Ecoflow River review

Wil jij altijd en overal je elektrische gereedschappen op kunnen laden? Wil je altijd en overal je smartphone op kunnen laden? Of wil je altijd en overal ‘gewoon’ de beschikking over energie hebben? Indien je een dergelijke wens hebt, is het advies om je pijlen eens op een powerstation te richten.

Een powerstation kun je eigenlijk als een grote accu zien. Dat geldt ook voor de Ecoflow River. Je laadt de Ecoflow River via het stopcontact op, waarna je dit powerstation overal mee naar toe kunt nemen. Onderweg of op de plek van bestemming kun je dit powerstation als energiebron gebruiken. Zo kun je elektrische gereedschappen op het powerstation aansluiten of bijvoorbeeld je smartphone opladen.

Ecoflow River

Spreekt dit principe jou wel aan? En heb je mogelijke interesse om de Ecoflow River te kopen? Dan ben je in deze Ecoflow River review aan het juiste adres. In deze review laten wij je namelijk uitgebreid kennismaken met dit powerstation van Ecoflow. We bespreken de pluspunten, we bespreken de minpunten en we kijken naar de ervaringen van andere kopers.

Na het lezen van deze review kun je direct voor jezelf de knoop doorhakken: ga je wel of niet de Ecoflow River kopen? In onze ogen zijn er in ieder geval voldoende redenen om wél voor dit powerstation te kiezen.

De powerstations van Ecoflow

Ga je via het internet op zoek naar meer informatie over de Ecoflow River? Dan is de kans groot dat je al snel door de bomen het bos niet meer ziet. Dit merk heeft namelijk meerdere powerstations onder een vergelijkbare naam uitgebracht. In deze review richten wij ons volledig op de ‘normale’ Ecoflow River, maar je kunt ook voor de volgende varianten kiezen:

In het aanbod van Ecoflow zijn overigens nog veel meer powerstations te vinden. Zo is het ook mogelijk om voor de Ecoflow Delta te kiezen. Dat is één van de meest krachtige powerstations van dit moment. In onze Ecoflow Delta review kun je lezen dat wij érg enthousiast over dit powerstation zijn. Of wij ook over de Ecoflow River zo enthousiast zijn? Dat ga je in deze Ecoflow River review achterhalen!  

De voordelen van de Ecoflow River

Ben je op dit moment op zoek naar een goed powerstation? En geef je bij voorkeur niet al te veel geld aan het powerstation uit? Dan is het goed mogelijk dat je al snel bij de Ecoflow River uitgekomen bent. Dit powerstation staat namelijk goed aangeschreven én heeft een gunstig prijskaartje.

Recentelijk hebben wij het genoegen gehad om dit powerstation uit te proberen. Tijdens deze ‘proefperiode’ werden wij van onder andere onderstaande voordelen erg blij:

 • Dit powerstation is compact en makkelijk mee te nemen
 • Dit powerstation kun je snel opladen
 • Je kunt tal van apparaten op dit powerstation aansluiten
 • De werking van de Ecoflow River is snel én veilig
 • De bediening van dit powerstation is ideaal
 • De prijs-kwaliteitsverhouding is dik in orde
 • Dit powerstation is veelzijdig te gebruiken

Compact & makkelijk mee te nemen

Bij het ontwerpen van een powerstation moet een fabrikant belangrijke knopen doorhakken. Eén van deze knopen heeft betrekking op de compactheid van het powerstation. Het doet ons goed om te zien dat Ecoflow bij dit powerstation voor compacte afmetingen gekozen heeft.

Waarom ons dit goed doet? Omdat je door de compacte afmetingen dit powerstation makkelijk met je meeneemt. Dit is niet alleen aan de afmetingen te danken, maar ook aan het bijbehorende gewicht. Dit powerstation weegt namelijk slechts 5 kilogram. Juist dankzij dit minieme gewicht til je dit powerstation bijvoorbeeld makkelijk in en uit je werkbus.

