Beste kleine hogedrukreiniger

Heb je je pijlen op een nieuwe hogedrukreiniger gericht? Zie je het alleen niet zitten om zo’n groot apparaat aan te schaffen? Zeker als je voornamelijk kleinere klussen uit wilt voeren, is het zonde om zo’n grote, krachtige en dure hogedrukreiniger te kopen. Nee, in dat geval kies je beter voor één van onderstaande hogedrukreinigers. Volgens onze test zijn dit namelijk de beste kleine hogedrukreinigers van dit moment:

Onze top 5 kleine hogedrukreinigers

Afbeelding

Product


Bosch-EasyAquatak-120-Bosch-Home-_-Car-Kit

Onze beste koop!

Bosch EasyAquatak 120 + Bosch Home & Car Kit

Beste kleine hogedrukreiniger op netstroom

of

GARDENA AquaClean 24 18

GARDENA AquaClean 24/18

Beste kleine hogedrukreiniger op accu

of

Kärcher K2 Home

Kärcher K2 Home

Beste kleine Kärcher hogedrukreiniger

of

Bosch-EasyAquatak-100

Bosch EasyAquatak 100

Beste handige kleine hogedrukreiniger

of

Powerplus POWXG90400

Powerplus POWXG90400

Beste goedkope kleine hogedrukreiniger

of

Producteigenschappen

ONZE BESTE KOOP

Bosch EasyAquatak 120 + Bosch Home & Car Kit

Beste kleine hogedrukreiniger op netstroom

Bosch-EasyAquatak-120-Bosch-Home-_-Car-Kit

of

GARDENA AquaClean 24/18

Beste kleine hogedrukreiniger op accu

GARDENA AquaClean 24 18

of

Kärcher K2 Home

Beste kleine Kärcher hogedrukreiniger

Kärcher K2 Home

of

Bosch EasyAquatak 100

Beste handige kleine hogedrukreiniger

Bosch-EasyAquatak-100

of

Powerplus POWXG90400

Beste goedkope kleine hogedrukreiniger

Powerplus POWXG90400

of

Voor- en nadelen van een kleine hogedrukreiniger

Als je een nieuwe hogedrukreiniger aan wilt schaffen, weet je één ding zeker: je hebt meer dan voldoende keuze. Zo kun je uit meerdere prima merken kiezen, uit meerdere prijsklassen en dus ook uit meerdere afmetingen. In onze ogen zijn er legio redenen om juist voor een kleine hogedrukreiniger te kiezen:

 • Ideaal voor de kleinere klussen: wil je af en toe je fiets schoonspuiten, je auto schoonspuiten of je tuinmeubelen schoonspuiten? Voor dergelijke kleine klussen komt een kleine hogedrukreiniger maar al te goed van pas. Deze apparaten zijn in de meeste gevallen niet al te krachtig, waardoor je perfect de kleinere klussen uitvoert.
 • Makkelijk te hanteren: een bijkomend voordeel is dat je een kleine hogedrukreiniger makkelijk kunt hanteren. Dat is bijvoorbeeld het geval bij een compacte accu hogedrukreiniger; zo’n hogedrukreiniger bestaat in feite alleen uit een spuitlans. Je hoeft hierdoor niet met zo’n zwaar apparaat te zeulen.
 • Makkelijk op te bergen: er zijn ongetwijfeld ook veel momenten dat je géén hogedrukreiniger gebruikt. In dat geval komt een kleine hogedrukreiniger ook maar al te goed van pas. Doordat het apparaat vrij compact is, berg je ‘m makkelijk in bijvoorbeeld je schuur of garage op. Gemak dient de mens!
 • Van veel gemakken voorzien: dat klein niet altijd negatief is, bewijzen bovenstaande kleine hogedrukreinigers. Die apparaten zijn namelijk van veel gemakken voorzien en maken het schoonmaken daarmee een stuk aangenamer voor je. Je hebt de benodigde kracht tot je beschikking, terwijl het apparaat dus óók makkelijk te bedienen is.
 • Door iedereen te gebruiken: weet je wat een gekend nadeel van de krachtige hogedrukreinigers is? Dat die reinigers niet door iedereen te gebruiken zijn. Zeker als je weinig kracht in je armen hebt, is het lastig om één van de zware jongens te hanteren. In plaats daarvan kun je veel beter kiezen voor een kleine hogedrukreiniger!
 • In meerdere varianten te verkrijgen: wil je een kleine hogedrukreiniger op netstroom of op accu? Dat is één van de vele keuzes die je moet maken. Dat er uit veel varianten te kiezen valt, spreekt ons in ieder geval erg aan.

