Beste deurborstel

Heb jij in jouw huis met een vervelende tocht te maken? Ervaar je hierdoor eigenlijk minder wooncomfort in jouw huis? En merk je ook dat jouw energierekening behoorlijk hoog oploopt? Dit is stuk voor stuk goed mogelijk, indien er sprake is van kieren bij jouw deuren of ramen. Komt dit nou vaak voor? Ja, dit komt bij echt heel veel huizen voor.

Wat je hier tegen kunt doen? Bij een voordeur kun je uit allerlei soorten tochtwering kiezen. Eén van de meest interessante varianten hierbij is absoluut de deurborstel. Een deurborstel monteer je bij de onderkant van de deur, waardoor een kier onder aan de deur perfect afgedicht wordt. Dat is zéker het geval als je voor één van onderstaande beste deurborstels kiest.

Onze top 5 deurborstels

Afbeelding

Product


Fixman Deurborstel 25 mm. Borstelharen

Onze beste koop!

Fixman Deurborstel 25 mm. Borstelharen

Beste koop deurborstel

of

EcoSavers Aluminium Deurborstelzelfklevend

EcoSavers Aluminium Deurborstel zelfklevend

Beste zelfklevende deurborstel

of

WiseGoods Tochtborstel voor Deuren

WiseGoods Tochtborstel voor Deuren

Beste veelzijdige deurborstel

of

Fixman Aluminium Garagedeur Tochtstrip

Fixman Aluminium Garagedeur Tochtstrip

Beste deurborstel voor een garagedeur

of

KOESTO Deurborstel Voor Deuren

KOESTO Deurborstel Voor Deuren

Beste voordelige deurborstel

of

Producteigenschappen

ONZE BESTE KOOP

Fixman Deurborstel 25 mm. Borstelharen

Beste koop deurborstel

Fixman Deurborstel 25 mm. Borstelharen

of

EcoSavers Aluminium Deurborstelzelfklevend

Beste zelfklevende deurborstel

EcoSavers Aluminium Deurborstelzelfklevend

of

WiseGoods Tochtborstel voor Deuren

Beste veelzijdige deurborstel

WiseGoods Tochtborstel voor Deuren

of

Fixman Aluminium Garagedeur Tochtstrip

Beste deurborstel voor een garagedeur

Fixman Aluminium Garagedeur Tochtstrip

of

KOESTO Deurborstel Voor Deuren

Beste voordelige deurborstel

KOESTO Deurborstel Voor Deuren

of

Voor- en nadelen van een deurborstel

Wil jij graag iets doen tegen de vervelende tocht in jouw woning? Dan is het zaak om eerst de oorzaak te achterhalen. Waar komt de tocht precies vandaan? Gaat dit om tocht bij de voordeur? Of heb je mogelijk ramen in jouw huis waarbij flinke kieren zichtbaar zijn? Overigens hoeven de kieren niet altijd groot te zijn; ook door kleinere kieren kan behoorlijk veel tocht naar binnen komen.

Heb je achterhaald dat de oorzaak te vinden is aan de onderzijde van de deur? Sluit de onderzijde van de deur niet meer goed op de vloer aan? Dan is het zaak om naar een deurborstel te kijken. Met een deurborstel geniet je namelijk van meerdere voordelen:

 • Makkelijk te monteren. Eén van de belangrijkste voordelen is dat je een deurborstel makkelijk kunt monteren. Je schuift deze onder de deur vast, waardoor de onderkant van de deur perfect afgedicht is.
 • Aangenaam wooncomfort. Ook is het een groot voordeel dat de werking van een deurborstel efficiënt is. De tocht wordt echt tegengehouden, waardoor je in jouw huis van een aangenamer wooncomfort geniet. Je hebt in ieder geval geen last meer van de vervelende tocht in bijvoorbeeld de hal van jouw huis.
 • Lagere energierekening. Tevens zorgt een deurborstel voor een lagere energierekening. Dit komt puur doordat de warme lucht binnenblijft en de koude lucht netjes buiten blijft. Zodoende hoeft de verwarming minder te stoken, waardoor je minder gas/energie verbruikt. Dát zie je duidelijk aan jouw rekeningen terug.
 • Voor alle deuren geschikt. Een belangrijk voordeel is dat een deurborstel voor eigenlijk alle deuren geschikt is. De breedte van de deur maakt eigenlijk niet uit, aangezien je uit veel soorten deurborstels kunt kiezen. Mocht je vloerbedekking op de grond hebben liggen, is dat overigens ook geen probleem. De meeste deurborstels gaan namelijk prima samen met vloerbedekking.
 • Werkt ook geluiddempend. Hoor jij met enige regelmaat lawaai van buiten behoorlijk goed in jouw huis? Dan is de plaatsing van een deurborstel ook aan te raden. Zo’n deurborstel houdt niet alleen tocht tegen, maar ook het geluid. Je geniet hierdoor van nóg meer wooncomfort in jouw woning!

