Beste valdorpel

Wil je je woning graag verduurzamen? En heb je ook de wens om het wooncomfort te verhogen? Dit zijn twee wensen die je met een valdorpel kunt vervullen. Een valdorpel is een handig hulpmiddel voor het verduurzamen van je woning, waarmee je ook nog het comfort weet te verhogen. Spreekt dit je aan? Check dan direct dit artikel voor een overzicht van de vijf beste valdorpels van dit moment!

Onze top 5 valdorpels

Afbeelding

Product


Ellen Matic Extra Valdorpel 103 cm

Onze beste koop!

Ellen Matic Extra Valdorpel 103 cm

Beste koop valdorpel

of

Ellen Matic valdorpel Soundproof

Ellen Matic valdorpel - Soundproof

Beste geluidswerende valdorpel 

of

LUVEMA Valdorpel Lu-1750073

LUVEMA Valdorpel Lu-1750073

Beste veelzijdige valdorpel

of

Planet FT - 850 - 750 mm

Planet FT - 850 - 750 mm

Beste onzichtbare valdorpel

of

Ellen Matic SP2 EZ - 73 CM

Ellen Matic SP2 EZ - 73 CM

Beste goedkope valdorpel

of

Producteigenschappen

ONZE BESTE KOOP

Ellen Matic Extra Valdorpel 103 cm

Beste koop valdorpel

Ellen Matic Extra Valdorpel 103 cm

of

Ellen Matic valdorpel - Soundproof

Beste geluidswerende valdorpel 

Ellen Matic valdorpel Soundproof

of

LUVEMA Valdorpel Lu-1750073

Beste veelzijdige valdorpel

LUVEMA Valdorpel Lu-1750073

of

Planet FT - 850 - 750 mm

Beste onzichtbare valdorpel

Planet FT - 850 - 750 mm

of

Ellen Matic SP2 EZ - 73 CM

Beste goedkope valdorpel

Ellen Matic SP2 EZ - 73 CM

of

Voor- en nadelen van een valdorpel

In de huidige maatschappij is duurzaamheid een belangrijk thema. Veel huishoudens willen hun woning verduurzamen, alleen al vanwege de hoge energierekening. Voor het verduurzamen van je woning heb je veel mogelijkheden, waaronder het plaatsen van een valdorpel. Met een simpele valdorpel geniet je van de volgende voordelen:

 • Voor veel deuren geschikt. Bij een valdorpel is het de bedoeling dat je deze aan de onderkant van een deur bevestigd. Het handige hierbij is dat je ‘m aan zowel een binnen- als buitendeur kunt bevestigen. En aangezien elke deur ‘gewoon’ een onderkant heeft, betekent dit dat een valdorpel voor heel veel deuren geschikt is.
 • Geweldige werking. Een valdorpel wordt wel eens als een tochtstrip gezien, maar dat is toch echt iets anders. Een tochtstrip is een vrij simpele strip, terwijl een valdorpel meer te bieden heeft. Zodra je een deur dicht doet, laat de valdorpel zich zelf automatisch naar beneden zakken. Met dank aan dit speciale mechanisme ben je van een geweldige én perfecte werking verzekerd. Gemak dient de mens!
 • Perfecte wering van tocht. Dat een tochtstrip en valdorpel met elkaar geassocieerd worden, is op zich niet heel vreemd. Net zoals een tochtstrip is een valdorpel namelijk in staat om tocht in een woning te weren. Dit gaat op een ideale manier, onder meer vanwege bovengenoemd mechanisme. Bijkomend voordeel is dus dat je zo’n valdorpel op nagenoeg elke deur kunt gebruiken.
 • Perfecte wering van geluid. Woon je in een luidruchtig appartement? Of heb je nogal last van andere geluiden in je woning? Ook dan is het een aanrader om voor een valdorpel te kiezen. Kies je bijvoorbeeld voor een valdorpel bij je voordeur? Het geluid dat normaal gesproken onder je voordeur heen je woning binnen zou komen, wordt nu netjes buiten de deur gehouden. Dit is één van de facetten waarmee het wooncomfort significant verbeterd wordt.
 • Perfecte werking bij brand. Op het moment dat er brand uitbreekt, biedt een valdorpel ook nog uitkomst. door de valdorpel is brand namelijk minder snel of helemaal niet in staat om uit te breken.

