Beste radiatorfolie

Ben je op zoek naar mogelijkheden om je woning te verduurzamen? Eén van de opties die je hebt, is een radiatorventilator. Met een radiatorventilator verspreid je de warme lucht beter door de kamer heen, waardoor je woning efficiënter opgewarmd wordt. Een andere optie die je hebt, is radiatorfolie. Door folie achter de radiator te plakken, werkt de radiator een stuk efficiënter. Hoe dit werkt, vertellen we je in dit artikel. Maar, eerst laten we je kennismaken met de vijf beste soorten radiatorfolie.

Onze top 5 radiatorfolies

Afbeelding

Product


Nordevik Eco Radiatorfolie

Onze beste koop!

Nordevik Eco Radiatorfolie

Beste koop radiatorfolie plastic

of

HGMD Radiatorfolie

HGMD Radiatorfolie

Beste koop radiatorfolie aluminium

of

MacLean Radiatorfolie

MacLean Radiatorfolie

Beste koop radiatorfolie schuim

of

Simple Fix Radiatorfolie

Simple Fix Radiatorfolie

Beste duurzame radiatorfolie

of

Orange85 Radiatorfolie

Orange85 Radiatorfolie

Beste goedkope radiatorfolie

of

Producteigenschappen

ONZE BESTE KOOP

Nordevik Eco Radiatorfolie

Beste koop radiatorfolie plastic

Nordevik Eco Radiatorfolie

of

HGMD Radiatorfolie

Beste koop radiatorfolie aluminium

HGMD Radiatorfolie

of

MacLean Radiatorfolie

Beste koop radiatorfolie schuim

MacLean Radiatorfolie

of

Simple Fix Radiatorfolie

Beste duurzame radiatorfolie

Simple Fix Radiatorfolie

of

Orange85 Radiatorfolie

Beste goedkope radiatorfolie

Orange85 Radiatorfolie

of

Voor- en nadelen van radiatorfolie

Veel huishoudens zijn bezig om hun woning te verduurzamen. Een logische keuze, aangezien de gas- en energieprijzen flink gestegen zijn. Ook met het oog op het milieu is het aan te raden om je woning te verduurzamen.

Maar, waarom zou je hierbij voor radiatorfolie kiezen? Nou, daar zijn meerdere goede redenen voor te bedenken:

 • Radiatorfolie is erg makkelijk in gebruik. Het enige dat je met de folie hoeft te doen, is tegen de radiator aan te plakken. Nadat je dit hebt gedaan, heb je hier jarenlang geen omkijken meer naar. Ten opzichte van andere verduurzamingsopties is radiatorfolie dus érg simpel in gebruik.
 • Radiatorfolie is voor elke radiator geschikt. Ongeacht wat voor radiator je hebt, kun je hier radiatorfolie op vastplakken. Dit komt onder meer doordat de folie in verschillende breedtes en lengtes aangeboden wordt.
 • Radiatorfolie werkt erg efficiënt. Onderzoek wijst uit dat de werking van radiatorfolie erg efficiënt is. Nadat je deze folie tegen de radiator aangeplakt hebt, blijft het warmteverlies bij de radiator beperkt. Normaal gesproken is er wel enige sprake van warmteverlies; de warme lucht verdwijnt vanuit de radiator door de muur waar de radiator tegen aan staat. Vandaar ook dat radiatorfolie het beste werkt bij radiatoren die tegen een buitenmuur geplaatst zijn.
 • Je kunt uit meerdere soorten radiatorfolie kiezen. Wat wij zelf een groot voordeel vinden, is dat je uit meerdere soorten radiatorfolie kunt kiezen. Je kunt bijvoorbeeld voor folie van aluminium kiezen, maar ook voor folie van schuim of plastic. Waar gaat jouw voorkeur naar uit? Met dit artikel helpen wij je graag om tot de juiste keuze te komen.
 • Radiatorfolie houdt een ruimte beter/langer warm. Onder aan de streep zorg je met radiatorfolie voor een beter warmtebehoud in je woning. Deze folie zorgt ervoor dat de radiator niet alleen snel functioneert, maar ook met minder warmteverlies te kampen heeft. Je geniet hierdoor van een fijner/aangenamer wooncomfort.
 • Radiatorfolie is onzichtbaar. Tot slot willen we ook nog benoemen dat radiatorfolie onzichtbaar is. Aangezien je deze folie aan de achterzijde van de radiator plaatst, is de folie niet zichtbaar. Hiermee hou je de inrichting van je woning dus fraai én strak.

