Altrex ladders

Een huishoudtrapje of een ladder is in ongelooflijk veel situaties een welkome oplossing. Als je thuis de ramen wilt gaan zemen, komt een huishoudtrapje van pas. Als je echter de dakgoot wilt wassen, komt een lange ladder van pas.

Dergelijke voorbeelden geven aan dat ladders multifunctioneel ingezet kunnen worden. Dat betekent direct ook dat het elk huishouden aan te raden is om te investeren in een lader. Dat geldt overigens niet alleen voor huishoudens. Nee, ook professionals en doe-het-zelvers hebben baat bij een kwalitatief goede en betrouwbare ladder.

Een goede ladder moet aan enkele kenmerken voldoen. Hierbij kan je denken aan de volgende eigenschappen:

 • De ladder moet stevig staan
 • De ladder moet veel gewicht kunnen dragen
 • De ladder moet makkelijk in te klappen zijn

Met name het aspect ‘veiligheid’ is van belang bij ladders. Als jij op een paar meter hoogte werkzaamheden uit moet voeren, is het prettig als je blindelings op de ladder kan vertrouwen. Mede hierdoor zijn er strenge kwaliteitseisen gesteld aan ladders. Hier heeft zelfs de Europese Commissie zich mee bemoeid, in de vorm van EN 131. In dit rapport staan alle eisen gesteld waar een veilige ladder aan moet voldoen. Elke ladder op de Europese markt heeft dan ook aan deze kwaliteitsnorm voldaan.

Altrex Altrex

Momenteel zijn er meerdere fabrikanten van ladders. Daarbij zijn onder andere Hailo, Wakü en Telesteps grote namen. De grootste, en meest bekendste, fabrikant van ladders is echter Altrex.

Altrex ontwerpt en fabriceert vele verscihllende soorten ladders. Bij al deze ladders vormt de veiligheid het uitgangspunt. Elke ladder van Altrex voldoet aan de strengste kwaliteitseisen. Daarnaast is het assortiment van Altrex momenteel gigantisch breed.

Bij de onderstaande ladders kijken we naar de eigenschappen van het product, de bijbehorende voordelen en de toepassingen waarvoor de ladder geschikt is. Als je besluit om een ladder van Altrex aan te schaffen, weet je in ieder geval zeker dat je goed zit. De ladders zijn betrouwbaar en veilig. Elke doe-het-zelver en professional kan vertrouwen op de kwaliteiten van Altrex ladders.

Altrex trap (dubbele trap)

Een van de bekendste trappen in het assortiment van Altrex is de Altrex dubbele trap. Altrex heeft deze lijn van trappen zelf de namen ‘Falco’, ‘Taurus’ en ‘Sierra’ gegeven. Deze trappen zijn bestemd voor professionals, maar zijn daarmede ook uitermate geschikt voor doe-het-zelvers.

Het kenmerk van deze dubbele trap is het feit dat de trap van twee kanten oploopbaar is. Dat heeft een grote flexibiliteit tot gevolg. Zoals we hierboven al aangaven, zijn er drie verschillende varianten van de dubbele trap. Hieronder bespreken we per soort de eigenschappen en bijbehorende voordelen.

Altrex Falco Dubbele Trap

Altrex Falco Trap - Dubbel oploopbaar - 2 x 10 treden

Altrex Falco Trap – Dubbel oploopbaar – 2 x 10 treden

De Altrex Falco Dubbele trap is met name bestemd voor professioneel gebruik. Ook bij deze trap heeft de nadruk gelegen op de veiligheid. De Altrex Falco Dubbele trap heeft bijvoorbeeld een slim scharniersysteem, waardoor je nooit je vingers kan beknellen.

Ook zijn de treden verstevigd en heeft de trap anti-slip voeten, waardoor je te allen tijde veilig staat. Tot slot willen we de druk vaste spreidbeveiliging aanstippen. Door deze beveiliging is het niet mogelijk dat de trap ongewild in kan klappen.

Deze trap is verkrijgbaar in verschillende soorten varianten. Het onderscheid tussen die varianten heeft te maken met het aantal treden. Bij de Altrex Falco dubbele trap heb je de keuze uit de volgende varianten:

 • Altrex Falco Dubbele Trap 2 x 2 treden (2,45 meter)
 • Altrex Falco Dubbele Trap 2 x 3 treden (2,70 meter)
 • Altrex Falco Dubbele Trap 2 x 4 treden (2,95 meter)
 • Altrex Falco Dubbele Trap 2 x 5 treden (3,20 meter)
 • Altrex Falco Dubbele Trap 2 x 6 treden (3,40 meter)
 • Altrex Falco Dubbele Trap 2 x 8 treden (3,90 meter)
 • Altrex Falco Dubbele Trap 2 x 10 treden (4,35 meter)

Tussen haakjes staat de maximale werkhoogte per soort.

