Beste radiatorventilator

Je woning verduurzamen is altijd een goed idee. Je levert hiermee een bijdrage aan het behoud van onze aardbol en je bespaart het nodige geld. Hoe je je woning gaat verduurzamen, is bovendien volledig aan jezelf. Je kunt je woning isoleren, je kunt voor een slimme deurvastzetter kiezen en je kunt voor een radiatorventilator kiezen.

Een radiatorventilator is met name de laatste tijd geliefd. Logisch, omdat je met deze ventilator op een slimme manier het nodige geld kunt besparen. In dit artikel vertellen we je hier graag meer over, waarbij wij je ook kennis laten maken met de vijf beste soorten radiatorventilatoren. De beste radiatorventilatoren vind je alvast in deze tabel:

Onze top 5 radiatorventilatoren

Afbeelding

Product


SpeedComfort Radiator Ventilator Mono set

Onze beste koop!

SpeedComfort Radiator Ventilator Mono set

Beste koop radiatorventilator

of

Practics- Radiator Ventilator Duo Wit

Practics- Radiator Ventilator Duo Wit

Beste duo set radiatorventilatoren

of

SpeedComfort Radiator Ventilator Trio set

SpeedComfort Radiator Ventilator Trio set

Beste uitgebreide set radiatorventilatoren

of

Practics Radiator Ventilator Zwart

Practics Radiator Ventilator Zwart

Beste zwarte radiatorventilator

of

Magnificos radiator ventilatoren

Magnificos radiator ventilatoren

Beste duurzame radiatorventilatoren

of

Producteigenschappen

ONZE BESTE KOOP

SpeedComfort Radiator Ventilator Mono set

Beste koop radiatorventilator

SpeedComfort Radiator Ventilator Mono set

of

Practics- Radiator Ventilator Duo Wit

Beste duo set radiatorventilatoren

Practics- Radiator Ventilator Duo Wit

of

SpeedComfort Radiator Ventilator Trio set

Beste uitgebreide set radiatorventilatoren

SpeedComfort Radiator Ventilator Trio set

of

Practics Radiator Ventilator Zwart

Beste zwarte radiatorventilator

Practics Radiator Ventilator Zwart

of

Magnificos radiator ventilatoren

Beste duurzame radiatorventilatoren

Magnificos radiator ventilatoren

of

Voor- en nadelen van een radiatorventilator

Dat je in dit artikel uitgekomen bent, geeft aan dat je op zoek bent naar meer informatie over de beste radiatorventilator. Ben je om een andere reden in dit artikel uitgekomen? Dan is het wellicht goed om je even te verdiepen in de werking van een radiatorventilator.

Allereerst is het goed om te weten dat je zo’n ventilator aan de onderkant van je radiator moet bevestigen. De bijbehorende thermostaat van de ventilator zou je in de buurt van de warmwateraanvoer moeten plaatsen. Nadat je dit hebt gedaan, zorgt de ventilator voor het rondblazen van lucht langs de warme radiator. Door dit geblaas wordt de lucht warm, waardoor je een ruimte sneller verwarmd.

Je kunt je nu vast al voorstellen dat een radiatorventilator veel voordelen met zich mee brengt:

 • Automatische werking. Een voordeel van een goede radiatorventilator is dat de ventilator zich automatisch in- en uitschakelt. Is de radiator 33 graden warm? Dan gaat de ventilator automatisch aan. Is de radiator kouder dan 25 graden? Dan stopt de ventilator automatisch met werken. Hiermee wordt het beste effect verkregen.
 • Prima besparing van gas. Onderzoek wijst uit dat je met een radiatorventilator tot zo’n 10% aan gas kunt besparen. Zoals al gesteld is dit goed voor het milieu én voor je portemonnee. Door de werking van de radiatorventilator kun je ook nog de watertemperatuur van je CV ketel verlagen. Ook hier bespaar je het nodige gas mee.
 • Duurzaam verkregen. Bijkomend voordeel is dat een goede radiatorventilator duurzaam verkregen is. Zo’n ventilator is bijvoorbeeld van gerecycled materiaal vervaardigd. Ook bestaan er de nodige radiatorventilatoren die van zogeheten biobased materiaal vervaardigd zijn. Dit betekent dat er géén fossiele brandstoffen gebruikt zijn bij het vervaardigen van de ventilator.
 • Bij elke radiator te gebruiken. Bijkomend voordeel is dat je zo’n radiatorventilator bij elke radiator kunt gebruiken. Je maakt de ventilator makkelijk aan de ‘platen’ van de radiator vast, waarna deze bovengenoemde werking biedt.