In je werkbus vind je ook moeiteloos een mooi plaatsje voor dit powerstation. Met alle dank aan onderstaande afmetingen:

 • Hoogte: 19,4 centimeter
 • Breedte: 28,8 centimeter
 • Lengte: 18,5 centimeter

Bijkomend voordeel: je kunt dit powerstation echt makkelijk optillen. Dit komt door de compacte afmetingen, dit komt door het gewicht en dit komt door de handige handgreep. De handgreep – die je op de foto’s duidelijk ziet – valt heerlijk in de hand. Met dank aan deze handgreep geniet je zodoende van het nodige gemak.

Snel op te laden

Wat is voor jou de reden dat je een powerstation wilt kopen? Het leuke is dat dit tal van redenen kan hebben. Zo wil je wellicht je elektrische gereedschappen op kunnen laden of wil je je smartphone op kunnen laden. Ook als je met bijvoorbeeld je camper/caravan op vakantie gaat, komt een powerstation maar al te goed van pas.

Ongeacht waar je dit powerstation voor wilt gebruiken, geniet je van een snelle oplaadtijd. De Ecoflow River kun je aansluiten op het stopcontact, waarna dit powerstation binnen 60 minuten tot 80% opgeladen is. Over de resterende 20% doet de Ecoflow River slechts 1 uur en 40 minuten. Binnen nog geen 2 uur is dit powerstation dus volledig opgeladen.

Ter vergelijking: vergelijkbare powerstations doen soms tot wel 6 á 7 uur over het opladen van de geïntegreerde accu. Deze snelle oplaadtijd is in onze ogen dan ook één van de belangrijkste voordelen van de Ecoflow River. Overigens kun je dit powerstation op twee manieren opladen:

 • Je kunt dit powerstation op een stopcontact aansluiten. Hiervoor krijg je een speciale adapter meegeleverd, welke ook in staat is om snel te laden.
 • Je kunt dit powerstation met de solar input aansluiten. Ecoflow heeft bij dit powerstation voor een zogeheten solar input gekozen. Dit betekent dat je via een zonnepaneel dit powerstation op kunt laden. Als je gebruik van enkele zonnepanelen maakt, is dit powerstation via deze panelen binnen 2 uur volledig opgeladen.

Ongeacht op welke manier je de Ecoflow River op gaat laden, geniet je van een ultiem laadproces. Dit is te danken aan de geïntegreerde MPPT laadregelaar waar Ecoflow voor gekozen heeft.

Geschikt voor allerlei apparaten

Welke apparaten wil je op een powerstation aansluiten? Bij de Ecoflow River is dit eigenlijk geen hele bijzondere vraag. Het is namelijk een feit dat je tal van apparaten en gereedschappen op dit powerstation aan kunt sluiten. Zo is het mogelijk om smartphones, tablets, drones, kleine koelkastjes, een tv en een laptop op dit apparaat aan te sluiten.

In onze ogen is ook dit een belangrijk voordeel. Het feit dat je al deze apparaten op de Ecoflow River aan kunt sluiten, zorgt ervoor dat dit een veelzijdig powerstation is. Daar komen we verderop in deze Ecoflow River review graag nog even op terug.

Ecoflow River apparaten

Wel moet je goed met het volgende rekening houden: zware/krachtige apparaten kun je niet op dit powerstation aansluiten. Ook over dit onderwerp lees je verderop in deze Ecoflow River review meer.

Snelle en veilige werking

Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen, kun je de Ecoflow River snel opladen. Plug je vervolgens je telefoon in het stopcontact van dit powerstation? Ook dan ben je verzekerd van een snelle laadduur. Ondanks het compacte design is dit powerstation namelijk in staat om maximaal 1200 watt output te leveren. Meer dan prima wat ons betreft.

Op het gebied van veiligheid scoort de Ecoflow River ook goed. Dit powerstation is namelijk voorzien van de speciale X-boost technologie. Deze technologie zorgt er onder meer voor dat er altijd een zuivere sinus afgegeven wordt. Op die manier is dit powerstation in staat om alle energie/stroom perfect te reguleren.

