Beste stopcontact met USB

Een slimme thermostaat, een robotstofzuiger en elektrische jaloezieën. Het zijn slechts enkele voorbeelden van slimme producten waarmee je je huis slimmer in kunt richten. Wil je ook in jouw thuiskantoor van dergelijke slimme producten genieten? Dan is wellicht de aanschaf van een stopcontact met USB aan te raden; dankzij zo’n stopcontact kun je moeiteloos je smartphone opladen. In dít artikel laten wij je kennismaken met de beste stopcontacten met USB.

Onze top 5 stopcontacten met USB

Afbeelding

Product


Homra Dakko USB Stopcontact

Onze beste koop!

Homra Dakko USB Stopcontact

Beste enkel stopcontact met USB

of

Homra Brock USB stopcontact dubbel

Homra Brock USB stopcontact dubbel

Beste dubbel & horizontaal stopcontact met USB

of

2USB easyCharge DUO dubbel stopcontact

2USB easyCharge DUO dubbel stopcontact

Beste dubbel & verticaal stopcontact met USB

of

ABC-Led Stopcontact met 2x USB

ABC-Led Stopcontact met 2x USB

Beste opbouw stopcontact met USB

of

PROMax Stopcontact met 2 USB poorten

PROMax Stopcontact met 2 USB poorten

Beste voordelige stopcontact met USB

of

Producteigenschappen

ONZE BESTE KOOP

Homra Dakko USB Stopcontact

Beste enkel stopcontact met USB

Homra Dakko USB Stopcontact

of

Homra Brock USB stopcontact dubbel

Beste dubbel & horizontaal stopcontact met USB

Homra Brock USB stopcontact dubbel

of

2USB easyCharge DUO dubbel stopcontact

Beste dubbel & verticaal stopcontact met USB

2USB easyCharge DUO dubbel stopcontact

of

ABC-Led Stopcontact met 2x USB

Beste opbouw stopcontact met USB

ABC-Led Stopcontact met 2x USB

of

PROMax Stopcontact met 2 USB poorten

Beste voordelige stopcontact met USB

PROMax Stopcontact met 2 USB poorten

of

Voor- en nadelen van een stopcontact met USB

Ben je het afgelopen jaren ook meer en meer vanuit huis gaan werken? En ligt het in de lijn der verwachting dat je dit langer moet blijven doen? Dan is het de hoogste tijd om eens kritisch naar je home office te kijken. Is je thuiskantoor naar je wens? Of merk je toch dat je niet helemaal naar wens in je thuiskantoor kunt werken? Als dat laatste het geval is, biedt een stopcontact met USB mogelijk uitkomst.

Wat een stopcontact met USB precies is? Dit kun je eigenlijk zien als een normaal stopcontact, maar dan inclusief één of meerdere USB poorten. Met dank aan deze USB poorten kun je moeiteloos je draadloze muis, je smartphone of je tablet opladen. Ondertussen geniet je ook nog van het gemak van de ‘normale’ stopcontacten.

Een belangrijk voordeel van een stopcontact met USB is dan ook de veelzijdigheid. Eigenlijk alle mogelijke apparaten bij je home office kun je op deze manier van de gewenste stroom voorzien. Ongeacht of het apparaat voortdurend aan de stroom moet liggen of dat je het apparaat af en toe op moet laden.

Bijkomend voordeel is dat je uit veel soorten stopcontacten kunt kiezen. Je kunt bijvoorbeeld tussen de volgende stopcontacten met USB kiezen:

 • Een inbouw stopcontact met USB: zo’n stopcontact moet echt in je muur gefreesd worden. Nadat dat gedaan is, heb je bij je home office direct de beschikking over een stopcontact.
 • Een opbouw stopcontact met USB: zo’n stopcontact kun je eigenlijk zien als een stekkerdoos. Je steekt een opbouw stopcontact in je normale stopcontact, waarna je de USB poort van het opbouw stopcontact kunt gebruiken.
 • Een enkel stopcontact met USB: zo’n stopcontact bestaat uit slechts één contact. Mocht je meerdere apparaten aan willen sluiten, valt deze variant direct af.
 • Een dubbel stopcontact met USB: zo’n stopcontact bestaat uit twee contacten. Handig als je bijvoorbeeld je pc en je monitor op dit stopcontact aan wilt sluiten.