Het is wel goed om te weten dat een radiatorventilator niet altijd het gewenste effect biedt. Dit is bijvoorbeeld het geval als je een bank voor de radiator zet. De ventilator probeert hierbij de lucht warm weg te blazen, maar de lucht kan in dat geval geen kant op. De bank houdt als het ware de warme lucht tegen, waardoor het effect van de radiatorventilator teniet wordt gedaan.

Ook is het goed om te weten dat niet alle radiatorventilatoren de gewenste werking met zich meebrengen. Tijdens onze test hebben wij meerdere ventilatoren direct links laten liggen. Die ventilatoren voldeden simpelweg niet aan de gewenste werking.

Heb je nu al interesse om een radiatorventilator aan te schaffen? Wij adviseren je om voor één van de varianten uit dit artikel te kiezen. Deze ventilatoren hebben een bewezen werking, behalen een hoog rendement en zijn ook nog voor veel soorten kachels/radiatoren geschikt. Wil je hier meer over weten? Neem dan op je gemakje de onderstaande reviews door en schaf de beste radiatorventilator direct aan!

Beste koop radiatorventilator – SpeedComfort Radiator Ventilator Mono set

Spreekt het principe van een radiatorventilator je aan? Om de exacte werking te ervaren, is het aan te raden om in eerste instantie voor een losse radiatorventilator te kiezen. Wij raden je hierbij deze SpeedComfort Radiator Ventilator Mono set aan. Dit is volgens ons de beste koop radiatorventilator.

Zoals je op de foto al kunt zien, bestaat deze set uit slechts één radiatorventilator. Dit betekent dat je deze ventilator op één radiator aan kunt sluiten, waarna de warme lucht verspreid een kamer ingeblazen wordt. Belangrijk voordeel is dat deze variant wel uit drie losse ventilatoren bestaat; dit komt de werking alleen maar ten goede.

Wat ook een voordeel is, is dat deze radiator ventilator voor bijna alle soorten kachels geschikt is. Je kunt ‘m in combinatie met een enkelplaats radiator gebruiken, maar ook met bijvoorbeeld convectoren. Ongeacht wat voor radiator je in je woning hebt, kun je dus kiezen voor deze beste koop radiatorventilator.

Waar wij ook over te spreken zijn, is de bevestiging. Je hoeft deze ventilator alleen maar in het stopcontact te steken, waarna je ‘m aan de onderkant van de ventilator vast kunt plakken. Hiervoor heeft SpeedComfort een stevig magneet aan de ventilatoren aangebracht. Met dank aan dit magneet blijft de radiatorventilator stevig aan de radiator vastzitten.

Het mooie is dat je naar de werking ook geen omkijken hebt. Deze radiatorventilator beschikt namelijk over een temperatuurgevoelige schakelaar. Zodra de temperatuur boven een bepaalde stand komt, schakelt de ventilator zich automatisch in. Komt de temperatuur weer beneden een bepaalde temperatuur? Dan schakelt de ventilator zich automatisch weer uit.

Belangrijk voordeel is dat je zowel energie als gas bespaart. Dit komt onder meer doordat een ruimte twee keer zo snel opgewarmd wordt met deze ventilator. Tevens zorgt deze ventilator ervoor dat de ketel korter aan hoeft te staan. Onder aan de streep kun je met deze radiatorventilator veel geld besparen.

Gelukkig hoef je voor deze radiatorventilator ook niet de hoofdprijs te betalen. Bij onze partners Bol.com en Coolblue kosten beide radiatorventilatoren slechts 59,95 euro. Een prima prijskaartje, zéker met het oog op de mogelijke besparingen van/met deze radiatorventilator.

SpeedComfort Radiator Ventilator Mono set beste

Wel moet je even goed rekening houden met de toepasbaarheid. We stelden eerder dat deze radiatorventilator voor de meeste radiatoren geschikt is, maar dit geldt helaas niet voor lamellenradiatoren. Mocht je zo’n radiator in je woning hebben, kun je géén gebruik maken van deze beste koop radiatorventilator.

Deze radiatorventilator is niet geschikt voor een lamellenradiator.

