Beste tochtwering deur

De gasprijzen zijn de explosief gestegen. We hebben in ons land vaker met uitzonderlijk koud of warm weer te maken. En we stellen meer en meer eisen aan het leefklimaat in ons huis. Dit zijn enkele van de redenen waarom veel mensen tegenwoordig naar het aanpassen van hun huis kijken.

Als je jouw huis aan wilt passen, kun je hier grote veranderingen voor doorvoeren. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om de muren, het dak en/of de vloer in jouw woning te laten isoleren. Je kunt echter ook voor een tochtstrip bij de deuren kiezen of voor een zogeheten valdorpel.

Je hebt hoe dan ook meerdere mogelijkheden om tochtwering in jouw huis aan te brengen. Dat is zéker het geval als we naar de voor- en achterdeur kijken. Als je hier tochtwering aan wilt brengen, kun je uit meerdere mogelijkheden kiezen. Wat voor jou de beste mogelijkheid is, ga je in dit artikel achterhalen. In dit artikel zetten wij namelijk de verschillende mogelijkheden voor je op een rijtje!

Waarom voor tochtwering bij de deur kiezen?

Is het aan te raden om voor tochtwering bij de deur te kiezen? Ja, zonder enige twijfel. Is tochtwering bij de deur onmisbaar? Ja, daar komt het eigenlijk ook op neer. Door tochtwering bij jouw deur(en) aan te brengen, geniet je van de nodige voordelen:

 • Warme lucht blijft binnen. Doordat je bijvoorbeeld een tochtstrip bij jouw deur aangebracht hebt, blijft de warme lucht ín jouw huis. Dat zorgt ervoor dat je niet onnodig veel hoeft te stoken in jouw huis. Bovendien zorgt dit ervoor dat de temperatuur eigenlijk voortdurend constant blijft.
 • Koude lucht heeft geen toegang tot binnen. De lucht van buiten – die koud is – wil maar al te graag jouw huis binnendringen. Door voor de beste tochtwering bij jouw deuren te zorgen, weet je deze koude lucht buiten te houden. Dit voordeel gaat eigenlijk hand in hand met het hierboven genoemde voordeel.
 • Je kunt de nodige kosten besparen. Loopt jouw gas- en energierekening de spuigaten uit? Dan ben je zeker niet de enige bij wie daar sprake van is. Door voor de beste tochtwering bij jouw deur(en) te kiezen, kun je gelukkig de rekeningen omlaag brengen. De tochtwering zorgt er immers voor dat je minder hoeft te stoken. Dát merk je uiteindelijk aan de hoogte van jouw gas- en energierekening.
 • Het leefklimaat wordt een stuk aangenamer. Daarnaast geniet je dankzij tochtwering van een veel aangenamer leefklimaat. Je hebt niet meer met koude stromen te maken; eigenlijk geniet je overal in huis van een constante temperatuur. Dit komt uiteindelijk het woonplezier en het comfort alleen maar ten goede.
 • Het is vrij gemakkelijk aan te brengen. Ook is het ideaal dat je de tochtwering bij een deur vrij makkelijk aan kunt brengen. Je hoeft hier geen dure vakman voor in te huren en je hoeft hier ook echt geen uren aan te besteden. Nee, het aanbrengen van tochtwering bij een deur is vrij simpel.
 • Je hebt uit meerdere mogelijkheden de keuze. Tot slot is het een groot voordeel dat je uit meerdere mogelijkheden kunt kiezen. Juist doordat je zoveel keuze hebt, kun je voor alle soorten deuren wel een geschikte soort tochtwering vinden. Over deze mogelijkheden vertellen wij je hieronder graag iets meer.

Tussen welke soorten tochtwering kun je kiezen?

Spreken de voordelen van tochtwering bij een deur jou wel aan? Wil jij ook genieten van een lagere rekening en meer wooncomfort? Dan is het advies om zo snel mogelijk op zoek te gaan naar de beste tochtwering voor bij jouw deur. 

Zoals we hierboven al aangegeven hebben, kun je hiervoor uit meerdere soorten tochtweringen kiezen.

