Beste stekkerdoos

De monitor, de computer/laptop, de luidsprekers en de bureaulamp. Deze kleine opsomming laat zien dat je in jouw home office meerdere stopcontacten tot je beschikking moet hebben. Heb je deze stopcontacten op dit moment nog niet tot je beschikking? Dan is de aanschaf van de beste stekkerdoos aan te raden. In dit artikel laten wij je graag kennismaken met de zes beste stekkerdozen van dit moment.

Onze top 6 stekkerdozen

Afbeelding

Product


Aigostar 20FGO Stekkerdoos Met randaarde

Onze beste koop!

Aigostar 20FGO Stekkerdoos Met randaarde

Beste stekkerdoos met 3 stopcontacten

of

Brennenstuhl Comfort-Line Plus stekkerdoos

Brennenstuhl Comfort-Line Plus stekkerdoos

Beste stekkerdoos met 4 stopcontacten

of

Exin Stekkerdoos 6-voudig Randaarde 5 meter

Exin Stekkerdoos 6-voudig Randaarde 5 meter

Beste stekkerdoos met 6 stopcontacten

of

Brennenstuhl Stekkerdoos 12-voudig

Brennenstuhl Stekkerdoos 12-voudig

Beste grote stekkerdoos

of

Qumax Stekkerdoos met USB-poorten en schakelaar 

Qumax Stekkerdoos met USB-poorten en schakelaar

Beste veelzijdige stekkerdoos

of

Hama Stekkerdoos 3-voudig

Hama Stekkerdoos 3-voudig

Beste voordelige stekkerdoos

of

Producteigenschappen

ONZE BESTE KOOP

Aigostar 20FGO Stekkerdoos Met randaarde

Beste stekkerdoos met 3 stopcontacten

Aigostar 20FGO Stekkerdoos Met randaarde

of

Brennenstuhl Comfort-Line Plus stekkerdoos

Beste stekkerdoos met 4 stopcontacten

Brennenstuhl Comfort-Line Plus stekkerdoos

of

Exin Stekkerdoos 6-voudig Randaarde 5 meter

Beste stekkerdoos met 6 stopcontacten

Exin Stekkerdoos 6-voudig Randaarde 5 meter

of

Brennenstuhl Stekkerdoos 12-voudig

Beste grote stekkerdoos

Brennenstuhl Stekkerdoos 12-voudig

of

Qumax Stekkerdoos met USB-poorten en schakelaar

Beste veelzijdige stekkerdoos

Qumax Stekkerdoos met USB-poorten en schakelaar 

of

Hama Stekkerdoos 3-voudig

Beste voordelige stekkerdoos

Hama Stekkerdoos 3-voudig

of

Voor- en nadelen van een stekkerdoos

In geen enkel kantoor kan een stekkerdoos ontbreken. Althans; dat is onze persoonlijke mening. Wij zij namelijk van mening dat een stekker bijzonder veel gemak met zich mee brengt. Als we een willekeurig bedrijvenkantoor binnenlopen, zien we ook dat wij niet de enige zijn die er zo over denken. In onwijs veel kantoren zijn één of meerdere stekkerdozen terug te vinden.

Wat nou zo fijn aan een stekkerdoos is? Dat is vooral het gemak van een stekkerdoos. Door een stekkerdoos heb je direct meerdere stopcontacten tot je beschikking; je hebt hier bovendien slechts één stopcontact voor nodig. Eigenlijk vormt een stekkerdoos dus een prima verlengstuk van jouw stopcontact in de muur. En een heel handig verlengstuk.

Daarbij is het ook nog handig dat je uit meerdere stekkerdozen kunt kiezen. Zo kun je kiezen voor een 3-voudige variant, een 4-voudige variant en een 6-voudige variant. Dit zijn ook direct de drie meest populaire vormen. Overigens staat ‘-voudige variant in dit geval voor de hoeveelheid stopcontacten. Een 4-voudige variant heeft dus 4 stopcontacten.

Heb je liever een iets andere stekkerdoos? Dat is ook mogelijk. Je kunt ook voor een 5-voudige variant kiezen, voor een 8-voudige variant of zelfs voor een 12-voudige variant. In dit artikel gaan wij je kennis laten maken met al deze soorten stekkerdozen.

