Beste zaagbroek

Veiligheid is belangrijk terwijl je klust. Daarom moet je investeren in goede veiligheidskleding, zoals bijvoorbeeld een zaagbroek. Hou je van houtklussen of pak je snoeiwerken in de tuin graag grondig aan, dan is een goede zaagbroek even belangrijk als een stevige zaag of professionele gehoorbescherming. Een zaagbroek is een broek die je benen beschermt tegen schaafwonden, rondvliegende splinters en takken of tegen de impact van werktuigen zoals een zaag.

Nu is het zo dat er verschillende soorten zaagbroeken bestaan. De term “zaagbroek” staat in de meeste gevallen voor een werkbroek of overall.

Onze top 4 zaagbroeken

Afbeelding

Product


Storvik werkbroek heren

Onze beste koop!

Storvik werkbroek heren

Beste koop zaagbroek

of

SIP Protection Basepro 1RG1

SIP Protection Basepro 1RG1

Beste koop zaagbroek kettingzaag

of

Projob Werkbroek Dames 2519

Projob Werkbroek Dames 2519

Beste koop zaagbroek voor dames

of

Snickers Service Overall 6073

Snickers Service Overall 6073

Beste koop zaagbroek overall

of

Producteigenschappen

ONZE BESTE KOOP

Storvik werkbroek heren

Beste koop zaagbroek

Storvik werkbroek heren

of

SIP Protection Basepro 1RG1

Beste koop zaagbroek kettingzaag

SIP Protection Basepro 1RG1

of

Projob Werkbroek Dames 2519

Beste koop zaagbroek voor dames

Projob Werkbroek Dames 2519

of

Snickers Service Overall 6073

Beste koop zaagbroek overall

Snickers Service Overall 6073

of

Wat is een zaagbroek precies?

Wat doet een zaagbroek nu precies? Een goede zaagbroek beschermt je benen tijdens het zagen, zoveel is al duidelijk. Daarnaast is een zaagboek ook gewoon aangenaam om in te klussen. De stof van een zaag- of werkbroek is meestal een mengeling van polyester en katoen. Dit zorgt voor een licht weefsel dat je goed verdraagt terwijl je transpireert of je jezelf in allerlei bochten wringt. Daarnaast kun je een zaagbroek meestal ook gemakkelijk wassen en droogt de stof snel. Zaagbroeken zijn bovendien uitgerust met handige lusjes en zakken waarin je spullen kunt opbergen. Altijd handig als je bijvoorbeeld op een stelling staat of hoog in een boom geklommen bent.

Naast zaagbroeken bestaan er ook specifieke zaagcapes of schorten die je boven een broek draagt. Dit zijn dan extra dikke stukken stof die zelfs de impact van een kettingzaag tegenhouden. Deze veiligheidsschorten zijn een must voor professionele boomsnoeiers of houtbewerkers. We laten ze hier in dit artikel evenwel buiten beschouwing.

Belangrijk om in dit verband te vermelden, is dat zaagbroeken en zelfs veiligheidsschorten niet bestand zijn tegen de impact van een werkende kettingzaag. Een veiligheidsschort kan wel de beweging van de kettingzaag afremmen op het moment dat je al gestopt bent met zagen en de ketting nog wat uitloopt.  Zie bijvoorbeeld deze video om de impact van een kettingzaag op een gedragen zaagbroek te zien:

Hoe moet je nu de beste zaagbroek kiezen? De juiste keuze maken is zeker niet gemakkelijk. In dit artikel hebben we de beste zaagbroeken op de markt voor jou geselecteerd. We bespreken ze telkens met hun voor- en nadelen, zodat je zeker tot de juiste keuze komt. Zo maakt dit artikel het voor jou meteen een stuk gemakkelijker. Je leest de reviews, bekijkt het aanbod en bestelt een zaagbroek uit je luie stoel zodat je al de volgende dag aan de slag kunt.

