Beste tochtstrip raam

Voel je regelmatig een koude tocht in jouw woning? En heb je ook het idee dat de binnentemperatuur regelmatig schommelt? Dat is goed mogelijk; bij relatief veel deuren en ramen is er namelijk sprake van een kier. Door deze kier komt de koude lucht naar binnen, terwijl de warme lucht juist uit het huis verdwijnt. Alles behalve gewenst, zeker met het oog op de hoge gasprijzen.

Maar, wat kun je nou tegen deze kieren doen? Bij een deur kun je kiezen voor één van de soorten tochtweringen voor een deur. Dat is ook het geval als je een kier bij een raam wilt dichten. Graag informeren wij je in dit artikel over de populairste oplossing; de tochtstrip. In dit artikel vind je echt alle informatie over de beste tochtstrip voor een raam.

Onze top 5 tochtstrips raam

Afbeelding

Product


Flokoo tochtstrip raam zelfklevend

Onze beste koop!

Flokoo tochtstrip raam zelfklevend

Beste koop tochtstrip raam

of

KD Big D Zelfklevende Tochtstrip

KD Big D Zelfklevende Tochtstrip

Beste dunne tochtstrip raam

of

Tesa Tochtstrip Standaard profiel

Tesa Tochtstrip Standaard profiel

Beste veelzijdige tochtstrip raam

of

HANDY HARRY® Tochtband Zelfklevende 10 Meter - 6x9mm

HANDY HARRY® Tochtband Zelfklevende 10 Meter - 6x9mm

Beste tochtband raam

of

3BMT Zelfklevende anti-tochtstrip

3BMT Zelfklevende anti-tochtstrip

Beste voordelige tochtstrip raam

of

Producteigenschappen

ONZE BESTE KOOP

Flokoo tochtstrip raam zelfklevend

Beste koop tochtstrip raam

Flokoo tochtstrip raam zelfklevend

of

KD Big D Zelfklevende Tochtstrip

Beste dunne tochtstrip raam

KD Big D Zelfklevende Tochtstrip

of

Tesa Tochtstrip Standaard profiel

Beste veelzijdige tochtstrip raam

Tesa Tochtstrip Standaard profiel

of

HANDY HARRY® Tochtband Zelfklevende 10 Meter - 6x9mm

Beste tochtband raam

HANDY HARRY® Tochtband Zelfklevende 10 Meter - 6x9mm

of

3BMT Zelfklevende anti-tochtstrip

Beste voordelige tochtstrip raam

3BMT Zelfklevende anti-tochtstrip

of

Voor- en nadelen van een tochtstrip bij een raam

Meer en meer mensen kiezen voor het plaatsen van een tochtstrip bij een raam. Waarom? Omdat relatief veel ramen na verloop van tijd last van kieren krijgen. Dit kan komen door het raam zelf, maar kan ook komen door het omliggende kozijn. Mocht jij een dergelijke kier bij één van jouw ramen opmerken, is het advies om zo snel mogelijk in actie te komen.

Waarom? Omdat je met een tochtstrip bij een raam van de nodige voordelen kunt genieten:

 • De koude lucht blijft buiten het huis. Je geniet hierdoor van een aangenamer leefklimaat, maar ook van een lagere energierekening. Doordat de koude lucht buiten het huis blijft, hoef je niet oneindig veel te blijven stoken. Nee, de temperatuur in huis wordt gewoonweg een stuk constanter.
 • De warme lucht blijft binnen. Weet je waar de beste tochtstrip bij een raam ook nog voor zorgt? Dat de warme lucht binnen blijft. Ook dat is zeer wenselijk en sluit op bovengenoemd voordeel aan.
 • Je geniet van een lagere gas- en energierekening. Zoals we hierboven al gesteld hebben, kun je met een tochtstrip de energierekening omlaag brengen. Dit geldt niet alleen voor een tochtstrip bij een raam, maar ook voor bijvoorbeeld een tochtstrip bij de voordeur.
 • Een aangenamer leefklimaat. Bovengenoemde voordelen zorgen op hun beurt voor nóg een voordeel; je geniet van een aangenamer leefklimaat in jouw woning. De binnentemperatuur is constanter, terwijl je de koude tocht ook niet meer voelt.

