Beste aggregaat op zonne-energie

Ben je op zoek naar een toestel dat je laptop, smartphone, maar ook huishoudtoestellen zoals koelkasten of boormachines van stroom kan voorzien? En vind je het belangrijk dat je dit op een milieuvriendelijke manier doet? Dan moet je investeren in een aggregaat op zonne-energie.

Een aggregaat is in principe een stroomgenerator die op een niet-elektrische manier aangedreven wordt. Het klassieke aggregaat werkt op een fossiele brandstof zoals diesel of benzine. De verbrandingsmotor zet de brandstof om in elektriciteit. Dit is een goede oplossing, bijvoorbeeld om op een bouwwerf de nodige stroom te voorzien terwijl er nog geen elektriciteitsnet voorzien is.

Onze top 5 aggregaten op zonne-energie

Afbeelding

Product


Ecoflow River power station

Onze beste koop!

Ecoflow River power station

Beste koop aggregaat zonne-energie

of

Ecoflow Delta power station

Ecoflow Delta power station

Beste krachtige aggregaat op zonne-energie

of

Ecoflow Delta Mini

Ecoflow Delta Mini

Beste draagbare aggregaat op zonne-energie

of

EcoFlow Delta Mini - 110W Solar Panel bundel

EcoFlow Delta Mini - 110W Solar Panel bundel

Beste combinatie aggregaat zonne-energie en zonnepaneel

of

Ecoflow River Mini Wireless (EU)

Ecoflow River Mini Wireless (EU)

Beste wireless mini aggregaat zonne-energie

of

Producteigenschappen

ONZE BESTE KOOP

Ecoflow River power station

Beste koop aggregaat zonne-energie

Ecoflow River power station

of

Ecoflow Delta power station

Beste krachtige aggregaat op zonne-energie

Ecoflow Delta power station

of

Ecoflow Delta Mini

Beste draagbare aggregaat op zonne-energie

Ecoflow Delta Mini

of

EcoFlow Delta Mini - 110W Solar Panel bundel

Beste combinatie aggregaat zonne-energie en zonnepaneel

EcoFlow Delta Mini - 110W Solar Panel bundel

of

Ecoflow River Mini Wireless (EU)

Beste wireless mini aggregaat zonne-energie

Ecoflow River Mini Wireless (EU)

of

Voor- en nadelen van een aggregaat op zonne-energie

Een dergelijke aggregaat, dat we in ons artikel over aggregaten uitgebreid besproken hebben, heeft diverse voordelen, maar ook wel wat nadelen. De grootste nadelen zijn waarschijnlijk het lawaai dat een dergelijk toestel produceert, maar ook de ecologische impact. Elektriciteit opwekken met diesel of benzine is inderdaad niet de meest ecologische manier om stroom te produceren.

Om deze nadelen aan te pakken zijn er nu ook aggregaten die je kunt opladen met zonne-energie. We spreken in dit artikel over aggregaten op zonne-energie, maar in feite zijn dit wel andere toestellen dan de klassieke aggregaten. Een aggregaat op zonne-energie kun je zien als een reusachtige accu die je oplaadt, om dan stroom af te geven aan diverse toestellen.

Een andere term voor aggregaat op zonne-energie die we in dit artikel gebruiken is power station.

In dit artikel hebben we vijf aggregaten op zonne-energie voor jou geselecteerd. We geven duidelijk de voor- en de nadelen van elk model uit onze selectie aan. We hebben gekeken naar de prijs-kwaliteitsverhouding, de duurzaamheid, het comfort en de handigheid van elk toestel. Sowieso zijn alleen aggregaten met een hoge score op alle vlakken in onze selectie terecht gekomen.

Ben je op zoek naar een aggregaat op zonne-energie om op een ecologische manier toestellen op te laden of om op reis altijd de nodige stroom bij de hand te hebben? Dan raden we je aan onze top 5 en de reviews als leidraad bij je aankoop te gebruiken.

Beste koop aggregaat zonne-energie – Ecoflow River power station

De beste koop als aggregaat voor zonne-energie is voor ons de Ecoflow River power station. Dit toestel is te koop voor een faire prijs, en heeft heel wat voordelen. Het eerste voordeel spreekt voor zich, en hoeven we op zich niet te noemen, en dat is dat je het aggregaat kunt opladen met zonne-energie. Daarnaast heeft het nog heel wat meer te bieden. Zo kun je het toestel ook gewoon op netstroom volladen met stroom. 

