Beste bouwlamp op accu

Ben je op zoek naar een nieuwe bouwlamp of hobbylamp, dan is het een goed idee om een toestel te kopen dat op accu werkt. Een bouwlamp op accu heeft veel voordelen. Ben je aan het verbouwen, dan is er meestal geen gebrek aan kabels waar je over kunt struikelen. Bovendien duurt het wel even totdat je de juiste plek qua verlichting gevonden hebt. De lichtinval bij schilderwerken of bij gedetailleerde werken moet heel goed afgesteld zijn, en dan komt het beter uit dat je niet afhankelijk bent van de plaats van een stopcontact.

Onze top 5 bouwlampen op accu

Afbeelding

Product


Smartwares FCL-76013 LED

Onze beste koop!

Smartwares FCL-76013 LED

Beste koop bouwlamp op accu

of

LED Oplaadbare Batterij Werklamp

LED Oplaadbare Batterij Werklamp

Beste koop voor op de bouwwerf

of

Bosch GLI 18V-2200 C 14,4V 18V Li-ion accu

Bosch GLI 18V-2200 C 14,4V/ 18V Li-ion accu

Beste luxe bouwlamp op accu

of

Hofftech Looplamp Cob

Hofftech Looplamp Cob

Beste draagbare bouwlamp op accu

of

Benson werklamp - hobbylamp 60 LED

Benson werklamp - hobbylamp 60 LED

Beste hobbylamp op accu

of

Producteigenschappen

ONZE BESTE KOOP

Smartwares FCL-76013 LED

Beste koop bouwlamp op accu

Smartwares FCL-76013 LED

of

LED Oplaadbare Batterij Werklamp

Beste koop voor op de bouwwerf

LED Oplaadbare Batterij Werklamp

of

Bosch GLI 18V-2200 C 14,4V 18V Li-ion accu

Beste luxe bouwlamp op accu

Bosch GLI 18V-2200 C 14,4V 18V Li-ion accu

of

Hofftech Looplamp Cob

Beste draagbare bouwlamp op accu

Hofftech Looplamp Cob

of

Benson werklamp - hobbylamp 60 LED

Beste hobbylamp op accu

Benson werklamp - hobbylamp 60 LED

of

In dit artikel hebben we vijf vaak verkochte bouwlampen op accu voor jou geselecteerd. We geven duidelijk de voor- en de nadelen van elk model uit onze selectie aan. We hebben gekeken naar de prijs-kwaliteitsverhouding, de duurzaamheid, het comfort en de handigheid van de bouwlampen op accu. Sowieso zijn alleen bouwlampen op accu met een hoge score op alle vlakken in onze selectie terecht gekomen.

Ben je op zoek naar een bouwlamp op accu om klussen snel en met weinig moeite op te knappen, dan raden we je aan onze top 5 en de reviews als leidraad bij je aankoop te gebruiken. Denk hierbij ook aan de grootte van je project. Pas dan kies je de juiste bouwlamp op accu voor de juiste klus.

Beste koop bouwlamp op accu – Smartwares FCL-76013 LED

Ben je op zoek naar de beste koop als bouwlamp op accu, dan raden we de FCL76013 ledlamp van Smartwares aan. Het is een handige werklamp die je overal wel eens kunt gebruiken: om je tuin te verlichten, om een klus op te knappen, tijdens de vakantie op de camping, noem maar op. De bouwlamp van Smartwares bestaat uit twee led-lichten die je onafhankelijk van elkaar kunt plooien en richten. 

Bovendien is het statief waarin de lampen zitten stevig en stootvast. Daarnaast vinden we het ook een groot voordeel dat de lichten dimbaar zijn. Je hoeft dus niet altijd een plaats met een uniforme lichtsterkte te verlichten. Dat je de bouwlamp kunt opladen met een usb-aansluiting is zeker ook mooi meegenomen.

Hiermee komen we bij de nadelen van deze Smartwares FCL76013 LED bouwlamp. We moeten als nadeel opmerken dat de lamp vooral gemaakt is om binnen te gebruiken. Met een bescherming van categorie IP20 is de lamp niet bestand tegen spatwater en regen. Daarnaast vinden we de lichtopbrengst van 1000 lumen wat weinig voor klussen waar een heldere omgeving noodzakelijk is. Om te schilderen of een interieur af te werken, koop je beter een lamp met een grotere lichtopbrengst. Tenslotte vinden we het jammer dat de lamp niet kan branden terwijl je hem oplaadt.

