Beste cementmixer

Een cementmixer is een onmisbaar toestel als je zelf metselwerken gaat uitvoeren. Cement is op zich een chemisch bindmiddel, dat in contact met water een zachte specie wordt. Deze specie noemen we mortel en heeft een lijmende kracht. Mortel wordt bovendien hard als het water uit het mengsel verdampt. De combinatie van de lijmkracht en de hardheid zorgt ervoor dat je huizen kunt bouwen die weer en wind doorstaan.

Onze top 5 cementmixers

Afbeelding

Product


Vonroc 1800W

Onze beste koop!

Vonroc 1800W

Beste koop cementmixer

of

Batavia Cementmixer 18V

Batavia Cementmixer 18V

Beste professionele cementmixer op accu

of

Scheppach PM18000D

Scheppach PM18000D

Beste cementmixer met dubbele mengstaaf

of

Powerplus POWE80070

Powerplus POWE80070

Beste budget cementmixer

of

Scheppach Mix 65

Scheppach Mix 65

Beste cementmixer en betonmolen in één

of

Producteigenschappen

ONZE BESTE KOOP

Vonroc 1800W

Beste koop cementmixer

Vonroc 1800W

of

Batavia Cementmixer 18V

Beste professionele cementmixer op accu

Batavia Cementmixer 18V

of

Scheppach PM18000D

Beste cementmixer met dubbele mengstaaf

Scheppach PM18000D

of

Powerplus POWE80070

Beste budget cementmixer

Powerplus POWE80070

of

Scheppach Mix 65

Beste cementmixer en betonmolen in één

Scheppach Mix 65

of

Informatie over cementmixers

Om vlot en soepel met cement te werken en te metselen, moet je basisproduct – de mortel - een goede kwaliteit hebben. Je kunt ervoor kiezen om een zak cement in een mengton te gieten, er water bij te gieten en vervolgens het goedje met een stok te mengen. Hiermee krijg je echter geen goede mortel. Het mengsel is niet homogeen. Op de ene plaats zie je een teveel aan water, terwijl je op de andere plaats net een droge massa blijft behouden. Gebruik je dan toch een dergelijk mengsel, dan is de kwaliteit van je metselwerk niet gelijkmatig goed.

Om van in het begin af aan degelijk metselwerk te leveren, moet je investeren in goed materiaal. Een mengkuip die ruim genoeg is, maar ook een cementmixer waarbij je water en cement in geen tijd tot een mooie egale massa mixt.

Het leuke is bovendien dat je een cementmixer niet alleen kunt gebruiken om mortel te maken. Het is ook een handig instrument om alle spatel producten te bereiden.

Een cementmixer is bijvoorbeeld handig om een grote hoeveelheid verf te mengen tot je een egaal kleurresultaat ziet. Verf bestaat eveneens uit verschillende chemische componenten die gelijkmatig gemixt moeten zijn om een mooi resultaat te verkrijgen.

Daarnaast gebruik je een cementmixer eveneens tijdens pleisterwerken. Pleister is een poeder dat je met water tot een egale specie wil vermengen.

Met een cementmixer ben je productief en professioneel bezig als metselaar. Je bent als het ware een kok die een perfect deeg bereidt om een heerlijke taart te bakken.

Een cementmixer bestaat, net zoals een mixer in de keuken, uit een mixtoestel dat je bijvoorbeeld op netstroom aansluit of dat op een accu werkt, en een of meerdere mixstaven. Met een druk op de knop begin je te mixen, waarna je naar hartenlust kan metselen, schilderen of pleisteren.

In dit artikel hebben we vijf vaak verkochte cementmixers voor jou geselecteerd. We geven duidelijk de voor- en de nadelen van elk model uit onze selectie aan. We hebben gekeken naar de prijs-kwaliteitsverhouding, de duurzaamheid, het comfort en de handigheid van de cementmixers. Sowieso zijn alleen cementmixers met een hoge score op alle vlakken in onze selectie terecht gekomen.