Voordelen
 • Losse radiatorventilator
 • Bespaart gas en energie
 • Met temperatuurschakelaar (automatisch)
 • Makkelijk te monteren
 • Prima geprijsd
 • Voor veel radiatoren geschikt
Nadelen
 • Niet geschikt voor een lamellenradiator
Conclusie

De SpeedComfort Radiator Ventilator Mono set is met afstand de beste koop radiatorventilator. Deze ventilator bevestig je makkelijk aan je radiator, waarna deze volledig automatisch werkt. Je hoort ‘m niet, maar je voelt absoluut dat de ruimte sneller opgewarmd is. Met deze beste koop radiatorventilator bespaar je het nodige gas en energie. En dat voor een investering van slechts 59,95 euro.

Beste duo set radiatorventilatoren – Practics- Radiator Ventilator Duo Wit

Bovenstaande radiatorventilator is ideaal voor één radiator. Heb je echter de wens om bij meerdere radiatoren een ventilator te gebruiken? Je kunt uiteraard de beste koop twee keer bestellen, maar je kunt ook voor deze set van Practics kiezen. Dit is volgens ons namelijk de beste duo set radiatorventilatoren.

Zoals je op de foto al kunt zien, krijg je bij aanschaf twee radiatorventilatoren geleverd. Dit betekent dat je bij twee radiatoren automatisch de warme lucht beter de kamer in kunt laten blazen. Dat dit bij deze radiatoren geweldig werkt, is ook aan de hoeveelheid ventilatoren te danken.

Elke ventilator bestaat namelijk uit maar liefst 5 ventilatoren. Doordat het om zoveel ventilatoren gaat, wordt de lucht nog beter de ruimte in geblazen. Wij durven dan ook te stellen dat het rendement van déze radiatorventilatoren beter is dan bij de beste koop.

Het merk Practics geeft hier het volgende over aan: met deze duo set kun je tot wel 30% energie besparen. Erg fijn met het oog op het milieu en mogelijk nog fijner met het oog op je energierekening. Aangezien de prijzen voor energie erg hoog liggen, bespaar je simpelweg veel geld met déze radiatorventilatoren.

Wat ons ook aanspreekt, is dat deze radiatorventilatoren over een ingebouwde thermostaat beschikken. Zodra de radiator 27 graden warm is, beginnen de ventilatoren te draaien. Komt de temperatuur van de radiator vervolgens onder de 26 graden uit? Dan stoppen de ventilatoren met draaien. Overigens hoor je dit helemaal niet; deze radiatorventilatoren functioneren volledig geruisloos.

Heb je een radiator met een breedte van minimaal 45 centimeter? Dan kun je deze radiatorventilatoren gebruiken. Dit geldt overigens niet alleen voor radiatoren, maar ook voor convectoren. Mede hierdoor kunnen we stellen dat dit een veelzijdige duo set radiatorventilatoren is.

Op welke temperatuur staat je CV ketel nu ingesteld? In de meeste huizen ligt deze temperatuur tussen de 75 en 90 graden. Als je voor deze duo set van Practics kiest, kun je deze uitgangstemperatuur bijstellen naar 60 tot 65 graden. Dit zorgt onder aan de streep voor een nóg grotere besparing van gas en energie.

Practics- Radiator Ventilator Duo Wit beste

Bij aanschaf van deze radiatorventilatoren krijg je alle benodigdheden meegeleverd. Je kunt hierbij denken aan een voeding en aan twee doorlink kabels. Deze kabels zijn 150 centimeter lang, terwijl de voeding 140 centimeter lang is. Dit stelt je ongetwijfeld in staat om de radiatorventilatoren op de gewenste plek in je woning te gebruiken.

Bij deze radiatorventilatoren moet je wel met één nadeeltje rekening houden: het prijskaartje. Daar waar je voor bovenstaande variant slechts 60 euro betaalt, moet je voor deze set 184 euro betalen. Dat is fors aan de prijs, maar de werking van deze duo set radiatorventilatoren is indrukwekkend te noemen. Tevens is het goed om te beseffen dat je tot 30% aan energie kunt besparen.

Dit zijn niet de goedkoopste radiatorventilatoren.

