Beste Bosch accu heggenschaar

Heb je één of meerdere heggen in je tuin staan? Dan weet je als geen ander dat deze heggen af en toe gesnoeid moeten worden. Door dit tijdig te doen, weet je de groei van de heggen te stimuleren. Tevens weet je – dankzij het snoeien – de vorm van de heg zo mooi mogelijk te houden. Om dit te bereiken, zou je wel een goede heggenschaar nodig moeten hebben.

Gaat je voorkeur hierbij uit naar een accu heggenschaar? Dan kun je kiezen voor een Makita accu heggenschaar, maar óók voor een Bosch accu heggenschaar. In dit artikel laten wij je graag kennismaken met de vijf beste accu heggenscharen van het merk Bosch.

Onze top 5 Bosch accu heggenscharen

Afbeelding

Product


Bosch EasyHedgeCut 12-45

Onze beste koop!

Bosch EasyHedgeCut 12-45

Beste koop Bosch accu heggenschaar

of

Bosch AHS 55-20

Bosch AHS 55-20

Beste Bosch accu heggenschaar zonder accu

of

Bosch UniversalHedgePole 18 Heggenschaar

Bosch UniversalHedgePole 18

Beste Bosch accu heggenschaar op steel

of

Bosch AdvancedHedgeCut 36

Bosch AdvancedHedgeCut 36

Beste Bosch accu heggenschaar voor de professional

of

Bosch AHS 50-20

Bosch AHS 50-20

Beste voordelige Bosch accu heggenschaar

of

Producteigenschappen

ONZE BESTE KOOP

Bosch EasyHedgeCut 12-45

Beste koop Bosch accu heggenschaar

Bosch EasyHedgeCut 12-45

of

Bosch AHS 55-20

Beste Bosch accu heggenschaar zonder accu

Bosch AHS 55-20

of

Bosch UniversalHedgePole 18

Beste Bosch accu heggenschaar op steel

Bosch UniversalHedgePole 18 Heggenschaar

of

Bosch AdvancedHedgeCut 36

Beste Bosch accu heggenschaar voor de professional

Bosch AdvancedHedgeCut 36

of

Bosch AHS 50-20

Beste voordelige Bosch accu heggenschaar

Bosch AHS 50-20

of

Voor- en nadelen van een Bosch accu heggenschaar

Wat is voor jou de reden dat je op zoek naar een nieuwe heggenschaar bent? Is je huidige heggenschaar niet meer naar wens? Zijn je voorkeuren door de jaren heen veranderd? Of ben je mogelijk naar een ander huis verhuisd met een haag in de tuin? Ongeacht wat de situatie is, heb je behoefte aan een goede heggenschaar.

Als we het over een goede heggenschaar hebben, bestaan er twee varianten. De variant die op netstroom werkt en de variant die op een accu werkt. Wil je graag van onbeperkte bewegingsvrijheid genieten? Dan is een accu heggenschaar simpelweg de beste optie voor je.

Binnen het aanbod van accu heggenscharen vind je de varianten van meerdere merken. Samen met Makita behoort Bosch tot de top van de markt. Dit is wat ons betreft aan onderstaande voordelen te danken:

 • Fijn te bedienen: alle heggenscharen die Bosch op de markt brengt, zijn gemakkelijk te bedienen. Dit is te danken aan de vorm en ergonomie van de heggenschaar, maar ook aan het gewicht Over het algemeen weegt een Bosch heggenschaar niet overdreven veel.
 • Krachtig: ongeacht voor welke Bosch heggenschaar je kiest, geniet je van het nodige vermogen. Dit is te danken aan de krachtige heggenscharen, maar óók aan de krachtige accu’s van Bosch. Met dank aan deze combinatie kun je met een Bosch accu heggenschaar alle soorten heggen snoeien.
 • Prima snoeispecificaties: ook zijn wij van mening dat de Bosch accu heggenscharen prima snoeispecificaties bieden. Je kunt bijvoorbeeld op een relatief snelle manier dikke(re) takken doorsnoeien. Ideaal wat ons betreft.
 • Prima kwaliteit: heb je al meerdere (tuin)gereedschappen van Bosch? Dan weet je ongetwijfeld al dat dit merk altijd kwaliteit levert. Deze vlieger gaat ook op voor de accu heggenscharen van dit merk. Met een Bosch accu heggenschaar geniet je van een prima kwaliteit en daarmee van een lange levensduur.