Kan niet branden terwijl je lamp oplaadt.

Voordelen
 • Stevig statief
 • 2 lampen
 • Verschillende hoeken mogelijk
 • Lichtopbrengst 1000 lumen
 • Dimbaar
Nadelen
 • Enkel voor binnen (IP20)
 • Geen hoofdbron voor verlichting
 • Kan niet branden terwijl je lamp oplaadt
Conclusie

Dit product is vooral geschikt voor wie de beste koop als bouwlamp op accu zoekt. De Smartwares FCL-76013 doet wat hij moet doen, namelijk zonder kabel en netstroom een werkplaats verlichten. Hou er rekening mee dat deze lamp misschien wat zwak is als enige verlichting of hoofdverlichting voor je werkplaats of atelier. Voor ons is dit eerder een geslaagde hobbylamp dan een echte bouwlamp, al is het onderscheid soms moeilijk te maken.

Beste koop voor op de bouwwerf – LED Oplaadbare Batterij Werklamp

Ben je specifiek op zoek naar een bouwlamp voor een bouwwerf waar nog geen verlichting voorzien is? Dan is onze beste koop deze merkloze oplaadbare led-bouwlamp. Om te beginnen heeft deze bouwlamp een grote lichtopbrengst van 2400 lumen. Daarmee verlicht je zelfs de donkerste hoeken. Het toestel is gemakkelijk draagbaar en verplaatsbaar, zodat je het perfect kunt richten waar je het meeste licht nodig hebt.

 Ledverlichting is sowieso energiezuinig, en dit toestel beschikt dan nog eens over energieklasse A, wat het tot een van de zuinigste lampen op de markt maakt. Dankzij zijn stevige basis die met rubber belegd is, plaats je de lamp overal stevig op de grond, zonder dat hij gaat omvallen of wegglijden. De ledlamp heeft de waarde IP65, wat betekent dat het toestel bestand is tegen waterstralen en stof, ideaal dus voor op de bouwwerf.

Heeft deze bouwlamp ook nadelen? We noteren er toch wel enkele. Zo vinden we de stralingshoek een beetje beperkt. Deze bouwlamp beschikt over een lichtmodule die je enkel van boven naar onder van hoek kunt verstellen zonder het statief te verplaatsen. Verder vinden we het eveneens jammer dat een dimfunctie ontbreekt. Je gebruikt altijd dezelfde lichtsterkte, en hierdoor loopt de accu soms sneller leeg dan noodzakelijk is.

Geen dimfunctie.

Voordelen
 • Grote lichtopbrengst (2400 lumen)
 • Gemakkelijk draagbaar en verplaatsbaar
 • IP65, dus beschermd tegen waterstralen
Nadelen
 • Beperkte stralingshoek
 • Geen dimfunctie
Conclusie

Dit product is vooral geschikt voor wie de beste bouwlamp op accu zoekt die je binnen en buiten kunt gebruiken. Dankzij de grote lichtopbrengst van 2400 lumen, kan deze werklamp als hoofdverlichting op je werkplaats dienen. Hou er evenwel rekening mee dat de stralingshoek beperkt is en dat je de lamp niet kunt inklappen.

Beste luxe bouwlamp op accu – Bosch GLI 18V-2200 C 14,4V/ 18V Li-ion accu

Ben je op zoek naar de beste bouwlamp op accu op de markt en mag deze voor jou wel wat kosten? Dan raden deze Bosch GLI 18V werklamp aan. Deze bouwlamp heeft werkelijk alles wat je van een bouwlamp op accu mag verwachten. Zo is er bijvoorbeeld de hoge lichtopbrengst, van maar liefst 2200 lumen.

Daarnaast heeft het toestel de IP waarde 64, wat wil zeggen dat het bestand is tegen spatwater en stof. Je bedient de lamp met afstandsbediening en kunt ook bepaalde instellingen doen via je smartphone. Het statief en de ledlamp zelf zijn tegen een stootje bestand. De behuizing en de lamp zelf zijn geproduceerd uit stevige en duurzame materialen.

