Huis isoleren

Zet een nieuwbouwwoning en een woning uit de vorige eeuw naast elkaar en je ziet direct duidelijke verschillen. Deze verschillen zijn niet alleen terug te zien in de constructie van het huis en de gebruikte materialen, maar ook zéker in de isolatie van een huis.

Mocht je een oud(er) huis kopen, is het dan ook van cruciaal belang om goed naar de isolatie te kijken. Mogelijk is het verstandig om nieuwe isolatie aan te (laten) brengen, aangezien je daarmee flink op jouw energiekosten kunt gaan besparen. Des te beter de isolatie is, des te minder warmte je in jouw huis hoeft te verspillen. Dat zorgt er uiteindelijk voor dat de energierekening maandelijks ook zo laag mogelijk is/blijft.

Woning isoleren

In dit artikel zetten we graag alle relevante informatie omtrent het isoleren van een huis op een rijtje. We bespreken onder meer wat het belang van isolatie is, welke verschillende soorten isolatie er bestaan en hoe je isolatie zelf aan kunt brengen. Je kunt uiteraard ook de isolatie door een vakman aan laten brengen; daarover vertellen we je ook meer in dit artikel.

Tot slot willen we ook graag benoemen dat het kostentechnisch zéér interessant is om jouw huis goed te (laten) isoleren. Je kunt namelijk ook nog een subsidie krijgen indien je besluit om jouw huis te laten isoleren. Enfin, alle relevante informatie over het isoleren van een huis vind je in dit artikel!

Wat is het belang van isolatie?

Door jouw huis te (laten) isoleren, geniet je van enkele zwaarwegende voordelen. Wellicht het belangrijkste voordeel is terug te vinden in de lagere stookkosten. Des te beter jouw huis geïsoleerd is, des te minder warmte er uit jouw huis kan ontsnappen. Daardoor hoef je een stuk minder te stoken, aangezien de warmte een stuk beter in jouw huis blijft hangen.

Mede hierdoor voelt de woning een stuk comfortabeler aan. Je kunt het leefklimaat in jouw woning een stuk beter reguleren en je geniet sowieso van een binnentemperatuur die een stuk constanter is. Al met al blijven de muren aan de binnenkant van het huis warm, waardoor het leefklimaat zeer aangenaam blijft.

Daarnaast willen we ook graag nog de volgende voordelen benoemen:

 • Door jouw huis te isoleren, wordt jouw huis meer waard.
 • Door jouw huis te isoleren, krijg je (mogelijk) ook nog subsidie vanuit de Rijksoverheid.
 • Door jouw huis te isoleren, heb je minder last van vochtproblemen in jouw huis.
 • Door jouw huis te isoleren, heb je een stuk minder last van geluidsoverlast in jouw woning.
 • Door jouw huis te isoleren, lever je een positieve bijdrage aan het milieu. Des te minder je hoeft te stoken, des te beter voor het milieu.

Om bovengenoemde redenen is het zéér aantrekkelijk om jouw huis te (gaan) isoleren. Maar, uit welke soorten isolatie kan je nou kiezen? Wat is het beste soort isolatie? Hoe zit het nou precies met de subsidie vanuit de Rijksoverheid? En wat zijn de kosten voor het isoleren van een huis?

Dergelijke vragen zien wij regelmatig voorbijkomen en beantwoorden wij graag in dit uitgebreide artikel. Wij baseren ons daarvoor op de informatie vanuit de Rijksoverheid, de ervaring die wij zelf opgedaan hebben en de informatie die door leveranciers van isolatiemateriaal versterkt wordt. Doordat wij dit artikel louter op deze bronnen hebben gebaseerd, vind je in dit artikel alle relevantie informatie omtrent het isoleren van een huis.

Controleren welke isolatie je huis al heeft

Wil je graag jouw woning gaan isoleren? Gaat het daarbij om een nieuw aangekochte woning of om een woning waar je reeds langere tijd in woont? Ongeacht wat de exacte situatie is, is het van belang om te controleren welke isolatie jouw huis op dit moment al heeft.

