Beste veiligheidsbril

Ben je als professional in de bouwindustrie actief? Of vind je het als doe-het-zelver leuk om zelf klusjes uit te voeren en/of om zelf meubelen te maken? Ongeacht wat je precies doet, is het zaak dat je voor jouw eigen veiligheid zorg draagt. Dát doe je onder meer door de beste veiligheidsbril te allen tijde te dragen. In dit artikel laten wij je graag kennis maken met de beste veiligheidsbrillen van dit moment.

Onze top 5 veiligheidsbrillen

Afbeelding

Product


Uvex 9307375 Veiligheidsbril Zwart

Onze beste koop!

Uvex 9307375 Veiligheidsbril

Beste koop veiligheidsbril

of

3M Veiligheidsbril – Helder

3M Veiligheidsbril - Helder

Beste 3M veiligheidsbril

of

Bollé veiligheidsbril bol

Bollé veiligheidsbril bol

Beste lichte veiligheidsbril

of

Bollé Tracker II veiligheidsbrillen set

Bollé Tracker II veiligheidsbrillenset 

Beste set veiligheidsbrillen

of

WDMT™ Veiligheidsbril Universeel

WDMT™ Veiligheidsbril Universeel 

Beste voordelige veiligheidsbril

of

Producteigenschappen

ONZE BESTE KOOP

Uvex 9307375 Veiligheidsbril Zwart

Beste koop veiligheidsbril

Uvex 9307375 Veiligheidsbril Zwart

of

3M Veiligheidsbril – Helder

Beste 3M veiligheidsbril

3M Veiligheidsbril – Helder

of

Bollé veiligheidsbril bol

Beste lichte veiligheidsbril

Bollé veiligheidsbril bol

of

Bollé Tracker II veiligheidsbrillen set

Beste set veiligheidsbrillen

Bollé Tracker II veiligheidsbrillen set

of

WDMT™ Veiligheidsbril Universeel

Beste voordelige veiligheidsbril

WDMT™ Veiligheidsbril Universeel

of

Voor- en nadelen van een veiligheidsbril

Ben je voor jouw werkzaamheden regelmatig aan het zagen, slijpen, schuren of spijkeren/hameren? Bij dergelijke werkzaamheden loop je altijd het risico dat een stukje materiaal in jouw ogen schiet. Als dit bijvoorbeeld metaalsplinters zijn, staat het huilen je nader dan het lachen.

Hiermee hebben we direct het eerste voordeel van een veiligheidsbril te pakken: een bril zorgt voor de veiligheid van jouw ogen. Aangezien je maar twee ogen hebt, is het belangrijk dat je hier uiterst voorzichtig mee om gaat. Aangezien een ongeluk altijd in een klein hoekje zit, is het verstandig om jouw ogen echt goed te beschermen.

Dat doe je op een makkelijke manier met de beste veiligheidsbril. Het enige wat je immers hoeft te doen, is deze bril op je hoofd te zetten. Nadat je dat gedaan hebt, voel je de veiligheidsbril eigenlijk niet meer zitten. Dat is zéker het geval als je voor één van de beste veiligheidsbrillen uit dit artikel kiest. Die veiligheidsbrillen voldoen in ieder geval aan alle wensen.

Bijkomend voordeel is dat de meeste moderne veiligheidsbrillen behoorlijk licht zijn. Ook dat draagt bij aan het feit dat je de bril amper voelt zitten. Indien je bijvoorbeeld naar de bouwlocatie toe gaat, kun je de bril door zijn afmetingen en gewicht probleemloos meenemen.

Kun je jouw ogen tijdens het klussen ook beschermen met een ‘normale’ bril? Nee, dat is in principe niet mogelijk. Rondom die brilglazen is er immers nog voldoende ruimte voor de deeltjes om alsnog in jouw ogen terecht te komen. De speciale veiligheidsbrillen die je aan kunt schaffen, hebben stuk voor stuk een unieke vormgeving. Een vormgeving waardoor de deeltjes vanuit geen enkele hoek in jouw ogen terecht kunnen komen.

