Beste vloerschraper

Merk je op dat de tegels in je tuin behoorlijk vies zijn geworden? Of wil je zelf een nieuwe vloer in je woning leggen? In deze beide situaties kan een vloerschraper maar al te goed van pas komen. In dit artikel vertellen we je hier graag alles over, terwijl wij je ook kennis laten maken met de vijf beste vloerschrapers van dit moment.

Onze top 5 vloerschrapers

Afbeelding

Product


Silverline 773254

Onze beste koop!

Silverline 773254

Beste koop vloerschraper

of

Silverline GT43

Silverline GT43

Beste smalle vloerschraper

of

Het Melkmeisje 925500

Het Melkmeisje 925500

Beste brede vloerschraper

of

Deckers SDS-MAX vloerschraper

Deckers SDS-MAX Vloerschraper

Beste vloerschraper voor de professional

of

OrangeBrush Vloerschraper

OrangeBrush Vloerschraper

Beste goedkope vloerschraper

of

Producteigenschappen

ONZE BESTE KOOP

Silverline 773254

Beste koop vloerschraper

Silverline 773254

of

Silverline GT43

Beste smalle vloerschraper

Silverline GT43

of

Het Melkmeisje 925500

Beste brede vloerschraper

Het Melkmeisje 925500

of

Deckers SDS-MAX vloerschraper

Beste vloerschraper voor de professional

Deckers SDS-MAX vloerschraper

of

OrangeBrush Vloerschraper

Beste goedkope vloerschraper

OrangeBrush Vloerschraper

of

Voor- en nadelen van een vloerschraper

Heb je reeds naar de vloerschrapers in bovenstaande tabel gekeken? Dan heb je mogelijk al opgemerkt dat geen vloerschraper hetzelfde is. Daarmee komen we direct bij het eerste voordeel uit: je kunt uit veel soorten vloerschrapers kiezen. Doordat je uit zoveel varianten kunt kiezen, vind je altijd de variant die volledig op jouw wensen aansluit.

Daarnaast is de veelzijdigheid van de vloerschrapers een groot voordeel. Je kunt met een vloerschraper bijvoorbeeld gemakkelijk het vuil van je tegels afschrapen. Je weekt het vuil hiermee volledig los, waarna je met een stoffer en blik dit vuil weg kunt gooien. Binnen de kortste keren is het terras in je tuin netjes schoon.

Een vloerschraper gebruik je echter niet alleen voor in je tuin. Een vloerschraper komt namelijk vooral goed van pas tijdens het leggen van vloerbedekking. Met de vloerschraper verwijder je onder meer lijmresten van de grond, evenals andere onregelmatigheden. Dankzij een vloerschraper maak je al met al elke vloer egaal. Dit geldt overigens niet alleen voor een vloer, maar ook voor een muur. Een vloerschraper kan ook van pas komen bij het behangen.

Dit doe je bovendien op een duurzame manier. Voor een vloerschraper heb je namelijk geen elektriciteit of water nodig. In tegenstelling tot een grote terrasreiniger/hogedrukreiniger is dit een belangrijk voordeel. Deze apparaten gebruiken immers veel elektriciteit en water.

Wat wij ook fijn vinden, is dat je op een comfortabele manier met een vloerschraper werkt. Zo kun je voor een vloerschraper inclusief steel kiezen, waardoor je niet meer gebukt hoeft te staan. Tevens heb je de keuze uit verschillende breedtes vloerschraper; je kunt de breedte volledig afstemmen op bijvoorbeeld de tegels in je tuin.

Tot slot willen wij de prijs-kwaliteitsverhouding van een vloerschraper aanstippen. Voor een goede vloerschraper betaal je niet de hoofdprijs, terwijl je wel van een lange levensduur geniet. Overigens bestaan er ook duurdere vloerschrapers; die zijn bijvoorbeeld voor professioneel gebruik uiterst geschikt.