Groot bijkomend voordeel is dat je van de gewenste veiligheid verzekerd bent. Dat is zeker het geval als je kiest voor een stekkerdoos met randaarde. En voor een stekkerdoos met schakelaars. Mocht je aan het einde van de werkdag jouw pc afsluiten, kun je direct de stekkerdoos uitzetten. Wel zo veilig.

In onze ogen is ook het prijskaartje van een stekkerdoos een belangrijk voordeel. Voor de beste stekkerdoos betaal je namelijk absoluut niet veel geld. Deze investering staat – in onze ogen – eigenlijk ook niet in verhouding tot het gemak van een stekkerdoos. Voldoende reden dus om zo snel mogelijk een nieuwe stekkerdoos aan te schaffen.

Moet je bij een goede stekkerdoos ook nog met nadelen rekening houden? Ja, dat is wel het geval. Je moet er namelijk rekening mee houden dat zo’n stekkerdoos goed op kan vallen in jouw kantoor. Dat is zeker het geval als je voor een grote stekkerdoos gaat. Des te meer stopcontacten een stekkerdoos heeft, des te groter de stekkerdoos wordt.

Ook moet je goed rekening houden met het snoer van de stekkerdoos. Je moet de doos zelf immers ook in het stopcontact stoppen; ga dus heel goed na hoe lang deze kabel is. En of deze kabel lang genoeg is voor in jouw kantoor.

Tot slot moet je goed met de veiligheid rekening houden. Een stekkerdoos is in de basis heel veilig, maar je moet ‘m wel op de juiste manier gebruiken. Tevens is het advies om jouw kind ver weg bij een stekkerdoos te houden. Voor een kind is het erg leuk om met zijn vingers in de stekkerdoos te zitten. Je kunt je ongetwijfeld voorstellen dat dit alles behalve wenselijk/veilig is.

Wil je graag een nieuwe stekkerdoos aanschaffen? Dan ben je in dit artikel dus aan het juiste adres. Hieronder vertellen wij je namelijk meer over de zes beste stekkerdozen van dit moment. Deze stekkerdozen zijn stuk voor stuk top én uniek.

Beste stekkerdoos met 3 stopcontacten – Aigostar 20FGO Stekkerdoos Met randaarde

Heb jij alleen voor jouw pc en monitor een stopcontact nodig? Dan heb je niet per sé een al te grote stekkerdoos nodig. Een kleinere stekkerdoos is ook ideaal als je de doos op meerdere plekken wilt kunnen gebruiken. Als je bijvoorbeeld op reis bent, komt een kleinere stekkerdoos ook prima van pas.

Als we het over een kleinere stekkerdoos hebben, hebben we het over een 3-voudige variant. In onze ogen kun je in dat geval het beste kiezen voor deze Aigostar 20FGO stekkerdoos. Dit is volgens de beste stekkerdoos met 3 stopcontacten van dit moment.

In onze ogen is dit een erg handige stekkerdoos. Iets wat onder andere te danken is aan het snoer van 5 meter lang. Doordat dit snoer zo lang is, heb je niet per sé in de buurt een stopcontact nodig. Dit geeft je meer mogelijkheden met betrekking tot de plaatsing van jouw bureau bijvoorbeeld.

Verder vinden wij het ideaal dat deze stopcontacten een schuine plaatsing hebben gekregen. Doordat de stopcontacten schuin geplaatst zijn, kun je makkelijk haakse stekkers in dit stopcontact steken. Je hoeft in ieder geval niet bang te zijn dat deze haakse stekkers tegen elkaar aan komen.

Ook over de schakelaar zijn wij erg te spreken. Brandt het lampje onder de schakelaar? Dan betekent dit dat de stekkerdoos actief is. Druk je op de rode schakelaar? Dan schakel je de stekkerdoos volledig uit. Veilig, handig en duurzaam in onze ogen.

Zoals je wellicht al opgemerkt had, betreft dit een stekkerdoos met randaarde. Dit is volgens ons een vereiste voor elke stekkerdoos. We vinden het dan ook prima dat deze stekkerdoos óók over randaarde beschikt.

Weet je wat wij ook echt prima vinden? De veiligheid van deze stekkerdoos. Aigostar heeft deze stekkerdoos namelijk van een kindbeveiligingssysteem voorzien. Maar, daar blijft het niet bij. Deze stekkerdoos heeft ook nog een overbelastingsbeveiliging. Het maximale vermogen ligt overigens op 3680 watt.

