Het opbergen van elektrische gereedschappen

Je kent het ongetwijfeld wel. Je bent heerlijk aan het klussen, maar opeens word je gestoord. Het eten staat klaar, je moet ergens anders naar toe of je moet iets anders doen. Op dat moment is het een kwestie van stoppen met je kluswerkzaamheden. Maar, daarbij is het wel noodzakelijk om de elektrische gereedschappen op te bergen.

Opbergen van je gereedschappen

Door op een voorzichtige manier met je elektrische gereedschappen om te gaan, kan je de levensduur verlengen. Daardoor kan je langer van je gereedschappen genieten en hoef je bovendien niet jaarlijks nieuwe gereedschappen te kopen. Als je elektrische gereedschappen rond laat slingeren, kan stof en vuil zich in de machine gaan nestelen. Dat is uiteraard niet wenselijk. Maar, dat is dan ook direct één van de redenen hoezo het opbergen van je elektrische gereedschappen noodzakelijk is.

Noodzakelijk

Het opbergen van elektrische gereedschappen is om meerdere redenen noodzakelijk. Allereerst dus de reden die we hierboven al kort toegelicht hebben. Door je elektrische gereedschappen op de juiste manier op te bergen, houd je deze lekker schoon. Je geeft het stof en het vuil geen mogelijkheid om zich in de gereedschappen te nestelen. Daardoor kan je de levensduur van de elektrische gereedschappen verlengen, onder meer doordat de motor vrij van vuil en stof blijft.

Maar, er zijn nog meer redenen denkbaar. Een andere reden heeft met de veiligheid te maken. Stel dat je een cirkelzaag op je werkbank laat slingeren, terwijl er kinderen in en rondom dezelfde ruimte. De kans is dan zeker aanwezig dat je kinderen zich hier aan kunnen verwonden. Dat is dan ook wellicht dé belangrijkste reden om je elektrische gereedschappen goed op te bergen.

Sommige elektrische gereedschappen zijn simpelweg gevaarlijk, met name voor (jonge) kinderen. Om eventuele ongelukken te voorkomen, is het een kleine moeite om je elektrische gereedschappen op te bergen. Door deze kleine moeite te nemen, kan je in ieder geval erg vervelende situaties voorkomen.

PraktischGereedschapskoffer

Het opbergen van elektrische gereedschappen is niet alleen noodzakelijk. Nee, het is ook nog eens praktisch. Als je met een klus bezig bent, is het namelijk prettig dat je op een efficiënte manier bezig kan zijn. Zo is het belangrijk om een juiste voorbereiding te treffen, zodat je überhaupt de juiste gereedschappen tot je beschikking hebt. Maar, het is dan ook nog eens prettig als je deze gereedschappen direct weet te vinden.

Om een klus nog soepeler te laten verlopen, is het daarom ook handig om je gereedschappen goed op te bergen. Op het moment dat je bijvoorbeeld een zaag, een hamer of een moersleutel nodig hebt, weet je deze direct te vinden.

Het mag duidelijk zijn dat het opruimen van elektrische gereedschappen vele voordelen met zich mee brengt. Het opbergen van elektrische gereedschappen is geen al te grote moeite, maar je moet hier soms wel de tijd voor nemen. Gezien de mogelijke risico’s is het echter wel noodzaak om de gereedschappen goed op te ruimen.

Mogelijkheden

Maar, op wat voor manieren kan je jouw elektrische gereedschappen nou opbergen? Hier heb je gelukkig voldoende mogelijkheden voor. We benoemen hieronder de meest voorkomende mogelijkheden. Voordat we daar naar kijken, kijken we eerst naar jouw specifieke situatie.

Het maakt namelijk wel behoorlijk uit of je een vaste plek hebt waar een werkbank in staat. In die ruimte ben je dan voornamelijk aan het klussen, zodat het prettig is dat je ook juist op die plek je gereedschappen hebt liggen. In dat geval is het een optie om bijvoorbeeld een kast te maken waarin je alle gereedschappen op kunt bergen.

