Beste telescopische heggenschaar

Heb je een hoge heg in jouw tuin staan? Lukt het je met een ‘normale’ heggenschaar niet om de bovenkant op een prettige manier te snoeien? Dan is het zeker interessant om eens naar een telescopische heggenschaar te kijken.

Een telescopische heggenschaar is een heggenschaar met (twee) uitschuifbare handvatten. Dankzij deze uitschuifbare handvatten is het mogelijk om ook een hoge heg moeiteloos te snoeien. Dankzij het bijbehorende hefboomeffect hoef je bovendien zelf amper kracht te zetten.

Doordat je de handvatten van een telescopische heggenschaar uit kunt schuiven, kan je dus moeiteloos de bovenkant van een heg snoeien. Je kunt echter ook takken doorknippen én op een comfortabele manier de onderkant van de heg te snoeien. Door de uitschuifbare handvatten hoef je immers niet gebukt te staan; nee, je schuift de handvatten uit en je kunt ook de onderkant op een comfortabele manier snoeien.

Maar, wat is nou de beste telescopische heggenschaar? En waar moet je op letten bij het uitkiezen van de beste telescopische heggenschaar? Die twee vragen staan centraal in dit artikel. Aan de hand van een uitgebreide test hebben wij in ieder geval vijf telescopische heggenscharen weten te selecteren waar wij zéér te spreken over zijn. Die heggenscharen vind je in onderstaande tabel:

Onze top 5 telescopische heggenscharen

Afbeelding

Product


Gardena TeleCut heggenschaar

Onze beste koop!

Gardena TeleCut heggenschaar

Beste koop

of

Gardena THS 500 48

Gardena THS 500/48

Beste elektrische telescopische heggenschaar

of

Fiskars HS86

Fiskars HS86

Beste lichte telescopische heggenschaar

of

Wolf Garten HS 1000 T

Wolf Garten HS 1000 T

Beste lange telescopische heggenschaar

of

Kreator KRTGR3022

Kreator KRTGR3022

Beste voordelige telescopische heggenschaar

of

Producteigenschappen

ONZE BESTE KOOP

Gardena TeleCut heggenschaar

Beste koop

Gardena TeleCut heggenschaar

of

Gardena THS 500/48

Beste elektrische telescopische heggenschaar

Gardena THS 500 48

of

Fiskars HS86

Beste lichte telescopische heggenschaar

Fiskars HS86

of

Wolf Garten HS 1000 T

Beste lange telescopische heggenschaar

Wolf Garten HS 1000 T

of

Kreator KRTGR3022

Beste voordelige telescopische heggenschaar

Kreator KRTGR3022

of

Wat maakt een telescopische heggenschaar zo uniek?

Als je een heg wilt gaan snoeien, heb je de keus uit meerdere soorten heggenscharen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een snoeischaar, een elektrische heggenschaar, een accu heggenschaar, een buxusschaar of dus een telescopische heggenschaar.

In bovenstaand rijtje met verschillende snoeigereedschappen weet de telescopische heggenschaar zich direct te onderscheiden. Door de uitschuifbare handvatten geniet je namelijk van onwijs veel gemak én geniet je ook nog van de multifunctionele eigenschappen. Zoals we hierboven al aangaven; je kunt moeiteloos zowel de boven- als de onderkant van een heg snoeien.

Mocht je een hoge heg in jouw tuin hebben staan, kan je wat ons betreft maar één juiste keuze maken; een telescopische heggenschaar. Daarbij is het goed om te weten dat er vier verschillende varianten van deze heggenschaar bestaan:

 • Een manuele/handmatige telescopische heggenschaar
 • Een elektrische telescopische heggenschaar
 • Een telescopische heggenschaar op accu
 • Een telescopische heggenschaar op benzine

Naar welke variant onze voorkeur uitgaat? Dat vind je in onderstaande reviews. Voor de vijf beste telescopische heggenscharen hebben wij namelijk onderstaande reviews geschreven, waarin we de belangrijkste eigenschappen, voor- en nadelen bespreken. Te beginnen met de beste koop:

Beste koop – Gardena TeleCut heggenschaar

Het bepalen van de beste koop was behoorlijk lastig, aangezien het aanbod van telescopische heggenscharen vrij divers en uitgebreid te noemen is. Uiteindelijk hebben we besloten om onze pijlen te richten op de beste handmatige telescopische heggenschaar met een gunstig prijskaartje. Dat is in onze ogen namelijk de telescopische heggenschaar waar veel mensen iets aan hebben.