Moet je bij een vloerschraper met specifieke nadelen rekening houden? Ja, zeker. Je moet bijvoorbeeld goed beseffen dat dit een manueel apparaat is. Concreet betekent dit dat je zelf de kracht moet leveren. Zeker als je groot terras hebt, is het werken met een vloerschraper arbeidsintensief.

Ook moet je goed rekening met de ergonomie houden. Een vloerschraper zonder steel is voor het reinigen van de terrastegels bijvoorbeeld niet ideaal. In dat geval kies je veel beter voor een vloerschraper met steel.

Tot slot moet je rekening met slijtage houden. Het mesje van de vloerschraper komt voortdurend met de vloer in aanraking, waardoor dit aan slijtage onderhevig is. Kies daarom altijd voor een vloerschraper waarvan je het mesje gemakkelijk kunt vervangen. Wij raden je hierom aan om bij aanschaf alvast één of meerdere extra mesjes mee te bestellen.

Let op: niet elke vloerschraper is geschikt om het terras mee te reinigen. In de basis gebruiken de meeste mensen een vloerkrabber voor het verwijderen van oneffenheden van de vloer.

In onze ogen is een vloerschraper een uniek product. Met dit product voer je veel taken uit, ben je duurzaam bezig en geniet je van een zichtbaar resultaat. Dat je hier niet de hoofdprijs voor hoeft te betalen, is ook mooi meegenomen. Mocht je een nieuwe vloerschraper aan willen schaffen, raden wij je onderstaande varianten aan. Deze vloerschrapers zijn als beste uit onze test gekomen.

Beste koop vloerschraper – Silverline 773254

Wil je graag gemakkelijk oneffenheden of vloer kunnen verwijderen? Of wil je graag gemakkelijk de tegels in je tuin schoonmaken? Ongeacht welke klus je precies uit wilt voeren, raden wij je de Silverline 773254 vloerschraper aan. Uit onze test is gebleken dat dit de beste koop vloerschraper van dit moment is.

Bij deze vloerkrabber heeft Silverline gekozen voor een mes van 40 centimeter breed. Met dank aan deze breedte voer je elke klus naar wens uit. Dit doe je op een snelle manier, maar doe je ook nog eens op een aangename manier. Dit gemak is onder meer te danken aan de steel.

Silverline heeft deze vloerschraper voorzien van een steel van 150 centimeter lang. Ook als je relatief lang bent, betekent dit dat je op een comfortabele/aangename manier werkt met deze vloerschraper. Om het helemaal af te maken; deze steel is van glasvezel vervaardigd. Dit betekent dat de steel niet al te zwaar is, maar wel tegen een stootje bestand is.

Een ander groot voordeel is terug te vinden in het mes. Het mes van de Silverline 773254 vloerschraper is namelijk herslijpbaar. Als de werking van dit mes minder goed/efficiënt wordt, kun je dit mes op een slimme manier opnieuw slijpen. Dit brengt de perfecte scherpte weer terug, waardoor je elke klus weer naar wens uitvoert.

In onze ogen is dit sowieso een veelzijdige vloerschraper. Deze variant is ideaal om het mos en vuil van de terrastegels te schrapen; dankzij de steel doe je dit ook nog op een aangename manier. Ben je bezig met het aanleggen van een nieuwe vloer? Alle oneffenheden op de ondervloer verwijder je ook gemakkelijk met deze vloerschraper.

Daarbij komt het hefboomeffect maar al te goed van pas. Doordat de steel relatief lang is, hoef je zelf niet al te veel kracht te zetten. De lange steel brengt de kracht namelijk met het hefboomeffect over op het mes; je werkt hierdoor zeer efficiënt met deze vloerschraper.

Toen wij deze vloerschraper uit mochten proberen, werden wij erg enthousiast. Toen wij naar het prijskaartje keken, werden we nog blijer. Voor deze beste koop vloerschraper betaal je bij onze partner Gereedschapcentrum namelijk slechts 24,95 euro. Gezien de vele voordelen vinden wij dit een geweldig prijskaartje. De kwaliteit is overigens ook prima, zoals we van Silverline gewend zijn.