Een tochtstrip

Ja, een tochtstrip is toch wel één van de meest populaire vormen van tochtwering. Dit komt onder meer doordat je een dergelijke strip makkelijk aan kunt brengen. Ook is in de afgelopen jaren gebleken dat een dergelijke strip echt een flink resultaat met zich mee brengt.

Bijkomend voordeel: je kunt uit veel soorten tochtstrips kiezen. Zo bestaan er tochtstrips voor allerlei soorten deuren én met verschillende profielen. Door deze profielen kun je voor eigenlijk elke deur/kier een geschikte tochtstrip vinden.  

Tot slot is het een groot voordeel dat je voor een tochtstrip niet al te veel geld hoeft te betalen. Met een relatief klein bedrag kun je al de beste tochtstrip van dit moment kopen.

Wil je meer over de beste tochtstrips van dit moment weten? Dan raden wij je aan om ons artikel over de beste tochtstrips te lezen. In dat artikel vind je onder meer een top 5.

Een tochtband

Heb je een relatief grote en dikke deur waarbij je de deur af wilt dichten? Wil je dit bijvoorbeeld voor jouw garagedeur doen? Dan doe je er verstandig aan om voor een tochtband te kiezen. Een dergelijke band is vergelijkbaar met een tochtstrip, maar is veel malen langer en dikker. Zo kun je ook de kieren bij jouw garagedeur volledig afdichten.

Een tochtprofiel

Een andere mogelijkheid die je hebt, is om een tochtprofiel aan te brengen. Dit kun je aanbrengen rondom een deur in het kozijn; zodoende voorkom je dat er tocht tussen de deur en het kozijn kan ontstaan. Bijkomend voordeel is dat je het geluid ook nog weet te reduceren; handig als je bijvoorbeeld aan een drukke weg woont.

Een valdorpel

Heb je bij jouw deur last van tocht aan de onderkant van de deur? Sluit de deur bijvoorbeeld niet meer helemaal goed aan op de dorpel? Dan kun je het beste voor een valdorpel kiezen. Je monteert de valdorpel aan de onderkant van jouw deur. Zodra je de deur dichttrekt, zorgt de valdorpel direct voor een afdichting van de gehele dorpel. De warme lucht blijft hierdoor in jouw huis en de koude lucht blijft hierdoor buiten jouw huis.

Wat is voor jou de beste soort tochtwering?

Hierboven heb je kennis kunnen maken met de verschillende soorten tochtweringen. Naar welke soort tochtwering gaat op dit moment jouw voorkeur uit? Wij kunnen ons maar al te goed voorstellen dat je het lastig vindt om dit te bepalen. Maar, geen nood aan de man. Wij helpen je hier graag een handje bij!

Hoe we dat doen? Nou, wij zijn op zoek gegaan naar de beste soorten tochtweringen. Per soort tochtwering hebben wij de beste koop bij onze partner Bol.com geselecteerd. In onderstaande tabel vind je onze top 5, waarna je onder de tabel de verschillende reviews door kunt nemen. Doe dit op je gemakje en schaf vervolgens de beste tochtwering voor jouw deur(en) aan.

Onze top 5 tochtweringen voor bij een deur

Afbeelding

Product


Simple Fix Tochtstrip - 500cm x 4.5cm

Onze beste koop!