Aan de hand van die criteria zijn wij uiteindelijk op de Gardena TeleCut heggenschaar uitgekomen. Deze heggenschaar heeft telescopische handvatten, is gunstig geprijsd en is bovendien relatief licht qua gewicht. Mede door deze eigenschappen geniet elke tuinier van ontzettend veel gemak.

Bij deze telescopische heggenschaar heb je de beschikking over twee handgrepen met een standaardlengte van 70 centimeter. Dat is al vrij lang te noemen, waardoor je sowieso al op een aangename manier een heg kunt snoeien. Dat wordt nog verder versterkt als je deze handgrepen uit gaat schuiven; je kunt deze tot maximaal 90 centimeter uitschuiven.

Deze 20 extra centimeters komen in meerdere situaties goed van pas. Als je graag een hoge heg wilt snoeien, is dat mogelijk met de Gardena TeleCut. Wil je graag de onderkant van een heg snoeien? Ook dat is vrij aangenaam te noemen; je hoeft immers niet gebukt te staan om de onderkant van de heg te gaan snoeien!

Doordat je deze handgrepen uit kunt schuiven, geniet je ook van een hefboomwerking. Doordat de armen zo lang zijn, hoef je zelf minder kracht te geven. Alle kracht die je op de handgrepen zet, wordt namelijk dankzij de hefboomwerking versterkt; je kunt dus ook (dunne) takken op een grote hoogte moeiteloos doorknippen.

Gardena heeft bij deze telescopische heggenschaar gekozen voor messen met een lengte van 23 centimeter. Hierdoor ben je in staat om grotere oppervlakten te snoeien, maar ook gedetailleerd snoeiwerk is mogelijk met deze heggenschaar. Bovendien heeft Gardena een antikleefcoating aangebracht; je hebt hierdoor weinig last van bladeren die aan de messen blijven kleven.

Tot slot zijn we ook zeer te spreken over de softgrip handgrepen. Het is volgens ons perfect dat je deze handgrepen uit kunt schuiven, maar het is ook bijzonder aangenaam dat de handgrepen goed in de hand liggen. Door de softgrip handvatten krijg je niet al te snel last van jouw handen. Met deze telescopische heggenschaar kan je moeiteloos uren achtereen gesloten in de tuin aan de slag gaan.

Het mag duidelijk zijn; wij hebben de Gardena TeleCut heggenschaar niet zomaar tot de beste koop uitgeroepen. Deze heggenschaar brengt veel voordelen, veel gemak én is ook nog eens voordelig geprijsd. Bij onze partner Bol.com betaal je namelijk een bedrag van 49,99 euro voor deze heggenschaar; de prijs-kwaliteitsverhouding is dus ook dik in orde.

Gardena TeleCut

Helaas moeten we ook constateren dat deze telescopische heggenscharen twee nadelen kent. Het eerste nadeel heeft betrekking op het ontbreken van een beschermhoes. Nadat je de heg gesnoeid hebt, zou het prettig zijn als je deze heggenschaar op een veilige manier op kan bergen. Daar had Gardena een beschermhoes voor moeten leveren, maar daar heeft men helaas niet voor gekozen.

Verder hadden de messen van ons nét iets langer mogen zijn. 23 centimeter is op zich prima, maar voor een nóg beter snoeiresultaat hadden deze messen enkele centimeters langer mogen zijn. Aan de andere kant; door de lengte van 23 centimeter is het ook mogelijk om relatief gedetailleerd snoeiwerk uit te voeren.

Deze telescopische heggenschaar wordt helaas zonder beschermhoes geleverd.