► Bekijk de actuele prijs op Bol.com

Altrex Taurus Dubbele Trap

Altrex Taurus Trap - Dubbel oploopbaar - 2 x 8 treden

Altrex Taurus Trap – Dubbel oploopbaar – 2 x 8 treden

Een andere variant van de dubbele trap in het assortiment van Altrex heeft de naam ‘Taurus’ gekregen. Deze trap lijkt in de basis veel op bovenstaande Falco dubbele trap.

De Altrex Taurus Dubbele Trap is echter op bepaalde punten iets verschillend. De Taurus is overigens ook specifiek ontwikkeld met het oog op professioneel gebruik.

Als we de Falco en de Taurus met elkaar vergelijken, vallen enkele verschillen direct op. Allereerst het gewicht. De Falco Dubbele Trap is iets lichter dan de Taurus Dubbele trap. Daarentegen hebben de treden van de Taurus een zogeheten dubbel kokerprofiel. Hierdoor is de Taurus Dubbele Trap iets stabieler dan de Falco Dubbele trap.

De Altrex Taurus Dubbele Trap is ook in vele varianten verkrijgbaar:

 • Altrex Taurus Dubbele Trap 2 x 2 treden (2,45 meter)
 • Altrex Taurus Dubbele Trap 2 x 3 treden (2,70 meter)
 • Altrex Taurus Dubbele Trap 2 x 4 treden (2,95 meter)
 • Altrex Taurus Dubbele Trap 2 x 5 treden (3,20 meter)
 • Altrex Taurus Dubbele Trap 2 x 6 treden (3,40 meter)
 • Altrex Taurus Dubbele Trap 2 x 7 treden (3,65 meter)
 • Altrex Taurus Dubbele Trap 2 x 8 treden (3,90 meter)
 • Altrex Taurus Dubbele Trap 2 x 10 treden (4,35 meter)
 • Altrex Taurus Dubbele Trap 2 x 12 treden (4,80 meter)

Tussen haakjes staat de maximale werkhoogte per soort.

► Bekijk de actuele prijs op Bol.com

Altrex Sierra Dubbele Trap

Dubbele trap Altrex SierraDe laatste trap in het rijtje ‘Dubbele Trap’ heeft de naam Sierra gekregen. Deze trap is specifiek gemaakt voor de professionals, maar deze trap is ook geschikt voor klusjes in en rondom het huis.

De trap is licht van gewicht en is dus ook aan twee zijden oploopbaar. Een voordeel van de treden van de Sierra is het feit dat de treden gepopt zijn. Dit betekent dat de treden snel vervangen kunnen worden, indien dit nodig is.

Ook is er duidelijk aan de veiligheid gedacht bij de Sierra Dubbele Trap. Deze trap heeft ook de beschikking over een veilig scharniersysteem, waardoor de vingers niet bekneld kunnen raken.

De Sierra Dubbele Trap is in de volgende varianten verkrijgbaar:

 • Altrex Sierra Dubbele Trap 2 x 3 treden (2,70 meter)
 • Altrex Sierra Dubbele Trap 2 x 4 treden (2,95 meter)
 • Altrex Sierra Dubbele Trap 2 x 5 treden (3,20 meter)
 • Altrex Sierra Dubbele Trap 2 x 6 treden (3,40 meter)

Tussen haakjes staat de maximale werkhoogte per soort.

► Bekijk de actuele prijs op Coolblue.nl

Altrex Huishoudtrap

Altrex Giant Huishoudtrap - 2 treden

Altrex Giant Huishoudtrap – 2 treden

In en rondom het huis zijn er vele klusjes denkbaar waarbij een huishoudtrap uitermate praktisch is. Mede daarom hebben veel huishoudens in Nederland een huishoudtrap aangeschaft. Altrex heeft ook enkele interessante huishoudtrappen in het assortiment.

Hieronder staan de vier verschillende huishoudtrappen van Altrex. Ook bij deze trappen heeft de nadruk gelegen op veiligheid en compactheid.

Giant huishoudtrap

Graag willen we allereerst de Giant huishoudtrap aanstippen. De naam klopt echter niet bij deze trap. Deze trap is niet namelijk niet ‘giant’; de trap is de kleinste verkrijgbare huishoudtrap in het assortiment van Altrex.

