kan volledig schoon worden gespoten met de Eurom Force 2000 Plus.

Bij aanschaf van deze hogedrukreiniger krijg je een vuilfrees en een terrasreiniger meegeleverd. Met dank aan deze opzetstukken is het reinigen van verschillende ondergronden nog makkelijker. Dankzij de hierboven genoemde werkdruk gaat het reinigen van bijvoorbeeld een terras razendsnel. Je kunt op een comfortabele, snelle en efficiënte manier met deze hogedrukreiniger van Eurom aan de slag.

Een ander voordeel is terug te vinden in de haspel die aanwezig is op deze hogedrukreiniger. Je kunt het snoer van deze reiniger handig om de haspel heen draaien. De conditie van de slang blijft zodoende in prima staat, aangezien de slang niet hoeft te knikken of te draaien. Als je de hogedrukreiniger voor een langere tijd op wilt bergen, is het ook prettig dat het snoer handig op te bergen is.

Overigens is het niet nodig om de gehele slang uit te rollen indien je de reiniger wilt gebruiken. Je kunt het apparaat aanzetten en direct aan de slag gaan. Dit is te danken aan de vernieuwde slanghaspel; een prima uitvinding van Eurom.

Ook willen we het handige automatische start/stop systeem aanstippen. Op het moment dat je de hogedrukreiniger even niet gebruikt, schakelt deze zichzelf uit. Hiermee wordt de onnodige belasting van de motor voorkomen. Bijkomend voordeel is dat de hogedrukreiniger minder stroom verbruikt.

Eurom Force 2000 plus hogedrukreiniger

Bij deze hogedrukreiniger wordt géén tuinslag geleverd. De reiniger zelf heeft echter wel een hogedrukslang van maar liefst 8 meter lang. Dit betekent dat je veel bewegingsvrijheid hebt en dat je hier alle kanten mee op kunt. Dat wordt nog eens versterkt door het lage gewicht van het apparaat.

De Eurom Force 2000 Plus weegt in zijn totaliteit maar 10,1 kilogram. In vergelijking met vergelijkbare varianten is dat absoluut niet zwaar. Eurom heeft dit voor elkaar gekregen door de reiniger met een aluminium behuizing uit te voeren. Aluminium is van nature behoorlijk licht doch sterk. Het gevolg is een lichte hogedrukreiniger met een lange levensduur.

Tot slot willen we als laatste voordeel de gunstige prijs aanstippen. In de inleiding van deze review gaven we al aan dat deze reiniger een prima prijs-kwaliteitsverhouding heeft. Dat komt onder andere door het gunstige prijskaartje van € 106,95. Ja, bij onze partner Coolblue betaal je echt maar iets meer dan 100 euro voor deze krachtige, multifunctionele en hoogwaardige reiniger. Wat wens je nog meer?

Als nadelen moeten we benoemen dat de hogedrukreiniger zonder bepaalde accessoires geleverd wordt. Het is bijzonder spijtig dat je geen rioolslang, waterfilter en wasborstel meegeleverd krijgt. Met name de laatst genoemde is een groot gemis, aangezien je met die wasborstel snel en veilig jouw auto kunt wassen.

Zoals eerder al gezegd krijg je ook geen tuinslang meegeleverd. Wil je een tuinslang op de Eurom Force 2000 Plus aansluiten? Zorg dan dat het een tuinslang met een diameter van 13 millimeter is.

Je krijgt bij aanschaf geen wasborstel, waterfilter en rioolslang geleverd.

Voordelen

 • Gunstige prijs
 • Hoge kwaliteit
 • Veel toepassingsmogelijkheden
 • Licht van gewicht

Nadelen

 • Geen wasborstel meegeleverd
 • Geen waterfilter
 • Geen tuinslang meegeleverd

Conclusie

De Eurom Force 2000 Plus is in onze ogen verreweg de beste koop. Deze hogedrukreiniger is de beste binnen het assortiment van Eurom, maar verslaat ook zonder enige moeite de apparaten van bijvoorbeeld Nilfisk en Kärcher. Deze hogedrukreiniger heeft een perfecte prijs-kwaliteitsverhouding, uiteenlopende toepassingsmogelijkheden en is relatief licht van gewicht.

De beste Eurom hogedrukreiniger voor de af-en-toe gebruiker – Eurom Force 1400

Heb je behoefte aan een Eurom hogedrukreiniger voor af-en-toe gebruik? Wil je bijvoorbeeld twee keer per jaar jouw terras schoonspuiten of regelmatig het vuil van jouw auto afspuiten? Dan ben je prima uit met deze Eurom Force 1400. De hogedrukreiniger brengt de nodige kracht met zich mee, heeft een gunstig prijskaartje en is onwijs licht.