Heb je nou een radiator die heel dicht tegen de muur aan staat? Dan kan het vastplakken van de folie wel een uitdaging zijn. Hoe je dit precies kunt doen, vind je in de handleiding van de folie. Je kunt echter ook onderstaande video bekijken, waarin perfect voorgedaan wordt hoe je radiatorfolie moet bevestigen:

Verder moet je rekening houden met de levensduur van de folie. Wij zijn van mening dat je jarenlang gebruik van de folie kunt maken, maar gedurende de jaren vermindert wel de effectiviteit van de folie. De folie slijt als het ware, waardoor deze minder goed bestand is om de warmteverliezen te beperken.

Tot slot is het goed mogelijk dat je het lastig vindt om nieuwe radiatorfolie uit te kiezen. Dit komt puur doordat het geen dagelijkse aankoop is en doordat er tal van varianten aangeboden worden. Om je met de aanschaf te helpen, zijn wij alvast op zoek gegaan naar de beste radiatorfolies. De 5 beste radiatorfolies waar wij bij uitgekomen zijn, bespreken we graag hieronder!

Beste koop radiatorfolie plastic – Nordevik Eco Radiatorfolie

Bij het uitkiezen van radiatorfolie moet je goed naar het materiaal kijken. Eén van de mogelijke materialen waar je voor kunt kiezen, is plastic. Mocht hier je voorkeur naar uitgaan, raden wij je deze Nordevik Eco Radiatorfolie aan. Dit is volgens ons de beste koop radiatorfolie van plastic van dit moment.

Deze radiatorfolie is 45 centimeter breed en maar liefst 5 meter lang. Met dank aan deze afmetingen kun je in principe een grote radiator in je woning bedekken met deze folie. Ook is het mogelijk om meerdere radiatoren te bedekken, aangezien je deze folie van plastic op de gewenste maat kunt knippen.

Verder is het ideaal dat je bij aanschaf 20 magneten geleverd krijgt. Met deze magneten kun je de radiatorfolie relatief makkelijk aan de radiator vastplakken. Wel is het zo dat je hier enige handigheid voor nodig hebt. Zeker als je radiator dicht tegen de muur aanhangt, is het lastig om je hand tussen de radiator en muur te stoppen.

Wat ons in ieder geval erg aanspreekt, is dat deze folie voor elke radiator geschikt is. Hiermee doelen we op het volgende: ongeacht wat voor soort radiator of convectorkachel je hebt, kun je gebruik maken van deze radiatorfolie!

De ervaring leert ook dat het rendement van deze folie goed is. Dit komt onder meer doordat deze folie voorkomt dat de warmte vanuit de radiator direct via de buitenmuur naar buiten toe gaat. Tevens blijft de warmte langer in de ruimte hangen, waardoor je minder lang/vaak hoeft te stoken. Onder aan de streep is deze radiatorfolie dan ook van grote, positieve invloed op de hoogte van je energierekening.

Om het nog mooier te maken; deze radiatorfolie is opvallend voordelig te noemen. Voor deze folie van 5 meter lang betaal je bij onze partner Bol.com slechts 22,99 euro. Bestel je deze folie in één keer bijvoorbeeld 4 keer bij Bol.com? Dan ontvang je nog eens 20% extra korting. Al met al is de prijs-kwaliteitsverhouding dik in orde.

Wel is het zo dat het rendement niet perfect is. Volgens het merk Nordevik levert deze folie een rendement van nog geen 80%. Als we naar andere folies van andere materialen kijken, zien we dat het rendement daarbij boven de 80% ligt. Qua rendement kan deze folie van plastic dus niet tippen aan folie van andere materialen.