Simple Fix Tochtstrip - 500cm x 4.5cm

Beste tochtstrip

of

Fixman Zelfklevende P-Profiel Leren Tochtstrip 3 - 5 mm. x 15 meter

Fixman Zelfklevende P-Profiel Leren Tochtstrip 3 - 5 mm. x 15 meter

Beste tochtprofiel

of

Ellen Matic Extra Valdorpel -103 cm

Ellen Matic Extra Valdorpel -103 cm

Beste valdorpel

of

Ellen Matic Uniproof 928 - Automatische dorpelstrip

Ellen Matic Uniproof 928 - Automatische dorpelstrip

Beste dorpelstrip

of

Ellen Zelfklevende Tochtstrip - I-profiel - 7.5M x 9MM

Ellen Zelfklevende Tochtstrip - I-profiel - 7.5M x 9MM

Beste voordelige tochtwering

of

Producteigenschappen

ONZE BESTE KOOP

Simple Fix Tochtstrip - 500cm x 4.5cm

Beste tochtstrip

Simple Fix Tochtstrip - 500cm x 4.5cm

of

Fixman Zelfklevende P-Profiel Leren Tochtstrip 3 - 5 mm. x 15 meter

Beste tochtprofiel

Fixman Zelfklevende P-Profiel Leren Tochtstrip 3 - 5 mm. x 15 meter

of

Ellen Matic Extra Valdorpel -103 cm

Beste valdorpel

Ellen Matic Extra Valdorpel -103 cm

of

Ellen Matic Uniproof 928 - Automatische dorpelstrip

Beste dorpelstrip

Ellen Matic Uniproof 928 - Automatische dorpelstrip

of

Ellen Zelfklevende Tochtstrip - I-profiel - 7.5M x 9MM

Beste voordelige tochtwering

Ellen Zelfklevende Tochtstrip - I-profiel - 7.5M x 9MM

of

Beste tochtstrip – Simple Fix Tochtstrip - 500cm x 4.5cm

Gaat jouw voorkeur uit naar een tochtstrip voor bij jouw deur(en)? Dan weet je op voorhand al dat je uit heel veel soorten tochtstrips kunt kiezen. Juist doordat het aanbod zo divers is, was het voor ons ook een flinke klus. Een flinke klus om de beste tochtstrip voor een deur aan te kunnen wijzen.

We hebben dan ook een behoorlijke test achter de rug. Aan de hand van deze test is in ieder geval het volgende gebleken: lang niet alle tochtstrips voldoen aan de verwachtingen. De tochtstrip die het beste aan de verwachtingen voldoet, is volgens ons deze Simple Fix Tochtstrip - 500cm x 4.5cm. Dit is met afstand de beste tochtstrip voor bij de meeste deuren

Allereerst vinden wij het ideaal dat je deze strip veelzijdig kunt gebruiken. Je kunt de strip onderaan de deur aanbrengen, rondom een raam (eventueel een deurraam), rondom de brievenbus en aan de zijkant van een deur. Door de tochtstrip op één van deze plekken aan te brengen, wordt alle tocht perfect tegengehouden.

Daarbij is het ook een groot voordeel dat dit een tochtstrip van 5 meter betreft. Wil je bijvoorbeeld meerdere deuren volledig tochtvrij maken? Dan biedt deze tochtstrip daar dus meer dan voldoende mogelijkheden voor. Bovendien is het ideaal dat je deze tochtstrip makkelijk op de juiste maat kunt knippen. Nadien is het een fluitje van een cent om de tochtstrip aan te brengen.

Hoe je deze tochtstrip dan precies aan moet brengen? Daarvoor verwijzen wij je naar bijgaande afbeelding. Als je deze 4 stappen opvolgt, heb je binnen een paar minuten de tochtstrip aan jouw deur gevestigd. Volgens het merk Simple Fix ben je hierdoor in staat om jaarlijks tot 270 euro te besparen.

Ook is het ideaal dat je deze tochtstrip binnen én buiten kunt gebruiken. Het maakt dus niet heel veel uit hoe of waar je de tochtstrip gaat bevestigen. Ook dit is volgens ons een typisch voorbeeld van de veelzijdigheid van deze beste tochtstrip.

Beste tochtstrip aanbrengen

In dit geval hebben wij gekozen voor een tochtstrip met een breedte van 4,5 centimeter. Is dat voor bij jouw deur aan te dikke kant? Dan kun je ook kiezen voor een tochtstrip met een breedte van 2,5 centimeter of 3,5 centimeter. Dit is dezelfde soort tochtstrip, maar dan een stukje smaller/dunner.

Overigens betaal je voor deze tochtstrip helemaal niet de hoofdprijs. Nee, bij onze partner Bol.com betaal je een bedrag van 15,95 euro. Dat vinden wij uiterst interessant geprijsd, zeker omdat je maar liefst 5 meter aan tochtstrip geleverd krijgt. Hierbij is het ook nog fijn dat je van een (flinke) staffelkorting kunt genieten. Als je bijvoorbeeld 4 van deze tochtstrips aanschaft, ontvang je al 10% korting op het totaalbedrag.