De Giant Huishoudtrap is een zeer compacte huishoudtrap. De Giant huishoudtrap is ook maar verkrijgbaar in één variant. Deze huishoudtrap is enkel en alleen verkrijgbaar met 2 treden. De trap is aan één kant oploopbaar en is gemakkelijk op te klappen.

De treden van de Giant huishoudtrap zijn erg veilig, mede dankzij het aanwezige anti slipprofiel.

► Bekijk de actuele prijs op Bol.com

Cromato Silver huishoudtrap

Cromato silver huishoudtrapDe Cromato Silver huishoudtrap is vervaardigd van staal en is daarmee een zeer stabiele trap. De Cromato Silver huishoudtrap is stabiel, veilig en stevig. Dankzij de grote treden, inclusief antislip, sta je altijd stevig op de trap.

Deze huishoudtrap heeft tevens een hoge steunbeugel, waarmee de grip nog verder verbeterd wordt. Een ander positief punt hiervan is dat je ook nog kan zitten op deze huishoudtrap.
Voor elke klus in en rondom het huis is deze huishoudtrap uitermate geschikt.

De Cromato Silver huishoudtrap is verkrijgbaar in een variant met 2 treden en een variant met 3 treden.

► Bekijk de actuele prijs op Bol.com

Lima huishoudtrap

Altrex lima huishoudtrapEen andere huishoudtrap die geschikt is voor particulier gebruik, is de Lima huishoudtrap. Ook bij deze trap van Altrex is alle aandacht uitgegaan naar een veilige, stevige en betrouwbare trap.

De Lima huishoudtrap treden die zijn afgerond, waardoor je er prettig tegen aan kan leunen. Ook de voeten van deze huishoudtrap hebben een antislip laag en verkrijg je een optimale steun door de kniebeugel.

De Lima huishoudtrap is verkrijgbaar in drie verschillende varianten:

 • Lima huishoudtrap 4 treden (2,80 meter)
 • Lima huishoudtrap 5 treden (3,00 meter)
 • Lima huishoudtrap 6 treden (3,25 meter)

Tussen haakjes staat de maximale werkhoogte per soort.

► Bekijk de actuele prijs op Coolblue.nl

Double Decker huishoudtrap

Altrex Double Decker Huishoudtrap - 4 treden

Altrex Double Decker Huishoudtrap – 4 treden

De Double Decker huishoudtrap van Altrex is de grootste en veiligste huishoudtrap in het assortiment. De trap is van aluminium gemaakt en heeft daardoor een laag gewicht.

De treden van deze huishoudtrap zijn uniek. De treden zijn namelijk dubbel, waardoor je twee keer zoveel ruimte hebt om te staan. Ook zijn de treden en het bovenste bordes bedekt met een anti slip laag.

Een andere handige feature is de SmartBox. Dit is een klein opbergvakje aan de bovenkant van de ladder, waarin je bijvoorbeeld gereedschap of een spons kan bewaren. Hiermee wordt het gebruiksgemak optimaal verbeterd.

De Double Decker huishoudtrap is verkrijgbaar in meerdere varianten:

 • Double Decker huishoudtrap 3 treden (2,60 meter)
 • Double Decker huishoudtrap 4 treden (2,80 meter)
 • Double Decker huishoudtrap 5 treden (3,00 meter)
 • Double Decker huishoudtrap 6 treden (3,25 meter)
 • Double Decker huishoudtrap 7 treden (3,45 meter)
 • Double Decker huishoudtrap 8 treden (3,65 meter)

► Bekijk de actuele prijs op Coolblue.nl

Altrex ladder

Een uitschuifbare ladder is uitermate handig voor particulier gebruik, maar ook voor professioneel gebruik. Een timmerman, een loodgieter en een schilder; al deze professionals hebben een uitschuifbare ladder nog.

Een ladder is echter niet zomaar een ladder. Nee, er zit gigantisch veel verschil tussen verschillende ladders. Hieronder staan enkele ladders kort besproken, waarbij er zowel opsteekladders, schuifladders als enkele ladders naar voren komen.

Nevada opsteek ladder

Altrex NevadaDe Nevada opsteek ladder is uitermate geschikt voor professionals die veelvuldig gebruik moeten maken van een ladder. Dergelijke professionals hebben baat bij een stevige, veilige en lange ladder. De Nevada opsteek ladder voldoet aan al deze wensen.