Verder moet je even goed kijken naar de magneetjes. Het is super dat je 20 magneten meegeleverd krijgt, maar sommige kopers geven aan dat deze magneten niet sterk genoeg zijn. Ons advies is om de magneten wat dichter bij elkaar te gebruiken, zodat ze het gewicht van deze folie beter kunnen dragen.

Het rendement van deze plastic radiatorfolie is niet zó goed als bij andere soorten folies het geval is.

Voordelen
 • 5 meter lang
 • 45 centimeter breed
 • Met 20 magneten geleverd
 • Voor alle soorten radiators geschikt
 • Erg betaalbaar
Nadelen
 • Lager rendement
 • Magneten niet super sterk
Conclusie

De Nordevik Eco Radiatorfolie is volgens ons de beste radiatorfolie van plastic. Deze folie is 45 centimeter breed, is 5 meter lang en wordt met 20 magneten geleverd. Daarnaast is deze radiatorfolie voor alle soorten radiators geschikt en is het rendement met 80% oké te noemen. Voor een plastic radiatorfolie is dit rendement gewoon goed, maar in vergelijking met andere materialen valt het ietwat tegen.

Beste koop radiatorfolie aluminium – HGMD Radiatorfolie

Ben je op zoek naar radiatorfolie met een zo’n hoog mogelijk rendement? Dan kom je al snel bij aluminium (of schuim) uit. Deze twee materialen leveren over het algemeen een hoger rendement dan plastic. Maar, wat is dan de beste koop radiatorfolie van aluminium? Volgens ons is dat deze radiatorfolie van het merk HGMD.

Zoals je op de foto al kunt zien, ziet deze folie er anders uit dan bovenstaande variant. De folie is glimmend en is van 100% gerecycled aluminium vervaardigd. Het leuke is dat er onder deze laag aluminium noppenfolie zit. Het is dus eigenlijk noppenfolie met een laag van aluminium daarbovenop. Deze samenstelling zorgt voor een prima rendement.

Het merk HGMD zegt hier het volgende over: het rendement van deze folie staat gelijk aan het rendement van HR++ isolatieglas. Kijk, dat is nog eens goed om te horen. Door deze folie achter je radiator(en) te plakken, zou je dus de nodige gas en energie moeten kunnen besparen. Bovendien blijft de warmte veel beter in de ruimte hangen, met alle dank aan deze radiatorfolie.

Deze folie heeft een totale lengte van 5 meter. Dit spreekt ons aan, aangezien je hiermee de nodige radiatoren kunt bedekken. Zelfs als je een vrij lange radiator hebt, biedt deze folie uitkomst. Heb je meerdere kleinere radiatoren? Dan kun je deze folie uiteraard ook in kleinere stukken opknippen.

Het bevestigen van deze folie is vervolgens wel een kleine uitdaging. Bij aanschaf krijg je namelijk geen magneten geleverd, waardoor je ‘m op een nadere manier zou moeten monteren. Wat wij hebben opgemerkt, is dat de noppenfolie op dit gebied een absolute bijdrage levert. De noppenfolie laat zich relatief vastplakken op de radiator, waarna deze folie het gewenste effect met zich mee brengt.

Waar je wel rekening mee moet houden, is met de breedte van de folie. Er wordt aangegeven dat de breedte 62,5 centimeter is, maar dit is inclusief een loze rand van 2,5 centimeter. In totaal is de radiatorfolie dus 60 centimeter breed. Het is ons niet helemaal duidelijk waarom het merk HGMD dat niet gewoon aangeeft, in plaats van de genoemde breedte van 62,5 centimeter.

Overigens is deze aluminium radiatorfolie alles behalve duur. Voor deze rol van 5 meter lang betaal je namelijk nog geen 20 euro. De prijs-kwaliteitsverhouding is in onze ogen dan ook prima te noemen.