Uit de beoordelingen van andere gebruikers spreekt veel tevredenheid. Toch hebben wij her en der ook negatieve opmerkingen voorbij zien komen. Veel van deze opmerkingen hadden betrekking op het loslaten van de strip. Als jij deze strip bij jouw deur wilt bevestigen, raden wij je aan om de vier stappen (zie foto hierboven) echt heel strikt op te volgen. Doe je dat niet? Dan loop je inderdaad het risico dat de tochtstrip vrij snel losraakt.

Deze tochtstrip laat vrij snel los, indien je ‘m op de verkeerde manier aanbrengt. Het op de juiste manier aanbrengen van de strip is dan ook cruciaal.

Voordelen
 • Lengte van 5 meter
 • Makkelijk zelf aan te brengen
 • Zowel binnen als buiten te gebruiken
 • Voor eigenlijk elke deur te gebruiken
 • Prima prijs-kwaliteitsverhouding
 • In drie diktes verkrijgbaar
Nadelen
 • Kan losraken bij verkeerde montage
Conclusie

De Simple Fix Tochtstrip - 500cm x 4.5cm is volgens ons de beste tochtstrip voor bij een deur. Deze strip doet zijn werk prima, is behoorlijk lang (5 meter), is zelfklevend, is makkelijk aan te brengen en is ook nog eens veelzijdig te gebruiken. Zo kun je ‘m bij bijvoorbeeld binnen- en buitendeuren aanbrengen. Al met al een ware aanrader, zeker als we naar het prijskaartje kijken.

Beste tochtprofiel – Fixman Zelfklevende P-Profiel Leren Tochtstrip 3 - 5 mm. x 15 meter

Zoals je eerder in dit artikel hebt kunnen lezen, kun je uit meerdere soorten tochtweringen kiezen. Gaat jouw voorkeur hierbij uit naar een tochtprofiel? Wil je de kieren tussen het kozijn en de deur dichten? Dan doe je er inderdaad verstandig aan om voor een tochtprofiel te kiezen.

Het aanbod van tochtprofielen is door de jaren heen behoorlijk uitgebreid worden. Gelukkig hebben wij alvast de beste koop voor je weten te selecteren. De Fixman Zelfklevende P-Profiel Leren Tochtstrip 3 - 5 mm. x 15 meter is volgens ons onderzoek het beste tochtprofiel van dit moment.

Waarom dit volgens ons het beste tochtprofiel is? Dat is onder meer te danken aan de lengte van dit tochtprofiel. Dit tochtprofiel heeft een lengte van maar liefst 15 meter, waardoor je de nodige kozijnen/deuren perfect af kunt dichten.

Hierbij geniet je bovendien direct van meerdere voordelen:

 • Je weet de kou buiten de deur te houden. Hiermee weet je de nodige besparen, terwijl je ook nog eens jouw wooncomfort weet te verhogen. Je geniet immers in jouw gehele huis van een aangename binnentemperatuur.
 • Je weet het geluid te reduceren. Doordat dit tochtprofiel van leer vervaardigd is, wordt het geluid op een efficiënte manier tegengehouden. Je geniet hierdoor in jouw huis van een stuk minder lawaai van buitenaf.

Bovendien kun je dit tochtprofiel bij allerlei soorten kozijnen/deuren gebruiken. Het belangrijkste is dat er tussen het kozijn en de deur een kier van 3 tot 5 mm aanwezig is. Als dát het geval is, kun je dit beste tochtprofiel gaan gebruiken.

Het aanbrengen van dit tochtprofiel gaat overigens erg makkelijk. Je hoeft namelijk alleen maar de beschermlaag van het profiel af te trekken. Vanaf dat moment is het tochtprofiel zelfklevend. Het aanbrengen van dit tochtprofiel gaat zodoende erg makkelijk.

Blijft dit tochtprofiel dan ook direct goed plakken op het kozijn? In veel situaties is dat inderdaad het geval. Wij zien her en der wel opmerkingen van gebruikers waarbij het tochtprofiel toch al snel los komt. In onze ogen komt dit doordat het oppervlakte in eerste instantie niet goed schoongemaakt is. Zorg er daarom voor dat je écht goed de oppervlakte schoon weet te maken.