Blijft het bij alleen deze voordelen? Nee, zeker niet. Een ander voordeel is dat je voor een tochtstrip echt niet veel geld hoeft te betalen. Vaak ben je voor maximaal een paar tientjes al klaar; met een dergelijke kleine investering kun je echter een veelvoud per maand besparen!

Tevens is het een groot voordeel dat je een tochtstrip makkelijk kunt plaatsen. Hier hoef je echt geen (dure) vakman voor in te schakelen. Nee, doordat de meeste tochtstrips zelfklevend zijn, is het plaatsen van een tochtstrip bij een raam een fluitje van een cent. Hoe je het beste zo’n tochtstrip kunt vinden, wordt duidelijk voorgedaan in onderstaande video:

In onze ogen brengt de beste tochtstrip bij een raam nóg meer voordelen met zich mee. Zo geniet je van een lange levensduur en is het ook ideaal dat je uit meerdere varianten kunt kiezen. Over de verschillende varianten lees je in dit artikel uiteraard alles.

Moet je ook nog met aandachtspunten bij een tochtstrip bij een raam rekening houden? Nou, je moet even goed beseffen dat zo’n strip ook los kan laten. Om dat te voorkomen, is het plaatsen van de tochtstrip op de juiste manier essentieel. Volg daarom echt goed de instructies uit bovenstaande video en de meegeleverde gebruiksaanwijzing op.

Tot slot moet je rekening houden met het feit dat je de strip kunt zien zitten. Dat is zeker het geval als je voor een gekleurde of dikkere tochtstrip kiest. Kies je voor een dunnere en transparante tochtstrip? Dan is het nagenoeg onmogelijk dat je de tochtstrip bij het raam ziet zitten.

Spreken de voordelen van een tochtstrip bij een raam jou wel aan? En wil jij daarom graag de kieren bij jouw raam afdichten met een tochtstrip? Verstandig! Wat ons betreft doe je er verstandig aan om daarbij voor één van onderstaande varianten te kiezen. Dit zijn volgens ons namelijk de beste tochtstrips voor bij een raam.

Beste koop – Flokoo tochtstrip raam zelfklevend

Heb je veel last van de vervelende tocht bij jouw raam? En wil je daar graag zo snel mogelijk iets aan doen? Dan ligt de oplossing absoluut binnen handbereik; je hoeft hier alleen maar de beste tochtstrip voor bij jouw raam voor te kopen.

Als je hier naar op zoek bent, hebben wij goed nieuws voor je. Wij hebben namelijk een raam-tochtstrip gevonden die aan nagenoeg aan al onze verwachtingen voldoet. Dit is het geval bij deze Flokoo tochtstrip raam zelfklevend. Volgens ons is dit dan ook de beste tochtstrip raam.

Onder meer de lengte en breedte van deze tochtstrip spreekt ons aan. Zo is deze tochtstrip 3,5 centimeter dik; met dank aan deze dikte kunnen ook de grotere kieren perfect afgedicht worden. Waar deze kieren zich precies bevinden, maakt niet al te veel uit. 

Je kunt deze tochtstrip namelijk op meerdere plekken bij het raam vastmaken:

 • Aan de zijkant van het raam
 • Tussen het raam en het kozijn
 • Aan de onderkant van het raam
 • Aan de bovenkant van het raam

Met dank aan deze veelzijdigheid weet je eigenlijk elke kier perfect af te dichten. Heb je van meerdere kieren bij jouw ramen last? Geen probleem; deze tochtstrip wordt immers op een rol van 5 meter geleverd. Ook als je meerdere kieren af wilt dichten, is dit dus de aangewezen tochtstrip voor je.

Bijkomend voordeel: deze tochtstrip is volledig transparant. Als de tochtstrip eenmaal op de juiste plek zit, zie je ‘m eigenlijk niet meer. Ideaal wat ons betreft. Iets wat wij ook ideaal vinden, is de manier waarop je deze strip vast kunt maken. Dit betreft namelijk een zelfklevende tochtstrip; je hoeft de strip alleen maar tegen het kozijn of raam aan te duwen. Geweldig!

Moet je nou de hoofdprijs voor deze beste tochtstrip voor bij een raam betalen? Nee, alles behalve dat. Bij onze partner Bol.com betaal je namelijk een bedrag van 14,99 euro voor deze tochtstrip. Dit komt neer op een bedrag van slechts 3 euro per meter!

