Gardena Classic snoeischaar review

Kleine takjes op een makkelijke manier wegknippen. Om dit voor jezelf mogelijk te maken, is de aanschaf van een goede snoeischaar aan te raden.

Als je naar het huidige aanbod van de snoeischaren kijkt, valt je oog wellicht direct op de Gardena Classic snoeischaar.

Gardena Classic snoeischaar review

In deze Gardena Classic snoeischaar review vertellen wij je alles over deze snoeischaar. We kijken hierbij naar zijn sterke punten, naar zijn mindere punten en naar de ervaringen van andere kopers. Tevens vertellen wij je meer over het prijskaartje en geven wij je ook nog twee interessante alternatieven.

Het is hoe dan ook een feit dat de Gardena Classic snoeischaar op voorhand al een interessante snoeischaar is. Dit is te danken aan de specificaties van dit apparaatje, maar ook aan de vele beoordelingen. De hoeveelheid beoordelingen geeft duidelijk aan dat de Gardena Classic snoeischaar een populaire variant is. Iets wat hoogstwaarschijnlijk te danken is aan de vele voordelen.

De voordelen van de Gardena Classic snoeischaar

Hoe wij deze Gardena Classic snoeischaar review hebben kunnen schrijven? Deze review hebben wij kunnen schrijven op basis van onze eigen bevindingen. Wij hebben namelijk recent het genoegen gehad om deze snoeischaar uit te mogen proberen.

Toen wij deze snoeischaar voor het eerst vast hadden, werden we direct enthousiast. De kwaliteit druipt namelijk aan alle kanten van deze snoeischaar af. Al snel liepen wij tegen meer en meer voordelen aan:

 • Deze snoeischaar ligt heerlijk in de hand
 • Deze snoeischaar weegt niet al te veel
 • Je geniet van een precieze ‘snit’
 • Deze snoeischaar is bijzonder veilig
 • Je krijgt maar liefst 25 jaar garantie
 • De snoeischaar is voor veel snoeiwerkzaamheden geschikt
 • De prijs-kwaliteitsverhouding is dik in orde

Ligt heerlijk in de hand

Als je met een snoeischaar aan de slag wilt gaan, moet de schaar eigenlijk het verlengstuk van jouw hand zijn. Je wilt immers op een aangename, nauwkeurige en snelle manier kunnen snoeien. Als je voor de Gardena Classic snoeischaar kiest, komt dat absoluut goed. Over de ‘bediening’ zijn wij namelijk erg te spreken.

Deze aangename bediening is onder meer aan de ergonomische vorm te danken. Deze vorm is duidelijk terug te zien aan het handvat; dankzij deze vorm ligt de snoeischaar heerlijk in de hand. Je behoudt hierdoor de optimale controle. Zelfs als je lastig te bereiken takjes weg wilt knippen.

Ook heeft Gardena voor een extra laag op het handvat gekozen. Dit is de zwarte laag welke je duidelijk op het handvat ziet zitten. Met dank aan deze laag geniet je van nog meer comfort. Deze laag is namelijk zacht, waardoor deze snoeischaar níet voor irritaties in jouw handpalm gaat zorgen.

Heb je met veel plezier gebruik gemaakt van de Gardena Classic snoeischaar? Dan komt het ophangoog bij het handvat overigens ook prima van pas. Met dank aan dit ophangoog kun je ‘m bijvoorbeeld aan een spijkertje in de muur van jouw berging ophangen. Met dank aan dit ophangoog hoef je de Gardena Classic snoeischaar in ieder geval nooit kwijt te raken.

Miniem gewicht

Bij het ontwerpen van de Gardena Classic snoeischaar heeft Gardena louter de juiste keuzes gemaakt. Dit blijkt onder meer uit het handvat, waarover je hierboven reeds meer hebt kunnen lezen.

Dit perfecte ontwerp blijkt echter ook uit het materiaalgebruik. Gardena heeft er namelijk voor gekozen om glasvezel in het handvat te verwerken. Dit materiaal is niet alleen robuust, maar is bovenal licht van gewicht. Met dank aan dit materiaal valt het totaalgewicht van de Gardena Classic snoeischaar dan ook erg laag uit.