Is het dan direct aan te raden om voor een Bosch accu heggenschaar te kiezen? Nou, je zou wel even goed moeten kijken naar het huidige aanbod. Binnen dit aanbod vallen ons namelijk twee dingen op:

 • Niet standaard een accu meegeleverd: niet bij alle varianten krijg je standaard een accu meegeleverd. In sommige situaties is dit juist interessant, terwijl het in andere situaties juist alles behalve prettig is. Ga daarom goed na wat jij precies wilt qua meegeleverde accu(‘s).
 • Beperkter aanbod: wil je uit echt veel soorten accu heggenscharen de keuze hebben? Dan kun je beter naar het aanbod van Makita kijken. Het aanbod van Bosch is op zich al uitgebreid, maar Makita doet daar nog een schepje bovenop. Zo kun je bij Makita ook voor stokheggenscharen kiezen, terwijl dit bij Bosch niet het geval is.

Wil je een goede accu heggenschaar voor een interessant bedrag aanschaffen? Dan is het aan te raden om naar een accu heggenschaar van Bosch te kijken. De varianten hebben wij aan een keuring mogen onderworpen, waardoor wij de vijf beste varianten aan hebben kunnen wijzen. Over de vijf beste Bosch accu heggenscharen lees je hieronder meer!

Beste koop Bosch accu heggenschaar – Bosch EasyHedgeCut 12-45

Wil je graag een nieuwe accu heggenschaar aanschaffen? En gaat je voorkeur uit naar een variant van Bosch? Dan zou je goed je voorkeuren moeten bepalen. Wat voor heggen wil je kunnen snoeien? Hoeveel geld wil je uitgeven? En over welke functies moet de heggenschaar sowieso beschikken? Dit zijn belangrijke vragen waar je goed over na moet denken.

Over deze vragen hebben wij ook nagedacht bij het aanwijzen van de beste koop. We hebben uiteindelijk besloten om te gaan voor de accu heggenschaar die de beste prijs-kwaliteitsverhouding heeft én door veel mensen gebruikt zou kunnen worden. Dat is uiteindelijk de Bosch EasyHedgeCut 12-45. Naar onze mening is dit de beste Bosch accu heggenschaar van dit moment.

Wat wij zo goed aan deze heggenschaar vinden? Dat je deze heggenschaar op een fijne manier kunt gebruiken. De heggenschaar ligt heerlijk in de hand, is volledig in balans en weegt niet al teveel. Met een totaalgewicht van 2 kilogram is dit één van de lichtere heggenscharen van het moment.  

Tijdens het snoeien geniet je van veel gemak. Uiteraard geniet je van onbeperkte bewegingsvrijheid, maar óók van het Bosch Anti-Blocking systeem. Met dit systeem ben je van een ‘nauwkeurig en zuiver snoeiproces’ verzekerd. Dat klinkt fijn, niet waar? Je weet hierdoor in ieder geval zeker dat je haag de gewenste vorm krijgt.

Bij deze accu heggenschaar valt ook de Syneon chip op. Deze chip houdt voortdurend de accu, de motor en de versnelling in de gaten. Deze drie elementen worden vervolgens door de chip op elkaar afgestemd. Dit komt de snelheid van het snoeien alleen maar ten goede.

Als je snel wilt snoeien, komt het zwaardblad van 45 cm ook goed van pas. Met één beweging kun je 45 centimeter snoeien; een haag van bijvoorbeeld 3 meter lang heb je zodoende snel gesnoeid. Hierbij geniet je dus van veel gemak én van de krachtige motor.

Deze krachtige motor wordt aangedreven door een krachtige accu. Bij aanschaf krijg je de 12v 2,5Ah accu bovendien direct meegeleverd. Dit geldt ook voor de oplader, waarmee je de accu snel oplaadt. Dat je deze oplader en accu bij aankoop meegeleverd krijgt, is uiteraard een groot voordeel.

Beste koop Bosch accu heggenschaar

Wat ons daarbij ook heel erg aanspreekt, is het totale prijskaartje. Voor deze Bosch accu heggenschaar betaal je bij onze partner Bol.com ongeveer 140 euro. Voor dat bedrag krijg je dus niet alleen de prima heggenschaar, maar óók de accu en oplader.