Beste koop zaagbroek – Storvik werkbroek heren

Ben je op zoek naar werkkleding, en meer bepaald naar een broek die je benen beschermt tijdens zaagklussen? Dan raden we deze werkbroek van Storvik aan als beste koop. Het is gewoon een goede allround werkbroek voor een scherpe prijs. Als je graag klust of bezig bent met een verbouwing, is het sowieso handig om een zaagbroek zoals deze te dragen. 

Zo zijn er op de broek zakken voorzien, waarin je je werkmateriaal handig opbergt. Eveneens zijn er lusjes voorzien waaraan je bijvoorbeeld een meter of een ander klein werktuig hangt.

Alles aan deze werkbroek is gericht op veiligheid en gebruiksgemak. De knieën van de broek zijn bijvoorbeeld verstevigd. Bepaalde zakken aan de zijkant van de benen zijn daarnaast afritsbaar. De tailleband is elastisch, waardoor de broek goed past.

Het is bovendien een broek die licht aanvoelt en gemaakt is uit een mix van katoen en polyester. Daardoor is het een ideaal kledingstuk om de hele tijd door te dragen terwijl je klust. Ben je groot van gestalte, dan kun je de pijpen van de broek nog wat uitlengen.

Hiermee komen we bij de nadelen van deze werkbroek. Hoewel het een zaagbroek is, kun je dit kledingstuk toch niet echt gebruiken om de impact van een kettingzaag, laat staan een slijpschijf tegen te houden. Je benen zijn wel goed beschermd, maar veiligheid op de werkplaats blijft een must. Wil je extra investeren in veiligheid terwijl je zaagt? Dan moet je uitkijken voor een echt professionele zaagcape.

We merken ook dat de naden van de broek snel los komen. Bovendien gebeurt het al eens dat je spullen verliest uit de zakken, die niet zo lang hun vorm behouden. Het product is helemaal niet zo duur voor een werkbroek, maar daardoor ook niet zo duurzaam op lange termijn.

Storvik werkbroek beste koop

Naden komen snel los.

Voordelen
 • Veel zakken
 • Beschermde knieën
 • Elastische tailleband
 • Licht materiaal
Nadelen
 • Veiligheid tijdens zagen of slijpen blijft noodzakelijk
 • Naden komen snel los, je verliest spullen uit de zakken
 • Pasvorm niet voor iedereen ideaal
Conclusie

Dit product is vooral geschikt voor wie een goede zaag- en werkbroek zoekt voor een scherpe prijs. Het product is helemaal niet zo duur voor een werkbroek, maar daardoor ook wat minder duurzaam.

Beste koop zaagbroek kettingzaag – SIP Protection Basepro 1RG1

Ben je op zoek naar een zaagbroek en wil je deze intensief gebruiken tijdens zaagklussen of andere klussen met gevaarlijke werktuigen? Kies dan voor deze zaagbroek van het merk SIP.

SIP is zowat een synoniem voor “veiligheidskleding”, net zoals een fototoestel voor sommigen nog altijd een “kodak” is. De beschermende broek heeft heel wat positieve kenmerken. Zo is de broek waterafstotend, watervast en gevoerd, waardoor je het in de winter lekker warm hebt op de bouwwerf.

Het kledingstuk heeft de vorm van een tuinbroek. Er is een beschermend stuk voor je borstkas voorzien en de broek houd je op met riemen die over je rug lopen. De broek zit voor de meeste mensen goed en is uniseks, dus zowel geschikt voor mannen als voor vrouwen. Het kledingstuk van SIP is bovendien gemakkelijk te sluiten en in de lengte aan te passen. De oranje kleur valt goed op als je op een bouwwerf aan het werk bent.

Het vlak op de dijen en over de knieën is extra dik, waardoor deze broek de impact van een zaag kan opvangen. Het is natuurlijk beter om dit te vermijden, want zelfs met een zaagbroek is een ongeluk snel gebeurd.

Hiermee komen we bij de nadelen van deze zaagbroek. We merken op dat de zaagbroek weinig accessoires voor de vakman heeft. We denken hierbij bijvoorbeeld aan een hamerlus of een kniezak. Daarnaast is de broek ook niet brandvertragend. Je moet goed uitkijken dat je er niet te dicht mee bij het vuur komt. De pasvorm is voor de meeste gebruikers niet perfect. Na verloop van tijd begint deze broek je toch wel wat te hinderen tijdens je werk.