Gaat je voorkeur uit naar een dubbel stopcontact met USB? Dan moet je nóg een keuze maken; ga je voor een verticaal stopcontact of voor een horizontaal stopcontact? Zoals je kunt lezen, kun je uit echt veel verschillende varianten kiezen. In onze ogen is dat een belangrijk voordeel; je kunt altijd voor het beste stopcontact met USB kiezen!

Zijn er nog zaken waar je rekening mee moet houden? Nou, je moet wel rekening houden met het feit dat je niet heel flexibel bent met zo’n stopcontact. Zou je juist wel van een bepaalde flexibiliteit willen genieten? Dan kun je beter voor de beste stekkerdoos of voor de beste stopcontact splitter kiezen.

Tevens moet je rekening houden met het installeren van een stopcontact. Zeker als je voor een inbouw stopcontact kiest, moet je dit aan een professional overlaten. Uiteraard brengt dat ook een bepaald prijskaartje met zich mee.

Al met al zijn wij enthousiast over een stopcontact met USB. Geldt dat ook voor jou? Dan raden wij je aan om onderstaande reviews op je gemakje door te nemen. In deze reviews vind je namelijk alle informatie over de vijf beste stopcontacten met USB van dit moment.

Beste enkel stopcontact met USB – Homra Dakko USB Stopcontact

Heb je interesse in een zogeheten USB stopcontact? Dan is het advies om eerst je wensen op een rijtje te zetten. Waar moet dit stopcontact precies komen? En over hoeveel contacten en USB poorten moet dit stopcontact beschikken?

Kom je uiteindelijk tot de conclusie dat je voldoende hebt aan een enkel stopcontact? Dan begint een behoorlijke zoektocht; het aanbod van enkele USB stopcontacten is namelijk vrij divers. Wij hebben veel varianten uit mogen proberen en zijn tot de volgende conclusie gekomen: dit Homra Dakko USB Stopcontact is het beste enkel stopcontact met USB!

De vormgeving van dit stopcontact is zowel eenvoudig als doeltreffend. Het merk Homra heeft er namelijk voor gekozen om dit enkele stopcontact van twee USB poorten te voorzien. Deze twee USB poorten bevinden zich vlak boven het contact zelf. Hierdoor ben je in staat om bijvoorbeeld je laptop in dit stopcontact aan te sluiten, waarna je je smartphone en laptop via dit stopcontact op kunt laden. Gemak dient de mens.

Ook vinden wij het ideaal dat dit stopcontact aan alle technische eisen voldoet. Dit is wellicht iets te technisch, maar dit betreft een stopcontact dat een stroom tot 2.400mA kan leveren. Met dank aan deze snelheid laadt een smartphone of tablet zich relatief snel op. Overigens betreft dit een 220 volt stopcontact, zoals je mogelijk al verwacht had.

Bij dit stopcontact heeft Homra het zekere voor het onzekere genomen. Zo is dit stopcontact van een kinderbeveiliging voorzien. Met dank aan deze beveiliging is de kans erg klein dat je kind schade aan kan richten bij/met dit stopcontact. Zowel aan zichzelf als aan het stopcontact. Uiteraard is dit stopcontact ook met randaarde uitgevoerd.

Over de kleurstelling en het algehele design zijn wij ook te spreken. Homra heeft namelijk gekozen voor een zwarte kleur. Een zwarte kleur die behoorlijk opvallend is, onder andere doordat de kleur glanst. Mocht je veel waarde aan de uitstraling van je home office hechten, is dit een prima aanvulling. Overigens heeft Homra ook voor prima afmetingen gezorgd:

 • Breedte inclusief frame: 8,6 centimeter
 • Hoogte inclusief frame: 8,6 centimeter
 • Inbouwdiepte: 4 centimeter
Homra Dakko 2 usb poorten

Homra heeft ervoor gezorgd dat dit stopcontact aan alle Europese richtlijnen en normen voldoet. Daarnaast krijg je op dit stopcontact maar liefst 3 jaar garantie; de kwaliteit is dus dik in orde. Dat geldt ook voor het prijskaartje. Voor dit beste enkel stopcontact met USB betaal je bij onze partner Bol.com slechts 21 euro. Dat vinden wij een méér dan prima prijskaartje.

