Makita multitool

Een multitool staat te boek als een uiterst multifunctioneel stuk gereedschap. Met een multitool ben je in staat om vele verschillende soorten vakkundig uit te voeren. Onder andere de volgende werkzaamheden kan je met een multitool uitvoeren:

Makita multitool

 • Schuren
 • Snijden
 • Schrapen
 • Slijpen
 • Frezen
 • Zagen
 • Graveren
 • Boren

Bij een multitool heb je de keus tussen een roterende – of een oscillerende multitool. Deze termen hebben betrekking op de beweging die de motor van de multitool maakt:

 • Bij een roterende multitool maakt de motor een draaiende beweging.
 • Bij een oscillerende multitool maakt de motor een op en neergaande beweging.

Hierdoor is een oscillerende multitool voor bepaalde werkzaamheden geschikt en een roterende multitool ook voor bepaalde werkzaamheden. Bekijk alle werkzaamheden in onderstaande tabel en zie direct welke multitool de beste keus.

Multitool kopen

Heb je interesse in de aanschaf van een multitool? In dat geval kan je kiezen voor een multitool van het Japanse merk Makita. Dit merk staat te boek als een kwalitatief en betrouwbaar merk. De multitools van dit merk hebben dan ook alle eigenschappen die je van een multitool mag verwachten.

Wij hebben de beste multitools van Makita voor jou op een rijtje gezet. Hierbij geven we tevens aan voor welke werkzaamheden de multitool geschikt is. Daarvoor kan je bovenstaande tabel ook aanhouden. In dit artikel maken we onderscheid tussen een multitool op netstroom, een multitool op accu en de beste goedkope multitool van het merk Makita.

Beste Makita multitool op netstroom – Makita TM3010CX15

Als je naar een multitool van Makita kijkt, zie je twee verschillende varianten. Je kan opteren voor een variant op een accu of voor een variant op netstroom. De Makita TM3010CX15 is de beste multitool op netstroom.Makita TM3010CX15

Deze multitool is uitermate multifunctioneel. Dat is deels te danken aan de oscillerende beweging van de motor. Door deze beweging is de multitool geschikt om onder andere te snijden, te zagen, te schrapen en te schuren. Voor elke klus biedt deze multitool dus wel uitkomst.

Het werken met deze multitool is bovendien behoorlijk comfortabel. Dat komt door de ergonomische handgreep. Deze handgreep is afgesteld op de menselijke hand, waardoor de machine uitermate prettig in de hand ligt.

Het vermogen van de oscillerende motor bedraagt 320 watt. Hierdoor is deze multitool uitermate geschikt voor renovatie- en verbouwingswerkzaamheden. Bovendien kan je het toerental en de zaagsnelheid handmatig instellen. Hierdoor kan je, ook bij zware belastingen, met het gewenste – en een constant toerental werken.

Een fijn kenmerk van deze multitool is daarnaast ook de soft start. Deze feature zorgt ervoor dat de multitool rustig aan begint, zodat je het materiaal op de juiste manier kan plaatsen. Als de multitool eenmaal goed geplaatst is, wordt het tempo en het toerental naar eigen wens verhoogd.

Bij een multitool kan je de opzetstukjes verwisselen. Bij de Makita TM3010CX15 gaat dat erg simpel, doordat er een snelspansysteem aanwezig is. Dit systeem zorgt ervoor dat je in een zeer kort tijdsbestek van opzetstukje kan wisselen.

We gaven in de inleiding van dit apparaat al aan dat het werkt op netstroom. Makita heeft de machine een kabel van maar liefst 5 meter lang gegeven. Dat is erg prettig, aangezien je dan niet heel erg gebonden bent aan bijvoorbeeld een verlengsnoer.

We zijn behoorlijk positief over deze multitool. Maar, zijn er ook nog minpunten te bekennen? Ja, dat wel. Het apparaat ligt heerlijk in de hand, maar is wel relatief zwaar. Het apparaat weegt 1,6 kilo en dat is toch te zwaar.

Daarnaast hebben enkele gebruikers hun vraagtekens geplaatst bij het geluidsniveau van de machine. Vooral bij zware belasting kan de multitool lawaaierig zijn.

Het apparaat is relatief zwaar; 1,6 kilogram.
Conclusie:
Deze multitool is uitermate geschikt voor de fanatieke doe-het-zelvers en de professionals. Eigenlijk heeft deze multitool alles wat je mag verwachten van een multitool op netstroom. Het is een zeer prettig apparaat, waarbij het wisselen van de opzetstukjes gigantisch snel gaat. Ook kan je zelf verschillende instellingen aanpassen; erg fijn.