Wat ons betreft hoef je met slechts twee nadelen rekening te houden. Het eerste nadeel heeft betrekking op de toepassingsmogelijkheden; deze heggenschaar is niet voor grote heggen of dikke takken geschikt. Dit komt onder meer door de maximale takdikte van 15 mm.

Tevens is het advies om altijd gehoorbescherming te dragen. Deze heggenschaar produceert 87 decibel aan geluid, waardoor het een vrij lawaaierige heggenschaar is. Door goede bescherming te dragen, bescherm je je oren in ieder geval goed tegen deze herrie.

De maximale takdikte is slechts 15 mm.

Voordelen
 • Ligt heerlijk in de hand
 • Weegt slechts 2 kilogram
 • Krachtige accu én motor
 • Accu en oplader meegeleverd
 • Prima prijs-kwaliteitsverhouding
 • Zwaardlengte van 45 cm
Nadelen
 • Maximale takdikte is 15 mm
 • Maakt veel lawaai
Conclusie

De Bosch EasyHedgeCut 12-45 is naar onze mening de beste Bosch accu heggenschaar. Deze heggenschaar ligt heerlijk in de hand, is veilig en is krachtig. Al met al snoei je snel, nauwkeurig en aangenaam. Dat je ook nog de accu en oplader standaard meegeleverd krijgt, maakt het plaatje voor ons compleet!  

Beste Bosch accu heggenschaar zonder accu – Bosch AHS 55-20

Een gekend nadeel van accugereedschap is dat je altijd een accu nodig hebt. Heb je thuis toevallig al een Bosch accu liggen? Dan is echter de kans groot dat je deze accu voor meerdere gereedschappen kunt gebruiken. Mocht dat het geval zijn, hoef je geen accu heggenschaar inclusief accu te kopen. Nee, in dat geval kun je beter voor de Bosch AHS 55-20 kiezen. Dit is volgens ons de beste Bosch accu heggenschaar zonder meegeleverde accu.

Als je besluit om deze heggenschaar te bestellen, krijg je twee dingen geleverd. Ten eerste de heggenschaar zelf en ten tweede de handleiding. Je krijgt dus géén accu meegeleverd, maar je kunt wel elke 18V accu voor deze heggenschaar gebruiken. Mocht je thuis dus al een dergelijke accu hebben liggen, is dit een ideale optie voor je.

Dat heeft ook met het prijskaartje te maken. Voor deze accu heggenschaar betaal je bij onze partner Bol.com slechts 85 euro. Met dank aan dit voordelige prijskaartje is de aanschaf sowieso al interessant. Kom je ergens anders een voordelige Bosch accu en lader tegen? Dan kun je die accu en lader daar bestellen. Onder aan de streep ben je hierdoor alsnog relatief voordelig uit.

Met deze accu heggenschaar geniet je van veel gemak. Dit is onder meer te danken aan de zwaardlengte van 55 centimeter. Doordat de tanden een tussenliggende afstand van 20 mm hebben, is deze heggenschaar ook nog voor dikkere takken geschikt. Met dank aan de zwaardlengte van 55 centimeter werk je bovendien snel.

Verder beschikt ook deze Bosch accu heggenschaar over handige functies. Denk hierbij aan de Quick Qut technologie en het Bosch Anti-Blocking systeem. Deze beide systemen zorgen ervoor dat je snel én nauwkeurig kunt snoeien. Je weet hierdoor in ieder geval zeker dat je haag strakke vormen krijgt.

Ook over de messen zelf zijn wij erg enthousiast. Bosch heeft namelijk gekozen voor Zwitserse precisiemessen. Deze messen zijn diamantgeslepen en lasergesneden; dit zorgt ervoor dat je erg zuiver een haag snoeit. Dit is duidelijk terug te zien aan het eindresultaat.

Moet je bij deze machine ook nog met nadelen rekening houden? Nou, je moet dus wel even op zoek naar een geschikte Bosch accu. Deze accu’s kun je overigens altijd bij onze partner Bol.com bestellen. Verder moet je heel goed rekening houden met het geluidsniveau; 91 decibel maar liefst. Zodra je van deze accu heggenschaar gebruik gaat maken, moet je echt direct gehoorbescherming op doen.