Voordelen
 • Set van 2 radiatorventilatoren
 • 5 ventilatoren per stuk
 • Ingebouwde thermostaat
 • Werkt geluidsstil
 • Universeel ontwerp
Nadelen
 • Minimale lengte van 45 cm van de radiatoren
 • Duur
Conclusie

De Practics- Radiator Ventilator Duo Wit is volgens ons de beste set radiatorventilatoren. Met deze set laat je bij twee radiatoren de warme lucht door de gehele kamer verspreid worden. Dit gaat volledig geluidsstil en automatisch. Je hebt dus helemaal niet door dat je met deze ventilatoren tot 30% energie bespaart; dit merk je uiteindelijk wél aan je energierekening!

Beste uitgebreide set radiatorventilatoren – SpeedComfort Radiator Ventilator Trio set

De aanschaf van een radiatorventilator is hoe dan ook een goed idee. Het is één van de meest duurzame en handige opties om je woning te verduurzamen. Wil je dit direct doen? Dan kies je het beste voor een uitgebreide set van radiatorventilatoren. Hiervoor raden wij je deze SpeedComfort Radiator Ventilator Trio set aan.

Dit vormt volgens ons de beste uitgebreide set radiatorventilatoren. En één van de meest voorname redenen daarvoor is op de foto hiernaast te zien. Zoals je op deze foto kunt zien, krijg je maar liefst 3 radiatorventilatoren geleverd. Je bent hierdoor in staat om in meerdere ruimtes deze set te gebruiken. Ideaal!

Deze set lijkt heel erg veel op de beste koop radiatorventilator. De ventilator is precies hetzelfde, alleen krijg je bij deze set dus drie stuks geleverd. Deze drie stuks kun je makkelijk vastplakken aan de onderzijde van een radiator of convector kachel. Dit doe je heel makkelijk met dank aan de magnetische strip.

Nadat je dit hebt gedaan, hoef je naar deze drie radiatorventilatoren niet meer om te kijken. De ventilatoren houden de temperatuur van de radiator in de gaten en schakelen zichzelf automatisch in. Dat doen de ventilatoren alleen als de radiator een bepaalde temperatuur heeft. Komt de temperatuur weer onder de grens uit? Dan schakelen deze radiatorventilatoren zichzelf weer automatisch uit.

Wat zo mooi aan deze set is, is dat je de ventilatoren op twee manieren kunt gebruiken. Je kunt ze aan één lange radiator vastmaken, maar je kunt ze ook voor drie losse radiatoren gebruiken. Doordat je ze aan één lange radiator vast kunt maken, is dit ook een ideale set voor de grotere radiatoren in je woning. Zeker bij die radiatoren kun je een flinke duurzame winst behalen.

Met deze radiatorventilatoren behaal je de nodige resultaten. Zo wijst onderzoek van SpeedComfort uit dat een ruimte twee keer zo snel opgewarmd wordt. Hiervoor hoeft een stuk minder energie verbruikt te worden, terwijl dit het wooncomfort ook nog ten goede komt.

Tevens is het zo dat de ketel korter aanstaat, waarmee je zowel gas als energie bespaart. Onder aan de streep bespaar je dus veel geld met deze uitgebreide set van radiatorventilatoren.

SpeedComfort Radiator Ventilator Trio set beste

Daarbij is het prijskaartje ook nog een groot voordeel. Voor deze beste uitgebreide set radiatorventilatoren betaal je slechts 149,95 euro. Voor dit bedrag krijg je dus maar liefst 3 ventilatoren geleverd. En hiermee is deze set zelfs goedkoper dan de bovenstaande duo set!

Wel moet je met één nadeel rekening houden: deze radiatorventilatoren zijn niet geschikt voor een lamellenradiator. Mocht je zo’n radiator in je woning hebben, zou je op zoek naar een andere oplossing moeten gaan. Bij alle andere soorten radiatoren doen deze radiatorventilatoren gelukkig wel dienst.

Deze radiatorventilatoren zijn niet geschikt voor een lamellenradiator.

Voordelen
 • Set van 3 radiatorventilatoren
 • Perfecte werking
 • Werkt volledig automatisch
 • Voor radiatoren en convectorkachels geschikt
 • Prima geprijsd
Nadelen
 • Niet voor lamellenradiatoren geschikt
Conclusie

De SpeedComfort Radiator Ventilator Trio set is volgens ons de beste uitgebreide set radiatorventilatoren. Met deze set van 3 stuks bespaar je veel energie en gas, terwijl deze set zelf niet eens de hoofdprijs kost. Dit is dan ook één van de meest voordelige producten om je woning mee te verduurzamen. Waar wacht je nog op?

