Beste buitenstopcontact

Tuinverlichting aansluiten, een elektrische grasmaaier gebruiken of een elektrische heggenschaar gebruiken. Er zijn tal van situaties in de tuin denkbaar waarbij een stopcontact maar al te goed van pas zou komen. Je kunt een stopcontact in de schuur maken en vervolgens met een verlengsnoer werken, maar je kunt ook een buitenstopcontact laten plaatsen.

Wist je al dat je uit veel soorten buitenstopcontacten kunt kiezen? En dat de huidige buitenstopcontacten van een prima kwaliteit zijn? Om optimaal van een buitenstopcontact te profiteren, raden wij je aan om voor één van onderstaande varianten te kiezen. Deze varianten zijn in onze test namelijk als beste naar voren gekomen!

Onze top 5 buitenstopcontacten

Afbeelding

Product


Niko Hydro buitenstopcontact 2-voudig

Onze beste koop!

Niko Hydro buitenstopcontact 2-voudig

Beste koop buitenstopcontact

of

Schneider Electric Buitenstopcontact - 1V MUR36034

Schneider Electric Buitenstopcontact - 1V MUR36034

Beste enkelvoudig buitenstopcontact

of

Smartwares ET540Z Tuinpaal met stopcontacten

Smartwares ET540Z Tuinpaal met stopcontacten

Beste fraaie buitenstopcontact

of

Quality Heating Buiten Stopcontact Wifi

Quality Heating Buiten Stopcontact Wifi

Beste slimme buitenstopcontact

of

Q-Link Dubbel Buitenstopcontact

Q-Link Dubbel Buitenstopcontact

Beste voordelige buitenstopcontact

of

Producteigenschappen

ONZE BESTE KOOP

Niko Hydro buitenstopcontact 2-voudig

Beste koop buitenstopcontact

Niko Hydro buitenstopcontact 2-voudig

of

Schneider Electric Buitenstopcontact - 1V MUR36034

Beste enkelvoudig buitenstopcontact

Schneider Electric Buitenstopcontact - 1V MUR36034

of

Smartwares ET540Z Tuinpaal met stopcontacten

Beste fraaie buitenstopcontact

Smartwares ET540Z Tuinpaal met stopcontacten

of

Quality Heating Buiten Stopcontact Wifi

Beste slimme buitenstopcontact

Quality Heating Buiten Stopcontact Wifi

of

Q-Link Dubbel Buitenstopcontact

Beste voordelige buitenstopcontact

Q-Link Dubbel Buitenstopcontact

of

Voor- en nadelen van een buitenstopcontact

Is een buitenstopcontact in de tuin onmisbaar? Als je eenmaal een dergelijk stopcontact hebt, wil je niks anders meer. Zodra dit stopcontact het bijvoorbeeld niet meer zou doen, zou je dit stopcontact oprecht missen. In dat kader kunnen we inderdaad stellen dat een buitenstopcontact onmisbaar is.

Maar, wat maakt een buitenstopcontact dan zo onmisbaar? In onze ogen is dit hoofdzakelijk aan het gemak van een dergelijk stopcontact te danken. Doordat je in je tuin een stopcontact hebt zitten, hoef je nooit meer met een verlengsnoer aan de slag te gaan. Op zich is er helemaal niks mis met een goede buitenhaspel, maar een stopcontact is toch een stuk handiger.

Daarbij is het ook ideaal dat je van veel producten in de tuin gebruik kunt maken. Je kunt hierbij denken aan de eerdergenoemde heggenschaar en grasmaaier, maar ook aan bijvoorbeeld een hogedrukreiniger. Eigenlijk alle mogelijke tuingereedschappen kun je op een stopcontact aansluiten.

Een buitenstopcontact is echter niet alleen voor dergelijk, incidenteel gebruik geschikt. Nee, je kunt een buitenstopcontact ook voortdurend gebruiken. Heb je bijvoorbeeld voor een buitenlamp gekozen die op netstroom werkt? Dan biedt een buitenstopcontact uitkomst; je kunt deze lamp op het stopcontact aansluiten, waarna je in je tuin altijd van de gewenste verlichting geniet.

Bijkomend voordeel: je kunt een buitenstopcontact tegenwoordig in allerlei soorten en maten kopen. Zo kun je voor een inbouwstopcontact kiezen, maar óók voor een vrijstaand stopcontact. In dat geval is het stopcontact in bijvoorbeeld een lantaarn verwerkt. Ook kun je nog kiezen uit een enkel stopcontact of een dubbel stopcontact.