Moet je bij zo’n hogedrukreiniger ook nog met nadelen rekening houden? Nou, je moet je even goed het volgende beseffen: deze hogedrukreinigers zet je niet voor al teveel klussen in. Als je bijvoorbeeld hele vuile oppervlakten wilt reinigen, is dat met een kleine hogedrukreiniger niet altijd even mogelijk. Dat is ook het geval als je bijvoorbeeld een groot terras wilt reinigen.

Dit komt niet alleen door de relatief lage maximale werkdruk, maar ook door het gebrek aan accessoires. Veel kleine hogedrukreinigers worden standaard met niet al teveel accessoires geleverd. Dát merk je duidelijk terug aan de reinigingsklussen die je uit kunt voeren.

Eerder in dit artikel gaven we aan dat je uit veel varianten kunt kiezen. Dit is aan de ene kant een voordeel; je hebt hierdoor voldoende mogelijkheden om de beste kleine hogedrukreiniger aan te schaffen. Dit is echter aan de andere kant ook een nadeel; je kunt mogelijk last van keuzestress krijgen.

Graag helpen wij je deze keuzestress te voorkomen. Dát doen we door hieronder de vijf beste kleine hogedrukreinigers zo uitgebreid mogelijk te bespreken. Neem deze reviews op je gemakje door en bepaal direct naar welke kleine hogedrukreiniger je voorkeur uitgaat.

Beste kleine hogedrukreiniger op netstroom – Bosch EasyAquatak 120 + Bosch Home & Car Kit

Gaat je voorkeur uit naar een kleine hogedrukreiniger die op netstroom werkt? Dan raden wij je van harte de Bosch EasyAquatak 120 + Bosch Home & Car Kit aan. Deze hogedrukreiniger is compact, werkt op netstroom en biedt opvallend veel mogelijkheden.

Ten eerste spreken de specificaties van deze hogedrukreiniger ons erg aan. De maximale werkdruk is namelijk 120 bar, de reinigingscapaciteit is 20 vierkante meter per uur en de doorvoercapaciteit is 350 liter per uur. Door deze specificaties voer je de nodige klussen in en rondom je huis uit.

Tijdens het reinigen geniet je van de nodige voordelen. Zo ligt de spuitlans heerlijk in de hand, is de hogedrukslang 5 meter lang en geniet je van een regelbare waterdruk. Met name de regelbare waterdruk vinden wij een belangrijk voordeel; je past hiermee de kracht van de straal aan op het te reinigen object.

Wat ons ook heel erg aanspreekt, is de totale vormgeving van deze hogedrukreiniger. Zoals je op de foto al kunt zien, betreft dit een variant zonder wieltjes. Dankzij de handgreep verplaats je de hogedrukreiniger moeiteloos in je tuin; passend bij een kleine hogedrukreiniger, niet waar? Overigens weegt de Bosch EasyAquatak 120 slechts 4 kilogram!

Met deze hogedrukreiniger kun je dus de nodige klussen uitvoeren. Dat is te danken aan de specificaties, maar ook aan de meegeleverde accessoires. Bij aanschaf krijg je namelijk standaard een terrasreiniger, wasborstel en spuitlans geleverd. Met dank aan de terrasreiniger neem je snel afscheid van het mos op de tegels in je tuin. Met de wasborstel maak je je auto op een fijne en veilige manier schoon.

