Makita DMR112 review

Ben je op zoek naar een nieuw bouwradio? Dan is de kans groot dat je al snel bij een Makita bouwradio uitkomt. Binnen het aanbod van Makita valt onder meer de Makita DMR112 in positieve zin op. Deze bouwradio staat goed aangeschreven en lijkt op het eerste oog erg interessant.

Heb jij mogelijke interesse om deze Makita bouwradio aan te schaffen? Dan zit je in deze Makita DMR112 review goed. In deze review bespreken wij deze bouwradio van A tot Z. We kijken naar de pluspunten, naar de minpunten, naar het prijskaartje en naar de ervaringen van andere gebruikers.

Makita DMR112

Deze Makita DMR112 review hebben wij op basis van onze eigen bevindingen geschreven. Wij hebben namelijk de beschikking over deze bouwradio gekregen, waardoor we ‘m volledig uit hebben kunnen testen. Daarmee hebben we een goede indruk van deze bouwradio gekregen.

De voordelen van de Makita DMR112

Ben je tijdens je zoektocht naar een nieuwe bouwradio bij de Makita DMR112 uitgekomen? Dat is iets wat wij ons bijzonder goed voor kunnen stellen. De specificaties en mogelijkheden van deze bouwradio zien er namelijk erg goed uit.

Toen wij deze radio uit mochten proberen, werden wij alsmaar enthousiaster. Met name over onderstaande voordelen zijn wij positief tot heel positief:

 • Met deze radio geniet je van onbeperkte bewegingsvrijheid
 • Deze radio beschikt over bluetooth en een AUX aansluiting
 • Deze radio is makkelijk mee te nemen
 • Deze bouwradio is bestand tegen vocht, stof en vuil
 • Deze radio beschikt over DAB+ radio
 • De Makita DMR112 beschikt over een USB poort
 • De kwaliteit van deze bouwradio is dik in orde
 • Deze Makita bouwradio is makkelijk te bedienen
 • Je geniet van een lange accuduur

Onbeperkte bewegingsvrijheid

Mogelijk had je het al opgemerkt, maar dit betreft een accu radio. Doordat deze radio op een accu werkt, geniet je van onbeperkte bewegingsvrijheid. Dit brengt volgens ons meerdere voordelen met zich mee:

 • Je kunt deze bouwradio echt overal mee naar toe nemen. Je kunt ‘m moeiteloos op de bouwplaats gebruiken, maar je kunt ‘m ook in bijvoorbeeld je achtertuin gebruiken. Mede hierdoor kunnen we stellen dat deze bouwradio erg veelzijdig is.
 • Je hebt nooit een verlengsnoer nodig. Bij een radio op netstroom ben je altijd op zoek naar een stopcontact. Mocht er in de buurt geen stopcontact zitten, heb je een verlengsnoer of haspel nodig. Bij de Makita DMR112 heb je dit allemaal niet nodig. Het enige dat je nodig hebt, is een volle accu.

Bluetooth en AUX aansluiting

Met de Makita DMR112 kun je heel veel kanten op. Zo is het mogelijk om je smartphone via bluetooth aan deze bouwradio te koppelen. Nadat je dat gedaan hebt, kun je bijvoorbeeld van Spotify, YouTube of Soundcloud genieten. Deze bluetooth verbinding maakt deze bouwradio bijzonder veelzijdig.

Dat is overigens ook nog te danken aan de AUX aansluiting. Mocht je liever je smartphone niet via bluetooth willen verbinden, biedt de AUX aansluiting uitkomst. Dankzij deze aansluiting kun je alsnog al je lievelingsmuziek afspelen.

Makkelijk mee te nemen

Wil jij het liefste een bouwradio elke dag mee naar je werk nemen? Of wil je deze radio mogelijk ook op andere plekken gebruiken? Met de Makita DMR112 is dit een fluitje van een cent. Deze bouwradio neem je namelijk overal probleemloos naar toe.

Dit is in eerste instantie aan de accu te danken. Doordat deze bouwradio op een accu werkt, heb je niks van doen met een snoer of stopcontact. Ten tweede is de vormgeving van deze bouwradio ook erg handig.

Daarmee doelen we onder meer op het handvat van deze bouwradio. Met dank aan dit handvat til je de bouwradio moeiteloos op. Daarbij speelt het minieme gewicht ook een fijne rol; deze bouwradio weegt slechts 4,3 kilogram.