Daarbij willen wij overigens ook nog de veelzijdigheid van deze strip aanstippen. Je kunt deze strip perfect voor bij de ramen gebruiken, maar ook voor bijvoorbeeld de deuren. Verder is het nog ideaal dat deze strip volledig waterdicht is.

Flokoo tochtstrip raam

Wil je deze beste tochtstrip voor bij een raam aanschaffen? Houd dan wel goed rekening met het volgende: de tochtstrip kan relatief snel loskomen. Dit is vooral het geval als het onderliggende oppervlakte niet goed genoeg schoongemaakt is.

Deze tochtstrip kan na verloop van tijd los komen; dit voorkom je door de tochtstrip op de juiste manier aan te brengen.

Voordelen
 • Lengte van 5 meter
 • Zelfklevend en transparant
 • Ideale dikte (3,5 centimeter)
 • Geschikt voor zowel ramen als deuren
 • Op meerdere manieren op een deur te bevestigen
Nadelen
 • Kan los komen van het raam
Conclusie

De Flokoo tochtstrip raam zelfklevend is wat ons betreft de beste tochtstrip voor bij een raam. Deze strip is makkelijk te bevestigen, is transparant, heeft de ideale dikte en is maar liefst 5 meter lang. Ook kun je deze tochtstrip veelzijdig inzetten; dit is onder meer te danken aan de dikte, het profiel en de waterdichtheid. Een ware aanrader voor elk raam in jouw woning!

Beste dunne tochtstrip raam – KD Big D Zelfklevende Tochtstrip

Merk jij bij jouw ramen enkele dunne kiertjes op? Dan heb je niet zoveel aan de hierboven besproken variant. Die variant is namelijk met 3,5 centimeter behoorlijk dik. Ideaal voor de grotere kieren, maar té groot voor de kleinere kieren.

Wil jij de kleine kieren bij jouw ramen op de juiste manier afdichten? Dan doe je dat volgens ons het beste met deze KD Big D Zelfklevende Tochtstrip. Uit onze test is namelijk gebleken dat dit de beste dunne tochtstrip voor bij een raam is.

Hoe dik deze tochtstrip dan precies is? Nou, deze tochtstrip is slechts 16 mm dik; dit staat gelijk aan een dikte van 1,6 centimeter. Ten opzichte van de hierboven genoemde variant is deze tochtstrip dus 2 centimeter dunner. Dát stelt je in staat om met deze tochtstrip de meest dunne kiertjes te dichten. Wel zo wenselijk, aangezien ook door die kiertjes de nodige tocht kan komen.

Iets wat ons ook aanspreekt, is de lengte van deze tochtstrip. Het merk KD heeft er namelijk voor gekozen om deze tochtstrip in een lengte van 2,5 meter te leveren. Doordat je de tochtstrip op maat af kunt knippen, kun je meerdere ramen volledig afdichten. Dit doe je ook nog eens op een makkelijke wijze.

Waarom? Omdat deze tochtstrip zelfklevend is. Maak het oppervlakte goed schoon, druk de tochtstrip vervolgens goed aan en je bent van een langdurige afdichting verzekerd. Alléén als je het oppervlakte niet goed schoonmaakt, loop je het risico dat de tochtstrip relatief snel loskomt.

Overigens doet deze tochtstrip méér dan alleen tocht tegen houden. Deze tochtstrip werkt namelijk ook geluiddempend; zo hoor je plots geluid van buitenaf een stuk minder. Dit geldt overigens ook voor de wind die langs jouw ramen heen komt; ook het geluid van de wind hoor je een stuk minder. Tevens is deze tochtstrip voor bij je raam volledig waterdicht. Ook wel zo prettig!

Weet je wat ook super is? Dat je deze tochtstrip voor meerdere doeleinden kunt gebruiken. Je kunt ‘m bijvoorbeeld ook voor deuren en kasten gebruiken. Tevens is het mogelijk om ‘m ook buitenshuis te gebruiken. Zo kun je bijvoorbeeld de deuren van jouw auto, boot of schuur ook perfect afdichten.