Ideale bediening

Iets waar wij echt heel enthousiast over zijn, is de bediening van de Ecoflow River. De bediening is wat ons betreft ideaal, met dank aan onderstaande factoren:

 • Display: Ecoflow heeft op dit powerstation een duidelijk display aangebracht. Op dit display zie je onder andere wat de input en de output in. Deze waarden worden in zowel watt en volt als in ampère weergegeven. Verder zie je op dit display ook wat de oplaadstatus is en kun je via dit display de timer instellen.
 • Ecoflow app: het is ook mogelijk om de Ecoflow River via de speciale Ecoflow app te bedienen. Als je van deze app gebruik gaat maken, kun je dit powerstation vanaf een afstand bedienen. In de app zie je bovendien tal van belangrijke informatie naar voren komen. Zo zie je staan wat de status van het laadstation is en wat de laadmogelijkheden zijn.
 • Wifi verbinding: we geloofden het bijna niet, maar de Ecoflow River beschikt ook nog over een wifi verbinding. Als je dit powerstation aan je modem/router koppelt, kun je dit powerstation vervolgens via je wifi verbinding bedienen. Gemak dient de mens!

Prima prijs-kwaliteitsverhouding

Hoeveel geld wil jij aan een nieuw powerstation uitgeven? Als je naar het huidige aanbod kijkt, vallen de prijskaartjes je mogelijk direct tegen. Voor veel powerstations moet je namelijk diep in de buidel tasten. Gelukkig is daar bij de Ecoflow River geen sprake van.

Ten opzichte van andere powerstations vinden wij de Ecoflow River relatief voordelig. Het klopt dat je alsnog ruim 400 euro aan dit powerstation uit moet geven, maar dat is volgens ons een meer dan prima prijskaartje. Zeker als je het afzet tegen vergelijkbare powerstations.

Ecoflow River prijskwaliteitsverhouding

Daarbij zijn wij ook over de kwaliteit van dit powerstation te spreken. Zoals we inmiddels van het merk River gewend zijn, voldoet ook dit powerstation aan alle kwaliteitseisen. Concreet betekent dit dat je jarenlang op een aangename en veilige manier gebruik van de Ecoflow River kunt maken.

Veelzijdig te gebruiken

Als laatste voordeel willen we graag de veelzijdigheid van de Ecoflow River aanstippen. In onze ogen is het namelijk mogelijk om dit powerstation op een veelzijdige manier te gebruiken.

Zo kun je dit powerstation echt overal gebruiken. Ben je een rondreis door Afrika aan het maken en wil je altijd energie tot je beschikking hebben? Dan komt de Ecoflow River maar al te goed van pas. Ben je de gehele dag onderweg naar al je klanten? Met de Ecoflow River zorg je ervoor dat je altijd elektrische gereedschappen met een volle acculading tot je beschikking hebt.

Of wil je thuis allerlei apparaten gemakkelijk tijdelijk aan kunnen sluiten? Ook dan komt de Ecoflow River maar al te goed van pas. In onze ogen is het veel handiger om dit powerstation te gebruiken in plaats van bijvoorbeeld een verlengsnoer.

De veelzijdigheid is ook te danken aan de vele aansluitingen van de Ecoflow River. Voor het overzicht hebben we de aansluitingen even voor je op een rijtje gezet:

 • 2 USB A poorten
 • 1 USB C poort
 • 1 USB A poort voor snelladen
 • Sigarettenaansteker voor in de auto
 • 2 stopcontacten

Zoals je kunt zien, kun je meerdere apparaten tegelijkertijd op dit apparaat aansluiten. Hierbij vinden wij de plaatsing van deze aansluitingen ook erg handig. Aan de voorzijde van de Ecoflow River zijn de USB poorten en de sigarettenaansteker te vinden. De 2 stopcontacten zijn aan de zijkant van de Ecoflow River te vinden. Door deze plaatsingen hoer je niet bang te zijn dat kabels of snoeren in de knoop raken.

Overige voordelen van de Ecoflow River

Wil je graag iets meer over de Ecoflow River weten? Dan raden wij je graag aan om naar onderstaande video te kijken. In deze video wordt namelijk een vergelijking gemaakt tussen de Ecoflow River en het Jackery 300 powerstation. Aan de hand van deze vergelijking krijg je een (nog) duidelijk(er) beeld van de Ecoflow River.

