Beste gereedschapstas

Wil jij jouw gereedschap op een makkelijke manier met je mee willen nemen? Dan kun je kiezen voor de aanschaf van een gereedschapskoffer, een gereedschapskist of een gereedschapsgordel. Een andere mogelijkheid die je hebt, is om voor een gereedschapstas te kiezen. Dit is zéker aan te raden, aangezien een gereedschapstas de nodige voordelen met zich mee brengt. Over deze voordelen lees je meer in dit artikel, terwijl wij ook de vijf beste gereedschapstassen uitgebreid in dit artikel bespreken!

Onze top 5 gereedschapstassen

Afbeelding

Product


Stanley FatMax FMST1-70749

Onze beste koop!

Stanley FatMax FMST1-70749

Beste koop gereedschapstas

of

STANLEY FatMax 1-95-611 Gereedschapsrugzak

STANLEY FatMax 1-95-611 Gereedschapsrugzak

Beste gereedschapsrugzak

of

Stanley FatMax Dubbelzijdige Gereedschapstas

Stanley FatMax Dubbelzijdige Gereedschapstas

Beste veelzijdige gereedschapstas

of

Bahco Gereedschapstas - 3100Tb

Bahco Gereedschapstas - 3100Tb

Beste open gereedschapstas

of

STANLEY 1-93-330 Gereedschapstas - 330mm

STANLEY 1-93-330 Gereedschapstas - 330mm

Beste voordelige gereedschapstas

of

Producteigenschappen

ONZE BESTE KOOP

Stanley FatMax FMST1-70749

Beste koop gereedschapstas

Stanley FatMax FMST1-70749

of

STANLEY FatMax 1-95-611 Gereedschapsrugzak

Beste gereedschapsrugzak

STANLEY FatMax 1-95-611 Gereedschapsrugzak

of

Stanley FatMax Dubbelzijdige Gereedschapstas

Beste veelzijdige gereedschapstas

Stanley FatMax Dubbelzijdige Gereedschapstas

of

Bahco Gereedschapstas - 3100Tb

Beste open gereedschapstas

Bahco Gereedschapstas - 3100Tb

of

STANLEY 1-93-330 Gereedschapstas - 330mm

Beste voordelige gereedschapstas

STANLEY 1-93-330 Gereedschapstas - 330mm

of

Voor- en nadelen van een gereedschapstas

Als je jouw gereedschappen mee wilt nemen, heb je daar veel mogelijkheden voor. Wat voor jou de beste mogelijkheid is, is hoofdzakelijk van jouw eigen voorkeuren afhankelijk. Ook de soort klussen die je uit moet voeren, spelen hier een cruciale rol bij.

Feit is dat het om meerdere redenen interessant is om voor een gereedschapstas te kiezen. Zo spelen de compacte afmetingen van een gereedschapstas een belangrijke rol. Doordat de tassen relatief compact vormgegeven zijn, neem je de tas moeiteloos overal naar toe. Ook als je niet zo’n grote auto hebt of als je niet zo sterk bent. Een bijkomend voordeel is namelijk dat de meeste gereedschapstassen niet overdreven veel wegen. Zéker niet in vergelijking tot bijvoorbeeld een gereedschapskoffer of -kist.

Verder is het ook ideaal dat je uit veel soorten gereedschapstassen kunt kiezen. Zo kun je voor een hele uitgebreide tas kiezen, maar ook voor een zeer compacte tas. Tevens heb je de keus uit meerdere opbergmogelijkheden, meerdere vormgevingen en meerdere prijsklassen. Concreet brengt dit een belangrijk voordeel met zich mee: je kunt altijd de perfecte tas voor jezelf vinden.

Ook biedt een tas veel opbergmogelijkheden in zijn algemeenheid. Eigenlijk al het handgereedschap dat je mee wilt nemen, kun je probleemloos in de tas vervoeren. Daarbij is het ook nog ideaal dat eigenlijk alle tassen over een ritssluiting beschikken. Dankzij deze ritssluiting is de tas prima af te dichten; wel zo veilig en zo prettig.

Wil jij een tas hebben die je met jouw handen moet dragen? Of wil jij een tas hebben die je op jouw rug kunt dragen? Ook dit is één van de vele voordelen: je kunt uit verschillende varianten kiezen. Met name een gereedschapsrugzak is ideaal te noemen, maar ook de normale gereedschapstassen zijn indrukwekkend. Eigenlijk kun je alle kanten op met een gereedschapstas, zolang je maar de juiste keuze voor jezelf weet te maken.