Tot slot willen we benoemen dat deze folie dubbel isolerend is. De folie houdt de warmte dus in je kamer en laat je radiator perfect functioneren. Hier pluk je op termijn zeker de vruchten van. En wil je de montage zo makkelijk mogelijk maken? Wij hebben van een andere koper vernomen dat je deze folie makkelijk vast kunt plakken met duct tape!

Deze folie wordt zonder magneten geleverd.

Voordelen
 • Zelfde rendement als HR++ glas
 • Werkt dubbel isolerend
 • Lengte van 5 meter
 • Prima prijs-kwaliteitsverhouding
Nadelen
 • Zonder magneten geleverd
 • Breedte komt niet overeen met genoemde breedte
Conclusie

De HGMD radiatorfolie is volgens ons de beste aluminium radiatorfolie. Deze folie is van noppenfolie en een laag aluminium vervaardigd, waardoor de folie een dubbel isolerende werking biedt. Dit zorgt voor een hoog rendement dat te vergelijken is met het rendement van HR++ glas. En deze folie is ook nog betaalbaar!

Beste koop radiatorfolie schuim – MacLean Radiatorfolie

Ben je op zoek naar radiatorfolie met een hoog rendement? Dan is de kans groot dat je bij het materiaal schuim uitkomt. Dit materiaal is vrij dik, werkt thermisch en levert hierdoor een hoog rendement.

Dat is zeker het geval bij de MacLean radiatorfolie. Dit is volgens ons namelijk de beste koop radiatorfolie van schuim. 

Dat deze folie van schuim vervaardigd is, brengt volgens ons meerdere voordelen met zich mee. Eén van deze voordelen is dat het rendement iets boven de 80% ligt. Ten opzichte van plastic radiatorfolie levert deze folie dus een net iets hoger rendement.

Daarbij is het ook fijn dat het merk MacLean voor prima afmetingen gekozen heeft. Deze rol is 4 meter lang en is 50 centimeter breed. Hiermee is de rol iets smaller dan bovenstaande variant, maar dat is absoluut geen nadeel. Doordat de folie net iets smaller is, kun je ‘m op nog meer radiatoren gebruiken.

Hierbij moet je wel even goed rekening houden met de dikte. We hebben geen exacte cijfers voorhanden, maar het heeft er alle schijn van dat deze folie relatief dik is. Doordat de folie dik is, is het monteren van de radiatorfolie in sommige gevallen een uitdaging.

Belangrijk voordeel van deze folie is het reflecterende effect. Deze folie is van zowel een reflecterende als thermisch isolerende laag voorzien, waardoor het rendement net iets boven de 80% uitkomt. Bovendien zorgen deze lagen ervoor dat de warmte in de ruimte beter circuleert. Elke ruimte in je woning blijft hierdoor langer warm.

Moet je voor deze radiatorfolie van schuim nou de hoofdprijs betalen? Nee, dat valt wat ons betreft reuze mee. Voor deze radiatorfolie betaal je bij onze partner Bol.com namelijk 18,99 euro. En je kunt ook nog van een staffelkorting profiteren, indien je meerdere van deze rollen in één keer koopt. Wel moet je er rekening mee houden dat deze folie minder lang is dan bovenstaande varianten.

Wat wel jammer is, is dat er geen magneten meegeleverd worden. Ook deze radiatorfolie zou je daarom het beste met duct tape vast kunnen maken. Wij hebben in ieder geval opgemerkt dat deze radiatorfolie voor alle soorten radiatoren geschikt is. Dat is dus gelukkig geen punt waar je naar hoeft te kijken!

Maclean radiatorfolie beste

Deze folie is relatief dik, waardoor het lastig kan zijn om de folie achter de radiator te plakken.

Voordelen
 • Hoog rendement
 • Thermisch isolerend en reflecterend
 • 4 meter lang en 50 centimeter breed
 • Prima prijs-kwaliteitsverhouding
 • Handig geleverd (opgerold)
Nadelen
 • Iets lastiger te monteren
 • Geen magneten meegeleverd
Conclusie

De MacLean radiatorfolie is volgens ons de beste radiatorfolie van schuim. Deze folie brengt een hoog rendement met zich mee, is voor alle radiatoren geschikt en wordt op een rol van 4 meter lang geleverd. De folie is 50 centimeter breed, waardoor de folie in elke situatie eigenlijk wel van pas komt. Houd wel rekening met de dikte van de folie, waardoor het vastplakken net iets lastiger is.