Tevens is het een voordeel dat je voor een gemiddelde veiligheidsbril niet al te veel hoeft te betalen. Met een maximum bedrag van 20 euro kom je echt al heel ver. Bij de meeste veiligheidsbrillen die we in dit artikel aanraden, ligt het prijskaartje zelfs nog een stuk lager.

Brengt een veiligheidsbril ook nog nadelen of aandachtspunten met zich mee? Nou, je moet je wel goed beseffen dat je de bril echt elke dag mee moet nemen. Doe daarom de bril bij voorkeur standaard in jouw gereedschapskoffer.

Ook moet je echt over de nodige zelfdiscipline beschikken. Zodra je met klussen start, moet je de bril direct opzetten. Doe je dit niet? Dan loop je altijd het risico dat er alsnog een deeltje in jouw ogen terechtkomt. Zorg er dus voor dat je echt over de benodigde discipline beschikt, zodat je voortdurend de veiligheidsbril opdoet.

Is het voor jou de hoogste tijd om een nieuwe veiligheidsbril aan te schaffen? Dan ben je in dit artikel in ieder geval aan het juiste adres. In dit artikel laten wij je namelijk kennismaken met de vijf beste veiligheidsbrillen van dit moment. Neem de onderstaande reviews op je gemakje door en laat je verrassen!

Beste veiligheidsbril – Uvex 9307375 Veiligheidsbril

In de afgelopen jaren is het aanbod  van veiligheidsbrillen behoorlijk uitgebreid. Meer en meer merken zijn zich in deze markt gaan mengen, terwijl ook meerdere soorten brillen op dit moment op de markt gebracht worden.

Binnen dit uitgebreide aanbod zijn wij op zoek gegaan naar de beste koop. Nadat wij een uitgebreide vergelijking gemaakt hebben, kunnen wij maar één ding concluderen: als je de beste veiligheidsbril aan wilt schaffen, bestel je deze Uvex 9307375 veiligheidsbril. Dit is volgens ons de beste veiligheidsbril van dit moment.

Met deze veiligheidsbril ben je gewoonweg van de best mogelijke bescherming. Dit is te danken aan het gebruikte materiaal, aan de vormgeving en aan enkele handige extra’s. Zodra je deze bril opzet, vormt deze bril zich direct naar de contouren van jouw gezicht. Hierdoor sluiten de glazen van de bril echt perfect om jouw ogen heen.

Tevens wordt hiermee voorkomen dat de bril afzakt of op jouw neus beweegt. De bril zit stevig vast en blijft ook stevig vastzitten, indien je bijvoorbeeld veelvuldig beweegt of loopt. Eigenlijk heb je de gehele dag door geen omkijken naar de bril; je voelt amper dat je ‘m op hebt.

Het merk Uvex heeft bij deze bril gekozen voor polycarbonaat glazen. Dit materiaal is bijzonder stevig, is krasvast en heeft een lange levensduur. Dankzij deze materiaalkeuze geniet je niet alleen van een ideale bescherming, maar ook van lang gebruiksplezier. Indien je deze veiligheidsbril nu aanschaft, geniet je over vele jaren nog steeds van de bril!

Ook is het super dat je de glazen uit het montuur kunt halen. Mochten de glazen helemaal met stof vol zitten, kun je op die manier de glazen perfect schoonmaken. Dit geldt overigens niet alleen voor de glazen, maar ook voor het montuur. Ook het montuur kun je met een vochtig doekje probleemloos schoonmaken.

Moet je regelmatig in warme omstandigheden werken? Of weet je van jezelf dat je tijdens het klussen relatief snel zweet? Ook dan is deze veiligheidsbril voor jou op het lijf geschreven. De glazen van deze bril kunnen namelijk níet beslaan. Ideaal wat ons betreft!

Draag je tijdens het klussen ook een helm, een masker en/of gehoorbescherming? Ook dan is deze veiligheidsbril ideaal te noemen. Door de unieke vormgeving kun je deze veiligheidsbril namelijk moeiteloos combineren met andere veiligheidsproducten.