Beste zwarte radiatorventilator – Practics Radiator Ventilator Zwart

Bovenstaande varianten hebben twee dingen gemeen: ze bieden een hoog rendement en zijn volledig in het wit uitgevoerd. Heb jij in je woning echter juist voor een donkere radiator gekozen? Dan kun je beter voor deze Practics Radiator Ventilator Zwart kiezen. Dit is volgens ons namelijk de beste zwarte radiatorventilator.

Wij zijn ons ervan bewust dat dit niet voor alle radiatoren de beste optie is. Heb je een witte of andere lichtgekleurde radiator? Dan kies je het beste voor een witte variant. Bij bijvoorbeeld een donkergrijze, antracietgrijze of zwarte radiator is dit verreweg de beste en mooiste oplossing.

Overigens is de werking van deze radiatorventilator ook prima. Het is dus niet zo dat wij deze ventilator alleen op basis van de kleur geselecteerd hebben. Nee, wij zijn van mening dat je met deze radiatorventilator van veel voordeel geniet. Zo is het met deze enkele radiatorventilator mogelijk om tot 30% energie te besparen!

Hoe je dat doet? Heel simpel. Je maakt deze radiatorventilator aan de onderkant van je radiator vast, waarna deze ventilator geheel automatisch werkt. Is de radiator warmer dan 27 graden? Dan schakelt deze radiatorventilator zichzelf in, waarna de warme lucht perfect door de ruimte verspreid wordt. Komt de temperatuur van de radiator onder de 26 graden uit? Dan schakelt deze radiator zichzelf weer uit, waardoor de koudere lucht niet meer door de ruimte verspreid wordt.

Ook is het fijn dat je deze radiatorventilator in combinatie met bijna alle radiatoren kunt gebruiken. Deze ventilator is geschikt voor radiatoren, maar ook voor convector kachels. Het enige waar je rekening mee moet houden, is dat de radiator minimaal 45 centimeter lang moet zijn.

Wat ons overigens ook aanspreekt, is het geluidsniveau van de Practics Radiator Ventilator Zwart. Bij maximale belasting maakt deze radiatorventilator nog geen 20 decibel geluid. Dit is opvallend weinig, óók omdat deze radiatorventilator over vier losse ventilatoren beschikt. Doordat het om relatief veel losse ventilatoren gaat, is het rendement van deze radiatorventilator in ieder geval prima te noemen.

Om gebruik van deze zwarte radiatorventilator te maken, hoef je ‘m alleen maar onder aan de radiator vast te plakken. De radiator zelf is al magnetisch, terwijl dit ook voor deze radiatorventilator geldt. Deze ventilator blijft dus (erg) stevig aan de radiator vastplakken. Ideaal!

Iets dat minder ideaal is, is het prijskaartje. Voor deze beste zwarte radiatorventilator betaal je bij onze partner Bol.com maar liefst 116 euro. Zeker als we dit met de beste koop (zie 1e review) vergelijken, zien we dat deze variant fors duurder is. Maar goed, deze variant is dus wél in het zwart uitgevoerd!

Deze radiatorventilator is behoorlijk prijzig; 116 euro per stuk.

Voordelen
 • In het zwart uitgevoerd
 • 4 ventilatoren ingebouwd
 • Volledig automatische werking
 • Universeel ontworpen
 • Geluidsstil
 • Makkelijk vast te maken
Nadelen
 • Vrij duur
Conclusie

De Practics Radiator Ventilator Zwart is naar onze mening de beste zwarte radiatorventilator. Doordat deze ventilator in het zwart uitgevoerd is, past ‘ie perfect bij een zwarte of donkergrijze radiator. De werking van deze radiator is geweldig, onder meer vanwege de automatische in- en uitschakeling. Ook de montage is snel gepiept, waarna deze ventilator tot 30% energie bespaart. Wat wil je nog meer?

Beste duurzame radiatorventilatoren – Magnificos radiator ventilatoren

Heb je op het dak van je woning al zonnepanelen liggen? Heb je de vloer, dak en de muren al volledig geïsoleerd? En ga je bewust met energie om? Dan ben je al een heel eind om zo duurzaam mogelijk te leven en te wonen. Je kunt je woning echter nóg duurzamer maken; dat doe je met deze Magnificos radiator ventilatoren. Dit zijn volgens ons namelijk de beste duurzame radiatorventilatoren.