Gardena Classic snoeischaar gewicht

In totaal weegt deze snoeischaar 205 gram. Ja, je leest het goed; je hoeft dus slechts 205 gram op te tillen. Met dank aan dit minieme gewicht geniet je van de volgende voordelen:

 • De snoeischaar voelt licht aan
 • Je kunt langdurig achtereen gesloten werken met deze snoeischaar
 • De snoeischaar is absoluut niet vermoeiend voor bijvoorbeeld jouw armen

Precieze ‘snit’

Wil je de tak van een klein boompje door midden knippen? Of wil je de tak van bijvoorbeeld een struik of een plant door midden knippen? Dan is het zaak dat je dit op de juiste manier doet. Als je dit niet op de juiste manier doet, kan de tak volledig dood gaan. Het gevolg hiervan laat zich raden; als alle takken van een struik of plant dood zijn gegaan, kun je de plant of struik weggooien.

Het is dan ook wenselijk dat je de tak op de juiste manier doorknipt. Met de Gardena Classic snoeischaar komt dat absoluut goed. Deze snoeischaar maakt namelijk gebruik van een unieke techniek, waardoor je van een precieze ‘snit’ geniet.

Gardena heeft bij deze snoeischaar gekozen voor twee bladen. Deze twee bladen maken gebruik van de bypass techniek; dit betekent dat de twee bladen langs elkaar heen glijden. Als de tak zich tussen deze twee bladen bevindt, knip je de tak dus vanaf twee kanten doormidden. Hierdoor geniet je van de volgende voordelen:

 • De snit is nauwkeurig: je bepaalt volledig zelf op welke plek je de tak af wilt knippen. Wil je dit dicht bij de stam van de plant of struik doen? Of wil je juist de tak iets langer laten? Met de Gardena Classic snoeischaar heb je alle touwtjes in eigen handen.
 • De snit is schoon: hiermee wordt bedoeld dat de snit perfect uitgevoerd wordt. Doordat de snit perfect uitgevoerd wordt, krijgt de tak níet met beschadigingen te maken. Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, kunnen juist de beschadigingen voor problemen zorgen. Met dank aan de schone snit geniet je zodoende van een lange en gezonde levensduur van de plant/struik.
 • De snit is snel uitgevoerd: tot slot is het ook nog een feit dat je een tak bijzonder snel door midden knipt. Dit is te danken aan de prettige bediening, maar ook aan de scherpte van de snijbladen. Het feit dat deze snijbladen langs elkaar heen glijden, komt de snelheid ook nog ten goede.

Bijzonder veilig

Als je de Gardena Classic snoeischaar aangeschaft hebt, wil je hier uiteraard zo lang mogelijk van genieten. Op de momenten dat je gebruik van deze snoeischaar maakt, kun je zelf invloed uitoefenen op de levensduur. Zo is het bijvoorbeeld van belang om de snoeischaar niet te laten vallen.

Daarnaast moet je ook goed met jouw eigen veiligheid rekening houden. Ga je met de Gardena Classic snoeischaar aan de slag? Draag dan altijd veilige handschoenen voor in de tuin. Tevens is het aan te raden om de altijd op een veilige manier op te bergen.

Gardena Classic snoeischaar veilig

Waarom? Omdat je niet wilt dat jouw kind of huisdier opeens met deze snoeischaar aan komt zetten. Je kunt je vast voorstellen dat dit behoorlijk gevaarlijke situaties met zich mee kan brengen. Gelukkig heeft Gardena hier iets op bedacht; een vergrendeling.

Deze vergrendeling is te vinden aan de bovenzijde van de snoeischaar. Het gaat hierbij om de oranje schuifknop. Als je deze schuifknop naar voren schuift, blijven de scharen van deze snoeischaar bij elkaar. Ongeacht hoe hard je bijvoorbeeld in het handvat knijpt.

Schuif je de oranje schuifknop naar achteren? Dan worden de scharen van de Gardena Classic snoeischaar ontgrendeld. Vervolgens ben je in staat om op de gewenste manier van deze snoeischaar gebruik te maken. Het mooie hierbij is dat deze oranje schuifknop de nodige weerstand biedt. Jouw kind heeft bijvoorbeeld niet de krachtig om deze schuifknop naar achteren te schuiven. Ideaal!