Voordelen
 • Bereik van max. 90 centimeter
 • Softgrip handvatten
 • Gunstig geprijsd
 • Antikleefcoating
 • Relatief licht
Nadelen
 • Zonder beschermhoes geleverd
 • Messen hadden íets langer gemogen
Conclusie

De Gardena TeleCut heggenschaar is wat ons betreft de beste telescopische heggenschaar. Door het lichte gewicht, de uitschuifbare handgrepen (max. 90 centimeter), de antikleefcoating en de gunstige prijs is dit een heggenschaar die ongetwijfeld bij veel mensen in de smaak gaat vallen. Wij zijn in ieder geval fan!

Beste elektrische telescopische heggenschaar – Gardena THS 500/48

In de wereld van telescopische heggenscharen heb je de keus tussen meerdere varianten. Zo kan je kiezen voor een handmatige heggenschaar (zie hierboven), maar je kunt ook kiezen voor een elektrische variant. Gaat jouw voorkeur uit naar een elektrische telescopische heggenschaar? Ook dan hebben wij een geschikte variant voor jou gevonden.

Wij zijn namelijk zeer te spreken over de Gardena THS 500/48. Deze elektrische telescopische heggenschaar kan op veel positieve beoordelingen rekenen, is van een bijzonder hoge kwaliteit en brengt meerdere unieke eigenschappen met zich mee. Voor een ieder met grote en hoge heggen in de tuin is dit zonder enige twijfel de beste optie, indien de wens naar een elektrische variant uit gaat.

Laten we maar direct beginnen met de reikwijdte van deze telescopische heggenschaar; die is maar liefst 3 meter lang. Ja, de steel is normaal gesproken al behoorlijk lang, maar je kunt deze dus nog met een flink stuk uitschuiven. Door deze reikwijdte ben je in staat om grote en hoge heggen zonder enig probleem snel te snoeien.

Bijkomend voordeel is de draaibare kop van deze elektrische telescopische heggenschaar. Zoals je op de foto hiernaast kunt zien, ben je daardoor ook in staat om de bovenkant van een hoge heg te snoeien.

Je hoeft daar zelf geen moeite voor te doen, aangezien je bij deze heggenschaar zéker van de hefboomwerking geniet. Voor alle soorten heggen is dit dus een perfecte optie.

Gardena THS 50048

Als je een grote heg gaat snoeien, moet je daar wel even de tijd voor uittrekken. Met dank aan de softgrip handgreep krijg je in ieder geval géén last van jouw hand. Deze heggenschaar ligt prima in de hand, is goed onder controle te houden en werkt daardoor bijzonder aangenaam.

Tijdens het snoeien maak je gebruik van hoogwaardige precisiemessen. Deze messen weten de bladeren/takjes van een heg op de juiste wijze te snoeien, waardoor de heg in een goede conditie blijft. Moet je dunne takjes doorknippen? Ook dat is mogelijk met deze elektrische telescopische heggenschaar; je kunt hier takken met een diameter van 1,8 cm mee snoeien.

Zoals we van Gardena gewend zijn, is deze heggenschaar van een onwijs hoge kwaliteit. Dat geldt niet alleen voor de precisiemessen, maar ook zeker voor de motor en voor de veiligheidsfeatures. Zo heeft men gekozen voor een krachtige motor die bovendien een lange levensduur heeft.

Wat betreft de veiligheid springen de volgende twee features er bovenuit:

 • Een kabelontlasting; deze feature zorgt ervoor dat de kabel niet zomaar los kan schieten tijdens het snoeien.
 • Mesbescherming; deze feature zorgt ervoor dat het mes niet beschadigd raakt als je per ongeluk de grond raakt (als je de onderkant van de heg snoeit).
Gardena heggenschaar THS 500 48

Al met al zijn wij zeer te spreken over de Gardena THS 500/48, maar we willen je wel op twee nadelen wijzen. Zo zijn wij niet helemaal te spreken over het geluidsniveau van deze elektrische telescopische heggenschaar; een maximaal geluidsniveau van 79 decibel is vrij fors te noemen. Draag daarom áltijd gehoorbescherming.

Daarnaast is het snoer aan de korte kant. Als je een heg gaat snoeien, moet je dus altijd een verlengsnoer gebruiken. Let tijdens het snoeien bovendien altijd goed op het snoer; je wilt immers niet dwars door het snoer heen snoeien.