Heb je interesse in dit beste enkel stopcontact met USB? Dan is het goed om te weten dat je dit stopcontact niet zomaar kan monteren. Volgens Homra is dit wel het geval, maar wij willen je toch aanraden om hier uiterst voorzichtig mee te zijn. Voordat je dit stopcontact gaat monteren, moet je bijvoorbeeld de stroom van de betreffende groep afhalen. Wil je géén risico nemen? Huur dan een specialist in.

Het monteren van dit stopcontact is geen gesneden koek.

Voordelen
 • Enkel stopcontact met 2 USB poorten
 • Fraai design
 • Prima prijs-kwaliteitsverhouding
 • Voldoet aan alle technische eisen
 • 8,6 bij 8,6 centimeter groot
Nadelen
 • Montage is niet al te simpel
Conclusie

Het Homra Dakko USB Stopcontact is volgens ons het beste enkel stopcontact met USB. Dit stopcontact bestaat uit één contact en uit twee USB poorten; je kunt zodoende bijvoorbeeld jouw smartphone én tablet opladen. Het stopcontact ziet er keurig uit, voldoet aan alle wensen en is ook prima geprijsd. Zéker een aanrader dus als je aan één contact voldoende hebt.

Beste dubbel & horizontaal stopcontact met USB - Homra Brock USB stopcontact dubbel

Heb je niet voldoende aan een enkel stopcontact? Wil je daarom per sé een stopcontact met twee contacten hebben? Dan moet je een keuze maken tussen een verticale- en een horizontale variant. Als je voorkeur naar een horizontale variant uit gaat, ben je in deze review aan het juiste adres.

Wij zijn namelijk op zoek gegaan naar het beste dubbel & horizontaal stopcontact met USB. Dit was geen gemakkelijke zoektocht, aangezien het aanbod opvallend uitgebreid was. Uiteindelijk hebben wij een geweldige variant gevonden; dit Homra Brock stopcontact. Dit is volgens ons het beste dubbel én horizontaal stopcontact met USB.

Homra heeft ervoor gekozen om dit stopcontact van twee contacten te voorzien. Bij beide contacten zijn vervolgens twee USB poorten aangebracht; dit betekent dat je in totaal vier USB poorten tot je beschikking hebt. Handig als je bijvoorbeeld samen met je collega of compagnon aan het werk bent. Jullie beide zijn dan in staat om jullie smartphone én tablet op te laden.

Ook is het uitermate handig dat dit stopcontact horizontaal uitgevoerd is. Je kunt dit stopcontact bijvoorbeeld precies boven het bureau hangen; je kunt dan moeiteloos je pc, monitor, smartphone en tablet op dit stopcontact aansluiten. En dan heb je zelfs nog twee USB poorten over.

Homra heeft, uiteraard, voor een veilig stopcontact gezorgd. Zo is dit een stopcontact met randaarde en met kinderbeveiliging. Tevens is het ideaal dat dit stopcontact een behoorlijk hoge oplaadsnelheid aanbiedt; maximaal 5.600mA. Overigens betreft dit, net zoals het hierboven besproken stopcontact, een 220 volt stopcontact.

Uiteraard voldoet ook dit stopcontact aan alle eisen. Zo is dit stopcontact CE, ROHS en TÜV gecertificeerd. Al deze certificaten laten blijken dat je op een veilige manier gebruik van dit stopcontact kunt maken.

Ben je een liefhebber van witte accessoires? Dan is dit stopcontact voor je op het lijf geschreven. Homra heeft namelijk voor een glanzende witte kleur gekozen. Deze kleur kun je vergelijken met RAL 9010. Voor de volledigheid hebben wij de afmetingen ook nog op een rijtje gezet:

 • Breedte inclusief frame: 15 centimeter
 • Hoogte inclusief frame: 8 centimeter
 • Inbouwdiepte: 4 centimeter
Homra dubbel stopcontact

Wat hierbij direct opvalt, is de breedte van het stopcontact. Doordat dit een horizontaal stopcontact betreft, moet je hier de nodige ruimte voor vrijmaken. Alleen op die manier is het mogelijk om dit stopcontact bij bijvoorbeeld je bureau te plaatsen.