Makita DMR 112 op accu

Tevens zijn wij van mening dat deze bouwradio vrij compact is. De afmetingen hebben we even voor het overzicht op een rijtje gezet:

 • Diepte: 26,2 centimeter
 • Breedte: 16,3 centimeter
 • Hoogte: 43,1 centimeter

Overigens vinden wij het design van deze radio erg fraai. Dit is te danken aan de kleurstelling, aan de strakke vormgeving en aan de zijkanten. De zijkanten ogen niet alleen fraai, maar zijn ook heel praktisch. Makita heeft er namelijk voor gekozen om in de zijkanten de speakers te plaatsen.

Bestand tegen vocht, stof en vuil

Zoals een echte bouwradio betaamd, is ook de Makita DMR112 bestand tegen vocht, stof en vuil. Hoe Makita dit voor elkaar gekregen heeft? Dat is onder meer te danken aan de dichte vormgeving. De gehele behuizing is dicht, waardoor het stof niet tot in bijvoorbeeld de speakers kan komen.

Verder beschikt deze bouwradio over een IP64 certificering. Concreet betekent dit dat deze bouwradio zowel plensdicht als stofdicht is. Eigenlijk altijd en overal kun je deze radio zodoende met een gerust hart neerzetten en gebruiken.

DAB+ radio

Heb je wel eens een bouwradio gehad die alleen maar aan het storen was? Dan weet je ongetwijfeld hoe irritant dit is. Gelukkig beschikt de Makita DMR112 over DAB+ radio. Dit betekent dat je te allen tijde van storingsvrije radio geniet.

Bijkomend voordeel: het geluid is een stuk helderder. Dit komt puur doordat er géén sprake is van enige ruis op de lijn. Het frequentiebereik is bovendien erg breed, waardoor je altijd en overal optimaal van de DAB+ functie profiteert.

Wil je liever via FM naar de radio luisteren? Ook dat is mogelijk. Makita heeft ook daarbij voor een breed frequentiebereik gekozen: van 87,5 tot 108 MHz.

USB poort

In onze ogen is de Makita DMR112 méér dan alleen een radio. Dit blijkt onder meer uit de ingebouwde USB poort. Dankzij deze USB poort kun je – bijvoorbeeld tijdens het klussen – je smartphone opladen. Hierdoor zit je nooit meer met een lege smartphone.

Prima kwaliteit

Zoals we van Makita gewend zijn, is de kwaliteit van deze radio dik in orde. De radio is van de juiste materialen vervaardigd, beschikt over hoogwaardige onderdelen en is netjes afgewerkt. Dat blijkt ook uit de IP64 certificering.

Belangrijkste voordeel van deze kwaliteit: je kunt jarenlang van deze Makita bouwradio gebruik maken. Zelfs als je deze bouwradio elke dag naar de bouwplaats meeneemt, geniet je hier langere tijd van.

Gaat deze radio onverhoopt toch kapot? Dan kun je altijd een beroep doen op de prima service van Makita. Uiteraard heb je bij deze radio recht op de wettelijke garantie.

Makkelijk te bedienen

Toen wij deze Makita radio uit mochten proberen, vielen meerdere aspecten ons op. Zo vinden wij de vele mogelijkheden geweldig, evenals de onbeperkte bewegingsvrijheid. Iets wat ons ook direct aansprak, was de bediening.

Wij zijn van mening dat je de Makita DMR112 op een makkelijke manier kunt bedienen. Dit is hoofdzakelijk te danken aan het duidelijke LCD display. Dit display is groot genoeg en wordt omringd door enkele drukknoppen. Ook deze drukknoppen dragen bij aan de makkelijke bediening van de radio.

Makita DMR112 bediening

Wat wij ook ideaal vinden, is dat dit display over achtergrondverlichting beschikt. Met dank aan de achtergrondverlichting kun je óók ’s avonds gebruik maken van deze bouwradio. Je hebt in ieder geval in het donker perfect zich op het LCD display.

Tip: met de handige drukknoppen kun je 5 preselecties maken. Dit betekent dat je bijvoorbeeld je favoriete radiozenders aan één van deze drukknoppen kunt koppelen. Heb je bijvoorbeeld Q Music aan knopje 5 gekoppeld? Door vervolgens op knopje 5 te drukken, speelt de bouwradio direct Q Music af!

Lange accuduur

Heb je de Makita accu volledig opgeladen? Dan kun je tot wel 26 uur lang genieten van één acculading. Daarbij maakt de keuze voor het soort accu overigens wel behoorlijk uit.

Je kunt bijvoorbeeld voor een 12 V Makita accu kiezen; daarmee is de maximale accuduur 11 uur. Je kunt echter ook voor een 18 V Makita accu kiezen, waarmee de maximale accuduur 26 uur is.