Bosch AHS 55-20 beste

Verder is het jammer dat deze heggenschaar geen draaibare kop heeft. Ook is het zwaard niet draaibaar, waardoor je niet al te handig de bovenkant van een haag kunt snoeien. Mocht je dit alsnog willen doen, heb je hier een goede ladder voor nodig.

Deze accu heggenschaar is erg luid; 91 decibel om precies te zijn.

Voordelen
 • Geweldig geprijsd
 • Snel, nauwkeurig en aangenaam snoeien
 • Ligt heerlijk in de hand
 • Zwaardlengte van 55 cm
 • Maximale takdikte van 20 mm
Nadelen
 • Maakt veel lawaai
 • Geen draaibare kop
Conclusie

De Bosch AHS 55-20 is de beste Bosch accu heggenschaar voor degenen die al een Bosch 18v accu hebben. Je kunt die 18v in deze heggenschaar pluggen, waarna je direct gebruik maakt van de heggenschaar. Voordelig, snel, voordelig, nauwkeurig en krachtig. Dat is een notendop deze prima accu heggenschaar van Bosch omschreven.

Beste Bosch accu heggenschaar op steel – Bosch UniversalHedgePole 18

Een haag heeft meerdere zijden die je kunt snoeien. Het gaat hierbij om zowel de beide zijkanten als om de bovenkant. Met bovenstaande heggenscharen is het echter niet al te makkelijk om de bovenkant van een haag te snoeien. Nee, als je de bovenkant van de heg wilt snoeien, doe je dat het beste met deze Bosch UniversalHedgePole 18 Heggenschaar. Dit is volgens ons de beste Bosch accu heggenschaar op steel.

Met deze accu heggenschaar ben je in staat om hoge heggen te snoeien. Je snoeit niet alleen de zijkant van de heggen aangenaam, maar ook de bovenkant. Dit is te danken aan de steel die maar liefst 2,6 meter lang is. Met dank aan deze lange steel snoei je de hoogste heggen perfect.

Bij deze heggenschaar valt het gewicht ook direct op; 3,6 kilogram slechts. Ten opzichte van vergelijkbare heggenscharen is dat echt heel licht. Je werkt hierdoor aangenaam. Overigens heeft Bosch ook voor een perfecte balans gezorgd; de heggenschaar ligt hierdoor perfect in de hand.

Bosch heeft deze accu heggenschaar ook van een draaibare kop voorzien. Dát zorgt ervoor dat je probleemloos de bovenkant van een haag kunt snoeien. Je stelt de kop naar wens in, waarna je vanaf de grond de bovenkant van de haag snoeit. Mocht de haag iets te hoog zijn, los je dit makkelijk op met een ladder.

Ook deze accu heggenschaar beschikt over handige functies. Het Bosch Anti-Blocking systeem zorgt er bijvoorbeeld voor dat je krachtig en continu snoeit. Je werkt hierdoor snel, terwijl de haag ook een strakke vorm krijgt.

Om met deze accu heggenschaar te werken, heb je uiteraard wel een accu nodig. Gelukkig krijg je een krachtige 18v 2,5Ah accu meegeleverd. Ook krijg je een bijbehorende oplader meegeleverd, waarmee je de accu relatief snel oplaadt.

Moet je nou de hoofdprijs voor al dit moois betalen? Dat valt naar onze bescheiden mening wel mee. Bij onze partner betaal je namelijk 156 euro voor deze heggenschaar op steel. Voor dit bedrag krijg je niet alleen de heggenschaar en de steel, maar óók de accu en de oplader. Dat klinkt als een prima deal, niet waar?

Bosch UniversalHedgePole 18 Heggenschaar draaibare kop

Wel moet je even goed rekening houden met de zwaardlengte van deze heggenschaar. Het zwaard is slechts 43 centimeter lang, waardoor dit geen ideale schaar is voor brede heggen. Als je een brede heg hebt, kun je beter voor één van bovenstaande varianten kiezen. Juist als je een hoge heg hebt, is dít de beste Bosch accu heggenschaar voor je!