Moet je nou de hoofdprijs voor een buitenstopcontact betalen? Nee, allerminst. Voor het beste buitenstopcontact betaal je slechts een paar tientjes. En als je voor één van de stopcontacten uit dit artikel kiest, ben je ook nog van een lange levensduur verzekerd. De prijs-kwaliteitsverhouding van een buitenstopcontact is dan ook dik in orde.

Bij een buitenstopcontact hoef je met slechts een paar nadelen rekening te houden. Het eerste nadeel heeft betrekking op de stroomvoorziening; om van een buitenstopcontact gebruik te kunnen maken, moet dit stopcontact uiteraard wel aangesloten worden. Het advies is om hiervoor een specialist in te huren; een stopcontact aansluiten is namelijk niet gemakkelijk en ongevaarlijk.

Tevens moet je rekening met de verschillende weersomstandigheden houden. Water en elektriciteit is geen goede combinatie, dus kies áltijd voor een waterdicht buitenstopcontact. Over de waterdichtheid van een buitenstopcontact vertellen we je graag meer in onze koopgids; die vind je aan het einde van dit artikel.

Wil je graag van de voordelen van een buitenstopcontact genieten? Dan verwijzen wij je graag naar onderstaande reviews. In deze reviews kun je namelijk kennismaken met de buitenstopcontacten van dit moment. Neem de reviews door, bepaal waar je voorkeur naar uit gaat en hak de knoop door.

Beste koop – Niko Hydro buitenstopcontact 2-voudig

In onze ogen moet het beste buitenstopcontact aan meerdere eisen voldoen. Zo moet het stopcontact in te bouwen zijn, moet het een 2-voudig stopcontact zijn en moet het een horizontaal stopcontact zijn. Aan de hand van deze criteria zijn we op zoek gegaan naar het beste buitenstopcontact.

Al snel hadden we een interessant buitenstopcontact gevonden. Toen we dit stopcontact uit mochten proberen, werden we alsmaar enthousiast. Iets wat ook nog aan het prijskaartje te danken is. Al met al kunnen we concluderen dat het Niko Hydro 2-voudig buitenstopcontact het beste buitenstopcontact van dit moment is.

Iets wat wij heel fijn vinden, is dat dit een 2-voudig stopcontact is. Dit betekent dat het stopcontact twee contacten heeft, waardoor je twee apparaten op dit stopcontact aan kunt sluiten. Je kunt er uiteraard ook voor kiezen om twee stekkers van de tuinverlichting in dit stopcontact aan te sluiten.

Dat Niko Hydro voor een horizontaal stopcontact gekozen heeft, spreekt ons ook aan. Dit betekent dat dit stopcontact perfect in bijvoorbeeld een muur, in een schuur of in een tuinhuisje ingebouwd kan worden. Het advies is overigens wel om dit te laten doen; het is vrij gevaarlijk om zelf met stroom te experimenteren.

In ons land hebben we met enige regelmaat met regen te maken. Indien je voor dit stopcontact kiest, heb je daar geen omkijken naar. Dit stopcontact is namelijk waterdicht én beschikt ook nog eens over beschermkleppen. Met dank aan deze beschermkleppen blijven de contacten altijd droog.

Opvallend aan de contacten is ook de ruimte rondom deze contacten. Men heeft bewusten voor ruimte contacten gekozen, zodat dit buitenstopcontact ook geschikt is voor grote adapters. Erg wenselijk, aangezien veel adapters van tuingereedschappen behoorlijk groot zijn.

Qua kleurstelling en design voldoet dit buitenstopcontact ook aan onze wensen. De zwarte kleur vinden we erg fraai, terwijl het buitenstopcontact ook netjes afgewerkt is. Aan de beschermkleppen zelf merk je overigens ook dat de kwaliteit dik in orde is. De kleppen bewegen soepel en blijven – indien gewenst – ook netjes openstaan.

Voor dit beste buitenstopcontact betaal je in onze ogen niet al te veel geld. Je kunt bij onze partner Bol.com dit stopcontact voor een bedrag van 32,95 euro kopen. Dit is in vergelijking met andere buitenstopcontacten vrij prijzig, maar bij dit stopcontact krijg je echt heel veel waar voor je geld.