Al met al zijn wij bijzonder te spreken over de beste veiligheidsbril van dit moment. Dat komt óók door de verstelmogelijkheden van de bril. Zoals je op de foto al kunt zien, kun je de band volledig op maat afstellen. Ook dit zorgt ervoor dat de bril altijd op een aangename manier blijft zitten.

Moet je ook nog met minpunten rekening houden? Nou, dit is niet de goedkoopste veiligheidsbril die je aan kunt schaffen. Bij onze partner Bol.com betaal je namelijk een bedrag van 20,32 euro. Ten opzichte van andere merken scheelt dat enkele euro’s, maar je krijgt daarbij wel veel waar voor je geld.

Dit is niet de voordeligste veiligheidsbril.

Voordelen
 • Top kwaliteit
 • Zit heerlijk
 • Kan niet beslaan
 • Volledig naar wens te verstellen
 • Polycarbonaat lenzen
Nadelen
 • Niet de goedkoopste veiligheidsbril
Conclusie

De Uvex 9307375 Veiligheidsbril is naar onze mening de beste veiligheidsbril van dit moment. De bril is enkele euro’s duurder dan veel vergelijkbare varianten, maar deze bril is dan ook écht beter te noemen. Zo zit de bril heerlijk, is de bril van de juiste materialen vervaardigd en biedt de bril een ultieme bescherming. Precies wat je nodig hebt tijdens het klussen of werken!

Beste 3M veiligheidsbril – 3M Veiligheidsbril – Helder

In het aanbod van beschermingsproducten is een belangrijke rol weggelegd voor het merk 3M. Dit merk is eigenlijk uitgegroeid tot het meest toonaangevende merk in bijvoorbeeld de wereld van gehoorbescherming. Zo vind je op onze website ook een artikel over de beste 3M gehoorbescherming.

Bij de veiligheidsbrillen zijn wij dan ook op zoek gegaan naar de beste 3M variant. Net zoals bij de gehoorbescherming heeft 3M in deze markt ook het nodige te bieden. Na een uitgebreide zoektocht gaat onze voorkeur uiteindelijk uit naar deze heldere 3M veiligheidsbril. Dit is volgens ons de beste 3M veiligheidsbril!

Zoals je op de foto kunt zien, is deze bril volledig helder. Dit geldt niet alleen voor de glazen, maar ook voor het montuur. Door deze kleurstelling ziet de bril er bijzonder uit, maar hierdoor heb je ook altijd perfect zicht.

Dat is één van de redenen waarom deze bril ongekend lekker zit. Verder is dit ook te danken aan de stevige pootjes voor op jouw neus, aan de strakke vorm van de bril en aan de instelmogelijkheden. Dankzij de Pressure Diffusion Technology sluit de bril bovendien perfect aan op de contouren van jouw gezicht.

De bril zit hierdoor niet alleen heerlijk, maar biedt ook nog eens de optimale bescherming. De bril sluit zich namelijk perfect af rondom jouw ogen; ongeacht vanuit welke hoek deeltjes richting jouw ogen schieten, zorgt deze bril voor de gewenste bescherming. Met deze bril kun je dan ook zonder enig gevaar werken.

Tevens heeft 3M bij deze bril gekozen voor polycarbonaat glazen. Deze glazen hebben hierdoor een lange levensduur, zijn krasvast en beschermen ook nog eens tegen UVA- en UVB straling. Ook als je veelvuldig in het zonnetje moet werken, is deze veiligheidsbril ideaal te noemen.

Als je in warme of vochtige omstandigheden moet werken, is deze 3M veiligheidsbril ook voor je op het lijf geschreven. Deze bril heeft namelijk een zogeheten anti-fog coating. Deze laag zorgt er voor dat de glazen te allen tijde van vocht

Al met al zijn wij bijzonder te spreken over deze 3M veiligheidsbril. Dat komt óók door het prijskaartje; voor deze bril betaal je bij onze partner Bol.com een bedrag van slechts 14,29 euro. Daarmee is deze veiligheidsbril enkele euro’s voordeliger dan de hierboven genoemde variant.