Beste duurzame radiatorfolie – Simple Fix Radiatorfolie

Binnen elke productgroep heb je goed, beter en best. Als we naar de beste radiatorfolie kijken, komen we uit bij deze Simple Fix radiatorfolie. Dit is volgens ons om meerdere redenen de beste duurzame radiatorfolie. En aangezien je folie juist met het oog op duurzaamheid koopt, raden wij deze radiatorfolie absoluut aan.

Deze radiatorfolie is opgebouwd uit meerdere isolatielagen. Tussen deze lagen bevindt zich stilstaande lucht, waardoor de radiatorfolie een geweldige isolerende werking heeft. Deze isolatielagen worden omvangen door aluminium, waardoor het rendement nog hoger komt te liggen. Simple Fix geeft aan dat het rendement op kan lopen tot wel 96%.

Dat het rendement zo onwijs hoog is, is dus te danken aan de isolerende lagen. Maar, de buitenkant van de folie levert hier ook een steentje aan bij. De buitenkant is van aluminium, waardoor de folie een betere reflecterende werking heeft. Ook dankzij dit reflecterende effect ligt het rendement dusdanig hoog.

Volgens het merk Simple Fix is het mogelijk om met deze folie 300 tot 400 euro per jaar te besparen. Wij weten niet 100% zeker of dit klopt, maar zijn er wel van overtuigd dat je met deze folie inderdaad een hoop geld kunt besparen.

Bijkomend voordeel is dat deze folie voor bijna alle radiatoren geschikt is. De folie is sowieso voor alle soorten radiatoren geschikt, maar de tussenruimte tussen de muur en radiator is wel van belang. Mocht de radiator nou heel dicht tegen de muur aanhangen, is deze folie mogelijk iets te dik. Dat is het gevolg van de meerdere isolerende lagen waar deze folie uit bestaat.

Wat dan wel weer heel handig is, is dat je 3M magneettape meegeleverd krijgt. Met deze tape, zie foto hiernaast, kun je deze folie op een simpele manier aan de radiator vastplakken. Dit kost geen enkele moeite en stelt je in staat om heel snel van de mogelijkheden van deze folie te genieten.

Overigens wordt deze folie in een lengte van 5 meter geleverd. In combinatie met de breedte van 50 centimeter biedt dit veel mogelijkheden. Je bent namelijk in staat om meerdere radiatoren met deze folie te bedekken. Je kunt deze folie namelijk probleemloos op de gewenste maat knippen, waardoor deze folie veelzijdig in gebruik is. Ideaal!

Moet je voor deze beste duurzame radiatorfolie nou heel veel geld betalen? Nou, voor deze rol van 5 meter betaal je een bedrag van 24,95 euro. Het is hiermee de duurste radiatorfolie uit deze top 5, maar het is ook de folie met het hoogste rendement. Vandaar ook dat wij je van harte aanraden om deze radiatorfolie te gebruiken.

Wat wel onhandig is, is dat je deze radiatorfolie niet in een rol geleverd krijgt. De radiatorfolie is in plaats daarvan opgevouwen, waardoor er een plooi in het midden van de folie aanwezig is. Dit maakt het ophangen van de radiatorfolie er niet makkelijker op.

Deze radiatorfolie wordt op een onhandige manier geleverd; gevouwen, waardoor er een plooi in de folie zit.

Voordelen
 • Onwijs hoog rendement
 • 5 meter lang
 • 50 centimeter breed
 • Met magneettape geleverd
 • Geweldige jaarlijkse besparing
Nadelen
 • Plooi in het midden
 • Relatief dik
Conclusie

De Simple Fix Radiatorfolie is volgens ons de beste duurzame radiatorfolie. Met deze folie bespaar je probleemloos honderden euro’s per jaar, dankzij het hoge rendement. De folie is 5 meter lang, is 50 centimeter breed en is naar wens op maat te knippen. Dankzij de meegeleverde magneettape is het monteren een fluitje van een cent.