Het enige waar je goed rekening mee moet houden, is met de montage. Dit stopcontact moet namelijk ingebouwd worden én moet daarbij op de elektriciteit aangesloten worden. Als je hier zelf geen ervaring mee hebt, zou je dit uit moeten besteden aan een specialist. Uiteraard brengt dit extra kosten met zich mee, dus hou daar goed rekening mee.

De montage van dit buitenstopcontact kent wat haken en ogen; bovendien betaal je hiervoor als je dit uitbesteedt aan een specialist.

Voordelen
 • 2-voudig stopcontact
 • Ziet er keurig uit
 • Inclusief beschermkleppen
 • Prima prijs-kwaliteitsverhouding
 • Ruime contacten voor grote adapters
 • Horizontaal
Nadelen
 • Geen gemakkelijke montage
Conclusie

Het Niko Hydro buitenstopcontact 2-voudig is wat ons betreft het beste buitenstopcontact. Dit stopcontact is 2-voudig, is netjes afgewerkt en heeft een horizontale vorm. Met dank aan de beschermkleppen hoef je niet bang voor regen te zijn. En met dank aan de ruime contacten is dit stopcontact ook voor grote adapters geschikt. Al met al een geweldig buitenstopcontact met een interessant prijskaartje.

Beste enkelvoudig buitenstopcontact – Schneider Electric Buitenstopcontact 1V MUR36034

Voordat je een buitenstopcontact gaat kopen, is het verstandig om je wensen op een rijtje te zetten. Waarvoor wil je het buitenstopcontact precies gebruiken? Waar moet het buitenstopcontact komen? En aan welke andere eisen moet het buitenstopcontact voldoen?

Door op deze vragen een antwoord te geven, bepaal je perfect je wensen. Is je wens uiteindelijk dat je een enkelvoudig buitenstopcontact wenst te hebben? Dan kun je volgens ons het beste kiezen voor dit contact van Schneider Electric. Uit onze test is namelijk gebleken dat dit het beste enkelvoudige buitenstopcontact is.

Wat dit concreet betekent? Dit betekent concreet dat dit stopcontact één contact kent; dit zie je duidelijk op de foto hiernaast. Doordat dit stopcontact één contact heeft, kun je één adapter tegelijkertijd aansluiten. Met dank aan deze constructie is dit stopcontact bijzonder compact. Dankzij de compacte afmetingen plaats je ‘m moeiteloos in bijvoorbeeld een muur in je tuin.

Bij dit stopcontact ben je van de gewenste veiligheid verzekerd. Zo is het ideaal dat dit buitenstopcontact met randaarde uitgevoerd is. Ook het klepje aan de voorzijde spreekt ons erg aan; dit klepje voorkomt dat regen in het stopcontact kan komen. Het bewijs dat dit echt een ideaal stopcontact voor in de tuin is.

Wij zijn ook van mening dat dit stopcontact fraai vormgegeven is. De behuizing is in een antracietgrijze kleur uitgevoerd, terwijl het contact zelf in het wit uitgevoerd is. Bij dit contact valt ons de ruimte rondom het contact op; hierdoor is deze variant ook voor grotere adapters geschikt.

Weet je al waar je in je tuin dit stopcontact wenst te hebben? Volgens het merk Schneider Electric is het een fluitje van een cent om dit stopcontact te monteren. Wij zijn echter van mening dat je dit beter niet zelf kunt doen, indien je hier geen ervaring mee hebt. Besteed het in dat geval uit aan een specialist; met elektriciteit moet je echt niet spelen of experimenteren.

Schneider Electric

Laat je dit buitenstopcontact door een specialist monteren? Dan heb je uiteraard met een extra kostenpost te maken. Dat maakt echter niet al te veel uit, aangezien dit beste enkelvoudig buitenstopcontact zeer voordelig is. Bij onze partner Bol.com betaal je een bedrag van slechts 9,91 euro voor dit buitenstopcontact!

Het is aan te raden om dit stopcontact door een specialist te laten installeren/monteren.

Voordelen
 • Compacte afmetingen
 • Inclusief klepdeksel tegen de regen
 • Erg fraai uitgevoerd
 • Indrukwekkende prijs-kwaliteitsverhouding
 • Met randaarde
Nadelen
 • Geen gemakkelijke montage
Conclusie

Het Schneider Electric Buitenstopcontact is naar onze mening het beste enkelvoudig stopcontact. Doordat dit stopcontact slechts één contact heeft, is het product erg compact. Dat biedt veel mogelijkheden voor de plaatsing. Alle overige aspecten zijn ook dik in orde, zoals de prijs, de veiligheid, het gemak en de kwaliteit.