Je gebruikt deze Ecoflow bovendien niet alleen om toestellen met een beperkt vermogen zoals een smartphone op te laden. Het toestel levert ook stroom aan bijvoorbeeld boormachines of schroefmachines. Het verbruik, de laadstatus en andere gegevens lees je af van het handige display op het toestel. Zo weet je meteen hoe lang je er nog mee kunt werken en wat je nog kunt doen vooraleer je het aggregaat terug moet opladen.

Hiermee komen we bij de nadelen van het Ecoflow River power station. We vinden het een beperking dat er slechts twee stopcontacten voorzien zijn in dit power station. Het is evenmin geschikt om draadloos je mobieltje of andere toestellen op accu op te laden. Ben je op zoek naar een aggregaat om accu’s van doe-het-zelf toestellen op te laden, investeer je ook nog altijd beter in een klassieke aggregaat. Met vijf kilogram is het power station iets lichter dan andere vergelijkbare toestellen, maar het is toch nog altijd een behoorlijk gewicht.

Bij dit toestel zijn slechts twee stopcontacten voorzien.

Voordelen
 • Opladen met netstroom in 1,6 uur
 • Voor toestellen van hoog vermogen, niet alleen voor smartphones
 • Extra batterijmodule mogelijk
 • Afstandsbediening
Nadelen
 • Slechts twee stopcontacten
 • Vrij zwaar (5 kg)
Conclusie

Ben je op zoek naar de beste koop qua prijs-kwaliteitsverhouding voor een aggregaat op zonne-energie, dan raden we de Ecoflow River power station aan. Het is een toestel dat je zowel gebruikt om je smartphone en laptop van stroom te voorzien, maar ook om toestellen van een hoger vermogen aan te drijven. Hou er rekening mee dat het slechts twee stopcontacten heeft en dat je er je smartphone niet draadloos mee kunt opladen.

Beste krachtige aggregaat op zonne-energie – Ecoflow Delta power station

Ben je op zoek naar een aggregaat op zonne-energie, dat daarbij ook nog eens geschikt is om toestellen met een groot vermogen te bedienen? Dan is het Ecoflow Delta power station jouw beste keuze. Dit toestel is bijvoorbeeld handig als je heavy duty werkmateriaal zoals klopboormachines met zonne-energie wil aandrijven of zelfs om te gebruiken als noodaccu voor je elektrische wagen.

Heel handig vinden we dat er in dit aggregaat vier stopcontacten voorzien zijn. Zo kun je verschillende toestellen tegelijk gebruiken. Je kunt met andere woorden je laptop opladen en tegelijk een koelkast aansluiten, en nog twee andere toestellen bedienen. Het toestel is veilig en gemakkelijk te bedienen. Je leest alle informatie af van het overzichtelijke display en bedient dit aggregaat ook van op een afstand met een afstandsbediening of via een app op je mobieltje.

Hiermee komen we bij de nadelen van dit toestel. Om te beginnen moet je er bij de aankoop rekening mee houden dat dit een duur toestel en een grote investering is. Je bekijkt best even of je in enkele jaren tijd de investering kunt terugwinnen. De markt van power stations is volop in beweging, en mogelijk is er over enkele jaren een nieuw toestel dat iets goedkoper is. Met een gewicht van 14 kg is dit toestel behoorlijk zwaar, maar dit is eigenlijk onvermijdelijk voor een grote accu met deze capaciteit. We merken ook op dat het toestel enkel aansluitingen heeft voor EU-stekkers, al is dit misschien voor jou niet echt een nadeel. Tenslotte vinden we de kabel om het power station op netstroom op te laden met een lengte van 1,5 m wel wat kort.

Het toestel is met 14 kg toch wel behoorlijk zwaar.