SIP Protection Basepro 1RG1 beste koop zaagbroek kettingzaag

Weinig opbergvakjes of lusjes om werkmateriaal op te bergen.

Voordelen
 • Veilig
 • Gevoerd, dus lekker warm
 • Opvallende kleur
 • Waterafstotend en watervast
 • Gemakkelijk te sluiten en in de hoogte aan te passen
Nadelen
 • Geen accessoires zoals hamerlus of kniezak
 • Niet brandvertragend
 • Pasvorm kon beter
Conclusie

Dit product is vooral geschikt voor wie een veilige en professionele zaagbroek zoekt om intensief te gebruiken. Zagen en slijpen is een stuk veiliger als je deze SIP Protection broek draagt, maar je blijft toch best heel voorzichtig tijdens deze klussen.

Beste koop zaagbroek voor dames – Projob Werkbroek Dames 2519

Als vrouw ben je misschien wel op zoek naar een werkbroek die specifiek bij jou past. In dit verband raden we de Projob Werkbroek voor dames aan. Het is een lichte werkbroek met een eigentijdse pasvorm. Zowel links als rechts is er een zijzak, waarbij er in de rechterzak een apart vakje voor kleine werktuigen of een telefoon voorzien is. De achterzakken vallen op door een klep die werkmateriaal of bepaalde andere zaken beschermt tegen verlies.

Verder zijn er lusjes voorzien om sleutels op te hangen en is er bijvoorbeeld ook een vakje voor een potlood. Als je dit wil, kun je de broekspijpen met 5 cm verlengen door de rode draad aan de enkels los te maken. De broek is trouwens licht en is gemaakt uit een samenstelling van polyester en katoen. Je kunt hem dus veelvuldig wassen en drogen.

Hiermee zijn we aangekomen bij de nadelen van deze werkbroek. We vinden het jammer dat er geen versteviging voorzien is aan de knieën. Hierdoor is de broek minder geschikt voor zware klussen. Kijk zeker goed uit tijdens zaagklussen, waar een versterkt stuk op de dijen en knieën belangrijk is. Wil je een riem bij deze werkbroek dragen, dan moet je deze er apart bij kopen.

De Projob werkbroek is enkel een broek, geen overall of tuinbroek. Je moet er apart een werktrui bij kopen als je deze wil.

Geen verstevigde stukken op dijen en knieën.

Voordelen
 • Lichte werkbroek
 • Moderne pasvorm
 • Twee zijzakken, de rechter met apart telefoonzakje
 • Lengte van de broekspijpen kan aangepast worden
Nadelen
 • Geen kniezakken
 • Riem apart te kopen
 • Niet voor zwaar werk
 • Geen overall
Conclusie

Dit product is vooral geschikt voor wie een handig en eenvoudig systeem zoekt om deurklinken in huis met een cijfercode af te sluiten. Het codeslot is heel handig en gebruiksvriendelijk. Het is enkel geschikt als klink en slot voor binnendeuren.

Beste koop zaagbroek overall – Snickers Service Overall 6073

Ben je op zoek naar werkkleding die je gewoon boven je outfit aantrekt,? Dan is een zaagbroek niet voldoende. Je bent dan beter af met een overall. De beste koop in dit verband is deze overall van het merk Snickers. Het voordeel van deze overall is dat hij niet alleen je kleren beschermt, maar daarnaast eveneens zaagklussen of andere gevaarlijke werkjes een stuk veiliger maakt.

Overalls van Snickers zijn licht en tegelijk duurzaam. Het gekozen materiaal is het zogenaamde CoolTwill. Dit is een lichtgewicht en toch duurzaam en vuilafstotend materiaal, dat uit 65% polyester en 35% katoen bestaat. De overalls vallen op door hun hedendaags design en goede pasvorm. Tegelijk zorgen ze voor bewegingsvrijheid.