Beste fraaie buitenstopcontact – Smartwares ET540Z Tuinpaal met stopcontacten

Wil je graag tuinverlichting je tuin hebben? En gaat je voorkeur hierbij uit naar tuinverlichting op netstroom? Dan heb je een elektriciteitspunt in je tuin nodig. Je kunt hiervoor lange elektriciteitskabels door je tuin laten trekken, maar je kunt ook voor een centraal punt kiezen.

Gaat je voorkeur uit naar een centraal punt? Dan kom je al snel uit op een tuinpaal met stopcontacten. Mocht je voorkeur hier naar uit gaan, raden wij je deze Smartwares ET540Z tuinpaal aan. Dit is volgens ons het beste fraaie buitenstopcontact. Tegelijkertijd is het ook één van de handigste buitenstopcontacten.

Deze strakke tuinpaal is in een zwarte kleur uitgevoerd. Met dank aan deze kleur valt de tuinpaal niet al te veel op in je tuin. Dankzij de slimme vormgeving kun je deze tuinpaal bovendien op veel verschillende plekken in je tuin kwijt. Op het gazon, op het terras, in een border of in een hoekje van de tuin. In principe is alles mogelijk bij deze tuinpaal.

Bij deze tuinpaal vallen uiteraard direct de stopcontacten op. Aan beide zijde heeft deze Smartwares twee stopcontacten. Dit betekent dus dat je in totaal vier stopcontacten tot je beschikking hebt. Iets wat ideaal is voor de verlichting in je tuin, maar iets wat ook ideaal is voor de verschillende tuingereedschappen. Je kunt immers maar liefst 4 apparaten op dit buitenstopcontact aansluiten.

Uiteraard heeft het merk Smartwares ook voor de gewenste veiligheid gezorgd. Zo beschikken de vier stopcontacten allemaal over randaarde. Bovendien zijn deze stopcontacten van een klepdeksel voorzien. Met dank aan dit deksel komt de regen niet bij de contacten terecht. Erg wenselijk uiteraard in ons natte land.

Voor deze prachtige tuinpaal met stopcontacten betaal je bovendien niet de hoofdprijs. Bij onze partner Bol.com kost deze tuinpaal slechts 39,99 euro. Maar, Bol.com stunt ook nog regelmatig met aanbiedingen op deze tuinpaal. Op het moment van schrijven van deze review kost de tuinpaal slechts 32,95 euro. Een bijzonder interessant prijskaartje!

Smartwares ET540Z tuinpaal met 4 stopcontacten

Bij dit fraaie buitenstopcontact moet je met één nadeel rekening houden; de montage. Volgens Smartwares is het met de bijgeleverde handleiding makkelijk om deze tuinpaal te installeren. Wij zijn echter een andere mening aangedaan. Wij vonden het namelijk behoorlijk lastig. Doordat wij zelf niet met elektriciteit willen experimenteren, hebben we de montage aan een vakman overgelaten.

De montage is niet zo makkelijk als Smartwares doet blijken.

Voordelen
 • Prachtige tuinpaal (aanwinst voor in de tuin)
 • Beschikt over vier stopcontacten
 • Prima prijs-kwaliteitsverhouding
 • Op meerdere ondergronden te plaatsen
 • Erg veilig (kleppendeksels en met randaarde)
Nadelen
 • Montage is niet zo gemakkelijk
Conclusie

De Smartwares ET540Z tuinpaal met stopcontacten is wat ons betreft het beste fraaie buitenstopcontact. Dit stopcontact ziet er geweldig uit, beschikt over vier stopcontacten en is erg veilig. Als je naar deze tuinpaal kijkt, zie je bovendien niet direct dat het een stopcontact is. Met alle dank aan de fraaie uitstraling van deze tuinpaal met buitenstopcontacten!

Bekijk prijzen van het Smartwares ET540Z tuinpaal met stopcontacten bij verschillende winkels:

Beste slimme buitenstopcontact – Quality Heating Buiten Stopcontact Wifi

Ben je bezig om je huis slim in te richten? Heb je wellicht voor een Philips Hue systeem gekozen waarmee je de lampen in je huis op afstand kunt bedienen? Of heb je bijvoorbeeld elektrische jaloezieën, een robotstofzuiger of een automatisch beveiligingssysteem? Dit zijn enkele voorbeelden van de vele domotica producten waar je tegenwoordig voor kunt kiezen.