 • Werkdruk: 100 bar
 • Reinigingscapaciteit: 20 vierkante meter per uur
 • Doorvoercapaciteit: 330 liter per uur
 • Maximale watertemperatuurtoevoer: 40 graden
 • Geschikt voor een terras van maximaal 25 vierkante meter

Met deze hogedrukreiniger ben je in staat om verschillende soorten reinigingswerkzaamheden uit te voeren. Je kunt moeiteloos jouw fiets, auto, terras, tuinmeubelen en tuingereedschap afspuiten. Ook kan je een schutting en metselwerk afspuiten. Hierbij heb je de beschikking over een werkdruk van 100 bar. In vergelijking met de bovengenoemde Eurom Force 2000 Plus lijkt dat weinig, maar desondanks is het meer dan genoeg voor af-en-toe gebruik.

Bij deze hogedrukreiniger worden standaard meerdere accessoires meegeleverd. Zo heeft de reiniger standaard een hogedrukslang van 5 meter (handig!), een verlenglans, een vlakstraalnozzle en een roterende vuilfrees. Dankzij de roterende vuilfrees kan je ook mos van tegels afvallen of het terras reinigen.

Als je een dergelijk apparaat niet al te vaak gebruikt, wil je daar wellicht ook niet al te veel geld aan uitgeven. Voor de Eurom Force 1400 betaal je bij onze partner Coolblue slechts € 64,90. Voor nog geen 70 euro krijg je de beschikking over een hoogwaardig en relatief krachtig apparaat.

Het opbergen van de reiniger gaat ook relatief makkelijk. Dat is onder andere te danken aan het minieme gewicht van 4,3 kilogram. Ja, deze reiniger weegt in zijn totaliteit slechts 4,3 kilogram. Doordat het ook een relatief compact apparaat is, kan je de hogedrukreiniger op elke gewenste locatie opbergen. Het optillen van het apparaat gaat ook vlekkeloos dankzij het handige handvat.

Bij het opbergen wil je uiteraard ook alle accessoires veilig op kunnen bergen. Dat is mogelijk dankzij de handige opbergvakjes aan de achterkant van de machine (zie foto hiernaast).

Tot slot willen we graag nog het automatische start/stop systeem aanstippen. Dit systeem zorgt ervoor dat de motor niet onnodig belast wordt. Op het moment dat jij je blauwe drukknop bij het handvat van de hogedrukspuit niet ingedrukt houdt, schakelt deze motor zichzelf automatisch uit. Dit werkt ook nog eens bevorderlijk voor de hoogte van jouw energierekening!

Eurom Force 1400 hogedrukreiniger

Eerlijkheidshalve moeten we wel bekennen dat deze hogedrukreiniger enkele nadelen met zich mee brengt. Zo is het jammer dat je geen terrasreiniger, rioolslang en wasborstel meegeleverd krijgt.

Daarnaast maakt de Eurom Force 1400 nogal veel lawaai. Volgens metingen is het maximale geluidsniveau maar liefst 77 decibel. De risicodrempel op gehoorschade ligt bij de 80 decibel; dat zegt in principe genoeg.

Het apparaat maakt nogal veel lawaai.

Voordelen

 • Gunstig geprijsd
 • Voldoende kracht
 • Bijzonder licht (4,3 kg)

Nadelen

 • Geen wasborstel
 • Geen terrasreiniger
 • Nogal lawaaierig

Conclusie

De Eurom Force 1400 is zonder enige twijfel de beste hogedrukreiniger als je deze af en toe wilt gebruiken. Even een auto afspuiten, even het terras schoon spuiten of even de tuinmeubelen afspuiten; voor deze hogedrukreiniger is dat een fluitje van een cent. Dankzij de compacte afmetingen en het lage gewicht berg je deze reiniger moeiteloos op.

De beste Eurom hogedrukreiniger voor de intensieve gebruiker – Eurom Force 2500IND

Ben je voornemens om een hogedrukreiniger met enige regelmaat te gebruiken? Wil je daarbij ook intensieve en grondige reinigingswerkzaamheden uitvoeren? Dan hoef je niet verder te kijken; de Eurom Force 2500IND is in dat geval de meest geschikte hogedrukreiniger uit het assortiment van Eurom.

