Bosch bouwradio

Ben je wel eens op een bouwplaats te vinden? Wil je daarbij wel wat afleiding gebruiken? De aanschaf van een robuuste en betrouwbare bouwradio is ook aan te raden. Dat geldt overigens niet alleen voor professionals; ook voor doe-het-zelvers kan een bouwradio in en rondom huis aan te raden zijn.Bosch bouwradio

Met een bouwradio verkrijg je enige afleiding gedurende je werkzaamheden. Deze afleiding zorgt er weer voor dat je de dag sneller gaat. Het aanschaffen van een bouwradio is dan ook iets wat wij absoluut aan kan raden.

In dit artikel hebben wij de verschillende bouwradio’s van het merk Bosch op een rijtje gezet. Deze bouwradio’s zijn allen gebouwd conform de visie van Bosch. Dit komt er op neer dat de bouwradio’s van hoogwaardige kwaliteit zijn, een lange levensduur hebben en een fijn en zuiver geluid produceren. Laat je verrassen door het aanbod van de bouwradio’s van Bosch!

Bosch Groen

Het assortiment van Bosch valt altijd onder te verdelen in groene producten en in blauwe producten. De groene producten zijn met name bestemd voor de doe-het-zelvers, terwijl de blauwe producten bestemd zijn voor de professionals.

In het assortiment van Bosch kan je twee groene bouwradio’s terug vinden. De Bosch accuradio PRA MultiPower en de Bosch EasyRadio 12 bouwradio. Deze twee radio’s hebben wij aan proeven ondervonden en op basis daarvan onderstaande reviews geschreven.

Bosch Accuradio PRA MultiPowerBosch Accuradio PRA MultiPower

Deze radio wordt door Bosch getypeerd als een veelzijdige accu radio. Die naam mag deze radio absoluut met trots dagen. De Bosch Accuradio PRA MultiPower is een ongelooflijk multifunctioneel en veelzijdig product. In meerdere situaties komt deze bouwradio ontzettend goed van pas.

Je kan de bouwradio namelijk op het netstroom aansluiten, maar je kan ook een 18 volt accu er in stoppen. Deze accu dien je wel los te kopen, maar je bent dan wel erg flexibel.

Tevens heeft deze bouwradio een Bluetooth en aux-aansluiting. Je kan dus perfect muziek vanaf je telefoon afspelen op deze bouwradio. Hoe prettig en gemakkelijk wil je het hebben?
Wil je liever muziek van de radio luisteren? Ook dat is geen probleem. Je kan zelfs 10 zenders in het geheugen opslaan, waardoor je de favoriete muziekzenders direct terug kan vinden.

Een fijn voordeel van deze bouwradio is de robuustheid en de goede bouwkwaliteit. De bouwradio kan een val overleven en is simpelweg opgebouwd met een robuust frame. Ideaal voor op bijvoorbeeld een bouwplaats.

De geluidskwaliteit van de Bosch Accuradio PRA MultiPower is goed te noemen. Het geluid is niet bijzonder, maar ook niet slecht. De luidspreker is een 3,5 Watt luidspreker en in de radio is een equalizer aanwezig.

Is het dan allemaal koek en ei met deze bouwradio? Niet echt. Het is bijvoorbeeld een nadeel dat de 18 volt accu nog separaat gekocht moet worden.
Dit ligt tevens in het verlengde van het volgende nadeel; de prijs is behoorlijk hoog. Dit wordt nog eens versterkt doordat je de accu nog separaat moet kopen.

Accu wordt niet meegeleverd.
Conclusie:
De Bosch Accuradio PRA MultiPower is geschikt voor een doe-het-zelver die waarde hecht aan een veelzijdige bouwradio. Je kan naar de muziekzenders luisteren, maar ook je telefoon via bluetooth of aux aansluiten op de bouwradio. Ook is het erg prettig dat de kwaliteit goed is en het een zeer robuuste bouwradio betreft.

Bekijk de actuele prijs op Toolmax.nl

Bekijk de actuele prijs op Bol.com

Voordelen
  • Robuust
  • Flexibel
  • Zenders in geheugen opslaan
Nadelen
  • Relatief duur
  • Accu niet meegeleverd

Bosch EasyRadio 12 bouwradio Bosch EasyRadio 12 bouwradio

Een andere bouwradio uit de groene lijn van Bosch is de Bosch EasyRadio 12 bouwradio. Ook deze bouwradio bevat vele voordelen die met name voor doe-het-zelvers interessant zijn.