Op basis van de huidige isolatie van jouw huis kan je uiteindelijk kiezen voor de juiste nieuwe isolatiemaatregelen. Het is daarbij goed om onderscheid te maken tussen de volgende soorten isolatie:

 • Vloerisolatie
 • Spouwmuurisolatie
 • Dakisolatie
 • Isolatieglas
Isolatie

Controleer dus in eerste instantie de isolatie in de vloer. Is hier nog geen isolatie aanwezig? Dan is het de hoogste tijd om te kiezen voor de juiste vloerisolatie. Is er wel isolatie in de vloer aanwezig? Dan is het goed mogelijk dat deze isolatie reeds ‘versleten’ is. De isolatie die bijvoorbeeld 20 jaar geleden gebruikt werd, is niet zo goed als de hedendaags isolatie. Mede daarom is het zeer interessant om de vloerisolatie na verloop van tijd aan te passen.

Dat geldt niet alleen voor de vloerisolatie, maar ook zeker voor de spouwmuurisolatie. Controleer ook in de spouwmuren wat voor isolatie aanwezig is en controleer de huidige staat van deze isolatie. Vind je het lastig om dat zelf te doen? Dat kunnen we ons goed voorstellen. Schakel in dat geval een specialist in; de specialist kan direct jouw vloer, jouw spouwmuren, jouw dak en jouw glazen gaan bekijken.

Het is namelijk ook van belang om naar het glas en het dak te kijken. Is er reeds isolatieglas in jouw huis aanwezig? Of heeft jouw huis nog ‘normaal’ enkelvoudig glas? Controleer tevens of er isolatie in het dak aanwezig is en in welke staat deze dakisolatie eventueel is.

Moraal van het verhaal; controleer goed de isolatie van de vloer, de spouwmuren en het dak. Controleer daarnaast ook het huidige glaswerk in jouw huis. Mocht je dit niet zelf kunnen of niet zelf willen, kan je hier het beste een professional voor in huren. Via bijvoorbeeld Werkspot kan je direct een professional bij jou in de buurt vinden.

Wellicht vraag je jezelf nu af ‘Hoe kan ik de huidige isolatie van mijn huis controleren?’. Is het daarvoor echt nodig om bijvoorbeeld een muur of de vloer open te maken? Nee, dat is niet nodig. Als je een professioneel bedrijf inhuurt, kan dit bedrijf een warmtescan voor je uitvoeren. Op deze warmtescan wordt duidelijk weergegeven welke delen van het huis wél goed geïsoleerd zijn en welke delen van het huis níet goed geïsoleerd zijn. Op basis van deze uitkomst kan je vervolgens bepalen voor welke soort isolatie je gaat kiezen.

Soorten isolatie

Zoals je reeds hierboven hebt kunnen lezen, valt er onderscheid te maken tussen verschillende soorten isolatie. Al deze soorten isolatie zijn geschikt voor een specifiek onderdeel in jouw huis, maar hebben stuk voor stuk wel hetzelfde doel; het verbeteren van de isolatie van jouw woning.

Gevelisolatie

De gevel is één van de belangrijkste onderdelen van jouw huis. Door jouw gevel goed te onderhouden, weet je namelijk een prettig leefklimaat in jouw huis te verkrijgen. Bijkomend voordeel is dat je ook nog de waarde van jouw huis weet te verbeteren; dat doe je onder meer door jouw gevel en kozijnen te verven, maar ook door gevelisolatie aan te (laten) brengen.

In de ‘wereld’ van gevelisolatie kan er onderscheid gemaakt worden tussen binnenmuurisolatie en buitenmuurisolatie. Indien we het over gevelisolatie hebben, hebben we het echter meestal over de buitenmuren. Voor het isoleren van de binnenmuren gebruiken we immers de term ‘spouwmuurisolatie’.