Het is daarbij ook aan te raden om een slot op die kast te maken. Daarmee voorkom je dat jouw kinderen ook toegang tot die kast hebben. Je moet er niet aan denken dat jouw jonge kinderen opeens met je boormachine of je elektrische zaag rond lopen. De gevolgen daarvan zijn niet te voorzien en mogelijk ook niet onderschat worden. Voorkom dat dus al in de basis door een slot op de gereedschapsdeur te maken.

GereedschapskofferGereedschappen opbergen

Maar, ben je als doe-het-zelver steeds op verschillende locaties in je huis aan het werk? Op dat moment heb je weinig aan een gereedschapskast. Je bent dan continue heen en weer aan het lopen; dat bevordert de snelheid van het klussen niet echt. Wat dat betreft is het beter om voor een gereedschapskoffer te kiezen. Het is overigens ook mogelijk om een gereedschapskast met een gereedschapskoffer te combineren.

In je schuur kan je bijvoorbeeld al je gereedschappen veilig opbergen. Op het moment dat je gaat klussen, pak je de benodigde gereedschappen. Deze stop je in de gereedschapskoffer en deze neem je mee naar de plek waar je moet klussen. Je hebt dan alle gereedschappen tot je beschikking, terwijl de overige gereedschappen veilig in de kast opgeborgen zitten.

Op het gebied van gereedschapskoffers heb je in ieder geval voldoende mogelijkheden. De verschillende koffers hebben andere formaten, een andere indeling en ook een andere vormgeving. Het is dan ook lonend om de verschillende gereedschapskoffers met elkaar te vergelijken. Op basis daarvan kan je de meest geschikte gereedschapskoffer aanschaffen. Dit is niet alleen bevorderlijk voor de efficiency van je kluswerkzaamheden, maar ook voor de veiligheid in en rondom je huis.

Hieronder hebben wij de beste koop wat betreft een gereedschapskoffer neergezet. We maken daarbij onderscheid tussen de volgende categorieën:

  • Beste gereedschapskoffer
  • Beste gereedschapstas
  • Beste gereedschapswagen

Kreator KRT951002 – Beste gereedschapskoffer

Kreator KRT951002

Als we naar een prima gereedschapskoffer kijken, zien we de Kreator KRT951002 als beste uit de bus komen. Deze gereedschapskoffer heeft in feite alles wat je nodig hebt.

Allereerst heeft deze gereedschapskoffer een robuuste en fraaie buitenkant. Hierdoor is het geen probleem als je de gereedschapskoffer eens laat vallen. De buitenkant is sterk genoeg om dit probleemloos op te vangen.

Als je deze gereedschapskoffer koopt, krijg je al direct 109 gereedschappen mee geleverd. Dit gaat onder andere om schroevendraaiers, inbussleutels, steek-en ringsleutels, tangen, handzagen, vijlen en hamers. Voor al deze gereedschappen is er een veilig plekje in de koffer ingericht.

Als je zelf allerlei gereedschappen hebt, kan je de indeling ook naar eigen wens aanpassen. Je bent met deze gereedschapskoffer behoorlijk flexibel. Een bijkomend voordeel is dat de gereedschapskoffer niet al te zwaar is. Hierdoor kan je deze probleemloos naar elke plek in of rondom je huis tillen.

Tot slot willen we nog even het prijskaartje aanstippen. Bij onze partner Coolblue betaal je namelijk € 93,99 voor de Kreator KRT951002. In vergelijking met andere gereedschapskoffers is dat aan de prijs, maar deze gereedschapskoffers heeft wel een prima prijs-kwaliteitsverhouding. Het is dus absoluut de moeite waard om deze negen tientjes te investeren.

Stanley FatMax 1-79-213 – Beste gereedschapstas

Stanley FatMax 1-79-213

Ben jij niet zo’n liefhebber om je gereedschap in een gereedschapskoffer te bewaren? In dat geval is het wellicht verstandig om in een gereedschapstas te investeren. Wat ons betreft is de Stanley FatMax 1-79-213 de beste koop op het gebied van een gereedschapstas.

Laten we allereerst naar het prijskaartje van deze gereedschapstas kijken. Bij onze partner Coolblue betaal je € 51,99 voor dit product. Dat is een prima prijs, zeker met de kwaliteiten en de mogelijkheden hiervan in acht genomen.