 • Werkdruk: 170 bar
 • Reinigingscapaciteit: 40 vierkante meter per uur
 • Doorvoercapaciteit: 440 liter per uur
 • Maximale watertemperatuurtoevoer: 40 graden
 • Geschikt voor een terras van maximaal 40 vierkante meter

In bovenstaande rijtje met eigenschappen valt met name de onwijs hoge werkdruk van 170 bar. Deze hogedrukreiniger levert écht onwijs veel kracht, waardoor je uiteenlopende en grondige reinigingswerkzaamheden uit kunt voeren.

Met deze reiniger ben je in staat om een fiets, metselwerk, schutting, terras, tractor, tuingereedschap, tuinmeubelen en een zwembad grondig te reinigen. Bij het reinigen van deze objecten kan je een beroep doen op de meegeleverde accessoires. Onder andere een terrasreiniger, vlakstraalnozzle, schuimlans en roterende vuilfrees worden standaard meegeleverd. Dat geldt ook voor een hogedrukslang van maar liefst 8 meter lang.

Je hoeft het blauwe hengsel in het handvat maar in te knijpen en de kracht komt direct vrij. Dankzij deze kracht kan je heel efficiënt werken. Iets wat ook bijzonder efficiënt gaat, is het oprollen van het snoer. Zoals hierboven gezegd krijg je standaard een hogedrukslang van 8 meter geleverd. Als je de reiniger niet gebruikt, wil je uiteraard dat deze slang niet in de weg ligt. Dat is niet het geval dankzij de haspel. Eurom heeft standaard een haspel op deze reiniger gemonteerd, zodat het snoer niet hoeft te knikken of te draaien.

Ook het start/stop systeem op deze hogedrukreiniger spreekt tot de verbeelding. Als je het hengsel in het handvat los laat, stopt de motor direct met kracht leveren. Hierdoor wordt de motor nooit onnodig belast en wordt zodoende de levensduur van de machine verlengd. Bijkomend voordeel is dat de machine niet al te veel energie vreet.

Bij sommige intensieve reinigingswerkzaamheden kan je reinigingsmiddelen gebruiken. De Eurom Force 2500IND heeft gelukkig een reinigingsmiddelentoevoer. Je kunt het reservoir/de tank van de machine vullen, zodat je ook met reinigingsmiddelen aan de slag kunt gaan. De handige schuimlans helpt je hier ook een handje bij.

Dankzij de handige en stevige wielen neem je deze hogedrukslang overal mee naar toe. Daarbij moet je wel rekening houden met het zware gewicht; de machine weegt in zijn totaliteit 23 kilogram. Dat is aan de zware kant, maar is ook te verklaren als we naar de werkdruk van 170 bar kijken.

Eurom Force 2500IND hogedrukreiniger

Een ander nadeel is terug te vinden in het aantal accessoires die standaard meegeleverd worden. Gezien de prijs zou je op z’n minst verwachten dat je een wasborstel geleverd zou krijgen. Dat is helaas niet het geval, evenals dat je geen rioolslang en tuinslang geleverd krijgt. Bij het aansluiten van een tuinslang moet het een tuinslang met een diameter van 13 millimeter zijn.

Het apparaat is met een totaalgewicht van 23 kilogram aan de zware kant.

Voordelen

 • Ongekend krachtig
 • Reinigingsmiddelentoevoer
 • Handige haspel

Nadelen

 • Behoorlijk zwaar
 • Geen wasborstel meegeleverd
 • Geen tuinslang meegeleverd

Conclusie

De Eurom Force 2500IND is dé ideale partner voor mensen die een hogedrukreiniger intensief en voor grondige werkzaamheden willen gebruiken. Dankzij de werkdruk heb je te allen tijde meer dan genoeg kracht tot je beschikking. Andere handige features zijn de haspel, de reinigingsmiddelentoevoer en het start/stop systeem.

De beste Eurom hogedrukreiniger voor de professional – Eurom Force 3000IND

Kom je regelmatig bij klanten thuis om reinigingswerkzaamheden uit te voeren? Dan heb je behoefte aan een betrouwbare, krachtige en veelzijdige hogedrukreiniger. In onze ogen voldoet deze Eurom Force 3000IND aan al deze verwachtingen.