Tot slot willen we graag nog het prijskaartje van deze beste elektrische telescopische heggenschaar aanstippen. Bij onze partner Bol.com betaal je een bedrag van 157 euro voor deze heggenschaar. Is dat prijzig? Ja, op zich wel. Is deze heggenschaar elke euro dubbel en dwars waard? Ja, dat zeker!

Het snoer van deze elektrische telescopische heggenschaar had iets langer gemogen.

Voordelen
 • Reikwijdte van 3 meter
 • Softgrip handvat
 • Hoogwaardige messen + motor
 • Erg veilig
 • Draaibare kop
Nadelen
 • Snoer had langer gemogen
 • Behoorlijk lawaaierig
Conclusie

De Gardena THS 500/48 is volgens ons de beste elektrische telescopische heggenschaar. Deze heggenschaar is uit te schuiven tot een reikwijdte van 3 meter, waarbij je ook nog over een draaibare kop beschikt. Je kunt hierdoor moeiteloos hoge heggen snoeien, inclusief de bovenkant van de heg. Een prima heggenschaar van Gardena waarvan wij de aanschaf zeker aan kunnen raden!

Beste lichte telescopische heggenschaar – Fiskars HS86

Om meerdere redenen is een telescopische heggenschaar absoluut aan te raden. Iets waar we echter regelmatig negatieve beoordelingen over lezen, is het gewicht van de telescopische heggenschaar. Wil jij graag van de voordelen van een dergelijke heggenschaar willen genieten, maar wil je daarbij vooral ook een lichte heggenschaar hebben?

In dat geval kan je het beste voor de Fiskars HS86 telescopische heggenschaar kiezen. Deze heggenschaar weegt slechts 980 gram! Met nog geen kilo in de hand is het heerlijk om een heg te snoeien, waarvoor je dus zelf amper kracht hoeft te leveren.

Dat wordt verder versterkt door de aanwezigheid van de uitschuifbare handgrepen. Deze handgrepen hebben normaliter een lengte van 67,5 centimeter; dat is op zich al prima te noemen. Door het feit dat je deze uit kunt schuiven, geniet je echter van een maximale lengte van 92,5 centimeter. Dat is echt subliem te noemen, zeker in verhouding met het lage gewicht!

Dankzij deze telescopische heggenschaar kan je moeiteloos hoge heggen snoeien. Je hoeft hiervoor niet gevaarlijk op een ladder te staan, maar je kunt gewoon op de grond blijven staan. Ook voor het snoeien van de onderkant van een heg brengt deze heggenschaar uitkomst; door de uitschuifbare handgrepen hoef je immers niet gebukt te staan. Ideaal!

Dankzij de softgrip handgrepen ligt deze heggenschaar ook nog eens heerlijk in de hand. Ook daarbij komt uiteraard het minieme gewicht weer om de hoek kijken. Door het gewicht van nog geen kilo is het een fluitje van een cent om urenlang met deze heggenschaar aan de slag te gaan!

Ook over de aanschafprijs zijn wij zeer te spreken. Bij onze partner Gereedschapcentrum hoef je slechts 53,99 euro voor deze lichte telescopische heggenschaar te betalen. Voor dat relatief lage bedrag krijg je dus de beschikking over een perfect functionerende heggenschaar.

Wel moeten we opmerken dat deze heggenschaar twee nadelen kent. Zo zijn we niet helemaal te spreken over de messen. De lengte van de messen is op zich prima, maar deze messen hebben geen goede antikleefcoating. Hierdoor blijven er allerlei blaadjes aan de messen plakken; iets wat enigszins irritant is.

Daarnaast is dit ook geen schaar waarmee je een hele grote heg kunt snoeien. Daar zijn de messen namelijk te klein voor; mocht je een hele grote heg willen snoeien, kan je beter voor de hierboven genoemde varianten kiezen.

Aan de messen blijven relatief veel bladeren en vuil plakken; dit had beter gekund.