De Nevada opsteek ladder kan simpel verlengd worden; het is een kwestie van duwen. De maximale uitgeschoven lengte van de ladder is 7,10 meter bij de 2 x 14 sporten variant.
Als je zo hoog staat, wil je uiteraard wel het gevoel van veiligheid hebben. Met behulp van de te vergrendelen ladder delen komt dat wel goed. Je kan alle delen vergrendelen, zodat de ladder niet in kan zakken.

De afstand tussen twee treden is bij deze ladder 28 centimeter. Hierdoor kan je fijn tegen de treden aanleunen. Dat wordt nog eens versterkt door de hoge sporten van 30 millimeter.

De Nevada opsteek ladder is in drie verschillende varianten verkrijgbaar:

 • Nevada opsteek ladder 2 x 10 sporten (6,05 meter)
 • Nevada opsteek ladder 2 x 12 sporten (7,10 meter)
 • Nevada opsteek ladder 2 x 14 sporten (7,90 meter)

Tussen haakjes staat de maximale werkhoogte per soort.

► Bekijk de actuele prijs op Bol.com

Mounter schuifladder

Mounter schuifladder - 2 x 16 sporten

Mounter schuifladder – 2 x 16 sporten

Voor sommige beroepen is het noodzakelijk om op grote hoogtes te werken. Met de Mounter schuifladder kom je gemakkelijk op een dergelijke hoogte. De Mounter ladder heeft een uniek touwoptreksysteem. Met dit systeem kan je simpel de schuifladder uit schuiven.

De Mounter schuifladder heeft ook de beschikking over een vergrendelde schommelhaak. Hiermee kan je er voor zorgen dat de ladder vergrendeld is en dus niet in kan zakken.

Met deze schuifladder kom je tot grote hoogtes, voornamelijk dankzij de sportafstand van 27 centimeter. In combinatie met vergelijkbare ladders is de sportafstand erg ruim.

De treden van deze ladder zijn bovendien voorzien van antislip lagen. Je kan deze ladder in drie verschillende varianten aanschaffen:

 • Mounter schuifladder 2 x 16 sporten (8,75 meter)
 • Mounter schuifladder 2 x 18 sporten (9,55 meter)
 • Mounter schuifladder 2 x 20 sporten (10,60 meter)

Tussen haakjes staat de maximale werkhoogte per soort.

► Bekijk de actuele prijs op Bol.com

Nevada enkel rechte ladder

Altrex Nevada enkele rechte ladderWil je tot maximaal 6,7 meter kunnen werken? En wil je daarbij geen uitschuifladder hebben? Dan is de Nevada enkel rechte ladder iets voor jou.
Deze ladder is in 6 varianten te verkrijgen:

 • Nevada enkel rechte ladder 1 x 8 sporten (3,40 meter)
 • Nevada enkel rechte ladder 1 x 10 sporten (4,00 meter)
 • Nevada enkel rechte ladder 1 x 12 sporten (4,50 meter)
 • Nevada enkel rechte ladder 1 x 14 sporten (5,05 meter)
 • Nevada enkel rechte ladder 1 x 16 sporten (5,60 meter)
 • Nevada enkel rechte ladder 1 x 20 sporten (6,70 meter)

Tussen haakjes staat de maximale werkhoogte per soort.

Als je voor de onderste variant kiest, kan je tot op 6,7 meter hoogte werken. Hierbij hoef je geen delen uit te schuiven. Bovendien heeft deze ladder een fijn profiel met ERGO-grip, waardoor je de ladder op een fijne manier vast kan pakken.

Aan het sta comfort is ook gedacht, onder andere in de vorm van anti slip sta vlakken en extra hoge sporten van 30 millimeter.

► Bekijk de actuele prijs op Bol.com

Atlas enkel rechte ladder

Altrex Atlas Bouwladder - 1 x 14 sporten

Altrex Atlas Bouwladder – 1 x 14 sporten

Sommige professionals zijn gebaat bij een simpele doch lange ladder. Met de Atlas enkel rechte ladder zit je in dat geval goed. Deze ladder is specifiek bestemd voor professioneel gebruik en aan de veiligheid is bij elk aspect nagedacht.

De ladder is erg licht van gewicht dankzij de aluminium constructie. Het brede oppervlak van de treden zorgt voor een fijne sta positie. Bovendien hebben de treden een anti slip laag, waardoor je stevig staat.