Door de breedte van 40 centimeter is dit een veelzijdige vloerschraper. Het is hierdoor echter ook een vloerschraper die je voor specifieke werkzaamheden niet kunt gebruiken. Wil je bijvoorbeeld een lastig hoekje helemaal schoonkrijgen? Dan is dit mes wellicht te breed. Wil je grote oppervlakten snel reinigen? Dan is het mes wellicht iets te smal. Met andere woorden: het is een veelzijdig mes, maar het is niet het perfecte mes voor in elke situatie.

Deze vloerschraper komt in veel situaties goed van pas, maar in specifieke situaties niet.

Voordelen
 • Inclusief steel van 150 cm lang
 • Herslijpbaar mes
 • Prima prijs-kwaliteitsverhouding
 • Veelzijdig in te zetten
 • Mes breedte van 40 centimeter
Nadelen
 • Niet voor in elke situatie ideaal
Conclusie

De Silverline 773254 is met afstand de beste vloerschraper van dit moment. De vloerschraper is van een prima kwaliteit, kost níet de hoofdprijs en wordt met een lange steel geleverd. Dankzij deze eigenschappen is dit een vloerschraper die je op een veelzijdige manier inzet. Doordat je het mes ook nog eens kunt slijpen, geniet je van een lange levensduur!

Beste smalle vloerschraper – Silverline GT43

Voor welke klussen wil jij je nieuwe vloerschraper inzetten? Als je de vloerschraper graag voor kleine werkzaamheden in wilt zetten, raden wij je de Silverline GT43 aan. Dit is naar onze mening de beste smalle vloerschraper van dit moment.

Doordat deze vloerschraper smal is, komt deze vloerschraper in veel situaties goed van pas. Ben je bijvoorbeeld de voorbereidingen aan het treffen voor het leggen van vloerbedekking? Met deze vloerschraper egaliseer je de vloer perfect tot in de kleinste hoekjes.

Hoe breed deze vloerschraper dan precies is? Silverline heeft deze vloerschraper van een 18 centimeter breed mes voorzien. Ten opzichte van de hierboven besproken variant is deze schraper dus significant smaller. Dit merk je absoluut tijdens het uitvoeren van gedetailleerde klussen.

Wil je de tegels in je tuin netjes reinigen? Ook dat is mogelijk met deze vloerschraper. Deze vloerschraper is, net zoals bovenstaande variant, veelzijdig inzetbaar. Wel moet je rekening houden met grotere klussen; daarvoor komt deze vloerkrabber absoluut niet van pas.

Zoals je mogelijk al opgemerkt had, beschikt deze vloerschraper over een houten steel. Deze steel is met 134 centimeter niet overdreven lang, maar is voor veel mensen lang genoeg. Wat ons vooral aanspreekt, is dat deze steel van hout gemaakt is. Net zoals bij bijvoorbeeld een bezem is bewust voor dit materiaal gekozen; dit materiaal is tegen een stootje bestand.

Wat wij persoonlijk fijn vinden, is dat deze vloerschraper vrij zwaar is. Dit geldt voor zowel de steel als voor het mes. Met dank aan dit gewicht bedien je de schraper op een fijne manier, terwijl je hiermee ook extra van het hefboomeffect geniet. Je hoeft bij deze vloerkrabber al met al niet heel veel kracht te zetten.

Spreekt deze smalle vloerschraper je nu al aan? Dan hebben we nog meer goed nieuws voor je: de prijs-kwaliteitsverhouding is prima. Voor deze Silverline vloerschraper betaal je bij onze partner Gereedschapcentrum slechts 18,99 euro. Wij zijn van mening dat je voor dit bedrag geen betere smalle vloerschraper gaat vinden.

Wel moet je even rekening houden met de beperkte toepassingsmogelijkheden. Doordat deze vloerschraper alles behalve breed is, is dit geen geschikte variant voor de grotere klussen. Juist als je gedetailleerde en lastigere klussen uit wilt voeren, is deze vloerschraper perfect.

Deze vloerschraper is niet voor grotere klussen geschikt.