Voordelen
 • 4 230V stopcontacten
 • Voor zware toestellen zoals koelkast
 • Veilig
 • Ook te gebruiken als back-up batterij voor lichte elektrische auto’s
Nadelen
 • Duur
 • Weegt 14 kilogram
Conclusie

Ben je op zoek naar een aggregaat op zonne-energie en wil je er toestellen met een hoog vermogen van stroom mee voorzien? Dan raden we de Ecoflow Delta aan. Dit toestel heeft maar liefst vier stopcontacten en kan zelfs dienen als back-up batterij voor elektrische auto’s. Het is een behoorlijk duur en tegelijk ook een behoorlijk zwaar toestel, daar moet je ook wel rekening mee houden.

Beste draagbare aggregaat op zonne-energie – Ecoflow Delta Mini

Wil je specifiek een aggregaat op zonne-energie dat je kunt dragen? Dan raden we de Ecoflow Delta Mini aan. Dit is het ideale aggregaat voor als je bijvoorbeeld gaat kamperen en je niet wil inboeten op het gebruik van elektrische en elektronische toestellen. Het toestel heeft een output van 1400W, waardoor het geschikt is om kleine huishoudtoestellen zoals bepaalde koelkasten of keuken apparatuur van stroom te voorzien.

Het toestel is echt wel compact te noemen en er is veel aandacht besteed aan het gebruiksgemak om het toestel te dragen. De ingebouwde accu laat zich snel opladen. Dit kan natuurlijk met zonne-energie, maar ook gewoon op netstroom. Beschik je over goede zonnepanelen (die hier niet meegeleverd zijn) en de juiste accessoires, dan laad je het aggregaat in drie tot zes uur volledig op. De beschikbare stroom, de laadstatus en andere parameters lees je van het overzichtelijke display af.

Heeft de Ecoflow Delta Mini ook nadelen, horen we u al vragen? Wel, we noteren er toch wel enkele. Met een gewicht van 10 kg is dit niet het power station dat iedereen gemakkelijk kan dragen. Je merkt bijvoorbeeld in het verbruik van je wagen wel een verschil als je met dit power station op reis gaat. Dan kun je je de vraag stellen of dit wel de moeite is. Het toestel blijft ook wel behoorlijk duur. Je kunt de accu in totaal 800 keer opladen, wat bij intensief gebruik een groot nadeel is. Tenslotte is de spanning van 120V wat beperkt.

“Draagbaar” is relatief als je weet dat het toestel 10,7 kg weegt.

Voordelen
 • Ook voor kleine huishoudtoestellen (output van 1400W)
 • Volladen in 3 tot 6 uur met zonnepanelen
 • Boostmodus
Nadelen
 • Toch relatief zwaar voor een draagbaar toestel
 • Levenscyclus van 800 oplaadbeurten
Conclusie

Ben je op zoek naar een draagbare goede aggregaat op zonne-energie, die je zonder probleem kunt aansluiten op zonnepanelen? Dan raden we de Ecoflow Delta Mini aan. Het toestel bereikt een goed compromis tussen een compact formaat en een groot vermogen. Je gebruikt het met andere woorden om kleine huishoudtoestellen van stroom te voorzien, en kunt het tegelijk gemakkelijk verplaatsen. Tegelijk is het zo gemaakt dat je het gemakkelijk kunt dragen, op voorwaarde dat je sterk genoeg bent.

Beste combinatie aggregaat zonne-energie en zonnepaneel – EcoFlow Delta Mini - 110W Solar Panel bundel

Ben je op zoek naar een kant-en-klare oplossing om een aggregaat met zonne-energie overal te gebruiken, dan kun je bij Ecoflow ook investeren in een combinatiepack van een power station en een zonnepaneel. We raden hierbij de combinatie aan van de Ecoflow Delta Mini en een zonnepaneel van hetzelfde merk.

De voordelen van de Ecoflow Delta Mini zijn de draagbaarheid en het correcte vermogen. Het is immers niet zo vanzelfsprekend om met een dergelijke compacte power station huishoudelijke toestellen te bedienen en je verblijf op een camping bijvoorbeeld extra comfortabel te maken. 

Daarnaast krijg je bij je aankoop ook een compact zonnepaneel, dat je handig kunt inklappen en overal kunt meenemen dankzij de stevige beschermhoes. Investeer je in deze bundel, dan ben je op de camping bij mooi weer bijna volledig zelfvoorzienend qua elektriciteitsverbruik.