Beste goedkope radiatorfolie – Orange85 Radiatorfolie

Ben je nog niet helemaal overtuigd van de werking van radiatorfolie? Op zich is dat goed voor te stellen; er zijn immers veel producten die je inmiddels gouden bergen beloven. Wij adviseren je om de radiatorfolie toch echt eens zelf uit te proberen. Mocht je dit graag zo voordelig mogelijk willen doen, adviseren wij je de Orange85 Radiatorfolie. Dit is volgens ons de beste goedkope radiatorfolie.

Voor deze radiatorfolie betaal je bij onze partner Bol.com slechts 14,95 euro. Ja, dit lees je goed. Voor nog geen 15 euro ben je al de trotse eigenaar/gebruiker van deze prima radiatorfolie. Deze radiatorfolie is ook nog eens groot. Hij is namelijk 5 meter lang en 50 centimeter breed. Dankzij deze afmetingen bedek je één grote of meerdere kleinere radiatoren met deze folie.

Het merk Orange85 heeft voor polyetheen als materiaal gekozen. Dit is een variant van plastic, die ook bij de eerste besproken radiatorfolie in dit artikel het hoofdmateriaal vormt. Dit plastic biedt op zich een prima rendement, maar het is niet zo hoog als bij bovenstaande varianten. Dat kun je echter ook niet verwachten met het oog op het prijskaartje.

Wat wij erg handig vinden, is dat deze radiatorfolie slechts 3 mm dik is. Doordat de folie zo dun is, kun je ‘m overal en altijd op een handige manier achter de radiator plakken. Je krijgt hier geen magneten of iets dergelijks voor meegeleverd, maar met een beetje duct tape kom je al heel ver.

Wat wij ook handig vinden, is dat je deze folie op een rol geleverd krijgt. Je hoeft de folie alleen maar uit te rollen, waarna je de folie aan de achterzijde van de radiator vast kunt plakken. De folie vangt vervolgens warmte op en voorkomt dat deze warmte via de buitenmuren naar buiten toe verdwijnt. Onder aan de streep verlaag je met deze goedkope radiatorfolie dan ook je gasverbruik.

Zijn er bij deze radiatorfolie zaken waar je rekening mee moet houden? Ja, het is goed om te weten dat deze folie niet het beste van het beste is. Dit blijkt onder meer uit het rendement en door de dikte. Andere folies zijn dikker, waardoor deze een beter rendement bieden. Dit is echter wel een prima om eens radiatorfolie mee uit te proberen!

Het rendement van deze radiatorfolie ligt niet super hoog.

Voordelen
 • Erg goedkoop
 • 5 meter lang
 • 50 centimeter breed
 • Makkelijk te bevestigen
 • Op een rol geleverd
Nadelen
 • Minder dik
 • Minder rendement
Conclusie

De Orange85 Radiatorfolie is de beste goedkope radiatorfolie. Voor deze folie betaal je slechts 15 euro, waarna je het nodige gas kunt besparen. Onder aan de streep geniet je met deze radiatorfolie van plastic van een prima besparing. Maar, besef wel goed dat deze folie niet zó goed is als bovenstaande folie. Dat kun je echter ook niet verwachten gezien het prijskaartje.

Koopgids

Je woning verduurzamen is om meerdere redenen een goed idee. Het is fijn met het oog op de hoogte van je gas- en energierekening, maar ook met het oog op de waarde van je woning. Door je woning te verduurzamen, wordt de woning alsmaar meer waard.

Daarnaast heb je uiteraard ook nog met het milieu te maken. Als iedereen verduurzamingsmaatregelen door zou voeren, zouden we met elkaar onze aardbol kunnen redden. Heb je die wens ook? En wil je ook besparen op je gas- en energierekening? Dan lijkt de keuze voor radiatorfolie een goede keuze te zijn.