Over de kwaliteit hoef je niet in te zitten. Met name in de afgelopen heeft Bosch binnen het aanbod van hogedrukreinigers een flinke naam op weten te bouwen. De motor van deze hogedrukreiniger is duurzaam, de machine is van de juiste onderdelen vervaardigd en heeft zodoende een lange levensduur.

Is dit nou een compacte hogedrukreiniger waar je de hoofdprijs voor moet betalen? Dat valt in onze ogen reuze mee. Als je deze hogedrukreiniger bij bijvoorbeeld onze partner Coolblue koopt, betaal je voor deze reiniger een bedrag van 164 euro. Gezien de kracht, kwaliteiten en mogelijkheden vinden wij dit een interessante prijs.

Beste kleine hogedrukreiniger op netstroom

Wel moet je goed rekening houden met twee nadelen:

 • Bij aanschaf krijg je geen tuinslang meegeleverd. Check direct ons artikel ‘beste tuinslangen’ om een geschikte tuinslang uit te kiezen en aan te schaffen. Kies voor een ½” tuinslang.
 • Deze compacte hogedrukreiniger is niet voor de grootste klussen geschikt. Dit nadeel geldt echter voor alle hogedrukreinigers die we in dit artikel bespreken.

Hoef je niet per sé de Home & Car Kit meegeleverd te krijgen? Gaat het jou vooral om de hogedrukreiniger van Bosch? Dan kun je deze hogedrukreiniger óók los bij onze partner Coolblue bestellen!

Deze hogedrukreiniger wordt zonder tuinslang geleverd; je zou dus zelf nog een geschikte tuinslang moeten kopen.

Voordelen
 • Werkdruk van 120 bar
 • Erg fijn te bedienen
 • Compacte en handige vormgeving
 • Met veel accessoires geleverd
 • Prima prijs-kwaliteitsverhouding
Nadelen
 • Niet voor de grotere klussen geschikt
 • Zonder tuinslang geleverd
Conclusie

De Bosch EasyAquatak 120 + Bosch Home & Car Kit is naar onze mening de beste compacte hogedrukreiniger op netstroom. Deze hogedrukreiniger is makkelijk te bedienen, te verplaatsen en te gebruiken. Tijdens het gebruik geniet je van de meegeleverde accessoires, de maximale werkdruk van 120 bar en het feit dat je de werkdruk aan kunt passen. Al met al een meer dan prima kleine hogedrukreiniger.

Bekijk prijzen van de Bosch EasyAquatak 120 + Bosch Home & Car Kit bij verschillende winkels:

Beste kleine hogedrukreiniger op accu – GARDENA AquaClean 24/18

Gaat je voorkeur uit naar een kleine hogedrukreiniger op accu? Dat is goed voor te stellen. Met een variant die op een accu werkt, geniet je van onbeperkte bewegingsvrijheid. Dat is zéker het geval als je voor deze GARDENA AquaClean 24/18 kiest. Naar onze mening is dit met afstand de beste kleine hogedrukreiniger op accu.

Bij deze hogedrukreiniger valt het design direct op. Deze hogedrukreiniger heeft namelijk geen grote behuizing, maar bestaat alleen uit de spuitlans. Aan het uiteinde van deze spuitlans moet je de accu koppelen, waardoor je de benodigde kracht tot je beschikking hebt.

Bij aanschaf krijg je de 18V accu standaard meegeleverd. Dit geldt ook voor een handige tuinslang, een adapter en een oplader. Dankzij de tuinslang geniet je van het zelfaanzuigende vermogen van deze hogedrukreiniger. Leg het uiteinde van de tuinslang in een grote bak met water, koppel het andere uiteinde aan de hogedrukreiniger en de hogedrukreiniger is in staat om te spuiten. Deze reiniger werkt ook prima zonder stromend water.

