Fein gereedschap

Al jarenlang is ‘Help mijn man is een klusser’ een populair Nederlands tv programma. Dat is uiteraard niet zonder reden. Er zullen veel mensen zijn die zich enigszins kunnen herkennen in dit spectaculaire programma. Maar, gelukkig zijn er ook vele doe-het-zelvers in Nederland die wél van aanpakken weten.

Dergelijke doe-het-zelvers hebben meestal dan ook de beschikking over een uitgebreide gereedschappen set. Dat kan uiteen lopen van een elektrische boormachine op accu tot aan een afkortzaag. Ook zijn er vele accessoires te verkrijgen hedendaags. Ook op dat vlak kan een succesvolle doe-het-zelver zich onderscheiden. Met het juiste gereedschap kom je tenslotte een stuk verder.

We hebben momenteel niks te klagen over het aanbod van gereedschap. Er zijn vele succesvolle fabrikanten actief binnen de wereld van de gereedschappen. We noemen er maar enkele: Bosch, Metabo, DeWalt en Fein. In dit artikel willen wij je graag meer vertellen over deze fabrikant. Wat maakt deze fabrikant uniek? Hoe ziet het assortiment van Fein er uit? Wat is de historie van dit merk?

De historie van Fein

Veel fabrikanten van gereedschappen bestaan al jarenlang en hebben zich in die jaren schrikbarend vergroot. Dat is ook het geval bij Fein. In het jaar 1867 richtte de Duitser Wilhelm Emil Fein een bedrijf op, waarbij de nadruk kwamen te liggen op fysische en elektrische apparaten.

De heer Fein was samen met zijn dan ook verantwoordelijk voor de allereerste elektrische handboormachine. In het jaar 1985, ongeveer 30 jaar na de oprichting van het bedrijf Fein, presenteerden deze twee heren de eerste elektrische handboormachine. Het lijkt ons overbodig om te vermelden dat dit een historisch moment was. De allereerste elektrische handboormachine is namelijk nog steeds verantwoordelijk voor een groot gedeelte van de hedendaagse elektrische gereedschappen.

In de jaren daarop kwam Fein met steeds meer elektrische gereedschappen op de markt. Zo werd in het jaar 1914 de eerste Fein hamer uitgevonden. Hierbij was er sprake van een unieke omslag in de werking van techniek. Deze Fein hamer was namelijk het eerste stuk gereedschap waarbij de draaiende beweging van de elektromotor overgezet kon worden in een rechtlijnige slagbeweging.

Kernwaarden

In de loop der jaren bleven de nieuwe elektrische gereedschappen zich maar opvolgen. Uiteindelijk is Fein uitgegroeid tot één van de grootste leveranciers van elektrische gereedschappen. Dat is uiteraard niet zonder slag of stoot gegaan. Momenteel wordt vanuit de Duitse plaats Bargau de hele onderneming aangestuurd.

Bij de dagelijkse bedrijfsvoering houdt Fein te allen tijde de kernwaarden van het merk in de gaten. De kernwaarden zijn als volgt:

 • Precies
 • Op de gebruiker afgestemd
 • Uitvinder
 • Vakkundig
 • Nichespecialist
 • Onverwoestbaar
 • Schwäbisch (de streek waarin Fein opgericht is)
 • Goed hanteerbaar
 • Fabrikant van elektrisch gereedschap

Uit de kernwaarden van Fein blijkt duidelijk dat alles gericht is op de eindgebruikers. De eindgebruikers van de elektrische gereedschappen moeten kunnen rekenen en bouwen op de apparaten van Fein. Dat zijn de medewerkers van Fein zich dan ook erg bewust.

Fein heeft zich op specifiek op een paar niches gericht, zodat in deze niches de beste gereedschappen geleverd kunnen worden. Fein richt zich bijvoorbeeld op de metaalsector, waarbij de oplossingen van Fein een weergaloze kracht en onverwoestbaarheid met zich mee brengen.