Is het dan allemaal hosanna bij een deurborstel? Nee, wij zijn namelijk ook tegen enkele nadelen aangelopen. Zo vinden wij het een nadeel dat een deurborstel behoorlijk goed zichtbaar is. Dit komt enerzijds door de plaatsing van de borstel, maar anderzijds ook door de vormgeving van de deurborstel. De meeste fabrikanten kiezen bijvoorbeeld voor polypropyleen haren in het zwart; dit valt behoorlijk goed op. Een deurborstel is dan ook niet de meest fraaie vorm van tochtwering.

 Daarnaast bestaan er ook grote kwaliteitsverschillen in het huidige aanbod. Je doet er dan ook verstandig aan om echt een goede vergelijking te maken; iets waar wij je graag bij helpen. Hieronder laten wij je namelijk kennis maken met de vijf beste soorten deurborstels. Als je voor één van deze varianten kiest, geniet je vanaf het eerste moment van de hierboven genoemde voordelen!

Beste koop – Fixman Deurborstel 25 mm Borstelharen

Is aan de onderkant van jouw deur een duidelijke kier zichtbaar? En voel je door deze kier ook de nodige tocht naar binnenkomen? Dan is het advies om zo snel mogelijk iets aan deze kier te doen. Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen, kies je daarbij het beste voor een deurborstel.

Maar, wat is nou de beste deurborstel waar je het beste voor kunt kiezen? Aan de hand van onze test kunnen wij je daarover het volgende adviseren: kies voor deze Fixman deurborstel. Uit onze test is namelijk gebleken dat dit de beste deurborstel van dit moment is.

Om meerdere redenen zijn wij erg enthousiast over deze deurborstel. Zo vinden wij bijvoorbeeld de samenstelling van deze deurborstel subliem. Het ‘frame’ van deze deurborstel is van aluminium vervaardigd; dit zorgt ervoor dat deze borstel tegen een stootje kan. Ook valt het totaalgewicht hierdoor reuze mee, terwijl de levensduur van deze deurborstel ook dik in orde is.

De haren zelf zijn van polypropyleen vervaardigd; de beste keuze op het gebied van borstelharen wat ons betreft. Deze haren buigen mee, maar houden de tocht tegelijkertijd perfect tegen. Daarbij is het ook fijn dat Fixman voor een hoge dichtheid van de haren heeft gekozen; dit komt de tochtwerende werking alleen maar ten goede.

Ook is het prettig dat de haren behoorlijk lang zijn; 2,5 centimeter om precies te zijn. Ook als je een behoorlijk grote kier onder de deur hebt, is deze deurborstel dus voor de deur geschikt. Bijkomend voordeel: deze deurborstel werkt ook nog geluiddempend. Woon je bijvoorbeeld vlak bij een speeltuin met vaak krijsende kinderen? Dan komt deze deurborstel ook maar al te goed van pas. Als klap op de vuurpijl houdt deze deurborstel ook nog eens stof tegen.

Wil je deze deurborstel graag zelf aan jouw deur vastmaken? Dat is geen enkel probleem; bij aanschaf krijg je namelijk hier alle benodigde materialen voor geleverd. Met dank aan de kleine schroeven kun je deze deurborstel aan de binnenkant van jouw deur vastschroeven. Je bent vervolgens direct verzekerd van een perfecte tochtwerende werking.