Verder is het fijn dat je deze hogedrukreiniger naar wens in kunt stellen. De maximale werkdruk is 24 bar, maar je hoeft ‘m niet per sé op die werkdruk te gebruiken. Je kunt ‘m namelijk ook gebruiken op 9 bar of 14 bar. Doordat je de werkdruk zelf aan kunt passen, pas je de hogedrukreiniger aan de uit te voeren werkzaamheden aan.

Heb je met veel plezier gebruik gemaakt van deze hogedrukreiniger? Dan berg je ‘m razendsnel op. Je hebt hier nagenoeg geen ruimte voor nodig; je kunt ‘m bijvoorbeeld ook aan een haak in je garage of schuur ophangen.

Deze hogedrukreiniger is klein qua afmetingen, maar groots qua prestaties. In en rondom je tuin kun je namelijk allemaal klussen uitvoeren. Je kunt je boot hiermee afspuiten, je kunt je tegels hiermee afspuiten, je kunt je tuinmeubelen hiermee afspuiten en je kunt je auto hiermee afspuiten.

Wil je echter grote reinigingsklussen uitvoeren? Dan kun je beter voor een grotere hogedrukreiniger kiezen. Doordat deze hogedrukreiniger een werkdruk van slechts 24 bar heeft, is deze hogedrukreiniger niet geschikt voor de grotere klussen. Houd daar goed rekening mee.

GARDENA AquaClean 24 18 beste compacte

Ook moet je even goed rekening houden met de accuduur. De accu gaat – ook volgens andere gebruikers – niet al te lang mee. Om dit probleem op te lossen, zou je eventueel een extra accu aan kunnen schaffen.

Moet je voor deze compacte hogedrukreiniger op accu veel geld betalen? Naar onze bescheiden mening valt dit nog enigszins mee. Bij onze partner Bol.com kost deze hogedrukreiniger namelijk 215 euro. Dit is uiteraard veel geld, maar het is wél een unieke reiniger. Zowel qua afmetingen als qua prestaties.

De accuduur is relatief kort; een tweede accu kopen is daarom niet onverstandig.

Voordelen
 • Zeer compact uitgevoerd
 • Onbeperkte bewegingsvrijheid
 • Keuze uit drie krachtniveaus
 • Veelzijdig in te zetten
 • Ook te gebruiken zonder stromend water
 • Met accu en oplader meegeleverd
Nadelen
 • Accu gaat niet al te lang mee
 • Niet voor grote klussen geschikt
Conclusie

De GARDENA AquaClean 24/18 is de beste kleine hogedrukreiniger op accu. Deze reiniger is compact, is veelzijdig in te zetten en kun je zelfs gebruiken zonder stromend water. Je voert hier tal van klussen mee uit, waarbij je van het nodige gemak geniet. Dit gemak is eveneens aanwezig bij het verplaatsen én opbergen van dit apparaat. Echt een pareltje wat ons betreft.

Beste kleine Kärcher hogedrukreiniger – Kärcher K2 Home

De Kärcher hogedrukreinigers zijn in het huidige aanbod eigenlijk de maatstaaf. Wij hebben daarom besloten om ook op zoek te gaan naar de beste kleine Kärcher hogedrukreiniger. Uiteindelijk is onze keuze gevallen op de Kärcher K2 Home hogedrukreiniger. Dit vinden wij om meerdere redenen de beste kleine variant van Kärcher. 

Wat valt je op als je naar de foto hiernaast kijkt? Mogelijk valt het je direct op dat Kärcher voor een compact en slim design gekozen heeft. Deze hogedrukreiniger is alles behalve groot, maar beschikt wel over transportwieltjes. Concreet betekent dit het volgende: zowel het verplaatsen als het opbergen van deze hogedrukreiniger gaat gemakkelijk.

Wat ons ook erg aanspreekt, is de maximale werkdruk. Deze hogedrukreiniger levert een maximale werkdruk van 110 bar, waardoor je de nodige klussen naar wens uit kunt voeren. Deze hogedrukreiniger is onder meer geschikt voor het schoonspuiten van fietsen, tuingereedschap, tuinmeubelen, hekken, tuinpaadjes en tuintegels.