Wil je direct deze beste dunne tochtstrip voor bij een raam aanschaffen? Dan raden wij je aan om dit bij onze partner Bol.com te doen. Bij onze partner Bol.com betaal je namelijk slechts 16,20 euro voor deze tochtstrip. Wil je twee van deze tochtstrips bestellen? Dan geniet je nog eens van een aanvullende 7% korting.

KD tochtstrip

Is er ook nog iets waar je goed rekening mee moet houden? Ja, zeker. Het merk KD heeft er namelijk voor gekozen om deze tochtstrip in het zwart uit te voeren. De kans is hierdoor vrij groot dat je de tochtstrip altijd ziet zitten. Maakt dat je niks uit? Dan kent deze tochtstrip in principe géén nadelen.

De tochtstrip is door zijn zwarte kleur vrij opvallend.

Voordelen
 • Slechts 1,6 centimeter dik
 • Op een rol van 2,5 meter geleverd
 • Voor ramen én deuren te gebruiken
 • Waterdicht en geluiddempend
 • Makkelijk aan te brengen
Nadelen
 • In het zwart uitgevoerd
Conclusie

De KD Big D Zelfklevende Tochtstrip is volgens ons de beste dunne tochtstrip voor bij een raam. Doordat de strip slechts 1,6 centimeter dik is, dicht je hier moeiteloos dunne kiertjes bij jouw ramen mee af. Dit doe je overigens niet alleen bij ramen, maar ook bij deuren. Al met al een prima dunne tochtstrip!

Beste veelzijdige tochtstrip raam – Tesa Tochtstrip Standaard profiel

Wil jij graag een nieuwe tochtstrip voor bij jouw raam/ramen aanschaffen? Dan doe je er verstandig aan om goed naar het profiel van de strip te kijken. Wat dit profiel precies zegt, lees je aan het einde van dit artikel in onze koopgids.

Heb jij meerdere soorten kieren bij jouw ramen? Is de ene kier een stuk dikker dan de andere kier? Dan doe je er verstandig aan om voor een veelzijdige tochtstrip voor bij jouw ramen te kiezen. In onze ogen is deze Tesa Tochtstrip Standaard profiel dan de beste optie. Dit is volgens ons de beste veelzijdige tochtstrip voor elk raam.

Het merk Tesa heeft bij deze tochtstrip voor een I profiel gekozen. Dit profiel staat te boek als het meest veelzijdige profiel. Dát blijkt ook duidelijk uit de vele toepassingsmogelijkheden van deze tochtstrip:

 • Deze tochtstrip is geschikt voor alle kieren van 1 tot 3,5 centimeter dik
 • Deze tochtstrip is geschikt voor ramen, maar ook zeker voor deuren

Hoe het komt dat je deze tochtstrip veelzijdig kunt zetten? Dat is vooral te danken aan het feit dat de strip uit meerdere delen bestaat. Door deze delen op de gewenste maat te knippen, weet je altijd de benodigde dikte te creëren. Het bevestigen van de tochtstrip gaat vervolgens erg makkelijk; deze tochtstrip is namelijk zelfklevend.

Ook is het ideaal dat deze tochtstrip op een rol van 6 meter geleverd wordt. Wil je meerdere deuren en ramen tot in perfectie afdichten? Dan doe je dat dus met deze tochtstrip van Tesa. Bijkomend voordeel is dat deze strip ook nog geluiddempend werkt. Het geluid van buitenaf weet je dus ook in te dimmen met deze beste veelzijdige tochtstrip voor bij jouw raam.

Weet je waar wij ook heel enthousiast over zijn? Over het prijskaartje! Voor deze tochtstrip van 6 meter lang betaal je bij onze partner Bol.com een bedrag van slechts 7,70 euro. Wil je graag meerdere van deze tochtstrips genieten? Dan profiteer je van een staffelkorting die tot 6% op kan lopen.

Bij deze tochtstrip hoef je eigenlijk met maar één nadeel rekening houden: de levensduur. Volgens het merk Tesa kun je tot 4 jaar lang genieten van deze tochtstrip. Meerdere gebruikers geven echter aan dat de tochtstrip al veel eerder los kwam. In veel situaties is dit overigens te wijten aan de oppervlakte; dit moet je eerst echt heel goed schoonmaken. Zeker bij deze Tesa tochtstrip.