Overigens vinden wij het prijskaartje van dit tochtprofiel wel erg interessant. Voor dit tochtprofiel – met een lengte van 15 meter – betaal je immers een bedrag van slechts 15,19 euro bij onze partner Bol.com. Wij kunnen hierdoor gerust stellen dat de prijs-kwaliteitsverhouding echt dik in orde is.

Dit tochtprofiel kan los raken; zorg er daarom voor dat je het profiel echt heel stevig opplakt én dat je de oppervlakte eerst goed schoonmaakt.

Voordelen
 • Lengte van 15 meter
 • Ideaal voor kieren tussen een kozijn en deur in
 • Zelfklevend en daardoor makkelijk aan te brengen
 • Prima prijs-kwaliteitsverhouding
 • Zorgt ook nog voor reductie van het geluid
Nadelen
 • Oppervlakte moet echt goed schoongemaakt worden
Conclusie

De Fixman Zelfklevende P-Profiel Leren Tochtstrip 3 - 5 mm. x 15 meter is wat ons betreft het beste tochtprofiel voor bij een deur. Dit tochtprofiel is ideaal voor kieren van 3 tot 5 mm dik tussen een deur en het kozijn. Je geniet hierdoor van een flinke kostenbesparing én van een flinke reductie van het geluid; en dat voor net iets meer dan 15 euro!

Bekijk prijzen van de Fixman Zelfklevende P-Profiel 3 - 5 mm. x 15 meter bij verschillende winkels:

Beste valdorpel – Ellen Matic Extra Valdorpel -103 cm

Wil jij de onderkant van jouw deur volledig tochtvrij zien te maken? Dan kom je al snel bij een valdorpel aan. Deze valdorpel bevestig je aan de onderkant van de deur; de valdorpel vormt dus eigenlijk de verbinding tussen de vloer en de onderkant van de deur.

Als je naar zo’n valdorpel op zoek bent, kun je het beste kiezen voor deze Ellen Matic valdorpel. Uit onze test is namelijk gebleken dat dit de beste valdorpel van dit moment is. Een valdorpel die vrij uniek is én het nodige te bieden heeft.

Laten we allereerst eens kijken naar de ontwikkeling van deze valdorpel. Het merk Ellen geeft namelijk aan dat zij deze valdorpel aan de hand van 1 miljoen open- en dichtbewegingen ontwikkeld hebben. Door heel gericht deze bewegingen te analyseren, kon deze valdorpel tot in perfectie ontwikkeld worden.

Dit heeft er uiteindelijk voor gezorgd dat de werking echt subliem is. Zo houdt deze valdorpel alle tocht tegen, maar zorgt de dorpel ook nog eens voor een flinke geluidsreductie. Met deze beste valdorpel vang je in onze ogen dan meerdere vliegen in één klap.

Kun je deze valdorpel nou onder alle deuren bevestigen? Nee, niet onder alle deuren, maar zeker wel onder veel soorten deuren. Zo is deze valdorpel ideaal voor deuren van hout. Of het hierbij om een binnen- of om een buitendeur gaat, is eigenlijk niet van belang. Deze valdorpel doet het namelijk bij zowel binnen- als buitendeuren maar al te goed.

Je moet echter wel goed kijken naar de ligging van de deur. Wat we hier precies mee bedoelen? Nou, volgens het merk Ellen is deze valdorpel alleen geschikt voor deuren in een beschutte omgeving. Wat ze hier precies mee bedoelen, is ons tot op de van vandaag niet geheel duidelijk.

Overigens is het goed om te weten dat deze valdorpel een lengte van 103 centimeter heeft. De maximale breedte van een normale deur is 102 centimeter, waardoor deze valdorpel altijd onder jouw deur past.

Hoe het nou komt dat deze valdorpel zo goed functioneert? Dat is onder meer aan het siliconen materiaal te danken. Dit materiaal past zich voortdurend aan, waardoor de valdorpel eigenlijk perfect zijn werk kan doen. Zonder dat je hier zelf al te veel omkijken naar hebt. Als de valdorpel eenmaal onder jouw bevestigd zit, geniet je jarenlang van een tochtvrije deur.