Zoals we van Kärcher gewend zijn, geniet je bij deze hogedrukreiniger van het nodige gemak. De hogedrukslang is bijvoorbeeld 4 meter lang, de machine beschikt over een vuilfrees en de machine beschikt over een waterfilter. Tevens ligt de spuitlans fijn in de hand en kun je deze spuitlans ook weer makkelijk opbergen.

Bij aanschaf krijg je meerdere accessoires meegeleverd. Het gaat hierbij om twee mondstukken die je op de spuitlans kunt monteren. Ook krijg je een terrasreiniger meegeleverd, waarmee je de tegels nóg makkelijker reinigt. Om ook grondiger vuil te kunnen verwijderen, levert Kärcher reinigingsmiddel mee!

Wat wij ook super vinden, is dat deze hogedrukreiniger slechts 4,8 kilogram weegt. In onze ogen is dat typerend voor de compactheid van deze Kärcher hogedrukreiniger. Ondertussen reinig je met deze kleine hogedrukreiniger wel 20 vierkante meter per uur.

Karcher K2 home terrasreiniger

Bovendien kost deze hogedrukreiniger vrij weinig geld. Bij onze partner Bol.com betaal je een bedrag van slechts 109 euro. Daarmee is deze hoogwaardige variant bijna de helft goedkoper dan de hierboven besproken variant. Uiteraard ben je hierbij óók nog van de Kärcher kwaliteit verzekerd.

Houd wel goed rekening met het volgende: de waterdruk van deze hogedrukreiniger is niet regelbaar. Als je kwetsbare oppervlakten moet reinigen, kun je dit daarom beter voor borstel en warm water doen.

Verder moet je goed beseffen dat dit geen geschikte hogedrukreiniger voor grote klussen is. Voor de grotere klussen heb je bijvoorbeeld de Kärcher K4 of de Kärcher K5 nodig. Die kunnen qua prijskaartje en afmetingen echter niet aan déze variant tippen.

De waterdruk van deze hogedrukreiniger is helaas niet regelbaar.

Voordelen
 • Werkdruk van 120 bar
 • Makkelijk te verplaatsen en op te bergen
 • Met handige accessoires geleverd
 • Beschikt over een vuilfrees en waterfilter
 • Veelzijdig te gebruiken
Nadelen
 • Niet voor grote klussen geschikt
 • Waterdruk is niet regelbaar
Conclusie

De Kärcher K2 Home is naar onze mening de beste kleine hogedrukreiniger van Kärcher. Deze hogedrukreiniger is qua afmetingen compact, maar is ook nog eens handig. Dit is onder meer te danken aan de handgreep, de uitsparing voor de spuitlans en de wieltjes. Verder krijg je de nodige accessoires meegeleverd en is de kwaliteit subliem. Dat geldt ook nog voor het prijskaartje.

Beste handige kleine hogedrukreiniger – Bosch EasyAquatak 100

Wat is voor jou de reden dat je een kleine hogedrukreiniger aan wilt schaffen? Dit heeft ongetwijfeld met de afmetingen te maken, maar je moet het gemak ook niet uit het oog verliezen. Als je van heel veel gemak verzekerd wilt zijn, raden wij je de Bosch EasyAquatak 100 aan. Dit is naar onze mening de beste handige kleine hogedrukreiniger.

Waarom deze reiniger zo handig vinden? Dit is onder meer te danken aan het design, inclusief de handgreep. Met deze handgreep til je de hogedrukreiniger naar de gewenste plek toe, je zet ‘m op de grond neer en je koppelt de slang(en) aan. Vanaf dat moment voer je gemakkelijk de gewenste reinigingsklus uit.