Als laatste voordeel willen wij het prijskaartje aanstippen. Voor deze beste stekkerdoos met 3 stopcontacten betaal je bij onze partner Bol.com slechts 13,59 euro. Dit is in onze ogen een schijntje; je krijgt voor dit bedrag immers een veelzijdige, hoogwaardige en handige stekkerdoos.

Het enige nadeel vinden wij de stabiliteit van deze stekkerdoos. Om dit nadeel aan te kunnen duiden, verwijzen wij je graag naar bijgaande foto. Op die foto zie je deze stekkerdoos op een bureau liggen. Zoals je wellicht al kunt zien, is de stekkerdoos hierbij relatief gevoelig voor bijvoorbeeld een stoot tegen het bureau. Als de stekkerdoos groter of zwaarder zou zijn, zou de stabiliteit een stuk beter zijn geweest.

Aigostar 20FGO Stekkerdoos

De stekkerdoos verschuift behoorlijk snel.

Voordelen
 • 3 stopcontacten en snoer van 5 meter lang
 • Met randaarde
 • Erg veilig
 • Inclusief handige schakelaar
 • Prima prijs-kwaliteitverhouding
 • Schuine plaatsing van de stopcontacten
Nadelen
 • Verschuift snel
Conclusie

De Aigostar 20FGO Stekkerdoos Met randaarde is naar onze mening de beste stekkerdoos met 3 stopcontacten. Deze stekkerdoos is handig, heeft een snoer van 5 meter lang en is erg veilig. Ook de prijs-kwaliteitsverhouding en bijvoorbeeld de schakelaar spreken ons erg aan. Al met al een ware aanrader als je genoeg hebt aan 3 stopcontacten.

Beste stekkerdoos met 4 stopcontacten – Brennenstuhl Comfort-Line Plus stekkerdoos

Is een stekkerdoos met 3 stopcontacten nét iets te klein voor je? En vind je een stekkerdoos met 6- of 8 stopcontacten iets teveel van het goede? Dan kom je al snel bij de tussenmaat uit; een variant met 4 stopcontacten.

Uit het huidige aanbod blijkt dat deze variant populair is. Vrij veel merken kiezen er namelijk voor om een 4-voudige stekkerdoos te ontwikkelen. In onze ogen kun je hierbij het beste kiezen voor deze Brennenstuhl stekkerdoos. Dít is volgens ons de beste stekkerdoos met 4 stopcontacten.

Bij ons viel deze stekkerdoos direct vanwege de veiligheid op. Alle vier de stopcontacten voldoen aan alle normen op het gebied van veiligheid. Zo beschikken alle vier de stopcontacten over kinderbeveiliging. Met dank aan de 2-polige aan-uit schakelaar hou je zelf altijd de controle over deze stekkerdoor.

Daarnaast is het ideaal dat de stopcontacten relatief ver uit elkaar staan. Mocht je grote adapters in deze stekkerdoos in willen pluggen, is dat daardoor geen probleem. Bovendien heeft Brennenstuhl voor 90 graden gedraaide contacten gekozen. Hierdoor kun je ook haakse stekkers in deze stekkerdoos aansluiten.

Ook over de plaatsing van deze stekkerdoos heeft Brennenstuhl gedacht. Zo is het opvallend dat deze stekkerdoos niet al te groot is; je geeft ‘m hierdoor makkelijk een plekje bij jouw bureau. Wil je de stekkerdoos liever ophangen? Dat is ook mogelijk met dank aan de drie grote schroefgaten die op deze stekkerdoos aangebracht zijn.

Moet je voor deze stekkerdoos nou de hoofdprijs betalen? Nee, alles behalve dat. Deze stekkerdoos kost bij onze partner Bol.com slechts 17,09 euro. Een prima prijskaartje, zeker als we naar de mogelijkheden van deze stekkerdoos kijken. Deze stekkerdoos is namelijk geschikt voor zowel geaarde- als voor niet geaarde stekkers. Ook dit is een belangrijk pluspunt wat ons betreft.