Voordelen
 • Gunstig geprijsd
 • Onwijs licht
 • Uitschuifbaar tot 92,5 centimeter
 • Softgrip handgreep
Nadelen
 • Messen plakken teveel
 • Messen hadden iets groter gekund
Conclusie

De Fiskars HS86 is volgens ons de beste lichte telescopische heggenschaar. Met een gewicht van nog geen kilo ligt deze heggenschaar heerlijk in de hand, waardoor je uren achtereen gesloten in jouw tuin aan de slag kunt gaan. De uitschuifbare handgrepen tot maar liefst 92,5 centimeter zijn ook bijzonder prettig te noemen. Al met al een prima telescopische heggenschaar met een interessant prijskaartje!

Beste lange telescopische heggenschaar – Wolf Garten HS 1000 T

Gaat jouw voorkeur uit naar een handmatige/manuele telescopische heggenschaar? Wil je daarbij een zo’n lang mogelijke steel tot je beschikking hebben? Dan is er in onze ogen maar één optie; de Wolf Garten HS 1000 T.

Deze telescopische heggenschaar heeft indrukwekkende capaciteiten met betrekking tot de uitschuifbare handgrepen. Standaard zijn deze handgrepen al 77 centimeter lang, maar je kunt deze tot een indrukwekkende 100 centimeter uitschuiven. Dit betekent dat je moeiteloos hoge heggen kunt snoeien.

Zowel de boven- als de onderkant van een heg kan je moeiteloos met de Wolf Garten HS 1000 T snoeien. Door de lange uitschuifbare handgrepen hoef je immers niet gebukt te staan, waardoor het snoeien zeer aangenaam verloopt. Wil je een hoge heg snoeien? Dan hoef je niet gevaarlijk op een ladder te staan dankzij deze telescopische heggenschaar!

Ook over de messen van deze heggenschaar zijn wij zeer te spreken. Deze messen zijn niet al te lang, maar zijn wel bijzonder scherp en krachtig te noemen. Het is namelijk ook mogelijk om takken met een diameter van 4,5 centimeter met deze telescopische heggenschaar door te snoeien/knippen.

Tijdens het snoeien heb je bovendien geen last van bladeren die aan de messen blijven kleven. Nee, dankzij de antikleefcoating blijven deze bladeren hier niet aan kleven, waardoor je op een aangename manier een hele heg kunt snoeien.

Wolf Garten HS 1000T

Is het zo dat deze telescopische heggenschaar bijzonder veel weegt? Nee, ook dat valt mee. Wolf Garten heeft namelijk voor aluminium gekozen; dit materiaal weegt vrij weinig, waardoor deze gehele heggenschaar vrij weinig weegt. Een totaalgewicht van 3 kilo is wat ons betreft bijzonder interessant te noemen.

In onze ogen is dit een nagenoeg perfecte telescopische heggenschaar, maar we hebben toch één nadeel weten te vinden. In onze ogen hadden de messen van deze heggenschaar nog een stukje langer mogen zijn. Daardoor zou je van nog meer gemak genieten en zou je een grote/hoge heg nog sneller kunnen snoeien.

Waar we wél over te spreken zijn, is het prijskaartje van deze telescopische heggenschaar. Voor deze heggenschaar betaal je bij onze partner Bol.com een bedrag van 52,99 euro en bij onze partner Gereedschapcentrum een bedrag van 47,69 euro; dat zijn interessante prijzen, niet waar?

De messen van deze telescopische heggenschaar hadden íets langer mogen zijn.

Voordelen
 • Uit te schuiven tot 1 meter
 • Gunstig geprijsd
 • Antikleefcoating
 • Takken van 4,5 cm door te knippen
 • Relatief licht
Nadelen
 • Messen hadden langer gekund/gemogen
Conclusie

De Wolf Garten HS 1000 T is met voorsprong de beste lange telescopische heggenschaar. Deze heggenschaar kan uitgeschoven worden tot maar liefst 100 centimeter, waardoor je onwijs van veel gemak geniet. De heggenschaar is bovendien relatief licht, heeft een antikleefcoating op de messen en ligt bijzonder aangenaam in de hand. Al met al een top telescopische heggenschaar!