Voordelen
 • Inclusief 134 centimeter lange steel
 • Mes breedte van 18 centimeter
 • Fijn te bedienen
 • Prima prijs-kwaliteitsverhouding
 • Veelzijdig inzetbaar
Nadelen
 • Niet voor grote klussen geschikt
Conclusie

De Silverline GT43 is naar onze mening de beste smalle vloerschraper. Deze vloerschraper is slechts 18 centimeter breed, waardoor het een ideale vloerkrabber is voor de gedetailleerde werkzaamheden. Hierbij geniet je van veel gemak, van een lange steel en van de prima kwaliteit. Ook het prijskaartje spreekt ons aan.

Beste brede vloerschraper – Het Melkmeisje 925500

In dit artikel heb je vooralsnog met twee varianten kennis kunnen maken. Een variant met een breedte van 40 centimeter en een variant met een breedte van 18 centimeter. Wil jij vooral grote klussen uitvoeren? Dan kies je het beste voor een bredere vloerschraper. Daarbij raden wij je Het Melkmeisje 925500 vloerschraper aan. Dit is volgens ons de beste brede vloerschraper.

Dit kan met recht als een brede vloerschraper omschreven worden. Deze vloerkrabber is maar liefst 50 centimeter breed; je voert hiermee elke grote klus naar wens uit. Op het moment dat je de tegels in je terras wilt reinigen, doe je dat met deze vloerschraper erg snel.

Ook binnenshuis kun je deze brede vloerschraper prima inzetten. Mocht je vloerbedekking aan willen leggen, is het belangrijk dat je de vloer goed egaliseert. Dát krijg je voor elkaar met deze brede vloerschraper. Met deze brede en scherpe vloerschraper verwijder je alle oneffenheden van de vloer.

Je kunt het op de foto niet zien, maar deze vloerschraper wordt met steel geleverd. Met dank aan deze steel voer je alle werkzaamheden op een snelle én aangename manier uit. Je hoeft niet met een gebukte rug te werken, waardoor de lichamelijke belasting een stuk minder is. Overigens zijn wij ook over de kwaliteit van de steel te spreken. Deze steel is van essenhout vervaardigd en is hierdoor robuust.

Dat dit een brede en hoogwaardige vloerschraper is, blijkt wel uit het prijskaartje. Ten opzichte van de twee hierboven besproken varianten is déze variant een stuk prijziger: 38,81 euro. Toch raden wij je aan om dit bedrag voor deze brede vloerschraper te betalen. De kwaliteit is namelijk prima, terwijl de breedte indrukwekkend te noemen is.

Wel moet je rekening met deze breedte houden. Doordat het mes zo breed is, is het lastig om te manoeuvreren met deze vloerschraper. Wij adviseren deze vloerschraper voor rechttoe-rechtaan klussen, maar niet voor klussen waarbij je een gedetailleerde vloerschraper nodig zou hebben. Daarvoor kun je beter voor de Silverline GT43 kiezen.

Graag sluiten we deze review op een positieve wijze af. Daarvoor kijken we graag naar het mes van deze vloerschraper. Dit mes is niet alleen breed, maar is ook gemakkelijk te vervangen. Dit doe je door de twee schroefjes op het blauwe gedeelte los te schroeven. Je trekt het mes nu uit de steel, waarna je een nieuw mes vast kunt zetten. Met dank aan deze snelle wissel voltooi je snel de klus.

Dit is geen goedkope vloerschraper; hij kost bijna 40 euro.

Voordelen
 • Erg breed (50 centimeter)
 • Prima kwaliteit
 • Inclusief steel geleverd
 • Mes is gemakkelijk te vervangen
Nadelen
 • Geen goedkope vloerschraper
 • Niet voor de kleinere klussen geschikt
Conclusie

Het Melkmeisje 925500 is met afstand de beste brede vloerschraper. Deze vloerkrabber heeft een breedte van 50 centimeter, waardoor geen enkele klus teveel gevraagd is. De vloerschraper zorgt snel voor het gewenste resultaat, waarbij de steel ook nog voor het nodige gemak zorgt. Over de kwaliteit van zowel de vloerschraper als de meegeleverde steel zijn wij eveneens enthousiast.