Zijn er dan ook nog zaken waar je rekening mee moet houden? Ja, je moet bij een valdorpel even goed met onderstaande nadelen rekening houden:

 • Het vervangen van een valdorpel is niet altijd even makkelijk. Met name als je een naar binnen draaiende voordeur hebt, is het lastig om hier een valdorpel onder te plaatsen. Zit de valdorpel er eenmaal onder? Dan is het ook lastig om deze na van verloop tijd weer te vervangen.
 • Je ziet een valdorpel in de meeste gevallen wel zitten. Het is zo dat je in een valdorpel in de meeste gevallen onder de deur ziet zitten. Dit komt de uitstraling van je woning/interieur wellicht niet helemaal ten goede.
 • Een valdorpel is relatief prijzig. Zet je een valdorpel tegen een tochtstrip af? Dan valt direct op dat een valdorpel een stuk prijziger is. Zoals hierboven benoemd, geniet je echter wel van belangrijke voordelen.
Spreken de voordelen van een valdorpel je aan? Dan raden wij je graag aan om onderstaande reviews op je gemakje door te nemen. In deze reviews vind je namelijk informatie over de vijf beste valdorpels van dit moment. Met deze valdorpels doe je wat ons betreft een prima aankoop. En geniet je ultiem van de hierboven besproken voordelen!

Beste koop valdorpel – Ellen Matic Extra Valdorpel 103 cm

Eerder zijn wij al op zoek gegaan naar de beste tochtwering voor een deur. In dat artikel hebben wij verschillende vormen van tochtwering besproken, waaronder een valdorpel. In dat artikel hebben wij voor de Ellen Matic Extra Valdorpel 103 cm als beste valdorpel gekozen. En bij die eretitel blijven wij ook in dit artikel. Wat ons betreft is deze valdorpel om meerdere redenen de beste valdorpel.

Dit is onder meer te danken aan de fabricatie van deze valdorpel. Voor het fabriceren van deze valdorpel heeft Ellen meer dan 1 miljoen bewegingen nagebootst. Aan de hand van deze bewegingen heeft Ellen de perfecte valdorpel weten te ontwikkelen.

Wat bij deze valdorpel opvalt, is de lengte van 103 centimeter. Dankzij deze lengte is deze valdorpel in principe voor elke deur geschikt, inclusief de buitendeuren. Wij zijn dan ook van mening dat je deze handige valdorpel op een veelzijdige manier kunt gebruiken.

Het effect van de Ellen Matic Extra Valdorpel 103 cm is duidelijk merkbaar. Deze lange valdorpel houdt de tocht perfect tegen, waardoor je je wooncomfort aanzienlijk weet te vergroten. Je geniet van meer comfort in je woning, terwijl dit uiteraard ook een prima verduurzamingsoptie is. De warme lucht blijft beter in je woning, waardoor de kachel minder hoeft te stoken. Dát merk je aan je energierekening.

Deze valdorpel houdt niet alleen tocht perfect tegen, maar ook het geluid. De valdorpel houdt het geluid op een dusdanige manier tegen dat je het wooncomfort nóg verder weet te verhogen. Na het monteren van deze valdorpel geniet je direct van een geluidsstille woning. Hoe fijn is dat?

Waar je wel rekening mee moet houden, is dat je deze valdorpel niet zomaar kunt monteren. Om van de optimale werking verzekerd te zijn, kun je het beste een vakman inschakelen. Een vakman weet als geen ander hoe deze valdorpel gemonteerd moet worden. En hoe het best mogelijke effect behaald kan worden.