Zijn er ook nog zaken waar je rekening mee moet houden? Nou, de ervaring leert dat de pootjes na verloop van tijd ietwat los kunnen komen te zitten. Hierdoor zit de bril minder stevig om jouw hoofd heen, waardoor de bril mogelijk af kan gaan zakken.

De pootjes kunnen na verloop van lam raken; de bril blijft hierdoor minder stevig zitten.

Voordelen
 • Geweldig design
 • Top kwaliteit
 • Ideale vorm
 • Beschermt ook tegen UVA- en UVB straling
 • Gunstig geprijsd
Nadelen
 • Pootjes kunnen lam raken
Conclusie

De 3M Veiligheidsbril – Helder is volgens ons de beste 3M veiligheidsbril. Binnen het aanbod van het merk 3M springt deze bril er met kop en schouders bovenuit. Dit komt niet alleen door het heldere design, maar ook door de kwaliteit van de bril. Wij zijn ervan overtuigd dat deze bril hoe dan ook een geweldige bescherm biedt!  

Beste lichte veiligheidsbril – Bollé veiligheidsbril bol

Maak je al langere tijd gebruik van een veiligheidsbril? Dan ben je ongetwijfeld al tot de volgende conclusie gekomen: het gewicht van een veiligheidsbril is echt bepalend voor de bril. In een ideale wereld zou een veiligheidsbril daarom zo min mogelijk moeten wegen.

Met dit in ons achterhoofd zijn wij op zoek gegaan naar de beste lichte veiligheidsbril. Na een uitgebreide zoektocht zijn wij uiteindelijk uitgekomen bij deze Bollé veiligheidsbril bol. Dit is volgens ons de beste lichte veiligheidsbril.

Waarom? Omdat deze veiligheidsbril slechts 0,048 kilogram weegt. Omgerekend is dit dus slechts 48 gram. Als je deze bril in je handen hebt, voel je eigenlijk niet eens dat je iets in jouw handen hebt. Als je deze bril vervolgens op je neus zet, heb je ook niet het idee dat je een bril op hebt. Ideaal dus!

Daarbij zijn wij sowieso te spreken over de vormgeving van deze bril. De brillen hebben namelijk een perfecte vorm, terwijl de flexibele pootjes ook uniek zijn. Ten opzichte van de hierboven besproken brillen zijn de pootjes van deze bril een stuk dunner. Dat is dan ook één van de redenen waarom het gewicht van deze bril echt miniem is.

Met deze veiligheidsbril ben je uiteraard verzekerd van een optimale bescherming. Dit komt onder meer door de stevige glazen, maar ook door de ronding van de glazen en het montuur. Door deze unieke ronding hoef je niet bang te zijn voor bijvoorbeeld splinters of metaaldeeltjes in jouw ogen. Nee, je ogen zijn gewoonweg niet bereikbaar voor dergelijke deeltjes.

Ook is het super interessant dat je slechts 14,95 euro voor deze bril hoeft te betalen. Ja, zeker; als je deze bril bij onze partner Bol.com gaat bestellen, betaal je slechts 14,95 euro. Voor dat bedrag krijg je dus een prima-, lichte- en ook nog fraai uitziende veiligheidsbril. Met name over de kleurstelling zijn wij hierbij te spreken!

Zijn er ook nog nadelen die wij aan deze veiligheidsbril ondervonden hebben? Nou, eigenlijk twee nadelen. Allereerst kunnen de flexibele pootjes na verloop van tijd lam worden. Mocht dat het geval zijn, zit de bril dus niet meer zo stevig op jouw neus.

Daarnaast leert de ervaring ons ook dat de schroefjes van deze bril relatief makkelijk los kunnen komen. Mocht je daar bij deze bril last van krijgen, is het zaak om de schroefjes op tijd weer vast te schroeven. Doe je dat niet? Dan heb je de kans dat de schroefjes uit de bril vallen. Vervolgens is het dan echt zoeken naar een speld in een hooiberg.

De schroefjes van de bril kunnen relatief snel los(ser) te komen zitten. Dat is alles behalve ideaal.