Beste vloerschraper voor de professional – Deckers SDS-MAX Vloerschraper

Sommige mensen kiezen ervoor om zelf een nieuwe vloer te leggen. Dit betekent dat sommige particulieren op zoek zijn naar een geschikte vloerschraper. Aan hen raden wij de bovenstaande varianten aan. Ben je zelf als professional actief in de wereld van vloeren? Dan kun je het beste voor een professionele vloerschraper kiezen.

Wij hebben meerdere professionele vloerschrapers uit mogen proberen. Lang niet alle varianten voldeden aan onze wensen, maar de Deckers SDS-MAX vloerschraper wel. Dit is volgens ons dan ook de beste vloerschraper voor de professional.

Waarom deze vloerschraper voor professionals geschikt is? Dit is onder meer te danken aan de afmetingen van zowel de steel als het mes. Laten we met het mes beginnen; het mes heeft een breedte van maar 15,2 centimeter. Dankzij deze breedte komt deze vloerschraper in veel situaties van pas. Je kunt relatief grote oppervlakten van de vloer bewerken, maar ook in lastig te bereiken hoekjes is de Deckers SDS-MAX vloerschraper ideaal.

Werken met deze vloerschraper doe je bovendien op een aangename manier. De totale lengte van deze vloerschraper is namelijk 63,5 centimeter. Met dank aan deze lengte geniet je optimaal van het hefboomeffect. Dit betekent dat je zelf niet al te veel kracht hoeft te zetten, maar dat de steel + het mes alsnog veel kracht overbrengen.

Volgens Deckers Tools (en ons) is dit een vloerschraper die veelzijdig inzetbaar is. Zo kun je lijmresten van de vloer verwijderen,  coating van de vloer verwijderen, tapijtvloeren verwijderen, pvc verwijderen, vinyl verwijderen, linoleum verwijderen en kurk verwijderen.

Zoals hierboven al gesteld, doe je dit allemaal op een simpele manier. Hoe je dit het beste kunt doen, zie je op de foto hiernaast. Je ziet hierbij een professional aan het werk; de professional houdt de vloerschraper in een bepaalde hoek. Dankzij deze hoek is het mes in staat om onder de lijmresten of overige oneffenheden te ‘glijden’. Door vervolgens druk op de steel te zetten, verwijder je alle oneffenheden snel en gemakkelijk.

Bij deze vloerschraper viel nóg een ding ons op. Het is namelijk mogelijk om het schraperblad te vervangen. Op het moment dat dit blad bot geraakt is, kun je dit blad snel en gemakkelijk vervangen. Aangezien je als professional snel goed werkt af wilt leveren, is dit een ideaal voordeel.

Deckers SDS-MAX vloerschraper beste

Wat wij iets minder ideaal vinden, is het prijskaartje voor deze beste vloerschraper voor de professional. Voor deze vloerschraper betaal je bij onze partner Bol.com namelijk een bedrag van 189,95 euro. Dit is behoorlijk aan de prijs, maar deze vloerschraper staat qua kwaliteit en mogelijkheden aan de eenzame top binnen deze top 5.

Deze vloerschraper is behoorlijk prijzig; je betaalt hier ongeveer 190 euro voor.

Voordelen
 • Geweldige kwaliteit
 • Mes breedte van ruim 15 centimeter
 • Makkelijk in gebruik
 • Vervangbaar schraperblad
 • Veelzijdig inzetbaar
Nadelen
 • Vrij prijzig
Conclusie

De Deckers SDS-MAX vloerschraper is de beste vloerkrabber voor de professional. Als professional zijnde biedt deze vloerschraper alles waar je naar op zoek bent: gemak, veelzijdigheid, snelheid en kracht. Met dank aan het mes en de steel voer je - als professional - elke klus naar wens uit. Een ware aanrader in onze ogen!