Wil je nou direct de beste gereedschapstas aanschaffen? Op basis van bovengenoemde voordelen kunnen we ons dat goed voorstellen. Aan de andere kant is het ook zaak om met enkele aandachtspunten rekening te houden:

 • Een gereedschapstas is niet super groot: als je echt grote gereedschappen moet vervoeren, is een gereedschapstas vaak net iets te klein. Ook kunnen de meeste gereedschapstassen een niet al te hoog gewicht dragen.
 • Niet altijd mét gereedschap geleverd: als je een gereedschapskist aanschaft, is deze vaak met gereedschap gevuld. Als je voor een gereedschapstas kiest, is dat vaak juist niet het geval. Dit betekent dat je zelf de gereedschapstas nog moet zien te vullen.

Eigenlijk zijn dat ook direct alle aandachtspunten; valt reuze mee, niet waar? Al met al kunnen wij dan ook stellen dat de aanschaf van een gereedschapstas absoluut aan te raden is. Als jij ook een nieuwe gereedschapstas aan wilt schaffen, ben je hiervoor bij ons aan het juiste adres. Wij laten je hieronder namelijk met de beste gereedschapstassen kennis maken!

Voor welke gereedschapstas je vervolgens het beste kunt kiezen? Dat is volledig aan jezelf om te bepalen. We kunnen het ons echter goed voorstellen dat je het lastig vindt om deze keuze te maken. Mede daarom hebben wij aan het einde van dit artikel een koopgids opgesteld. In deze koopgids vind je handige tips voor het uitkiezen van de beste gereedschapstas.

Beste gereedschapstas – Stanley FatMax FMST1-70749

Wil jij graag een nieuwe gereedschapstas aanschaffen? Als je naar het aanbod kijkt, zie je direct meerdere soorten tassen naar voren komen. Dat blijkt ook als je naar de tabel hierboven kijkt. Je ziet gewoonweg meerdere soorten tassen naar voren komen.

Voor het bepalen wat de beste koop is, hebben wij dan ook enkele knopen door moeten hakken. Zo hebben wij besloten om op zoek te gaan naar een handige gereedschapstas voor de doe-het-zelver en professional. Een gereedschapstas die betaalbaar is, voldoende ruimte biedt en van een hoge kwaliteit is.

Aan de hand van deze criteria hebben wij onze keuze kunnen maken: de Stanley FatMax FMST1-70749 is gewoonweg de beste gereedschapstas van dit moment.

Waar deze eretitel aan te danken is? Nou, onder meer aan de vormgeving van deze tas. Zoals je op de foto al kunt zien, bestaat deze tas uit meerdere compartimenten. Doordat de tas meerdere compartimenten heeft, kun je allerlei soorten gereedschap op een makkelijke manier opbergen. Dat is ook te danken aan de afmetingen van de tas:

 • Lengte: 51 centimeter
 • Breedte: 33 centimeter
 • Hoogte: 31 centimeter

Dankzij deze afmetingen kun je vrij veel gereedschap in de tas opbergen. Dat is overigens ook te danken aan het feit dat men voor verticale compartimenten gekozen heeft. Dankzij deze verticale vormgeving heb je snel en gemakkelijk toegang tot de inhoud van de tas.

Overigens heeft Stanley ook bewust voor een ronde bovenzijde gekozen, zoals je op de foto hiernaast kunt zien. Doordat de bovenzijde rond is, heb je een prima toegang tot de inhoud van de tas. Je hoeft hierdoor niet bang te zijn voor priegelwerk als je een stuk gereedschap nodig hebt. Nee, je hebt hier eigenlijk direct toegang toe.

Ook kun je deze beste gereedschapstas makkelijk met je mee nemen. Dit is te danken aan onder meer de schouderriem en het handvat. Met dank aan de schouderriem draag je de tas moeiteloos over jouw schouder; dit is ook een stuk minder belastend voor bijvoorbeeld jouw arm.

Beste koop gereedschapstas

Als je een nieuwe gereedschapstas aanschaft, wil je hier uiteraard zo lang mogelijk van kunnen genieten. Nou, dat is ook mogelijk. Stanley heeft namelijk bij deze tas uitsluitend voor duurzame materialen gekozen. Deze duurzame materialen brengen een lange levensduur met zich mee; iets waar wij echt voor 100% van overtuigd zijn.