De tochtstrip kan relatief snel loskomen. Dit voorkom je door de oppervlakte echt heel goed schoon te maken.

Voordelen
 • Lengte van 6 meter
 • Geschikt voor kieren van 1 tot 3,5 centimeter dikte
 • Zelfklevend en daardoor makkelijk aan te brengen
 • Werkt ook geluiddempend
 • Zeer interessant geprijsd
Nadelen
 • Kan relatief snel loskomen
Conclusie

De Tesa Tochtstrip Standaard profiel is wat ons betreft de beste veelzijdige tochtstrip voor bij een raam. Deze strip is voor verschillende dikten geschikt én kan ook bij deuren gebruikt worden. Verder spreekt de kwaliteit, de zelfklevende eigenschap, de lengte (6 meter) en het prijskaartje ons aan. Een ware aanrader dus.

Beste tochtband raam – HANDY HARRY® Tochtband Zelfklevende 10 Meter - 6x9mm

Wil jij graag afscheid nemen van die vervelende tocht in jouw woning? Dan is het advies om eens goed naar jouw ramen en deuren te kijken. De kans is groot dat je bij de ramen en deuren de nodige kieren aantreft. Met behulp van de beste tochtstrips kun je deze kieren vervolgens afdichten.

Wist je dat het echter niet altijd noodzakelijk is om voor een tochtstrip te kiezen? Nee, je kunt ook voor een tochtband kiezen. Een tochtband is dikker, waardoor je ook dikkere kieren af kunt dichten. Dat lukt zéker met deze tochtband van HANDY Harry; dit is volgens ons namelijk de beste tochtband voor bij een raam.

Waarom wij zo enthousiast over deze tochtband zijn? Dat is onder meer aan de samenstelling van de tochtband te kijken. Als wij naar de samenstelling kijken, vallen direct meerdere dingen ons op:

 • Deze tochtband is maar liefst 10 meter lang. Dit stelt je in staat om echt alle kieren bij jouw ramen af te dichten.
 • Deze tochtband is van schuim vervaardigd. De tochtband is hierdoor lekker dik en houdt de tocht zodoende perfect tegen.
 • Deze tochtband bestaat uit twee parallelle strips. Zoals je op de foto kunt zien, bestaat deze tochtband uit twee parallelle strips. Dát stelt je in staat om deze tochtband op zowel de gewenste dikte áls de gewenste lengte te knippen.

Weet je wat overigens ook nog een voordeel van een tochtband van schuim is? Dat het geluid perfect tegengehouden wordt. Als jij regelmatig geluid van buitenaf hoort, is de aanschaf van deze beste tochtband voor bij jouw raam dus ook aan te raden.

Deze tochtband kun je eigenlijk bij alle soorten ramen perfect gebruiken. Dit geldt niet alleen voor alle soorten ramen, maar ook voor alle soorten deuren. Doordat je deze tochtband bij zowel ramen als deuren kunt gebruiken, is deze band oprecht als een veelzijdige tochtband te omschrijven.

Als je van deze tochtband gebruik wilt maken, hoef je geen vakman in te huren. Nee, het merk HANDY Harry heeft ervoor gekozen om hier een zelfklevende tochtband van te maken. Door deze tochtband op het raam te plakken, weet je de kieren direct af te dichten. Houd er alleen rekening mee dat je de oppervlakte eerst (heel) goed schoon moet maken.

HANDY Harry tochtband

Iets wat ons overigens ook nog aanspreekt, is het prijskaartje van deze tochtband. Voor deze beste tochtband betaal je bij onze partner Bol.com slechts 18,95 euro. Voor dit bedrag krijg je dus de beschikking over een tochtband van maar liefst 10 meter lang; per meter komt dit neer op slechts 1,89 euro. Een koopje dus!

Wel moet je goed rekening houden met de opvallendheid van deze tochtband. Zoals je op de foto al kunt zien, is deze tochtband immers in het geel/wit uitgevoerd. Met name als je een vrij dikke tochtband nodig hebt, valt deze tochtband bij jouw raam/kozijn vrij goed op. Iets om even goed rekening mee te houden.

Deze tochtband is door zijn kleurstelling vrij opvallend.