Dat deze ventilatoren deze eretitel verdienen, is onder meer aan de samenstelling van de set te danken. Zoals op de foto hiernaast duidelijk te zien is, bestaat deze set uit maar liefst 5 radiatorventilatoren. Hiermee ben je dus in staat om in meerdere ruimtes de werking van de radiator te optimaliseren. En om daarmee veel gas en energie te besparen. Dát merk je onder aan de streep duidelijk aan je rekeningen.

Deze ventilatoren verbruiken slechts 1 kWh per jaar. Dit komt neer op nog geen euro verbruik per ventilator per jaar. En de opbrengsten liggen een heel stuk hoger. Met deze radiatorventilatoren kun je namelijk tot wel 30% aan energie per jaar besparen. Dit doe je bovendien op een hele simpele manier: het enige dat je hoeft te doen, is deze ventilatoren aan de radiatoren vast te plakken.

Nadat je dit hebt gedaan, neemt de automatische schakelaar het werk voor je over. Zodra deze schakelaar opmerkt dat de temperatuur boven 27 graden Celsius komt, schakelen de radiatorventilatoren zich in. Komt de temperatuur onder de 26,5 graden Celsius uit? Dan schakelen de radiatorventilatoren zichzelf weer uit. Onder die temperatuur heeft het geen effect om de lucht rond te blazen.

Deze radiatorventilatoren zijn onwijs duurzaam en maken amper geluid. Uit metingen blijkt dat het geluidsniveau niet boven de 20 decibel uitkomt. Je bent hierdoor ook in staat om deze radiatorventilatoren in je thuiskantoor of slaapkamer te gebruiken.

Wat ons ook aanspreekt, is dat de levensduur van deze radiatorventilatoren onwijs lang is. Onderzoek wijst uit dat deze ventilatoren een levensduur van minimaal 50.000 uur hebben. Dit betekent dat je probleemloos 11 jaar lang van deze radiatorventilatoren in je woning geniet. En daarmee ook 11 jaar lang van een lagere rekening geniet.

Wil je deze beste duurzame radiatorventilatoren gebruiken? Dan is het fijn om te weten dat ze voor alle soorten ventilatoren geschikt zijn. Alle radiatorventilatoren zijn even breed; 46 centimeter. Per stuk zijn vijf ventilatoren aangebracht, waardoor de werking oprecht geweldig te noemen is.

Dat dit de beste duurzame radiatorventilatoren zijn, heeft wel een keerzijde. Voor deze ventilatoren betaal je namelijk een bedrag van 709,95 euro bij onze partner Bol.com. Dit is uiteraard een heel fors bedrag, maar je zou dit bedrag wel als een investering moeten zien. Doordat je minder gas en energie verbruikt, verdien je dit bedrag na verloop van tijd gelukkig weer terug.

Spreekt de zwarte kleur van deze radiatorventilatoren je niet helemaal aan? Je kunt deze set gelukkig ook in het wit bestellen!

Deze set van radiatorventilatoren is behoorlijk duur; ruim 700 euro.

Voordelen
 • 5 radiatorventilatoren
 • Automatische werking
 • Geluidsstil
 • Geweldige gas- én energiebesparing
 • Makkelijk te monteren
 • Bewezen werking
Nadelen
 • Duur
Conclusie

De Magnificos radiator ventilatoren zijn volgens onze test de beste duurzame radiatorventilatoren. Met deze ventilatoren bespaar je gewoonweg veel op je energie- en gasrekening. Niet alleen nu, maar de komende jaren. Met dank aan de duurzaamheid en de automatische werking van deze ventilatoren. Al met al een geweldige set, maar helaas wel een vrij prijzige set.

Koopgids

Tegenwoordig kun je je woning op tal van manieren verduurzamen. Hiermee lever je je bijdrage aan het milieu en bespaar je het nodige geld. Heb je deze wens(en) ook? Dan doe je er verstandig aan om voor radiatorventilatoren te kiezen.

Zoals je in dit artikel hebt gelezen, brengen radiatorventilatoren tal van voordelen met zich mee. Daarnaast heb je gezien dat je uit meerdere soorten radiatorventilatoren kunt kiezen. Wat voor jou de beste koop is? Dat achterhaal je door goed op onderstaande punten te letten.