Fixman beste deurborstel

Toch moet je bij deze beste deurborstel ook met twee nadelen rekening houden:

 • Je moet in jouw deur schroeven. Doordat je deze borstel echt aan jouw deur vast moet maken, moet je in jouw deur schroeven. Dit is op zich relatief zonde voor jouw deur.
 • Je ziet de deurborstel vrij goed zitten. Tevens is het een nadeel dat je de deurborstel vrij goed ziet zitten. Iets wat te wijten valt aan de kleurstelling en aan de lengte van de haren.

Gelukkig wegen deze nadelen niet op tegen de voordelen. Nee, over deze beste deurborstel zijn wij echt enthousiast. Iets wat overigens ook nog te danken is aan het prijskaartje. Bij onze partner Bol.com betaal je namelijk slechts 11,74 euro voor deze deurborstel. Bestel je nou vier van deze deurborstels tegelijkertijd? Dan geniet je van een korting van maar liefst 38%; dankzij de staffelkorting is de aanschaf van deze beste deurborstel alleen maar interessanter!

Deze deurborstel is helaas vrij opvallend; je ziet ‘m eigenlijk altijd bij de deuren zitten.

Voordelen
 • Haarlengte van 2,5 centimeter
 • Makkelijk te monteren aan de deur
 • Prima prijs-kwaliteitsverhouding
 • Van de juiste materialen vervaardigd
 • Sublieme werking
Nadelen
 • Je moet in de deur schroeven
 • Vrij opvallende deurborstel
Conclusie

De Fixman Deurborstel 25 mm. Borstelharen is volgens ons de beste deurborstel. De werking van deze deurborstel is subliem, de eigenschappen zijn volledig naar wens en de juiste materialen zijn gebruikt. Het feit dat deze deurborstel ook nog eens voordelig geprijsd is, maakt ons des te blijer. Zéker een aanrader voor bij allerlei deuren.  

Beste zelfklevende deurborstel – EcoSavers Aluminium Deurborstel zelfklevend

In de review hierboven heb je kennis kunnen maken met de beste deurborstel. Je hebt daarbij kunnen lezen dat je voor het bevestigen van die borstel in jouw deur moet schroeven. Zie je dat absoluut niet zitten? Dan kun je beter jouw pijlen richten op een zelfklevende deurborstel.

Wat volgens ons de beste zelfklevende deurborstel is? Nou, dat was een behoorlijke zoektocht. Het aanbod is namelijk uitgebreid en kent veel interessante varianten. Uiteindelijk is onze keuze gevallen op deze EcoSavers deurborstel; dit is volgens ons de beste zelfklevende deurborstel.

De montage van deze deurborstel gaat echt onwijs makkelijk. Het merk EcoSavers heeft er namelijk voor gekozen om 3M tape op deze borstel aan te brengen. Als je de bescherming laag weghaalt, kun je de deurborstel direct op jouw deur plakken. 

Het merk EcoSavers heeft bovendien voor een 3-delige deurborstel gekozen. De gehele deurborstel bestaat uit delen van 33 centimeter, 30 centimeter en nog eens 30 centimeter. Met dank aan deze delen is deze deurborstel dus geschikt voor deuren van 93 centimeter. Wat nou het voordeel van deze drie delen is? Je hebt niet altijd een deurborstel voor de volledige breedte van de deur nodig. Doordat deze borstel in drie delen geleverd wordt, ben je bijzonder flexibel.

Heb je een deur die een stuk minder breed is? Ook dan komen deze drie delen maar al te goed van pas. Als je bijvoorbeeld een deur van 63 centimeter breed hebt, hoef je maar twee van de drie delen te gebruiken. Het resterende deel kun je wellicht gebruiken ter afdichting van de kieren rondom jouw brievenbus.

Ook vinden wij dat de samenstelling van deze delen subliem zijn. Het merk EcoSavers heeft namelijk voor zowel aluminium als voor borstelharen gekozen. Het aluminium heeft een hoogte van 20 mm en de borstelharen van 21 mm. Je ziet de deurborstel hierdoor wel zitten, maar een stuk minder opvallend dan bij de hierboven besproken variant.

EcoSavers deurborstel

Iets wat wij ook zeer fijn vinden, is het prijskaartje. Voor deze beste zelfklevende deurborstel betaal je bij onze partner Bol.com slechts 10,95 euro. Wij zijn ervan overtuigd dat je voor dit bedrag geen betere zelfklevende deurborstel gaat vinden!