Het doel van het isoleren van de gevel is evident; de kou buiten het huis houden en de warmte juist ín het huis houden. Het is daarnaast een feit dat gevelisolatie ook voor een fraaiere uitstraling van de gevel zorgt. Dit zie je niet zo duidelijk aan een huis, maar zie je wel duidelijk terug als er een huis mét gevelisolatie staat naast een huis zonder gevelisolatie; het verschil is dan wel duidelijk zichtbaar.

Bijkomend voordeel is dat je door gevelisolatie een stuk minder last van schimmelvorming in huis hebt. De vochtproblemen worden simpelweg buitenshuis gehouden.

Tot slot is het ook nog een feit dat gevelisolatie voor een hogere waarde van het huis zorgt. Eigenlijk is het bij de huidige huizen de ‘standaard’ dat er gevelisolatie aanwezig is. Mocht jouw huis op dit moment nog géén gevelisolatie hebben, is het dus zeer interessant om alsnog voor gevelisolatie te gaan zorgen.

Wat kost gevelisolatie én wat is de besparing?

Soort huis

Oppervlakte gevel

Kosten

Besparing per jaar

Tussenwoning

40 m2

± € 5.000

± € 350

Hoekwoning

98 m2

± € 13.000

± € 900

Klein vrijstaand huis

120 m2

± € 15.000

± € 1.100

Groot vrijstaand huis

190 m2

± € 25.000

± € 1.700

Disclaimer: de genoemde kosten en besparingen zijn gemiddelde bedragen. Met eventuele subsidies is in bovengenoemde tabel geen rekening gehouden, aangezien de subsidies met enige regelmaat veranderen.

Spouwmuurisolatie

Het isoleren van de spouwmuren aan de binnenkant van een huis is niet áltijd nodig. Als je namelijk al een goede gevelisolatie hebt, is de kans klein dat de warmte uit jouw huis kan ontsnappen. Om één andere reden is het alsnog zeer interessant om de spouwmuren te isoleren: je weet hiermee het geluid zoveel mogelijk te dempen.

Een bijkomend voordeel van het isoleren van een spouwmuur is dat dit niet al te lastig is. Je hoeft hier niet per sé een professional voor in te huren, waardoor je behoorlijk veel kosten kunt besparen. Op de foto hiernaast zie je een man bezig met het isoleren van de spouwmuur.

Uw woning isoleren 4 belangrijke dingen om te weten

Deze isolatie bestaat eigenlijk uit twee onderdelen; het isolatiemateriaal en de houten planken. Eigenlijk vormen de houten planken het frame, waarna je het isolatiemateriaal min of meer in het frame ‘plaatst’. Hiermee weet je het geluid van buitenaf én binnen in jouw huis te dempen, waardoor je van een nóg aangenamer leef comfort in jouw huis kunt genieten.

Zorgt spouwmuurisolatie ook nog voor een verhoogde waarde van een huis? Ja, maar niet zo specifiek als dat bij gevelisolatie het geval is. Feit is wel dat een huis mét spouwmuurisolatie meer waard is dan een vergelijkbaar huis zonder spouwmuurisolatie.

Soort woning

Kosten

Besparing

Tussenwoning

± € 800

± € 260

Hoekwoning

± € 2.000

± € 650

Vrijstaande woning

± € 3.100

± € 1.000

Disclaimer: de genoemde kosten en besparingen zijn gemiddelde bedragen. Met eventuele subsidies is in bovengenoemde tabel geen rekening gehouden, aangezien de subsidies met enige regelmaat veranderen.

Vloerisolatie

Vind je het heerlijk om lekker warme voetjes in huis te hebben? Dan is het aan te raden om voor vloerisolatie te gaan. Daarmee weet je niet alleen de warmte op de betreffende verdieping te houden, maar je weet ook nog van een lekkere warme vloer te genieten. Dat is zéker het geval als je de vloerisolatie aanbrengt onder een vloer waar ook vloerverwarming aanwezig is.

Bij het isoleren van de vloer heb je de keus tussen allerlei verschillende materialen. Je kunt bijvoorbeeld voor glaswol kiezen, voor gespoten PUR-schuim, voor isolatiefolie in combinatie met luchtkussens of voor steenwol. Ons advies is hiervoor advies te vragen aan een professional.