We hebben goed nieuws voor je; ook in de tuin kun je voor dergelijke slimme producten kiezen. Zo is het ook mogelijk om voor een slim buitenstopcontact te kiezen. Als je een dergelijk stopcontact in de tuin wenst te hebben, kun je het beste voor dit Quality Heating buitenstopcontact kiezen. Dit is volgens ons het beste slimme buitenstopcontact.

Waarom dit stopcontact zo slim is? Dat is te danken aan de wifi verbinding van dit stopcontact. Door dit stopcontact op je wifi verbinding aan te sluiten, kun je dit stopcontact vanaf een afstand bedienen. Dit doe je bijvoorbeeld via Google Home of met Amazon Alexa. Dit betekent dat je zelfs met spraakbesturingen dit stopcontact kunt bedienen!

Wat dit concreet betekent? Dit betekent concreet dat je dit buitenstopcontact op afstand kunt bedienen. Sluit je een wandlamp op dit buitenstopcontact aan? Door het contact uit te schakelen, schakelt de lamp zich automatisch uit. Indien je de lamp wel weer aan wilt hebben, schakel je de lamp op afstand weer in. Bijzonder handig en interessant.

Bijkomend voordeel: je kunt dit slimme stopcontact echt op veel manieren bedienen. De verschillende mogelijkheden die je hebt, hebben we even voor je op een rijtje gezet:

 • Tuya
 • Amazon Alexa
 • Google Assistant
 • IFTTT

Wij zijn ook nog van mening dat dit stopcontact er fraai uit ziet. Men heeft voor een combinatie van een lichtblauwe kleur en zwart gekozen. De zwarte kleur vind je met name op het kleppendeksel. Door dit kleppendeksel dicht te doen, voorkom je dat regen in het contact terecht kan komen. Overigens is het contact ook erg ruim, waardoor dit stopcontact ook voor de grotere adapters geschikt is.

Moet je de hoofdprijs voor dit slimme buitenstopcontact betalen? Nee, dat valt reuze mee. Bij onze partner Bol.com kost dit buitenstopcontact slechts 39,95 euro. Dit vinden wij voordelig, aangezien dit stopcontact écht onderscheidend is.

Quality Heating Buiten Stopcontact Wifi waterdicht

Wel moet je bij dit stopcontact met twee nadelen rekening houden. Het eerste nadeel heeft betrekking op de montage en installatie. Het monteren van dit stopcontact kent wat haken en ogen, maar dat geldt ook voor de installatie. Je moet dit slimme buitenstopcontact immers op je wifi verbinding aan gaan sluiten. Ons advies is om de installatie en montage aan een specialist over te laten.

Tevens moet je rekening houden met de hoeveelheid contacten; slechts één contact. Wil je meerdere lampen of andere elektrische producten op een buitenstopcontact aansluiten? Dan heb je twee van deze stopcontacten nodig.

Dit stopcontact heeft slechts één contact; je kunt ‘m hierdoor niet veelzijdig gebruiken.

Voordelen
 • Op afstand te bedienen
 • Veilig dankzij kleppendeksel
 • Prima prijs-kwaliteitsverhouding
 • Volledig waterdicht
 • Met veel systemen compatibel
Nadelen
 • Complexe montage & installatie
 • Slechts één contact
Conclusie

Het Quality Heating Buiten Stopcontact Wifi is wat ons betreft het beste slimme stopcontact voor in de tuin. Dit stopcontact sluit je op de wifi aan, waarna je het stopcontact via bijvoorbeeld je smartphone of met je stem kunt bedienen. In je tuin ben je hierdoor van veel gemak verzekerd. Echt een uniek, hoogwaardig en super slim stopcontact!

Beste voordelige buitenstopcontact – Q-Link Dubbel Buitenstopcontact

Ben je op zoek naar een goed stopcontact voor in je tuin? Zie je het alleen niet zitten om hier veel geld aan uit te geven? Dan raden wij je van harte aan om je pijlen op een voordelig buitenstopcontact te richten. Wij weten inmiddels uit ervaring dat je prima voor meerdere voordelige buitenstopcontacten kunt kiezen.