Het monteren van deze valdorpel is wel een belangrijk aandachtspunt. Alleen als je de valdorpel op de juiste manier monteert, geniet je van de optimale werking. Mocht je het lastig vinden om dit zelf te doen, kun je zodoende het beste een vakman inhuren. Daarmee ben je in ieder geval wél van een perfect resultaat verzekerd.

Moet je nou de hoofdprijs voor deze beste valdorpel betalen? Nee, dat is in onze ogen zéker niet het geval. Voor deze valdorpel betaal je bij onze partner Bol.com een bedrag van slechts 28,62 euro. Een prima prijskaartje, zeker met het oog op de lange levensduur van deze valdorpel. Mocht deze lengte niet naar wens zijn, kun je overigens uit nog veel meer lengtes kiezen. Klik hier bijvoorbeeld voor een valdorpel met een lengte van 83 centimeter en een lengte van 93 centimeter.

Deze valdorpel moet echt op de juiste manier gemonteerd worden. Mogelijk is het daarom interessant om een vakman in te huren.

Voordelen
 • Ideale lengte van 103 centimeter
 • Werkt echt geweldig
 • Voor alle houten binnen- en buitendeuren geschikt
 • Van siliconen vervaardigd
 • Prima prijs-kwaliteitsverhouding en lange levensduur
Nadelen
 • Moet echt goed gemonteerd worden
Conclusie

De Ellen Matic Extra Valdorpel -103 cm is naar onze mening de beste valdorpel voor onder een deur. Deze valdorpel heeft een lengte van 103 centimeter, heeft een sublieme werking en is onder de meeste deuren geschikt. Door deze valdorpel te bevestigen, geniet je van een tochtvrije ruimte in jouw woning. Bovendien weet je het geluid van buitenaf flink te reduceren. Echt een aanrader dus!

Beste dorpelstrip ¬– Ellen Matic Uniproof 928 - Automatische dorpelstrip

Spreekt de hierboven besproken valdorpel jou niet helemaal aan? Zie je het principe van een valdorpel echter wel zitten? Dan kun je ook een naar een dorpelstrip kijken. Zo’n strip is eigenlijk grotendeels vergelijkbaar met een valdorpel, maar kent toch enkele kleine verschillen.

Zo is het een feit dat een dorpelstrip een stuk flexibeler is. Dat is zéker mogelijk als je voor deze Ellen Matic Uniproof 928 - Automatische dorpelstrip kiest. Volgens ons onderzoek is dit namelijk de beste dorpelstrip van dit moment.

Wat dit voor een dorpelstrip precies is? Nou, dit is een dorpelstrip die je aan de onderzijde van een deur dient te bevestigen. Hiervoor krijg je een montage-instructie meegeleverd. Nadat je de dorpelstrip onder de deur bevestigd hebt, geniet je van een tochtvrije ruimte. Ook is het ideaal dat deze strip het nodige geluid tegen weet te houden.

Heb jij onder de deur door snoeren liggen? Of heb je met een oneffen vloer te maken? Dan komt deze dorpelstrip maar al te goed van pas. Ellen heeft namelijk voor een zogeheten automatische dorpelstrip gezorgd. Dit zorgt dat de dorpelstrip zich automatisch aan bijvoorbeeld de oneffen vloer aanpast.

Ligt er onverhoopt een obstakel onder de deur? Dan komt de no break functie maar al te goed van pas. Deze functie zorgt ervoor dat het binnenwerk van de deur terugveert, zodra een dergelijk obstakel gedetecteerd wordt. In vergelijking met de hierboven besproken valdorpel is deze dorpelstrip dus eigenlijk een stuk ‘luxer’.

Deze automatische dorpelstrip kun je overigens ook onder heel veel deuren bevestigen. Volgens het merk Ellen is dit in principe mogelijk bij alle houten deuren. Dáárbij maakt het niet uit of dit om binnendeuren gaat of om buitendeuren. Echt voor alle houten deuren is deze beste dorpelstrip geschikt.

Overigens heeft deze dorpelstrip een lengte van 92,8 centimeter. Mocht je een bredere deur hebben, kan dit dus voor een uitdaging zorgen. Mocht je een smallere deur hebben, kun je ook nog voor de variant van 82,8 centimeter kiezen.