Ben je op zoek naar een cementmixer om klussen snel en met weinig moeite op te knappen, dan raden we je aan onze top 5 en de reviews als leidraad bij je aankoop te gebruiken. Denk hierbij aan de grootte van je project en je eigen kennis van het werken met mengspecies zoals cement, verf of beton. Pas dan kies je de juiste cementmixer voor de juiste klus.

Beste koop cementmixer – Vonroc 1800W

De beste koop als cementmenger is volgens ons de Vonroc 1800W. Met dit toestel is mortel maken een plezier. Je doet het snel en grondig. De mengstaaf heeft een optimale bouw, waardoor je niet alleen de stoffen in het centrum van de mengkuip mixt, maar ook aan de randen. Er blijven geen restjes achter die ongemengd blijven.

De motor heeft een krachtig vermogen van maar liefst 1800W en beschikt over twee versnellingen. Hierdoor kun je bijvoorbeeld eerst traag starten, om daarna de mortel nog eens goed door te mengen op een hoge versnelling. Hierdoor heb je weinig last van rondspattende mortel of verf. Voor ons is de met rubber belegde kabel van 3 meter een groot voordeel. Zo houd je niet alleen het toestel zelf, maar ook de kabel netjes, veilig en schoon op de bouwwerf.

Bij de Vonroc 1800W is beslist aan het gebruiksgemak gedacht. Dankzij de twee handvatten druk je de mixer stevig in de spatelmassa zonder de controle over het toestel te verliezen.

Hiermee komen we bij de nadelen van de Vonroc 1800W. Je moet er op letten dat je de mixstaaf steeds goed schoonmaakt. We hebben de indruk dat er vaak specie blijft hangen aan de staaf. Verder is het toestel met een gewicht van 7,8 kilo behoorlijk zwaar.

Het gewicht van 7,8 kilo.

Voordelen
 • Krachtige motor
 • Mengt grondig
 • 2 versnellingen
 • 2 handvatten
Nadelen
 • Zwaar
 • Grote mengkuip nodig
Conclusie

Dit product is vooral geschikt voor wie de beste koop als cementmixer zoekt. Met de Vonroc 1800W mix je substanties grondig en krachtig. Zowel de motor als de mengstaaf zijn van goede kwaliteit. Hou er rekening mee dat je dit toestel vooral gebruikt om grotere massa’s te mengen, je investeert dan ook best in een grote mengkuip.

Beste professionele cementmixer op accu – Batavia Cementmixer 18V

Ben je op zoek naar een cementmixer om intensief te gebruiken, ook op plaatsen waar er geen stopcontacten voorzien zijn? Dan raden we je aan de Batavia Cementmixer met een 18V accu te kopen. Dit is een cementmixer die voor grote verbouwklussen geschikt is of waar je als professionele metselaar of stukadoor je voordeel mee doet.

 Wat meteen opvalt is de soepelheid van de motor. Dat je een soft start hebt met een variabele snelheidsregeling is een groot voordeel. Daardoor vangt het toestel grote schokken op terwijl je begint te mixen. Daarna schakel je over op volle snelheid. Dit vermindert het opspatten van bijvoorbeeld verf of pleister.

Het toestel heeft een gewicht van 4,2 kg. Dit is heel licht voor een cementmixer. Op deze Batavia sluit je mengstaven van de maat M14 aan (zie koopgids). Dit is een standaardmaat geschikt voor heel universele werken. Je kunt dan ook verf, lijm, cementmortel of pleister mengen. Verder spaart het toestel je handen, want de handvatten zijn belegd met soft grip rubber. Je houdt het toestel tijdens het mixen steeds goed onder controle.