Verder vinden wij ook het prijskaartje van deze gereedschapstas subliem. Bij onze partner Bol.com betaal je slechts 38,20 euro voor deze tas. Dat vinden wij echt een heel interessant prijskaartje, zéker gezien de kwaliteit en mogelijkheden van deze tas.

Zin er ook nog aspecten waar je goed rekening mee moet houden? Nou, eigenlijk met slechts één ding: het draaggewicht. Je kunt deze tas tot een maximum van 25 kilogram belasten. Met name als je zwaardere gereedschappen mee wilt nemen, is dit mogelijk aan de weinige kant. Het zou in onze ogen dan ook prettiger zijn geweest als de draagcapaciteit iets hoger was geweest.

Deze tas heeft een draagcapaciteit van slechts 25 kilogram.

Voordelen
 • Prima prijs-kwaliteitsverhouding
 • Handige (verticale) compartimenten
 • Met rubberen handgreep en comfortabel schouderriem
 • Ideale afmetingen
 • Alle gereedschappen zijn goed te ordenen
Nadelen
 • Draagcapaciteit van slechts 25 kilogram
Conclusie

De Stanley FatMax FMST1-70749 is de beste gereedschapstas van dit moment. Deze tas is lekker groot, is makkelijk mee te nemen en is van de gewenste kwaliteit. Ook de indeling qua compartimenten spreekt ons erg aan; je neemt alle gewenste gereedschappen makkelijk, ergonomisch en snel met je mee.

Beste gereedschapsrugzak – STANLEY FatMax 1-95-611 Gereedschapsrugzak

Gereedschapstassen worden in allerlei soorten en maten ontworpen. Zo heb je de keus uit verschillende afmetingen én uit verschillende soorten. Je kunt bijvoorbeeld voor een normale gereedschapstas kiezen; daarover heb je in bovenstaande review meer informatie kunnen vinden.

Heb jij echter liever een tas die je op een nóg makkelijkere manier met je meeneemt? Dan is een gereedschapsrugzak een prima optie voor je. Mocht je graag een gereedschapsrugzak hebben, kies je het beste voor deze variant van Stanley. Op basis van onze test kunnen wij namelijk concluderen dat dit de beste gereedschapsrugzak is.

Om meerdere redenen zijn wij enthousiast over deze rugzak. Dit is onder meer te danken aan de manier waarop je deze rugzak met je mee kunt nemen. Je kunt ‘m namelijk op een hele aangename manier op je rug dragen. Dit is aan onder meer de volgende onderdelen te danken:

 • Ventilatieopeningen: de ventilatieopeningen zorgen ervoor dat deze tas niet aan jouw rug gaat kleven
 • Schouderriemen: met de schouderriemen weet je het gewicht van de tas over jouw lichaam te verdelen

Tevens heeft Stanley voor een verstevigd frame gezorgd. Dit frame zorgt ervoor dat je de rugzak ook staand ergens neer kunt zetten. Dat is wel zo handig tijdens het uitvoeren van een klus; je kunt dan direct de benodigde gereedschappen uit de rugzak pakken.

Ook de indeling van deze gereedschapsrugzak is subliem te noemen. In de rugzak vind je namelijk meerdere vakken; zo vind je ook nog handige opbergvakjes aan de buitenkant van de rugzak. Met dank aan lussen aan de buitenkant van de rugzak kun je nóg meer gereedschappen meenemen.

Wil je graag jouw laptop meenemen? Of heb je gereedschap nodig dat echt heel goed beschermd moet worden? Dan biedt het afzonderlijke vak met extra beschermlaag de gewenste uitkomst. In dit vak kun je echt al het gereedschap (of dus bijv. een laptop) op een veilige manier vervoeren.

Qua kwaliteit kom je bij deze rugzak ook niks tekort. Stanley heeft namelijk voor duurzame materialen gekozen. Ook is de rugzak perfect afgewerkt. Tevens heeft de rugzak – in onze ogen – de ideale afmetingen: 36 bij 27 bij 46 centimeter.

Stanley gereedschapsrugzak

Wil je deze rugzak ook op een vochtige ondergrond neer kunnen zetten? Ook dat is goed mogelijk. Stanley heeft namelijk voor een waterdichte bodem van de tas gezorgd. Je hoeft dus niet bang te zijn dat het gereedschap nat/vochtig gaat worden.

