Beste Stihl accu heggenschaar

Heb je één of meerdere heggen in je tuin staan? Als je niks aan deze heggen doet, gaan ze al snel verwilderen. De uitstraling wordt hierdoor rommelig, de haag kan in de weg zitten en de haag kan een broeinest worden voor ongedierte. Wil je dit tegengaan? Dan zou je de heggen af en toe moeten snoeien. Iets wat je met een accu heggenschaar op een fijne manier kunt doen.

Zou je graag een accu heggenschaar tot je beschikking willen hebben? Dan kun je kiezen voor bijvoorbeeld een Bosch accu heggenschaar, een Makita accu heggenschaar of een Stihl accu heggenschaar. In dit artikel richten wij onze pijlen op de accu heggenscharen van Stihl! We bespreken onder meer wat – volgens ons – de vijf beste Stihl accu heggenscharen van dit moment zijn.

Onze top 5 Stihl accu heggenscharen

Afbeelding

Product


Stihl HSA 56

Onze beste koop!

Stihl HSA 56

Beste koop Stihl accu heggenschaar

of

Stihl HSA 86

Stihl HSA 86

Beste Stihl accu heggenschaar zonder accu

of

Stihl HLA 86

Stihl HLA 86

Beste Stihl accu heggenschaar op steel

of

Stihl HSA 94 T

Stihl HSA 94 T

Beste Stihl accu heggenschaar voor de professional

of

Stihl HSA 45

Stihl HSA 45

Beste voordelige Stihl accu heggenschaar

of

Producteigenschappen

ONZE BESTE KOOP

Stihl HSA 56

Beste koop Stihl accu heggenschaar

Stihl HSA 56

of

Stihl HSA 86

Beste Stihl accu heggenschaar zonder accu

Stihl HSA 86

of

Stihl HLA 86

Beste Stihl accu heggenschaar op steel

Stihl HLA 86

of

Stihl HSA 94 T

Beste Stihl accu heggenschaar voor de professional

Stihl HSA 94 T

of

Stihl HSA 45

Beste voordelige Stihl accu heggenschaar

Stihl HSA 45

of

Voor- en nadelen van een Stihl accu heggenschaar

Als je een nieuwe heggenschaar wilt kopen, moet je enkele belangrijke keuzes maken. Zo moet je een keuze maken tussen een heggenschaar op netstroom en een heggenschaar op accu. Als je voor de variant op accu kiest, geniet je onder meer van onbeperkte bewegingsvrijheid.

Van dat voordeel profiteer je sowieso met een Stihl accu heggenschaar. De ervaring leert namelijk dat deze heggenscharen over krachtige accu’s beschikken. Je geniet hierdoor van de nodige kracht, maar ook van een lange accuduur. Mocht je meerdere heggen in je tuin willen snoeien, is dat met een dergelijke heggenschaar dus zéker mogelijk.

Verder is het een voordeel dat een Stihl accu heggenschaar fijn te bedienen is. Dit is te danken aan de vormgeving van deze heggenscharen, maar ook aan enkele handige toevoegingen. Zo beschikken veel accu heggenscharen van Stihl over extra functies, waarmee je nóg aangenamer een heg snoeit.

Wat wij ook subliem vinden, is dat het aanbod van Stihl erg divers is. Als je naar het aanbod bij onze partner Toolmax kijkt, kom je meer dan 60 verschillende Stihl accu heggenscharen tegen. Je kunt kiezen uit speciale accu heggenschaar (op een steel bijvoorbeeld), maar ook voor gangbare of compacte accu heggenscharen. Doordat je zoveel keuze hebt, kun je altijd wel een geschikte accu heggenschaar van Stihl vinden.

Kijk je naar het huidige aanbod? Dan valt op dat sommige heggenscharen géén accu meegeleverd krijgt. Bij Bosch of Makita is dat op zich geen probleem, aangezien die merken ook veel andere gereedschappen op accu leveren. Mocht je al een ander stuk gereedschap van die merken hebben, kun je die accu ook voor je accu heggenschaar gebruiken.