Dat deze valdorpel zo goed is, is onder meer aan het materiaal te danken. Het merk Ellen heeft bij deze valdorpel namelijk voor siliconen als materiaal gekozen. Dit materiaal past zich aan de situatie aan, waardoor de valdorpel te allen tijde perfect zijn werk kan doen. Zodra je deze valdorpel door een professional hebt laten monteren, geniet je hier oprecht jarenlang van.

Verder moet je even goed rekening houden met een waarschuwing van Ellen. Het merk geeft aan dat deze valdorpel minder geschikt is voor een deur in een niet-beschutte omgeving. Oftewel: je zou deze valdorpel alleen moeten gebruiken bij een deur in een beschutte omgeving. Het is ons alleen niet duidelijk wat Ellen hier precies mee bedoeld.

Voor het monteren van deze valdorpel heb je bij voorkeur een vakspecialist nodig.

Voordelen
 • Geweldige werking
 • Voor veel deuren geschikt
 • Van siliconen
 • Lengte van 103 centimeter
 • Top prijs-kwaliteitsverhouding
Nadelen
 • Laten monteren door een vakman
Conclusie

De Ellen Matic Extra Valdorpel 103 cm is met afstand de beste koop valdorpel van dit moment. Deze valdorpel houdt toch perfect tegen, houdt geluid prima buiten de deur en is ook nog eens heel betaalbaar. Dankzij de lengte van 103 centimeter is dit bovendien een valdorpel die je in heel veel situaties kunt gebruiken. Al met al een interessante én voordelige valdorpel!

Beste geluidswerende valdorpel – Ellen Matic valdorpel Soundproof

Wil je graag de tocht buiten je woning houden? Dan heb je daar meer dan voldoende mogelijkheden voor. Je kunt onder meer uit allerlei verschillende tochtstrips en vergelijkbare hulpmiddelen kiezen. Heb je vooral de wens om geluid buiten de deur te houden? Dan hebben wij maar één tip voor je: kies voor de Ellen Matic valdorpel Soundproof.

Deze valdorpel van het merk Ellen brengt een geweldige werking met zich mee. De tocht wordt namelijk tegengehouden, terwijl het geluid al helemaal perfect tegengehouden wordt. Met de plaatsing van deze valdorpel hoef je in je woning geen last meer van geluid te hebben. Handig als je bij een drukke weg of speeltuin woont.

Net zoals bovenstaande variant is deze variant met siliconen afgewerkt. Deze afwerking zorgt ervoor dat de valdorpel zich aan de deur aanpast. En ook aan de situatie. Dit materiaal is behoorlijk flexibel, waardoor je in elke situatie van de perfecte geluidswerende werking verzekerd bent.

Overigens heeft het merk Ellen voor een lengte van 82,8 centimeter gekozen. Deze valdorpel is hiermee niet zo lang als de bovenstaande variant, maar is hierdoor wel op veel deuren geschikt. Ook als je een iets minder brede deur hebt, kun je prima gebruik maken van deze valdorpel van Ellen.

Bijkomend voordeel; je kunt deze valdorpel ook gebruiken bij brandwerende deurconstructies. Voor deze deuren kun je de valdorpel op een speciale manier laten monteren, waarna je van een brandwerende werking verzekerd bent. Dit is dus méér dan alleen een valdorpel die het geluid tegenhoudt.

Wat ook zo fijn aan de Ellen Matic valdorpel Soundproof is, is de verstelbaarheid. Deze valdorpel kun je naar wens verstellen, maar je kunt ook gebruik maken van de automatische scheefstelling. Met dank aan deze automatische scheefstelling kun je de valdorpel perfect aanpassen op een oneffen vloer. Zelfs bij een oneffen vloer geniet je hierdoor van de perfecte geluidsisolatie.