Moet je bij deze zelfklevende deurborstel ook nog met nadelen rekening houden? Nou, bij het monteren van deze deurborstel moet je wel de nodige voorbereidingen treffen. Zo is het bijvoorbeeld van belang dat je de oppervlakte van de deur goed schoonmaakt. Doe je dat niet? Dan laat deze deurborstel vrij snel los.

De deurborstel kan vrij snel losraken, indien je de oppervlakte niet goed schoongemaakt hebt.

Voordelen
 • Bestaande uit drie delen
 • Volledig zelfklevend
 • Interessant geprijsd
 • Werkt prima tegen tocht en geluid
 • Prima combinatie van materialen
Nadelen
 • Kan vrij snel losraken
Conclusie

De EcoSavers Aluminium Deurborstelzelfklevend is volgens ons de beste zelfklevende deurborstel. Deze borstel is makkelijk vast te maken, houdt de tocht perfect tegen en is ook veelzijdig inzetbaar. Dat laatste is met name te danken aan het feit dat deze deurborstel uit drie delen bestaat. Al met al een ware aanrader voor nagenoeg alle deuren.

Bekijk prijzen van de EcoSavers Aluminium Deurborstel zelfklevend bij verschillende winkels:

Beste veelzijdige deurborstel – WiseGoods Tochtborstel voor Deuren

Heb jij interesse om de kieren bij jouw deur af te dichten? Maar, wil je mogelijk ook nog kieren bij jouw ramen afdichten? Dan doe je er verstandig aan om naar een veelzijdige deurborstel te kijken. Dat is een deurborstel die (bij voorkeur) vrij lang is en voor meerdere deuren en ramen geschikt is.

Wij zijn zelf groot fan van een veelzijdige deurborstel. Puur vanwege de vele mogelijkheden die een dergelijke borstel met zich mee brengt. Als jij ook oren naar een veelzijdige deurborstel hebt, kun je het beste kiezen voor deze WiseGoods tochtborstel. Uit onze test is gebleken dat dit de beste veelzijdige deurborstel is.

Waarom deze deurborstel zo veelzijdig is? Dat is onder meer te danken aan de vele plaatsingsmogelijkheden die je hebt. Deze deurborstel is namelijk voor zowel deuren als voor ramen geschikt. Ook is het een feit dat je deze borstel aan de onderkant van de deur kunt bevestigen, maar ook aan de zijkant van een deur. Dit geldt overigens ook voor een raam; op alle mogelijke kanten van een raam kun je deze deurborstel monteren.

De montage hiervan gaat ook behoorlijk makkelijk. WiseGoods heeft er namelijk voor gekozen om 3M tape op deze borstel aan te brengen; met dank aan deze tape betreft dit een zelfklevende deurborstel. De montage gaat hierdoor makkelijk en snel.

Weet je wat ook een groot voordeel is? Dat je deze deurborstel op een ‘rol’ van 5 meter lang geleverd krijgt. Ook als je meerdere deuren en ramen af wilt dichten, is dat dus mogelijk met deze veelzijdige deurborstel. Met dank aan de zelfklevende eigenschap heb je bovendien al deze kieren snel afgedicht.

De ervaring leert ons ook dat de werking van deze deurborstel prima is. De tocht wordt perfect buiten gehouden, terwijl deze deurborstel ook nog geluiddempend werkt. Tot slot weet je hiermee ook nog te voorkomen dat stof jouw huis binnendringt. Om alleen deze redenen al is de aanschaf van deze deurborstel aan te raden.

WiseGoods deurborstel

Wel is het goed om rekening met enkele nadelen te houden. Zo is het bijvoorbeeld spijtig dat de haren van deze deurborstel erg kort zijn; slechts 9 mm. Als je een behoorlijke kier bij een deur hebt, zijn deze haren mogelijk niet lang genoeg. Bovendien is de werking hierdoor minder efficiënt dan de werking van bovengenoemde deurborstels.

Verder is het heel belangrijk dat je de oppervlakte goed schoonmaakt. Doe je dit niet? Dan merk je al snel dat deze deurborstel los begint te komen. Iets wat bijzonder irritant is, terwijl de gewenste werking hierdoor ook verdwijnt. Zorg er daarom voor dat je voldoende voorbereidingen treft voor het plaatsen van deze deurborstel.