Als laatste voordeel willen wij het prijskaartje benoemen: slechts 44,38 euro. In onze ogen is dit echt een aantrekkelijk prijskaartje. Zeker vanwege alle hierboven genoemde voordelen!

Ook bij deze gereedschapsrugzak moet je met een nadeel rekening houden: de draagcapaciteit. In deze rugzak kun je maximaal 25 kilo aan spullen vervoeren. Dat is op zich prima te noemen, aangezien een hoger gewicht schadelijk voor jouw rug kan zijn.

Tevens moet je rekening met de garantieperiode houden. Stanley geeft op deze rugzak ‘slechts’ 2 jaar garantie. Wij zijn er echter van overtuigd dat je vele jaren van deze rugzak kunt genieten. De rugzak is gewoonweg van een hoge kwaliteit en perfect afgewerkt. Simpelweg de beste gereedschapsrugzak van dit moment.

De draagcapaciteit is slechts 25 kilogram.

Voordelen
 • Ideaal om op je rug te dragen
 • Perfecte afmetingen
 • Verschillende handige compartimenten
 • Waterdichte bodem
 • Vervaardigd van de beste duurzame materialen
Nadelen
 • Draagcapaciteit van 25 kilogram
 • Slechts 2 jaar garantie
Conclusie

De STANLEY FatMax 1-95-611 Gereedschapsrugzak is wat ons betreft de beste gereedschapsrugzak. Deze rugzak is perfect mee te nemen, biedt veel ruimte en is van de gewenste kwaliteit. Ook over het prijskaartje, de vele mogelijkheden en de waterdichte bodem zijn wij enthousiast. Echt een geweldige rugzak voor zowel doe-het-zelvers als voor professionals.

Beste veelzijdige gereedschapstas – Stanley FatMax Dubbelzijdige Gereedschapstas

Zo, wil jij graag een nieuwe gereedschapstas aanschaffen? Zoals je in bovengenoemde reviews al hebt kunnen lezen, kun je uit behoorlijk veel verschillende gereedschapstassen kiezen. Zo is het ook mogelijk om voor een veelzijdige gereedschapstas te kiezen.

Wat wij onder een veelzijdige gereedschapstas verstaan? Nou, dat is bijvoorbeeld een dubbelzijdige gereedschapstas. Doordat de tas dubbelzijdig is, geniet je van veel opbergmogelijkheden. Dat is ook het geval bij deze Stanley FatMax Dubbelzijdige Gereedschapstas. Dit is volgens ons met afstand de beste veelzijdige gereedschapstas.

Stanley heeft bij deze tas voor een unieke indeling gekozen. De tas lijkt op het eerste oog een ‘normale’ gereedschapstas te zijn, maar dat is zeker niet het geval. Zo zie je aan weerszijden van de tas bijvoorbeeld ritsen zitten. Met deze ritsen kun je één van de compartimenten openen; juist daar slaat de benaming ‘dubbelzijdig’ op.

Met dank aan deze indeling neem je echt veel gereedschappen mee. Deze gereedschappen neem je bovendien op een handige manier met je mee. Je kunt de gereedschappen bijvoorbeeld makkelijk verdelen over beide compartimenten. In de beide compartimenten vind je ook nog handige opbergvakjes terug.

Stanley heeft voor een bijzonder stevige constructie gezorgd. Dit is te danken aan het gebruik van duurzame materialen en een prima afwerking. Wat ons betreft is dit dan ook een gereedschapstas waar je de komende jaren met veel plezier gebruik van kunt maken.

Ook kun je deze tas op een fijne manier met je meenemen. Dat is te danken aan de schouderriem en de rubberen handgrepen. Deze onderdelen zijn ergonomisch en bieden je veel gemak. Ook is het ideaal dat je ook nog de beschikking over vakjes aan de buitenkant tot je beschikking hebt.

Moet je nou de hoofdprijs voor deze dubbelzijdige- & veelzijdige gereedschapstas betalen? Nee, dat valt reuze mee. Voor deze tas betaal je een bedrag van slechts 49,79 euro bij onze partner Bol.com. Dit vinden wij echt reuze meevallen.