Verder moet je ook bij deze heggenschaar goed rekening houden met het geluid. Deze heggenschaar produceert bij volledige belasting een geluid van 86 decibel. Dat is behoorlijk luid, dus zou je goede gehoorbescherming moeten dragen.

Het zwaard is slechts 43 centimeter lang; dat had van ons iets langer mogen zijn.

Voordelen
 • Steelbereik van 2,6 meter
 • Weegt slechts 3,6 kilogram
 • Inclusief accu en oplader geleverd
 • Zeer scherp geprijsd
 • Draaibare kop
 • Perfecte snoeiprestaties
Nadelen
 • Zwaardlengte van 43 cm
 • Maakt relatief veel lawaai
Conclusie

De Bosch UniversalHedgePole 18 is de beste Bosch accu heggenschaar op steel. Met dank aan deze steel snoei je moeiteloos hoge heggen geheel naar wens. Doordat de kop ook nog draaibaar is, snoei je ook de heggen aan de bovenkant gemakkelijk. Al met al een prima én betaalbare heggenschaar, inclusief meegeleverde accu en oplader.

Beste Bosch accu heggenschaar voor de professional – Bosch AdvancedHedgeCut 36

Ben je als hovenier of tuinman actief? Dan weet je als geen ander dat je over goede tuingereedschappen de beschikking moet hebben. Daarmee werk je immers snel en aangenaam, terwijl je je klanten volledig tevreden stelt. Mocht je voorkeur naar een Bosch accu heggenschaar uitgaan, raden wij je deze Bosch AdvancedHedgeCut 36 aan. Dit is naar onze mening de beste Bosch accu heggenschaar voor de professional.

Aan alles is te merken dat dit een krachtige accu heggenschaar is. Dit blijkt onder meer uit de zwaardlengte van 54 centimeter in combinatie met de tandenafstand van 20 mm. Met dank aan deze eigenschappen is deze heggenschaar geschikt voor het zwaardere snoeiwerk. De maximale takdikte is 22 mm.

Verder is het ideaal dat je bij aanschaf een krachtige 36V accu meegeleverd krijgt. Op dit gebied onderscheidt deze machine ten opzichte van de andere machines; die werken namelijk op een 18V accu. Doordat deze accu krachtiger is, werk je nóg sneller met deze heggenschaar.

Tijdens het snoeien geniet je bovendien van veel gemak. Deze heggenschaar ligt heerlijk in de hand, weegt niet al te veel (5 kilogram) en beschikt over de juiste systemen. Zo zorgen de Quick Qut technologie en het Bosch Anti-Blocking systeem ervoor dat je snel en nauwkeurig snoeit. Dáár weet je al je klanten snel tevreden mee te stellen!

Tevens is het fijn dat Bosch deze heggenschaar van twee handgrepen voorzien heeft. Door deze handgrepen neem je altijd de gewenste houding aan; het voorste handgreep biedt daarbij overigens bijzonder veel mogelijkheden. Met dank aan het gewicht (5 kg) werk je als professional ook langere tijd achtereen gesloten met deze heggenschaar.

In onze ogen is dit een nagenoeg perfecte accu heggenschaar voor de professional. Iets waar je wel goed rekening mee moet houden, is met het prijskaartje. Voor deze accu heggenschaar betaal je namelijk iets minder dan 300 euro. Ten opzichte van de andere heggenscharen uit deze top 5 vinden wij dit een vrij fors prijskaartje.

Verder is het advies om altijd gehoorbescherming te dragen. Deze heggenschaar produceert bij volledige belasting namelijk een geluidsniveau van 87 decibel. Dit is te luid voor de oren; bescherm deze daarom goed. Houd overigens ook rekening met het ontbreken van een draaibare kop. Doordat deze optie ontbreekt, kun je niet super gemakkelijk de bovenkant van een haag snoeien.

Bosch AdvancedHedgeCut 36 beste

Deze heggenschaar heeft geen draaibare kop.

Voordelen
 • Ideaal voor de professional
 • Zwaardlengte van 54 centimeter
 • Ideaal te bedienen dankzij dubbele handgreep
 • Geschikt voor grote heggen
 • Inclusief 36V accu geleverd
Nadelen
 • Vrij prijzig
 • Relatief lawaaierig
 • Geen draaibare kop
Conclusie

De Bosch AdvancedHedgeCut 36 is wat ons betreft de beste professionele Bosch accu heggenschaar. Deze heggenschaar is krachtig, biedt geweldige snoeispecificaties en is ergonomisch vormgegeven. Bovendien is het fijn dat je bij aanschaf een oplader en 36V accu geleverd krijgt. Grote kans dat je als professional jarenlang van deze heggenschaar gebruik gaat maken!