Moet je overigens de hoofdprijs betalen voor deze veelzijdige deurborstel? Nee, dat valt reuze mee. Bij onze partner Bol.com betaal je namelijk een bedrag van 22,95 euro voor deze deurborstel. Iets wat wij reuze mee vinden vallen, aangezien je een rol van maar liefst 5 meter geleverd krijgt. Deze veelzijdige deurborstel kost dus slechts 4,59 euro per meter.

Deze deurborstel heeft haren van slechts 0,9 centimeter lang; dat mocht een stuk langer wat ons betreft.

Voordelen
 • Voor zowel deuren als ramen te gebruiken
 • Zelfklevend
 • Rol van 5 meter lang
 • Dempt geluid en houdt tocht perfect tegen
 • Prima prijs-kwaliteitsverhouding
Nadelen
 • Je moet de oppervlakte echt goed schoonmaken
 • De haren hadden langer gemogen/gemoeten
Conclusie

De WiseGoods Tochtborstel voor Deuren is volgens ons de beste veelzijdige deurborstel. Deze deurborstel gebruik je niet alleen bij deuren, maar ook bij ramen. Hierbij geniet je sowieso van de tochtwerende werking, van de zelfklevende eigenschappen en van de lengte van 5 meter. Houd er alleen rekening mee dat de haren van deze deurborstel relatief kort zijn.

Beste deurborstel voor een garagedeur – Fixman Aluminium Garagedeur Tochtstrip

Ervaar jij relatief veel tocht in jouw woning? En heb je het idee dat deze tocht binnenkomt via de deur van jouw garage? Dat is heel goed mogelijk; het is een bekend feit dat een garagedeur last van kieren kan krijgen. Als je hier iets tegen wilt doen, is het zaak om voor een écht goede deurborstel te kiezen.

Wat we hiermee bedoelen? Nou, als je voor een garagedeur een deurborstel nodig hebt, moet je voor een speciale deurborstel kiezen. Een deurborstel die speciaal voor een garagedeur ontwikkeld is. Als je naar zo’n deurborstel op zoek bent, kunnen wij je deze Fixman Aluminium Garagedeur Tochtstrip aanraden. Dit is volgens ons namelijk de beste deurborstel voor een garagedeur.

De naam van deze deurborstel vinden wij enigszins verwarrend. Het merk Fixman spreekt namelijk over een tochtstrip, terwijl dit volgens ons toch echt een deurborstel is. Deze borstel beschikt immers over haren; dat zie je bij een normale tochtstrip niet. Overigens vinden wij dat deze haren echt geweldig zijn. Het merk Fixman heeft namelijk gekozen voor haren van 5 centimeter lang. Dáárdoor wordt de tocht bij jouw garagedeur echt perfect tegengehouden.

Dit geldt overigens niet alleen voor de tocht, maar ook voor het geluid. Men heeft namelijk voor polypropyleen haren gekozen, welke het geluid ook perfect tegenhouden. Ondertussen geniet je in jouw woning/garage ook van een veel aangenamer klimaat. Dit komt puur doordat de tocht verdwijnt en doordat de temperatuur in de garage hierdoor een stuk constanter is.

Overigens gaat het monteren van deze deurborstel vrij gemakkelijk. Je hoeft de deurborstel alleen maar tegen de onderkant van de deur vast te maken; dit doe je met behulp van slechts enkele schroefjes. Daarmee komen we wel op het eerste nadeel uit: voor het monteren van deze deurborstel moet je in jouw deur schroeven.

Waarom deze deurborstel specifiek voor een garagedeur geschikt is? Dat is te danken aan de lengte van de haren, maar ook aan de breedte van deze deurborstel. Deze deurborstel is namelijk 1,067 meter breed; dit is te breed voor een normale deur, maar is juist perfect voor een garagedeur.

Overigens vinden wij het prijskaartje van deze deurborstel ook erg interessant. Voor deze toch wel specialistische deurborstel betaal je bij onze partner Bol.com slechts 19,35 euro. Mocht je meerdere van deze deurborstels aanschaffen, geniet je ook nog van een staffelkorting. Bij drie deurborstels krijg je bijvoorbeeld al 21% korting!