De Atlas enkel rechte ladder is verkrijgbaar in vier verschillende varianten:

 • Atlas enkel rechte ladder 1 x 10 sporten (3,85 meter)
 • Atlas enkel rechte ladder 1 x 12 sporten (4,35 meter)
 • Atlas enkel rechte ladder 1 x 14 sporten (4,90 meter)
 • Atlas enkel rechte ladder 1 x 16 sporten (5,40 meter)

Tussen haakjes staat de maximale werkhoogte per soort.

► Bekijk de actuele prijs op Bol.com

All Round enkel recht ladder

Altrex all round rechte ladderDe bovenstaande ladder was specifiek bestemd voor professioneel gebruik. De All Round enkel recht ladder is door Altrex echter ontwikkeld voor particulier gebruik. Met deze ladder kan je klusjes in en rondom het huis voltooien.

De ladder neemt weinig ruimte in beslag, waardoor je deze makkelijk ergens op kan bergen. De treden zijn bovendien breed te noemen en dankzij de anti slip laag sta je altijd stevig.

De All round enkel recht ladder is verkrijgbaar in drie verschillende varianten:

 • All Round enkel recht ladder 1 x 8 sporten (3,00 meter)
 • All Round enkel recht ladder 1 x 10 sporten (3,50 meter)
 • All Round enkel recht ladder 1 x 12 sporten (4,00 meter)

Tussen haakjes staat de maximale werkhoogte per soort.

► Bekijk de actuele prijs op Bol.com

Altrex reformladder

Een uniek soort ladder is de zogeheten reformladder. Deze ladder heeft enkele bijzondere eigenschappen, waaronder een loopoppervlakte aan twee kanten. Je kan een reformladder tegen de muur aan zetten, maar je kan hem ook vrijstaand gebruiken.

De reformladders van Altrex zijn gericht op het professionele gebruik. Echter zijn er ook twee varianten die puur bestemd zijn voor het particuliere gebruik. Allereerst willen we je graag een video laten zien van Altrex. Hierin wordt duidelijk weergegeven hoe je de reformladder om kan toveren naar een vrijstaande ladder:

Mounter reformladder

Altrex mounter reformladderDe Mounter reformladder is uitermate geschikt voor professionals. De professionals kunnen genieten van een multifunctionele ladder. Je kan deze ladder namelijk tegen een muur aanzetten, maar je kan hem ook uitklappen waardoor je hem vrijstaand kan gebruiken.

De Mounter heeft een ruime sportafstand van 27 centimeter en komt daardoor erg hoog. Met de grootste variant heb je een werkhoogte van 10,10 meter. Een bijkomend voordeel is dat deze reformladder erg licht van gewicht is.

Ook aan de veiligheid is uiteraard gedacht. Deze ladder heeft bijvoorbeeld een druk vaste spreidbeveiliging en een breed anti slip sta vlak.

De Mounter reformladder is in vele varianten verkrijgbaar:

 • Mounter reformladder 2 x 8 sporten (4,80 meter)
 • Mounter reformladder 2 x 10 sporten (5,90 meter)
 • Mounter reformladder 2 x 12 sporten (6,90 meter)
 • Mounter reformladder 2 x 14 sporten (7,70 meter)
 • Mounter reformladder 3 x 8 sporten (6,15 meter)
 • Mounter reformladder 3 x 10 sporten (7,70 meter)
 • Mounter reformladder 3 x 12 sporten (8,80 meter)
 • Mounter reformladder 3 x 14 sporten (10,10 meter)

Tussen haakjes staat de maximale werkhoogte per soort.

► Bekijk de actuele prijs op Bol.com

Nevada reformladder

Altrex Nevada Reformladder - 3 x 12 sporten

Altrex Nevada Reformladder – 3 x 12 sporten

Een andere variant van de reformladder binnen het assortiment van Altrex is de Nevada reformladder. Deze ladder heeft een stevige greep dankzij een ergonomische vormgeving. Ook is deze ladder uitermate veilig, mede dankzij grote anti slip vlakken en een druk vaste spreidbeveiliging.

De Nevada reformladder lijkt eigenlijk erg op de Mounter reformladder. Op detailniveau zitten er echter wel enkele verschillen:

 • De Mounter reformladder is lichter van gewicht
 • De Nevada reformladder heeft grotere sporten
 • De Mounter reformladder heeft een touwoptreksysteem
 • De Nevada reformladder heeft een duwsysteem

De Nevada reformladder is ook in meerdere varianten verkrijgbaar:

 • Nevada reformladder 2 x 8 sporten (4,90 meter)
 • Nevada reformladder 2 x 10 sporten (6,05 meter)
 • Nevada reformladder 2 x 12 sporten (7,10 meter)
 • Nevada reformladder 2 x 14 sporten (7,90 meter)
 • Nevada reformladder 3 x 8 sporten (6,65 meter)
 • Nevada reformladder 3 x 10 sporten (8,30 meter)
 • Nevada reformladder 3 x 12 sporten (9,10 meter)
 • Nevada reformladder 3 x 14 sporten (10,20 meter)

Tussen haakjes staat de maximale werkhoogte per soort.