Voordelen
 • Maar liefst 10 meter lang
 • Van schuim vervaardigd
 • Zelfklevend (makkelijk aan te brengen)
 • Voor zowel ramen als deuren geschikt
 • Moeiteloos op maat te knippen
Nadelen
 • Vrij opvallend door de kleurstelling
Conclusie

De HANDY HARRY® Tochtband Zelfklevende 10 Meter - 6x9mm is naar onze mening de beste tochtband voor bij een raam. Deze tochtband is dik, is naar wens aan te passen, is maar liefst 10 meter lang en doet zijn werk prima. Ook het prijskaartje, de kwaliteit en de veelzijdigheid spreken ons aan. Een ware aanrader voor bij elk raam, maar ook voor bij elke deur!

Bekijk prijzen van de HANDY HARRY® Tochtband Zelfklevende 10 Meter - 6x9mm bij verschillende winkels:

Beste voordelige tochtstrip raam – 3BMT Zelfklevende anti-tochtstrip

Ben jij de tocht in jouw woning ook zo zat geworden? En wil je graag zo snel mogelijk iets tegen deze tocht doen? Door een goede tochtstrip aan te schaffen, weet je de kieren bij jouw raam/ramen vrij makkelijk af te dichten.

Zie je het alleen niet zitten om hier veel geld aan uit te geven? Dat is goed voor te stellen. Voor de meeste tochtstrips betaal je niet al te veel geld, maar uiteraard bestaan hier meerdere gradaties in. Als je het liefste echt zo min mogelijk geld uitgeeft, kies je voor deze 3BMT Zelfklevende anti-tochtstrip. Dit is volgens ons namelijk de beste voordelige tochtstrip voor bij een raam.

We kunnen gerust stellen dat deze tochtstrip echt voordelig is. Bij onze partner Bol.com betaal je namelijk een bedrag van slechts 8,99 euro. Voor dit bedrag krijg je de beschikking over een strip van maar liefst 5,5 meter lang. Doordat deze strip zo lang is, kun je ‘m veelzijdig én op meerdere plekken gebruiken. Dat maakt het voordelige prijskaartjes des te interessanter.

Tevens zijn wij van mening dat je deze tochtstrip makkelijk aan kunt brengen. Dat was althans onze persoonlijke bevinding. Het merk 3 BMT heeft namelijk voor een zelfklevende tochtstrip gekozen. Maak de oppervlakte goed schoon – bij voorkeur met bijvoorbeeld azijn – en druk de strip vervolgens tegen de kieren aan. Je weet daarmee dírect alle kieren bij het raam af te dichten.

Deze tochtstrip is ook nog eens veelzijdig inzetbaar. Zo kun je ‘m bij elk raam gebruiken, maar ook bij elke deur. Daarnaast kun je meerdere soorten kieren afdichten; je kunt deze strip namelijk op de gewenste dikte afknippen. Ongeacht voor welke dikte je kiest, geniet je ook nog van de geluiddempende werking.

Al met al zijn wij enthousiast over deze voordelige tochtstrip voor bij een raam. Toch zijn er ook enkele aandachtspunten waar je goed rekening mee moet houden. Door andere gebruikers werden wij namelijk op de volgende nadelen gewezen:

 • Soms plakt de tochtstrip bijzonder lastig vast. Het is ons onduidelijk of dit door de strip zelf of door de oppervlakte komt.
 • De strip laat relatief snel los. Dit is met name het geval als de oppervlakte niet goed schoongemaakt is.
3BMT tochtstrip

De strip plakt niet altijd even goed; dit is door meerdere gebruikers opgemerkt.

Voordelen
 • Lengte van 5,5 meter
 • Zeer voordelig geprijsd
 • Veelzijdig inzetbaar in huis
 • Voor meerdere soorten kieren geschikt
Nadelen
 • Plakt niet altijd even goed vast
Conclusie

De 3BMT Zelfklevende anti-tochtstrip is volgens ons de beste voordelige tochtstrip voor bij een raam. Deze tochtstrip kost bijzonder weinig, maar houdt de tocht maar al te goed tegen. Dit geldt overigens niet alleen voor de tocht, maar ook voor het geluid en vocht. Een ware aanrader dus, zeker kijkend naar het voordelige prijskaartje.