Wil je dit stopcontact zelf gaan monteren? Dan moet je precies weten waar je mee bezig bent. Het advies is dan ook om hier een specialist voor in te huren. Dit kost geld, maar het levert je wel zekerheid op. Je wilt namelijk echt niet zelf met stroom ‘experimenteren’.

Verder zijn wij van mening dat dit een prima geprijsd stopcontact met USB is. Voor dit stopcontact betaal je namelijk een bedrag van 37 euro; voor een dubbel én horizontaal stopcontact mét 4 USB poorten vinden wij dit meer dan prima. Ook omdat dit stopcontact aan alle kwaliteitseisen voldoet.

Het monteren van het stopcontact is niet makkelijk; houd ook rekening met de vrij forse breedte van het stopcontact.

Voordelen
 • 2 contacten en 4 USB poorten
 • Met randaarde en kinderbeveiliging
 • Prima prijs-kwaliteitsverhouding
 • In een fraaie, glanzende witte kleur uitgevoerd
 • Hoge oplaadsnelheid
Nadelen
 • Neemt veel ruimte in beslag
 • Is niet al te makkelijk te monteren
Conclusie

Het Homra Brock USB stopcontact dubbel is volgens ons het beste horizontale én dubbele USB stopcontact. Met dit stopcontact heb je twee contacten en vier USB poorten tot je beschikking. Ideaal. Ook de hoge oplaadsnelheid, de veiligheid en het prijskaartje spreken ons aan. Houd alleen rekening met de montage en breedte van dit stopcontact.

Beste dubbel & verticaal stopcontact met USB – 2USB easyCharge DUO dubbel stopcontact

Spreekt het hierboven besproken USB stopcontact je deels aan? Vind je het wel prettig dat dit een dubbel stopcontact betreft? Maar, vind je het niet prettig of niet handig dat dit een horizontaal stopcontact betreft? Dan kun je beter voor een verticaal stopcontact met USB kiezen.

Uiteraard zijn wij ook op zoek gegaan naar de beste variant binnen dit aanbod. Daarbij viel het ons direct op dat het aanbod vrij beperkt was; de meeste mensen kiezen toch voor een horizontale variant. Mocht jij de voorkeur aan een verticale variant geven, raden wij je dit 2USB EasyCharge USB stopcontact aan. Dit is volgens ons het beste dubbele en verticale USB stopcontact van dit moment.

Qua uitvoering is dit stopcontact vrij uniek. Het betreft namelijk een stopcontact met 2 contacten én met 2 USB poorten. Dit betekent dat je een pc, een monitor, een smartphone en een tablet op dit stopcontact aan kunt sluiten. Hierbij geniet je overigens van een prima oplaadsnelheid; maximaal 2400mA.

Persoonlijk vinden wij dit ook een fraai stopcontact. Dat is te danken aan de witte kleur, maar ook aan de vormgeving. Zo is het stopcontact aan de zijkant van schuine randen voorzien, waardoor het stopcontact vrij hip oogt.

Opvallend is verder dat de inbouwdiepte slechts 1 centimeter is. In verhouding tot de twee hierboven besproken stopcontacten is dat dus een minimale inbouwdiepte. Het stopcontact zelf is 10,8 centimeter hoog en 8,2 centimeter breed. Dat valt ook reuze mee; het hierboven besproken stopcontact is bijvoorbeeld een stuk groter.

Uiteraard voelt dit stopcontact met USB aan alle benodigde kwaliteitseisen. Het stopcontact voldoet aan alle gewenste certificeringen, beschikt over randaarde en beschikt over kinderbeveiliging. Ongeacht waar je dit stopcontact in je huis wilt hebben, kun je hier veilig gebruik van maken.

Al met al zijn wij erg enthousiast over dit USB stopcontact. Dat is ook te danken aan het prijskaartje; voor dit USB stopcontact betaal je namelijk slechts 35,95 euro bij onze partner Bol.com. Aangezien dit een verticaal én dubbel stopcontact met USB is, vinden wij dat een erg gunstig prijskaartje.