Met deze hogedrukreiniger kun je de nodige klussen in je tuin uitvoeren. Toegegeven: het gaat hierbij niet om grote klussen, maar allerlei kleine klussen voer je probleemloos uit. Tijdens het uitvoeren van de reinigingsklus geniet je van veel gemak. Dit is onder meer aan onderstaande voordelen te danken:

 • 360 graden hogedrukpistool: het hogedrukpistool van deze hogedrukreiniger is volledig te draaien. Wat hier het gevolg van is, zie je duidelijk op de foto schuin hieronder. De vrouw maakt op een handige manier iets schoon, zonder hierbij lastige houdingen aan te moeten. Met dank aan het meegeleverde pistool.
 • Regelbare waterdruk: de waterdruk van deze hogedrukreiniger is volledig in te stellen. Overigens is de maximale werkdruk van 100 bar meer dan prima te noemen. Zeker voor zo’n klein (en handig) apparaat.
 • Beschikt over een waterfilter: het waterfilter voorkomt dat vuile deeltjes toegang tot de motor krijgen. Door deze weg te versperren, wordt de levensduur significant verlengd. Grote kans dat je de komende jaren met veel plezier deze hogedrukreiniger gebruikt.

Wat ons ook erg aanspreekt, is de totale prijs-kwaliteitsverhouding. Laten we maar beginnen met de kwaliteit: deze is dik in orde. Net zoals bij alle andere hogedrukreinigers van Bosch is deze reiniger van de juiste materialen vervaardigd.

Voor deze reiniger betaal je bovendien slechts 78,99 euro. Ja, als je deze hogedrukreiniger nu direct bij onze partner Coolblue koopt, betaal je hier nog geen 8 tientjes voor. En zoals je hierboven hebt kunnen lezen, brengt de hogedrukreiniger veel voordelen met zich mee!

Is het dan allemaal koek en ei? Zoals eerder al gesteld, is dit geen geschikte hogedrukreiniger voor grotere klussen. Dit komt enerzijds door het gebrek aan kracht en anderzijds door het gebrek aan accessoires. Je krijgt bijvoorbeeld geen wasborstel of terrasreiniger meegeleverd.

Deze hogedrukreinigers met niet al te veel accessoires geleverd. Een terrasreiniger, autowasborstel en tuinslang ontbreken bijvoorbeeld.

Voordelen
 • Erg handig en compact design
 • Maximale werkdruk van 100 bar
 • Regelbare waterdruk
 • 360 graden hogedrukpistool
 • Inclusief waterfilter
 • Geweldige prijs-kwaliteitsverhouding
Nadelen
 • Weinig accessoires meegeleverd
 • Alleen voor kleine klussen geschikt
Conclusie

De Bosch EasyAquatak 100 is absoluut de beste handige kleine hogedrukreiniger. Deze hogedrukreiniger is makkelijk te verplaatsen, is makkelijk op te bergen en is makkelijk te gebruiken. Dat laatste is te danken aan de regelbare waterdruk en 360 graden drukpistool. Dat zijn direct de twee belangrijkste redenen waarom wij dit de allerbeste handige kleine hogedrukreiniger vinden.

Beste goedkope kleine hogedrukreiniger – Powerplus POWXG90400

Zou je graag een kleine hogedrukreiniger willen gebruiken? Maar, wil óf kun je hier niet al te veel geld aan uitgeven? Dan kun je prima voor de Bosch EasyAquatak 100 kiezen. Die hogedrukreiniger – hierboven besproken – kost slechts 79 euro.

Tijdens onze test zijn we echter op zoek gegaan naar een nog voordeligere variant. Uiteindelijk is onze keuze hierbij op de Powerplus POWXG90400 gevallen. Naar onze mening is dit de beste goedkope kleine hogedrukreiniger van dit moment.

Wat je voor deze hogedrukreiniger moet betalen? Schrik niet, maar bij onze partner Bol.com kost deze hogedrukreiniger slechts 72,69 euro. Voor dit bedrag kun je eigenlijk niet de mist ingaan met deze meer dan prima hogedrukreiniger.