Bekijk de actuele prijs op Toolmax.nl

Bekijk de actuele prijs op Coolblue.nl

Bekijk de actuele prijs op Bol.com

Voordelen
 • Toerental instellen
 • Soft start
 • Zaagsnelheid instellen
Nadelen
 • Relatief zwaar
 • Relatief lawaaierig

Beste Makita multitool op accu – Makita DTM51ZJX3

Makita DTM51ZJX3

Hierboven heb je een positieve review kunnen lezen over een multitool op netstroom van Makita. We zijn daarnaast ook zeer te spreken over de Makita DTM51ZJX3; de beste multitool op accu.

De Makita DTM51ZJX3 heeft een motor met een oscillerende beweging. Hierdoor kan je deze multitool voor vele doeleinden gebruiken. Onder andere slijpen, schrapen, zagen en schuren gaat gemakkelijk met deze multitool. Dat wordt nog eens versterkt doordat je bij deze multitool ruim 40 accessoires meegeleverd krijgt.

Makita heeft deze multitool afgestemd op een 18 Volt Li-ion accu. De accu’s van Makita zijn conform de meest recente technologieën en leveren daardoor perfecte resultaten. Een bijkomend voordeel bij deze multitool is de acculading indicator. Deze indicator geeft het vroegtijdig aan als de accu leeg begint te raken.

Met deze multitool kan je op een veilige manier alle werkzaamheden uitvoeren. Onder andere de herstartbeveiliging en soft start zorgen hiervoor. De soft start zorgt ervoor dat het toerental aan het begin laag is, waardoor je voorzichtig te werk kan gaan.
De herstartbeveiliging voorkomt dat de machine weer aan kan gaan, indien er bijvoorbeeld een stroomstoring geweest is. Makita hecht veel waarde aan de veiligheid en dat is duidelijk terug te zien.Makita DTM51ZJX3 accessoires

Ook is het mogelijk om met een draaiknop zelf het toerental in te stellen. Hierdoor kan je onbedoelde vervormingen van zachte materialen voorkomen. Ook kan je voorkomen dat hard materiaal gaat verbranden. Een erg handige feature op de Makita DTM51ZJX3.

De multitool biedt je ook de mogelijkheid om de bladen in 12 verschillende hoeken te plaatsen. Hierdoor kan je in de meest lastig te bereiken hoekjes komen.

Al met al is dit een zeer prettige multitool. Maar, zijn er dan helemaal geen nadelen? Ja, toch wel. Het apparaat weegt namelijk, inclusief accu, 2 kilo. Dat is erg fors.

Daarnaast wordt dit toestel zonder accu geleverd. Deze dien je dus nog separaat aan te schaffen.

Het apparaat is behoorlijk zwaar: 2 kilo.
Conclusie:
De Makita DTM51ZJX3 is uitermate geschikt voor de flexibele doe-het-zelver en professional. Als je veel waarde hecht aan je bewegingsvrijheid, zit je met deze multitool goed. Bovendien brengt de multitool enkele unieke en handige features met zich mee; herstartbeveiliging, soft start, instelbaar toerental en de acculading indicator.

Bekijk de actuele prijs op Gereedschapcentrum.nl

Bekijk de actuele prijs op Toolmax.nl

Bekijk de actuele prijs op Coolblue.nl

Bekijk de actuele prijs op Bol.com

Voordelen
 • Acculading indicator
 • Soft start
 • Toerental zelf instellen
Nadelen
 • Aan de zware kant
 • Zonder accu geleverd

Beste Makita multitool onder de 150 euro – Makita TM30DZJX4

Makita TM30DZJX4

Ben je op zoek naar een multitool? Maar, wil je daarbij niet al te veel geld uitgeven? In dat geval is de Makita TM30DZJX4 een geschikte optie. Deze uitermate fijne multitool kost bij onze partner Coolblue bijvoorbeeld maar € 124,99. Dat is een uiterst schappelijke prijs voor een multitool.

Ondanks het gunstige prijskaartje biedt deze multitool ongelooflijk veel plezier. Deze multitool heeft een motor met een oscillerende beweging. Dit zorgt ervoor dat je de multitool perfect kan gebruiken voor verschillende werkzaamheden, zoals schuren, schrapen, slijpen en zagen.