Bij Stihl is dit echter een ander verhaal. Dit merk levert niet heel veel soorten gereedschappen op accu aan, waardoor je mogelijk géén accu van dit merk heeft. Mocht dat het geval zijn, moet je dus altijd kiezen voor een accu heggenschaar met meegeleverde accu en oplader.  

Verder moet je goed rekening houden met je eigen veiligheid. Dit is overigens niet alleen het geval bij een Stihl heggenschaar op accu, maar ook bij de varianten van Bosch en Makita. Draag altijd goede werkhandschoenen, draag altijd gehoorbescherming en draag bij voorkeur ook een veiligheidsbril. Daarmee maak je het snoeien van de heggen in je tuin zo veilig mogelijk.

Ben je op dit moment op zoek naar een handige accu heggenschaar? En gaat je voorkeur uit naar een variant van het merk Stihl? Dan zit je in dit uitgebreide artikel goed; hieronder laten wij je namelijk kennismaken met de vijf beste Stihl accu heggenscharen van dit moment. Neem de reviews door en bepaal direct naar welke Stihl accu heggenschaar je voorkeur uitgaat. Die variant kun je direct bij één van onze partners bestellen!

Tip: de benamingen van de heggenscharen van Stihl lijken nogal op elkaar. Zo vind je in het huidige aanbod de benamingen ‘HSA’ en ‘HLA’ terug. Bij het maken van een vergelijking moet je hier heel scherp op zijn!

Beste koop Stihl accu heggenschaar – Stihl HSA 56

Wil je graag de heggen in je tuin makkelijk kunnen snoeien? En gaat je voorkeur uit naar een Stihl accu heggenschaar? Dan raden wij je deze Stihl HSA 56 van harte aan. In onze ogen is dit de beste koop Stihl accu heggenschaar van dit moment. Wij zijn van mening dat dit dé accu heggenschaar is waar iedereen op een fijne manier gebruik van kan maken.

Bij deze accu heggenschaar valt de vormgeving direct op. Het handvat is ergonomisch uitgevoerd, terwijl het zwaardblad 45 centimeter lang is. Met dank aan deze lengte is dit een ideale accu heggenschaar voor kleine tot middelgrote heggen. Wil je ook een grote heg kunnen snoeien? Dat is ook geen probleem, maar daar moet je wel iets meer tijd voor vrijmaken.

Tijdens het snoeien geniet je direct van het minieme gewicht. Deze heggenschaar weegt slechts 2,9 kilogram, waardoor je ‘m probleemloos uren achter elkaar kunt gebruiken. Dit minieme gewicht gaat hand in hand met het ergonomische handvat; deze twee componenten zorgen voor heel veel gemak.

Bij aanschaf van deze accu heggenschaar krijg je de nodige accessoires geleverd. Belangrijkste hierbij zijn de accu en de oplader. Dankzij de meegeleverde accu en oplader kun je dírect gebruik maken van deze accu heggenschaar. Het betreft overigens een Stihl AK 10 accu. Mocht je een krachtigere accu willen hebben, kun je voor de AK 20 of AK 30 accu kiezen.

Wat ons bij deze beste Stihl accu heggenschaar ook aanspreekt, is het prijskaartje. Bij onze partner Toolmax betaal je namelijk een bedrag van slechts 254 euro. Dit vinden wij een interessante prijs, gezien de capaciteit van deze heggenschaar. Het feit dat je voor dit bedrag ook nog een accu en oplader meegeleverd krijgt, maakt het totaalplaatje helemaal compleet.

Bij deze heggenschaar hoef je met slechts twee nadelen rekening te houden. Het eerste nadeel heeft betrekking op de accuduur; je kunt slechts 20 minuten lang snoeien op één acculading. Mocht je een grotere haag willen snoeien, is dit dus niet de meest interessante heggenschaar.

Daarnaast moet je rekening houden met het opbergen van de heggenschaar. Je krijgt geen messenbeschermer meegeleverd, waardoor de heggenschaar echt op een handige manier opgeborgen moet worden. Voorkom bovendien dat je kinderen deze heggenschaar zomaar kunnen pakken!

De accuduur bedraagt slechts 20 minuten; dat had van ons een stuk langer gemogen.