Op basis van de exacte situatie in jouw huis kan de uiteindelijke juiste keuze gemaakt worden. Het is namelijk zo dat de hierboven genoemde isolatiematerialen stuk voor stuk een bepaalde dikte nodig hebben. Deze dikte moet wel onder de vloer passen, zéker als je ook nog voor vloerverwarming kiest.

Het uitkiezen en aan (laten) leggen van vloerisolatie kent zeker de nodige haken en ogen. Zo heb je ook een kruipruimte nodig met een bepaalde hoogte, zodat de isolatie aan de onderkant van de vloer gemonteerd kan worden. Nadat de vloerisolatie aangebracht is, geniet je in ieder geval van veel voordelen!

Wat kost vloerisolatie én wat is de besparing?

Soort woning

Kosten

Besparing per jaar

Tussenwoning

± € 1.400

± € 200

Hoekwoning

± € 1.500

± € 320

Vrijstaande woning

± € 2.800

± € 600

Disclaimer: de genoemde kosten en besparingen zijn gemiddelde bedragen. Met eventuele subsidies is in bovengenoemde tabel geen rekening gehouden, aangezien de subsidies met enige regelmaat veranderen.

Dakisolatie

Het is niet alleen van belang om de gevel en de vloer te isoleren, maar ook zéér zeker om het dak te isoleren. Sterker nog; de dakisolatie is zonder enige twijfel één van de belangrijkste soorten isolatie. Bij het isoleren van het dak heb je bovendien de twijfel tussen vier verschillende varianten:

 • Je kunt het dak aan de binnenkant van het isoleren. Voordeel hiervan is dat je niet zelf het dak op moet, dat je het relatief makkelijk zelf kunt doen en dat je flink wat kosten kunt besparen.
 • Je kunt de isolatie onder de dakpannen aanleggen. Vervolgens doe je de dakpannen weer op de isolatie. Je moet hiervoor dus wel het dak op óf je moet een professional hiervoor inschakelen.
 • Je kunt de isolatie onder de dakpannen blazen of spuiten. Als je voor deze variant kiest, dien je sowieso een gespecialiseerd bedrijf in te schakelen; zij hebben de benodigde expertise en gereedschap in huis.
 • Je kunt de zoldervloer isoleren. Deze variant is een beetje ‘valsspelen’, aangezien je hiermee niet puur het dak isoleert. Indien je de zolder alleen als opbergruimte gebruikt, is dit echter alsnog een prima optie om de temperatuur van de rest van het huis in stand te houden.
Dakisolatie

Bij het isoleren van het dak zijn er meerdere criteria waar je rekening mee moet houden. Zo speelt het ook een bepalende rol wat de vorm van het dak is; loopt het dak in een punt of heb je een plat dak?  Bovendien heb je de keus uit meerdere soorten materialen en dus uit de hierboven genoemde varianten.

Al met al brengt dakisolatie de nodige haken en ogen met zich mee. Als je kiest voor dakisolatie, weet je jouw huis wel een stuk duurzamer te maken. De dakisolatie zorgt immers voor het gewenste behoud van de warmte in huis, terwijl het huis ook nog een stuk meer waard wordt.

Soort isolatie

Kosten

Besparing per jaar

Isoleren schuin dak

± € 4.300

± € 700

Isoleren zoldervloer

± € 1.000

± € 400

Isoleren plat dak

± € 3.300

± € 600

Disclaimer: de genoemde kosten en besparingen zijn gemiddelde bedragen. Met eventuele subsidies is in bovengenoemde tabel geen rekening gehouden, aangezien de subsidies met enige regelmaat veranderen.

Glasisolatie

Enige tijd geleden kwamen meerdere bouwkundigen er achter dat veel warmte uit het huis via het glas ontglipt. Meerdere glasspecialisten zijn daarom aan de slag gegaan met het ontwikkelen van nieuwe soorten glas. Uiteindelijk hebben daardoor de glassoorten dubbel glas, HR++ glas en triple glas het levenslicht gezien.