Dubbel stopcontact veritcaal

Wel moet je goed rekening houden met de verticale vorm; door deze vorm is dit stopcontact niet altijd even makkelijk in een ruimte te plaatsen. Ook moet je rekening met de grootte van de contacten houden; de contacten zijn niet al te ruim, waardoor twee grote adapters niet boven elkaar passen.

Ook moet je goed rekening houden met de montage. Ga je dit zelf doen? Dan moet je echt weten waar je mee bezig bent. Mocht je dit nog niet eerder gedaan hebben, kun je dit het beste uitbesteden aan een specialist. Met stroom/elektriciteit moet je immers niet experimenteren.

Het monteren van dit stopcontact is geen gemakkelijke klus.

Voordelen
 • 2 contacten en 2 USB poorten
 • Compact vormgegeven (diepte van slechts 1 cm.)
 • In glanzend wit uitgevoerd
 • Hoge oplaadsnelheid
 • Erg veilig
Nadelen
 • Past niet op elke plek
 • Monteren is niet gemakkelijk
Conclusie

Het 2USB easyCharge DUO dubbel stopcontact is volgens ons het beste verticale én dubbele USB stopcontact. Dit stopcontact oogt fraai, beschikt over 2 contacten, beschikt over 2 USB poorten en is bijzonder veilig. Ook het prijskaartje, de oplaadsnelheid en het gemak spreken ons aan. Houd alleen rekening met de lastige montage.

Beste opbouw stopcontact met USB – ABC-Led Stopcontact met 2x USB

In dit artikel heb je vooralsnog met drie USB stopcontacten kennis kunnen maken. Deze drie varianten hebben één gemeenschappelijk kenmerk; het zijn stuk voor stuk inbouwstopcontacten. Wil je liever niet in je muur frezen? Dan kun je beter voor een opbouw stopcontact met USB kiezen.

Een opbouw stopcontact sluit je aan op je normale stopcontact. Ten opzichte van het normale stopcontact heeft dít stopcontact echter wel een USB poort. Je geniet daardoor alsnog van de gewenste veelzijdigheid. In onze ogen kies je hiervoor het beste voor dit ABC-Led USB stopcontact. Dit is volgens ons het beste opbouw stopcontact met USB.

In onze ogen is dit een uniek stopcontact. Je komt dergelijke stopcontacten namelijk nauwelijks tegen. Bovendien voldoet dit stopcontacten aan de meeste van onze eisen. Zo vinden wij het super dat dit stopcontact van 2 USB poorten voorzien is. In combinatie met het enkele stopcontact zorgt dit voor de nodige (oplaad)mogelijkheden.

Het gemak van dit stopcontact vinden wij echt subliem. Als je dit stopcontact uit de doos haalt, hoef je maar één ding doen; hem in te pluggen in een normaal stopcontact. Nadat je dat gedaan hebt, maak je direct gebruik van de twee USB poorten en het contact. Deze USB poorten kun je bovendien als een snellader gebruiken. Wat wens je nog meer?

Uiteraard heeft men ook voor de gewenste veiligheid gezorgd. Zo is dit stopcontact met randaarde uitgevoerd en beschikt dit stopcontact over kinderbeveiliging.

Over de vormgeving van dit stopcontact hebben wij ook niks te klagen. Het stopcontact ziet er netjes uit, is keurig afgewerkt en is niet overdreven groot. Het enige wat we graag hadden gezien, was dat dit stopcontact over twee contacten zou beschikken. Dat is echter helaas niet aan de orde.

Je moet wel even goed rekening houden met het prijskaartje. Bij onze partner Bol.com betaal je een bedrag van 32,89 euro voor dit opbouw USB stopcontact. Dit lijkt op zich een prima bedrag te zijn, maar toch vinden wij dit prijzig. Dat komt vooral omdat dit stopcontact slechts één contact heeft.

Daarentegen kun je met dit stopcontact wel veel geld besparen. Hoe dan? Nou, je hoeft voor de installatie geen dure specialist in te huren. Met dank aan het Plug & Pay principe kun je dírect van dit opbouw stopcontact met USB gebruik maken.