 • Werkdruk: 180 bar
 • Reinigingscapaciteit: 60 vierkante meter per uur
 • Doorvoercapaciteit: 525 liter per uur
 • Maximale watertemperatuurtoevoer: 40 graden
 • Geschikt voor een terras van meer dan 40 vierkante meter

De werkdruk van 180 bar is indrukwekkend te noemen. Deze werkdruk kan je prima doseren dankzij de bediening op de spuitlans. Je kunt hierdoor langere tijd achtereen gesloten op een comfortabele manier werken. Het uitvoeren van de werkzaamheden verloopt hierdoor efficiënt en prettig.

Met dank aan de werkdruk en de doorvoercapaciteit kan je uiteenlopende werkzaamheden uitvoeren. Het schoonmaken van een terras, het reinigen van een auto, het schoonmaken van een compleet zwembad of het schoonmaken van een tractor; met de Eurom Force 3000IND is dat allemaal mogelijk.

Dat is niet alleen aan de werkdruk en de doorvoercapaciteit te danken, maar ook aan de meegeleverde accessoires. Je krijgt namelijk standaard een vuilfrees en een terrasreiniger meegeleverd. De hogedrukslang die je meegeleverd krijgt, heeft een lengte van 12 meter. Hierdoor hoef je niet continue de hogedrukreiniger te verplaatsen tijdens jouw werkzaamheden. Je hebt veel bewegingsvrijheid en dat zorgt voor nog meer efficiency.

Deze hogedrukslang van 12 meter wil je uiteraard wel op een handige manier op kunnen bergen. Dat is mogelijk dankzij de haspel die standaard op de Eurom Force 3000IND aanwezig is. Je kunt het snoer moeiteloos om de haspel heen draaien, zodat het snoer ook niet hoeft te knikken. Hiermee verleng je de levensduur van de slang.

Op de foto hiernaast zie je de achterkant van de machine. Daar zie je ook een tank voor het reinigingsmiddel. Bij professionele werkzaamheden is het veelal wenselijk om met een reinigingsmiddel te werken. Voeg het reinigingsmiddel in dit reservoir/deze tank en meng het water met het reinigingsmiddel. Hiermee voer je alle schoonmaakwerkzaamheden snel en efficiënt uit.

Aan de voorkant van de machine zijn twee draaiknoppen te vinden. Met één van deze draaiknoppen kan je zelf de werkdruk instellen. Moet je werkzaamheden uitvoeren waarbij je niet de maximale werkdruk van 180 bar nodig hebt? Dan draai je makkelijk aan de knop en stel je gewenste werkdruk in. Je kunt hierdoor altijd veilig te werk gaan.

Eurom Force 3000IND hogedrukreiniger

Het mag duidelijk zijn; we zijn onder de indruk van deze hogedrukreiniger van Eurom. Desondanks hebben we enkele minpunten gevonden aan de machine. Allereerst willen we aanstippen dat deze reiniger zonder wasborstel, rioolslang en tuinslang geleverd wordt. Het aansluiten van de tuinslang lukt alleen indien je een tuinslang met een diameter van 13 millimeter tot je beschikking hebt. Let daar dus goed op.

Daarnaast is het bij deze machine aan te raden om met gehoorbescherming te werken. Het geluidsniveau van 77 decibel is namelijk behoorlijk luid.

Tot slot willen we nog benoemen dat de prijs van deze hogedrukreiniger rond de 380 euro ligt. Je moet dus rekening houden met een bepaalde investering, maar daar krijg je wel een hoop voor terug. Dat bewijzen alle bovenstaande voordelen immers.

De machine maakt nogal veel lawaai; 77 decibel is het maximale geluidsniveau.

Voordelen

 • Werkdruk van 180 bar
 • Reinigingsmiddelentoevoer
 • Hogedrukslang van 12 meter

Nadelen

 • Maakt veel lawaai
 • Geen wasborstel meegeleverd
 • Geen tuinslang meegeleverd

Conclusie

De Eurom Force 3000IND is de meest geschikte variant voor een professional. Met deze reiniger ben je in staat om allerlei reinigingswerkzaamheden op een efficiënte manier uit te voeren. Handige features zijn onder andere de regelbare werkdruk, de reinigingsmiddelentoevoer, de hogedrukslang van 12 meter en het automatische start/stopsysteem. Uiteraard spreekt de werkdruk van 180 bar ook tot de verbeelding; geweldig!

De beste voordelige Eurom hogedrukreiniger – Eurom Force 1200

Wil je graag een hoogwaardige hogedrukreiniger voor een gunstige prijs aanschaffen? Binnen het assortiment van Eurom is de Eurom Force 1200 te vinden. Een hogedrukreiniger met een gunstig prijskaartje, prima prestaties en een hoge kwaliteit. Wat wens je nog meer?