Als je enkelvoudig glas in jouw huis hebt zitten, heb je ongetwijfeld veel last van de tocht. De kou komt namelijk dwars door het glas heen, waardoor je in jouw huis van een minder comfortabel leefklimaat geniet. Mede daarom kiezen veel mensen ervoor om het enkelvoudige glas te vervangen, waarbij je dus keus hebt uit meerdere glassoorten.

Dikker/beter glas brengt in ieder geval enkele voordelen met zich mee:

 • Je weet veel energie te besparen. De warmte kan immers niet meer via de glazen uit jouw huis verdwijnen, waardoor je een stuk minder stookkosten hebt.
 • Je geniet van een hoger wooncomfort. De temperatuur in jouw huis is een stuk constanter.
 • Je geniet van minder tocht in jouw huis. Ook dit draagt bij aan het hogere wooncomfort in jouw huis.

Voordat je kunt kiezen voor welk glas je gaat kiezen, moet je eerst zien te achterhalen wat voor glas er op dit moment in jouw kozijnen zit. Graag verwijzen wij je daarvoor naar onderstaande video:

Bij het vergelijken van verschillende glassoorten is het aan te raden om te letten op de U-waarde. Deze waarde geeft aan hoeveel warmte door het glas afgegeven wordt. Des te lager de U-waarde is, des te energiezuiniger dat is. Om tot de juiste keuze te komen, is het advies om goed naar de U-waarde in combinatie met de kosten te kijken.

Wat nou de beste glassoort is? Als we puur naar de U-waarde kijken, is die eer weggelegd voor HR+++ glas. Je kunt echter ook kiezen voor bijvoorbeeld HR++ glas, HR+ glas, HR glas of dubbel glas. In onderstaande tabel vind je meer informatie over de verschillende glassoorten in combinatie met de kosten per vierkante meter.

Soort glas

U-waarde

Kosten per m2

Enkel glas

5.5

± € 40

Dubbel glas

3.0

± € 65

HR glas

2.0

± € 100

HR+ glas

1.8

± € 75

HR++ glas

1.5

± € 85

HR+++ glas

1.1

± € 125

Volgorde van isoleren

Wil je jouw huis beter gaan isoleren? Heb je bijvoorbeeld een ouder huis gekocht waarin je de nodige last van tocht hebt? Ben je daardoor bang voor een minder wooncomfort én voor hogere stookkosten? Dat is héél goed mogelijk; het is niet voor niets zo erg aan te raden om een oud(er) huis heel goed te gaan isoleren.

Maar, wat is dan de beste volgorde voor het isoleren? Kan je het beste met het dak beginnen of het beste met de vloer beginnen? Eigenlijk is dit antwoord afhankelijk van de exacte situatie in jouw huis, jouw voorkeuren en jouw budget. Het gaat er hierbij onder meer om wat de huidige stand van zaken is met betrekking tot de isolatie in het huis.

Volgorde van isoleren

Daarnaast spelen uiteraard ook jouw voorkeuren een belangrijke rol. Je moet hierbij niet alleen naar jouw eigen voorkeuren kijken, maar ook naar jouw budget. Zoals je in bovenstaande tabellen hebt kunnen zien, kunnen de kosten voor het isoleren behoorlijk hoog oplopen. Gelukkig kan je gebruik maken van subsidies vanuit de Rijksoverheid, waarover later meer informatie in dit artikel.

Over het algemeen kan echter het beste de volgende volgorde aangehouden worden: eerst het dak, vervolgens de muren en vervolgens de vloer. Je werkt dan eigenlijk van boven naar beneden. Waarom dit de beste volgorde is? Nou, zoals je wellicht weet, kruipt warme lucht naar boven. Door eerst het dak te isoleren, voorkom je dus dat de warmte in jouw huis kan ontsnappen.

Nadat het dak geïsoleerd is, kan je beginnen met de muren en vervolgens de vloer. Ondertussen is het ook nog aan te raden om je bezig te houden met de dakisolatie, maar daarbij is het ook van belang om goed naar de huidige glazen in jouw woning te kijken. Heeft jouw woning reeds HR+ glas of HR++ glazen? Dan is het maar de vraag of het op korte termijn verstandig is om de glazen te vervangen.