Bij deze stekkerdoos zijn wij tegen één nadeel aangelopen; de stekker. Zoals je op de foto hiernaast kunt zien, is deze stekker plat. Dit is op zich handig, maar de stekker is wel vrij lang. Als je een stopcontact nét boven jouw bureau hebt zitten, brengt dit een uitdaging met zich mee. De stekker kan in dat geval namelijk in het stopcontact aangesloten worden. Alleen bij stopcontacten die echt vrij hangen, kun je deze stekkerdoos gebruiken.

Brennenstuhl Comfort-Line Plus stekkerdoos stekker

Ook moet je even goed rekening met de lengte van het snoer houden. De lengte is namelijk slechts 2 meter. Of dit een nadeel of een voordeel is, is geheel afhankelijk van de situatie in jouw woning/kantoor.

De platte stekker is naar onze mening te groot en onhandig.

Voordelen
 • 4 ruime stopcontacten
 • Geschikt voor geaarde- en niet geaarde stekkers
 • Ook geschikt om op te hangen
 • Bijzonder veilig
 • Met handige schakelaar
Nadelen
 • Platte stekker is vrij groot en soms onhandig
Conclusie

De Brennenstuhl Comfort-Line Plus stekkerdoos is volgens ons de beste stekkerdoos met 4 stopcontacten. Deze stekkerdoos is praktisch, is veilig, is makkelijk op te hangen en is voor alle soorten stekkers geschikt. En voor al dit moois hoef je niet eens de hoofdprijs te betalen. Wat wens je nog meer?

Beste stekkerdoos met 6 stopcontacten – Exin Stekkerdoos 6-voudig Randaarde 5 meter

Wil je jouw bureaulamp, jouw monitor, jouw pc, jouw luidsprekers en jouw smartphoneoplader in de stekkerdoos kunnen doen? Dan heb je aan de hierboven besproken varianten niet. Die varianten zijn simpelweg te ‘klein’ voor al jouw wensen.

Mocht je dergelijke wensen hebben, kun je beter naar een 6-voudige stekkerdoos kijken. Wij zijn alvast op zoek gegaan naar de beste koop met 6 stopcontacten. Uiteindelijk kunnen wij het volgende concluderen: deze Exin stekkerdoos is volgens ons de beste stekkerdoos met 6 stopcontacten.

Bij deze stekkerdoos vallen direct enkele dingen op:

 • 6 stopcontacten. Doordat deze stekker 6 stopcontacten heeft, kun je tal van apparaten op deze stekkerdoos aansluiten.
 • Snoer van 5 meter lang. Ook is het ideaal dat de snoer van deze stekkerdoos 5 meter lang is.
 • Randaarde: deze stekkerdoos beschikt over randaarde. Je geniet hierdoor van de gewenste veiligheid.
 • Wit: Exin heeft deze stekkerdoos volledig in het wit uitgevoerd. Of dit jouw smaak is, moet je voor jezelf zien te bepalen. Wij vinden het in ieder geval wel fraai.

Met deze stekkerdoos kun je in principe alle kanten op. Wel is het zaak om bij deze stekkerdoos met twee nadelen rekening te houden. Zo valt direct op dat deze stekkerdoos géén schakelaar heeft. Waarom Exin hier voor gekozen heeft, is ons volledig onduidelijk. In onze ogen een gemiste kans.

Ook moet je goed rekening houden met het maximale vermogen van deze stekkerdoos. Deze stekkerdoos is namelijk maximaal belastbaar tot 2300 watt. Dat is niet al te veel. Ter vergelijking; de eerste stekkerdoos die we in dit artikel hebben beschreven, kan tot 3600 watt belast worden.

Daarentegen is het prijskaartje van deze stekkerdoos wel ideaal. Voor deze vrij grote stekkerdoos betaal je bij onze partner Bol.com slechts 10,89 euro. Dat vinden wij een uitermate interessant prijskaartje.

De stekkerdoos heeft géén schakelaar om de stekkerdoor aan en uit te zetten.

Voordelen
 • 6 stopcontacten en snoer van 5 meter lang
 • Inclusief randaarde
 • Erg voordelig geprijsd
 • Vrij ruime stopcontacten
Nadelen
 • Geen schakelaar
 • Max. vermogen van 2300 watt
Conclusie

De Exin Stekkerdoos 6-voudig Randaarde 5 meter is wat ons betreft de beste 6-voudige stekkerdoos. Deze stekkerdoos is handig in gebruik, heeft vrij ruime stopcontacten en heeft een snoer van 5 meter. Ook het prijskaartje spreekt ons erg aan. Wel moet je goed rekening met de twee hierboven genoemde nadelen rekening houden.