Moet je nou de hoofdprijs betalen voor de Ellen Matic valdorpel Soundproof? Dat valt wat ons betreft nog wel mee. Voor deze valdorpel betaal je namelijk een bedrag van 44 euro bij onze partner Bol.com. Voor net iets meer dan 4 tientjes krijg je dus de beschikking over de beste geluidswerende valdorpel. Wat wil je nog meer?

Houd echter wel rekening met bijkomende kosten. Het monteren van de Ellen Matic valdorpel Soundproof is namelijk niet al te makkelijk. Ons advies is om hier een vakman voor in te schakelen, aangezien dit echt heel nauwkeurig moet gebeuren. Ook heb je hier speciaal gereedschap voor nodig, zoals een freesmachine. Moraal van het verhaal; huur een vakman in voor de montage.

Deze geluidswerende valdorpel zou je door een specialist moeten laten monteren.

Voordelen
 • Perfect geluidswerend
 • Koude lucht blijft buiten de deur
 • Lengte van 82,8 centimeter
 • Geschikt voor brandwerende deuren
 • Automatische scheefstelling
 • Prima prijs-kwaliteitsverhouding
Nadelen
 • Moet door een vakman gemonteerd worden
Conclusie

De Ellen Matic valdorpel Soundproof is de beste geluidswerende valdorpel. Door een slimme vormgeving houdt deze dorpel niet alleen de tocht buiten de deur, maar ook het geluid. Als je bijvoorbeeld in een drukke buurt woont, geniet je met deze valdorpel van belangrijke voordelen. Net zoals bovenstaande variant zou je deze valdorpel wel door een vakman moeten laten monteren.

Beste veelzijdige valdorpel – LUVEMA Valdorpel Lu-1750073

Heb je de wens om je woning te verduurzamen? En wil je graag voor het beste van het beste gaan? Dan kom je al snel bij een valdorpel uit. Maar, lang niet alle valdorpels zijn voor alle (soorten) deuren geschikt. Als je vooral van de gewenste veelzijdigheid wilt genieten, kies je voor deze LUVEMA Valdorpel Lu-1750073. Dit is naar onze mening de beste veelzijdige valdorpel.

Belangrijk voordeel is dat je deze valdorpel voor veel deuren kunt gebruiken. Het gaat hierbij om binnendeuren, maar ook om buitendeuren. Dat dit mogelijk is, komt vooral doordat dit een opbouwvaldorpel is. Je kunt deze valdorpel relatief makkelijk onder de deur vastmaken, waarna je van meerdere voordelen geniet.

Wat bij de LUVEMA Valdorpel Lu-1750073 direct opvalt, is de lengte. Je kunt deze valdorpel namelijk geheel naar wens in de lengte verstellen. De minimale lengte is 63,1 centimeter en de maximale lengte is 73 centimeter. In elke situatie kun je hiermee de gewenste valdorpel creëren!

Eén van de belangrijkste voordelen is de tochtwerende functie. Deze valdorpel houdt de tocht perfect buiten de deur, waardoor je kachel minder hoeft te stoken. Dit stelt je in staat om je energierekening significant omlaag te brengen. En je geniet hiermee ook nog van meer wooncomfort.

Met deze valdorpel hou je de tocht perfect buiten de deur, terwijl je de valdorpel ook nog naar wens in kunt stellen. Deze valdorpel is hiervoor van een afdekprofiel voorzien. Dit afdekprofiel zorgt voor de uitstraling van deze valdorpel én stelt je in staat om de dorpel naar wens te verstellen. Mede hierdoor is deze valdorpel voor elke deur geschikt.

Dat dit afdekprofiel van aluminium vervaardigd is, brengt meer voordelen met zich mee. Dit materiaal zorgt er namelijk ook voor dat je deze valdorpel bij een buitendeur kunt gebruiken. Uiteraard is dit ook iets dat de veelzijdigheid van de LUVEMA Valdorpel Lu-1750073 ten goede komt.