Bij het bepalen van de volgorde is het belangrijkste om ook naar jouw eigen budget te kijken. Heb je op dit moment nog niet zo’n groot budget tot je beschikking, maar wil je wel jouw huis gaan isoleren? Zorg er dan voor dat je als eerste met de dakisolatie gaat beginnen. Vervolgens kan je gaandeweg – nadat je meer gespaard hebt – ook de andere vormen van isolatie aan gaan passen.

Subsidie isolatie

In dit artikel heb je veel informatie kunnen vinden over de tarieven voor de verschillende soorten isolatie. Daarbij heb je ook kunnen lezen dat je aanspraak kunt maken op subsidies van de Rijksoverheid. Waarom de Rijksoverheid deze subsidies überhaupt verstrekt?

De reden daarvoor is terug te vinden in de duurzame maatschappij waarin we momenteel leven. Het beschermen c.q. in stand houden van het milieu is één van de belangrijkste aandachtspunten in de hedendaagse maatschappij. Door de subsidies te verstrekken, probeert de overheid om het isoleren van huizen aantrekkelijker te maken.

Indien een huis geïsoleerd wordt, hoeft er immers minder energie gestookt te worden. Des te meer huizen geïsoleerd worden, des te minder energie er gestookt hoeft te worden in heel het land. Dat is uiteindelijk van grote invloed op het milieu en de gehele uitstoot van ons land.

Maar, op welke subsidies heb je nou recht? En in welke situaties kan je gebruik maken van deze subsidies? Als je recht op de zogeheten Subsidie Energiebesparing Eigen Huis wilt maken, dien je aan de volgende eisen te voldoen:

 • Je moet zelf de eigenaar van de woning zijn
 • Je moet minimaal 2 energiebesparende maatregelen uit (laten) voeren
 • Deze maatregelen zijn ná 15 augustus 2019 uitgevoerd

Indien je aan deze maatregelen voldoet, is het mogelijk om een aanvraag bij de Rijksoverheid in te dienen. Voordat je deze aanvraag in gaat dienen, kan je alvast gebruik maken van de rekentool van de overheid. Je kunt daarvoor deze rekentool gebruiken.

De subsidie voor de isolatie bedraagt maximaal 10.000 euro per woning. Mocht je voor het zogeheten ‘zeer energiezuinige pakket’ kiezen, kan de maximale subsidie oplopen tot een bedrag van maximaal 15.000 euro.

Wellicht vraag je je nu af ‘Wat zijn dan precies energiebesparende isolatiemaatregelen? Wij hebben deze voor jou even op het rijtje gezet:

 • Gevelisolatie; het isoleren van de (bestaande) binnen- of buitengevel met isolatiemateriaal.
 • Spouwmuurisolatie; het isoleren van bestaande spouwmuren.
 • Vloerisolatie; het isoleren van de bestaande vloer en/of de kruipruimte.
 • Dakisolatie; het isoleren van het bestaande dak of de zoldervloer.
 • Hoogrendementsglas; het vervangen vlas door minstens HR++ glas of triple glas.

Op deze pagina van de Rijksoverheid vind je meer informatie over de exacte voorwaarden. Je kunt daarbij lezen dat er nogal veel verschillende voorwaarden gesteld worden, waardoor je het nodige uitzoekwerk moet verrichten.

Het is bovendien verstandig om de subsidieregels goed in de gaten te houden. De Rijksoverheid voert namelijk regelmatig nieuwe voorwaarden in, past data aan of past ook wel eens de gehele regeling aan. Controleer daarom regelmatig deze pagina van de Rijksoverheid.

Huis zelf isoleren of huis laten isoleren?

Heb je voor jezelf besloten dat je graag jouw huis wilt gaan isoleren? Dan vind je in dit artikel daar in ieder geval alle relevante informatie over. Voordat je daadwerkelijk aan de slag kunt gaan, is het van belang om een warmtescan te (laten) maken.

