Makita bouwradio

Gedurende kluswerkzaamheden is het fijn om enige afleiding te hebben. Het is dan ook niet verwonderlijk dat je op vele bouwplaatsen een bouwradio ziet en hoort. Deze bouwradio zorgt ervoor dat de bouwvakkers enige afleiding hebben gedurende dagen.

Makita Bouwradio

Klus jij thuis ook wel eens? Ook dan kan een goede bouwradio erg fijn zijn. Een goede bouwradio voldoet in ieder geval aan de volgende eigenschappen:

 • Robuust
 • Luid volume
 • Waterdicht
 • Vuilbestendig
 • Makkelijk te transporteren
 • Lang snoer voor het netstroom
 • Meerdere mogelijkheden tot het streamen van muziek; aux of bluetooth

Uiteraard spelen nog meerdere componenten een rol. Maar, uit onze ervaring blijkt dat men op een bouwplaats met name behoefte heeft aan bovenstaande componenten.  Werk jij wel eens op een bouwplaats? En wil je dan genieten van lekkere muziek? Lees dan zeker dit artikel aandachtig door.

In dit artikel leggen wij vier uitermate fijne bouwradio’s van het merk Makita aan je voor. Deze bouwradio’s voldoen aan bovenstaande eigenschappen en kunnen erg geschikt voor jou zijn. Laat je verrassen door deze radio’s en kom uiteindelijk tot de, voor jou, beste keuze.

Makita DMR 107 – basis bouwradioMakita DMR 107

De Makita DMR 107 is de beste basis bouwradio van het merk Makita. Deze bouwradio kenmerkt zich door vele positieve eigenschappen, zonder verder al te veel poespas.

Deze bouwradio kan je gemakkelijk in de buitenlucht gebruiken, doordat deze een IP waarde van 64 heeft. Dat betekent dat deze radio zowel spatwaterdicht als stofbestendig. Je kan deze bouwradio dus op elke gewenste locatie gebruiken. Hoe fijn is dat?

Daarnaast ben je erg flexibel met deze bouwradio, doordat je ook accu’s in de radio kan plaatsen. Hierdoor heb je niet altijd netstroom nodig. In sommige situaties is netstroom niet binnen handbereik; in dat geval bieden de ingebouwde accu’s uitkomst.

De DMR 107 heeft nog andere handige features, zoals een tijdweergave, de mogelijkheid tot het opslaan van 5 zenders in het geheugen en een ingebouwde alarm/wekker functie.

Maar, uiteraard is het geluid uiteraard het belangrijkste bij een radio. Bij deze radio is dat prima in orde. Zelfs op een luide bouwplaats overstemt deze radio alle geluiden van de machines. Dit wordt verkregen door stereo luidsprekers van 2 x 3,5 W. Het maximale vermogen van de radio is dan ook 7000 mW.

Hierboven heb je vele voordelen kunnen lezen. Heeft deze radio dan helemaal geen nadelen? Ja, toch wel. Het belangrijkste nadeel is in onze ogen dat er geen accu meegeleverd wordt. Als je gebruik wil maken van het afspelen van muziek op accu, dien je dus eerst een accu separaat te kopen.

Ook kan de bouwradio als ietwat zwaar ervaren worden. De radio weegt namelijk 4,6 kg. Dat is iets zwaarder dan vergelijkbare concurrenten.

Bij deze bouwradio wordt geen accu meegeleverd.
Conclusie:
Deze bouwradio van Makita is uitermate geschikt voor mensen die waarde hechten aan een robuuste bouwradio met perfect geluid. De speakers zorgen voor een helder en hard geluid. De bouwradio herbergt tevens handige features, zoals de mogelijkheid tot het opslaan van de favoriete zenders.

► Bekijk de actuele prijs op Coolblue.nl

Voordelen
 • Zenders opslaan in het geheugen
 • Waterdicht
 • Stofbestendig
 • Prachtig geluid
Nadelen
 • Geen accu meegeleverd
 • Ietwat aan de zware kant

Makita MR 052 – beste draagbare bouwradio van Makita

Makita MR 052

Heb je behoefte aan een bouwradio die gemakkelijk te verplaatsen is? In het assortiment van Makita valt dan direct de MR 052 op. Deze bouwradio is erg flexibel en daardoor op vele locaties toepasbaar. Je kan simpelweg alle kanten op met deze bouwradio.

Het belangrijkste voordeel is dan ook de compacte bouwvorm van deze radio. Je kan deze radio gemakkelijk meenemen naar bijvoorbeeld de bouwplaats of elke andere gewenste locatie. De radio weegt tenslotte maar 0,56 kilogram. We hoeven jou niet te vertellen dat dit echt heel erg licht is.