Bij deze beste deurborstel voor een garagedeur moet je nog met één nadeel rekening houden; de opvallende uitstraling. Doordat de haren lang zijn, zie je deze deurborstel eigenlijk altijd zitten. Daarbovenop komt ook nog eens dat je deze deurborstel dus aan jouw deur vast moet schroeven. Dat komt de opvallendheid van de borstel ook niet echt ten goede.

Deze deurborstel is vrij opvallend; dit komt door de manier van monteren, maar ook door de lengte (en kleur) van de haren.

Voordelen
 • Perfect voor een garagedeur
 • Haren van maar liefst 5 centimeter lang
 • Van prima materialen vervaardigd
 • Interessant geprijsd
 • Sublieme werking tegen tocht en geluid
Nadelen
 • Vrij opvallende deurborstel
 • Je moet in de garagedeur schroeven
Conclusie

De Fixman Aluminium Garagedeur Tochtstrip is wat ons betreft de beste deurborstel voor een garagedeur. Deze deurborstel heeft de juiste afmetingen voor een garagedeur en biedt een perfecte werking aan. Daarbij is het ook een groot voordeel dat de haren 5 centimeter lang zijn. Al met al de beste keuze voor elke garagedeur!

Beste voordelige deurborstel – KOESTO Deurborstel Voor Deuren

Tocht in huis is bijzonder vervelend. Het tast het woonplezier aan en het zorgt voor een hoge(re) energierekening. Gelukkig is het tegengaan van tocht niet heel lastig, indien de juiste tochtwering aanschaft.

Wil jij aan jouw nieuwe tochtwering zo min mogelijk geld uitgeven? Dat is op zich goed voor te stellen. Je weet immers niet 100% zeker of de tochtwering daadwerkelijk gaat helpen. Mocht je voor deze KOESTO Deurborstel voor Deuren kiezen, weet je dit overigens wel 100% zeker. Vandaar ook dat dit volgens ons de beste voordelige deurborstel is.

Wat je voor deze deurborstel moet betalen? Nou, bij onze partner Bol.com betaal je een bedrag van slechts 12,95 euro voor deze deurborstel. Voor dit bedrag krijg je een rol van maar liefst 2,5 meter geleverd; per meter komt dit dus neer op een bedrag van slechts 5,18 euro.

Niet alleen over het prijskaartje zijn wij te spreken, maar ook over de samenstelling. Zo vinden wij het erg fijn dat dit een zelfklevende deurborstel is. Dit brengt in onze ogen twee nadelen met zich mee:

 • Je kunt deze deurborstel vrij snel monteren
 • Je hoeft tijdens de montage niet in jouw deur(en) te schroeven

Ook heeft het merk KOESTO in onze ogen de juiste keuzes qua materialen gemaakt. Deze deurborstel is namelijk voorzien van heuse haren; precies zoals zou moeten bij een deurborstel. Met dank aan deze haren geniet je echt van een prima tochtwerende werking. Je geniet hierdoor van een aangenamer klimaat in jouw woning én van een lagere energierekening.

Verder is het ideaal dat je deze deurborstel veelzijdig kunt gebruiken. Je kunt ‘m namelijk voor allerlei soorten deuren gebruiken. Maar, daar blijft het niet bij; deze deurborstel is ook nog geschikt voor ramen. Bovendien krijg je maar liefst 2,5 meter geleverd; je kunt dus bij meerdere ramen en deuren de kieren perfect afdichten.

Hierbij hoef je eigenlijk maar met één nadeel rekening te houden: de lengte van de haren. KOESTO heeft namelijk gekozen voor haren van slechts 0,9 centimeter lang. Doordat deze haren niet al te lang zijn, is de werking niet bij elke kier even perfect. Met name als het om een vrij forse kier gaat, zijn de haren niet lang genoeg.

De haren zijn met 0,9 centimeter helaas aan de korte kant.

Voordelen
 • Zeer voordelig geprijsd
 • Makkelijk te monteren (zelfklevend)
 • Veelzijdig te gebruiken (deuren én ramen)
 • Lengte van 2,5 meter
 • Juiste materiaalkeuze
Nadelen
 • Haren zijn aan de korte kant
Conclusie

De KOESTO Deurborstel Voor Deuren is volgens ons de beste voordelige deurborstel. Voor deze deurborstel betaal je nog geen 13 euro, terwijl je zowel deuren als ramen af kunt gaan dichten. Dit doe je op een aangename manier, doordat deze borstel zelfklevend is. Ook is de werking van deze deurborstel prima, al hadden de haren van ons wel iets langer mogen zijn!