 • Werkdruk: 90 bar
 • Reinigingscapaciteit: 20 vierkante meter per uur
 • Doorvoercapaciteit: 330 liter per uur
 • Maximale watertemperatuurtoevoer: 40 graden
 • Geschikt voor een terras van maximaal 25 vierkante meter

Bovenstaande eigenschappen laten direct zien dat deze hogedrukreiniger enkel geschikt is voor af-en-toe-gebruik. Wil je af en toe jouw fiets, tuingereedschap, auto, terras of tuinmeubelen schoonspuiten? Dan is de Eurom Force 1200 zeker een geschikte variant voor jou.

Dat heeft onder meer met de gunstige prijs te maken. We hebben niet voor niets deze hogedrukreiniger tot de beste voordelige uitgeroepen. Bij onze partner Coolblue betaal je slechts € 57,99 voor deze hogedrukreiniger. Je hoeft dus een minimale investering te doen, terwijl je wel van een lange levensduur kunt genieten.

Bij aanschaf van deze reiniger krijg je enkele accessoires meegeleverd. Onder andere een 3 meter lange hogedrukslang, een vlakstraalnozzle, een verlenglans en een waterfilter. Met name dit waterfilter is bijzonder prettig; het filter zorgt ervoor dat het vuil uit het water gehaald wordt.

Deze hogedrukreiniger kan je gebruiken door de blauwe knop in het handvat in te drukken. Op het moment dat je deze knop niet meer indrukt, schakelt het apparaat zichzelf direct uit. Hierdoor wordt de motor niet onnodig belast en bespaar je op de hoogte van jouw energierekening. Het automatische start/stop systeem is zeker één van de prettigste features van de Eurom Force 1200.

Als je deze reiniger af en toe gebruikt, wil je ‘m uiteraard op een veilige en handige manier op kunnen bergen. Je gebruikt de reiniger immers vaker niet dan wél. Dankzij de compacte afmetingen en het minieme gewicht (4,6 kilogram) is het opbergen van deze reiniger een fluitje van een cent. Het minieme gewicht wordt onder andere door de aluminium behuizing verkregen. Deze aluminium behuizing is bijzonder licht, maar tegelijkertijd ook erg sterk. Hierdoor kan je van het lage gewicht én een lange levensduur genieten.

Eurom Force 1200 hogedrukreiniger

Heeft deze hogedrukreiniger geen nadelen? Nou, toch wel. Zo is het spijtig dat deze hogedrukreiniger geen opbergruimte voor de toebehoren heeft. Onder andere de verlenglans en vlakstraalnozzle kan je dus niet op/in de reiniger bewaren.

Daarnaast krijg je ook geen tuinslang, geen wasborstel en geen rioolslang geleverd. Gezien het prijskaartje van deze reiniger is dat overigens niet al te vreemd. Zodra je een tuinslang op de machine aan gaat sluiten, moet dit een tuinslang met een diameter van 13 millimeter zijn.

Deze hogedrukreiniger heeft helaas geen handige opbergruimte voor de accessoires.

Voordelen

 • Gunstig geprijsd
 • Meerdere accessoires geleverd
 • Compact & licht van gewicht

Nadelen

 • Geen wasborstel meegeleverd
 • Geen opbergruimte voor de accessoires

Conclusie

De Eurom Force 1200 is de beste voordelige hogedrukreiniger van Eurom. Voor deze machine betaal je nog geen 60 euro, waardoor deze machine tamelijk voordelig te noemen is. Ondanks de lage aanschafprijs krijg je een hoogwaardige, betrouwbare en relatief krachtige reiniger tot je beschikking. Met de waterdruk van 90 bar heb je voldoende kracht om kleine reinigingswerkzaamheden snel uit te voeren.

Koopgids

Dankzij het ruime assortiment van Eurom kan je altijd een geschikte hogedrukreiniger vinden. Maar, welke hogedrukreiniger sluit nou het beste op jouw voorkeuren aan? Om dat vergelijk te kunnen maken, is het belangrijk om op de hoogte van de belangrijkste criteria te zijn. In deze koopgids kan je de belangrijkste criteria vinden waar je op dient te letten bij het vergelijken/aanschaffen van een (Eurom) hogedrukreiniger.