25 jaar garantie

Het merk Gardena staat om twee aspecten bekend: de hoge kwaliteit en het uitgebreide aanbod. Doordat het aanbod van Gardena zó uitgebreid is, kun je eigenlijk alle mogelijke tuingereedschappen van dit merk aanschaffen. Ongeacht voor welk tuingereedschap je kiest, geniet je van 25 jaar garantie. Gardena biedt deze lange garantieperiode namelijk standaard op elk product aan.

Wat deze lange garantieperiode aangeeft? Dit geeft onder meer aan dat Gardena overtuigd is van de kwaliteit van haar eigen producten. Dat is op zich niet geheel verwonderlijk; deze Gardena Classic snoeischaar heeft bijvoorbeeld honderden tests moeten doorstaan. Pas toen de uitkomst van alle tests naar wens was, is deze snoeischaar op de markt gebracht.

Voor jou, als koper/gebruiker, brengt deze garantieperiode uiteraard ook een voordeel met zich mee. Mocht de snoeischaar onverhoopt kapot gaan, kun je namelijk een beroep doen op deze garantie. Niet alleen nu, niet alleen in 2030, maar ook nog eens in 2040. De garantieperiode van 25 jaar is echt geweldig dus.

Voor veel snoeiwerkzaamheden geschikt

Ben je op zoek naar de beste snoeischaar van dit moment? Voordat je de juiste keuze voor jezelf kunt maken, moet je jouw wensen op een rijtje zetten. Waar ben je precies naar op zoek? En welke snoeiwerkzaamheden wil je bijvoorbeeld kunnen verrichten? Als je voor de Gardena Classic snoeischaar kiest, kies je eigenlijk voor veelzijdigheid.

Echt alle takken met een maximale dikte van 20 mm kun je met deze snoeischaar knippen. Je kunt dit op een krachtige manier doen, maar je kunt dit ook op een snelle manier doen. Deze Gardena snoeischaar biedt namelijk twee verschillende greep posities. Afhankelijk van de door jou gekozen positie kun je veel kracht leveren óf kun je vooral snel knippen.

Gardena Classic snoeischaar snoeiwerkzaamheden

De Gardena Classic snoeischaar is bij uitstek geschikt voor vers hout. Dit betekent dat je takken van bloemen, jonge scheuten en planten perfect weg kunt knippen. Dit geldt overigens ook voor de dunnere takken van grotere soorten beplanting, zoals een struik.

Deze veelzijdigheid is overigens ook nog te danken aan de smalle kop. Doordat de kop van de Gardena Classic snoeischaar niet al te breed is, kun je ‘m ook voor lastig te bereiken takjes gebruiken. Echt een veelzijdige snoeischaar dus.

Prima prijs-kwaliteitsverhouding

Kies je voor een tuingereedschap van Gardena? Dan kies je dus voor kwaliteit. En voor een garantieperiode van 25 jaar. Deze twee facetten tezamen zorgen bij ons voor de volgende overtuiging; je kunt echt jarenlang optimaal profiteren van de Gardena Classic snoeischaar.

Daarbij is het prijskaartje ook nog uiterst interessant te noemen. Wat je precies voor deze snoeischaar moet betalen, lees je verderop in deze Gardena Classic snoeischaar review. Op dit moment kunnen we alleen maar stellen dat de prijs-kwaliteitsverhouding dik in orde is. Zeker als je het met vergelijkbare snoeischaren vergelijkt, valt het voordelige prijskaartje direct op.

Extra voordeel: in meerdere varianten verkrijgbaar

Vind jij deze snoeischaar nou iets té krachtig? Wil je bijvoorbeeld alleen maar dunnere takjes door kunnen knippen? Ook als je dergelijke wensen hebt, kun je in het aanbod van Gardena terecht. De Gardena Classic snoeischaar is namelijk in meerdere varianten uitgebracht:

Zoals je kunt zien, heb je meer dan voldoende keuze. Ongeacht voor welke Gardena Classic snoeischaar je kiest, geniet je van de gewenste kwaliteit. En van veel mogelijkheden!