De Bosch EasyRadio 12 wordt getypeerd als een veelzijdige en draagbare bouwradio. Dat uit zich direct in enkele typerende en belangrijke voordelen. Door deze voordelen is de Bosch EasyRadio 12 absoluut geschikt voor doe-het-zelvers.

De radio kan op twee manieren gebruikt worden; op basis van een 12 volt accu of via het netstroom. Helaas krijg je bij aankoop geen accu of lader meegeleverd. Deze producten dienen dus nog separaat aangeschaft te worden.

De radio heeft de beschikking over een 5-watt luidspreker, een equalizer en stereogeluid. Door deze eigenschappen kan je naar heerlijke en zuivere muziek luisteren. De muziek klinkt simpelweg goed, zeker voor een dergelijk kleine radio.

Deze muziek kan je afspelen vanaf de radio, maar je kan ook een aux kabel op de radio aan sluiten. Daarmee kan je muziek vanaf je telefoon gemakkelijk afspelen op de bouwradio. Erg prettig en praktisch.

Het belangrijkste voordeel heeft echter betrekking op het gewicht en het formaat van deze radio. De afmetingen van de radio zijn beperkt en ook het gewicht is bijzonder laag. Hierdoor ben je in de gelegenheid om de bouwradio naar elke gewenste locatie mee te nemen. Ideaal.

Een nadeel is echter het feit dat er geen accu’s en lader meegeleverd worden. Deze moet je dus nog apart kopen en dat levert weer extra kosten op.

Geen accu’s en lader meegeleverd.
Conclusie:
Deze Bosch EasyRadio 12 bouwradio is ideaal voor doe-het-zelvers die een draagbare doch goed klinkende radio willen hebben. De radio is licht, heeft kleine afmetingen en levert goede muziek af. Je kan ook nog eens muziek afspelen vanaf je telefoon met behulp van de aux kabel.

Bekijk de actuele prijs op Bol.com

Bekijk de actuele prijs op Gereedschapcentrum.nl

Voordelen
  • Licht van gewicht
  • Kleine afmetingen
  • Goed geluid
Nadelen
  • Geen accu’s meegeleverd
  • Geen lader meegeleverd

Bosch blauw

De twee bouwradio’s die we hierboven beschreven hebben, komen allebei uit de groene lijn van Bosch. In de blauwe lijn van Bosch zijn ook nog meerdere bouwradio’s te vinden. Deze bouwradio’s zijn met name geschikt voor professionals.

Bij de professionele bouwradio’s van Bosch wordt er onderscheid gemaakt tussen Bosch GPB en Bosch GML bouwradio’s. Hieronder leggen wij het verschil tussen deze varianten uit.

Bosch GPB bouwradioBosch GPB 12-10

In het huidige assortiment van Bosch is er één product terug te vinden met de typeaanduiding GPB. Deze typeaanduiding heeft betrekking op een bouwradio met een 12 Volt accu; de Bosch GPB 12 v-10 heeft een 12 volt accu en werkt prima.

De radio is met name geschikt voor op een bouwplaats, mede doordat de bouwradio de muziek op een hard volume af kan spelen. Ondanks het harde volume blijft de muziek zuiver en prima te verstaan.

De bouwradio is optimaal geschikt voor professionals die op zoek zijn naar een robuuste, krachtige en fijne bouwradio. De bouwkwaliteit van deze bouwradio is perfect en ook is een lange levensduur verzekerd.

Je kan 10 favoriete zenders bewaren in de radio; deze kan je vervolgens gemakkelijk selecteren. Het gewicht van de radio is 1,41 kilo inclusief de 12 volt accu.

► Bekijk de actuele prijs van de Bosch GPB bouwradio op Toolmax.nl, Gereedschapcentrum.nl of Bol.com

Bosch GML bouwradio

De bouwradio’s van Bosch met de benaming GML hebben een 14,4 volt / 18 volt accu. Deze bouwradio’s moeten dus een accu hebben die krachtiger is dan de accu’s uit de GPB bouwradio.

In het huidige assortiment van Bosch wordt er onderscheid gemaakt tussen de GML 20 en de GML 50.