Waar je wel even rekening mee moet houden, is met de uitstraling. Doordat dit een opbouwvaldorpel is, zie je deze dorpel duidelijk onder de deur zitten. Gelukkig heeft LUVEMA voor een fraaie uitstraling gezorgd, waardoor dit op zich geen al te groot probleem is. Maar, het is wel iets waar de ware critici niet al te blij mee zullen zijn.

Wat ook een punt van aandacht is, is het prijskaartje. Voor deze beste veelzijdige valdorpel betaal je namelijk een bedrag van ruim 60 euro. Dit vinden wij vrij veel geld, met name als je het tegen bovenstaande varianten afzet.

Je ziet deze valdorpel duidelijk onder de deur zitten.

Voordelen
 • Geheel naar wens te verstellen
 • Binnen en buiten te gebruiken
 • Prima tochtwerende functie
 • Aluminium afdekprofiel
 • Opbouwvaldorpel
Nadelen
 • Vrij prijzig
 • Je ziet ‘m onder de deur zitten
Conclusie

De LUVEMA Valdorpel Lu-1750073 is de beste veelzijdige valdorpel. Deze valdorpel kun je voor veel deuren gebruiken én is relatief makkelijk te monteren. Dit komt vooral doordat dit een opbouwvaldorpel is. Dat is overigens ook één van de belangrijkste redenen waarom je deze valdorpel zo veelzijdig in kunt zetten. Al met al een ware aanrader wat ons betreft!

Beste onzichtbare valdorpel – Planet FT - 850 - 750 mm

Spreken de algemene voordelen van een valdorpel je aan? Dan is het zaak om goed over je wensen na te denken. Wil je bijvoorbeeld een inbouw- of opbouwvaldorpel? En hoe lang moet de dorpel zijn? Dit zijn belangrijke vragen om over na te denken.

Blijkt uit jouw vragenrondje dat je een onzichtbare valdorpel wilt hebben? Dan raden wij je van harte deze Planet FT - 850 - 750 mm aan. Uit onze test is namelijk gebleken dat dit de beste onzichtbare valdorpel is. Nadat je deze valdorpel in/onder je deur hebt laten monteren, zie je ‘m simpelweg niet zitten.

Doordat je ‘m niet zitten, is de valdorpel niet van invloed op de deur. Of op de ruimte waarin de deur geplaatst is. Wel is de valdorpel van grote invloed op het wooncomfort:

 • De tochtwerende functie van deze valdorpel is magnifiek. Deze valdorpel is van de juiste materialen vervaardigd, waardoor deze valdorpel in staat is om de tocht tegen te houden. Dit komt het wooncomfort en de hoogte van je energierekening ten goede.
 • Deze valdorpel houdt het geluid prima buiten de deur. Heb je in je woning regelmatig last van geluidshinder? Dan is het ook aan te raden om voor de Planet FT - 850 - 750 mm te kiezen. Deze valdorpel houdt het geluid meer dan prima tegen. Het merk Planet geeft aan dat deze valdorpel tot wel 48 dB aan geluid tegenhoudt!
 • Deze valdorpel houdt rook buiten de deur. Dit is in lang niet alle situaties even belangrijk, maar komt in bepaalde situaties uitermate goed van pas.

Wil je deze valdorpel daadwerkelijk onzichtbaar laten monteren? Dan moet je hiervoor in de deur frezen. Mede hierdoor is deze valdorpel alleen voor houten deuren geschikt. Gelukkig is het wél een valdorpel die je ook buiten kunt gebruiken. Deze valdorpel is zodoende geschikt voor alle houten binnen- en buitendeuren.

Doe je de deur open? Dan trekt deze valdorpel zich automatisch omhoog. Op dat moment zie je de valdorpel dus sowieso niet zitten. Ook hoef je niet bang te zijn dat de valdorpel voor schade aan de vloer zorgt. Valt de deur vervolgens weer in het slot? Dan schuift de valdorpel weer automatisch naar beneden. Vanaf dat moment geniet je van de hierboven besproken voordelen.