► Bekijk de actuele prijs op Bol.com

Rocky reformladder

Altrex Rocky ReformDe Rocky reformladder heeft een maximale lengte van 8,90 meter en is daarmee uitermate geschikt voor professioneel gebruik. Op een dergelijke hoogte wil je uiteraard wel veilig werken. Dat is zeker het geval bij deze reformladder van Altrex. Met onder andere de druk vaste spreidbeveiliging voel je je altijd veilig.

Het profiel van deze reformladder is kokerachtig, waardoor je overal en altijd een goede grip hebt. De Rocky reformladder is in enkele varianten verkrijgbaar:

 • Rocky reformladder 2 x 10 sporten (5,85 meter)
 • Rocky reformladder 2 x 12 sporten (6,65 meter)
 • Rocky reformladder 2 x 14 sporten (7,80 meter)
 • Rocky reformladder 3 x 10 sporten (7,80 meter)
 • Rocky reformladder 3 x 12 sporten (8,90 meter)

Tussen haakjes staat de maximale werkhoogte per soort.

► Bekijk de actuele prijs op Bol.com

Atlantis reformladder

Altrex Mounter Reformladder - 2 x 14 sporten

Altrex Mounter Reformladder – 2 x 14 sporten

Als je op zoek bent naar een robuuste reformladder, heb je bij Altrex genoeg keus. De Atlantis reformladder is één van de absolute blikvangers.

Deze ladder kan je zowel uitgeklapt als tegen een huis aan gebruiken. Het sta comfort is optimaal dankzij brede treden, inclusief een anti slip laag. Ook heeft deze ladder een druk vaste spreidbeveiliging.

In vergelijking met de andere reformladders van Altrex is de Atlantis reformladder verreweg de lichtste. Mede hierdoor is dit een erg praktische reformladder. Je hebt de keus uit de volgende varianten:

 • Atlantis reformladder 2 x 10 sporten (5,60 meter)
 • Atlantis reformladder 2 x 12 sporten (6,60 meter)
 • Atlantis reformladder 2 x 14 sporten (7,30 meter)
 • Atlantis reformladder 3 x 10 sporten (7,10 meter)
 • Atlantis reformladder 3 x 12 sporten (8,50 meter)

Tussen haakjes staat de maximale werkhoogte per soort.

► Bekijk de actuele prijs op Bol.com

All Round reformladder

Altrex all round reformladderBen je op zoek naar een reformladder voor klusjes in en rondom het huis? Kijk dan niet verder dan de All Round reformladder. Deze ladder is door Altrex geoptimaliseerd voor particulier gebruik.

Er zijn vele verschillende varianten:

 • All Round reformladder 2 x 8 sporten (4,55 meter)
 • All Round reformladder 2 x 10 sporten (5,50 meter)
 • All Round reformladder 2 x 12 sporten (6,50 meter)
 • All Round reformladder 2 x 14 sporten (7,00 meter
 • All Round reformladder 3 x 7 sporten (5,30 meter)
 • All Round reformladder 3 x 9 sporten (6,75 meter)
 • All Round reformladder 3 x 10 sporten (7,50 meter)
 • All Round reformladder 3 x 12 sporten (8,45 meter)

Deze reformladder is uitermate veilig, heeft een goede grip en bovendien kan je tot flinke hoogtes komen. Tussen haakjes staat de maximale werkhoogte per soort.

► Bekijk de actuele prijs op Bol.com

 Telescopische ladder

Een telescopische ladder is bij uitstek geschikt om voor allerlei toepassingen te gebruiken. Telescopische ladders zijn in de meeste gevallen behoorlijk lang en zijn vaak makkelijk in te schuiven. Het belangrijkste kenmerk van een telescopische ladder is echter dat je de ladder gemakkelijk op kan bergen, doordat de ladder volledig ingeschoven kan worden.

Dat geldt zeker voor de telescopische ladders van het merk Altrex. Deze ladders voldoen allen aan de hoogste kwaliteitsnormen en hebben vele fijne features.