Je ziet dan direct welke soort isolatie bij jouw huis gewenst is én je kunt daar jouw uiteindelijke keuze op baseren. Daarbij is het dus ook goed om rekening te houden met jouw budget. In bovenstaande tabellen vind je meer informatie over de gemiddelde bedragen die je moet reserveren voor het isoleren van een huis.

De uiteindelijke kosten voor het isoleren zijn ook afhankelijk van de volgende keuze: zelf jouw huis isoleren of jouw huis laten isoleren. Deze keuze is niet alleen afhankelijk van het budget dat je hebt, maar ook van het soort isolatie en de handigheid die je zelf hebt:

 • Dakisolatie; het advies is om dit altijd door een professional te laten doen. Het aanleggen van dakisolatie vereist de nodige kennis, de nodige apparatuur én moet altijd op een zéér veilige wijze gebeuren.
 • Spouwmuurisolatie; het aanbrengen van de spouwmuurisolatie kan je op zich volledig zelf gaan doen. Je hebt hier eigenlijk alleen maar het juiste isolatiemateriaal en een (houten) frame voor nodig.
 • Gevelisolatie; ook voor de gevelisolatie is het aan te raden om dit uit te besteden. Zoals je op de foto hiernaast kunt zien, is ook het isoleren van de gevel niet geheel zonder gevaar.
 • Vloerisolatie; de vloerisolatie moet onder de vloer aangebracht worden en moet dus soms via de kruipruimte gebeuren. Durf en kan je zelf de kruipruimte in gaan? Dan kan je er eventueel voor kiezen om dit zelf te gaan doen, maar je kunt het ook uitbesteden aan een professional.
Woning laten isoleren

Heb je besloten om zélf jouw huis te gaan isoleren? Heb je er daarbij voor gekozen om het schuine dak aan de binnenkant te gaan isoleren? Dan verwijzen wij je graag naar onderstaande video van onze partner Gamma. In deze video wordt uitgebreid toegelicht hoe je geheel zelfstandig de isolatie aan de binnenzijde van een schuin dak aan kunt brengen:

Zie je het niet zitten om zelf aan de slag te gaan? Dan is het advies om een professional in te huren. Een professioneel bedrijf weet exact hoe de isolatie aangebracht moet worden, zij hebben daar de juiste gereedschappen voor én zij werken op een zeer veilige wijze.

Mocht je een professional in willen gaan huren, is het verstandig om offertes op te gaan vragen. Vraag deze offertes bij meerdere bedrijven op, zodat je de offertes op de juiste wijze met elkaar kunt gaan vergelijken. Vervolgens kan je kiezen voor het bedrijf waar je het beste gevoel bij hebt en met de meest interessante prijsopgave.

Het inhuren van een professioneel bedrijf heeft overigens ook meerdere voordelen: je hoeft zelf niet de handen uit de mouwen te steken, je weet zeker dat het isoleren op de juiste manier gebeurd en je hoeft er zelf niet al te veel tijd aan te besteden!

Slotwoord

In dit artikel heb je behoorlijk veel informatie kunnen vinden over het isoleren van een woning. Je weet precies wat de kosten zijn voor het isoleren van een woning, wat de mogelijkheden zijn voor het isoleren van een woning én waarom het isoleren van een woning zo aan te raden is.

Verder weet je nu ook alles over de subsidies voor de energiebesparende isolatiemaatregelen, over de mogelijkheden om de isolatie zelf aan te brengen en over de volgorde van isoleren die je het beste aan kunt houden.

Wij willen je graag aanraden om jouw wensen op papier te zetten, een warmtescan uit te laten voeren en vervolgens de knopen door te gaan hakken. Bepaal of je de isolatiematerialen zelf aan wilt gaan brengen of dat je hier een professional voor in gaat huren. Mocht daar jouw voorkeur naar uit gaan, vraag daar zeker meerdere offertes op. Dit kan je doen door een offerte op te vragen bij Werkspot!

Tresna.nl
Logo