Voordelen
 • Ligt heerlijk in de hand
 • Krachtig en duurzaam
 • Inclusief accu en oplader geleverd
 • Zaagblad van 45 centimeter
 • Weegt slechts 2,9 kilogram
Nadelen
 • Accuduur van slechts 20 minuten
 • Geen messenbeschermer geleverd
Conclusie

De Stihl HSA 56 is wat ons betreft de beste Stihl heggenschaar op accu. Deze heggenschaar doet zijn werk prima, is voor in de meeste tuinen geschikt en is fijn te bedienen. Met dank aan het gewicht – slechts 2,9 kilogram – is dit bovendien een heggenschaar die door iedereen gebruikt kan worden. Al met al is de aanschaf van deze Stihl heggenschaar op accu een ware aanrader!

Beste Stihl accu heggenschaar zonder accu – Stihl HSA 86

Ben je op zoek naar een geschikte heggenschaar van Stihl op accu? Heb je alleen thuis al één of meerdere accu’s van dit merk liggen? Dan is het zonde om bijvoorbeeld de hierboven besproken heggenschaar aan te schaffen. Bij die heggenschaar krijg je immers een accu meegeleverd.

Mocht je thuis al een Stihl accu hebben, kun je beter kiezen voor de Stihl HSA 86. Uit onze test is gebleken dat dit de beste Stihl accu heggenschaar is zonder meegeleverde accu. Bij aanschaf krijg je alleen de heggenschaar geleverd én geen accu of oplader.

Is dit nou een aanrader? Als je al over een Stihl accu beschikt, is dit zeker een aanrader. Deze heggenschaar is namelijk compatibel met allerlei soorten accu’s. Wij raden je de Stihl AP 200 accu aan, welke je overigens ook bij onze partner Toolmax aan kunt schaffen.

Bij deze heggenschaar valt de lengte van het zwaardblad direct op; 62 centimeter maar liefst. Met dank aan deze lengte is dit een heggenschaar waarmee je zelfs grote heggen probleemloos kunt snoeien. Tijdens het snoeien geniet je bovendien van een behoorlijke kracht.

Daarnaast is het ook fijn dat deze heggenschaar slechts 3,3 kilogram weegt. Dit is het gewicht inclusief accu; je kunt de heggenschaar hierdoor probleemloos bedienen. Het ergonomische handvat maakt het bedienen overigens alleen aangenamer.

Verder heeft Stihl voor de perfecte messen gezorgd. De messen zijn vlijmscherp, zijn eenzijdig geslepen en hebben een tandafstand van 30 mm. Met dank aan de druppelvormige mes geometrie ben je van een optimale snoeisnede verzekerd.

De machine zorgt er zelf voor dat continu een constant toerental geleverd wordt. Zelfs bij het terugsnoeien wordt dit toerental behouden, waardoor je elke snoeiklus naar wens afrondt. Met dank aan het grote zwaardblad is deze heggenschaar bovendien geschikt voor alle soorten heggen.

Zijn er nog zaken waar je rekening mee moet houden? Nou, je moet wel even rekening houden met het prijskaartje. Voor deze accu heggenschaar van Stihl betaal je bij onze partner Toolmax namelijk een bedrag van 269 euro. Voor dit bedrag ontvang je dus alleen de heggenschaar, maar géén accu en oplader. In vergelijking met de hierboven besproken heggenschaar is deze variant relatief prijzig.

Deze heggenschaar op accu is relatief prijzig.

Voordelen
 • Voor in elke tuin geschikt
 • Ligt heerlijk in de hand (weegt 3,3 kilogram)
 • Zwaardblad van 62 centimeter
 • Vlijmscherpe messen (tandafstand 30 mm)
 • Constant toerental
Nadelen
 • Vrij prijzig
Conclusie

De Stihl HSA 86 is volgens ons de beste Stihl heggenschaar op accu zonder meegeleverde accu. Als je al een Stihl accu hebt, is het zonde om een variant inclusief accu te kopen. In dat geval kies je beter voor déze variant, waarbij je onder meer van een zwaardblad van 62 centimeter geniet. Ook ligt deze heggenschaar heerlijk in de hand en is ‘ie erg krachtig!