Hiermee komen we bij de nadelen van deze bouwlamp op accu. We vinden het jammer dat je de accu en de oplader apart moet kopen. Verder is het wel een nadeel dat je de lamp niet op een of andere manier kan inklappen of compacter kan maken. Zonder accu weegt de bouwlamp 1,9 kilogram, wat ook wel wat is. Het is een krachtige lamp, maar hou er rekening mee dat je dan ook heel regelmatig de accu moet opladen.

Niet inklapbaar.

Voordelen
 • IP64 waarde, dus spatwaterdicht en stofdicht
 • Lichtopbrengst van 2200 lumen
 • Afstandsbediening
 • Bedienbaar met smartphone
 • Bestand tegen stootje
 • Duurzaam en stevig materiaal
Nadelen
 • Accu en oplader apart te kopen
 • Niet inklapbaar
 • Zwaar (1,9 kg zonder batterij)
Conclusie

Dit product is vooral geschikt voor wie gewoonweg de allerbeste bouwlamp op een accu zoekt. Een goede lichtopbrengst en een gemakkelijke bediening: het toestel heeft het werkelijk allemaal. Je betaalt er wel de nodige prijs voor, maar krijgt dan ook echt waar voor je geld.

Beste draagbare bouwlamp op accu – Hofftech Looplamp Cob

Voor bepaalde klussen is een compacte bouwlamp op accu een groot voordeel. Een compacte bouwlamp is bijvoorbeeld handig als je er mee moet kunnen stappen. Ook als je met één hand een werkstuk of een plaats moet kunnen belichten, is een compacte bouwlamp (of looplamp) handig. We denken hierbij aan klusjes in een elektriciteitskast of aan een waterleiding.

De Hofftech Looplamp Cob is binnen dit segment voor ons de beste looplamp op accu op de markt. Met afmetingen van 15 centimeter lang en twee op twee breed is het een compact en handig toestel. Het heeft een ingebouwde ledstrip die een helder en aangenaam licht geeft. Dit toestel ligt bovendien goed in de hand.

Bovendien zijn er verschillende features qua belichting. Zo is er gewone ledverlichting voor alledaagse klusjes, maar ook een extra helder flitslicht.

De Hofftech Looplamp Cob heeft nog meer handige functies. Dankzij de draagclip kun je deze looplamp bijvoorbeeld aan je riem hangen. Daardoor heb je beide handen vrij voor je klus. Ook heeft dit toestel een ingebouwde magneet, waarmee je het aan een metalen werkvlak kunt vasthangen. Omdat het toestel compact en handig is, gebruik je het toestel ook als je uit kamperen gaat of ‘s winters buiten gaat sporten.

Hiermee komen we bij de nadelen van dit toestel. Een minpunt is alvast dat het toestel geen ingebouwde accu heeft. Het werkt op drie AAA-batterijen, die je regelmatig moet vervangen of opladen. Het toestel heeft verschillende lichtfuncties, maar een dimmer was ook handig geweest.

Jammer dat deze lamp geen ingebouwde en oplaadbare accu heeft.

Voordelen
 • Compact
 • Ingebouwde magneet
 • Hangclip
Nadelen
 • Soms te klein
 • Geen ingebouwde accu
Conclusie

Dit product is vooral geschikt voor wie een mobiele bouwlamp zoekt om bijvoorbeeld ’s avonds aan de auto te sleutelen of om ’s avonds een wandeling te maken. Hou er rekening mee dat je het licht niet kunt dimmen. Dankzij de hangclip is de lamp extra handig.

Beste hobbylamp op accu – Benson werklamp hobbylamp 60 LED

Ben je op zoek naar een draagbare bouwlamp om extra verlichting te voorzien bij hobbyklussen? We denken bijvoorbeeld aan het maken van schaalmodellen voor je studie? Dan kun je met de Hofftech werklamp 60 led je voordeel doen. Het toestel is compact en is voor ons de beste werklamp op accu onder de 20 euro.

Een eerste handigheid is dat je dit toestel kunt plaatsen waar je maar wilt. De brede voet zorgt ervoor dat de lamp steeds stabiel staat. Bovendien kun je de draairichting van de lamp gemakkelijk aanpassen in de hoogte. Ook kun je de armatuur omhoog of omlaag richten in een stralingshoek van 140°. Wens je het toestel te verplaatsen, dan neem je het aan een ingebouwde handgreep vast.