Deze hogedrukreiniger is niet alleen voordelig, maar ook van een prima kwaliteit. Powerplus staat bekend vanwege de prima prijs-kwaliteitsverhouding en bewijst dat wederom met deze variant. Wij zijn ervan overtuigd dat je jarenlang van deze hogedrukreiniger gebruik kunt maken.

Tijdens het reinigen van objecten geniet je het nodige gemak. Zo heeft deze hogedrukreiniger een maximale werkdruk van 100 bar. Bovendien kan deze hogedrukreiniger een maximale temperatuur van 50 graden aan en is de doorvoercapaciteit 390 liter per minuut. Met het oog op het prijskaartje zijn dit echt prima specificaties.

Daarbovenop komt dat je bij aanschaf de nodige accessoires meegeleverd krijgt. Het gaat hierbij om de hogedrukreiniger, om het handige pistool met verlenglans en spuitmond, om een 3 meter lange hogedrukslang, om een tuinslangaansluiting en om een handleiding. Tevens krijg je een reinigingsnaald meegeleverd; met deze naald hou je de spuitmond schoon!

Deze machine beschikt over een handige handgreep. Met deze handgreep til je de machine makkelijk op; hierbij komt het gewicht van slechts 5,5 kilogram goed van pas. Staat de machine eenmaal op de gewenste plek? Dan kun je dankzij de 3 meter lange slang de gewenste reinigingsklus uitvoeren.

Een belangrijk ander voordeel is het start-stop systeem. Zodra je de hendel loslaat, stopt de motor direct met draaien. Je hebt hierdoor geen last van het (storende) geluid, terwijl de motor hierdoor ook niet onnodig belast wordt. Dit komt de levensduur alleen maar ten goede.

Beste goedkope kleine hogedrukreiniger

Al met al is dit een prima goedkope kleine hogedrukreiniger. De hogedrukreiniger kost net iets meer dan 70 euro, maar levert onschatbaar veel waarde op. Wel moet je even rekening houden met de mogelijkheden; deze hogedrukreiniger is niet voor de grotere klussen geschikt.

Bovendien ontbreekt het aan enkele accessoires. Zo krijg je bij aanschaf geen terrasreiniger of wasborstel meegeleverd. Voor het bedrag net iets meer dan 7 tientjes zou je dit ook niet mogen verwachten.

Deze goedkope kleine hogedrukreiniger is zeker niet voor de grote(re) klussen geschikt.

Voordelen
 • Erg voordelig geprijsd
 • Maximale werkdruk van 100 bar
 • 3 meter lange hogedrukslang
 • Start-stop systeem
 • Makkelijk te verplaatsen
 • Prima kwaliteit
Nadelen
 • Niet voor de grotere klussen geschikt
 • Weinig accessoires meegeleverd
Conclusie

De Powerplus POWXG90400 is naar onze mening de beste goedkope kleine hogedrukreiniger. Deze hogedrukreiniger kost iets meer dan 7 tientjes, waarbij je echt veel waar voor je geld krijgt. De machine is krachtig (100 bar), is fijn te bedienen en is van een prima kwaliteit. Al met al een ware aanrader!

Koopgids

Wil je graag voor klussen in en rondom je tuin een hogedrukreiniger aanschaffen? Zie je het alleen niet zitten om zo’n groot exemplaar te kopen/gebruiken? Dat is goed voor te stellen; de bovenstaande varianten sluiten in dat geval beter op je wensen aan.

Maar, welke variant sluit nou het beste op je wensen aan? Met deze koopgids helpen wij je met het antwoord op deze vraag. In deze koopgids bespreken we namelijk wat de belangrijkste aandachtspunten zijn bij het uitkiezen van een nieuwe kleine hogedrukreiniger.

Netstroom of accu

Ten eerste zou je goed naar de aandrijving van de hogedrukreiniger moeten kijken. Gaat je voorkeur uit naar een variant die op netstroom werkt? Of heb je toch liever een variant die op accu werkt?

In onze ogen brengen beide varianten zeker voordelen met zich mee. Wil je vooral nergens omkijken naar hebben? Dan is een variant op accu de beste optie. Wil je de nodige kracht tot je beschikking hebben? Dan kies je beter voor een variant die op netstroom werkt.