Hiermee komen we bij de nadelen van de Ecoflow Delta Mini met bijhorende zonnepaneel, die er toch ook wel zijn. We vinden het begrijp draagbaar relatief als je spreekt over een toestel dat ruim 10 kg weegt. Verder vinden we het jammer dat dit toestel behoorlijk duur is en een zware investering blijft. Je kunt de accu in totaal 800 keer opladen, wat bij intensief gebruik een groot nadeel is. Tenslotte is de spanning van 120V wat beperkt.

Is met een gewicht van 10,7 kilogram alsnog vrij zwaar.

Voordelen
 • Bij je aankoop meteen ook een zonnepaneel
 • Ook voor kleine huishoudtoestellen (output van 1400W)
 • Compacter dan de Delta
 • Boostmodus
 • Volladen in 3 tot 6 uur met zonnepanelen
Nadelen
 • Relatief zwaar
 • Duur
Conclusie

Ben je specifiek op zoek naar een combinatie van een aggregaat op zonne-energie en tegelijk ook een compatibel zonnepaneel? Dan raden we je aan te investeren in deze configuratie. Het power station zelf is de Ecoflow Delta mini, met een compacte vorm en tegelijk een groot vermogen. De zonnepanelen zelf zijn ook compact en gemakkelijk te dragen en te vervoeren.

Bekijk prijzen van de EcoFlow Delta Mini - 110W Solar Panel bundel bij verschillende winkels:

Beste wireless mini aggregaat zonne-energie – Ecoflow River Mini Wireless (EU)

Ben je op zoek naar een aggregaat op zonne-energie dat geschikt is om toestellen zoals smartphones en andere apparatuur draadloos op te laden? Heb je het gehad met kabels en opladers, en wil je overal bereikbaar zijn, ook tijdens een verblijf in een afgelegen oord of op de camping? Dan is dit mini aggregaat van Ecoflow, de Ecoflow River Mini, wel iets voor jou.

Het is een toestel met een beperkt vermogen, dat echter wel perfect geschikt is om de mobieltjes van het hele gezin op te laden. Het spreekt vanzelf dat je de accu van dit power station kunt opladen met zonne-energie. De compactheid maakt het een ideaal toestel om mee te nemen op weg. Dan kun je zelfs op een parking langs de snelweg een vergadering bijwonen of die ene mail versturen.

Het aggregaat laadt snel op en je bedient het via een handige en overzichtelijke app op je smartphone. Alle noodzakelijke gegevens over de laadstatus en het verbruik lees je ook af van het overzichtelijke display.

Hiermee komen we bij de nadelen van de Ecoflow River Mini Wireless. Je moet er rekening mee houden dat het toestel enkel geschikt is om smartphones en laptops op te laden. Je kunt het power station niet gebruiken om bijvoorbeeld doe-het-zelf toestellen of huishoudtoestellen van stroom te voorzien. Er is jammer genoeg maar 1 230V stopcontact voorzien. En we vinden het ook wel een nadeel dat dit toestel niet met een extra batterij uit te breiden is.

Heel compact en handig, maar niet te gebruiken in combinatie met huishoudtoestellen of doe-het-zelf toestellen.

Voordelen
 • Draadloze QI oplader
 • 2,8 kg, dus wel echt licht
 • Snel oplaadbaar
 • Bediening via Ecoflow app
 • Ideaal voor onderweg
Nadelen
 • Niet voor huishoudtoestellen of doe het zelf toestellen
 • Slechts 1 230V stopcontact
Conclusie

Dit product is vooral handig voor wie van een plaatsje op de camping een ecologische hotspot wil maken om een laptop, camera, smartphone en dergelijke draadloos op te laden. Het is een licht power station dat snel oplaadbaar is en dat je handig met een app bedient. Deze aggregaat op zonne-energie is niet geschikt om toestellen zoals boormachines of mixers van stroom te voorzien.

Koopgids

Nu we de beste aggregaten op zonne-energie op de markt besproken hebben, is het tijd voor de koopgids. Hierin staan we wat langer stil bij de kenmerken waarop je moet letten als je een aggregaat op zonne-energie koopt. Ben je nog niet helemaal zeker van je keuze, dan helpt de koopgids je om een goed zicht te krijgen op de eigenschappen waaraan dit soort toestel moet voldoen.