Hiermee komen we bij de nadelen van de Batavia Cementmixer 18V. Het is sowieso een toestel met heel weinig nadelen, maar we vinden het jammer dat je geen draagtas of weinig andere accessoires meegeleverd krijgt. Verder moet je rekening houden met de beperkingen van een toestel op accu. Zo moet je er op letten dat de batterij steeds goed opgeladen is vooraleer je aan de klus begint. Dit is natuurlijk geen nadeel van het toestel an sich, maar we vermelden het er toch even bij.

Weinig accessoires meegeleverd bij de aankoop.

Voordelen
 • Soft start
 • Schokdempende handvatten
 • Geschikt voor cement, lijm en verf
Nadelen
 • Geen accessoires zoals een draagkoffer
Conclusie

Dit product is vooral geschikt voor wie de handigste cementmixer voor professioneel gebruik zoekt. De Batavia heeft een krachtige motor en mixt soepel species op verschillende snelheden. De mengstaaf is prima gebouwd en zorgt voor een egale mix.

Beste cementmixer met dubbele mengstaaf – Scheppach PM18000D

Ben je op zoek naar een toestel om grote hoeveelheden mortel te maken, en wil je het mengtoestel gebruiken om bijvoorbeeld kleverige stoffen en andere species te mixen? Dan is de Scheppach PM18000D is een vrij goedkope betonmixer die je klus toch perfect klaart. Dit gebeurt grotendeels dankzij de krachtige dubbele mengstaaf. Het grote voordeel hiervan is dat je je mengsel nog heviger en egaler kunt mixen. 

De beide mengstaven draaien hierbij in een tegenovergestelde richting. Je hebt twee grote draaisnelheden die gaan van 0 tot 450 omwentelingen per minuut en van 0 tot 790 omwentelingen per minuut. Binnen deze snelheden kun je het toerental dan nog variabel regelen. Daardoor vind je een perfecte balans voor welk materiaal je ook wil mengen, of het nu verf, lijm, pleister of mortel is.

De schakelaar van dit toestel is handig in het rechterhandvat ingebouwd. Dit maakt het gemakkelijk om het toestel tegelijk te richten en te bedienen. De mengstaven vangen de schokken op. Tegelijk kun je de mengstaven eenvoudig uit het toestel wegnemen om ze schoon te maken na het werk.

Hiermee komen we bij de nadelen van de Scheppach PM1800D. Het is om te beginnen een toestel dat je gebruikt voor zware werkzaamheden, niet zomaar voor lichte of eenmalige klusjes in huis. Voor dit laatste is de Scheppach PM1800D een beetje te zwaar. Wat we verder jammer vinden is dat er geen bumpers (zie koopgids) voorzien zijn. Daardoor is het toestel niet zo goed beschermd tegen eventuele schokken als je tijdens het mixen ergens tegenaan stoot. Bovendien maakt het toestel ook redelijk wat lawaai. De soft grip handgrepen mochten voor ons nog wat groter zijn.

Het toestel is erg lawaaierig.

Voordelen
 • Dubbele mixer
 • Soft grip handgrepen
 • 1800 watt
 • Schokdempers
Nadelen
 • Zwaar
 • Vooral voor grote werkzaamheden
Conclusie

Dit product is vooral geschikt voor wie de beste koop als dubbele cementmixer zoekt. Met dit toestel mix je in een handomdraai grote hoeveelheden mortel of verf.

Beste budget cementmixer – Powerplus POWE80070

De Powerplus POWE80070 is de beste koop als je budget voor een cementmixer om en bij de €50 ligt. Het toestel heeft een vermogen van 1200 watt, wat ruim voldoende is om bijvoorbeeld lichte hoeveelheden mortel, maar ook verf, vernis, pleister of lijm te mengen. Afhankelijk van het product dat je wenst te mixen, kun je hiervoor de snelheid variabel instellen.