Wel is er één heel belangrijk nadeel: de draagcapaciteit. Deze gereedschapstas kan namelijk maximaal 20 kilogram aan gereedschap dragen. Doordat de draagcapaciteit eigenlijk minimaal is, kun je niet al te veel gereedschappen meenemen. Een gemiste kans, aangezien de tas wel voldoende opbergruimte biedt.

Veelzijdige gereedschapstas

Draagcapaciteit van slechts 20 kilogram; dat is echt aan de weinige kant.

Voordelen
 • Veel opbergruimte
 • Handige compartimenten en indeling
 • Makkelijk mee te nemen
 • Prima prijs-kwaliteitsverhouding
 • Stevige constructie met waterdichte onderkant
Nadelen
 • Draagcapaciteit van slechts 20 kilogram
Conclusie

De Stanley FatMax Dubbelzijdige Gereedschapstas is volgens ons de beste veelzijdige gereedschapstas. Deze tas biedt veel opbergruimte, is makkelijk in gebruik en biedt meerdere compartimenten aan. Juist dankzij die compartimenten is dit echt een veelzijdige tas. Een tas waar je alle kanten mee op kunt én waar zowel doe-het-zelvers als professionals iets aan hebben.

Beste open gereedschapstas – Bahco Gereedschapstas - 3100Tb

Welk van de drie hierboven besproken gereedschapstassen spreekt jou het meeste aan? Of heb jij eigenlijk nog geen gereedschapstas gezien die jou voor de volle 100% aanspreekt? Dan is het wellicht interessant om naar een open gereedschapstas te kijken.

Wat we verstaan onder een open gereedschapstas? Dat is een gereedschapstas waarbij de bovenkant open is, in plaats van dicht zoals bij de hierboven besproken variant. Als wij één open gereedschapstas aan kunnen raden, is het deze Bahco Gereedschapstas - 3100Tb. Dit is volgens ons de beste open gereedschapstas van dit moment.

Zoals je op de foto kunt zien, is de bovenkant volledig open. Dit brengt een belangrijk voordeel met zich mee: je hebt altijd, snel en gemakkelijk toegang tot het gereedschap. Zo kun je tijdens het klussen snel de gewenste gereedschappen pakken, zonder dat je hierbij hoeft te ‘klooien’ met bijvoorbeeld een rits.

Ook heeft Bahco voor een geweldige indeling gekozen. Zo zijn er 10 interne en 11 externe opbergvakken te vinden. Tevens is er een speciale houder voor een waterpas voorhanden en een clip voor een rolbandmaat. Met dank aan deze indeling neem je veel soorten gereedschappen op een makkelijke manier mee.

Daarbij komt ook nog eens dat deze tas echt makkelijk mee te nemen is. Je kunt ‘m optillen met de stang aan de bovenzijde, maar je kunt ‘m ook middels de schouderriem dragen. Ongeacht voor welke draagmogelijkheid je kiest, geniet je van veel gemak.

Wil of moet jij de gereedschapstas soms op een vochtige ondergrond neerzetten? Dan zit je er uiteraard niet op te wachten dat de inhoud van de tas ook vochtig wordt. Nou, gelukkig heeft Bahco voor een waterdichte bodem gezorgd. Dankzij deze bodem blijven alle gereedschappen aan de binnenkant volledig droog.

Qua kwaliteit voldoet deze tas ook aan onze wensen. De tas is van duurzame materialen vervaardigd, is keurig afgewerkt en kent een stevige constructie. Als je de tas ergens neerzet, weet je daardoor zeker dat hij 100% rechtop blijft staan.

Open gereedschapstas

Betaal jij liever niet de hoofdprijs voor een gereedschapstas? Ook dan is deze Bahco open gereedschapstas interessant voor je. Deze tas kost bij onze partner Bol.com namelijk slechts 38 euro. Voor dit bedrag krijg je echt heel veel waar voor je geld.

Moet je bij deze open gereedschapstas ook nog met nadelen rekening houden? Nou, je moet even goed beseffen dat de bovenkant volledig open is. Als je de tas op z’n kop houdt, betekent dit dat het gereedschap uit de tas gaat vallen. Dit betekent, met andere woorden, dat je met beleid met deze tas om moet gaan. Alleen op die manier blijft het gereedschap daadwerkelijk in de tas zitten.

Je moet de tas met beleid optillen en vervoeren; anders valt het gereedschap direct uit de tas.