Koopgids

Ben jij op zoek naar de best mogelijke manier om een kier bij jouw deur af te dichten? Mocht het om een kier aan de onderzijde van de deur gaan, kun je gewoonweg niet om een deurborstel heen. De werking van een goede deurborstel is ongeëvenaard.

Maar, hoe kies je nou de beste deurborstel uit? Dit begint eigenlijk met het op een rijtje zetten van jouw wensen. Hierbij moet je ook goed naar de exacte situatie bij/van jouw deur kijken. Vervolgens moet je een goede vergelijking maken, waarbij je op meerdere facetten moet letten. Om welke facetten dit precies gaat, bespreken wij in deze koopgids. Neem deze koopgids door en kies vervolgens de beste deurborstel uit.

Om wat voor deur gaat het?

Allereerst is het advies om goed naar de betreffende deur te kijken. Gaat dit bijvoorbeeld om een standaarddeur met een breedte van 63 centimeter? Gaat dit om een standaarddeur met ene breedte van 93 centimeter? Of gaat dit om een garagedeur die echt een stuk breder is?

Als je weet om wat voor deur het precies gaat, weet je ook welk soort deurborstel je nodig hebt. Daarbij weet je dus ook precies hoe breed/lang de deurborstel moet zijn. Zoals bovengenoemde varianten laten blijken, loopt de breedte behoorlijk uiteen.

Breedte deurborstel

Soort deurborstel

Vervolgens is het zaak om een keuze te maken tussen de twee soorten deurborstels:

 • Een normale deurborstel: een dergelijke deurborstel bestaat in nagenoeg alle gevallen uit een aluminium frame met bijbehorende borstelharen. Dit aluminium frame moet je aan de deur vastmaken, waarbij je schroeven moet gebruiken. Bij deze deurborstel moet je dus in jouw deur schroeven.
 • Zelfklevende deurborstel: bij een zelfklevende deurborstel hoef je niet in jouw deur te schroeven. Nee, je hoeft alleen maar de beschermingslaag van de borstel af te trekken, waarna je de borstel op de deur kunt plakken. De werking hiervan is echter niet altijd naar wens; zo komen sommige zelfklevende deurborstels vrij snel los.

Lengte van de haren

Bij een deurborstel spelen de haren een cruciale rol. Deze haren zorgen er namelijk voor dat de tocht tegengehouden wordt. Hierbij is het vooral van belang dat je gaat kijken naar de lengte van de haren. De lengte van de haren moet je namelijk afstemmen op de afmetingen van de kier.

Gaat het om een behoorlijk grote kier? Dan heb je een deurborstel met vrij lange haren nodig. Mocht je een kleinere kier af willen dichten, kun je ook voor een variant met kortere haren kiezen. Over het algemeen werken langere haren beter tegen de tocht!

Prijs-kwaliteitsverhouding

Verder raden wij je aan om goed naar de prijs-kwaliteitsverhouding te kijken. Wij raden je hierbij vooral aan om heel kritisch naar de deurborstel te kijken. Kan de deurborstel bijvoorbeeld op veel positieve beoordelingen van gebruikers rekenen?

Kijk daarnaast uiteraard ook naar het prijskaartje. Zoals de hierboven besproken varianten laten blijken, hoef je niet al te diep in de buidel te tasten voor een goede deurborstel. Erg fijn, aangezien je met een goede deurborstel ook nog veel geld kunt gaan besparen!

Prijs-kwaliteitsverhouding deurborstel

Slotwoord

Is de aanschaf van een deurborstel aan te raden? Ja, dat is zeker het geval. Als de tocht via de onderkant van jouw deur binnenkomt, is dit gewoonweg de beste tochtwering waar je voor kunt kiezen. Heb je over één van de hierboven besproken varianten nog vragen? Neem gerust contact ons met Bol.com. Wij wensen je graag veel plezier met jouw nieuwe deurborstel!

Tresna.nl
Logo