De Hofftech werklamp heeft verder een praktische ingebouwde accu. Je kunt het toestel met de meegeleverde stroomadapter opladen, waarna je weer een eind verder werkt. De brandtijd van een opgeladen toestel is immers zes à zeven uur.

Het toestel heeft een IP44 classificatie, waardoor je het ook in beperkte mate buiten kunt gebruiken. Bovendien is het naar energieverbruik zeer zuinig. Het toestel is uitgerust met het A++++ energielabel, het beste in zijn soort.

Toch heeft dit toestel ook wel enkele nadelen. Zo is er geen dimfunctie voorzien. Bovendien is het snoer van de oplader is maar 60 centimeter lang, wat wel wat weinig is. Dit maakt het soms wat moeilijk om het toestel op te laden terwijl je het gebruikt.

Niet geschikt om een ruimte te verlichten, enkel handig om je werkstuk, zoals bijvoorbeeld een schaalmodel of maquette, bij te lichten.

Voordelen
 • Verschillende lichtsterktes
 • Lange brandtijd
 • Energiezuinig
Nadelen
 • Geen dimfunctie
 • Korte kabel oplader
Conclusie

Dit product is vooral geschikt voor wie een handige hobbylamp zoekt voor op de werktafel. Je kunt het licht goed richten op je werkstuk en het heeft een lange brandtijd.

Koopgids

Nu we de beste bouwlampen op accu op de markt besproken hebben, is het tijd voor de koopgids. Hierin staan we wat langer stil bij de kenmerken waarop je moet letten als je een bouwlamp op accu koopt. Ben je nog niet helemaal zeker van je keuze, dan helpt de koopgids je om een goed zicht te krijgen op de eigenschappen waaraan een bouwlamp op accu moet voldoen.

Lumen of watt

Wie op zoek gaat naar een bouwlamp, zoekt vaak snel “hoeveel watt” een lamp heeft. Een woordje uitleg is hier evenwel op zijn plaats. Watt is een uitdrukking die vooral vroeger gebruikt werd. De term wattage zegt iets over het energieverbruik. Hoe hoger dit wattage, hoe meer je lamp gaat verbruiken (en hoe hoger de lichtsterkte ook wel is). 

Tegenwoordig is ledverlichting de standaard geworden voor werklampen. Ledverlichting is immers zuinig en praktisch. Op verpakkingen zie je bij ledverlichting vooral lumen als lichteenheid. Lumen zegt iets over de lichtsterkte. Hoe hoger het aantal lumen, hoe meer licht er is. Ledlampen hebben een laag wattage, maar geven heel veel licht.

Lumen of watt bouwlamp op accu

In de specificaties van de toestellen van onze partners vind je normaal zeker de hoeveelheid watt of lumen terug.

 • 100 lumen = schemerdonker ’s avonds
 • 300 lumen = sfeerverlichting in de woonkamer
 • 500 lumen = licht boven de eettafel

De meeste werklampen hebben een veelvoud van dit aantal lumen en geven dus een lichtsterkte van 2000 tot 3000 lumen.

Lichtbron

De afgelopen jaren is ledverlichting de standaard geworden voor een werklamp. Wij twijfelen niet en kiezen altijd led als lichtbron voor een werklamp. Ledverlichting is iets helemaal anders dan halogeenverlichting, wat vroeger de standaard was voor bouwlampen. Ledverlichting heeft veel voordelen ten opzichte van halogeenverlichting.

Halogeenverlichting heeft als voordeel dat je bepaalde details wel heel fel kunt verlichten. Anderzijds kan een halogeenlamp heel warm worden. Als er zich dan stof of bouwstof of verf op verzamelt, krijg je al snel een onaangename geur en zelfs eventueel giftige stoffen in de lucht.

Halogeenlampen moet je dus op een speciale plaats zetten en best uit de buurt van verf of stof houden, maar dit is soms net niet de bedoeling met een werklamp. Deze problemen heb je niet als je kiest voor ledverlichting.

Ontwerp

Niet alleen het type verlichting en de stroomvoorziening zijn belangrijk voor een bouwlamp. Het toestel moet ook handig en praktisch zijn. Zo moet er bij voorkeur een grote aan-uitknop zijn, waarmee je het toestel zelfs met vuile handen kunt bedienen. Je moet het oppervlak van het toestel en de lichtbron gemakkelijk schoon kunnen maken.