Bekijk prijzen van de Exin Stekkerdoos 6-voudig Randaarde 5 meter bij verschillende winkels:

Beste grote stekkerdoos – Brennenstuhl Stekkerdoos 12-voudig

Heb je op jouw werkplek meerdere apparatuur nodig? Dan kun je het beste voor een vrij grote stekkerdoos kiezen. Een stekkerdoos met bijvoorbeeld 8 stopcontacten, 10 stopcontacten of zelfs 12 stopcontacten.

Wij zijn alvast op zoek gegaan naar de beste grote stekkerdoos. Hierbij hebben wij een minimum aantal van 8 stopcontacten als uitgangspunt genomen. Uiteindelijk is gebleken dat deze Brennenstuhl stekkerdoos 12-voudig de beste koop is. Dit is volgens ons met recht de beste grote stekkerdoos.

Wat nou zo fijn aan deze stekkerdoos is? Dat is vooral het feite dat je maar liefst 12 stopcontacten tot je beschikking hebt. Je kunt hierdoor maar liefst 12 apparaten op deze ene stekkerdoos aansluiten. Ook is het ideaal dat deze stekkerdoos in twee delen opgesplitst zit. Dit blijkt onder andere uit de twee schakelaars; met één schakelaar kun je 6 stopcontacten aan of uit zetten.

Uiteraard voldoet deze stekkerdoos aan alle veiligheidseisen. Dit blijkt uit de hierboven benoemde schakelaar, maar ook uit bijvoorbeeld de kinderbeveiliging. Verder is het ideaal dat deze stekkerdoos voor eigenlijk alle adapters geschikt is:

 • Brennenstuhl heeft voor 2 extra ruime contacten gekozen; deze contacten zijn ideaal voor de grotere adapters.
 • Brennenstuhl heeft voor 45 graden gedraaide contacten gekozen; hierdoor is deze stekkerdoos ook geschikt voor haakse stekkers.
 • Deze stekkerdoos is bovendien geschikt voor geaarde- én niet geaarde stekkers.

Deze stekkerdoos beschikt over een kabel van 3 meter lang. Dit is op zich prima wat ons betreft; grote kans dat binnen 3 meter afstand een stopcontact te vinden is. Hou je nou kabel over? Dan kun je deze kabel moeiteloos om het stopcontact heen rollen.

Tevens heb je veel mogelijkheden qua plaatsing van deze stekkerdoos. Je kunt ‘m bijvoorbeeld aan de muur ophangen. Het is echter ook mogelijk om ‘m plat op jouw bureau of op de grond neer te leggen. In dat geval komt de extra zware kwaliteit van pas; hierdoor blijft deze stekkerdoos stabiel liggen.

Brennenstuhl Stekkerdoos 12

Over het prijskaartje zijn wij het niet unaniem eens. Sommige vinden deze stekkerdoos aan de prijs, terwijl andere het prijskaartje erg schappelijk vinden. Voor deze stekkerdoos betaal je bij onze partner Bol.com een bedrag van 38 euro. Voor dit bedrag krijg je dus wel de beschikking over maar liefst 12 stopcontacten.  

Moet je bij deze stekkerdoos nog met échte nadelen rekening houden? Nou, je moet wel goed nadenken over de plaatsing van de stekkerdoos. Doordat de stekkerdoos zó groot is, neemt ‘ie behoorlijk veel ruimte in beslag. Mogelijk moet je daarom bij jouw bureau ruimte vrij gaan maken voor deze beste grote stekkerdoos.

Ook moet je rekening houden met het maximale belastbare vermogen. Je kunt deze grote stekkerdoos met maximaal 3500 watt belasten. Mocht je meerdere zware/grote apparaten op deze stekkerdoos aan willen sluiten, is dat dus niet mogelijk. Houd hier goed rekening mee; gelukkig beschikt deze stekker wel over een overbelastingsbeveiliging.

Je moet goed nadenken over de plaatsing van deze stekkerdoos; het is immers een vrij forse stekkerdoos.