TL Smart Up Pro

Altrex TL Smart Up Pro 1x11 sporten

Altrex TL Smart Up Pro 1×11 sporten

De TL Smart Up Pro is geschikt voor professioneel gebruik en heeft erg handige functies. Een in het oog springende feature is bijvoorbeeld de geïntegreerde muurafhouder. Hierin kan je gereedschap of andere benodigdheden neer leggen, uitermate handig.

Ook is de soft close technologie erg handig. Bij het inschuiven van de ladder helpt deze technologie, waardoor de ladder erg soepel en traag inschuift. Je hoeft dus niet bang te zijn voor beknelde handen of vingers.
De sporten zijn extra diep en er zitten anti slip lagen onder de ladder. Mede hierdoor is deze ladder uitermate veilig.

De ladder is in twee varianten verkrijgbaar:

 • TL Smart Up Pro 1 x 11 sporten (4,20 meter)
 • TL Smart Up Pro 1 x 13 sporten (4,80 meter)

Tussen haakjes staat de maximale werkhoogte per soort.

► Bekijk de actuele prijs op Bol.com

TL Smart Up Active

Altrex Telesmart UP Active 1x13

Altrex Telesmart UP Active 1×13

Een vergelijkbare telescopische ladder is de TL Smart Up Active. Deze ladder is zowel geschikt voor particulier gebruik als voor professioneel gebruik. In feite is deze ladder erg te vergelijken met bovenstaande TL Smart Up Pro. Deze ladder heeft bijvoorbeeld ook de soft close technologie, de anti slip voeten en is ook makkelijk te bedienen.

De ladder is in twee varianten verkrijgbaar:

 • TL Smart Up Active 1 x 11 sporten (4,20 meter)
 • TL Smart Up Active 1 x 13 sporten (4,80 meter)

Tussen haakjes staat de maximale werkhoogte per soort.

► Bekijk de actuele prijs op Bol.com

TL Smart Up Easy

Altrex TL Smart Up EasyDe laatste variant is de TL Smart Up Easy. Ook deze telescopische ladder is erg makkelijk op te bergen, doordat de ladder volledig ingeschoven kan worden. Deze ladder is puur bestemd voor particulier gebruik en is daardoor voor huishoudens erg interessant.

De ladder is in twee varianten verkrijgbaar:

 • TL Smart Up Easy 1 x 9 sporten (3,36 meter)
 • TL Smart Up Easy 1 x 11 sporten (3,90 meter)

Tussen haakjes staat de maximale werkhoogte per soort.

Deze ladder kenmerkt zich door anti slip voeten, een simpele centrale bediening en een flinke afstand tussen de sporten. Hierdoor kunnen je vingers niet bekneld raken.

► Bekijk de actuele prijs op Coolblue.nl

Vouwladders

De laatste variant ladders in het assortiment van Altrex heeft de naam vouwladders gekregen. Een vouwladder kan, zoals de naam al doet vermoeden, gevouwen worden. Onderstaand filmpje laat duidelijk zien wat je allemaal met een vouwladder kan doen:

Varitrex Prof vouwladder

Altrex Varitrex-Prof Vouwladder - 4 x 3 sporten

Altrex Varitrex-Prof Vouwladder – 4 x 3 sporten

Deze vouwladder is specifiek bestemd voor het professionele gebruik, waarbij de ladder intensief gebruikt kan worden. De voeten van deze ladder zijn bedekt met een anti slip laag en daardoor heb je een stabiel gevoel.

De ladder heeft een zwarte coating gekregen. Deze coating is vuilafstotend, waardoor de ladder minder snel vies wordt. Ook erg handig!

Deze vouwladder kan je gebruiken als een ladder in een A-stand, een ladderstand, een platformstand en een muur afhoudende stand. Bekijk bovenstaand filmpje voor meer informatie.

De Varitrex Prof vouwladder is in 1 variant verkrijgbaar:

 • Varitrex Prof Vouwladder 4 x 3 sporten (4,45 meter)

Tussen haakjes staat de maximale werkhoogte.

► Bekijk de actuele prijs op Bol.com

Varitrex Teleprof vouwladder

Altrex Varitrex TeleprofDe Varitrex Teleprof vouwladder is een vouwladder en telescopische ladder in één. Het voordeel heirvan is dat je de ladder op vele manieren kan gebruiken, zoals altijd bij een vouwladder. Je kan deze ladder echter ook erg makkelijk opbergen, zoals altijd bij een telescopische ladder.

