Festool gereedschap

Doe-het-zelvers hebben over het algemeen behoefte aan betrouwbaar, veilig en krachtig gereedschap. De meeste professionals stellen dezelfde eisen aan elektrisch gereedschap. Maar, bij professionals zal de nadruk toch veelal op de prestaties liggen. Dit komt puur doordat de professionals dagelijks met het gereedschap moet werken.

Wereldwijd zijn meerdere fabrikanten continue bezig om de beste elektrische gereedschappen te ontwikkelen. Deze gereedschappen zijn voor zowel professionals als voor doe-het-zelvers te gebruiken. We hebben het hierbij bijvoorbeeld over Bosch, Makita en Festool. Over dat laatste merk willen we jou graag iets meer vertellen.

Historie

Festool is al ruim 90 jaar een begrip binnen de wereld van de elektrische gereedschappen. In het jaar 1925 zijn de twee heren Fezer en Stoll begonnen met hun onderneming. Deze onderneming kreeg de namen Festo en Fezer & Stoll. Vanaf 1925 begonnen de heren met het ontwikkelen van gereedschappen voor timmermannen.

Festool

Enkele hoogtepunten in deze jaren waren de draagbare kettingzaag (1927), de handcirkelzaag (1930) en de kettingsteekmachine (1932). Nadat in 1938 een nog betere handcirkelzaag ontworpen werd, volgde een unieke schijfschuurmachine al snel. In dat jaar kreeg Festo ook al snel door dat de vakbeurzen een ideale mogelijkheid waren om hun producten tentoon te stellen.

In de jaren daarna kwam er een nieuw hoofdkantoor, kwam er een nieuwe locatie in Neidlingen en werden de vlakschuurmachines en handcirkelzagen verder geoptimaliseerd. Zeker met de vlakschuurmachine wist Festo hoge ogen te gooien. Voor onder andere meubelmakers, schilders en autospuiters was de vlakschuurmachine een perfecte opvolger van het ouderwetse schuurpapier.

In 1975 besloten de heren om zich volledig te gaan richten op de ontwikkeling en fabricatie van elektrische gereedschappen. Ook de persluchtgereedschappen bleven aanwezig in het assortiment.

In 1992 werd de naam aangepast naar Festo Tooltechnic. Vervolgens werd in 2000 het huidige merk aangenomen; Festool. Sinds 2000 heeft Festool een grootste naam opgebouwd in de wereld van elektrische gereedschappen. Een ongelooflijk leuk en bijzonder aspect is het feit dat het een familiebedrijf betreft. Om een voorbeeld te noemen: een kleindochter van oprichter Gottlieb Stoll is momenteel vennoot van Festool.

Doelgroep

Festool heeft duidelijke kaders opgesteld wat betreft de doelgroep. Allereerst fabriceert Festool allerlei gereedschappen voor werkzaamheden met hout. Met de elektrische gereedschappen van Festool is het mogelijk om te zagen, te frezen, te schuren, te schaven en af te zuigen.

Ook voor timmermannen heeft Festool een uitgebreid assortiment. Voor de timmermannen bieden de gereedschappen uitkomt bij het zagen, boren, schroeven, schaven, beitelen en splijten.

Dat geldt eveneens voor schilders en doe-het-zelvers. Ook voor deze doelgroepen zijn ongelooflijk fijne, betrouwbare en krachtige elektrische gereedschappen te vinden in het assortiment van Festool.

Assortiment

Festool Rotex RO 90 DX FEQ Plus;

Het assortiment van Festool is opgedeeld aan de hand van productgroepen. Voor onder andere de volgende productgroepen ben je bij Festool aan het juiste adres:

 • Accu producten
 • Kantenlijmen
 • Boren
 • Schroeven
 • Stofzuigen
 • Zagen
 • Oscilleren
 • Frezen
 • Schaven
 • Schuren
 • Borstelen
 • polijsten
 • Oliën
 • Saneren
 • Renoveren
 • Mengen

Binnen deze productgroepen vallen weer allerlei elektrische gereedschappen. Hierbij kan je denken aan bijvoorbeeld accuschroefboormachines, bouwradio's, elektrische boormachines, afkort-zagen, invalcirkelzagen, multitools, bandschuurmachine, excentrische schuurmachine, polijstmachines en mengmachines.