Dankzij de verschillende zakken berg je allerlei werkspulletjes in je overall op, waardoor je deze steeds bij de hand hebt en snel de klus klaart. Daarnaast is de snit van deze overall best wel ergonomisch te noemen. De mouwen en benen volgens de vorm van je ledematen, zodat je van een maximale bewegingsvrijheid geniet. Een lange rits maakt het gemakkelijk om de overall aan en uit te trekken.

Hierbij komen we bij de nadelen van deze zaagbroek annex overall. Wij vinden het een hoogwaardig product, maar daardoor is het kledingstuk net iets te “chic” om tijdens ruwe klussen te gebruiken. De broek beschermt je lichaam niet echt tegen de impact van een zaag, maar verhoogt anderzijds toch wel de veiligheid meer dan bijvoorbeeld enkel een jeans. Hierdoor raden we de overall toch aan voor doe-het-zelvers.

Materiaal is wel heel erg licht.

Voordelen
 • Veilig
 • Goede bescherming
 • Vuilafstotend
 • Licht
Nadelen
 • Geen beschermstukken voor knieën
 • Niet voor vuile of ruwe werken
Conclusie

Dit product is vooral geschikt voor wie een goede overall zoekt voor een degelijke prijs. Je trekt de overall aan tijdens zaag- en andere klussen. Dankzij het lichte materiaal is het comfortabel werken.

Koopgids

Nu we de beste zaagbroeken voor elk budget op de markt besproken hebben, overlopen we graag de algemene kenmerken van zaagbroeken in onze koopgids. Deze koopgids helpt je verder in jouw beslissing om tot de beste aankoop te komen.

Zaagbroek voor hobbyist of professional?

Knap je af en toe eens een klus op in de tuin en wil je hier graag comfortabele en veilige werkkleding voor dragen? Dan heb je een andere zaagbroek nodig dan bijvoorbeeld een professionele boomsnoeier. In het aanbod van zaagbroeken online vind je veel werkbroeken voor een scherpe prijs die je benen goed beschermen en opbergruimte geven aan je werkspullen.

Professionele werkbroeken zijn een stuk duurder dan zaagbroeken voor hobbyisten. Vaak bieden ze meer bescherming tegen de impact van een werktuig, maar dit heb je misschien niet altijd nodig.

Professionele zaagbroeken zijn in veel gevallen extra gericht op ergonomie, waarbij de armen en de benen wat gebogen zijn om repetitieve bewegingen heel gemakkelijk te maken. Bij professionele zaagbroeken zie je ook vaak dat ze een opvallende of fluorescerende kleur hebben, waardoor je opvalt op een bouwwerf. Professionele zaagbroeken zijn gevoerd zodat je ze ook in de winter draagt buiten. Hiermee komen we bij het volgende punt:

In welk seizoen wil je de zaagbroek gebruiken?

Een vraag die je je ook moet stellen is in welk seizoen je de zaagbroek wil gebruiken. Je kunt je al voorstellen dat je in de zomer een lichtere zaagbroek wil dragen dan in de winter. Zo bestaan er dikke en eerder lichte en dunne zaagbroeken. Bij deze laatste heb je nog steeds voldoende bescherming tegen schaafwonden, splinters en takken. Het is wel even uitkijken als je werkt met een kettingzaag, maar dit geldt eigenlijk altijd, welke zaagbroek je ook draagt.

Welke zaagbroek je ook kiest voor welk seizoen: het kledingstuk moet altijd waterdicht en winddicht zijn en moet tegelijk voldoende ventileren.

Zaagbroek welk seizoen

De look

Van een zaagbroek mag je zeker ook verwachten dat hij er schoon en netjes uitziet. Het is niet omdat je er klussen in de tuin mee opknapt dat je er sjofel bij moet lopen. Je kunt dus zeker ook uitkijken voor een werkbroek met een goed passende snit of een kleur die je graag ziet. Bij professionele bedrijven draagt werkkleding bij tot het algemene imago van het bedrijf. Voor jou als hobbyist is dit misschien minder belangrijk, maar het is toch altijd leuk om mooie en verzorgde werkkleding te dragen.