Beste voordelige Bosch accu heggenschaar – Bosch AHS 50-20

Heb je oren naar de aanschaf van een Bosch accu heggenschaar? Zie je het alleen niet zitten om hier relatief veel geld aan uit te geven? Dan kun je wat ons betreft het beste kiezen voor deze Bosch AHS 50-20. Om twee redenen vinden wij dit de beste voordelige Bosch accu heggenschaar:

 • Scherp geprijsd: bij onze partner Bol.com betaal je een bedrag van 130 euro voor deze accu heggenschaar. Dit vinden wij een meer dan prima prijskaartje, zeker met het oog op de kwaliteit.
 • Inclusief accu en lader: het is ideaal dat je bij aanschaf direct een accu en lader meegeleverd krijgt. Met dank aan deze accessoires blijft het bij de totale investering van 130 euro.

Uiteraard vinden wij dat deze heggenschaar zijn werk meer dan prima doet. Zo valt direct op dat deze heggenschaar een zwaardlengte van 50 centimeter heeft. Dát betekent dat je ook grotere heggen snel kunt snoeien. In combinatie met de kracht zorgt dit ervoor dat je takken tot een dikte van 20 mm kunt snoeien. Geweldig!

Tijdens het snoeien geniet je optimaal van de ergonomie. De machine is perfect in balans, weegt slechts 2,5 kilogram en heeft twee fijne handgrepen. Doordat de machine over twee handgrepen beschikt, behoud je de optimale controle. Ongeacht in welke houding je staat.

Met dank aan enkele handige opties geniet je van nóg meer gemak:

 • Mes protector: zodra je te dicht langs de muur of de grond komt, beschermt dit systeem de messen tegen slijtage.
 • Syneon chip: deze chip zorgt voor een perfecte samenwerking tussen de motor en de accu. De machine hanteert hierdoor altijd het juiste toerental.
 • Anti-Blocking systeem: dit systeem zorgt ervoor dat je snel, nauwkeurig en probleemloos snoeit.
 • Quick Qut technologie: dankzij deze technologie snoei je alle twijgen en takken in één beweging.

Zoals je kunt lezen, zijn wij heel enthousiast over deze Bosch accu heggenschaar. Dat is ook nog te danken aan de algehele kwaliteit; dit is simpelweg één van de beste Bosch accu heggenscharen van dit moment.

Wat ons betreft hoef je met slechts twee nadelen rekening te houden. Ten eerste met het ontbreken van een draaibare kop. Doordat de kop van deze heggenschaar niet draaibaar is, is het niet makkelijk om de bovenkant van een haag te snoeien.

Bosch AHS 50-20 beste

Ten tweede moet je rekening houden met het geluidsniveau. Deze heggenschaar produceert maar liefst 91 decibel aan geluid. Dat is echt heel luid, dus draag altijd goede gehoorbescherming.

Deze heggenschaar is erg luid; 91 decibel.

Voordelen
 • Voordelig geprijsd
 • Uitmuntende kwaliteit
 • Prima snoeispecificaties
 • Ligt heerlijk in de hand
 • Snel en aangenaam snoeien
 • Inclusief accu en oplader
Nadelen
 • Geen draaibare kop
 • Vrij luid
Conclusie

De Bosch AHS 50-20 is naar onze mening de beste voordelige Bosch accu heggenschaar. Voor een bedrag van slechts 130 euro ben je de eigenaar van deze heggenschaar én een accu en oplader. Een betere prijs-kwaliteitsverhouding ga je simpelweg niet vinden. Snel, gemakkelijk en aangenaam snoeien; dat doe je met deze Bosch accu heggenschaar!

Koopgids

Is een Bosch accu heggenschaar precies hetgeen waar je naar op zoek bent? Dan doe je er verstandig aan om eerst je wensen op een rijtje te zetten. Aan de hand van je wensen kun je kritisch naar bovenstaande accu heggenscharen kijken.