Beste Stihl accu heggenschaar op steel – Stihl HLA 86

Heb je een hoge haag in je tuin die je regelmatig moet snoeien? Dan heb je baat bij een zogeheten heggenschaar op steel. Dit betreft een heggenschaar met een lange steel, waardoor je ook de bovenzijde van een haag kunt snoeien. Mocht je voorkeur naar een Stihl accu heggenschaar op steel uitgaan, raden wij je deze Stihl HLA 86 aan.

Qua naamgeving lijkt deze variant heel erg op bovenstaande variant. Belangrijkste verschil is echter dat deze variant een totale lengte van wel 3,30 meter heeft. Als je zelf bijvoorbeeld 1,80 meter lang bent, betekent dit dat je een haag tot op een hoogte van 5,10 meter kunt snoeien. Geweldig!

Wat ons bij deze accu heggenschaar ook direct opviel, was de draaibare kop. Je kunt de kop tot een hoek van 115 graden draaien, waardoor je ook de bovenkant van de haag kunt snoeien. Ook hiervoor hoef je niet op een ladder of iets dergelijks plaats te nemen.

Tijdens het snoeien komt niet alleen de lengte van de steel van pas, maar ook de zwaardbladlengte. Stihl heeft ervoor gekozen om dit zwaardblad 50 centimeter lang te laten worden. Met dank aan deze lengte snoei je zelfs de grootste heggen snel.

Opvallend genoeg weegt deze heggenschaar op steel niet al te veel. Zonder accu is het gewicht namelijk 4,8 kilogram. Als je een accu in deze machine plugt, komt het gewicht net iets boven de 5,0 kilogram uit. Aangezien dit apparaat een totale lengte van 3,3 meter heeft, vinden wij dit een miniem gewicht. Ideaal dus!  

Bij deze accu heggenschaar behoud je te allen tijde de controle. Dit is te danken aan het minieme gewicht, de makkelijke instelling van de stanglengte en het ergonomische handvat. Zelfs als je een meterslange en hoge haag wilt snoeien, doe je dit feilloos met deze Stihl accu heggenschaar op steel.

Wel moet je even goed rekening houden met de meegeleverde accessoires. Of beter gezegd: een gebrek aan meegeleverde accessoires. Als je besluit om deze accu heggenschaar te kopen, krijg je standaard namelijk géén accu of oplader meegeleverd. Mocht je een losse accu willen kopen, raden wij je de AR 1000, AR 2000, AR 2000 L, AR 3000 of AR 3000 L accu aan. Deze accu’s hebben namelijk de langste accuduur.

Verder moet je even goed rekening houden met het prijskaartje. Voor deze Stihl heggenschaar op steel betaal je namelijk een bedrag van 467 euro. Dit vinden wij behoorlijk aan de prijs, zéker omdat je geen accu en oplader meegeleverd krijgt. Voor een Stihl accu betaal je ruim 150 euro, waardoor je meer dan 600 euro aan deze heggenschaar kwijt bent. Dat is behoorlijk veel geld.

Dit is géén goedkope heggenschaar van Stihl; je betaalt hier 467 euro voor, exclusief een accu en oplader.

Voordelen
 • Totale lengte van 3,3 meter
 • Draaibare kop (115 graden)
 • Weegt slechts 5 kilogram
 • Zaagbladlengte van 50 centimeter
 • Traploos toerental
Nadelen
 • Geen goedkope heggenschaar op accu
 • Geen accu meegeleverd
 • Geen oplader meegeleverd
Conclusie

De Stihl HLA 86 is de beste Stihl accu heggenschaar op steel. Met dank aan de steel is de totale lengte van deze heggenschaar 3,3 meter. Met dank aan deze lengte snoei je probleemloos de hoogste en grootste heggen naar wens. Je geniet hierbij niet alleen van de steel, maar ook van het minieme gewicht en veel gemak. Echt een aanrader voor bijvoorbeeld landschapsonderhoud!

Beste Stihl accu heggenschaar voor de professional – Stihl HSA 94 T

Gaat je voorkeur uit naar een hele krachtige heggenschaar? En wil je een heggenschaar hebben waarmee je elke mogelijke heg naar wens kunt snoeien? In beide gevallen is het verstandig om je pijlen te richten op een professionele Stihl accu heggenschaar.