Overige voordelen van de Gardena Classic snoeischaar

Bij de Gardena Classic snoeischaar blijft het niet alleen bij bovengenoemde voordelen. Nee, we hebben ons in deze Gardena Classic snoeischaar review alleen beperkt tot de belangrijkste pluspunten. Wil je nou voor jezelf écht de beste snoeischaar uitkiezen? Dan kun je twee dingen doen: je kunt ons artikel ‘beste snoeischaar’ doornemen of je kunt onderstaande video bekijken. In deze video vind je ook meer informatie over het uitkiezen van de beste snoeischaar:

De nadelen van de Gardena Classic snoeischaar

Wat denk jij vooralsnog van de Gardena Classic snoeischaar? Ben je behoorlijk te spreken over deze snoeischaar? Dat geldt ook voor ons. Wij zijn ook enthousiast over deze snoeischaar, maar we willen je ook op enkele nadelen wijzen. Tijdens het gebruik maken van de Gardena Classic snoeischaar zijn wij op de volgende nadelen gestuit:

 • De scharen worden relatief snel bot
 • De maximale takdikte is slechts 20 mm
 • Oranje schuifknop voelt plastic aan

Scharen worden relatief snel bot

Eerder in deze Gardena Classic snoeischaar review heb je kunnen lezen dat de ‘snit’ prima is. Je knipt/snoeit nauwkeurig, snel en op een duurzame manier. Daarvoor is het echter wel noodzakelijk dat de scharen van de snoeischaar scherp zijn. De ervaring leert dat deze scharen relatief snel bot worden.

Hoe je dit kunt voorkomen? Dit voorkom je in eerste instantie door met beleid met deze snoeischaar om te gaan. Berg ‘m bijvoorbeeld nooit op als ‘ie nog nat is. En zorg er sowieso voor dat je ‘m op een droge plek opbergt. Pas bovendien op dat je de snoeischaar niet laat vallen.

Zijn de scharen desondanks relatief snel bot geworden? Dan is het mogelijk om een snoeischaar te slijpen. Je kunt hier de beste slijpsteen voor gebruiken; check ons artikel over de beste slijpsteen en schaf direct de gewenste slijpsteen aan.

Maximale takdikte is slechts 20 mm

Wil je ook dikkere takken door kunnen knippen? Dan is de Gardena Classic snoeischaar niet voor jou op het lijf geschreven. Nee, deze snoeischaar is alleen voor takken met een maximale dikte van 20 mm geschikt.

Iets waar je voor kunt kiezen, is om voor het grotere broertje te kiezen. Dat is de variant die wij in bovenstaand lijstje als laatste genoemd hebben. Met die variant kun je takken tot 22 mm doorknippen. Dat is alsnog niet super veel, maar het scheelt toch weer 10%.

Gardena Classic snoeischaar takdikte

Oranje schuifknop voelt plastic aan

Het enige materiaal waar wij niet over te spreken zijn, is het plastic van de oranje schuifknop. Wat ons betreft voelt dit iets te goedkoop aan. Bovendien vinden wij dat helemaal niet bij deze snoeischaar (en bij Gardena) passen. Alle andere onderdelen zijn immers wel van hoogwaardige materialen vervaardigd.

Overigens betekent dit ook dat je voorzichtig met deze schuifknop om moet gaan. De kans op beschadigingen (of een complete breuk) is namelijk relatief groot.

Ervaringen van andere kopers

Heb je deze Gardena Classic snoeischaar review op je gemakje doorgenomen? Dan heb je waarschijnlijk opgemerkt dat wij behoorlijk enthousiast over deze snoeischaar zijn. Dat klopt ook zeker! Dit geldt overigens niet alleen voor ons, maar voor heel veel kopers. Bij onze partner Bol.com zijn bijvoorbeeld 65 reviews achtergelaten. Van deze 65 reviews is de gemiddelde score een 4,6 op een schaal van 1 tot 5.

Gardena Classic snoeischaar beoordelingen

Ook bij onze partner Coolblue zijn 10 reviews achtergelaten. Van deze 10 reviews is de gemiddelde score een 9,6 op een schaal van 1 tot 10. Deze beide gemiddelde scores laten duidelijk zien dat de meeste kopers erg tevreden zijn.