Spreekt de Planet FT - 850 - 750 mm je aan? Dan moet je wel even goed rekening met de montage houden. Als je deze valdorpel volledig onzichtbaar wilt hebben, moet hiervoor in de deur gefreesd worden. Mogelijk kun of wil je dit niet zelf doen. In dat geval moet je een vakman inschakelen. Overigens kun je deze valdorpel ook aan de voorkant van de deur monteren. Nadeel daarvan is alleen dat je de valdoprel erg goed ziet zitten.

Planet FT - 850 - 750 mm onzichtbaar

Wat wij erg handig bij deze valdorpel vinden, is de lengte instelling. De maximale lengte van de Planet FT - 850 - 750 mm is 85 centimeter, maar je kunt ‘m inkorten tot 75 centimeter. Ook als je bijvoorbeeld een smallere deur hebt, kun je prima kiezen voor deze onzichtbare valdorpel.

Een ander aandachtspunt is het prijskaartje. Je had het wellicht al verwacht, maar dit is de duurste valdorpel uit deze top 5. Voor de Planet FT - 850 - 750 mm ligt de adviesprijs namelijk rond de 67 euro. Vrij veel geld, maar je krijgt wel een geweldige valdorpel tot je beschikking.

De montage van deze valdorpel heeft nogal wat voeten in aarde.

Voordelen
 • Volledig onzichtbaar in gebruik
 • Voor alle houten binnen- en buitendeuren
 • Geluidsreductie tot wel 48 dB
 • Houdt de tocht perfect buiten de deur
 • Naar wens in te korten
Nadelen
 • Lastig te monteren
 • Vrij prijzig
Conclusie

De Planet FT - 850 - 750 mm is naar onze mening de beste onzichtbare valdorpel. Als je deze valdorpel volledig in de deur laat frezen, is deze simpelweg niet onzichtbaar. Je geniet wel van alle voordelen, waaronder een perfecte tochtwerende functie. Ook vinden wij het erg handig dat deze valdorpel het geluid met wel 48 dB vermindert.

Beste goedkope valdorpel - Ellen Matic SP2 EZ - 73 CM

Lijkt het plaatsen van een valdorpel jou wel iets? Ben je alleen nog niet overtuigd van de voordelen? Of wil je graag eerst een uitproberen of een valdorpel daadwerkelijk wel voordelen biedt? Of wil je gewoon zo min mogelijk geld uitgeven? In al deze situaties raden wij je van harte de Ellen Matic SP2 EZ - 73 CM aan. Dit is uit onze test de beste goedkope valdorpel gebleken.

Is dit echt een goedkope valdorpel? Ja, dat kunnen we zeker stellen. Voor deze valdorpel betaal je bij onze partner Bol.com namelijk slechts 19,95 euro. Voor dit bedrag zou je normaal gesproken niet al teveel mogen verwachten, maar dat kun je bij deze valdorpel juist wel!

Deze valdorpel is namelijk voor alle binnen- en buitendeuren geschikt. Dit is onder meer aan de breedte van 73 centimeter te danken. Je kunt ‘m hierdoor voor een brede deur gebruiken, maar ook voor een smallere deur. Verder is de samenstelling van deze valdorpel volledig naar onze wens. De dorpel is bijvoorbeeld van een kunststof lip voorzien, waardoor de afdichting nog beter is.

Wel is het zo dat je deze valdorpel in de deur moet monteren. Hiervoor moet je rekening houden met een freesmaat van 14-40 millimeter. Zegt dit je niks? Of heb je überhaupt geen freesmachine? Dan is het aan te raden om de montage uit te besteden aan een vakman. Een vakman kan deze valdorpel geheel naar wens monteren!

Met deze valdorpel geniet je vervolgens van meerdere voordelen. Zo heeft deze dorpel bewezen dat het geluid beter buiten de deur gehouden wordt. Woon je bijvoorbeeld naast een speeltuin, school of drukke weg? Dan is dit een belangrijk voordeel.