Voor alle professionals zijn wij op zoek gegaan naar de beste accu heggenschaar van Stihl. Onze keuze is uiteindelijk gevallen op de HSA 94 T; om meerdere redenen is dit volgens ons de beste Stihl accu heggenschaar voor de professional.

Is deze heggenschaar alleen voor professionals geschikt? Nee, zeker niet. Als je als particulier strenge eisen aan je nieuwe heggenschaar stelt, is dit een prima accu heggenschaar van Stihl voor je.  

Bij deze heggenschaar vallen meerdere elementen direct op:

 • Lengte zwaardblad: het zwaardblad heeft een lengte van maar liefst 70 centimeter. Met dank aan dit grote zwaardblad snoei je grote heggen probleem én snel.
 • Krachtige accu: de accu’s die compatibel met deze heggenschaar zijn, zijn stuk voor stuk krachtig. Je geniet hierdoor van veel vermogen, waardoor je nóg sneller elke snoeiklus uitvoert.
 • Hoge messnelheid: Stihl heeft ook voor een hoge messnelheid zorg gedragen. Deze hoge messnelheid zorgt ervoor dat de machine nog krachtiger is en dat je dus nóg sneller kunt snoeien.
 • Inclusief draagsysteem of gordeltas: deze accu heggenschaar kun je in combinatie met een draagsysteem of gordeltas gebruiken. Met name als je veel uren op één dag moet snoeien, komt dit maar al te goed van pas.
 • Multifunctionele handgreep: Stihl heeft deze accu heggenschaar van een multifunctionele handgreep voorzien. Met dank aan deze handgreep is de machine perfect te bedienen, geniet je van veel gemak en is de machine erg wendbaar.

Al met al zijn wij van mening dat dit een nagenoeg ideale heggenschaar op accu is. Je geniet van onbeperkte bewegingsvrijheid, van het lange zwaardblad, van de ongekende kracht en van het gemak. Mogelijk had je het niet verwacht, maar deze heggenschaar weegt ook nog eens weinig. Met een totaalgewicht van 4,1 kilogram – inclusief accu – is deze heggenschaar alles behalve zwaar!

Wil je deze beste Stihl accu heggenschaar voor de professional aanschaffen? Houd dan rekening met een behoorlijk fors prijskaartje; bij onze partner Toolmax betaal je voor deze machine een bedrag van 605 euro. Dat is het bedrag inclusief BTW welteverstaan.

Voor dit bedrag krijg je helaas geen accu en lader meegeleverd. Voor deze heggenschaar raden wij je in ieder geval een sterke Stihl accu aan. Onder meer de AR 1000, AR 2000 en AR 3000 zijn geschikte accu’s voor deze heggenschaar.

Geen accu meegeleverd.

Voordelen
 • Voor alle heggen geschikt
 • Zwaardblad van 70 centimeter lang
 • Krachtig, maar wel fijn te bedienen
 • Hoge messnelheid
 • Weegt slechts 4,1 kilogram
 • Multifunctionele handgreep
Nadelen
 • Vrij duur
 • Geen accu meegeleverd
 • Geen oplader meegeleverd
Conclusie

De Stihl HSA 94 T is naar onze mening de beste Stihl accu heggenschaar voor de professional. Deze accu heggenschaar is krachtig, is veelzijdig in te zetten, is fijn te bedienen en biedt onbeperkte bewegingsvrijheid. Spijtig genoeg krijg je geen accu en oplader meegeleverd, waardoor de totale investering vrij fors is. Neemt niet weg dat wij deze accu heggenschaar van harte aanraden!

Beste voordelige Stihl accu heggenschaar – Stihl HSA 45

Ben je op zoek naar een geschikte accu heggenschaar? Geef je hier liever niet al te veel geld aan uit? En wil je wel op een goede accu heggenschaar kunnen vertrouwen? Dan raden wij je de Stihl HSA 45 heggenschaar van harte aan. Toen wij deze heggenschaar uit mochten proberen, waren wij oprecht verbaasd. Dit is volgens ons dan ook de beste voordelige Stihl accu heggenschaar.