Voordelen
 • Maar liefst 12 stopcontacten
 • Ideale contacten voor grote- en haakse stekkers
 • Snoer van 3 meter lang (oprolbaar langs de doos)
 • Ophangen of neerleggen
 • Erg veilig
 • 2 schakelaars; 1 schakelaar per 6 contacten
Nadelen
 • Hij neemt vrij veel ruimte in beslag
 • Max. vermogen van 3500 watt
Conclusie

De Brennenstuhl Stekkerdoos 12-voudig is volgens ons de beste grote stekkerdoos. Deze stekkerdoos heeft maar liefst 12 stopcontacten en beschikt over twee schakelaars. De veiligheid, de mogelijkheden, de contacten zelf en de kwaliteit spreken ons erg aan. De ideale stekker voor als je veel apparaten aan moet sluiten.

Beste veelzijdige stekkerdoos – Qumax Stekkerdoos met USB-poorten en schakelaar

Een stekkerdoos is tegenwoordig niet zomaar een stekkerdoos. In de afgelopen jaren hebben de ontwikkelingen namelijk niet stilgestaan. Nee, je kunt nu ook voor zogeheten veelzijdige stekkerdozen kiezen.

Wat een veelzijdige stekkerdoos is? Dat is een stekkerdoos die ook bijvoorbeeld over USB-poorten beschikt. Aangezien wij dit erg handig vinden, zijn wij ook op zoek gegaan naar de beste veelzijdige stekkerdoos. Dit was geen lastige zoektocht; we kwamen al snel met deze Qumax stekkerdoos in aanraking. Dit is volgens ons de beste veelzijdige stekkerdoos.

Bij deze stekkerdoos valt direct de samenstelling op:

 • 8 stopcontacten: dit betekent dat je maar liefst 8 apparaten op deze stekkerdoos aan kunt sluiten. Bovendien beschikt deze stekkerdoos over 2 ruimte stopcontacten, ideaal voor de grotere adapters.
 • 4 USB poorten: tevens heeft Qumax gekozen voor de plaatsing van 4 USB poorten. Met dank aan deze poorten kun je bijvoorbeeld jouw smartphone of tablet opladen. Erg praktisch.
 • Schakelaar: aan de zijkant van deze stekkerdoos is een kleine schakelaar te vinden. Met deze kleine schakelaar kun je deze stekkerdoor moeiteloos aan- en uit zetten. Veilig en praktisch!

Wil je deze veelzijdige stekkerdoos op jouw bureau neerzetten? Dan komt de antislip ondergrond van pas. Met dank aan deze ondergrond hoef je niet bang te zijn voor het verschuiven van de stekkerdoos. Uiteraard beschikt deze stekkerdoos ook over de gewenste veiligheidsfeatures. Zo heeft deze stekkerdoos een overspannings- en kortsluitingsbeveiliging.

Bij deze stekkerdoos spreekt het design ons ook aan. Dit design is niet alleen fraai, maar is ook ruimtebesparend. Bovendien heb je veel mogelijkheden qua plaatsing van deze stekkerdoos. Je kunt ‘m op jouw bureau neerleggen, maar je kunt ‘m ook ergens aan ophangen. Daarvoor heeft Qumax speciale ophangogen voor aangebracht.

Deze stekkerdoos van Qumax is van een prima kwaliteit. De stekkerdoos voelt robuust aan, is van de juiste materialen vervaardigd en is netjes afgewerkt. Dat zie je echter niet in het prijskaartje terug. Voor deze beste veelzijdige stekkerdoos betaal je namelijk slechts 29,95 euro. Wil je meerdere van deze stekkerdozen in één keer aanschaffen? Dan geniet je bij onze partner Bol.com van een interessante staffelkorting.

Qumax Stekkerdoos met USB-poorten

Bij deze stekkerdoos zijn wij tegen twee nadelen aangelopen. Het eerste nadeel heeft betrekking op de maximale belasting; deze bedraagt slechts 2500 Watt. Dat had van ons iets hoger mogen zijn, mede omdat deze stekkerdoos maar liefst 8 stopcontacten heeft.

Het tweede nadeel heeft betrekking op het snoer. Qumax heeft ervoor gekozen om deze stekkerdoos van een snoer van slechts 1,5 meter lang te voorzien. In onze ogen is dat aan de korte kant. Een iets langer snoer had een stuk praktischer geweest.

Het snoer is met 1,5 meter aan de (te) korte kant.