Spijtig genoeg beschikt dit opbouw stopcontact over slechts één contact.

Voordelen
 • Snel en makkelijk te gebruiken
 • Is erg veilig
 • Biedt een snellaadfunctie aan
 • Beschikt over 2 USB poorten
 • Nette en compacte vormgeving
Nadelen
 • Slechts één contact
 • Qua aanschaf niet al te goedkoop
Conclusie

Het ABC-Led Stopcontact met 2x USB is naar onze mening het beste opbouw stopcontact met USB. Dit stopcontact kun je gemakkelijk gebruiken, biedt een snellaadfunctie aan en beschikt over 2 USB poorten. Ook de veiligheid en de vormgeving vinden wij meer dan prima. Houd alleen rekening met het feit dat je slechts één contact tot je beschikking hebt.

Beste voordelige stopcontact met USB – PROMax Stopcontact met 2 USB poorten

Heb je interesse in een handig USB stopcontact? Zie je het alleen niet zitten om hier relatief veel geld aan uit te geven? Dat is goed voor te stellen. Zeker als je het stopcontact niet al te vaak gaat gebruiken, is het zonde om hier bijvoorbeeld 30 euro aan uit te geven.

Vandaar dat wij op zoek zijn gegaan naar het beste voordelige stopcontact met USB. Daarbij hebben wij ons gericht op een maximale prijs van 17,50 euro. Binnen dit budget hebben wij echt een geweldig stopcontact met USB gevonden. Dit ProMax stopcontact is volgens ons het beste voordelige stopcontact met USB.

Wat je voor dit USB stopcontact moet betalen? Bij onze partner Bol.com betaal je een bedrag van slechts 15,79 euro. In onze ogen een meer dan prima prijskaartje, zeker omdat dit stopcontact aan de meeste van onze wensen voldoet.

Zo is het goed om te weten dat dit een heel veilig USB stopcontact is. Dat is te danken aan de kinderbeveiliging, maar ook aan het feit dat dit stopcontact met randaarde uitgevoerd is. Uiteraard beschikt dit stopcontact met USB ook over alle certificeringen.

Het merk PROMax heeft ervoor gekozen om dit contact van twee USB poorten te voorzien. Dit betreffen zogeheten snel laadpoorten, waardoor je je smartphone of tablet snel op kunt laden. Ondertussen kun je ook nog bijvoorbeeld je laptop in het stopcontact pluggen.

Iets wat ons aanspreekt, is dat dit een vrij compact stopcontact betreft. Het stopcontact is namelijk 8,6 centimeter breed en 8,6 centimeter hoog. Grote kans dat je hierdoor altijd wel een geschikt plekje voor dit stopcontact kunt vinden. De inbouwdiepte bedraagt overigens vier centimeter.

Qua vormgeving is dit geen al te bijzonder stopcontact. Men heeft overduidelijk voor een eenvoudig design gekozen; wij vinden het zelf wel fraai dat dit stopcontact in het wit uitgevoerd is. Iets wat wij minder handig vinden, is de plaatsing van de USB poorten. Zoals je op de foto kunt zien, zitten deze poorten erg dicht tegen het contact aan. Als je een grote adapter in het contact wilt doen, kan dit voor problemen zorgen.

Tevens vinden wij het jammer dat dit een enkel stopcontact betreft. Dat is echter wel volledig logisch, gezien het prijskaartje. Mocht je meerdere contacten nodig hebben, valt deze variant in ieder geval voor je af. Houd tevens rekening met de (lastige) montage.

De USB poorten zitten te dicht bij het contact; met name bij grote adapters kan dit problematisch zijn.

Voordelen
 • Gunstig geprijsd
 • 2 USB poorten met snellaadfunctie
 • Vrij compact en simpel uitgevoerd
 • Erg veilig
 • Prima kwaliteit
Nadelen
 • Onhandige plaatsing van USB poorten
 • Slechts één contact
Conclusie

Het PROMax Stopcontact met 2 USB poorten is wat ons betreft het beste voordelige stopcontact met USB. Voor dit stopcontact betaal je nog geen 16 euro; voor dit bedrag krijg je echt een prima contact. Het stopcontact is veilig, beschikt over 2 USB poorten, is van een prima kwaliteit en is vrij compact uitgevoerd.