Bosch GML 20 Bosch GML 20

De Bosch GML 20 is een bouwradio die perfect geschikt is voor professionals op een bouwplaats. De bouwradio is vervaardigd van hoogwaardig materiaal, waardoor de radio bestand is tegen alle weersomstandigheden. Ook kan deze bouwradio een val van drie meter hoogte prima opvangen.

Bij deze bouwradio kan je 30 presets instellen, oftewel 30 favoriete zenders. Ook wordt de radio inclusief aux kabel geleverd; erg prettig om muziek vanaf je telefoon af te spelen.

De Bosch GML 20 heeft de naam te danken aan de 20 watt versterker. Deze versterker zorgt voor een mooi en zuiver geluid.

► Bekijk de actuele prijs van de Bosch GML 20 bouwradio op Gereedschapcentrum.nl, Bol.com, Toolmax.nl of Coolblue.nl

Bosch GML 50Bosch GML 50

Deze bouwradio is te vergelijken met de bovenstaande Bosch GML 20 bouwradio. Het verschil zit onder andere in het wattage van de versterker. De Bosch GML 50 heeft namelijk een versterker van 50 watt.

Ook bij deze radio wordt een aux kabel standaard meegeleverd en kan je 30 zenders in het geheugen opslaan. Maar, er is nog meer. Zo wordt er onder andere een afstandsbediening meegeleverd en is er sprake van een geïntegreerde acculader.

► Bekijk de actuele prijs van de Bosch GML 50 bouwradio op Bol.com, Gereedschapcentrum.nl, Coolblue.nl of Toolmax.nl

Bosch blauw powerboxen

De laatste variant binnen het assortiment van Bosch die we graag willen bespreken, is de Powerbox. Dit is een bepaald soort bouwradio die ook de blauwe kleur meegekregen heeft. Dit betekent dus dat de bouwradio geschikt is voor professionals.

De huidige powerbox binnen het assortiment van Bosch heeft de naam Bosch GML Soundboxx Professional meegekregen. De benaming wijst al uit dat het om een bouwradio gaat die voor professioneel gebruik bestemd is. De typeaanduiding GML geeft aan dat de accu een voltage van 14,4 of 18 heeft.

De radio kan via FM de radiozenders af spelen, maar met behulp van de aux kabel kan je ook muziek vanaf je telefoon af spelen. In de radio zitten 2 x 5 watt Neydom luidsprekers ingebouwd. Deze luidsprekers zorgen voor een krachtig en helder geluid. Het is absoluut een genot om naar deze radio te luisteren.

Let bij deze bouwradio wel goed op dat de radio niet waterbestendig is. Je kan deze bouwradio daarom ook alleen in droge ruimtes gebruiken.

Tot slot willen we nog benoemen dat je bij deze radio 10 zenders in het geheugen op kan slaan. Je kan daarmee makkelijk switchen tussen je favoriete radiozenders.

► Bekijk de actuele prijs van de Bosch Powerbox GML bouwradio op Bol.com, Toolmax.nl, Gereedschapcentrum.nl

Bosch

Bosch logo

Op onze website zie je het merk Bosch veelvuldig voor komen. Dat is uiteraard niet zonder reden. Dit merk staat bekend om de Duitse kwaliteit en degelijkheid. Alle elektrische gereedschappen van het merk zijn van hoogwaardige kwaliteit, leveren de gewenste output en hebben een lange levensduur. Bij een bouwradio van Bosch ben je verzekerd van helder en zuiver geluid.

Op dit moment bestaat het bedrijf uit ruim 400.000 werknemers en is het hoofdkantoor in Stuttgart gevestigd. Sinds de oprichting van 1886 heeft het bedrijf een flinke groei meegemaakt. Momenteel is men actief in de automobieltechnologie, industriële technologie, energietechnologie, bouwtechnologie en consumentenproducten. Op die laatste sector richt onze website zich. Het is dan ook niet geheel verwonderlijk dat in vele reviews de producten van Bosch naar voren komen.

Het aanbod van bouwradio’s van Bosch is op dit moment niet zo uitgebreid. De bouwradio’s die wel in het assortiment zitten, zijn echter allen van de beste kwaliteit. De bouwradio’s zijn robuust, leveren goed geluid en hebben handige features met bijvoorbeeld het opslaan van favoriete radiozenders.

Als je overgaat tot aankoop van een Bosch bouwradio ben je verzekerd van een goede aankoop. Mocht je vragen hebben, staan de medewerkers van onze partners Coolblue en bol.com graag voor je klaar.

Tresna.nl
Logo