Accessoires

Voor alle elektrische gereedschappen biedt Festool ook nog meerdere accessoires aan. Hieronder vallen bijvoorbeeld accu's, opladers, schuurzolen, beitels, boren, boorkoppen, freestafels en afzuigslangen.

De accessoires van Festool zijn allemaal perfect geschikt voor de elektrische gereedschappen van het merk. Deze accessoires gaan hand in hand met de producten en vormen samen een prachtig totaalpakket.

Accu's

De laatste jaren zijn de elektrische gereedschappen op accu's steeds populairder geworden. Hier zijn meerdere redenen voor te verzinnen, maar de hoofdreden is toch wel dat er sprake is van een onbeperkte bewegingsvrijheid. Professionals en doe-het-zelvers zijn niet meer gebonden aan een netsnoer, een stopcontact of een verlengsnoer.

Festool heeft dit op tijd ingezien en heeft door de jaren heen veel elektrische gereedschappen op accu's ontworpen. Maar, daar is het niet bij gebleven. Nee, men heeft ook een innovatief 12 volt accu systeem ontworpen. Dit systeem werkt samen met alle elektrische gereedschappen van het merk.
Overigens is dat nog niet alles. Nee, deze accu's werken namelijk perfect samen met de zogeheten EC-TEC motor. Deze motor is een borstelloze motor, inclusief een unieke aandrijving. Deze aandrijving zorgt ervoor dat het maximale vermogen uit één acculading gehaald kan worden. Dit zorgt voor een optimale efficiency, betrouwbaarheid en levensduur.

Kenmerken

Sommige elektrische gereedschappen van Festool bestaan al enkele tientallen jaren lang. Hoe dit komt? Wel, de producten zijn van Festool zijn simpelweg alles waar een professionals of een doe-het-zelver naar verlangt.

Bij het ontwerpen en ontwikkelen van nieuwe gereedschappen, houdt Festool enkele aspecten in de gaten. Een elektrisch apparaat moet krachtig, robuust en licht zijn. Maar, daarnaast moet het gereedschap ook veilig zijn en een lange levensduur hebben.

Festool omschrijft hun werknemers en het werk wat ze uitvoeren als volgt: ‘Ze moeten het vak verstaan, denken, voelen en ervaren. Zonder compromissen. Met het hoofd, met het hart en met de handen'.Festool RTS 400 REQ Plus; vlakschuurmachine

Met het ontwikkelen van de elektrische gereedschappen probeert Festool om vakmensen succesvol en trots te laten maken. Alle gereedschappen van Festool worden dan ook vanuit de praktijk ontworpen. De ontwikkelaars proberen in de huid van de eindgebruiker te kruipen.

Festool schuurmachine

In het assortiment van Festool hebben de schuurmachines een prominente plek op zich genomen. Dat komt deels doordat rond het jaar 1940 Festool al met de allereerste vlakschuurmachine op de markt kwam. Op dat moment waren alle vakmensen ongelooflijk blij met deze machine. Het scheelde hen erg veel tijd en bracht hen bovendien gigantisch veel gemak.
Door de jaren heen heeft Festool allerlei verschillende soorten schuurmachines ontwikkeld. Deze schuurmachines hebben allemaal dezelfde eigenschappen: krachtig, betrouwbaar, veilig en licht. Hierdoor is het een feestje om oppervlakten met een schuurmachine van Festool netjes op te schuren.

Wij hebben reviews over de schuurmachines van Festool geschreven. Neem deze reviews op je gemak eens door en kom uiteindelijk tot een verstandige en wijze keuze. Met een schuurmachine van Festool zit je absoluut goed. De jarenlange ervaring, de aanwezige vakkennis en de drang naar perfectie merk je simpelweg terug in de apparaten.

Festool afkortzaag

Een ander belangrijk onderdeel van het assortiment van Festool zijn de Festool afkortzagen. Deze onderscheiden zich door hun hoge kwaliteit en nauwkeurigheid.

Tresna.nl
Logo