Wat op dit gebied de beste koop is? Volgens ons kun je het beste kiezen voor dit Q-Link Dubbel buitenstopcontact. Uit onze test is namelijk gebleken dat dit het beste voordelige buitenstopcontact is. Een eretitel die niet alleen aan het prijskaartje te danken is, maar aan het totaalplaatje.

Het totaalplaatje van dit buitenstopcontact is wat ons betreft prima te noemen. Iets wat deels te danken is aan het voordelige prijskaartje. Bij onze partner Bol.com betaal je een bedrag van slechts 10,50 euro voor dit buitenstopcontact. Een prijskaartje waarmee je eigenlijk niet de mist in kunt gaan!

Dit buitenstopcontact is – door Q-Link – speciaal voor in de tuin ontwikkeld. Dit blijkt onder andere door de hoge beschermingsgraad tegen vocht; IP54. Daarnaast heeft Q-Link dit stopcontact ook van kleppendeksels voorzien. Met dank aan deze kleppendeksels kan de regen zich geen weg in het stopcontact vinden.

Bovendien is dit stopcontact met randaarde uitgevoerd. Met dank aan de randaarde is dit stopcontact beschermd tegen onder andere overbelasting en kortsluiting. Al met al kunnen we stellen dat dit een erg veilig stopcontact is.

Het stopcontact is niet alleen veilig, maar ook bijzonder handig. Dit komt volgens ons onder andere doordat dit een 2-voudig stopcontact betreft. Je hebt twee contacten tot je beschikking, waardoor je twee gereedschappen tegelijkertijd aan kunt sluiten. Uiteraard kun je ook twee tuinlampen tegelijkertijd op dit buitenstopcontact aansluiten.

Waar je dit buitenstopcontact ophangt, maakt ook niet al te veel uit. Je kunt ‘m op hangen aan je schuur, aan je tuinhuis of aan bijvoorbeeld een paal van de overkapping. Volgens Q-Link is het ook mogelijk om het stopcontact in bijvoorbeeld je tuinhuis te hangen; daardoor hangt dit stopcontact helemaal uit het zicht.

Q-Link Dubbel Buitenstopcontact Wit

Bij dit stopcontact hoef je met slechts twee kleine nadelen rekening te houden. Het eerste nadeel heeft betrekking op de montage. Volgens Q-Link kun je dit stopcontact zelf monteren met de meegeleverde handleiding, maar dat zien wij niet zitten. Alleen als je ervaring met dergelijke werkzaamheden hebt, raden wij je aan om dit zelf te doen.

Ten tweede moet je rekening houden met de vormgeving; Q-Link heeft voor een verticaal stopcontact gekozen. Dit is in sommige situaties handig, maar in veel situaties iets minder handig. In veel situaties kun je daarom beter voor een horizontaal stopcontact kiezen. Overigens is dit buitenstopcontact in twee kleuren verkrijgbaar; in het zwart en in het grijs.

Het betreft een verticaal stopcontact; wij zien persoonlijk liever een horizontaal stopcontact.

Voordelen
 • Zeer voordelig geprijsd
 • Volledig weersbestendig
 • Met randaarde en kleppendeksels
 • Fraai design
 • Beschikt over twee contacten
Nadelen
 • Verticaal stopcontact
 • Montage kent wat haken en ogen
Conclusie

Het Q-Link Dubbel Buitenstopcontact is naar onze mening het beste voordelige buitenstopcontact. Dit buitenstopcontact kost net iets meer dan 10 euro, maar levert onbetaalbaar veel plezier op. Zo is dit buitenstopcontact volledig weersbestendig, vrij vormgegeven en veelzijdig te gebruiken. Dat laatste is vooral te danken aan het feit dat dit een 2-voudig stopcontact is. Al met al een meer dan prima prijs-kwaliteitsverhouding.

Koopgids

Zijn wij te spreken over een buitenstopcontact in zijn algemeenheid? Ja, zonder enige twijfel. Wij zijn van mening dat in elke tuin zo’n stopcontact prima van pas komt. Of in de toekomst van pas kan komen.

Zie jij de voordelen van een buitenstopcontact ook in? En wil je daarom het beste buitenstopcontact voor in je tuin aanschaffen? Dan raden wij je van harte aan om onderstaande koopgids door te nemen. In deze koopgids vind je de beste tips voor het uitkiezen van een nieuw buitenstopcontact.