Voordelen
 • Volledig open bovenkant
 • 10 interne- en 11 externe opbergvakken
 • Een watervaste bodem
 • Interessante prijs-kwaliteitsverhouding
 • Makkelijk mee te nemen (handgreep en schouderriem)
Nadelen
 • Je moet met beleid met deze tas omgaan
Conclusie

De Bahco Gereedschapstas - 3100Tb is volgens ons de beste open gereedschapstas. Doordat de bovenkant volledig open is, heb je altijd makkelijke toegang tot de gereedschappen. Dit zorgt er voor dat je elke klus nóg sneller en makkelijker uit kunt voeren. Tevens zijn de kwaliteit, het prijskaartje en de indeling van deze gereedschapstas volledig naar onze wens.

Beste voordelige gereedschapstas – STANLEY 1-93-330 Gereedschapstas - 330mm

Denk jij dat je jouw nieuwe gereedschapstas niet al te vaak gaat gebruiken? Of stel je gewoonweg niet hele bijzondere eisen aan jouw nieuwe gereedschapstas? In beide gevallen is het verstandig om op zoek te gaan naar een voordelige gereedschapstas.

Wat wij precies onder een voordelige gereedschapstas verstaan? Dat zijn eigenlijk alle tassen met een prijskaartje van minder dan 20 euro. Aan de hand van dat criteria zijn wij ook op zoek gegaan naar de beste voordelige tas. Uiteindelijk is onze keuze gevallen op deze Stanley gereedschapstas; dit is volgens ons de beste voordelige gereedschapstas.

Over zowel de mogelijkheden als over het prijskaartje zijn wij echt onder de indruk. Voor deze gereedschapstas betaal je bij onze partner Bol.com namelijk slechts 14,99 euro. Voor dit bedrag krijg je echt een sublieme gereedschapstas tot je beschikking.

Zoals je op de foto al kunt zien, is de tas vrij simpel vormgegeven. Je vindt aan de bovenzijde een rits, waarmee je toegang tot de inhoud van de tas kunt krijgen. Als je de rits openritst, vind je maar liefst 8 compartimenten aan de binnenzijde. Aan de buitenzijde heeft Stanley ook nog voor 2 compartimenten gezorgd.

De tas zelf is bijzonder stevig. Dit is te danken aan de gebruikte materialen en aan de kunststof bodem. De bodem is extra versterkt, zodat de tas altijd en overal op zijn plek blijft staan. Tevens heeft deze tas – in onze ogen – de ideale afmetingen: 33 bij 25,5 bij 22,5 centimeter. Dankzij deze afmetingen biedt deze tas voldoende opbergruimte.

Ook is het ideaal dat je de tas makkelijk met je mee kunt nemen. Dit is te danken aan de rubberen handgrepen bovenop, maar ook aan de schouderriem. Met dank aan deze schouderriem neem je deze tas echt moeiteloos overal mee naar toe. Zonder dat het heel veel moeite of kracht kost!

Moet je bij deze voordelige gereedschapstas ook nog met nadelen rekening houden? Nou, je kunt deze tas niet al te zwaar belasten. Stanley heeft geen maximale draagcapaciteit gecommuniceerd, maar deze capaciteit ligt niet al te hoog. Dat hebben wij in ieder geval opgemerkt toen wij deze tas uit mochten proberen.

Je kunt deze gereedschapstas niet al te zwaar belasten; zware gereedschappen meenemen behoort hierdoor niet tot de mogelijkheden.

Voordelen
 • Zeer voordelig geprijsd
 • Verstevigde kunststof bodem
 • 8 compartimenten aan de binnenzijde
 • Ideale afmetingen
 • Makkelijk mee te nemen
Nadelen
 • Een zware belasting is niet mogelijk
Conclusie

De STANLEY 1-93-330 Gereedschapstas - 330mm is wat ons betreft de beste voordelige gereedschapstas. Deze tas neem je moeiteloos overal mee naar toe, beschikt over meerdere (handige) compartimenten en is echt gunstig geprijsd. Ondertussen geniet je wel van de gekende kwaliteit van Stanley!

Koopgids

Heb jij jouw pijlen op een nieuwe gereedschapstas gericht? Weet je alleen niet zo goed voor welke gereedschapstas je het beste kunt kiezen? En kun je daar wel enige hulp bij gebruiken? Dan zit je in deze koopgids goed.