De afmetingen van deze bouwradio zijn dan ook erg beperkt; 169 x 73 x 74 mm. Hierdoor hoef je eigenlijk nooit rekening te houden met deze radio. Je kan hem meenemen wanneer je maar wilt.

Uiteindelijk moet een bouwradio jou voorzien van een lekker liedje. Dat is mogelijk dankzij de 2 sterke en krachtige luidsprekers. Deze voorzien jou van een fijn geluid; hierdoor kan je genieten van de leukste hits op de nationale radio zenders.

Deze radiozenders kunnen automatisch gezocht worden door de bouwradio. Je hoeft dus zelf niet op zoek te gaan naar de zenders. Uiteraard is één en ander afhankelijk van de locatie waar jij je bevindt in verband met de frequenties. Je kan gelukkig ook vijf zenders in het geheugen opslaan. Dat scheelt ook weer een hoop tijd.

Je kan deze bouwradio alleen gebruiken met behulp van de accu. Deze accu kan je tot maximaal 30 uur gebruiken, uitgaande van het maximale volume. Vervolgens is het weer noodzakelijk om de batterij op te laden.

Het is ook nog eens mogelijk om een externe bron, bijvoorbeeld je telefoon, op de bouwradio aan te sluiten. Dit gaat met behulp van de aux ingang. Hiervoor moet je echter wel separaat een aux kabel kopen; deze wordt niet meegeleverd bij de aankoop.

Het formaat en het gewicht zijn absolute voordelen van de Makita MR052. Maar, heeft deze bouwradio dan ook nog nadelen? Ja; het is helaas niet mogelijk om deze bouwradio op de netstroom aan te sluiten. Je zal dus altijd een volle accu tot je beschikking moeten hebben.

Een ander nadeel is dat de accu’s en de oplader niet meegeleverd worden. Deze zou je dus separaat nog moeten bestellen; dat kost dus extra geld.

Weinig accessoires meegeleverd; geen accu’s en geen oplader.
Conclusie:
De Makita DM052 is uitermate geschikt voor mensen die behoefte hebben aan een compacte bouwradio. Met deze bouwradio ben je erg flexibel; de radio is zo licht als een veertje en met behulp van de accu kan je tot 30 uur genieten van muziek. Helaas worden de accu’s en de oplader niet meegeleverd bij de aankoop.

► Bekijk de actuele prijs op Gereedschapcentrum.nl

Voordelen
 • Vijf zenders opslaan in het geheugen
 • Erg compact en licht
 • Goed geluid
Nadelen
 • Weinig accessoires meegeleverd
 • Niet op netstroom aan te sluiten

Makita DMR 108 – beste Makita radio met bluetooth verbinding

Makita DMR 108

De technologische mogelijkheden worden steeds groter en dat is ook bij de bouwradio’s te merken. Bouwradio’s met een bluetooth verbinding zijn tegenwoordig standaard; bij het merk Makita kan je dan het beste voor de Makita DMR 108 kiezen.

Deze bouwradio heeft de beschikking over een bluetooth verbinding, waardoor je draadloos muziek vanaf je telefoon kan streamen. Hoe handig is dat? Zeker op een bouwplaats zorgt dat voor nóg meer plezier. Of ben je thuis aan het klussen? Zet dan draadloos de leukste plaatjes op vanaf je telefoon.
Een handige bijkomende feature is het feit dat je je telefoon ondertussen ook op kan laden. Het is daarvoor noodzakelijk om je smartphone met een usb kabeltje aan te sluiten op de radio.

Bij het gebruik van de Makita DMR 108 hoef je je geen zorgen over het weer te maken. Nee, deze bouwradio heeft een IP waarde van 64. Dat betekent dat de radio waterdicht en stofbestendig is. Je kan de radio dus zonder problemen buiten neerzetten, terwijl het regent.

Gedurende het klussen kunnen de elektrische gereedschappen een hoop geluid maken. Dat is voor de DMR 108 geen probleem. De krachtige stereo speakers kunnen dit geluid probleemloos overtreffen. Je kan dus genieten van een prachtig en hard geluid op de bouwplaats.

Ben je in een ruimte waar je geen netstroom hebt? Ook dat is geen probleem voor de DMR 108. Je kan namelijk de radio ook gebruiken met behulp van Makita accu’s.

Bovenstaande review is erg positief, maar helaas zijn er ook enkele nadelen te benoemen. Ten eerste wordt de bouwradio zonder accu geleverd. Je dient dus separaat nog een accu van Makita aan te schaffen.

Anderzijds is het jammer dat dit geen DAB+ bouwradio is. Dat wil zeggen; deze bouwradio heeft niet de beschikking over de DAB+ technologie. Dat zou een radio anno 2018 wel moeten hebben, eigenlijk.

