DeWalt gereedschap

In de wereld van de gereedschappen zijn er een paar grote leveranciers. Deze leveranciers zijn vaak ook de pioniers op het gebied van nieuwe gereedschappen of nieuwe accessoires. Dat komt logischerwijs doordat zij de kennis, en het geld, hebben om veel aandacht aan nieuwe ontwikkelingen te schenken.

DeWalt

Op onze website besteden wij veel aandacht aan de beste gereedschappen. Bij onze artikelen komen dan ook vaak dezelfde namen van fabrikanten voor. Een van de fabrikanten waar wij veelvuldig over praten, is DeWalt. In dit artikel geven we jou graag meer informatie over dit merk en alle bijzondere kenmerken.

DeWalt heeft zich ontpopt tot één van de grootste leveranciers van gereedschappen wereldwijd. Dat is uiteraard niet zonder slag of stoot gegaan. Feit is dat de gereedschappen van DeWalt hedendaags erg goed zijn. Zowel professionals als doe-het-zelvers maken graag gebruik van de gereedschappen van DeWalt.

Op de website van DeWalt staan onder andere de volgende twee spreuken:

 • Expertise vormt de kern van ons vakgebied
 • Een permanente zoektocht naar prestaties.

Deze twee spreuken geven aan dat DeWalt veeleisend is. Dit merk wil zichzelf continue verbeteren, verbteren en nog eens verbeteren. De gewenste perfectie wordt nagestreefd en dat wordt door de eindgebruikers van de gereedschappen veelal gewaardeerd.

Het assortiment

De producten van DeWalt zijn erg divers en dat is dan ook terug te zien in het ruime assortiment. Het assortiment is onderverdeeld in drie takken: de gereedschappen, de accessoires en de overige producten.

Wat betreft de gereedschappen heb je gigantisch veel keus bij DeWalt. Je kan de volgende gereedschappen terug vinden in het assortiment van deze fabrikant:

DeWalt boormachines

 • Boormachines
 • Boorhamers
 • Breekhamers
 • Nagelpistolen
 • Schuurmachine
 • Schaafmachines
 • Freesmachines
 • Zaagmachines
 • Slijpmachines
 • Spuitpistolen
 • Verfstrippers

Voor een doe-het-zelver heeft DeWalt dus sowieso het geschikte gereedschap in huis. Een doe-het-zelver is vaak op zoek naar fijn gereedschap, waarmee klusjes in en rondom het huis opgeknapt kunnen worden. Met de gereedschappen van DeWalt moet dat zeker lukken.

De gereedschappen van DeWalt worden altijd met één gedachte ontwikkeld. De gereedschappen moeten een tijdbesparing opleveren. Mede daardoor zijn de gereedschappen van DeWalt altijd robuust, krachtig en ergonomisch vormgegeven. Het gebruiksgemak staat voorop bij de gereedschappen van deze Amerikaanse fabrikant.

Mede daardoor zweren vele doe-het-zelvers en professionals bij de gereedschappen van DeWalt. Het is ook niet voor niks dat dit merk veelvuldig positief naar voren komt in onze reviews van gereedschappen.

Accessoires

Een doe-het-zelvers, en ook een professional, heeft soms echter ook de accessoires nodig. Deze accessoires kan je ook rechtstreeks bij DeWalt verkrijgen. Daarbij kan je denken aan onder andere de volgende accessoires:DeWalt accessoires

 • Boortjes
 • Beitelaccessoires
 • Zaagjes
 • Diamantboorkronen
 • Gereedschapskoffers
 • Quick change systeem
 • Multitool opzetstukjes
 • Accu’s
 • Laders

Met name die laatste twee accessoires hebben een prominente rol in het assortiment van DeWalt. Daarover kan je hieronder meer lezen.

Overige producten

We hebben ook al even kort aangestipt dat DeWalt ook nog overige producten levert. Daar vallen onder andere de volgende producten onder:

 • Meetinstrumenten voor de bouw
 • Verlichting voor op de bouwplaats
 • Compressoren voor op de bouwplaats
 • Generatoren voor op de bouwplaats
 • Radiosystemen voor op de bouwplaats
 • Camera’s
 • Thermometers

De accu’s van DeWalt

De gereedschappen zijn in de afgelopen jaren behoorlijk veranderd. Dat heeft niet alleen betrekking op de gereedschappen van DeWalt. Nee, we bedoelen dit in z’n algemeenheid en totaliteit. De mogelijkheden zijn namelijk veel groter geworden, waardoor de gereedschappen ook verder geoptimaliseerd zijn.

Een van de grote ‘winnaars’ hiervan zijn de gereedschappen die op een accu werken. Deze accu’s zijn in de afgelopen jaren gigantisch verbeterd. Dat heeft tot gevolg dat het gebruiksgemak van de gereedschappen ook gigantisch verbeterd is. Een eindgebruiker kan tenslotte deze gereedschappen gebruiken op de gewenste manier. Het is ook niet meer noodzakelijk om de gereedschappen erg vaak op te laden. Nee, de accu’s zijn simpelweg krachtiger geworden door de jaren hen.