Bovendien moet je het toestel gemakkelijk kunnen dragen. Bij voorkeur is er dus een handvat aan om het op te nemen en te verplaatsen. Kun je de lichtbron goed richten? Zijn er hier scharnieren voor voorzien of gaat dit met een draaischroef? Dit zijn allemaal zaken die belangrijk zijn als je een bouwlamp langdurig wil gebruiken.

Stootvastheid

De stootvastheid is een aparte categorie in deze koopgids waard. Net zoals bepaalde bouwradio’s vind je ook bouwlampen met verstevigde hoeken of een speciaal frame dat het lichtelement beschermt. Wij vinden dit een absolute must voor een bouwlamp. Een ongeluk is immers snel gebeurd. Je bouwlamp kan bijvoorbeeld een stoot krijgen als je hem uitlaadt en ergens opstelt. In het slechtste geval kan het toestel van een tafel of een statief op de grond vallen. Dan zijn beschermende randen zeker een handige optie.

Waterdichtheid

Op bouwlampen vind je telkens een IP-code, die de mate aangeeft waarin het toestel tegen water bestand is. Als je deze code ziet, moet je vooral op het eerste cijfer letten. Wij raden aan altijd een toestel te kiezen met een IP-waarde die begint met 6. Dit betekent sowieso dat het toestel volledig stofdicht is. Het tweede cijfer zegt iets over de bescherming tegen water. De “4” uit IP64 wil zeggen dat het toestel bestand is tegen opspattend en sproeiend water. De “5” uit IP65 wil zeggen dat het toestel beschermd is tegen waterstralen.

Statief of geen statief?

Je kunt je bij de keuze van een bouwlamp meteen de vraag stellen of je al dan niet een statief kunt gebruiken. Een statief is handig als je de verlichting veilig op een hoogte wil hebben. Je kunt het ook wel op een tafel of op een stelling plaatsen, maar dan kan het toestel gemakkelijk vallen, terwijl het bij een statief toch vast zit.

Is je lamp op een statief geplaatst, dan schijnt het licht in een brede hoek naar boven en onder. Een tafel of een stelling laat daarentegen veel licht niet door. Een statief heeft dus het voordeel dat je de verlichting naar meerdere plaatsen kunt richten, of dat je het bijvoorbeeld specifiek op ooghoogte kunt verlichten. Je kunt namelijk de verlichtingshoek en de hoogte gemakkelijk instellen. Ben je klaar met je klus? Dan vouw je dit statief samen en berg je het op, eventueel in een speciale hoes.

Statief of geen statief bouwlamp op accu

Een statief is minder belangrijk als je bijvoorbeeld een bouwlamp zoekt om je werktafel of werkbank te verlichten. Dan kun je het beter rechtstreeks op dit meubel plaatsen en kun je de lichtbron voldoende richten zonder hulp van een statief.

Slotwoord

Hiermee zijn we op het einde van dit artikel gekomen. We hopen dat we je heel wat informatie hebben kunnen bijbrengen over bouwlampen op accu werken. Een bouwlamp kiezen is inderdaad niet zo gemakkelijk. En wil je er eentje op een accu, dan moet je ook nog inschatten wat de beste accu is voor de klus. Het komt erop aan goed na te denken over hoe je precies wil werken en natuurlijk welk budget je wil uitgeven. Hoe vaak je een bouwlamp gebruikt, bepaalt eveneens mee de keuze. Wil je uit nieuwsgierigheid gewoon dit werktuig hebben? Of ken je de kneepjes van het vak en wil je meteen een professionele bouwlamp met een dijk van een accu? Het zijn allemaal factoren die hun rol spelen.

Heb je nog bepaalde vragen over bouwlampen, aarzel dan niet en contacteer de klantendienst van onze partners. Ze helpen je graag verder met de keuze van de juiste bouwlamp op accu. Zo kies je helemaal uit je luie stoel een bouwlamp die geschikt is voor jou. Een tip willen we je nog meegeven, gebruik je de accu langere tijd niet, bewaar hem dan op een droge en niet te koude plaats. Welk project je ook wil opknappen met je bouwlamp, we wensen je veel succes met de aankoop van jouw nieuwe bouwlamp op accu!

Tresna.nl
Logo
Enable registration in settings - general