Dankzij het vermogen van 1200 watt, is het toestel best wel een krachtpatser. De betonmixer ligt eveneens goed in de hand. Het gemotoriseerde deel van het toestel en de mengstaaf zijn uit aluminium gemaakt. De schakelaar om de snelheid te regelen is in het rechterhandvat ingebouwd, waardoor je tijdens het mixen handig de snelheid kunt aanpassen. Tijdens het mixen houd je het toestel goed onder controle.

Hiermee komen we bij de nadelen van de Powerplus POWE80070. Om te beginnen maakt het toestel heel wat lawaai. Eveneens noteren we dat de motor zelf niet zo goed beschermd is tegen opspattende materialen. Bovendien is het jammer dat het toestel geen soft grip rubber handgrepen heeft. De mengstaaf die je bij het toestel geleverd krijgt, is handig en sterk, maar heeft ook zijn zwakke punten. Vooral als je mengsel heel dik is, krijgt de mengstaaf het hard te verduren op de laspunten.

De meegeleverde mengstaaf is qua kwaliteit matig.

Voordelen
 • Variabele snelheid
 • Vermogen van 1200 Watt
 • Voordelig geprijsd
 • Voor lichte en zware stoffen
Nadelen
 • Lawaaierig
 • Geen soft grip
Conclusie

Dit product is vooral geschikt voor wie de beste betonmixer op de markt zoekt voor een prijs van ongeveer €50. Binnen deze prijsklasse is het vermogen van 1200 watt logisch en geschikt voor lichtere toepassingen. Het toestel maakt behoorlijk wat lawaai, en we vinden het jammer dat de handvatten niet belegd zijn met soft grip rubber.

Beste cementmixer en betonmolen in één – Scheppach Mix 65

Wens je je eigen woning zelf te bouwen of wil je andere grote metsel klussen aanpakken, dan is het eveneens een optie om te investeren in een heuse betonmolen als cementmixer. Voor een budget van ongeveer €250 heb je al een degelijke betonmolen in huis en je wint de investering zo uit als je zelf metselt in plaats van de klus aan een professioneel bouwbedrijf over te laten.

De beste koop als betonmolen is voor ons de Scheppach Mix 65. Dit toestel ligt goed qua prijs en heeft diverse extra features als instapmodel. Het toestel maakt 27,5 omwentelingen per minuut om en heeft een mengtrommel van 63 liter. Het is verder een handige en gemakkelijk verplaatsbare betonmolen. En wat gaat er nu boven het geluid van een rustig draaiende betonmolen terwijl je een klus aan het opknappen bent?

Hou er natuurlijk best rekening mee dat deze betonmolen voor veel klussen te groot is. Een betonmolen is niet geschikt om mengsels zoals pleister of lijm te mengen.

Enkel voor grote bouwklussen.

Voordelen
 • Ligt goed qua prijs
 • Mengton van 63,5 kilogram
 • Gemakkelijk verplaatsbaar
Nadelen
 • Niet geschikt om pleister of lijm te mengen
 • Groot in vergelijking met een mixtoestel
Conclusie

Dit product is vooral geschikt voor wie in plaats van een cementmixer liever gewoon een betonmolen koopt. De Scheppach Mix 65 is een interessant instapmodel als betonmolen en laat je toe om in geen tijd grote hoeveelheden beton, mortel of chape te mengen.

Koopgids

Nu we de beste cementmixers op de markt besproken hebben, is het tijd voor de koopgids. Hierin staan we wat langer stil bij de kenmerken waarop je moet letten als je een cementmixer koopt. Ben je nog niet helemaal zeker van je keuze, dan helpt de koopgids je om een goed zicht te krijgen op de eigenschappen waaraan een cementmixer moet voldoen.

Wil je een cementmixer kopen voor persoonlijk gebruik of voor professionele doeleinden, dan moet je alle aspecten en eigenschappen van het toestel goed bekijken. We zetten hier even de belangrijkste eigenschappen van een cementmixer op een rij.

Cementmixer, verfmixer of betonmixer, wat kies je?