Voordelen
 • Weegt slechts 48 gram
 • Flexibele pootjes
 • Prima vorm van de glazen
 • Zit heerlijk op de neus
 • Prima kwaliteit
Nadelen
 • Schroefjes kunnen los komen te zitten
 • Pootjes kunnen lam worden
Conclusie

De Bollé veiligheidsbril bol is volgens ons de beste lichte veiligheidsbril. Dankzij het gewicht van slechts 48 gram voel je deze bril eigenlijk niet op jouw neus zitten. De bril sluit bovendien perfect op de contouren van jouw oogkassen aan, waardoor jouw ogen perfect beschermd zijn. Wat wens je nog meer?

Beste set veiligheidsbrillen – Bollé Tracker II veiligheidsbrillen set

Moet jij in verschillende situaties een veiligheidsbril dragen? Of weet je van jezelf dat je relatief snel een veiligheidsbril kwijtraakt? In beide gevallen is het aan te raden om eens naar een set van veiligheidsbrillen te kijken.

Persoonlijk zijn wij behoorlijk fan van een set van veiligheidsbrillen. Dat is dan ook dé reden waarom wij op zoek zijn gegaan naar de beste set veiligheidsbrillen. Al snel kwamen wij bij de Bollé Tracker II set uit; dit is volgens ons met afstand de beste set veiligheidsbrillen.

In deze set tref je drie verschillende brillen aan. Deze brillen hebben stuk voor stuk een andere vormgeving, een andere kleurstelling en andere eigenschappen. Doordat de brillen uniek zijn, brengen de brillen een specifieke werking met zich mee.

In de set vind je de volgende drie brillen:

 • Veiligheidsbril met gele glazen: inclusief een verstelbare hoofdband, met een grijs/zwart montuur en wordt geleverd inclusief een opbergzakje. De bril zit heerlijk, weegt slechts 52 gram en sluit perfect aan op jouw gezicht. Je geniet hierdoor van een geweldige bescherming, waarbij de glazen ook nog eens volledig krasvast zijn.
 • Veiligheidsbril met grijze smoke glazen: inclusief een hoofdband, met een grijs/zwart montuur en inclusief een opbergzakje. Deze bril zit ook heerlijk, ventileert perfect en biedt een veelzijdige bescherming. Zo zorgt deze bril ook voor een bescherming tegen de zonnestralen.
 • Veiligheidsbril met heldere glazen: ook deze bril wordt geleverd inclusief een hoofdband en een opbergzakje. Bij deze bril geniet je van een perfect zicht, aangezien de glazen volledig helder uitgevoerd zijn. Als je nauwkeurige werkzaamheden uit moet voeren, komt deze bril dus perfect van pas.

In onze ogen is het geweldig dat alle drie de brillen op verschillende punten uitblinken. Juist daardoor zijn wij zo onder de indruk van deze veelzijdige set. De set is niet alleen veelzijdig, maar biedt ook nog de gewenste bescherming. Alle brillen zijn namelijk door het gekende merk Bollé vervaardigd en voldoen dus aan de kwaliteitswensen.

Bovendien kun je dankzij deze set langdurig van de veiligheidsbrillen genieten. Je hoeft niet elke veiligheidsbril elke dag op te zetten, waardoor je van een lange levensduur geniet. Deze lange levensduur is ook te danken aan de hoge kwaliteit van de Bollé veiligheidsbrillen.

Bolle tracker set

Heb je interesse in deze set? Dan moet je wel relatief diep in de buidel tasten. Voor deze beste set veiligheidsbrillen betaal je bij onze partner Bol.com namelijk een bedrag van 59,95 euro. Dit komt neer op ongeveer 20 euro per bril; dat is behoorlijk aan de prijs.

Ook is het van belang dat je nagaat of alle brillen wel aan jouw wensen voldoen. Heb je bijvoorbeeld één van de brillen niet nodig? Dan kun je twijfelen of deze set wel een verstandige aankoop is. Mogelijk kun je twee brillen zelf houden en een andere bril weggeven/verkopen aan een andere klusser. De set is in ieder geval lekker uitgebreid!