Een generator op zonne-energie heeft vele voordelen, maar ze zijn niet geschikt voor elk doel. Stel jezelf de volgende vragen om te beslissen of een draagbare generator op zonne-energie geschikt is voor jou en welk type power station het beste is voor jouw behoeften.

Hoeveel vermogen heb je nodig?

De meeste draagbare generatoren op zonne-energie zijn zeer licht, maar dit gaat vaak gepaard met een laag vermogen in vergelijking met conventionele draagbare aggregaten. Het is een goed idee om eerst te berekenen hoeveel stroom je nodig hebt door het stroomverbruik van alle apparaten die je met een power station van stroom wilt voorzien.

De meeste aggregaten op zonne-energie hebben een beperkt vermogen. Hierdoor zijn ze ideaal om te gebruiken op reis of voor beperkte doeleinden, maar niet als thuis-batterij of als back-up systeem als de elektriciteit thuis uitvalt.

Ecoflow Delta krachtig

Heeft het aggregaat op zonne-energie een zonnepaneel?

Niet elk draagbaar aggregaat dat geschikt is voor zonne-energie heeft ook daadwerkelijk een zonnepaneel. Controleer of een zonnepaneel is inbegrepen en zo niet, of het power station alleen werkt met eigen zonnepanelen of ook kan worden aangesloten op zonnepanelen van andere merken. Eventueel moet je dan investeren in duurdere accessoires en omvormers, wat minder interessant is.

Veilig voor gebruik binnen?

Een draagbaar aggregaat op zonne-energie is het enige aggregaat dat veilig is voor gebruik binnenshuis, omdat hij niet werkt op fossiele brandstoffen en dus geen gassen uitstoot. Bovendien bestaan veel modellen uit een oplaadbare accu zonder motor, zodat het vrijwel geruisloze generatoren zijn.

Hoe draagbaar moet een draagbaar aggregaat zijn?

Bij veel aggregaten op zonne-energie lees je dat ze draagbaar zijn. Toch is het gewicht meestal minstens 10 kg. We vinden het jammer dat er bij veel modellen geen wieltjes voorzien zijn, zoals bij klassieke aggregaten.

Is zonne-energie voldoende?

Als je op een plaats woont waar je niet kunt rekenen op overvloedige zonne-uren (en is dit in Nederland niet overal het geval?), heb je een aggregaat nodig met alternatieve oplaadmogelijkheden. Gelukkig zijn de meeste draagbare zonne-energiecentrales ook oplaadbaar via een stopcontact of zelfs via een 12V stekker in de wagen.

Houd er rekening mee dat het volledig opladen van een aggregaat enkele uren in beslag kan nemen, dus zorg ervoor dat je de batterij opgeladen houdt in geval van nood.

Ecoflow River prijskwaliteitsverhouding

Slotwoord

Hiermee zijn we op het einde van dit artikel gekomen. We hopen dat we je heel wat informatie hebben kunnen bijbrengen over aggregaten op zonne-energie. Het lijkt misschien een toestel voor professionals, maar met een aggregaat op zonne-energie kun je veel coole dingen doen, zoals je laptop opladen tijdens een bushcraft in de natuur of een verblijf op je favoriete camping. De keuze voor een aggregaat op zonne-energie is niet zo gemakkelijk.

Het merk Ecoflow lijkt wat een monopolie te hebben op deze toestellen, en dat lijkt ons niet altijd een gezonde situatie. Wil je graag een toestel van dit merk kopen? Dan komt het er goed op aan om na te denken hoe vaak je dit toestel wil gebruiken en wat je er precies mee wil bereiken. Wil je uit nieuwsgierigheid gewoon dit toestel aanschaffen? Of ben je een specialist in accu’s en wil je er meteen een professionele op zonne-energie kopen? Het zijn allemaal factoren die hun rol spelen. 

Heb je nog bepaalde vragen over aggregaten op zonne-energie, aarzel dan niet en contacteer de klantendienst van onze partners. Ze helpen je graag verder met de keuze van de juiste aggregaat. Zo kies je helemaal uit je luie stoel een aggregaat op zonne-energie die geschikt is voor jouw situatie. We wensen je veel succes met de aankoop van jouw nieuwe aggregaat op zonne-energie!

Tresna.nl
Logo