Beste voordelige telescopische heggenschaar – Kreator KRTGR3022

Wil je ook van de voordelen van een telescopische heggenschaar genieten? Heb je alleen niet zo’n interesse om een hoog bedrag aan een dergelijke heggenschaar uit te geven? Of heb je wellicht een niet zo’n groot budget tot je beschikking? Niet getreurd; ook dan kan je een interessante telescopische heggenschaar aanschaffen.

Wij raden deze Kreator KRTGR3022 telescopische heggenschaar namelijk van harte aan. De heggenschaar is gunstig geprijsd, levert prima prestaties en ligt heerlijk in de hand. Het snoeien van heggen is al met al een feest dankzij deze telescopische heggenschaar.

Voor een bedrag van 34,99 euro kan jij al de trotse eigenaar van deze telescopische heggenschaar worden. Dit bedrag is bijzonder laag te noemen, maar is dat ook terug te zien in de kwaliteit? Nee, zeker niet. Deze heggenschaar is gewoon conform de kwaliteit zoals we deze van het merk Kreator gewend zijn.

Een absoluut voordeel is dat je de handgrepen tot een maximale lengte van 79 centimeter uit kunt schuiven. Je kunt hierdoor moeiteloos ook het bovenste gedeelte van een heg op een veilige manier snoeien. Wil je de onderkant van een heg snoeien? Ook dan komen deze uitschuifbare handgrepen prima van pas; je hoeft immers niet gebukt te staan.

Kreator KRT GR 3022

Dankzij de softgrip handgrepen werk je sowieso op een aangename manier met de Kreator KRTGR3022. De handgrepen liggen heerlijk in de hand, waardoor je over de benodigde grip beschikt. Je kunt op een aangename manier de heg snoeien, waarbij je dus ook met veel plezier gebruik kunt maken van de uitschuifbare handgrepen.

Kreator heeft ook goed werk afgeleverd met betrekking tot de messen. Deze messen zijn van een hoge kwaliteit en zijn voorzien van een antikleefcoating. Door deze coating heb je nooit last van bladeren die aan de messen blijven kleven; je geniet hierdoor van veel gemak tijdens het snoeien.

Tot slot willen we benoemen dat Kreator gekozen heeft voor aluminium. Dit materiaal is behoorlijk sterk, maar weegt tegelijkertijd ook nagenoeg niks. De Kreator KRTGR3022 is daardoor bijzonder licht; ook dat draagt bij aan het gemak waarmee je met deze telescopische heggenschaar een heg kunt snoeien.

Wil je een hele grote heg snoeien? Dan is deze telescopische heggenschaar niet de beste optie. Nee, de messen van deze heggenschaar zijn namelijk slechts 20 centimeter lang. Voor een hele grote heg kan je dus beter een andere heggenschaar gaan gebruiken.

De messen zijn met een lengte van 20 centimeter aan de korte kant.

Voordelen
 • Perfecte prijs
 • Messen met antikleefcoating
 • Uitschuifbaar tot 79 centimeter
 • Licht van gewicht
 • Softgrip handgrepen
Nadelen
 • Messen zijn aan de korte kant
Conclusie

De Kreator KRTGR3022 is de perfecte voordelige telescopische heggenschaar. Deze heggenschaar kost slechts 34,99 euro, maar dat is zeker niet terug te zien aan de heggenschaar. Hij ligt heerlijk in de hand, heeft messen met antikleefcoating en weegt bijzonder weinig. Al met al een prima telescopische heggenschaar voor mensen die liever niet al te veel geld uit willen geven!

Koopgids

Het mag duidelijk zijn; een telescopische heggenschaar brengt unieke voordelen met zich mee. Uit ervaring weten wij echter dat het behoorlijk lastig is om de juiste heggenschaar uit te kiezen. Vandaar dat wij besloten hebben om onderstaande koopgids te schrijven. In deze koopgids leggen wij de belangrijkste criteria van de telescopische heggenscharen nader uit.