Beste goedkope vloerschraper – OrangeBrush Vloerschraper

Ben je bezig met het verwijderen van vloerbedekking? Of wil je hardnekkig vuil van de tegels in je tuin verwijderen? Dit zijn taken waar je een vloerschraper prima voor in kunt zetten. Heb je alleen het idee dat je de vloerschraper niet al te vaak gaat gebruiken? Dan raden wij je de aanschaf van de OrangeBrush vloerschraper aan. Volgens onze test is dit de beste goedkope vloerschraper.

Wat je voor deze vloerschraper moet betalen? Je kunt rekening houden met een investering van slechts 17 euro. Door dit bedrag hadden wij op voorhand geen hoge verwachtingen, maar dat bleek niet terecht te zijn. Deze vloerschraper biedt namelijk de nodige voordelen.

Zo is het fijn dat deze vloerschraper van RVS gemaakt is. Met dank aan dit materiaal is de vloerschraper tegen een stootje bestand, waardoor je de oneffenheden gemakkelijk en snel verwijdert. Overigens beschikt deze vloerschraper over een buigzaam blad; met name voor het verwijderen van gehecht vuil is dit ideaal.

Waar je aan moet denken bij het verwijderen van gehecht vuil? Nou, denk maar eens aan het verwijderen van kauwgom van een terrastegel. Met geen enkel ander product doe je dit op een snelle manier, behalve met de OrangeBrush vloerschraper. Uiteraard is het ook mogelijk om deze vloerschraper binnenshuis te gebruiken.

Wat wij zelf ook handig vinden, is de compactheid van deze vloerschraper. Zo is het mes slechts 8 centimeter breed; je kunt dit mes hierdoor perfect manoeuvreren en in lastige hoekjes gebruiken. Uiteraard heeft deze breedte ook een keerzijde, waarover later meer in deze review.

Ga je graag voor de duurzame keuze? Dan is dit ook een prima vloerschraper. Ten eerste is de kwaliteit prima, waardoor je jarenlang van deze vloerkrabber geniet. Dat is zéker het geval als je deze krabber niet al te vaak gaat gebruiken. Ten tweede is deze vloerschraper voor 17% van gerecycled kunststof gemaakt. Kijk, dat is nog eens een voorbeeld van duurzaamheid.

Houd er wel rekening mee dat dit geen perfecte vloerschraper is. Zo brengt de breedte van 8 centimeter ook een nadeel met zich mee. De vloerschraper is niet geschikt voor grote werkzaamheden.

Daarnaast krijg je bij aanschaf géén steel meegeleverd. Wil je wel een steel bij deze vloerschraper hebben? Je kunt binnen het aanbod van OrangeBrush uit twee stelen kiezen: van 130 centimeter lang of van 150 centimeter lang. Dat is op zich prima, maar je moet wel met een extra investering rekening houden.

Deze goedkope vloerschraper is alleen voor kleine klussen geschikt.

Voordelen
 • Erg goedkoop geprijsd
 • Van RVS vervaardigd
 • Ideaal voor kleinere klussen
 • Van gerecycled materiaal vervaardigd
 • Prima kwaliteit
 • Binnen en buiten te gebruiken
Nadelen
 • Geen steel meegeleverd
 • Niet geschikt voor grote klussen
Conclusie

De OrangeBrush vloerschraper is wat ons betreft de beste goedkope vloerschraper. Deze vloerschraper kost slechts 17 euro, maar is wel van een prima kwaliteit. De vloerschraper is bovendien ideaal voor kleinere werkzaamheden, mede dankzij de mes breedte van 8 centimeter. Houd wel rekening met het ontbreken van een steel.

Koopgids

Spreken de mogelijkheden van een vloerschraper je aan? Dan is het de hoogste tijd om een nieuwe vloerschraper uit te zoeken. Om je hier een extra handje bij te helpen, hebben wij deze koopgids opgesteld.

In deze koopgids bespreken wij de belangrijkste criteria van een vloerschraper. Door juist goed op deze criteria te letten, kies je snel de beste vloerschraper uit.