De nadelen van de Ecoflow River

Toen wij de Ecoflow River uit mochten proberen, werden wij blij. Dit powerstation voldeed namelijk grotendeels aan onze wensen, maar niet volledig. Tijdens het testen van dit powerstation stuitten wij namelijk ook op enkele nadelen.

Met deze Ecoflow River review willen wij je graag zo uitgebreid mogelijk informeren. Dat betekent dat wij je ook graag over de nadelen informeren. In onderstaand rijtje vind je de belangrijkste nadelen van de Ecoflow River:

 • Alleen voor schuko en EU stekkers geschikt
 • Dit powerstation is niet (spat)waterdicht
 • Dit powerstation is niet geschikt voor krachtige apparaten
 • De accu wordt na verloop van tijd minder krachtig

Alleen voor schuko en EU stekkers geschikt

Wil je een nieuw stopcontact of een nieuw verlengsnoer hebben? Dan is het zaak om goed naar het soort stopcontact te kijken. Dat is echter ook iets wat je zou moeten doen bij het vergelijken van powerstations. Als je naar de stopcontacten van de Ecoflow River kijkt, valt één ding direct op: deze stopcontacten zijn alleen voor schuko- en EU stekkers geschikt.

Heb je nou een buitenlandse stekker? Dan kun je deze niet op dit powerstation aansluiten. In dat geval heb je een omvormer nodig. In onze ogen is dit geen al te belangrijk nadeel, maar het is wel iets waar je even goed rekening mee moet houden.

Niet spatwaterdicht

Wil je dit powerstation tijdens het klussen in de buitenlucht, tijdens het vissen of tijdens je vakantie gebruiken? Dan moet je heel goed met dit nadeel rekening houden: dit powerstation is niet (spat)waterdicht. Zodra er water in dit powerstation terechtkomt, kan dit verstrekkende gevolgen hebben.

Wil je dit powerstation desondanks in de buitenlucht gebruiken, met het risico op regenval? Dan doe je er verstandig aan om bijvoorbeeld een vuilniszak over dit powerstation heen te spannen. Op die manier blijft het powerstation droog.

Neem dit nadeel echt serieus. Mocht er in dit powerstation door de regen kortsluiting ontstaan, ben je heel ver van huis. Dit kan zelfs levensgevaarlijke situaties tot gevolg hebben. Houd daar dus heel goed rekening mee.

Niet voor krachtige apparaten geschikt

Wil je een grote koelkast op dit powerstation aansluiten? Of wil je een hele krachtige boormachine op dit powerstation aansluiten? Dan is het goed om te weten dat dit niet mogelijk is. Doordat dit geen super krachtig powerstation is, is het powerstation simpelweg niet bestand tegen het vermogen van krachtige apparaten.

Concreet betekent dit het volgende: je kunt alleen lichtere en kleinere apparaten op dit powerstation aansluiten. Wat ons betreft is dat meer dan prima, aangezien je in veel gevallen juist voor de minder krachtige apparaten een powerstation gebruikt.

Ecoflow nadelen

Zet in ieder geval goed je wensen op een rijtje. Blijkt daaruit dat je vooral krachtige apparaten op wilt kunnen laden? Dan kun je beter naar een krachtiger en duurder powerstation uitkijken.

Accu wordt minder krachtig

Weet je wat een nadeel van alle powerstations is? Dat de kracht van de accu na verloop van tijd minder wordt. Dit zie je niet alleen terug bij powerstations, maar ook bij bijvoorbeeld een mobiele smartphone. Des te vaker de accu opgeladen wordt, des te meer vermogen de accu kwijtraakt. Na verloop van tijd duurt het opladen van de Ecoflow River daardoor een stuk langer. Ook is het mogelijk dat de accu niet meer tot 100% opgeladen kan worden.

Wil je vervolgens een smartphone of tablet via dit powerstation opladen? Dan merk je ook dat dit een stukje langer duurt. Puur ten gevolge van de verminderde capaciteit van de accu.

