Makita gereedschap

Het uitzoeken van gereedschap is niet altijd een even makkelijke klus. Dat komt voornamelijk doordat het aanbod hedendaags gigantisch uitgebreid is. Je hebt bijvoorbeeld de keus uit 8 verschillende soorten zagen, waarbij er onderling ook weer meerdere varianten zijn.

Makita

Gelukkig biedt deze website jou de helpende hand. Op deze website kan je over vele gereedschappen reviews vinden, waarbij wij de beste gereedschappen er uit pikken. In veel van deze reviews komen gereedschappen van het merk Makita naar voren. Dit merk staat bekend om krachtige en robuuste gereedschappen. Deze gereedschappen zijn door zowel doe-het-zelvers als door professionals te gebruiken.

In dit artikel vertellen we jou meer over het merk Makita. Wat is de oorsprong van het merk, hoe ziet het assortiment van Makita eruit en wat zijn de sterke punten van de gereedschappen van dit merk? Laat je verrassen.

Het merk Makita

Makita vindt zijn oorsprong in het Aziatische land Japan. In het jaar 1915 werd daar een bedrijf opgericht door de heer Makita. Dit bedrijf kreeg de gelijknamige naam als de achternaam van de oprichter. Dit bedrijf richtte zich in eerste instantie op verlichtingsapparatuur, motoren en transformatoren. Dit ging gepaard met de Industriële Revolutie van destijds.

Bovenfrezen van het merk Makita

Bovenfrezen van het merk Makita

Het bedrijf sloeg al snel aan en daardoor werd er ook buiten Japan gekeken naar afzetmogelijkheden. Zo werden in de jaren 30 al generatoren en motoren naar de Sovjet Unie geëxporteerd.
In de tweede wereldoorlog had Makita het echter erg moeilijk. Dat kwam doordat onder andere de Amerikaanse luchtmacht bombardementen op Japan uitvoerde. Mede daardoor werd het hoofdkantoor van Makita verplaatst naar een klein plaatsje in Japan; Anjo.

Na de tweede wereldoorlog vond de heer Makita dat het tijd was om het anders aan te pakken. Hij had al snel door dat men behoefte had aan elektrische huis- en tuingereedschappen. De gereedschappen van Makita waren dan ook specifiek toegespitst op de consument en met name Business to Consumer.

In 1958 kwam Makita met de allereerst elektrische schaafmachine in Japan. Dat was een daverend succes en mede daardoor werd deze schaafmachine ook al snel in Australië verkocht. Dat bleef echter niet alleen bij de schaafmachine. Nee, op den duur werden vele elektrische gereedschappen in Japan en andere landen verkocht.

In 1974 kwam het bedrijf Makita ook naar de Nederlandse markt. Al snel bleek dat Makita ook hier een flink marktaandeel kon verkrijgen en dat geschiedde ook. Sinds 2010 worden de producten in Nederland door de Makita Nederland B.V. verkocht.

Het assortiment van Makita

Je hebt hierboven kunnen lezen dat Makita in eerste instantie met transformatoren en generatoren bezig was. Na de Tweede Wereldoorlog werd de focus echter op elektrische gereedschappen gelegd. Deze elektrische gereedschappen moesten dienen voor klusjes in en rondom het huis. Het huidige assortiment van Makita zit dan ook boordevol dergelijke gereedschappen.

Het assortiment van Makita bestaat momenteel uit onder andere de volgende gereedschappen:

Makita Slagmoersleutel

Makita Slagmoersleutel

Zoals je kan zien, zijn al deze gereedschappen in en rondom het huis te gebruiken. Zo kan je ook je tuin onderhouden met de gereedschappen van Makita. Daarvoor kan je bijvoorbeeld de maaimachine, de bladblazer en de verticuteermachine voor gebruiken.

Voor de doe-het-zelvers zijn de gereedschappen van Makita uitermate geschikt. De gereedschappen zijn namelijk makkelijk in gebruik, hebben een lange levensduur, hebben over het algemeen een gunstig prijskaartje en zijn bovenal erg betrouwbaar en veilig.