Gebruiksdoeleinden

Ten eerste zou je goed na moeten denken over de gebruiksdoeleinden. Wil je de vloerschraper gebruiken voor het verwijderen van oneffenheden van de vloer? Dit is bij het neerleggen van een nieuwe vloer maar al te belangrijk.

Of wil je de vloerkrabber graag buiten gebruiken? Ook dat is met bepaalde vloerschrapers mogelijk. Doe dit echter niet zomaar met alle schrapers, aangezien je mogelijk de terrastegels hiermee beschadigt.  

Vloerschraper gebruikersdoeleinden

Breedte

Weet je waar je de vloerschraper voor wilt gaan gebruiken? Dan kun je ook bepalen wat de breedte van de vloerschraper moet zijn. Hierbij valt onderscheid te maken tussen drie gradaties:

 • Smal: met een smal mes geniet je van de gewenste manoeuvreerbaarheid. Daarbij is het ook ideaal dat je met zo’n vloerkrabber in lastige hoekjes werkt.
 • Gemiddeld: een vloerschraper met een gemiddeld mes is in veel situaties te gebruiken. Maar, juist niet voor de klussen waarbij je een smal of breed mes nodig zou hebben.
 • Breed: met een breed mes geniet je van snelheid. Dit is vooral wenselijk als je grotere klussen uit wilt voeren.

Steel

In een ideale wereld beschikt een vloerschraper altijd over een steel. Bij veel varianten krijg je de steel meegeleverd, maar dit is lang niet altijd het geval. Let hier daarom goed op.

Krijg je bij een vloerschraper wel een steel meegeleverd? Dan zou je kritisch naar de steel moeten kijken. Van welk materiaal is de steel vervaardigd? En hoe lang is de steel? Een goede steel is zeker 130 centimeter lang. Voor de langere mensen is het beter om voor een langere steel (150 centimeter) te kiezen.

Mes

Bij het mes moet je niet alleen op de breedte letten, maar ook op het materiaal. In een ideale wereld is een mes van een vloerschraper van een robuust materiaal vervaardigd, zoals RVS.

Ook zou je goed naar het vervangen of slijpen van het mes moeten kijken. Kun je het mes zelf slijpen? Of is het mogelijk om het mes snel/gemakkelijk te vervangen? In principe bestaat op dit gebied geen goed of fout. Het gaat er vooral om dat je makkelijk de beschikking over een scherp mes hebt/krijgt.

Mes vloerschraper

Kwaliteit

Kijk je naar het huidige aanbod van vloerschrapers, zie je veel varianten naar voren komen. Wij hebben echter opgemerkt dat lang niet alle varianten aan de gewenste kwaliteitseisen voldoen. Wij adviseren je hierom het volgende:

 • Kies altijd voor een mes van een A-merk. De merken Het Melkmeisje, Silverline en Deckers Tools leveren prima kwaliteit.
 • Zorg dat je kritisch bent. Bij het uitkiezen van een nieuwe vloerschraper zou je kritisch naar alle bovengenoemde criteria moeten kijken.
 • Kies voor één van bovenstaande varianten. Dat wij uitgerekend deze vijf varianten aanraden, is niet zonder reden. Deze varianten zijn van de gewenste kwaliteit.

Prijskaartje

Hoeveel geld wil en kun je uitgeven aan je nieuwe vloerschraper? Dat is tot slot nog een belangrijk punt waar je goed over na moet denken. Op dit gebied kunnen wij je één ding aanraden: durf te investeren in de beste vloerschraper. Door net iets meer geld uit te geven, geniet je van een vloerkrabber die volledig naar je wens is.

Slotwoord

De aanschaf van een vloerschraper is wat ons betreft aan te raden. Het is een handig, veelzijdig en fijn te bedienen hulpmiddel. Zéker als je voor één van bovenstaande varianten kiest, geniet je van de vele mogelijkheden. Heb je over deze varianten nog vragen? Neem gerust contact op met de klantenservice van onze partners. Wij wensen je graag veel plezier met je nieuwe vloerschraper!

Tresna.nl
Logo