Deze ladder is met name geschikt voor professioneel gebruik en is in twee varianten verkrijgbaar:

 • Varitrex Teleprof vouwladder 4 x 4 sporten (5,00 meter)
 • Varitrex Teleprof vouwladder 4 x 5 sporten (6,25 meter)

Tussen haakjes staat de maximale werkhoogte per soort.

Uiteraard is er ook aan de veiligheid gedacht bij deze ladder. De anti slip laag aan de onderkant van de voeten en op de treden is prima. Ook kan je deze ladder makkelijk in en uit schuiven dankzij het 3-pin autolocking scharniersysteem.

► Bekijk de actuele prijs op Bol.com

Varitrex Teleprof Flex Vouwladder

Altrex TeleProf Flex Vouwladder - 4 x 4 sporten

Altrex TeleProf Flex Vouwladder – 4 x 4 sporten

Deze vouwladder is vergelijkbaar met de hierboven genoemde Varitrex Teleprof vouwladder. Deze Teleprof Flex vouwladder heeft echter 4 verstelbare voeten. Hierdoor kan je werkelijk waar alle kanten op met de ladder. De ladder is geschikt voor professioneel gebruik.

Ook deze ladder is makkelijk op te bergen, waardoor de ladder zelfs in een bestelbus past. Dankzij de 4 verstelbare voeten kan je deze ladder ook op ongelijke ondergronden neerzetten of op een trap. Uitermate handig.

De Varitrex Teleprof Flex vouwladder is in 1 variant verkrijgbaar:

 • Varitrex Teleprof Flex 4 x 4 sporten (5,00 meter)

Tussen haakjes staat de maximale werkhoogte.

► Bekijk de actuele prijs op Bol.com

Varitrex Plus vouwladder

Altrex Varitrex plusAls je op zoek bent naar een vouwladder voor klusjes in en rondom het huis, is de Varitrex Plus vouwladder uitermate geschikt. Deze ladder is door Altrex specifiek voor particulier gebruik ontwikkeld.

De ladder is in 1 variant verkrijgbaar:

 • Varitrex Plus vouwladder 4 x 3 sporten (4,30 meter)

Tussen haakjes staat de maximale werkhoogte.

► Bekijk de actuele prijs op Bol.com

Kenmerkende eigenschappen van deze ladder zijn onder andere dat je de ladder makkelijk op kan bergen en dat je de ladder op meerdere manieren kan gebruiken. Ook staat deze ladder uitermate stabiel, dankzij onder meer de stabiliteitsbalk en anti slip laag onder de voeten. Bekijk zeker onderstaande video voor meer informatie:

Varitrex Do-it-All vouwladder

Altrex Varitrex-Do-it-All VouwladderDeze vouwladder en telescopische ladder in één is ook geschikt voor particulier gebruik. Door deze twee ladder soorten met elkaar te combineren, heb je een ongelooflijk multifunctionele ladder tot je beschikking.

Dankzij het telescopische mechanisme kan je deze ladder ook op ongelijke ondergronden gebruiken én kan je de ladder gemakkelijk opbergen. Ook is bij deze ladder aan de veiligheid gedacht. Net zoals bovenstaande ladder is deze ladder ook maar in 1 variant verkrijgbaar:

 • Varitrex Do-it-All vouwladder 4 x 3 sporten (4,30 meter)

Tussen haakjes staat de maximale werkhoogte.

► Bekijk de actuele prijs op Bol.com

Besluit

Na het lezen van dit artikel ben je volledig op de hoogte van het gehele assortiment ladders van Altrex. Alle ladders van Altrex staan bekend om hun robuustheid, hun betrouwbaarheid en hun veiligheid. Je staat op al deze ladders met een veilig gevoel, vanwege de aanwezigheid van vele soorten veiligheidssystemen.

Altrex is een fabrikant van ladders en heeft door de jaren heen een ongelooflijke naam en reputatie opgebouwd. Veel professionals vertrouwen blindelings op de ladders, terwijl ook vele huishoudens gebruik maken van bijvoorbeeld een huishoudtrapje van Altrex.

Als je op zoek bent naar een ladder, is het allereerst belangrijk om te bepalen wat je wensen zijn. Ga je de ladder voor professioneel gebruik gebruiken? Of ben je juist op zoek naar een ladder voor particulier gebruik? Zet dus eerst je wensen duidelijk op een rijtje en ga vervolgens bovenstaande ladders met elkaar vergelijken. Je komt uiteindelijk tot de perfecte ladder, dankzij het uitgebreide assortiment van Altrex.

Tresna.nl
Logo