Laten we maar direct met de deur in huis vallen: deze accu heggenschaar is echt voordelig. Bij onze partner Toolmax betaal je voor deze Stihl heggenschaar namelijk 123,94 euro. Dat is fors minder dan alle hierboven besproken heggenscharen.

Bovendien beschikt deze heggenschaar over een geïntegreerde accu; je hoeft dus ook geen geld uit te geven aan een nieuwe accu. De accu die je meegeleverd krijgt, biedt een werktijd van maar liefst 40 minuten aan. Volgens Stihl is dit gelijk aan een oppervlakte van 80 vierkante meter. Verder laad je deze accu binnen 120 minuten volledig op, met dank aan de meegeleverde oplader.

Niet alleen over de accu zijn wij te spreken, maar ook over de kracht. Deze Stihl heggenschaar heeft een zaagbladlengte van 50 centimeter, waardoor je relatief snel kunt snoeien. De accu en de tandafstand van 24 mm zorgen ervoor dat je dit op een snelle manier doet.

Wat hierbij direct opvalt, is het geluidsniveau. Volgens Stihl is het maximale geluidsniveau slechts 82 decibel. In normale toestand maakt de heggenschaar slechts 71 decibel geluid; dit zijn geluidsniveaus waar Bosch en Makita jaloers op zijn.

Wat wij ook subliem vinden, is het minieme gewicht. Deze heggenschaar weegt inclusief accu slechts 2,3 kilogram. Doordat de heggenschaar zo weinig weegt, is deze heggenschaar wat ons betreft voor iedereen geschikt. Dat wordt nog verder versterkt door de dubbele handgreep; met dank aan deze dubbele handgreep kun je de heggenschaar op twee manieren bedienen. Je behoudt in ieder geval altijd de optimale controle.

Wil je dichtbegroeide heggen snoeien? Of wil je heggen met behoorlijke dikke takken snoeien? Dan is dit niet de meest ideale heggenschaar. Het klopt dat de heggenschaar krachtig is, maar hij is niet zo krachtig als de hierboven besproken varianten. Houd daar dus goed rekening mee.

Verder zijn wij wel heel enthousiast over deze heggenschaar op accu van Stihl. Zeker als je niet al te veel geld uit wilt geven, is dit gewoonweg de beste optie voor je. Het feit dat de accu geïntegreerd is, maakt het prijskaartje nóg interessanter.

Deze heggenschaar is niet voor de grootste snoeiklussen geschikt.

Voordelen
 • Zwaardblad van 50 centimeter
 • Inclusief geïntegreerde accu én oplader
 • Heerlijk te bedienen (weegt slechts 2,3 kilogram)
 • Maakt relatief weinig lawaai
 • Bijzonder voordelig geprijsd
Nadelen
 • Niet voor de grootste snoeiklussen
Conclusie

De Stihl HSA 45 is naar onze mening de beste voordelige Stihl heggenschaar op accu. Voor deze fijne heggenschaar betaal je net iets meer dan 120 euro. Voor dit bedrag krijg je ook direct een geïntegreerde accu én oplader tot je beschikking. Wij zijn ervan overtuigd dat dit voor veel mensen de juiste Stihl accu heggenschaar is!

Koopgids

Is het voor jou de hoogste tijd om een nieuwe heggenschaar aan te schaffen? En weet je op voorhand zeker dat je voor een variant op accu wilt gaan? Dan kun je uit meerdere interessante merken kiezen. Onder meer Bosch, Makita en Stihl zijn hierbij ware aanrader.

Gaat je voorkeur naar Stihl? Dan raden wij je één van bovenstaande varianten aan. Voor welke variant je het beste kunt kiezen, is grotendeels van je eigen voorkeuren afhankelijk. Aan de hand van je voorkeuren kun je namelijk op tal van aandachtspunten letten. Wat de belangrijkste aandachtspunten zijn, lees je in onderstaande koopgids!

Voor wat wil je de heggenschaar gebruiken?

In onze ogen moet je goed nadenken over het gebruik van de heggenschaar. Wil je de heggenschaar voor professioneel gebruik inzetten? Dan moet je voor een hele krachtige variant gaan met een groot zwaardblad.