Voordelen
 • 8 stopcontacten & 4 usb poorten
 • Met een handige schakelaar
 • Is erg veilig
 • Makkelijk neer te zetten of op te hangen
 • Ruimtebesparend design
 • Prima prijs-kwaliteitsverhouding
Nadelen
 • Max. vermogen van 2500 watt
 • Snoer is te kort
Conclusie

De Qumax Stekkerdoos met USB-poorten en schakelaar is naar onze mening de beste veelzijdige stekkerdoos. Dit is vooral te danken aan de combinatie van de 8 stopcontacten en de 4 USB poorten. Eigenlijk alle mogelijke apparaten kun je hierdoor aansluiten op deze stekkerdoos. Echt een aanrader in onze ogen.

Bekijk prijzen van de Qumax Stekkerdoos met USB-poorten en schakelaar bij verschillende winkels:

Beste voordelige stekkerdoos – Hama Stekkerdoos 3-voudig

Weet je niet zeker of je een stekkerdoos vaak gaat gebruiken? Of weet je niet zeker of een stekkerdoos wel handig is op de plek waar je ‘m wilt gaan gebruiken? In beide gevallen is het eigenlijk zonde om hier veel geld aan uit te geven.

Gelukkig kun je ook uit meerdere betaalbare stekkerdozen kiezen. Speciaal voor jou zijn wij alvast op zoek gegaan naar de beste voordelige stekkerdoos. Tijdens deze zoektocht hebben wij ons vastgehouden aan een maximaal bedrag van 10 euro. Binnen dit budget is onze keuze gevallen op deze Hama stekkerdoos. Dit is volgens ons de beste voordelige stekkerdoos.

Wat je voor deze stekkerdoos moet betalen? Slechts 8,09 euro bij onze partner Bol.com. Goedkoper ga je het niet vinden, terwijl deze stekkerdoos echt veel voordelen met zich mee brengt. de belangrijkste voordelen vind je in onderstaand rijtje:

 • 3 stopcontacten: doordat deze stekkerdoos drie stopcontacten heeft, kun je drie apparaten op deze doos aansluiten.
 • Compact: doordat de stekkerdoos drie stopcontacten heeft, is deze stekkerdoos compact.
 • Met randaarde: gezien de veiligheid is het ideaal dat deze stekkerdoos met randaarde uitgebracht is.
 • Max. vermogen: deze stekkerdoos kun je met maximaal 3500 watt belasten. Dat is echt subliem in onze ogen.
 • Schakelaar: met dank aan de schakelaar kun je deze stekkerdoos moeiteloos aan- en uitzetten.  
 • Design: tevens zijn wij van mening dat deze stekkerdoos een fraaie uitstraling heeft. Dit komt onder andere door de kleurstelling; volledig in het zwart.
 • Gedraaide contacten: als laatste voordeel willen we de gedraaide contacten aanstippen. Doordat deze contacten 45 graden gedraaid zijn, kun je gemakkelijk stekkers in deze stekkerdoos pluggen.

Is het dan allemaal super positief bij deze voordelige stekkerdoos? Nee, je moet goed rekening houden met de lengte van het snoer. De snoerlengte is slechts 1,4 meter, waardoor je van niet al te veel bewegingsvrijheid geniet. Houd hier goed rekening mee bij het plaatsen van deze stekkerdoos.

Het snoer is met een lengte van 1,4 meter aan de korte kant.

Voordelen
 • 3 gedraaide stopcontacten
 • Met randaarde
 • Inclusief schakelaar
 • Compact vormgegeven
 • Prima prijs-kwaliteitsverhouding
 • Max. vermogen van 3500 watt
Nadelen
 • Snoer is te kort; 1,4 meter
Conclusie

De Hama Stekkerdoos 3-voudig is volgens ons de beste voordelige stekkerdoos. Voor deze stekkerdoos betaal je net iets meer dan 8 euro; echt een heel laag bedrag. Bovendien beschikt deze stopcontact over alle gewenste mogelijkheden en functies. Een aanrader dus als je voldoende hebt aan ‘slechts’ 3 stopcontacten.

Koopgids

Heb je bij jouw bureau een stekkerdoos nodig? Of heb je op een andere plek in jouw woning een stekkerdoos nodig? Of wil je mogelijk op reis een handige stekkerdoos meenemen? Ongeacht wat jouw wensen zijn, kun je voor een prima stekkerdoos kiezen.