Deze set van veiligheidsbrillen is behoorlijk prijzig.

Voordelen
 • Geweldige kwaliteit
 • Drie verschillende brillen
 • Brillen bieden gewenste bescherming
 • Inclusief opbergzakjes en hoofdband
Nadelen
 • Behoorlijk aan de prijs
 • Mogelijk heb je niet alle brillen nodig
Conclusie

De Bollé Tracker II veiligheidsbrillen set is nar onze mening de beste set van veiligheidsbrillen. Als je deze set eenmaal aangeschaft hebt, heb je de komende jaren nergens omkijken meer naar. De veiligheidsbrillen bieden de gewenste bescherming én je geniet van een prima kwaliteit. Al met al een ware aanrader voor de professional of fanatieke doe-het-zelver.

Beste voordelige veiligheidsbril – WDMT™ Veiligheidsbril Universeel

Klus jij niet al te vaak? Ben je daarom ook niet van plan om jouw nieuwe veiligheidsbril al te vaak aanschaffen? Dan is het niet al te verstandig om héél veel geld aan een nieuwe veiligheidsbril uit te geven.

Speciaal voor jou zijn wij daarom op zoek gegaan naar de beste voordelige veiligheidsbril. Tijdens deze zoektocht hebben wij niet alleen naar het prijskaartje gekeken, maar ook naar de algehele bescherming. Dat is immers waar het omdraait bij een veiligheidsbril. Uiteindelijk is onze keuze gevallen op deze veiligheidsbril van WDMT; dit is volgens ons de beste voordelige veiligheidsbril van dit moment!

Zoals je aan de foto al kunt zien, heeft deze bril een unieke vorm. De glazen zijn behoorlijk groot uitgevoerd, waardoor jouw ogen echt perfect beschermd zijn. Ook een deel van jouw wangen zijn hierdoor overigens nog goed beschermd; handig voor bijvoorbeeld splinters of metaaldeeltjes die richting jouw gezicht schieten.

Voor deze bril hoef je alles behalve de hoofdprijs te betalen. Voor de bril betaal je bij onze partner Bol.com namelijk een bedrag van 15,99 euro. Het is hiermee niet de goedkoopste bril, maar het is wel de bril met de beste prijs-kwaliteitsverhouding. Voor een bedrag van slechts 16 euro krijg je namelijk de beschikking over een sublieme veiligheidsbril.

Ook zijn wij te spreken over de verstelbare hoofdband; dat is de zwarte band die je op de foto afgebeeld ziet staan. Het is de bedoeling dat je deze band om jouw hoofd heen doet, waarna de bril stevig op jouw neus blijft zitten. Doordat je deze hoofdband zelf kunt verstellen, geniet je te allen tijde van een ideale pasvorm.

Ondanks het relatief lage prijskaartje is de kwaliteit van deze bril subliem te noemen. Dat komt onder meer door het feit dat de glazen vervaardigd zijn van polycarbonaat. Dit is zeer stevig materiaal mét een lange levensduur. Ook is het super dat WDMT ventilatiegaatjes in de bril aangebracht heeft; je hoeft hierdoor niet bang te zijn voor beslagen glazen.

Iets waar je wel rekening mee moet houden, is met het gewicht. Deze bril weegt 158 gram; dat is flink meer dan de overige veiligheidsbrillen uit dit aanbod. Dit relatief hoge gewicht komt met name door de grote glazen. Deze glazen beschermen jouw ogen precies, maar je merkt wel voortdurend op dat je een bril op hebt.

De glazen zijn nogal groot, opvallend en zwaarwegend; je hebt eigenlijk de gehele dag door in de gaten dat je een veiligheidsbril draagt.