Wij hebben deze beoordelingen eens onder de loep genomen. Hierbij vonden wij het vooral opvallend dat veel mensen hetzelfde over deze Gardena Classic snoeischaar zeggen. Iets wat ook blijkt uit de volgende beoordelingen:

 • Blij met de machine! Hij doet prima zijn werk en werkt smooth. Ligt prettig in de hand.
 • Knipt alle kluslusjes eenvoudig en voortreffelijk!
 • Hij is prima vast te houden zowel bij links als rechtshandige en knipt perfekt
 • Makkelijk in de hand. Goed scherp. En makkelijk zelfs wat dikkere takken mee te knippen.
 • Precies wat je van Gardena mag verwachten. Goed en degelijk. Prima snoeischaar en goed scherp, makkelijk hanteerbaar.
 • Prima product voor een goede prijs
 • Fijne snoeischaar. Heeft een goede grip. Snijd goed door dunne takken heen, maar ook dikkere takken kan deze schaar aan. Door de open veer blijft er geen rotzooi tussen zitten.
 • Gebruik het in de tuin voor kleine struiken en voor bloemen. Is klein maar ligt goed in de hand
 • Hij doet wat hij behoort te doen; makkelijk en scherp snoeien. Tevreden met mijn aankoop.
 • Alleen maar positief: duurzaam, sterk en handig in gebruik.
 • Zeer handige snoeischaar. Goede kwaliteit
 • Fijne snoeischaar. Ligt goed in de hand en is scherp.

Zoals je kunt lezen, zijn nagenoeg alle beoordelingen erg positief. Hierbij valt ook op dat veel mensen over hetzelfde schrijven; de bediening, de kwaliteit, de mogelijkheden en het prijskaartje. Al met al sluiten de bovenstaande beoordelingen aan op deze Gardena Classic snoeischaar review!

De Gardena Classic snoeischaar kopen

Hebben wij je met deze Gardena Classic snoeischaar review weten te overtuigen? En wil je daarom zo snel mogelijk deze snoeischaar aanschaffen? Zoals je eerder in dit artikel al hebt kunnen lezen, betaal je voor deze snoeischaar niet de hoofdprijs. Wij raden je aan om direct de prijzen bij onze partners te checken. Klik hieronder op de buttons en bekijk direct of één van onze partners nog met een extra aanbieding stunt:

Alternatieven

In onze ogen is de Gardena Classic snoeischaar een meer dan prima snoeischaar. Het is echter goed mogelijk dat deze snoeischaar jou toch niet zo aanspreekt. Of dat je bijvoorbeeld wensen hebt die niet volledig aansluiten op deze snoeischaar. In dat geval doe je er verstandig aan om voor één van onderstaande alternatieven te kiezen:

Wolf Garten RR 2500

Wil je een kwalitatieve snoeischaar hebben? En gaat jouw voorkeur uit naar een snoeischaar die voor íets dikkere takken geschikt is? Dan kom je al snel bij de Wolf Garten RR 2500 uit. Deze snoeischaar is namelijk geschikt voor takken met een dikte van 22 mm. Bovendien staat het Wolf Garten ook vanwege de prima kwaliteit bekend.

Qua vormgeving lijken beide snoeischaren veel op elkaar. Ook deze Wolf Garten snoeischaar heeft een schuifknop ter beveiliging, softgrip op de handvatten en by-pass bladen. Al met al een prima alternatief met ongeveer hetzelfde prijskaartje.

Wolf Garten RR 2500

Fiskars Pro P90

Wil je veel dikkere takken door kunnen knippen? En vind je het niet erg om daar relatief veel geld aan uit te geven? Dan is de Fiskars Pro P90 wellicht voor jou op het lijf geschreven. Deze snoeischaar is namelijk geschikt voor takken met een maximale dikte van 26 mm.

Daarentegen staat dus wel het forsere prijskaartje. Feit is dat deze snoeischaar ook het nodige gemak met zich mee brengt; ook is het ideaal dat deze snoeischaar slechts 270 gram weegt. Beide varianten vertonen dus de nodige overeenkomsten, maar de Gardena Classic snoeischaar is goedkoper. De Fiskars Pro P90 is daarentegen ook geschikt voor dikkere takken.

Fiskars Pro P90
Tresna.nl
Logo