De multitool is voorzien van een 10,8 volt accu. Bij aanschaf van dit apparaat krijg je geen accu meegeleverd. Let hier dus goed op. De accu betreft een Li-ion accu van Makita zelf; deze accu’s leveren zeer goede prestaties.

Het starten met een klus kan met een multitool soms ingewikkeld zijn. Bij de Makita TM30DZJX4 is dat in ieder geval niet het geval. De aanwezige soft start zorgt namelijk voor een vloeiende en prettige start van elke klus.
Ook heeft deze multitool een herstartbeveiliging. Mocht onverhoopt een keer stroomstoring optreden, wordt de machine niet achteraf weer opnieuw opgestart. De herstartbeveiliging is daarmee een zeer veilige feature.Makita TM30DZJX4 koffer

Ook heeft de Makita TM30DZJX4 een ingebouwde led lamp. Dankzij deze lamp heb je altijd het juiste zicht op je werkzaamheden. Ook dit is een feature die bijdraagt aan de optimale veiligheid van de multitools van Makita.

De Makita TM30DZJX wordt geleverd inclusief meerdere accessoires. Onder andere een koffer, een schuurzool, schuurvellen en een invalzaagblad worden meegeleverd.
Maar, daarbij komen we direct ook bij het eerste nadeel uit. Deze multitool wordt namelijk zonder accu geleverd. Deze dien je dus nog separaat aan te schaffen.

Een ander nadeel is dat je de opzetstukken met een sleutel dient te verwisselen. Bij de duurdere multitools van Makita gaat dit met behulp van een innovatief snelspansysteem. Dit systeem is dus niet aanwezig op deze multitool.

De multitool wordt zonder accu geleverd.
Conclusie:
De Makita TM30DZJX4 is uitermate geschikt voor de doe-het-zelvers en professionals die op hun portemonnee letten. De aanschafprijs van deze multitool is namelijk uitermate interessant. Daarbij levert de multitool prima prestaties en heeft het enkele fijne veiligheidssystemen ingebouwd. Helaas wordt de multitool zonder accu geleverd.

Bekijk de actuele prijs op Toolmax.nl

Bekijk de actuele prijs op Bol.com

Bekijk de actuele prijs op Coolblue.nl

Voordelen
 • Gunstig prijskaartje
 • Soft start
 • Ingebouwde led lamp
Nadelen
 • Geen accu meegeleverd
 • Opzetstuk wisselen met een sleutel

Makita roterende multitool

Op het moment van schrijven heeft Makita geen roterende multitools in het assortiment. In het verleden was bijvoorbeeld de Makita BTM50ZJX3 leverbaar; dit was een roterende multitool. Makita heeft echter besloten om zich volledig te richten op de multitools met een oscillerende beweging.

Accessoires

Bij Makita kan je overigens ook nog vele accessoires voor de multitools kopen. Als je een multitool aanschaft, dien je goed te letten op eventuele meegeleverde accessoires. Sommige multitools worden namelijk geleverd inclusief vele accessoires. Makita levert onder andere de volgende accessoires:

Makita schuurvel

 • Invalzaagbladen
 • Zaagblad
 • Segmentzaagbladen
 • Segmentfrezen
 • Schrapers
 • Messen
 • Schuurvellen
 • Polijstvilten
 • Driehoekige steunzool
 • Multitool adapter

Nogmaals: let bij de aanschaf van een multitool goed op eventuele meegeleverde accessoires.

Makita

Makita

De gereedschappen van Makita kom je veelvuldig op deze website tegen. Dat is uiteraard niet zonder reden, want ook de multitools van Makita zijn bijzonder interessant. Makita heeft bij de multitools een fraaie combinatie van vermogen en veiligheid weten te verkrijgen. Dit alles in combinatie met relatief gunstige prijskaartjes voor de verschillende modellen van Makita.

Al in 195 is dit bedrijf opgericht door de heer Makita. Hij had op jonge leeftijd door dat er behoefte was aan elektrische huis- en tuingereedschappen. Door de jaren heen is Makita uitgegroeid tot een gigantisch groot bedrijf. Bij vele professionals en doe-het-zelvers zie je producten van Makita terugkomen in en rondom de gereedschapskist. Dit geeft des te meer aan dat veel vakmensen vertrouwen op de elektrische gereedschappen van Makita.

Het assortiment van Makita bevat tegenwoordig nagenoeg alle denkbare elektrische gereedschappen. Deze gereedschappen zijn voor zowel professionals als voor doe-het-zelvers prima te gebruiken. De producten van Makita zijn krachtig, robuust, betrouwbaar en veilig.

Tresna.nl
Logo