Ook richt Fein zich op de automotive sector. Dat heeft bijvoorbeeld betrekking op het opbouwen, ombouwen, uitbouwen en bewerken van de carrosserieën van auto’s, vrachtwagens en zelfs boten.

Het assortiment van FeinFein multitool accessoires

Hierboven heb je de kernwaarden van het merk Fein kunnen lezen. Deze kernwaarden staan centraal in de dagelijkse bedrijfsvoering. Bij Fein zijn vele ingenieurs aan het werk om de elektrische gereedschappen verder te ontwikkelen en te perfectioneren.

Dat uit zich dan ook duidelijk in het assortiment van Fein. Alle elektrische gereedschappen van dit merk zijn krachtig, robuust en betrouwbaar. Voor elektrisch gereedschap zijn dat belangrijke kenmerken en daar voldoet Fein dan ook prima aan.

Als we op de website van Fein naar het assortiment kijken, zien we vele machines naar voren komen. We hebben de belangrijkste machines op een rijtje gezet:

 • Accuschroefboormachine
 • Boormachine
 • Tapmachine
 • Haakse boormachine
 • Schuurmachine
 • Polijstmachine
 • Plaatschaar
 • Knabbelschaar
 • Decoupeerzagen
 • Compacte haakse slijper
 • Rechte slijpmachine
 • Schroefmachine

Uit bovenstaand rijtje blijkt dat Fein zich in zet voor een zo breed mogelijk publiek. Dat wil zeggen; zowel doe-het-zelvers als professionals kunnen de producten van Fein gebruiken. De producten staan bekend als Duitse producten. Met andere woorden; de producten zijn betrouwbaar, krachtig, robuust en je kan er simpelweg op bouwen.

De accessoires van Fein

Bovenstaande elektrische gereedschappen zijn uiterst multifunctioneel inzetbaar. Maar, met hulp van accessoires kan je de gereedschappen nog beter gebruiken. Dat heeft Fein dan ook goed begrijpen. Fein heeft namelijk een uitgebreid assortiment van accessoires.

Hieronder hebben we de belangrijkste accessoire op een rijtje gezet:

 • Slijpers
 • Schuurbladen
 • Zaagbladen
 • Boren
 • Beitels

Bij Fein worden alle accessoires ingedeeld in een bepaalde categorie. Op de website van Fein kan je dan ook per categorie op zoek naar de beste accessoire. Als categorie worden bijvoorbeeld polijsten, boren, snijden en zagen aangemerkt. Dat is echter niet alles. Nee, de accessoires van Fein kan je voor ongelooflijke uiteenlopende doeleinden gebruiken. Erg fijn.

Fein heeft op hun eigen website een mooie omschrijving staan van het doel van hun accessoires. Dit komt er op neer dat de eindgebruiker de best mogelijke resultaten moet kunnen behalen met gereedschap plus de accessoires van Fein. Alle accessoires van Fein zijn dan ook specifiek afgestemd op de wensen en eisen van de eindgebruikers. Fein is er voor de klussers.

Fein multitool

Fein Mulitmaster Quickstart FMM350QSL

Op onze website hebben wij vele verschillende soorten gereedschappen behandeld. Bij het behandelen van een stuk gereedschap hebben we de beste producten op een rijtje gezet. We hebben dat ook voor de multitools van het merk Fein gedaan. De Fein multitools zijn erg fijn en kunnen beschouwd worden als de top van de multitools.

Een multitool is een uitermate handig apparaat, waarmee je vele klusjes op kan knappen. Met andere woorden; een multitool is ongelooflijk multifunctioneel. Voor een doe-het-zelver, en voor een professional, is een multitool dan ook een onmisbaar stuk gereedschap. Gelukkig heeft Fein zeer fijne multitools op de markt gebracht. De beste multitools van het merk Fein hebben wij op een rijtje voor je gezet.

Tresna.nl
Logo