Koopgids

Ben jij recentelijk ook geschrokken door de hoge energie- en gasprijzen? Dat is heel goed voor te stellen. Deze prijzen zijn door het dak heen geschoten, waardoor je meer en meer geld moet betalen. Wil je graag het nodige geld besparen? Dát doe je door de beste tochtstrip voor bij een raam aan te schaffen.

Maar, hoe bepaal je nou wat voor jou de beste tochtstrip is? Dat doe je door de onderstaande tips op te volgen. In deze koopgids bespreken wij namelijk waar je op moet letten bij het uitkiezen van een tochtstrip voor bij een raam. Volg onze tips op en maak daarmee jouw zoektocht een stuk makkelijker.

Dikte & lengte van de strip

Allereerst moet je goed naar de kieren bij jouw raam kijken. Hoe groot zijn deze kieren? En hoe dik zijn deze kieren? Als je dat voor jezelf in beeld hebt gebracht, weet je ook hoe groot de tochtstrip moet zijn. Daarbij moet je goed op twee facetten letten:

 • De dikte van de strip: je wilt immers dat alle kieren tot in perfectie afgedicht worden.
 • De lengte van de strip: het is ook wenselijk dat je met één strip meerdere ramen af kunt dichten. De meeste tochtstrips zijn daardoor bijvoorbeeld 5 tot 10 meter lang.
Dikte en lengte van tochtstrip

Profiel van de tochtstrip

Ook is het aan te raden om goed naar het profiel van de tochtstrip te kijken. Zoals je in één van bovengenoemde reviews al hebt gelezen, kun je uit meerdere profielen kiezen:

 • B-profiel: dit profiel is geschikt voor de grote kieren bij jouw raam
 • D-profiel: dit profiel is ook geschikt voor de grotere keren bij jouw raam
 • E-profiel: dit is het beste profiel voor de kleinere kieren bij jouw raam
 • I-profiel: dit is het beste profiel voor de middelgrote kieren bij jouw raam

Materiaal van de tochtstrip

Heb je goed naar de foto’s van de tochtstrips in dit artikel gekeken? Dan heb je mogelijk al opgemerkt dat de tochtstrips stuk voor stuk een andere uitstraling hebben. Dit komt onder meer door het materiaalgebruik.

Veel fabrikanten kiezen voor een tochtstrip van siliconen. Dat is ideaal, aangezien die tochtstrips transparant zijn. Andere fabrikanten kiezen echter voor schuim. De tochtstrip is daardoor een stuk dikker, houdt het geluid beter tegen en is ook een stuk opvallender. Of je dat laatste prettig vindt, is aan jou om te bepalen.

Waar en hoe wil je de tochtstrip aanbrengen?

Ook moet je goed kijken naar de plek waar je de tochtstrip aan wilt brengen. Is dit tussen het raam en kozijn in? Is dit aan de bovenkant van het raam? Is dit bij het scharnier van het raam? Of is dit aan de onderkant van het raam? Zoals je kunt lezen, heb je meer dan voldoende mogelijkheden om een tochtstrip te bevestigen.

Tevens moet je goed kijken naar de bevestiging van de tochtstrip. In een ideale situatie gaat het om een zelfklevende tochtstrip; dat maakt het bevestigen alleen maar makkelijker. Dan moet je er alsnog voor zorgen dat je de oppervlakte héél goed schoon weet te maken. Doe dit bij voorkeur met bijvoorbeeld azijn.

Tochtstrip raam aanbrengen

Prijskaartje

Tot slot willen wij je nog op het prijskaartje van een tochtstrip bij een raam wijzen. Voor de meeste tochtstrips betaal je in ieder geval niet de hoofdprijs. Toch raden wij je aan om te investeren in de beste tochtstrip voor bij jouw raam. Daar heb je op termijn alleen maar profijt van!

Slotwoord

Is de aanschaf van een tochtstrip bij een raam aan te raden? Ja, absoluut. Door zo’n simpele strip geniet je echt van de nodige voordelen. Kies bij voorkeur voor één van bovengenoemde varianten; die varianten werken echt prima. Mocht je vragen over deze varianten hebben, kun je contact opnemen met onze partner Bol.com. Wij wensen je graag veel plezier met/van jouw nieuwe tochtstrip bij jouw raam/ramen!

Tresna.nl
Logo