Soort telescopische heggenschaar

Een telescopische heggenschaar is niet zomaar een telescopische heggenschaar. Nee, er bestaan meerdere varianten van:

 • Een manuele/handmatige telescopische heggenschaar
 • Een elektrische telescopische heggenschaar
 • Een telescopische heggenschaar op accu
 • Een telescopische heggenschaar op benzine

Wat de beste variant is? Dat is volledig afhankelijk van jouw eigen voorkeuren en wensen. Mocht je een grote heg hebben, kan je wellicht beter voor een elektrische telescopische heggenschaar kiezen. Als je graag van onbeperkte bewegingsvrijheid geniet, is een handmatige telescopische heggenschaar de verstandige keus.

Lengte van de handgrepen

Het belangrijkste kenmerk van een telescopische heggenschaar is zonder twijfel de telescopische handgreep. Bij het vergelijken van de verschillende heggenscharen is het advies om goed naar de maximale lengte van de handgrepen te kijken.

Des te verder de handgrepen uitgeschoven kunnen worden, des te langer de telescopische heggenschaar is. Hierdoor ben je in staat om nóg hogere heggen te snoeien en dus om van nog meer gemak te genieten. Indien je een kleinere heg hebt, heb je wellicht niet zo’n behoefte aan een telescopische heggenschaar met uitschuifbare handgrepen van een meter lang.

Moraal van het verhaal; stem de lengte van de handgrepen af op de hoogte van jouw heg en op jouw eigen voorkeuren.

Messen

Ook is het verstandig om goed naar de messen van de telescopische heggenschaar te kijken. Daarbij gaat het met name om:

 • De lengte van de messen; des te langer de messen zijn, des te meer heg je met één ‘beweging’ kunt snoeien.
 • Antikleefcoating; de beste telescopische heggenscharen hebben een antikleefcoating, waardoor de bladeren niet aan de messen blijven plakken
 • Kwaliteit van de messen; het is wenselijk dat de messen zeer scherp en zeer nauwkeurig snoeien.

Gewicht

Als je met een telescopische heggenschaar aan de slag gaat, geniet je van de voordelen van de uitschuifbare handgrepen. Des te groter een telescopische heggenschaar is, des te zwaarder deze wordt. Het advies is dan ook om goed naar het totaalgewicht van de heggenschaar te kijken.

Stem dit totaalgewicht af op jouw eigen voorkeuren. Ben je bijvoorbeeld niet zo krachtig in jouw armen? Dan kan je beter voor een lichtere telescopische heggenschaar kiezen.

Gewicht van heggenschaar

Handgrepen

We gaven hierboven al aan dat je op de lengte van de handgrepen moet letten, maar het advies is om ook naar het materiaal van de handgrepen te kijken. Bij voorkeur heeft de heggenschaar een softgrip handgreep, waardoor het snoeien van de heg een stuk minder belastend is voor de binnenkant van jouw handen!

Veiligheid

Een telescopische heggenschaar heeft de beschikking over scherpe messen; het advies is dan ook om altijd bijzonder voorzichtig om te gaan met deze messen. Let daarom ook goed op de aanwezigheid van verschillende veiligheidsfeatures:

 • Vergrendeling; daarom zijn jouw kinderen niet in staat om de heggenschaar te ontgrendelen.
 • Mesbescherming; hiermee wordt het mes beschermd, indien je per ongeluk met het mes tegen de grond aankomt.
 • Kabelontlasting; deze functie voorkomt dat het snoer tijdens het snoeien zomaar los kan schieten.

Prijs-kwaliteitsverhouding

Tot slot willen wij je nog wijzen op de prijs-kwaliteitsverhouding. Zoals je in bovenstaande reviews al hebt kunnen zien, variëren de prijzen voor de telescopische heggenscharen nogal. Het advies is dan ook om voor jezelf een maximum budget in te stellen en vervolgens gericht op zoek te gaan naar de beste telescopische heggenschaar die binnen dat budget past.

Prijs telescopische heggenschaar

Slotwoord

Heb je interesse om direct een telescopische heggenschaar te kopen? Dat is mogelijk via de verschillende linkjes en buttons die je in dit artikel kunt vinden! Mocht je nog vragen hebben, kan je contact opnemen met de klantenservice van onze partners Bol.com en Gereedschapcentrum. Wij wensen jou graag veel (snoei)plezier met jouw nieuwe telescopische heggenschaar!

Tresna.nl
Logo