Voordelen
 • Zeer gunstig geprijsd
 • Grote glazen die perfect beschermen
 • Anti condens dankzij ventilatiegaatjes
 • Zeer gunstig geprijsd
 • Inclusief verstelbare hoofdband
Nadelen
 • De bril is nogal zwaar
 • Je voelt de bril voortdurend zitten
Conclusie

De WDMT™ Veiligheidsbril Universeel is met afstand de beste voordelige veiligheidsbril. Voor een bedrag van slechts 15,99 euro geniet jij jarenlang van deze veiligheidsbril; daar zijn wij van overtuigd. Onder meer de perfecte bescherming, de fijne verstelbare hoofdband en de grote glazen zijn hierbij prettig te noemen. Zéker een interessante veiligheidsbril dus!

Koopgids

Is het voor jou tijd om een nieuwe veiligheidsbril te kopen? Zoals de bovenstaande reviews al doen vermoeden, is het aanbod nogal divers. Hoe kun je dan uiteindelijk de beste veiligheidsbril vinden? Daar helpen we jou graag nog een handje bij.

In deze koopgids bespreken wij wat de belangrijkste criteria van een veiligheidsbril zijn. Als je goed op deze criteria let, kun je uiteindelijk de beste veiligheidsbril vinden. Dát is de bril die perfect op jouw wensen aansluit.

Vorm van de bril

Allereerst is het aan te raden om goed naar de vorm van de bril te kijken. Zo kun je kiezen voor hele grote glazen (zie de laatste review) of voor kleinere glazen. Ook moet je goed kijken naar de pootjes of de verstelbare hoofdband.

Met andere woorden: je hebt de keus uit veel soorten vormen veiligheidsbrillen. Probeer daarom voor jezelf te bepalen naar welke vorm jouw voorkeur uit gaat.

Vorm van de bril

Gewicht

Iets waar je ook goed op moet letten, is het gewicht van de bril. Des te lichter de bril is, des te beter eigenlijk. Een miniem gewicht zorgt er namelijk voor dat je de bril nagenoeg niet op jouw neus voel zitten. Je kunt hierdoor de gehele dag op een zeer aangename manier werken.

Hoofdband of pootjes

Zoals hierboven al aangegeven, is het aan te raden om goed naar de vorm van de bril te kijken. Daarbij moet je ook goed naar de hoofdband of naar de pootjes kijken. Kun je de hoofdband bijvoorbeeld zelf verstellen? Of hoe stevig zijn de pootjes? Dit zijn voorbeelden van vragen waar je goed naar kunt/moet kijken.

De glazen

Uiteraard is het ook van belang om goed naar de glazen te kijken. Wij raden je hierbij aan om op de volgende facetten te letten:

 • Afmetingen: des te groter de glazen zijn, des betere bescherming de glazen bieden.
 • Vorm: als de glazen qua vorm perfect op jouw oogkassen aansluiten, biedt de bril een perfecte bescherming.
 • Kleur: wil je graag perfect zicht hebben? Kies dan voor heldere glazen. Wil je liever dat jouw ogen ook tegen felle (zonne)stralen beschermd worden? Kies dan voor gekleurde glazen.
 • Materiaal: hierbij is het wenselijk om áltijd te kiezen voor glazen van polycarbonaat.
Glazen van een veiligheidsbril

Prijs-kwaliteitsverhouding

Schiet er een splinter of metaaldeeltje richting jouw ogen? Dan ben je bijzonder blij met de veiligheidsbril die je op hebt. Aangezien je het jouw hele leven met één paar ogen moet doen, is het echt van belang dat je jouw ogen goed beschermd. Ga daarom altijd voor een veiligheidsbril van een perfecte kwaliteit.

Durf daarvoor dan ook te investeren. In principe maakt het niet heel veel uit of je nou 15 euro of 20 euro voor een veiligheidsbril uit moet geven. De bescherming die de veiligheidsbril biedt, is immers onbetaalbaar.

Slotwoord

Zo, je weet nu precies hoe je de beste veiligheidsbril uit kunt kiezen. Je weet nu ook precies welke varianten wij aan kunnen raden én welke variant voor jou het meest geschikt is. Heb je over één of meerdere veiligheidsbrillen nog vragen? Neem gerust contact op met de klantenservice van onze partner Bol.com. Wij wensen je graag alvast veel klusplezier met jouw nieuwe veiligheidsbril!

Tresna.nl
Logo