Maar, wat is dan voor jóu de beste radiatorfolie? Om het antwoord op die vraag te vinden, zou je op meerdere punten moeten letten. De belangrijkste punten bespreken we graag in deze koopgids.

Materiaal

Ten eerste moet je goed naar het materiaal van de radiatorfolie kijken. Je kunt in de basis kiezen tussen aluminium, schuim en plastic. Onze voorkeur gaat zelf uit naar aluminium of schuim, maar ook plastic kan prima zijn. Het hangt maar net van je voorkeuren en het actuele aanbod af.

Besef in ieder geval goed dat sommige folies ook een combinatie van materialen bestaan. Zo kun je kiezen voor noppenfolie met een laagje aluminium daarbovenop.

Materiaal radiatorfolie

Rendement

Het materiaal van de radiatorfolie gaat hand in hand met het rendement. Kies bij voorkeur voor een zo’n hoog mogelijk rendement, logischerwijs.

Wat dit rendement inhoudt? Dit rendement geeft aan hoeveel warmte er door de folie terug de kamer in gekaatst wordt. Als het rendement 80% is, betekent dit dat zo’n 80% van alle warmte door de folie terug de kamer in gekaatst wordt.

Afmetingen

Het is ook belangrijk om goed naar de afmetingen van de folie te kijken:

 • Lengte: de meeste folies hebben een lengte van 5 meter. Dit stelt je in staat om eventueel zelfs meerdere (kleine) radiatoren te bedekken met de folie. Er bestaan overigens ook folies met een lengte van 4 meter.
 • Breedte: de meeste folies zijn tussen de 50 en 60 centimeter breed. Op dit vlak bestaat in ieder geval meer diversiteit dan op het gebied van de lengte.
 • Dikte: je zou ook nog even goed naar de dikte van de folie moeten kijken. Deze dikte is bepalend voor de werking, maar ook voor de bevestiging. Dikker folie is lastiger te bevestigen.

Bevestiging

Wil je de bevestiging zo makkelijk mogelijk voor jezelf maken? Dan kies je het beste voor een folie waarbij je magneten of magneettape meegeleverd krijgt.

Krijg je dat niet meegeleverd? Dan kun je de folie het beste met duct tape bevestigen. Je moet echter niet alleen naar het bevestigingsmateriaal kijken, maar ook naar je radiator. Des te verder je radiator van de muur afhangt, des te makkelijker je de folie kunt bevestigen.

Radiator

Je zou idealiter ook goed naar je radiator moeten kijken. Meet bijvoorbeeld op hoe groot de radiator is, zodat je weet hoeveel folie je nodig hebt.

En kijk ook goed naar de plaatsing van de radiator. Als de radiator tegen een binnenmuur geplaatst is, heeft de folie niet al te veel zin. Deze folie heeft met name zin bij een radiator die aan een buitenmuur hangt.

Radiator radiatorfolie

Prijs-kwaliteitsverhouding

Tot slot is het advies om goed naar de prijs-kwaliteitsverhouding te danken. De kwaliteit kun je, wat ons betreft, aan de hand van twee facetten bepalen:

Het rendement

De ervaringen van andere kopers

Het prijskaartje is wat ons betreft minder van belang. Je moet dit bedrag namelijk puur als een investering zien. De investering die je nu doet, zorgt op termijn voor een flinke kostenbesparing. Je hebt het bedrag, bijvoorbeeld 20 of 25 euro, dus binnen mum van tijd alweer terug verdient!  

Slotwoord

Radiatorfolie is een laagdrempelige optie om je woning te verduurzamen. De folie zorgt voor een beter behoud van de warmte in je woning, waardoor de CV ketel minder hoeft te stoken. Hier bespaar je het nodige gas mee, terwijl je de radiatorfolie niet eens ziet zitten. Heb je over bovenstaande varianten nog vragen? Neem dan contact op met onze partner Bol.com. Wij wensen je graag veel besparingen met je nieuwe radiatorfolie!

Tresna.nl
Logo