Een terechte vraag daarbij is wel voor welke Bosch accu heggenschaar je het beste kunt kiezen. Om je met het antwoord op deze vraag te helpen, hebben wij deze koopgids opgesteld. In deze koopgids bespreken wij de belangrijkste criteria voor het maken van een goede vergelijking.

Waar wil je de heggenschaar voor gebruiken?

Ten eerste raden wij je aan om goed over het gebruik na te denken. We maken hierbij onderscheid tussen drie gebruiksvormen:

 • Af-en-toe gebruik: dan kun je uit vrij veel Bosch accu heggenscharen kiezen. Dit zijn alle heggenscharen die voordelig zijn en die prima snoeispecificaties bieden.
 • Professioneel gebruik: dan kun je het beste kiezen voor de professionele Bosch accu heggenschaar die we hierboven besproken hebben. 
 • Bovenkant van hagen: wil je alléén of voornamelijk de bovenkant van een haag kunnen snoeien? Dan is een heggenschaar op steel de beste optie voor je. De beste koop daarvan hebben we ook hierboven reeds besproken.

Zwaardblad en messen

Ten tweede raden wij je aan om goed naar het zwaardblad van de heggenschaar te kijken. Hoe lang is dit zwaardblad precies? En wat is de afstand tussen de tanden van het zwaardblad? Deze twee facetten zijn onder meer bepalend voor de maximale takdikte.

Check ook goed wat voor messen er op de heggenschaar zitten. Zijn dit bijvoorbeeld hoogwaardige messen? En beschikken de messen over het Mes-protector systeem van Bosch? Beide is zeer wenselijk wat ons betreft.

Bosch accu heggenschaar zwaardblad

Ergonomie

Ten derde zou je goed naar de ergonomie moeten kijken. In onze ogen kun je hierbij het beste op onderstaande aandachtspunten letten:

 • Gewicht: een lichte heggenschaar vinden wij erg handig. Met zo’n heggenschaar worden je armen en rug niet al te zwaar belast.
 • Geluid: veel Bosch accu heggenscharen produceren (te) veel geluid. Draag daarom in ieder geval altijd gehoorbescherming.
 • Trillingswaarden: ga ook goed na wat de trillingswaarden van de accu heggenschaar zijn. Dit vind je altijd in de specificaties terug bij onze partners.
 • Handgreep: check ook goed over wat voor handgreep de accu heggenschaar beschikt. Wij geven de voorkeur aan een dubbele handgreep.
 • Draaibare kop: wil je ook de bovenkant van een haag kunnen snoeien? Dan zou het handig zijn als de heggenschaar over een draaibare kop beschikt.

Meegeleverde accessoires

Ten vierde willen wij je wijzen op de meegeleverde accessoires. Ga altijd goed na of je standaard een accu en oplader meegeleverd krijgt. Is dat het geval? Bekijk dan even goed wat voor accu dit is. Bij een professionele heggenschaar gaat de voorkeur uit naar een 36V accu.

Krijg je geen accu meegeleverd? Dat kan een nadeel zijn, maar kan ook een voordeel zijn. Dit is een voordeel als je thuis al een Bosch accu hebt liggen. Mogelijk kun je die accu gebruiken voor de accu heggenschaar. 

Bosch accu heggenschaar accessoires

Prijskaartje

Moet je voor een Bosch accu heggenschaar veel betalen? Nee, dat valt reuze mee wat ons betreft. Wij durven zelfs te stellen dat de prijs-kwaliteitsverhouding van de meeste Bosch accu heggenscharen perfect is.

Bepaal wel goed voor jezelf hoeveel geld je maximaal uit wilt geven. Binnen je budget kun je vervolgens absoluut een prima accu heggenschaar vinden.

Slotwoord

Is de aanschaf van een Bosch heggenschaar op accu aan te raden? Ja, zonder enige twijfel. De heggenscharen zijn krachtig, zijn prettig te bedienen en bieden veel mogelijkheden. Ook de prijs-kwaliteitsverhouding is dik in orde. Heb je over bovengenoemde varianten nog vragen? Neem gerust contact op met de klantenservice van onze partners. Wij wensen je graag veel (snoei)plezier met je nieuwe accu heggenschaar van Bosch!

Tresna.nl
Logo