Aantal radiatorventilatoren

Ten eerste moet je goed bepalen hoeveel radiatorventilatoren je nodig hebt. Hiervoor zou je naar twee aspecten moeten kijken:

 • Radiatoren in je woning. Welke radiatoren wil je graag van een radiatorventilator voorzien?
 • Breedte van de radiator. Als je een hele brede radiator hebt, is het verstandig om twee of drie radiatorventilatoren te bestellen. Deze kun je dan naast elkaar aan de onderzijde van de radiator bevestigen.
Aantal radiatorventilatoren

Soort radiator

Ten tweede moet je goed naar het soort radiator kijken. Heb je bijvoorbeeld in je woning een lamellenradiator? Dan zijn lang niet alle radiatorventilatoren hier geschikt voor.

Kies je voor één van bovenstaande varianten? Dan weet je dat deze voor de meeste soorten radiatoren en convector kachels geschikt zijn. Let wel even goed op de breedte van de radiatorventilator en op de breedte van je radiator. Dit moet uiteraard wel op elkaar afgestemd worden.

Ventilatoren per stuk

Ten derde moet je goed naar de samenstelling van de radiatorventilator kijken. Het is wellicht een beetje verwarrend, maar een radiatorventilator bestaat uit meerdere ventilatoren. Dit kunnen drie, vier of vijf ventilatoren zijn. Des te meer ventilatoren er in één radiatorventilator aanwezig zijn, des te beter de warme lucht verspreid wordt. Dit gebeurt niet alleen beter, maar ook een stuk sneller.

Montage

Ten vierde kun je met een schuin oog naar de montage kijken. Wat ons betreft is dit niet al te belangrijk, aangezien nagenoeg alle radiatorventilatoren van een magneet voorzien zijn. Dankzij dit magneet klem je de radiatorventilatoren makkelijk vast aan de onderzijde van je radiator. Vanaf dat moment wordt de warme lucht perfect verspreid in je woning.

Kleur

Ten vijfde wijzen wij je graag op de kleur van de radiatorventilator. Op dit moment kun je uit twee kleuren kiezen: wit en zwart. Zo simpel is het aanbod op dit moment.

Wat voor jou de beste kleur is, hangt af van de radiatoren in je woning. Indien je witte radiatoren hebt, is het voor de hand liggend om voor witte radiatorventilatoren te kiezen. Bij donkergekleurde radiatoren kies je beter voor een zwarte radiatorventilator.

Kleur radiatorventilator

Eigenschappen

Als zesde punt willen wij je graag op twee eigenschappen wijzen:

 • Automatische werking. De beste radiatorventilatoren werken volledig automatisch. Dit betekent dat je geen omkijken naar de werking of instelling hebt. Ideaal!
 • Geluidsniveau. Wij raden je ook aan om goed naar het geluidsniveau van de radiatorventilatoren te kijken. De beste radiatorventilatoren maken nagenoeg geen lawaai, waardoor je die vairanten ook in bijvoorbeeld je slaapkamer kunt gebruiken.

Rendement

Ten zevende moet je goed naar het rendement van de radiatorventilatoren kijken. Dit rendement kan op twee gebieden ‘bekeken’ worden: de besparing op gas en de besparing op energie.

Om zoveel mogelijk geld te besparen, zou je ook naar je CV ketel moeten kijken. Je kunt namelijk, dankzij de radiatorventilatoren, de uitgangstemperatuur van je CV ketel lager instellen. Daarmee bespaar je sowieso al het nodige geld. En met de beste radiatorventilatoren doe je hier nog een extra schepje bovenop.

Prijs-kwaliteitsverhouding

Als laatste punt wijzen wij je graag op de prijs-kwaliteitsverhouding. Ten eerste adviseren wij je om altijd voor radiatorventilatoren van een A-merk te gaan. De merken die in dit artikel de revue gepasseerd hebben, voldoen allemaal aan de gestelde kwaliteitseisen.

Ten tweede adviseren wij je om in de beste radiatorventilatoren te investeren. Wel is het goed om te weten dat er grote prijsverschillen bestaan. Doe daar dus goed onderzoek naar. En hou je budget goed in de gaten.

Slotwoord

Met radiatorventilatoren ben je in staat om zowel gas als energie te besparen. Het is daarom onwijs interessant om radiatorventilatoren op de radiatoren in je woning vast te maken. Heb je over één van bovenstaande varianten nog vragen? Neem gerust contact op met de klantenservice van onze partner Bol.com of Coolblue. Wij wensen je graag veel gemak én veel besparingen met je nieuwe radiatorventilator(en)!s

Tresna.nl
Logo