In deze koopgids bespreken wij namelijk wat de belangrijkste criteria van een gereedschapstas zijn. Door goed op deze criteria te letten, kun je uiteindelijk de juiste keuze voor jezelf maken. Volg ook de tips op die wij in deze koopgids benoemen, zodat je de zoektocht nóg makkelijker voor jezelf weet te maken!

Open of dichte gereedschapstas?

Allereerst moet je een keuze maken tussen een open of een dichte gereedschapstas:

 • Open variant: bij de open variant heb je direct toegang tot de gereedschappen. Dit brengt veel gemak met zich mee, maar brengt ook enige risico’s met zich mee. Zo liggen de gereedschappen vol in het zicht en kunnen de gereedschappen uit de tas vallen.
 • Dichte variant: de dichte variant wordt afgesloten met bijvoorbeeld een rits. Dankzij deze rits vervoer je alle gereedschappen op een veilige manier.
Open of dichte gereedschapstas

Soort gereedschapstas

Sowieso is het verstandig om goed naar de gereedschapstas te kijken. Of beter gezegd: naar de soort gereedschapstas. Je kunt namelijk kiezen voor een tas die je op jouw rug kunt dragen, maar je kunt ook kiezen voor een tas die je met jouw arm/hand draagt. Beide varianten brengen hun voor- en nadelen met zich mee, waarover je in bovengenoemde reviews al meer hebt kunnen lezen.

Afmetingen & draagcapaciteit

Welke gereedschappen wil je mee kunnen nemen? En wat is het gewicht van deze gereedschappen? Dit zijn belangrijke vragen waar je op voorhand goed over na moet denken.

Waarom? Omdat je dan precies weet wat de draagcapaciteit van de tas moet zijn. In onze ogen is het wenselijk dat de draagcapaciteit zo hoog mogelijk is. Ook is het wenselijk dat de afmetingen van de tas op jouw wensen aansluiten. Kijk daarom kritisch naar de afmetingen en draagcapaciteit van de gereedschapstas.

Opbergmogelijkheden

De draagcapaciteit gaat eigenlijk hand in hand met de opbergmogelijkheden. Kun je bijvoorbeeld gereedschappen vastklikken in de tas? Of komen alle gereedschappen in één groot compartiment te liggen? Kijk goed naar de indeling van de tas en naar de hoeveelheid compartimenten. Op basis daarvan kun e voor jezelf gaan bepalen wat je prettig vindt.

Handige eigenschappen

Verder raden wij je aan om goed naar de eigenschappen van de tas te kijken. Onder meer de volgende eigenschappen vinden erg handig:

 • Waterdichte bodem: als de bodem van een tas waterdicht is, blijft de inhoud altijd droog. Wel zo prettig als je in natte of vochtige omstandigheden de tas op de grond moet zetten.
 • Draagmogelijkheden: het is wat ons betreft wenselijk dat de tas inclusief een schouderband wordt geleverd. Met deze band kun je de tas probleemloos over jouw schouder heen dragen en overal mee naar toe nemen.
 • Rubberen handgreep: ook is het wenselijk dat de handgreep met rubber belegd is. Dat brengt de gewenste ergonomie met zich mee.
Handige eigenschappen gereedschapstas

Kwaliteit van de gereedschapstas

Kies altijd voor een tas van een A-merk. In de wereld van gereedschapstassen zijn dit onder meer Bahco, Makita en Stanley. Door voor een tas van één van deze merken te kiezen, geniet je van een prima kwaliteit. Dit merk je onder meer aan de afwerking, de gekozen materialen en de levensduur.

Prijskaartje

Hoeveel geld wil jij aan een nieuwe gereedschapstas uitgeven? Ook dat is een vraag waar je goed over na moet denken. Op dit gebied kunnen wij je maar één tip geven: bespaar niet onnodig op de aanschaf van een gereedschapstas. Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, lopen de prijzen niet super erg uiteen. Kies daarom bij voorkeur voor de variant die jou het meeste aanspreekt, ongeacht het prijskaartje.

Slotwoord

Een gereedschapstas aanschaffen is volgens ons een verstandige keuze. Je geniet namelijk veel gemak en van handige opbergmogelijkheden. Daarvoor raden wij je wel aan om echt voor één van bovenstaande varianten te kiezen. Mocht je over deze varianten nog vragen hebben, kun je contact opnemen met de klantenservice van onze partner Bol.com. Wij wensen je graag veel plezier met jouw nieuwe gereedschapstas!

Tresna.nl
Logo