Maar, wat is voor in jouw situatie nou de beste stekkerdoos? Wij je helpen met het vinden van het antwoord op deze vraag. Dat doen we aan de hand van deze koopgids; in deze koopgids bespreken wij de belangrijkste criteria van een stekkerdoos. Door tijdens jouw zoektocht goed op deze criteria te letten, zoek je razendsnel de perfecte stekkerdoos uit.

Hoeveelheid stopcontacten

Ten eerste moet je goed nadenken over de hoeveelheid stopcontacten. Heb je genoeg aan 3 of 4 stopcontacten? Of heb je echt minimaal 8, 10 of 12 stopcontacten nodig?

De meest voorkomende varianten zijn in ieder geval de 3-voudige variant, de 4-voduige variant en de 6-voudige variant. Het is echter ook mogelijk om voor bijvoorbeeld een 5-voudige variant te kiezen. Aan jou de keus.

Aantal stopcontacten stekkerdoos

Soort contacten

Ook moet je goed naar de soort contacten kijken. Zo is het wenselijk dat de contacten gedraaid zijn; daardoor wordt het inpluggen haakse stekkers een stuk makkelijker. Ook is het wenselijk dat de stopcontacten vrij ruim uit elkaar staan. Op die manier kun je ook grotere adapters moeiteloos in de stekkerdoos pluggen.

Plaatsing van de stekkerdoos

In onze ogen is het ook belangrijk om goed naar de plaatsing van de stekkerdoos te kijken. Wil je deze op jouw bureau neerleggen? Of wil je deze aan bijvoorbeeld jouw bureau of muur ophangen? Bij veel stekkerdozen kun je uit meerdere plaatsingsmogelijkheden kiezen.

Snoerlengte

Kijk ook heel goed naar de lengte van het snoer. De lengte van dit snoer moet je afstemmen op de afstand tussen jouw bureau en het stopcontact. Is deze afstand bijvoorbeeld 2,5 meter? Dan heb je een stekkerdoos met een snoerlengte van minimaal 3 meter nodig. Sowieso gaat onze voorkeur uit naar een langer snoer; daarmee ben je een stuk flexibeler.

Schakelaar

Als je in een goede stekkerdoos gaat investeren, wil je eigenlijk een stekkerdoos met schakelaar hebben. Dankzij de schakelaar kun je de stekkerdoos moeiteloos aan- en uit zetten. Dat is niet alleen handig, maar is ook nog behoorlijk veilig.

Veiligheid

Bij een stekkerdoos moet je ook heel goed op de veiligheid letten. Zo is het erg wenselijk dat de stekkerdoos over randaarde en over een kinderbeveiliging beschikt. 

Ook is het eigenlijk pure noodzaak dat een stekkerdoos over een overbelastingsbeveiliging beschikt. Ga overigens goed na wat het maximaal belastbare vermogen van de stekkerdoos is.

Veiligheid stekkerdoos

USB poorten

Een nieuwe ontwikkeling in de wereld van stekkerdozen is de aanwezigheid van USB poorten. In de review ‘beste veelzijdige stekkerdoos’ heb je daar al meer over kunnen lezen. In onze ogen zijn deze USB poorten echt wel handig; je laadt hier bijvoorbeeld jouw camera, smartphone of tablet moeiteloos mee op.

Prijs-kwaliteitsverhouding

Tot slot hebben wij op het gebied van de prijs-kwaliteitsverhouding twee belangrijke tips voor je:

 • Bespaar niet onnodig op een goede stekkerdoos. Als je voor de beste stekkerdoos kiest, kun je hier immers jarenlang van gaan genieten.
 • Kies altijd voor een stekkerdoos van een A-merk. Onder meer de stekkerdozen van Exin, Hama, Brennenstuhl, Qumax en Aigostar zijn veilig en van de gewenste kwaliteit.

Slotwoord

De aanschaf van een stekkerdoos is volgens ons absoluut een aanrader. Zeker als je bijvoorbeeld een home office aan het inrichten bent, biedt een goede stekkerdoos veel gemak. Heb je over één van bovengenoemde varianten nog vragen? Neem gerust contact op met de klantenservice van onze partner Bol.com. Wij wensen je graag veel plezier met je nieuwe stekkerdoos!

Tresna.nl
Logo