Al met al zijn wij erg te spreken over deze dorpelstrip. Dat blijft ook zo als we naar het prijskaartje van de strip kijken. Voor deze dorpelstrip betaal je namelijk een bedrag van slechts 29 euro; in onze ogen een prima prijskaartje, zeker gezien de voordelen ten opzichte van de valdorpel.

Wel moet je heel goed opletten bij het monteren van deze automatische dorpelstrip. Het is namelijk van belang dat je de strip echt op de juiste manier onder de deur monteert. Daarvoor heb je ook houtschroeven nodig, maar die worden standaard niet meegeleverd. Je moet er dan ook zelf voor zorgen dat je alsnog de beschikking over deze houtschroeven krijgt.

De benodigde houtschroeven worden niet standaard meegeleverd.

Voordelen
 • Automatische dorpelstrip
 • Inclusief handige No-Break functie
 • Met een automatische scheefstelling
 • Werkt echt subliem
 • Prima prijs-kwaliteitsverhouding
Nadelen
 • Benodigde houtschroeven worden niet meegeleverd
 • Lengte van 93 centimeter moet maar net geschikt voor jouw deur zijn
Conclusie

De Ellen Matic Uniproof 928 - Automatische dorpelstrip is volgens ons de beste dorpelstrip voor onder een deur. Deze strip lijkt veel op de valdorpel, maar kent toch enkele unieke aspecten. Daarbij hebben we het absoluut over de automatische scheefstelling en de No-break functie. Al met al een dorpelstrip die wij van harte aan kunnen raden.

Bekijk prijzen van de Ellen Matic Uniproof 928 - Automatische dorpelstrip bij verschillende winkels:

Beste voordelige tochtwering – Ellen Zelfklevende Tochtstrip - I-profiel - 7.5M x 9MM

Ben jij de hoge energie- en gasrekening helemaal zat? Wil je graag geld besparen? En wil je het leefklimaat in jouw woning ook een stuk aangenamer maken? Dan doe je er verstandig aan om tochtwering aan te schaffen.

Zie je het alleen niet zitten om hier veel geld aan uit te geven? Maar, wil je toch van een bepaalde zekerheid qua werking uit kunnen gaan? Dan raden wij je aan om voor deze Ellen Zelfklevende Tochtstrip - I-profiel - 7.5M x 9MM te kiezen. Wat ons betreft is dit de beste voordelige tochtwering van dit moment.

Wat dit precies is? Nou, dit is een tochtbandstrip die je makkelijk op een kier aan kunt brengen. Zolang de kier maar een dikte van 1 tot 4 mm heeft, is deze tochtbandstrip uiterst geschikt voor jouw deur. Wat ons betreft is dit niet alleen de beste voordelige tochtwering, maar ook de beste tochtbandstrip.

Zo is het ook ideaal dat je deze strip op tal van deuren aan kunt brengen. Het maakt hierbij eigenlijk niet uit wat het materiaal is; het belangrijkste is dat je dit materiaal goed schoon weet te maken. Als het materiaal goed schoon is, breng je dit strip in een handomdraai aan. De ervaring leert dat de strip vervolgens ook echt goed vast blijft zitten.

Bij het ontwikkelen van deze strip heeft Ellen meerdere materialen uitgeprobeerd. Uiteindelijk is de keuze gevallen op schuimstof. Een keuze die volgens ons de juiste is, aangezien de strip hierdoor behoorlijk veerkrachtig is. Dit zie je duidelijk terug in de robuustheid en (lange) levensduur van deze beste voordelige tochtwering.

Wat je dan precies voor deze tochtwering moet betalen? Nou, je betaalt bij onze partner Bol.com een bedrag van slechts 7,99 euro. In onze ogen is dat echt een interessant prijskaartje. Ook omdat de werking van deze tochtbandstrip bewezen is, waardoor je meer en meer geld kunt gaan besparen.

Moet je ook nog met nadelen rekening houden? Nou, het is wel zaak om goed rekening te houden met het profiel van deze tochtbandstrip. Het merk Ellen heeft namelijk voor een I-profiel gekozen. Over de verschillende profielen vertellen we je in onderstaande koopgids graag iets meer.