Overige voordelen

Spreekt de Makita DMR112 je vooralsnog erg aan? En wil je graag meer weten over deze radio van Makita? Dat kunnen we ons goed voorstellen; we hebben in deze review vooralsnog beperkt tot de belangrijkste voordelen. Desalniettemin willen we je ook graag met enkele andere voordelen kennis laten maken. Daarvoor raden wij je aan om onderstaande video even te bekijken:

De nadelen van de Makita DMR112

Heb je deze Makita DMR112 review tot zover doorgenomen? Dan heb je ongetwijfeld al opgemerkt dat wij erg positief zijn. Dat klopt, maar wij hebben bij deze radio ook zeker onze twijfels.

Toen wij deze radio uit mochten proberen, zijn wij ook tegen enkele nadelen aangelopen. In onze ogen zijn sommige van deze nadelen best wel bepalend. Het gaat hierbij vooral om onderstaande nadelen:

 • Je krijgt standaard géén accu meegeleverd
 • De accu’s voor deze radio maken geen onderdeel uit van het Makita accuplatform
 • Het geluid had best iets luider gemogen
 • Je krijgt geen melding als de accu bijna leeg is
 • De Makita DMR112 is stevig geprijsd

Geen accu meegeleverd

In deze Makita DMR112 review heb je kunnen lezen dat dit een accu radio betreft. Dankzij deze accu geniet je van onbeperkte bewegingsvrijheid, terwijl de maximale accuduur ook behoorlijk lang is. Het is echter niet alleen maar koek en ei wat betreft de accu. Bij aanschaf krijg je namelijk géén accu meegeleverd.

Dit betekent dat je dus nog zelf een accu aan moet schaffen. Zoals we eerder al aangegeven hebben, kun je hierbij uit twee soorten accu’s kiezen. Je kunt voor een 12 V accu van Makita kiezen, maar je kunt ook voor een 18 V accu kiezen.

Makita DMR112 accu

Naar welke van deze twee soorten accu’s gaat je voorkeur uit? Ongeacht voor welke accu je kiest, moet je hier behoorlijk diep voor in de buidel tasten. Het totaalbedrag stijgt hierdoor fors, terwijl je voor de radio zelf ook al vrij diep in de buidel moet tasten. Daar komen we verderop in deze Makita DMR112 review graag op terug.

Geen onderdeel van het Makita accuplatform

Wil je van deze radio gebruik gaan maken? Dan heb je hier dus een accu voor nodig. Wellicht had je het al bedacht, maar dit is géén standaard Makita accu voor je kunt kiezen. In deze Makita radio passen namelijk alleen accu’s die speciaal voor een Makita radio zijn ontwikkeld.

Concreet betekent dit het volgende: je hebt voor deze bouwradio echt een aparte accu nodig. Heb je in je schuur of in je werkbus al meerdere Makita accu’s liggen? Die kun je helaas niet voor deze bouwradio gebruiken. In onze ogen is dit een belangrijk nadeel van deze Makita radio.

Ietwat zacht geluid

Toen wij de Makita DMR112 aan het uitproberen waren, hebben we uiteraard het maximale volume uitgeprobeerd. We kwamen toen wel een beetje van een koude kermis thuis. We hadden namelijk een indrukwekkend volume verwacht, maar dat viel behoorlijk tegen.

Als he ‘m op de hardste stand draait, is het geluid volgens ons aan de zachte kant. Toen wij de beoordelingen van andere kopers doornamen, kwamen wij er achter dat meerdere gebruikers hierover klagen. Mocht je graag een hele luide radio wensen te hebben, is dit niet de meest geschikte optie voor je.

Geen melding als de accu bijna leeg is

Heb je uiteindelijk een 12 V accu of een 18 V accu gekocht? Zoals we eerder in deze Makita DMR112 review aangegeven hebben, kun je hier tot maximaal 11 of 26 uur van genieten.

Het lastige is alleen dat je géén melding krijgt als de accu bijna leeg is. Je kunt je vast al voorstellen wat hierdoor gaat gebeuren. Je bent lekker aan het klussen en aan het genieten van de radio, totdat plots de radio opvalt. De accu is leeg en je hebt geen extra accu bij je. Zeker als dit al vroeg op de dag het geval is, zit je behoorlijk wat uurtjes zonder muziek.

Makita DMR112 review

Stevig geprijsd

Toen wij de Makita DMR112 voor het eerst bekeken, vielen enkele dingen op ons. Iets wat ons direct opviel, was het prijskaartje. In onze ogen is deze radio best stevig geprijsd, ondanks de vele voordelen.

Als we naar andere bouwradio’s kijken, zien we iets voordeligere prijskaartjes. Daarbovenop komt dus ook nog dat je bij déze bouwradio standaard geen accu meegeleverd krijgt. Als je de accu en deze radio gekocht hebt, ben je een flink bedrag kwijt.