Bijkomend voordeel is dat deze valdorpel de tocht perfect buiten houdt. Dit is te danken aan de samenstelling, de kunststof lip en de manier van monteren. De montage heeft dus wat voeten in aarde, maar levert wel de gewenste tochtwerende functie op. En dat is uiteindelijk de reden waarom je een valdorpel wilt hebben, niet waar?

Kan deze valdorpel concurreren met bovenstaande valdorpels? Nou, dat is maar deels het geval. Dat dit zo’n goedkope valdorpel is, merk je wel enigszins aan de samenstelling en kwaliteit. Het is wat ons betreft echter wel een prima valdorpel om eens uit te proberen op je deur. Grote kans dat je nadien niks anders meer wilt!

De montage van deze valdorpel is vrij ingewikkeld.

Voordelen
 • Automatische valdorpel
 • Erg goedkoop
 • Lengte van 73 centimeter
 • Prima tochtwerende functie
 • Met kunststof lip
Nadelen
 • Lastig te monteren
 • Iets mindere kwaliteit
Conclusie

De Ellen Matic SP2 EZ - 73 CM is de beste goedkope valdorpel. Voor deze valdorpel betaal je nog geen 20 euro, terwijl je hiermee wel flink kunt besparen op je energierekening. Ook houdt deze valdorpel het geluid buiten de deur, waardoor je met déze valdorpel je wooncomfort aanzienlijk kunt verbeteren. En dat voor nog geen twee tientjes!

Koopgids

Ben je op zoek naar interessante verduurzamingsopties voor in je woning? Dan raden wij je aan om naar de radiator en deuren in je woning te kijken. Voor een radiator kun je bijvoorbeeld voor een radiatorventilator of radiatorfolie kiezen.

Voor de deuren in je woning is een valdorpel een interessante oplossing. Zoals je in dit artikel hebt kunnen lezen, geniet je met zo’n valdorpel immers van de nodige voordelen. Maar, hoe geniet je nou optimaal van je nieuwe valdorpel? Dat doe je door kritisch op zoek te gaan naar de beste valdorpel.

Soort valdorpel

Je moet ten eerste een keuze maken tussen de twee soorten valdorpels:

 • Opbouwvaldorpel. Dit is eigenlijk de ‘simpele’ soort. Je hoeft deze soort namelijk niet ín een deur te verwerken, maar gewoon onder de deur. De montage is hiermee een stuk makkelijker, maar de werking is wel iets minder.
 • Inbouwvaldorpel. Deze valdorpels moeten echt in de deur gemonteerd worden. Het is hiervoor noodzakelijk dat er in de deur gefreesd wordt. Laat dit bij voorkeur door een vakman doen.

Wil je tussen deze twee soorten valdorpel de juiste keuze maken? Kijk dan vooral goed naar de montage.

Deur & lengte van de valdorpel
Ten tweede moet je goed naar de deur kijken. Van welk materiaal is de deur? En hoe breed is de deur precies? Als je de antwoorden op deze vragen hebt, kun je al een flinke schifting in het aanbod maken.

Daarbij moet je ook goed naar de lengte van de valdorpel kijken. Je moet deze lengte uiteraard afstemmen op de breedte van de deur. Maar, je moet ook goed kijken naar een eventuele instelmogelijkheid. Meerdere valdorpels kun je namelijk in lengte verstellen, waardoor je van nóg meer gemak verzekerd bent.

Materiaal & werking
Ten derde wijzen wij je graag op het materiaal van de dorpel. Let hierbij niet alleen op het materiaal van de dorpel zelf, maar ook op bijkomende materialen. Zo kan een fabrikant uit meerdere soorten afdekprofielen en lippen kiezen.