Wil je de heggenschaar voor je eigen achtertuin gebruiken? Dan zou je goed naar de heggen moeten kijken. Heb je niet al te hoge heggen in je tuin? Dan kun je prima voor een normale Stihl heggenschaar op accu kiezen. Heb je juist wel hoge heggen in je tuin? Dan kun je beter kiezen voor een heggenschaar met steel. Dankzij de steel kun je ook hogere heggen probleemloos snoeien.

Tip: mocht je hoge heggen willen snoeien, is het fijn als je de kop kunt draaien. Daarmee snoei je ook probleemloos de bovenkant van de heg!

Zwaardblad en messen

Bij elke heggenschaar moet je goed naar het zwaardblad kijken. Dit is dan ook het geval bij een Stihl heggenschaar. Kijk goed naar de lengte van het zwaardblad en stem dit op je wensen af. Wil je bijvoorbeeld snel grote heggen kunnen snoeien? Dan zou je baat hebben bij een groter zwaardblad.

Verder raden wij je aan om goed naar de messen te kijken. Om wat voor messen gaat het precies? Beschikken de messen over een speciale coating? En wat is de tandafstand? Dit zijn enkele belangrijke vragen waar je even goed naar moet kijken.

Ergonomie

Als je met een heggenschaar aan de slag gaat, is de ergonomie ongekend belangrijk. Let daarom heel goed op onderstaande aandachtspunten:

 • Handgreep: hoeveel handgrepen heeft de Stihl accu heggenschaar? En voldoen deze handgrepen aan je wens? Onze voorkeur gaat uit naar een ergonomische dubbele handgreep!
 • Gewicht: eigenlijk alle Stihl heggenscharen op accu wegen niet al te veel. Uiteraard bestaat er wel een verschil tussen bijvoorbeeld 2,3 en 5 kilogram. Check daarom goed wat het totaalgewicht inclusief accu is.
 • Trillingswaarden: ook kun je even goed kijken naar de trillingswaarden van de heggenschaar.
 • Geluid: de meeste Stihl heggenscharen maken niet overdreven veel geluid. Check ook dit eventjes goed.

Meegeleverde accessoires

Bij de aanschaf van een accu heggenschaar moet je goed naar de accessoires kijken. Krijg je bij aanschaf een accu en oplader meegeleverd? Of krijg je alleen een losse heggenschaar meegeleverd? Beide varianten hebben zo hun voor- en nadelen.

Heb je thuis al een accu van Stihl liggen? Dan kies je beter voor een losse heggenschaar. Het is in dat geval immers zonde van het geld om in een variant inclusief accu te investeren.

Meegeleverde accessoires Stihl heggenschaar op accu

Heb je nog geen accu van Stihl? Dan kies je het beste voor een variant inclusief accu en oplader. Ga hierbij wel goed na wat voor accu je meegeleverd krijgt:

 • Soort accu: alle accu’s van Stihl beschikken over een typenummer. Zoek dit typenummer op en zoek via Google meer informatie op.
 • Accuduur: ga goed na wat de accuduur van de accu is. Des te langer de accuduur is, des te minder vaak je de accu op hoeft te laden.
 • Oplaadtijd: in een ideale wereld laadt een accu zich snel tot 100% op. Ga goed na wat de precieze oplaadtijd van een Stihl accu is.

Prijskaartje

Wil je een Stihl heggenschaar op accu aanschaffen? Dan hoef je in principe niet naar de kwaliteit te kijken. Alle heggenscharen die Stihl levert, zijn namelijk van een prima kwaliteit.

Iets waar je wel goed naar moet kijken, is naar het prijskaartje. Wat moet je precies voor de heggenschaar op accu van Stihl betalen? En wat is je maximale budget? Dit moet je uiteindelijk op elkaar af zien te stemmen. Wij raden je in ieder geval aan om te durven investeren in de beste Stihl heggenschaar op accu!

Slotwoord

Wil je graag een Stihl heggenschaar op accu aanschaffen? Dat kunnen wij van harte aanraden. Als je voor één van bovenstaande varianten kiest, doe je wat ons betreft een super aankoop. Heb je over die varianten nog vragen? Neem gerust contact op met de klantenservice van Toolmax. Wij wensen je graag veel snoeiplezier met je nieuwe Stihl heggenschaar op accu.

Tresna.nl
Logo