BLACK+DECKER BCPC18D1-QW Power Cleaner

Maximale werkdruk

Bij elke hogedrukreiniger zou je goed naar de maximale werkdruk moeten kijken. Des te hoger deze werkdruk is, des te krachtiger de machine is. Bij een kleine hogedrukreiniger kun je uitgaan van een werkdruk van zo’n 100 bar. Mocht je voor een variant op accu kiezen, ligt de maximale werkdruk overigens een stuk lager.

Bijkomende tip: let goed op of de waterdruk regelbaar is. Dit is wat ons betreft erg wenselijk. Hiermee pas je namelijk de kracht van de straal aan op het oppervlakte dat je wilt reinigen.

Exacte afmetingen

Bij een kleine hogedrukreiniger zou je goed naar de afmetingen moeten kijken. Zoals je aan bovenstaande varianten kunt zien, valt er onderscheid te maken tussen twee hoofdgroepen:

 • Een kleine variant met wieltjes: dit is eigenlijk de hogedrukreiniger zoals deze ooit bedoeld is geweest. Mocht je voorkeur naar zo’n variant uitgaan, raden wij je de Powerplus POWXG90400 en Kärcher K2 Home aan.
 • Een draagbare variant: er bestaan ook heuse varianten die je kunt tillen. Dit geldt bijvoorbeeld voor de Bosch EasyAquatak 100, de Bosch EasyAquatak 100 en de GARDENA AquaClean 24/18.

Handige eigenschappen/functies

Wil je meerdere hogedrukreinigers goed met elkaar vergelijken? Dan zou je goed naar allerlei eigenschappen en functies moeten kijken. Hoe is het bijvoorbeeld gesteld met de bediening van de hogedrukreiniger? Hoe kun je de hogedrukreiniger het beste opbergen? En voor welke klussen is de reiniger zoal geschikt?

Met andere woorden: kijk goed naar het totaalplaatje van de kleine hogedrukreiniger. Om dit zo goed mogelijk te doen, zou je goed moeten kijken naar je wensen. Op welke manier wil je van de hogedrukreiniger gebruik maken? Zorg er vervolgens voor dat je je wensen afstemt op de eigenschappen/functies.

Meegeleverde accessoires

Welke accessoires je meegeleverd krijgt, verschilt van variant tot variant. Wij raden je daarom aan om heel kritisch naar de meegeleverde accessoires te kijken.

Krijg je bijvoorbeeld een wasborstel en een terrasreiniger meegeleverd? Erg wenselijk, maar is zeker niet standaard. Verder moet je er rekening mee houden dat je nagenoeg nooit een tuinslang meegeleverd krijgt. Deze zou je dus nog los aan moeten schaffen, waarbij je goed op de diameter en aansluiting moet letten.

Bosch-EasyAquatak-120-Bosch-Home-_-Car-Kit

Prijs-kwaliteitsverhouding

Wij adviseren je om altijd voor een kleine hogedrukreiniger van een A-merk te kiezen. Onder meer Gardena, Kärcher, Powerplus en Bosch leveren prima hogedrukreinigers af. Door voor één van deze varianten te kiezen, ga je voor een hogedrukreiniger met een lange levensduur.

Daarnaast raden wij je aan om goed over je budget na te denken. Wil je maximaal 100 euro uitgeven? Of vind je het niet erg om ruim 200 euro uit te geven? De prijskaartjes lopen enigszins uiteen, dus denk goed na over je maximale budget!

Slotwoord

In onze ogen is een kleine hogedrukreiniger een handig apparaat. Je voert niet de grootste klussen met dit apparaat uit, maar je geniet wel van veel gemak. Heb je over één van bovenstaande varianten op dit moment vragen? Neem gerust contact ons met onze partners. Wij wensen je graag veel plezier/succes met je nieuwe compacte hogedrukreiniger!

Tresna.nl
Logo