Het materiaal is onder meer bepalend voor de werking. Bepaal daarom goed voor jezelf waar je de valdorpel voor wilt gebruiken:

-	Voor het weren van tocht. Eigenlijk alle valdorpels zijn in staat om de koude lucht perfect buiten de deur te houden. Je voorkomt hiermee tocht in je woning en daarmee ook een hoge energierekening.
-	Voor het weren van geluid. Wil je vooral het geluid buiten de deur houden? Dan heb je hier een geluidswerende valdorpel voor nodig. Meerdere van bovenstaande varianten zijn uiterst geschikt voor het weren van geluid.

Prijs-kwaliteitsverhouding
Tot slot adviseren wij je om goed naar de prijs-kwaliteitsverhouding te kijken. Op dit gebied hebben wij twee belangrijke tips voor je:

-	Kies voor één van bovenstaande valdorpels. Deze valdorpels voldoen aan onze wensen én zijn door een A-merk ontwikkeld. Dat merk je aan alles, waaronder de werking van deze valdorpels.
-	Durf te investeren. Koop je nú een valdorpel? Dan geniet je hier over een paar jaar nog steeds van. Mede daarom is het aan te raden om te investeren in een goede valdorpel. Van een goede valdorpel geniet je simpelweg jarenlang.

Slotwoord
Een valdorpel is wat ons betreft een prima aankoop. Het is een vrij simpele – en niet al te goed onzichtbare – vorm van verduurzaming van je woning. Heb je over bovenstaande varianten nog vragen? Neem gerust contact op met onze partner. Wij wensen je graag veel gemak met je nieuwe valdorpel!

Deur & lengte van de valdorpel

Ten tweede moet je goed naar de deur kijken. Van welk materiaal is de deur? En hoe breed is de deur precies? Als je de antwoorden op deze vragen hebt, kun je al een flinke schifting in het aanbod maken.

Daarbij moet je ook goed naar de lengte van de valdorpel kijken. Je moet deze lengte uiteraard afstemmen op de breedte van de deur. Maar, je moet ook goed kijken naar een eventuele instelmogelijkheid. Meerdere valdorpels kun je namelijk in lengte verstellen, waardoor je van nóg meer gemak verzekerd bent.

Materiaal & werking

Ten derde wijzen wij je graag op het materiaal van de dorpel. Let hierbij niet alleen op het materiaal van de dorpel zelf, maar ook op bijkomende materialen. Zo kan een fabrikant uit meerdere soorten afdekprofielen en lippen kiezen.

Het materiaal is onder meer bepalend voor de werking. Bepaal daarom goed voor jezelf waar je de valdorpel voor wilt gebruiken:

 • Voor het weren van tocht. Eigenlijk alle valdorpels zijn in staat om de koude lucht perfect buiten de deur te houden. Je voorkomt hiermee tocht in je woning en daarmee ook een hoge energierekening.
 • Voor het weren van geluid. Wil je vooral het geluid buiten de deur houden? Dan heb je hier een geluidswerende valdorpel voor nodig. Meerdere van bovenstaande varianten zijn uiterst geschikt voor het weren van geluid.

Prijs-kwaliteitsverhouding

Tot slot adviseren wij je om goed naar de prijs-kwaliteitsverhouding te kijken. Op dit gebied hebben wij twee belangrijke tips voor je:

 • Kies voor één van bovenstaande valdorpels. Deze valdorpels voldoen aan onze wensen én zijn door een A-merk ontwikkeld. Dat merk je aan alles, waaronder de werking van deze valdorpels.
 • Durf te investeren. Koop je nú een valdorpel? Dan geniet je hier over een paar jaar nog steeds van. Mede daarom is het aan te raden om te investeren in een goede valdorpel. Van een goede valdorpel geniet je simpelweg jarenlang.

Slotwoord

Een valdorpel is wat ons betreft een prima aankoop. Het is een vrij simpele – en niet al te goed onzichtbare – vorm van verduurzaming van je woning. Heb je over bovenstaande varianten nog vragen? Neem gerust contact op met onze partner. Wij wensen je graag veel gemak met je nieuwe valdorpel!

Tresna.nl
Logo