Maar, Makita beperkt zich niet alleen tot bovenstaande gereedschappen. Nee, ook vele accessoires worden door Makita zelf geproduceerd. Je kan onder andere de volgende accessoires van dit merk aanschaffen:

 • Laadsystemen
  Makita accu

  Makita accu

 • Accu’s
 • Lampen
 • Boren
 • Schroeven
 • Slijpmachine accessoires
 • Zaagbladen
 • Gereedschapskoffers
 • Accessoires voor tuinmachines

Ook deze accessoires kenmerken zich door een erg goede kwaliteit. De accessoires van Makita passen feilloos op de gereedschappen van Makita en zijn derhalve een perfecte combinatie. Het aanbod van accessoires van Makita is echt waanzinnig groot. Derhalve is er voor ieders wil wat. Als je een gereedschap van Makita aan gaat schaffen, is het dan ook aan te raden om direct naar de bijbehorende accessoires te kijken. Op die manier kan je je aankoop compleet maken en daarmee het gebruiksgemak nog verder vergroten.

Kwaliteit als passie

Op de website van Makita staat de tekst zoals in het kop van deze alinea; kwaliteit als passie. Makita is er zich van bewust dat de concurrentie op de markt van elektrische gereedschappen behoorlijk intens is. Andere merken zoals Bosch en DeWalt leveren namelijk ook uitermate goede gereedschappen.

Makita probeert dan ook continue de perfectie te evenaren. Mede daarom hebben ze ruim 500 ingenieurs aan het werk. Deze ingenieurs zijn dagelijks op zoek naar innovaties en verbeterpunten van de gereedschappen.

Makita wil dat de eindgebruikers van de producten volledig tevreden zijn over producten. Met de gereedschappen moeten nieuwe dingen gecreëerd worden, door zowel professionals als door doe-het-zelvers.

In de ogen van Makita hebben zij een belangrijk voordeel ten opzichte van de concurrentie. Makita richt zich namelijk alleen maar op de elektrische gereedschappen. Andere producenten, zoals Bosch, zijn ook bezig met bijvoorbeeld huishoudelijke apparaten of in de automotive tak.
Volgens Makita hebben zij het voordeel dat ze zich tot één tak beperken. Mede hierdoor ligt de focus voor de volle 100 procent op het ontwerpen, verbeteren en perfectioneren van de elektrische gereedschappen.

Wil je meer weten over het merk Makita? Bekijk dan zeker eens onderstaande video. In deze video wordt je meegenomen bij Makita Nederland B.V. Je krijgt een exclusief kijkje achter de schermen bij de Nederlandse vertegenwoordiger van dit prachtige Japanse merk.

Makita Bouwradio

Makita DMR 107

Een bijzondere plek binnen het assortiment van Makita is voor de bouwradio weggelegd. Een bouwradio is op bijvoorbeeld een bouwplaats niet meer weg te denken. Voor de bouwvakkers biedt de bouwradio een welkome afleiding.

De toepassingen van de bouwradio is in de afgelopen jaren ook behoorlijk veranderd. Tegenwoordig zijn er bouwradio’s met DAB+ technologie en is het mogelijk om muziek vanaf de telefoon te streamen.

Wij hebben de beste bouwradio’s van het merk Makita voor je op een rijtje gezet.

Makita Boormachine

Vele doe-het-zelvers en professionals hebben behoefte aan een krachtige en betrouwbare boormachine. Een boormachine is namelijk een stuk gereedschap dat je bij nagenoeg elke klus nodig hebt.

Het merk Makita heeft dan ook vele verschillende soorten boormachines in het assortiment. Dat varieert van een boormachine op accu tot aan een relatief goedkope Makita schroefmachine. Ook heeft Makita meerdere klopboormachines in het assortiment.

Ben jij benieuwd naar de beste boormachines van het merk Makita? Lees dan ons artikel daarover. Wij hebben de vier beste boormachines van Makita voor je op een rijtje gezet.

Tresna.nl
Logo