Let op: dit nadeel geldt absoluut niet alleen voor de Ecoflow River. Zelfs als je de duurdere Ecoflow Delta koopt, is dit een nadeel waar je op termijn rekening mee moet houden.

Ervaringen van andere kopers

Ben je tussen meerdere powerstations aan het twijfelen? En heeft deze review je toch wel warm weten te maken voor de koop van de Ecoflow River? Dan doe je er verstandig aan om deze review nog eventjes verder door te nemen. Wij kijken namelijk hieronder graag naar de ervaringen van de andere kopers.

Is de Ecoflow River een populair powerstation? Ja, dat is zeker het geval. Bij verschillende partijen zijn meerdere reviews achtergelaten:

 • Solarpowersupply.nl: 7 reviews met een gemiddelde score van een 4,4 (schaal van 1 tot 5)
 • Dutchtravelshop.com: 19 reviews met een gemiddelde score van een 4,8 (schaal van 1 tot 5)

Uit deze reviews blijkt dat veel kopers erg tevreden zijn. Om je hier een indruk van te geven, hebben wij enkele veelzeggende beoordelingen op een rijtje gezet:

 • Ik heb een Ecoflow River Pro gekocht voor korte kampeertochten off-grid. Het product werkt meteen uit de doos. Opladen gaat super snel en alle functies spreken voor zich. De River Pro voelt solide aan en doet wat er beloofd wordt.
 • Het product voldoet volledig aan mijn verwachtingen. Het is een stevig compact design toestel met veel mogelijkheden. Opladen van fietsbatterijen, gebruik van 600w haardroger in de camper. Zelfs mijn paninigrill en cirkelzaag functioneren.
 • Deze powerstation in het voorjaar aangekocht en nu reeds heel wat keren gebruikt op kampeertrips. Wij zijn heel tevreden van de ecoflow. Zeer gebruiksvriendelijk. De ecoflow laadt zeer snel op en is handig in gebruik. Meerdere toestellen kunnen tegelijkertijd opgeladen worden (smartphones, tablet, dronebatterijen, …).

De Ecoflow River kopen

Ben je door deze Ecoflow River review 100% overtuigd geraakt? Dan raden wij je maar één ding aan: koop dit powerstation zo snel mogelijk. Wij zijn namelijk ook erg enthousiast over dit powerstation. Via onderstaande button bestel je dit handige powerstation direct bij onze betrouwbare partner:

Alternatieven

Ben je van plan om een powerstation aan te schaffen? Sluit de Ecoflow River alleen niet voor de volle 100% op je wensen aan? Dan raden wij je graag aan om goed naar onderstaande alternatieven te kijken. Deze alternatieven sluiten wellicht beter op je wensen aan.

Ecoflow River Max Powerstation

Ben je bereid om iets meer geld aan een powerstation uit te geven? Dan raden wij je de Ecoflow River Max aan. Zoals de benaming al doet vermoeden, is dit eigenlijk de grotere variant van de Ecoflow River.

Zo beschikt dit powerstation over meer aansluitingen. Ook is dit powerstation een stukje groter, een stukje krachtiger en een stukje zwaarder. Uiteraard brengt dit zowel voor- als nadelen met zich mee. Over zowel de Ecoflow River als over deze Ecoflow River Max zijn wij in ieder geval erg te spreken.

Ecoflow River Max Powerstation

POWERplus Cayman Power Station Energiestation

Ben je bereid om iets meer geld aan een powerstation uit te geven? Dan raden wij je de Ecoflow River Max aan. Zoals de benaming al doet vermoeden, is dit eigenlijk de grotere variant van de Ecoflow River.

Zo beschikt dit powerstation over meer aansluitingen. Ook is dit powerstation een stukje groter, een stukje krachtiger en een stukje zwaarder. Uiteraard brengt dit zowel voor- als nadelen met zich mee. Over zowel de Ecoflow River als over deze Ecoflow River Max zijn wij in ieder geval erg te spreken.

POWERplus Cayman Power Station Energiestation

Bekijk prijzen van het POWERplus Cayman Power Station Energiestation bij verschillende winkels:

Tresna.nl
Logo