Soort stopcontact

Wij willen je graag wijzen op de verschillende soorten stopcontacten. wil je bijvoorbeeld een opbouwstopcontact hebben? Dat betekent dat je het stopcontact op een muur kunt monteren. Je kunt echter ook voor een stopcontact in de vorm van een tuinpaal kiezen, zoals je in één van bovengenoemde reviews hebt kunnen lezen/zien.

Het is aan jou om te bepalen waar je voorkeur naar uit gaat. Om dit te bepalen, is het advies om goed naar je tuin te kijken. En om goed over de gewenste plaatsing van het buitenstopcontact na te denken. Op basis daarvan kun je de juiste keuze voor jezelf maken.

Soort buitenstopcontact

Enkelvoudig of 2-voudig stopcontact?

Wil je het liefste een 2-voudig stopcontact in de tuin hebben? Of heb je voldoende aan een enkelvoudig stopcontact? Op basis van je eigen is het zaak om een keuze tussen deze twee soorten buitenstopcontacten te maken. Onze voorkeur gaat zelf uit naar een 2-voudig stopcontact; dit vinden wij zelf een stuk praktischer.

Wat voor jou de beste keuze is? Dit moet je af laten hangen van de manier waarop je het stopcontact gaat gebruiken. En van de plek waar je het stopcontact in je tuin wenst te hebben. Heb je op die plek überhaupt ruimte voor een groter 2-voudig stopcontact?

Horizontaal of verticaal

Kies je hoe dan ook voor een in- of opbouwcontactdoos? Dan is het ook zaak om goed naar de vorm van dit stopcontact te kijken. Sommige merken kiezen voor een horizontaal stopcontact, terwijl andere merken voor een verticaal stopcontact kiezen. Wat de beste optie is, is volledig van je eigen voorkeuren afhankelijk. En van de plek waar je het stopcontact graag wenst te hebben.

Veiligheid

Bij een buitenstopcontact moet je heel goed de veiligheid in de gaten houden. Het is dan ook wenselijk dat een buitenstopcontact over de volgende aspecten beschikt:

 • Kleppendeksel: het is zéér wenselijk dat een stopcontact een kleppendeksel heeft. Met dank aan dit deksel kan regen niet in het contact komen.
 • Randaarde: het is te allen tijde wenselijk dat een stopcontact met randaarde uitgevoerd is. Dit geldt ook voor een buitenstopcontact.
Veiligheid buitenstopcontact

Kleur en design

In onze ogen moet je ook even goed naar het design van het buitenstopcontact kijken. Vind je het design van het buitenstopcontact fraai? En is de kleur naar wens? Het leuke is dat je een buitenstopcontact in meerdere kleuren aan kunt schaffen. Je kunt onder andere voor wit, zwart en grijs kiezen. Aan jou de taak om te bepalen wat je in jouw tuin het mooiste vindt.

Zelf aansluiten of laten doen

Zoals je in de reviews hebt kunnen lezen, kent het aansluiten van een buitenstopcontact nogal wat haken en ogen. Wij raden je daarom aan om dit door een specialist te laten doen. Dit is zéker aan te raden als je geen ervaring met elektriciteit hebt.

Wil je wel zelf het stopcontact gaan monteren? Dan verwijzen wij je graag naar onderstaande video. In deze video zie je precies hoe je een buitenstopcontact aan kunt sluiten:

Prijs-kwaliteitsverhouding

Als laatste criteria willen wij je op de prijs-kwaliteitsverhouding wijzen. Wij adviseren je hierbij sowieso om altijd te investeren in een goed buitenstopcontact. De meerprijs die je voor een goed stopcontact moet betalen, is absoluut de moeite waard. Kies je voor één van de buitenstopcontacten uit onze top 5? Dan ben je van een prima kwaliteit, van een prima prijs en dus van een prima prijs-kwaliteitsverhouding verzekerd.

Slotwoord

Wil je graag een buitenstopcontact voor in je tuin aanschaffen? Kies voor één van de varianten die wij in dit artikel besproken hebben; dit zijn simpelweg de beste varianten van dit moment. Als je over één van deze varianten vragen hebt, verwijzen wij je graag naar de klantenservice van onze partner Bol.com. Ons rest nu nog één boodschap; we wensen je graag veel plezier met je nieuwe buitenstopcontact.

Tresna.nl
Logo