Geen DAB+ technologie aanwezig.
Conclusie:
Deze bouwradio met bluetoothverbinding is uitermate geschikt voor mensen die draadloos muziek willen streamen vanaf hun telefoon. De muziekkwaliteit is prima, het volume kan lekker luid en de bouwradio is erg sterk en robuust. Helaas heeft deze bouwradio niet de beschikking over DAB+.

► Bekijk de actuele prijs op Coolblue.nl

Voordelen
 • Waterdicht
 • Stofbestendig
 • Telefoon opladen met usb kabel
Nadelen
 • Geen accu’s mee geleverd
 • Geen DAB+

Makita DMR 110 – beste Makita DAB+ bouwradio Makita DMR 110

Een bouwradio met DAB+ is het neusje van de zalm; simpelweg de beste en meest uitgebreide bouwradio. In het assortiment van Makita is wat dat betreft de DMR 110 dé pionier.

Met de DAB+ techniek is het mogelijk om overal ruisvrij te genieten van de Nederlandse zenders. Het maakt daarbij niet uit in welk gebied je je bevindt; je hebt te allen tijde de beschikking over ruisvrije radio. Hoe prettig is dat? Met de Makita DMR 110 kan je dus overal genieten van heerlijke, ruisvrije muziek.
Heb je bepaalde favoriete zenders? Sla deze direct op in het geheugen. Je hoeft dan niet meer handmatig op zoek te gaan naar deze zenders.

Moet je wel eens buiten werken? Voor de DMR 110 is dat geen probleem. Dankzij zijn IP waarde van 64, kan deze radio tegen water en stof. Met andere woorden; de bouwradio is waterdicht en stofbestendig. Hier hoef je je dus ook geen zorgen over te maken.

Je kan met deze bouwradio tevens alle kanten op wat betreft de stroomvoorziening. Je kan de radio namelijk aansluiten op het netstroom; de meest gebruikte variant. Als je echter geen stopcontact binnen handbereik hebt, kan je ook kiezen om gebruik te maken van de accu’s. Met deze accu’s wordt de radio ook van stroom voorzien en kan je probleemloos van de muziek genieten.

Geef je er de voorkeur aan om muziek vanaf je telefoon streamen? Maak dan gebruik van de aux ingang, waarmee je via een kabel je lievelingsmuziek kan streamen. Makita DMR 110 2

Helaas zijn er ook enkele nadelen te vinden bij de Makita DMR 110. Je krijgt bij aankoop geen accu’s meegeleverd. Dat betekent dus dat je separaat nog accu’s bij moet kopen.

Ook is er geen bluetooth verbinding aanwezig én is er ook geen usb ingang te vinden. Deze twee facetten zijn hedendaags redelijk standaard, maar zijn dus helaas niet terug te vinden bij de DMR 110.

Geen accu’s meegeleverd bij de aankoop.
Conclusie:
Deze DAB+ bouwradio is uitermate geschikt voor mensen die graag ruisvrij naar de Nederlandse radio wil luisteren. Je slaat de favoriete zenders gemakkelijk op in het geheugen en je kan de radio op zowel netstroom als op accu gebruiken. Ook kan je gebruik maken van de aux aansluiting.

► Bekijk de actuele prijs op Coolblue.nl

Voordelen
 • Waterdicht en stofbestendig
 • Aux aansluiting
 • DAB+ technologie
Nadelen
 • Geen accu’s meegeleverd
 • Geen bluetooth verbinding

Makita

Op onze website kan je vele reviews lezen over allerlei soorten (elektrische) gereedschappen. Dat loopt uiteen van een afkortzaag tot aan bouwradio’s en van multifrezen tot aan boormachines. In veel van deze reviews valt op dat de naam van Makita terug komt. Dat is uiteraard niet zonder reden.

Makita

Makita is een ongelooflijk groot bedrijf en leverancier van vele soorten (elektrische) gereedschappen. Het assortiment van Makita is erg breed te noemen; de keuze is dan ook reuze. Eén blik op de website van Makita levert de onder andere de volgende productcategorieën op: freesmachines, breekhamers, boormachines, multitools, polijstmachines, schroefmachines en

zaagmachines.
Internationaal gezien heeft Makita een gigantische voorsprong wat betreft de technologie van lithium-ion batterijen. Deze batterijen kom je dan ook veel tegen in de producten van het merk.

Japans

Vele bedrijven die op deze website de revue passeren, vinden hun oorsprong in Duitsland. Dat geldt echter niet voor Makita. Nee, Makita is van oorsprong Japans en is daar in 1915 al opgericht. Hedendaags heeft Makita fabrieken over de gehele wereld; Japan, China, Amerika, Canada, Mexico, Brazilië, Roemenië, Engeland en Duitsland.

Tresna.nl
Logo