Werkdruk & doorvoercapaciteit

Alle reviews in dit artikel zijn we begonnen met een korte lijst van de belangrijkste eigenschappen. In die lijsten werden onder andere de termen werkdruk en doorvoercapaciteit genoemd. Van beide termen hebben we de definitie hieronder uiteengezet:

Werkdruk: dit is de kracht waarmee het apparaat het water naar buiten spuit. Hoe hoger deze druk is, hoe krachtiger de straal/machine is.

Doorvoercapaciteit: dit is de hoeveelheid water die het apparaat per uur verbruikt. Hoe hoger deze capaciteit is, des te hoger het reinigende vermogen is.

Eurom hogedrukreinigers

Eurom hogedrukreinigers

Afmetingen & gewicht

Bij veel van bovenstaande apparaten hebben wij ook het gewicht benoemd. Des te lichter een reiniger is, des te makkelijker je deze met je mee kunt nemen. Over het algemeen is het wel zo dat de lichte(re) apparaten minder kracht hebben. Probeer daarom de gulden middenweg te vinden, zodat het gewicht én de kracht naar wens is.

Dat geldt eveneens voor de afmetingen. Een hogedrukreiniger gebruik je wellicht langere tijd achter elkaar niet. In die periode wil je de reiniger op een handige en veilige manier opbergen. Dat is mogelijk indien de reiniger compacte afmetingen heeft; let dus ook goed op de afmetingen van een reiniger.

Budget

De hierboven genoemde apparaten hebben nogal uiteenlopende prijskaartjes. Voor de goedkoopste variant betaal je nog geen zes tientjes, terwijl je voor de duurste variant ongeveer 400 euro moet betalen. We willen je dan ook adviseren om vooraf een budget vast te stellen. Op basis van dat budget kan je jouw zoektocht vergemakkelijken en sneller concreet de gewenste hogedrukreinigers met elkaar vergelijken.

Staar je niet altijd blind op de prijs. Het draait uiteindelijk ook om de kracht van de machine, de aanwezige features en de accessoires die je standaard meegeleverd krijgt.

Waterfilter & automatisch start/stop systeem

Let bij de aanschaf van een reiniger altijd op de aanwezigheid van het waterfilter en/of een automatisch start/stop systeem.

Het start/stop systeem komt in werking op het moment dat de machine niet gebruikt wordt. Dit systeem schakelt de motor uit, zodat de motor niet onnodig belast wordt. Ondertussen wordt hiermee de levensduur van de machine verlengd en gebruikt de machine niet onnodig stroom.

Het wa​terfilter zorgt ervoor dat het water gefilterd wordt. Hierdoor gebruikt de machine alleen schoon water.

Meegeleverde accessoires

Let heel goed op de accessoires die je standaard meegeleverd krijgt. Onder andere een wasborstel en een terrasreiniger zijn accessoires waar je echt iets aan hebt. De meegeleverde accessoires maken het gebruik van een hogedrukreiniger nog makkelijker en prettiger.

In bovenstaande reviews hebben wij enkele keren de toebehoren ‘vlakstraalnozzle’ genoemd. Met een vlakstraalnozzle ben je in staat om het water onder lagere druk naar buiten te spuiten. Hierdoor is de hogedrukreiniger ook geschikt om kwetsbare materialen schoon te spuiten.

Eurom

Jaap Bakker startte in het jaar 1974 zijn eigen onderneming; Euromac. Een samensmelting van de woorden Europese Machines. Hij produceerde machines die geschikt waren voor het agrarische leven. gaandeweg kregen ze bij Euromac door dat er meer en meer vraag naar consumentenproducten kwam. Als reactie daarop begon het bedrijf met het ontwikkelen van reinigingsproducten, klimaatbeheersing producten en verwarmingsproducten.

Nadat het bedrijf in 2010 overgenomen werd door Wycher Bakker, de zoon van Joop, veranderde het bedrijf de naam naar Eurom. Momenteel kan je bij Eurom producten uit de categorieën Reiniging, Tuin & Recreatie, Terrasverwarming, Verwarming, Klimaatbeheersing en Aggregaten aanschaffen. In de wereld van hogedrukreinigers heeft Eurom een prominente positie in weten te nemen.

Eurom

Besluit

We zijn aan het einde gekomen van dit uitgebreide artikel over Eurom hogedrukreinigers. Heb je nog vragen? De klantenservices van onze partners Bol.com en Coolblue staan graag voor je klaar. Wij wensen je graag veel succes met het uitzoeken van de gewenste Eurom hogedrukreiniger en uiteraard ook heel veel plezier (en gemak) met de uiteindelijke keuze!

Tresna.nl
Logo