Veiligheid

Is veiligheid de belangrijkste prioriteit voor je werk. Dan moet je daar bij de aankoop van een zaagbroek specifiek op letten. Is de zaagbroek bijvoorbeeld versterkt met extra dikke stof op de dijen en de knieën? Kun je de broek langs je benen laten aansluiten met straps en riemen? Is de werkbroek voldoende lang? Dit zijn allemaal zaken die het werk veiliger maken. Tenslotte is een opvallend of fluorescerend kleur ook belangrijk voor de veiligheid. Zo ben je steeds goed zichtbaar voor anderen.

Je kunt in dit verband ook opteren voor een werkbroek met snijbescherming. Dit is een onderlaag van fijn geweven maar tegelijk sterke garen. Zodra je contact krijgt tussen de ketting van een kettingzaag en de snijbescherming, trekken de tanden zich vast in het garen en stopt de kettingzaag. Afhankelijk van de beschermingsklasse, kan de ketting hier nog een bepaalde snelheid bij hebben.

Voor sommige beroepen zoals professionele boomsnoeiers is een zaagbroek verplicht. Hier zijn ook bepaalde klassen en normen voorzien.

 • Klasse 0 doorstaat de test bij een kettingsnelheid van 0 tot 16 meter per seconde, klasse 1 tot 20 m/s, klasse 2 tot 24 m/s en klasse 3 tot 28 m/s.
 • Voor professionals wordt klasse 0 niet toegestaan en is bescherming vanaf klasse 1 een verplichting.

Zaagbroeken zijn er in drie verschillende uitvoeringen. Er is een uitvoering met bescherming op de voorkant, een uitvoering met een brede bescherming aan beide benen en een uitvoering met bescherming rondom.

Beweeglijkheid

Denk er ook nog even over na welke klussen je allemaal wenst op te knappen met een zaagbroek. Zijn dit vooral lichte klussen met een handzaag of heavy duty werk met een zware kettingzaag? In het eerste geval koop je best een lichte werkbroek, in het tweede geval ga je toch het best voor een professioneel model.

Welke maat kiezen?

De juiste maat voor een zaagbroek kiezen is niet altijd gemakkelijk. De broek moet ruim zitten, maar mag ook niet te ruim vallen. Je moet hem bijvoorbeeld over andere kleding kunnen dragen, maar je wil ook nog je beweeglijkheid kunnen behouden. 

Bij onze online partners en bij onze aanbevelingen vind je meestal een maattabel. De broeken zijn bijvoorbeeld onderverdeeld in small, medium en large, waarbij small overeenkomt met de maten 46-48, medium 50-52. Large zijn dan de maten 54-56.

Maat van de zaagbroek

Hoe je zaagbroek wassen?

Onderhoud is van groot belang voor een zaagbroek. Dit zorgt ervoor dat de onafhankelijke beschermlagen aan de binnenkant niet aan elkaar gaan kleven of beschadigd raken. Dit zou het niveau van bescherming doen afnemen. Vergelijk het maar met een auto. Daar moet je ook jaarlijks de remmen onderhouden en de olie verversen. Bij elke zaagbroek vind je instructies in de handleiding over hoe je de zaagbroek moet onderhouden. Zorg er zeker voor dat je je hieraan houdt.

Slotwoord

Hiermee zijn we op het einde van dit artikel gekomen. We hopen dat we je veel hebben kunnen bijbrengen over zaagbroeken. Om tot een goede koop te komen, moet je je steeds goed informeren. Heb je de reviews en de koopgids gelezen, dan zit je alvast goed op dit punt.

Wens je nog meer informatie over bepaalde zaagbroeken te ontvangen? Aarzel dan niet en neem contact op met de klantendienst van onze partners. Ze helpen je graag verder om een antwoord te geven op al jouw vragen. Investeer zeker ook in andere veiligheidskleding en accessoires zoals helmen, handschoenen, veiligheidsschoenen en -brillen. Veel succes met de aankoop van een zaagbroek!

Tresna.nl
Logo