Ervaringen van andere kopers

Over de Makita DMR112 zijn wij positief tot heel positief. Het enige waar wij oprecht onze vraagtekens bij zetten, is het feit dat je geen accu meegeleverd krijgt. De totale kosten lopen hierdoor behoorlijk op, terwijl het ook niet super praktisch is.  

Denken andere kopers hier net zo over? Ja, eigenlijk wel. Veel andere kopers zijn eveneens positief tot heel positief. Zo zijn er bij onze partner Coolblue 40 reviews over deze radio achtergelaten. Van deze 40 reviews is de gemiddelde score een 9,1 op een schaal van 1 tot 10.

Makita DMR112 ervaringen

Bij onze partner Gereedschapcentrum zijn 9 reviews achtergelaten. Van deze reviews is de gemiddelde score een 10. Ja, zeker; bij onze partner Gereedschapcentrum scoort deze radio een 100% score.

Bij onze partner Bol.com zijn 21 reviews achtergelaten. Van deze reviews is de gemiddelde score een 4,5 op een schaal van 1 tot 5. Als we dit naar een schaal van 1 tot 10 vertalen, komen we op een gemiddelde score van een 9 uit.

Enkele veelzeggende beoordelingen hebben we voor je op een rijtje gezet:

 • Een mooie radio vind ik. Hij werkt ontzettend goed, Mooi blauw verlichting rond de volume knop. Bluetooth en dab werken erg goed. Zeer tevreden over dit product.
 • Erg tevreden over deze radio, fm of dab+ werken beiden erg goed. Ook de connectie met bluetooth vrij eenvoudig en een leuke toevoeging als je je eigen sound wil horen. Over het geluid kan ik kort zijn, klinkt gewoon erg goed voor zo'n klein ding.
 • Goed geluid! Makkelijk te bedienen! Alleen jammer dat de batterij capaciteit niet staat aan gegeven.
 • Alles op radio gebied in 1 apparaat FM, DAB en Bluetooth! En mooi geluid!
 • Ik beveel het aan. Overall mooi, degelijk en simpel product. Doet wat hij doen moet.
 • Makita bouwt goede radio's. Deze is met alle extra opties dan ook echt een topper onder de bouwradios.
 • Fijne radio, goed geluid en prima ontvangst
 • Robuuste radio die tegen een stootje kan. Prima geluid. Daarvoor alleen zou je al willen klussen.
 • Makita DMR112 > Topproduct.

De Makita DMR112 kopen

Hebben wij je met deze Makita DMR112 review warm weten te maken? En wil je deze veelzijdige accu radio van Makita daarom zo snel mogelijk aanschaffen? Dan raden wij je aan om de prijzen bij onze partners goed te checken. Enkele van onze partners stunten namelijk met enige regelmaat met flinke aanbiedingen. Met onderstaande buttons check je direct de actuele prijzen:

Alternatieven

Is de Makita DMR112 grotendeels naar je wens? Vind je alleen bijvoorbeeld een nadeel net iets te zwaar wegen? Dan kun je er wellicht beter voor kiezen om naar een andere bouwradio uit te kijken. Twee interessante alternatieven hebben wij alvast voor geselecteerd. Over deze twee alternatieven lees je hieronder meer:

Makita DMR110 DAB+

Geef je liever iets minder geld aan een nieuwe radio uit? Dan kun je eens kijken naar de Makita DMR110. Zoals de naam al doet vermoeden, kun je deze radio als het kleinere broertje van de DMR112 zien. Dat is ook terug te zien aan het prijskaartje.

Daarentegen moet je wel rekening houden met een minder uitgebreide radio. Zo is het met deze bouwradio niet mogelijk om je smartphone via bluetooth te connecten. Gelukkig beschikt deze radio wel ‘gewoon’ over DAB+. Al met al een betaalbaardere Makita bouwradio, maar wel een iets minder fijne.

DeWalt DCR019 10.8-18V

Hoef je niet per sé een bouwradio van Makita te hebben? Dan is deze variant van het merk DeWalt mogelijk voor je op het lijf geschreven. Deze bouwradio is betaalbaar, biedt veel interessante extra’s en werkt zowel op een accu als op netstroom.

Tevens is dit een compacte en lichte bouwradio. Deze DeWalt bouwradio weegt slechts 2,8 kilogram. Je kunt uit alle FM en AM radiozenders kiezen, maar deze bouwradio beschikt niet over bluetooth. Daarnaast is het ook bij deze bouwradio zo dat je standaard géén accu meegeleverd krijgt. Doordat deze radio in de basis een stuk voordeliger is dan de Makita DMR112, ben je onder aan de streep minder geld kwijt.

DeWalt DCR019 10.8-18V
Tresna.nl
Logo