Een prettig voordeel van de Stanley FatMax 1-79-213 is dat deze volledig afsluitbaar is. Dit is niet alleen prettig om het stof en vuil tegen te houden, maar is ook nog eens veilig. Je kinderen hebben hierdoor bijzonder veel moeite om überhaupt toegang tot de gereedschappen te krijgen.

Ook heeft deze gereedschapstas nog buitenzakken. Net zoals de gereedschapstas zelf zijn deze buitenzakken ook volledig afsluitbaar. Dit levert uiteraard dezelfde voordelen op als reeds hierboven genoemd.

Tot slot willen we het draagcomfort van de Stanley FatMax 1-79-213 aanstippen. Je hebt de beschikking over een wegklapbare handgreep. Deze handgreep is over de gehele lengte aanpasbaar, zodat je de tas altijd op de gewenste hoogte kunt dragen/tillen.

Al met al is de Stanley FatMax 1-79-213 een prima mogelijkheid om je gereedschappen op te bergen. Neem deze gereedschapstas mee naar de gewenste ruimte in of rondom je huis en je kunt direct beginnen met klussen.

Airpress 79500 – Beste gereedschapswagen

Airpress 79500

Naast een gereedschapskoffer en een gereedschapstas heb je ook nog de keus voor een gereedschapswagen. Een gereedschapswagen is een verrijdbare wagen waarin je al je gereedschappen veilig op kunt bergen.

Voor een fanatieke doe-het-zelver is dit eigenlijk de beste variant. Je hebt namelijk ongelooflijk veel ruimte voor het opbergen van al je elektrische gereedschappen. Bovendien kan je alle verschillende lades compleet naar eigen wens en inzicht indelen.

Je hebt bij de Airpress 79500 de beschikking over zeven verschillende lades. Deze lades hebben verschillende hoogtes waardoor je de indeling écht volledig zelf kunt bepalen. De bovenste lades kunnen 18 kilogram aan en de onderste lade kan maar liefst 25 kilogram laden. Je hebt dus ook niet te bang zijn voor een overbelading.

Ook is het mogelijk om al deze lades veilig af te sluiten. Dat is niet alleen prettig voor al het stof en vuil dat je hiermee buiten houdt, maar voornamelijk voor je kinderen is dit prettig. Je kinderen hebben simpelweg geen toegang tot al je elektrische gereedschappen.

Het enige nadeel is dat je deze gereedschapswagen niet al te makkelijk naar boven mee kan nemen. Als je op de eerste verdieping of op zolder moet werken, is het verstandiger om deze gereedschapswagen in combinatie met een gereedschapskoffer of gereedschapstas te gebruiken.

Ook is het bij deze gereedschapswagen nog even noodzakelijk om de aanschafprijs te benoemen. Bij onze partner Coolblue betaal je namelijk € 279,00 voor de Airpress 79500. Dat is flink meer dan voor de Stanley FatMax 1-79-213 en voor de Kreator KRT951002. De toepassing van deze gereedschapswagen is echter ook (compleet) anders.

Slotwoord

Het mag duidelijk zijn dat je voldoende mogelijkheden hebt voor het opbergen en transporteren van je elektrische gereedschappen. Gaat jouw voorkeur uit naar de gereedschapskoffer, de gereedschapstas of de gereedschapswagen? Al deze varianten hebben hun eigen voor- en nadelen. Wellicht is het ook verstandig om een gereedschapswagen in combinatie met één van de andere twee varianten te gebruiken. Maar, dat is iets wat je zelf dient te beslissen op basis van je specifieke situatie.

Het mag ook duidelijk zijn dat het opbergen van je (elektrische) gereedschappen noodzakelijk én praktisch is. Maak het ook veilig voor je kinderen door een slotje op de gereedschapskast, gereedschapstas, gereedschapskoffer of gereedschapswagen te plaatsen.

Mocht je hulp of advies nodig hebben bij het uitkiezen van een gereedschapskoffer kan je altijd contact opnemen met de klantenservice van Coolblue op Bol.com. Onze partners staan graag voor je klaar.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Tresna.nl
Logo