In dit artikel hebben we het over cementmixers. Er bestaan inderdaad andere benamingen zoals betonmixers of verfmixers. Veel toestellen zijn universeel en kun je voor verschillende spatelproducten gebruiken. Sommige toestellen zijn echter door de bouw van de het toestel en de mixstaaf het beste geschikt om cement te mixen. In dit artikel leggen we ons in hoofdzaak toe op cementmixers.

Ben je van plan om een cementmixer te kopen, dan kies je in de meeste gevallen een combinatie van een toestel en een mixstaaf. Je kunt er voor opteren om een toestel apart te kopen en daarnaast een of meerdere mixstaven te kopen.

Ergonomie

Ergonomie is belangrijk als je een cementmixer kiest. Je moet het toestel stevig in de spatelmassa kunnen drukken en ervoor zorgen dat je de volledige massa homogeen mixt. Je krijgt hierbij behoorlijk wat trillingen te verwerken.

Let er daarom op dat de handvatten stevig zijn en bijvoorbeeld belegd zijn met soft grip rubber. Daarnaast zijn ingebouwde schokdempers ook altijd mooi meegenomen

Ergonomie cementmixer

Versnellingen

Heeft de cementmixer verschillende versnellingen? Dit bekijk je best even vooraleer je beslist een cementmixer te kopen. Een lage versnelling is handig om een grof mengsel te mixen, terwijl een hoge versnelling handig is om een fijn mengsel goed door te mengen. Bij sommige toestellen merk je een draaischakelaar, waarbij je traploos van de ene versnelling naar de andere gaat. Is dit niet het geval, dan moet je toch minstens tussen twee vast ingestelde snelheden kunnen kiezen.

Soft start of zachte start

Een soft start is meer dan een feature om het gebruik van een cementmixer gemakkelijk te maken. Dankzij de soft start vermijd je dat de massa uit de mengkuip spat. Je begint eerst met zacht te mixen, waarna het toestel de snelheid geleidelijk aan verhoogt.

Vermogen

Wens je een cementmixer te kopen, dan moet je er rekening mee houden dat er toestellen met een verschillend vermogen bestaan. Om massa’s tot 60 kg te mixen, moet je een toestel hebben met een vermogen tot 1300W.

De bouw van de cementmixer

Let altijd op de bouw en het ontwerp van de cementmixer. Typisch zijn in elk geval de twee handgrepen, waarmee je het toestel en de mixstaaf naar beneden in de mengkuip drukt. Het is handig als de aan-uitknop zich op een van de handvatten bevindt.

Verder is het een must dat de handvatten met soft grip rubber belegd zijn of dat er een andere vorm van schokdemping ingebouwd is.

Slotwoord

Hiermee zijn we op het einde van dit artikel gekomen. We hopen dat we je heel wat informatie hebben kunnen bijbrengen over cementmixers. Een cementmixer kiezen is inderdaad niet zo gemakkelijk. Het komt erop aan goed na te denken over hoe je precies wil werken. Natuurlijk moet je stilstaan bij welk budget je wil uitgeven. Hoe vaak je een cementmixer gebruikt en voor welke hoeveelheden of soorten specie het toestel geschikt moet zijn, bepaalt eveneens mee de keuze. Wil je uit nieuwsgierigheid gewoon dit werktuig hebben? Of ken je de kneepjes van het vak als metser of stukadoor en wil je meteen een professionele cementmixer? Het zijn allemaal factoren die hun rol spelen.

Heb je nog bepaalde vragen over cementmixers, aarzel dan niet en contacteer de klantendienst van onze partners. Ze helpen je graag verder met de keuze van de juiste cementmixer. Zo kies je helemaal uit je luie stoel een cementmixer die geschikt is voor jou. Misschien gebruik je ooit samen met je kleinkinderen deze cementmixer om klussen op te knappen. Veel succes met de aankoop van jouw nieuwe cementmixer!

Tresna.nl
Logo