Tevens moet je rekening houden met het aanbrengen van deze tochtbandstrip. Dit is eigenlijk alleen mogelijk als de buitentemperatuur boven de 7 graden Celsius ligt. Als het kouder is, lukt het niet om deze strip niet op een stevige manier aan te brengen.

Deze strip kan alleen bij een temperatuur van minimaal 7 graden Celsius aangebracht worden.

Voordelen
 • Werkt echt feilloos
 • Zeer gunstig geprijsd
 • Voor alle binnen- en buitendeuren geschikt
 • Makkelijk aan te brengen
 • Zelfklevend en veerkrachtig
Nadelen
 • Bij het aanbrengen moet het warmer dan 7 graden Celsius zijn.
 • Het betreft een tochtbandstrip met een I-profiel
Conclusie

De Ellen Zelfklevende Tochtstrip - I-profiel - 7.5M x 9MM is volgens ons de beste voordelige tochtwering. Voor een bedrag van slechts 7 euro kun je deze tochtbandstrip al bij jouw deur aanbrengen. Je geniet hierbij van een prima werking, van een tochtvrije ruimte én van een lange levensduur. Hierbij is het ook ideaal dat je deze tochtbandstrip op alle binnen- en buitendeuren aan kunt brengen.

Bekijk prijzen van de Ellen Zelfklevende Tochtstrip - I-profiel - 7.5M x 9MM bij verschillende winkels:

Koopgids

Wil jij graag de beste tochtwering voor bij jouw deuren aanschaffen? Zoals de bovenstaande reviews laten blijken, heb je in ieder geval meer dan genoeg keuze. Wat voor jou de beste keuze is, hangt van meerdere factoren af. Vandaar dat wij deze koopgids hebben geschreven. In deze koopgids vind je enkele handige tips voor het uitkiezen van de beste tochtwering.

Let goed op het profiel van de tochtstrip

Gaat jouw voorkeur uit naar een tochtstrip? Dan doe je er verstandig aan om goed naar het profiel van de strip te kijken. Enkele van de meest voorkomende profielen hebben we voor je op een rijtje gezet:

 • E-profiel: dit is het beste profiel voor kleine kieren of groeven.
 • D-profiel: dit is het beste profiel voor grotere kieren of groeven.
 • P-profiel: dit is het beste profiel voor het opvullen van een holte met daarnaast een kleine kier.
 • O-profiel: dit profiel zorgt voor de minste weerstand bij het sluiten van een deur.
 • I-profiel: dit is eigenlijk het meest veelzijdige soort profiel. Met dit profiel kun je middelgrote kieren of groeven perfect afdichten.
Profiel-van-de-tochtwering

Kijk goed naar jouw deur

Sowieso doe je er verstandig aan om goed naar jouw deur te kijken. Check bijvoorbeeld van welk materiaal de deur vervaardigd is. Kijk ook goed naar de draairichting van de deur. Sommige soorten tochtwering is bijvoorbeeld alleen geschikt voor naar binnendraaiende deuren. Ga dit goed na voordat je de beste tochtwering aan gaat schaffen.

Vergelijk alle soorten tochtweringen goed met elkaar

Tot slot willen wij je het volgende adviseren: vergelijk alle soorten tochtweringen goed met elkaar. Ga goed na of je het beste voor een tochtstrip, voor een valdorpel, voor een dorpelstrip of voor een tochtprofiel kunt kiezen. Door een goede vergelijking te maken, doe je uiteindelijk de beste aankoop. Dáármee ga je van de nodige belangrijke voordelen genieten!

Slotwoord

Is de aanschaf van goede tochtwering bij een deur aan te raden? Ja, absoluut. Door de kieren rondom een deur komt veel koude lucht naar binnen, waardoor je bijvoorbeeld een hoge energie- en gasrekening hebt. Bovendien geniet je van een minder aangenaam wooncomfort, doordat je altijd last van een koude tocht hebt. Met de beste tochtwering weet je dit direct te verhelpen. Veel plezier alvast met/van jouw nieuwe tochtwering bij jouw deur(en)!

Tresna.nl
Logo