Worx gereedschap

Een relatief nieuwe speler op de markt van elektrische gereedschappen is Worx. Dit van oorsprong Chinese bedrijf is in 2004 in het diepe gesprongen. Men heeft getracht om de strijd aan te gaan met gerenommeerde namen, zoals Bosch, Makita en Festool.

Tussen deze bedrijven en Worx zit één groot verschil. Bedrijven zoals Bosch, Makita en Festool kunnen buigen op een gigantisch lange historie. Een historie waarin men nieuwe gereedschappen uitgevonden heeft en bestaande gereedschappen geoptimaliseerd heeft. Dit geldt in mindere mate voor Worx, aangezien dit bedrijf nog geen 20 jaar actief is.

Toch heeft Worx in korte tijd een bijzondere positie verkregen. Men heeft zich reeds gevestigd tussen de grote namen. Dit is deels te danken aan de gereedschappen van Worx, maar ook de visie en zienswijze spelen hierbij een rol.

Worx historie

De historie van Worx gaat terug tot 1994. Op dat moment werd de Positec Tool Corporation in China opgericht. Deze onderneming verkocht producten van bijvoorbeeld Black & Decker onder hun eigen naam.

Maar, de oprichter van de Positec Tool Corporation wilde al snel meer. De heer Don Gao kwam dus al snel met een eigen lijn van gazon- en tuingereedschappen. Deze gereedschappen werden vanaf 2004 in China onder de naam ‘Worx’ verkocht. Op dat moment werd Worx dus een officieel merk; het eerste product was een elektrische grasmaaier.

Toen Worx eenmaal op volle toeren draaide, ontmoette Goa een Amerikaanse ondernemer. De heer Tom Duncan was voormalig manager van Vermont American. Dit was een bedrijf dat eigendom is van de Bosch Tool Group. Jawel, de welbekende Bosch.
Deze ontmoeting heeft uiteindelijk geleid tot een kantoor in North Carolina in Amerika. Vanuit daar ging Tom Duncan de producten van Worx verkopen. Vanaf dat moment begon in feite de wereldwijde expansie van de producten van Chinese makelij.

Door de jaren heen heeft Worx een belangrijke positie in weten te nemen in de Amerikaanse markt. Dit komt onder andere doordat de producten in bijvoorbeeld de Walmart en in de Costco gekocht kunnen worden. Dit zijn min of meer supermarkten, te vergelijken met de Albert Heijn. Doordat de producten in dergelijke supermarkten verkocht werden, was de drempel heel laag voor mensen om een product aan te schaffen. Hierdoor heeft Worx een flinke naamsbekendheid op weten te bouwen.

Onderstaande video is een leuke eerste kennismaking met het merk Worx:

Visie

Worx is dus in feite een combinatie van een Chinees bedrijf en een Amerikaans bedrijf. Deze twee landen hebben echter conflicterende culturen en gewoontes. Hierdoor was het voor Worx noodzakelijk om één vaste zienswijze te creëren.

Uiteindelijk heeft dit geleid tot een zienswijze waarbij het creëren van nieuwe producten voor op staat. De gevleugelde uitspraak van Worx is dan ook: ‘Andere bedrijven bouwen gereedschappen. Bij Worx creëren we gereedschappen.’

Tom Duncan hamert derhalve continue op de innovatie en het ontwikkelen van nieuwe gereedschappen. De werknemers van Worx moeten elke dag gemotiveerd aan het werk gaan om nieuwe innovaties te bewerkstelligen.

Assortiment

Het assortiment van Worx was in eerste instantie dus gericht op de tuin- en gazongereedschappen. Door de jaren heen zijn daar echter allerlei soorten elektrische gereedschappen bijgekomen. Worx zegt hierover zelf het volgende: ‘Worx gereedschappen zijn ontworpen om elke klus voor je huis, je tuin en je werkplek simpel te voltooien’.

Hieronder kan je een opsomming vinden van alle producten die vallen binnen het assortiment van Worx:Worx WX675

 • Boormachines
 • Schroevendraaier
 • Boorhamer
 • Slagschroevendraaier
 • Reciprozaagmachines
 • Decoupeerzagen
 • Cirkelzagen
 • Multitools
 • Schaven
 • Frezen
 • Oscillatiegereedschap
 • Slijpmachines
 • Haakse slijpers

Bovenstaande gereedschappen zijn bestemd voor zowel professionals als voor (fanatieke) doe-het-zelvers. Worx hecht veel waarde aan de innovatie en daarom werken de meeste elektrische gereedschappen op een accu. Daarvoor heeft Worx een uniek systeem ontwikkeld, waar je verderop in dit artikel meer over kan lezen.

Worx weet op dit moment te concurreren met grote spelers zoals Bosch, Makita en Festool. Hoe dat mogelijk is? Wel, dat heeft meerdere redenen. Allereerst heeft het simpelweg met de kwaliteit van de producten te maken. De gebruikers van Worx zijn unaniem eens dat de producten van erg hoge kwaliteit zijn. Dit heeft onder andere een lange levensduur tot gevolg.

Daarnaast hebben de gereedschappen van Worx over het algemeen een gunstig prijskaartje. Uitzonderingen daargelaten uiteraard.

AccessoiresWorx WX678

Naast bovenstaande elektrische gereedschappen levert Worx ook nog een groot assortiment van accessoires. Deze accessoires werken perfect op elk stuk gereedschap van Worx.

Onder de accessoires vallen onder andere zaagbladen, werklampen, reserveaccu’s, viltpolijstschijven, schraperbladen, schuurbladen, snel laders en gereedschapskoffers. Ook bij deze accessoires ligt de nadruk op innovatie. De accessoires zijn dan ook van de hoogste kwaliteit en bieden in zeer veel situaties uitkomst.

PowerShare accu’s

We gaven hierboven al aan dat Worx veel waarde hecht aan innovatie. Mede daardoor heeft men de focus gelegd op één universele accu. Dit heeft uiteindelijk geleid tot de 20 volt PowerShare accu’s.

Het belangrijkste voordeel van deze accu is dat je deze accu op alle gereedschappen van Worx aan kan sluiten. Dat geldt voor de elektrische gereedschappen én voor alle tuingereedschappen. Hoe handig is dat? Hierdoor heb je aan één accu voldoende en heb je niet meerdere accu’s rondslingeren.

In onderstaande informatieve video vind je meer informatie over dit slimme systeem van Worx:

Worx multitools

Op onze website hebben we een uitgebreid artikel gewijd aan de multitools van het merk Worx. De multitools van Worx zijn veelzijdig te gebruiken en hebben gunstige prijskaartjes.

De multitools van Worx zijn zonder meer betrouwbaar, veilig en robuust. Hierdoor kan je allerlei soorten klussen aan met de multitools van Worx. Dat wordt nog eens versterkt doordat je simpel van opzetstukken kan wisselen. Ook hiervoor heeft Worx innovatieve systemen bedacht.

De innovatie speelt bij Worx een bepalende rol en dat is duidelijk terug te zien in het aanbod van multitools. Ben je benieuwd naar de beste Worx Multitools? Lees dan op je gemak eens ons artikel door en maak uiteindelijk de juiste keuze. Met een multitool van Worx ben je in ieder geval verzekerd van een betrouwbare en multifunctionele partner. Voor zowel een professional als voor doe-het-zelvers biedt de multitool uitkomst.

Tresna.nl
Logo