Koopgids

Wil je jouw home office op een handige manier inrichten? Of ben je op zoek naar een handig stopcontact voor bijvoorbeeld naast je bed? In dergelijke situaties komt een USB stopcontact maar al te goed van pas.

Wil jij één van bovengenoemde varianten aanschaffen? Dan is het zaak om een goede vergelijking te maken. om je hier een handje bij te helpen, hebben wij een koopgids opgesteld. In onderstaande koopgids vind je de belangrijkste criteria voor het uitzoeken van een nieuw USB stopcontact.

Aantal contacten

Ons eerste advies is om goed naar het aantal contacten te kijken. Denk je dat je voldoende hebt aan slechts één contact? Of wil je toch wel 2 contacten tot je beschikking hebben? Wij vinden zelf een dubbel stopcontact een stuk handiger. Neemt niet weg dat een stopcontact met één contact in veel gevallen ook een prima keuze is.

Kijk overigens ook goed naar de afmetingen van het contact. Als je een grote adapter voor bijvoorbeeld een laptop hebt, kun je beter voor een iets ruimer contact kiezen.

Aantal poorten en contacten

Aantal USB poorten

Bij een USB stopcontact gaat het niet alleen om het contact zelf, maar juist ook om de USB poorten. Check daarom goed over hoeveel USB poorten het contact beschikt. En hoeveel USB poorten je nodig denkt te hebben. De meeste contacten zijn van 2 USB poorten voorzien, maar bij sommige vind je maar liefst 4 USB poorten terug.

Opbouw of inbouw

Verder moet je goed kijken naar het soort stopcontact met USB. Je kunt hierbij uit twee varianten kiezen:

 • Inbouw: een inbouwstopcontact moet in de muur ingebouwd worden. Dit is niet al te makkelijk, vandaar ook dat je dit waarschijnlijk uit moet besteden aan een specialist.
 • Opbouw: een opbouw stopcontact plug je gewoon in je normale stopcontact in. Nadat je dat gedaan hebt, maak je direct van dit stopcontact gebruik.

Plaatsing van het stopcontact

Wij raden je ook aan om goed over de plaatsing van het stopcontact na te denken. Aan de hand van deze plaatsing kun je een keuze tussen een horizontale- en een verticale variant maken. Voor meer informatie over deze beide varianten verwijzen wij je graag naar de hier bovenstaande reviews.

Veiligheid

Bij elk stopcontact moet je goed naar de veiligheid kijken. Zo is het wenselijk dat elk stopcontact met randaarde uitgevoerd is, aan alle normen voldoet en over een kinderbeveiliging beschikt. Als dat het geval is, kun je met een gerust hart het betreffende stopcontact gebruiken.

Afmetingen en uitstraling

Wil je het liefste een zwart stopcontact hebben? Of gaat je voorkeur toch uit naar een wit stopcontact? Dit zijn in de basis de twee kleuren waar je uit kunt kiezen. Kijk hierbij ook goed naar de vormgeving en de afmetingen van het stopcontact.

Let goed op de hoogte, op de breedte en op de inbouwdiepte. Een inbouwdiepte van 4 centimeter is bij de meeste stopcontacten gebruikelijk.

Prijs-kwaliteitsverhouding

Kies altijd voor een USB stopcontact van een gerenommeerd merk. Deze merken zorgen er hoe dan ook voor dat het stopcontact aan alle normen en eisen voldoet. Durf daarnaast ook te investeren in het beste stopcontact met USB. Zoals je aan bovengenoemde varianten kunt zien, hoef je hier echt niet overdreven veel geld aan uit te geven.

Slotwoord

De aanschaf van een stopcontact met USB is volgens ons aan te raden. Zo’n stopcontact biedt veel gemak en is erg handig. Wij raden je daarbij aan om voor één van bovengenoemde varianten te kiezen; deze varianten voldoen aan al onze wensen. Mocht je over deze varianten vragen hebben, kun je contact met onze partner Bol.com opnemen. Wij wensen je graag veel plezier met je nieuwe USB stopcontact.

Tresna.nl
Logo