DeWalt heeft dat ook goed begrepen. In hun assortiment hebben ze vele universele accu’s. Je kan bijvoorbeeld voor de volgende accu’s kiezen:

 • 7,2 volt accu’s
 • 10,8 volt accu’s
 • 14,4 volt accu’s
 • 18 volt accu’s
 • 12 volt accu’s
 • XR Flexvolt accu’s

Zoals je kan zien, heb je bij DeWalt genoeg keuze uit accu’s. Een goede accu kan het gereedschap nog beter maken. Het is dan ook aan te raden om te investeren in een goede accu.

Let op: als je een stuk gereedschap van DeWalt koopt, kijk dan even goed of er standaard een accu bij meegeleverd wordt. Anders is het noodzakelijk om deze accu nog separaat aan te schaffen.

De geschiedenis van DeWalt

DeWalt is natuurlijk niet binnen één dag zo’n groot bedrijf geworden. De hele historie achter dit bedrijf is erg interessant, mede daarom besteden wij daar de nodige aandacht aan. Dankzij deze historie zie je direct dat dit merk opgericht, en momenteel ook geleid wordt, door ware vakmensen en liefhebbers. Liefhebbers van efficiëntie en van gebruiksgemak.

De heer Raymond E. de Walt begon op jonge leeftijd in fabrieken en gebouwen te werken. Hij volgde het voorbeeld van zijn vader, aangezien hij ook in fabrieken werkte. Raymond werd al snel geconfronteerd met de beperkingen van het menselijk lichaam en bijkomende hoge arbeidskosten. Het maken van producten duurde soms zo lang, waardoor de arbeidskosten flink opliepen. Raymond probeerde dan ook altijd installaties of machines te installeren, waarmee hij arbeidskosten kon besparen.

Naarmate de tijd verstreek, kreeg Raymond een baan aangeboden als hoofd van een houtfabriek. In deze houtfabriek werden zowel kleine als grote objecten gefabriceerd. Toen Raymond aangesteld werd, zat het bedrijf aan de top van zijn kunnen. Meer werk konden ze niet aan, omdat er simpelweg geen arbeiders voor beschikbaar waren.DeWalt

Raymond bedacht echter een machine waarmee het mogelijk was om hout in allerlei soorten hoeken te kunnen zagen. Dit werk werd normaliter door vier arbeiders gemaakt. De machine kon dat echter in zijn eentje. Dit alles gebeurde in 1922.

In 1924 besloot Raymond om zelf een bedrijf op te starten dat zich zou specialiseren in dergelijke machines. Raymond noemde dit bedrijf DeWALT Products Company, gevestigd in Pennsylvania, USA.

In de jaren daarna maakte dit bedrijf een gigantische groei door. Er werden steeds meer machines gemakt, waaronder een werkbankslijper en een machine waarmee ferro metalen gezaagd konden worden. Ook werd DeWalt geïntroduceerd in Canada. In 1960 is DeWalt ook onderdeel geworden van de Stanley Black & Decker groep.

Door de globalisering van pakweg de laatste 30 jaar geleden, is het voor DeWalt ook mogelijk geweest om de overstap naar Europa te maken. Dat hebben ze dan ook gedaan; met veel succes.

Wereldwijd verkoopt DeWalt zo’n 200 verschillende soorten gereedschappen en ongeveer 800 verschillende soorten accessoires. Al deze producten worden gefabriceerd in zeven fabrieken in de Verenigde Staten van Amerika.

DeWalt afkortzaag

Zoals je hierboven gelezen hebt, is DeWalt ooit gestart met een machine om hout te kunnen zagen. De hedendaagse afkortzagen zijn min of meer een evolutie van de eerste machines. Momenteel gebruiken vele mensen een afkortzaag in huis. Bekijk hier de beste DeWalt afkortzagen.

DeWalt accuboormachineDeWalt accuboormachine

Nu je de informatie uit dit artikel tot je genomen hebt, weet je dat DeWalt veel geïnvesteerd heeft in accu’s. Dat uit zich ook in bijvoorbeeld de krachtige accuboormachines van het merk.

Wij hebben de DeWalt boormachines van dit merk op een rijtje voor je gezet. Deze reviews kan je hier lezen.

DeWalt laser

De toepassingen van een laser zijn door de jaren heen steeds uitgebreider geworden. DeWalt is hier dan ook in gespecialiseerd. Ben je op zoek naar een laser van DeWalt? Wij hebben de beste lasers van dit merk op een rijtje voor je gezet. Lees er hier meer over.

DeWalt zaagtafel

Moet je af en toe zagen? En wil je het jezelf zo comfortabel mogelijk maken? Investeer dan in een goede zaagtafel. Een fijne zaagtafel kan je zoveel gebruiksgemak opleveren.

Wij hebben de DeWalt zaagtafels op een rijtje voor je gezet. Laat je hier verder informeren.

DeWalt bouwradio

Ben je wel eens op de bouwplaats te vinden? En heb je dan behoefte aan afleiding in de vorm van muziek? Investeer dan in een goede bouwradio.

De Walt levert meerdere soorten bouwradio’s, waar je ook je telefoon op aan kan sluiten. Lees er hier meer over.

DeWalt compressor

Ze worden gebruikt voor het oppompen van dingen, maar ook, en vooral, voor het gebruiken van luchtgereedschappen. Bekijk nu de DeWalt compressor die we hebben uitgezocht.

Tresna.nl
Logo